Σύνδεση

View Full Version : Αποφυγη κερατιατικων για θορυβο!

soundstorm
24/10/2007, 15:04
Σημερα βγηκε το δικαστηριο για 3 κλησεις για θορυβο που ειχα απο το καλοκαιρι.
χωρις πολλα μπλα μπλα αθωωθηκα.Για οσους ενδιαφερει να ξερετε οτι:

Ο τροχαιος εχει τη δυνατοτητα να δωσει κληση χωρις την χρηση ντεσιμπελομετρου(αν μαθουν ποτε τι ειναι αυτο),ή ακομα και αν το χρησιμοποιησει να το κανει με λαθος τροπο.
Οποτε.
Αν εχετε νομιμη εξατμηση ή αν ειναι οριακα νομιμη,
πηγαινουμε σε καποιον που εχει ενα ντεσιμπελομετρο να μας μετρησει.
Σε επασταση 40 cm απο την μπουκα,με γωνια 40 μοιρων, με 0 περιβαλλοντικο θορυβο(λεμε τωρα),και προσοχη η ενδειξη να ειναι dbA ή db spl.
Αν η μετρηση ειναι κατω απο αυτη που γραφει η αδεια,πηγαινουμε στο κτεο.
Εκει εχουν ενα βιβλιο που γραφει ολα τα μοντελα μοτο που εισαγονται στη χωρα και τα αναλογα ορια θορυβου.Προσεχουμε να ειναι το ιδιο με αυτο που γραφει η αδεια μας(εμενα η αδεια εγραφε 105 και εκει ειχε 106 :D )
Μας κανει ηχομετρηση και μας δινει μια ανιστοιχη βεβαιωση.
Παμε στο δικαστηριο και ετσι γλυτονουμε την λυπητερη.
Την βεβαιωση την κραταμε για να μην μας τα πρηζουν σε επομενο μπλοκο.
Εαν ο υπαλληλος στο κτεο ειναι γνωστης του θεματος,μας γραφει και την μαρκα-μοντελο της εξατμησης για να ξεμπερδευουμε μια και καλη.

OldMan
24/10/2007, 15:57
Δηλ. ο δικαστής είναι τόσο μ@λ@κας που πιστεύει ότι έκανες την μέτρηση με την ίδια εξάτμιση που σε έγραψε ο τροχαίος ...:winka:

soundstorm
24/10/2007, 16:03
Μαλλον.Αλλα περισσοτερα στοιχεια απο ενα τροχονομο με αλγοριθμικο αυτι θα εχει οποιος το κανει!
:winka:
Περαν της πλακας αυτο ισχυει.Ο μπατσος που ειχα παει να παραπονεθω μου ειχε πει να το κανω.

nikos force
24/10/2007, 16:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm
Σημερα βγηκε το δικαστηριο για 3 κλησεις για θορυβο που ειχα απο το καλοκαιρι.
χωρις πολλα μπλα μπλα αθωωθηκα.Για οσους ενδιαφερει να ξερετε οτι:

Ο τροχαιος εχει τη δυνατοτητα να δωσει κληση χωρις την χρηση ντεσιμπελομετρου(αν μαθουν ποτε τι ειναι αυτο),ή ακομα και αν το χρησιμοποιησει να το κανει με λαθος τροπο.
Οποτε.
Αν εχετε νομιμη εξατμηση ή αν ειναι οριακα νομιμη,
πηγαινουμε σε καποιον που εχει ενα ντεσιμπελομετρο να μας μετρησει.
Σε επασταση 40 cm απο την μπουκα,με γωνια 40 μοιρων, με 0 περιβαλλοντικο θορυβο(λεμε τωρα),και προσοχη η ενδειξη να ειναι dbA ή db spl.
Αν η μετρηση ειναι κατω απο αυτη που γραφει η αδεια,πηγαινουμε στο κτεο.
Εκει εχουν ενα βιβλιο που γραφει ολα τα μοντελα μοτο που εισαγονται στη χωρα και τα αναλογα ορια θορυβου.Προσεχουμε να ειναι το ιδιο με αυτο που γραφει η αδεια μας(εμενα η αδεια εγραφε 105 και εκει ειχε 106 :D )
Μας κανει ηχομετρηση και μας δινει μια ανιστοιχη βεβαιωση.
Παμε στο δικαστηριο και ετσι γλυτονουμε την λυπητερη.
Την βεβαιωση την κραταμε για να μην μας τα πρηζουν σε επομενο μπλοκο.
Εαν ο υπαλληλος στο κτεο ειναι γνωστης του θεματος,μας γραφει και την μαρκα-μοντελο της εξατμησης για να ξεμπερδευουμε μια και καλη. I pio wraia lisi an de sou exoun parei ta xartia kai apla exoun riksei prostimo kai exoun orisei dikasimo einai...pas se gnwsto soy synergia kai tou les ...''kopse mou mia apodeiksi pou na grafei epanw oti ekgatestises epanw tin ergostasiaki H prostheses sigastira STIN EKSATMISI...'' TOU PLIRWNEIS MONO TO FPA KAI PAS STO DIKASTIRIO ME TIN APODEIKSI...KAI OUTE GATA OUTE ZIMIA...xexexexexe

