View Full Version : Περί Pin Lock
nickmavros
05/11/2007, 14:39
Ωραία αγόρασα το καινούριο μου κράνος SHOEI X-Eleven Kiyonary (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=49128) και διαπίστωσα ότι θολώνει με τη μία...
Γνωρίζει κανείς που στην Θεσσαλονίκη μπορώ να βάλω pin lock στη ζελατίνα μου, αφού η δικιά μου δεν έχει (το πήρα από Ιαπωνία).
Πόσο στοιχίζει;
Αν πας μια βόλτα στα μαγαζιά στην Εγνατία σίγουρα θα βρείς. Το Pinlock κοστίζει γύρω στα 25 - 30 euros αν θυμάμαι καλά!
Καλορίζικο το κράνος & πάντα πάνω στο κεφάλι σου!
:wave2:
Λεωνίδας
05/11/2007, 14:48
Δες εδώ (http://www.tzortzopoulos.gr/newsite/newproducts.php?cat=84)
Δεν έχει τις τρύπες η ζελατίνα σου :confused:
nickmavros
05/11/2007, 14:53
Ξαναλέω στην ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ. Ο Τζιωρτζόπουλος είναι στην Αθήνα, σωστά;
Όχι δυστυχώς δεν έχουν τρύπες οι ζελατίνες. Νομίζω ότι μόνο τα ευρωπαϊκά SHOEI έχουν...
Ρωτάω αν γνωρίζει κανείς συγκεκριμένο κατάστημα ώστε να ΜΗΝ πάω βόλτα στην Εγνατία...
Αρχικά δημιουργήθηκε από nickmavros
Όχι δυστυχώς δεν έχουν τρύπες οι ζελατίνες. Νομίζω ότι μόνο τα ευρωπαϊκά SHOEI έχουν...
Ρωτάω αν γνωρίζει κανείς συγκεκριμένο κατάστημα ώστε να ΜΗΝ πάω βόλτα στην Εγνατία...
Τρύπες θα σου κάνουν στο μαγαζί. Πήγαινε σε αυτό που είναι κοντά στο Motomarket, ένα μεγάλο. Δε θυμάμαι όνομα. :D
:wave2:
Λεωνίδας
05/11/2007, 15:16
Ρωτάω αν γνωρίζει κανείς συγκεκριμένο κατάστημα ώστε να ΜΗΝ πάω βόλτα στην Εγνατία... για να πάρεις μια ιδέα από τιμές το 'βαλα το site φίλε :wave2:
nickmavros
05/11/2007, 15:26
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Είναι πολλά που είναι κοντά στο moto market. Αν λες αυτό απέναντι, είναι η αντιπροσωπεία της SHOEI κ δεν θέλω να πάω εκεί με το κράνος που πήρα από Ιαπωνία στη μισή τιμή από αυτή που μου είπε αυτός πριν μια βδομάδα όταν πήγα να το δοκιμάζω...
Πουθενά αλλού;
Λεωνίδας
05/11/2007, 15:29
Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις...
Είναι πολλά που είναι κοντά στο moto market. Αν λες αυτό απέναντι, είναι η αντιπροσωπεία της SHOEI κ δεν θέλω να πάω εκεί με το κράνος που πήρα από Ιαπωνία στη μισή τιμή από αυτή που μου είπε αυτός πριν μια βδομάδα όταν πήγα να το δοκιμάζω...
Πουθενά αλλού; μην πας με το κράνος πήγαινε με τη ζελατίνα μόνο για ξεκάρφωμα
(με την ίδια λογική όσοι παίρνουν παραεισαγωγή δεν πρέπει να αγοράζουν ανταλλακτικά από την αντιπροσωπεία ε :look: )
Παλιοτερα ειχα αγορασει μια αυτολητη, τοτε δεν υπηρχαν pin-lock. Ριξε μια ματια στην αγορα, ανα δεν σε πειραζει τι θα ειναι!!! Δεν ειχα κανενα προβλημα, ηθελε ομως λιγη προσοχη στο καθαρισμα της. Αυτο ομως το θελουν ολες.-
nickmavros
05/11/2007, 21:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
Παλιοτερα ειχα αγορασει μια αυτολητη, τοτε δεν υπηρχαν pin-lock. Ριξε μια ματια στην αγορα, ανα δεν σε πειραζει τι θα ειναι!!! Δεν ειχα κανενα προβλημα, ηθελε ομως λιγη προσοχη στο καθαρισμα της. Αυτο ομως το θελουν ολες.-
Απ'οτι κατάλαβα το Pin lock είναι η καλύτερη λύση και θέλω να βάλω αυτό...
Στο Uvex που είχα η ζελατίνα ήταν αντιθολωτική αλλά με την πάροδο του χρόνου φθείρονταν το αυτοκόλητο από μέσα κ ήταν ψιλοχάλι...
Δεν έχει βάλει κανείς στη θεσσαλονίκη Pin Lock;;;;;;;; :sad:
Ωραία αγόρασα το καινούριο μου κράνος SHOEI X-Eleven Kiyonary (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=49128) και διαπίστωσα ότι θολώνει με τη μία...
Γνωρίζει κανείς που στην Θεσσαλονίκη μπορώ να βάλω pin lock στη ζελατίνα μου, αφού η δικιά μου δεν έχει (το πήρα από Ιαπωνία).
Πόσο στοιχίζει;
Λοιπον φιλε δεν εχω διαβασει τι εχουν γραψει οι υπολοιποι αλλα θα σου πω το εξης:
το pin lock κοστιζει 27 € και η τοποθετηση ειναι πολυ ευκολη.μεσα στην ζελατινα εχει 2 μεμβρανες σαν αυτες που κολανε με στατικο ηλεκτρισμο πανω στην ζελατινα οταν περνεις καινουριο κρανος.
τοποθετης την μεμβρανη πανω στην ζελατινα σου σιμαδευεις εκει που σου δειχνει και τρυπας.ειναι απλο και ευκολο.φανταζομαι θα υπαρχουν πολλα μαγαζια στην Σαλονικα να στο κανουν...αν οχι παρτο απο τον τζορτζοπουλο και καντο μονος σου.:wave2:
edit:
να συμπληρωσω και να σου πω επησεις πως υπαρχει και αυτοκολιτη μεμβρανη σαν το pin lock,αυτη εχω βαλει εγω και την ειχα και περυσι,δουλευει μια χαρα,αλλα δεν ειναι pin lock και αν την ξεκολλησεις δεν ξανακολλαει.Αν φοβασαι να τρυπισεις παρε αυτην ειναι μια χαρα,παλι ο τζορτζοπουλος την εχει.
nickmavros
06/11/2007, 01:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
Λοιπον φιλε δεν εχω διαβασει τι εχουν γραψει οι υπολοιποι αλλα θα σου πω το εξης:
το pin lock κοστιζει 27 € και η τοποθετηση ειναι πολυ ευκολη.μεσα στην ζελατινα εχει 2 μεμβρανες σαν αυτες που κολανε με στατικο ηλεκτρισμο πανω στην ζελατινα οταν περνεις καινουριο κρανος.
τοποθετης την μεμβρανη πανω στην ζελατινα σου σιμαδευεις εκει που σου δειχνει και τρυπας.ειναι απλο και ευκολο.φανταζομαι θα υπαρχουν πολλα μαγαζια στην Σαλονικα να στο κανουν...αν οχι παρτο απο τον τζορτζοπουλο και καντο μονος σου.:wave2:
Πως ακριβώς τρυπάς; πρέπει να έχεις τρυπάνι;
Αν αγοράσω το "do it yourself kit" από τον τζιορτζώπουλο (θα μου το φέρει ένας φίλος από Αθήνα) θα το βάλω εύκολα;
Φίλε Nick το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να την παραγγείλεις τηλεφώνικα απ'τον Τζωρτζόπουλο και την επόμενη θα την έχεις στα χέρια σου χωρίς να χρειαστεί να <<εκτεθείς>>.
Και να γνωρίζεις ότι θα σου βγει φθηνότερα από οποιοδήποτα κατάστημα στην Θεσσαλόνικη.
Πως ακριβώς τρυπάς; πρέπει να έχεις τρυπάνι;
Αν αγοράσω το "do it yourself kit" από τον τζιορτζώπουλο (θα μου το φέρει ένας φίλος από Αθήνα) θα το βάλω εύκολα;
ναι ειναι αυκολο.με ενα απλο δραπανοκατσαβιδο,εχει λεπτομεριες μεσα στην συσκευασια.μονο πρεπει να παραγκειλεις το σωστο pin lock γιατι εχει αλλη πατουρα για κατηε ζελατινα.
Κανε καλυτερα ενα τηλεφωνο στον τζορτζοπουλο (Στεφανο) και ρωτα να σου πει λεπτομεριες.ισως μια αλλη λυση ειναι να συνενοηθεις μηπως και μπορεις να του στειλεις τις ζελατινες να σου περασει τα pin lock και να στις ξαναστειλει πισω.κανε του ενα τηλεφωνο και θα σου λυθουν ολες οι αποριες,ειναι πολυ εξυπηρετικος.!!
nickmavros
21/11/2007, 08:29
Τελικά πήρα από τον Τζωρτζόπουλο.
Έκανε βέβαια σχεδών 2 βδομάδες να μου τις στείλει κ με χρέωσε και παραπάνω από όσα είχαμε πει στο τηλέφωνο αλλά τέλως πάντων...
Ένα έχω να πω όμως: ΔΕΝ ΘΟΛΩΝΕΙ.
Είναι απίστευτη πατέντα. Τα αλάνια που τη σκέφτηκαν απλά ΕΓΡΑΨΑΝ.
Είναι ότι καλύτερο έχω δοκιμάσει από αντιθολωτικά.