THEOD
24/10/2007, 16:09
Μήπως...λέω εγώ τώρα μια γνώμη....μήπως η λύση στο πρόβλημα είναι να μην κυκλοφορείτε με ξατάπωτες εξατμίσεις ??? :rolleyes:

soundstorm
24/10/2007, 16:13
Προς αποφυγη παρεξηγησεων.
Αυτα που γραφω ειναι η λυση σε περιπτωση που γραψουν καποιον και το μηχανακι του δεν κανει θορυβο πανω απο το οριο που οριζει η αδεια.Δεν κοστιζει τιποτα και η βεβαιωση που δινει το κτεο ειναι αποδεκτη απο το δικαστηριο.
Οπως ειπε ο oldman,στην ουσια δεν μπορεις να αποδειξεις τιποτα αλλα επισης δεν μπορει να αποδειξει τιποτα και το οργανο που σε γραφει.
Αυτα! :)

soundstorm
24/10/2007, 16:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Μήπως...λέω εγώ τώρα μια γνώμη....μήπως η λύση στο πρόβλημα είναι να μην κυκλοφορείτε με ξατάπωτες εξατμίσεις ??? :rolleyes:
Μηπως να μαθαινε καποιος στα οργανα τι ειναι το ντεσιμπελομετρο?Και πως χρησιμοποιητε?
Τεσπα.
Τα εχουμε ξαναπει.
Επειδη εγω εχασα πολυ χρονο μεχρι να βρω ακρη,τωρα το λεω γιατι καποια στιγμη σε καποιον μπορει να χρειαστει!:wave2:

nikos force
24/10/2007, 16:22
Μήπως...λέω εγώ τώρα μια γνώμη....μήπως η λύση στο πρόβλημα είναι να μην κυκλοφορείτε με ξατάπωτες εξατμίσεις ??? :rolleyes: diko tous to ftaiksimo...

THEOD
24/10/2007, 16:23
Μηπως να μαθαινε καποιος στα οργανα τι ειναι το ντεσιμπελομετρο?Και πως χρησιμοποιητε?
Τεσπα.
Τα εχουμε ξαναπει.
Επειδη εγω εχασα πολυ χρονο μεχρι να βρω ακρη,τωρα το λεω γιατι καποια στιγμη σε καποιον μπορει να χρειαστει!:wave2:

Εννοείς ότι όλο αυτό το σκηνικό παίχτηκε και ότι τις 3 φορές που σε γράψανε κυκλοφορούσες με μια ήσυχη-νόμιμη εξάτμιση ???
Χλωμό το κόβω...η εμπειρία μου έχει δείξει ότι δεν τρώς κλήση για θόρυβο εκτός από εξώφθαλμα "βαβουριάρικες" περιπτώσεις...

sergiosm
24/10/2007, 16:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Δηλ. ο δικαστής είναι τόσο μ@λ@κας που πιστεύει ότι έκανες την μέτρηση με την ίδια εξάτμιση που σε έγραψε ο τροχαίος ...:winka:

Όχι ακριβώς, αλλά λίγο η αμφιβολία του του στυλ "ρε λες να έκανε λάθος μέτρηση το όργανο",
λίγο (παραπάνω ίσως) η επιείκεια του δικαστή,
λίγο το στυλ του κατηγορούμενου "που να ξέρω εγώ απο θόρυβο, εγώ έτσι το αγόρασα, δεν κάνω τέτοια πράμματα"
μπορεί να οδηγήσει στα επιθυμητά αποτελέσματα.