Βέβαια αν δεν "πιάνουν" τα χέρια σου θα δυσκολευτείς να το τοποθετήσεις (αν δεν έχει η ζελατίνα σου τα pin) και θα χρειαστείς κ ένα τρυπανάκι.
Αλλά ΔΕΝ ΘΟΛΩΝΕΙ.
φιλε στο ειχα πει !!! το συστημα ειναι γ@μ@το πραγματικα δεν θωλωνει.θα σου θωλωσει ολη η υπολοιπη ζελατινα αλλα στο pin lock θα ειναι κομπλέ ακομα και σε τρελο κρυο!!
τελικα ποσο στο χρεωσε και σε τι κρανος το εβαλεσ?
bentouza
21/11/2007, 19:22
με pin lock βλεπεις το ιδιο καλα οπως και πριν ή μειωνει πολυ το οπτικο πεδιο;;
αν αλλαξεις ζελατινα μπορεις να χρησημοποιησεις το pin lock ξανα;απ'οτι καταλαβα απλα εφαρμοζει δεν κολλαει πουθενα σωστα;;
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
με pin lock βλεπεις το ιδιο καλα οπως και πριν ή μειωνει πολυ το οπτικο πεδιο;;
αν αλλαξεις ζελατινα μπορεις να χρησημοποιησεις το pin lock ξανα;απ'οτι καταλαβα απλα εφαρμοζει δεν κολλαει πουθενα σωστα;;
Το οπτικό πεδίο δεν μειώνεται σχεδόν καθόλου (ή τέλος πάντων μειώνεται τόσο λίγο που δεν το προσέχεις). Μια μικρή οπτική αλλοίωση (διπλά είδωλα) θα την έχεις. Αν έχεις συνηθίσει με ζελατίνα σε άριστη κατάσταση και πολύ καθαρή τότε την πρώτη φορά που θα βάλεις pinlock θα το προσέξεις. Μετά από λίγη ώρα βέβαια συνηθίζεται και μετά από δυο-τρεις-φορές δεν το προσέχεις καν.
Σχετικά με την αποτελεσματικότα συμφωνώ με τον προλαλίσαντα: Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αποτελεσματικό. Θάμπωμα ΤΕΛΟΣ. Όχι αργεί να θαμπώσει, όχι θαμπώνει πιο δύσκολα, απλά ΤΕΛΟΣ.
Σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση: Πράγματι το pinlock δεν κολλάει πουθενά. Μπορείς να το βγάλεις και να το ξαναβάλεις όσες φορές θέλεις (π.χ. για να το καθαρίσεις). Μπορείς να το βάλεις και σε άλλη ζελατίνα, αρκεί να είναι ίδιου τύπου με την αρχική.
nickmavros
22/11/2007, 08:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Το οπτικό πεδίο δεν μειώνεται σχεδόν καθόλου (ή τέλος πάντων μειώνεται τόσο λίγο που δεν το προσέχεις). Μια μικρή οπτική αλλοίωση (διπλά είδωλα) θα την έχεις. Αν έχεις συνηθίσει με ζελατίνα σε άριστη κατάσταση και πολύ καθαρή τότε την πρώτη φορά που θα βάλεις pinlock θα το προσέξεις. Μετά από λίγη ώρα βέβαια συνηθίζεται και μετά από δυο-τρεις-φορές δεν το προσέχεις καν.
Σχετικά με την αποτελεσματικότα συμφωνώ με τον προλαλίσαντα: Είναι ΑΠΟΛΥΤΑ αποτελεσματικό. Θάμπωμα ΤΕΛΟΣ. Όχι αργεί να θαμπώσει, όχι θαμπώνει πιο δύσκολα, απλά ΤΕΛΟΣ.
Σχετικά με την επαναχρησιμοποίηση: Πράγματι το pinlock δεν κολλάει πουθενά. Μπορείς να το βγάλεις και να το ξαναβάλεις όσες φορές θέλεις (π.χ. για να το καθαρίσεις). Μπορείς να το βάλεις και σε άλλη ζελατίνα, αρκεί να είναι ίδιου τύπου με την αρχική.
Τα είπες πολύ σωστά όλα κ για τα διπλά είδωλα που στην αρχή μου κακοφάνηκαν αλλά τελικά τα συνήθισα...
Είχαμε πει ότι θα μου έστελνε 2 pin lock από ?27 η κάθε μία κ ?6 τα μεταφορικά σύνολο ?60. Μου τις χρέωσε ?66.
Καταλαβαίνεις ότι δεν είναι τα 6ευρώ το πρόβλημα αλλά το ότι άλλα συνεννοήθηκαμε στο τηλέφωνο κ άλλα πλήρωσα. Και μου ήρθαν 2 βδομάδες μετά!Το κράνος από Ιαπωνία έφτασε σε 1 βδομάδα και τα pin lock από Αθήνα σε 2!!!!
Τις έβαλα σε SHOEI X-Eleven (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=49128)