:a05:

nikos force
24/10/2007, 16:31
Εννοείς ότι όλο αυτό το σκηνικό παίχτηκε και ότι τις 3 φορές που σε γράψανε κυκλοφορούσες με μια ήσυχη-νόμιμη εξάτμιση ???
Χλωμό το κόβω...η εμπειρία μου έχει δείξει ότι δεν τρώς κλήση για θόρυβο εκτός από εξώφθαλμα "βαβουριάρικες" περιπτώσεις... i dikia mou empeiria exei diksi oti an eisai me ena bergo i me ena tm sto dromo(ta tm forane giannelli epanw apo ergostasio ki pairnoun paratayta egkrisi typou) tin klisoula sou tha tin tsimpiseis kai ante meta na apodeikseis oti den eisai elefantas ...gia ayto kamia fora i proswpiki mas empeiria den metraei TOSOOO oso nomizoume

nikos force
24/10/2007, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
η επιείκεια του δικαστή,

:a05: gia kranos kai eksatmisi de paizei epeiikia...

soundstorm
24/10/2007, 16:36
Κοιτα αν εμενες στη μυτιληνη μαλλον θα καταλαβαινες.
Να σου εξηγησω οσο απλα μπορω.
Τουλαχιστον 3 φορες την βδομαδα με σταματανε για αλκοτεστ διοτι τη στηνουν κατω απο την εταιρεια που δουλευω τις ωρες που γυρναω απο συναυλια.
Ολο το καλοκαιρι κανενας δεν με εγραψε εκτος απο εναν αστυνομο ονοματι χχχχχχ ή η μυτη(για τους μυτιληνιους)
Με τον συγκεκριμενο λοιπον αστυφυλαξ περα οτι δεν εχουμε και τις καλυτερες σχεσεις για διαφορους λογους την πρωτη φορα που με εγραψε του ΖΗΤΗΣΑ να κανει ηχομετρηση.
Αρνηθηκε λεγοντας οτι δεν χρειαζετε.
Με απηλησε οτι θα κατασχεσει την μηχανη και θα την παει στο κτεο.
ΤΟΥ ΖΗΤΗΣΑ να το κανει.
Και απαντησε:αντε ρε υπογραφε μην σε παρω μεσα.
Μετα απο εμενα εγραψε για ζωνη εναν ανθρωπο που την εβγαλε εκεινη τη στιγμη για να βγει απο το αμαξι.Αυτος με εγραψε και τις 3 φορες.
Αυτη τη στιγμη των εδιωξαν απο την τροχαια και τον βαλανε σε ενα γραφειο στην αστυνομικη περιφερεια μυτιληνης.
Καταλαβαινεις τωρα?
Τα λεω λιγο στα γρηγορα αλλα δεν θελει και πολυ μυαλο.
Οπως επισης καλη η αλληλεγγυη αλλα τουλαχιστον να ξερεις ποιον υποστηριζεις.
Αν ερθεις ποτε στο νησι ρωτα για τον συναδελφο-καμαρι που βγαινει να επιβαλει τους νομους ΧΩΡΙΣ να τους γνωριζει.Αυτα.

soundstorm
24/10/2007, 16:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
λίγο το στυλ του κατηγορούμενου "που να ξέρω εγώ απο θόρυβο, εγώ έτσι το αγόρασα, δεν κάνω τέτοια πράμματα"

:a05:

Αντιθετα ειναι θεμα του : ΝΑ ΞΕΡΕΙΣ.

soundstorm
24/10/2007, 16:42
.
Εαν ο υπαλληλος στο κτεο ειναι γνωστης του θεματος,μας γραφει και την μαρκα-μοντελο της εξατμησης για να ξεμπερδευουμε μια και καλη.
Αυτο εχει σημασια.
Ειπαμε για οποιον τον ενδιαφερει.:)