PDA

View Full Version : Το μεγάλο βήμα ή το μικρό?

MikeG
05/11/2007, 21:14
Από όταν έφυγα από το τόπο που μεγάλωσα για να σπουδάσω έλεγα πάντα ότι θα γυρίσω σε αυτόν. Πάντα ήθελα να ζήσω τη ζωή μου σε αυτό το τόπο & φανταζόμουν τι θα μπορούσα να κάνω με τα χρήματα που θα έβγαζα από τη δουλειά μου.

Την Αθήνα δε τη συμπάθησα ποτέ μου. Ευτυχώς δε σπούδαζα εκεί. Πάντα μου άρεσε να πηγαίνω μια φορά το χρόνο για βόλτα, να βλέπω κανά φίλο. Ποτέ δε μπορούσα να καταλάβω πως ζουν σε αυτό το τόπο άνθρωποι. & τελικά μήπως δεν είναι άνθρωποι σαν εμάς? Πως μπορούν να κάνουν 2 ώρες πήγαινε έλα στη δουλειά τους, πως μπορούν να μη βλέπουν τον ουρανό, πως μπορούν να μένουν σε μεγάλα κουτιά και πάρα πολλά άλλα πως.

Ξαφνικά η Αθήνα άρχισε να έρχεται όλο και πιο κοντά, χωρίς να το επιδιώκω, χωρίς να το θέλω. Ύστερα από 6 μήνες στο τόπο μου, το εργασιακό μου μέλλον φαίνεται εντελώς αβέβαια. Τόσο καιρό δεν έχω βρει εργασία ούτε στο αντικείμενο που σπούδαζα τόσα χρόνια, αλλά ούτε και σε κάτι άλλο που θα μπορούσα να κάνω, παρά μόνο σε σουβλατζίδικα, delivery, οικοδομές & συναφή. Όχι δε σνομπάρω τους ανθρώπους που κάνουν τέτοιου τύπου δουλειές ούτε λέω ότι δε θα τις κάνω ποτέ. Απλά προσπαθώ να βρω κάτι σχετικό με αυτό που ασχολιόμουν, επιτυχημένα μπορώ να πω, τόσα χρόνια.
Από την Αθήνα είχα αρκετές προτάσεις, είχα στείλει βιογραφικό σε αρκετές εταιρίες. Όμως ποτέ δε σκέφτηκα ότι μπορεί να πάω. Απλά έκανα υπομονή και έλεγα ότι κάτι θα βρω και εδώ. Εξάλλου ακόμα και τα μισά χρήματα αν παίρνω στο τόπο μου, περισσότερα θα βάλω στην άκρη. Δε κυνηγάω τα πολλά. Με λίγα είμαι ικανοποιημένος & θα μείνω στη πόλη μου.
Έλειπα τόσα χρόνια (7) και όταν γύρισα σχεδόν τίποτα δεν ήταν ίδιο. Κανένας φίλος δεν ήταν εδώ. Γνώρισα όμως αρκετούς, και τώρα συναντιόμαστε πολύ συχνά και πάμε τις εντουράδες μας και τα ταβερνεία μας. Ήταν δύσκολα στην αρχή.

Τώρα έχω μια πρόταση από μια πάρα πολύ καλή εταιρία. Οι περισσότεροι στο χώρο μου θα έκαναν τα πάντα (μην υπερβάλλω, πολλά) να δουλέψουν εκεί. Εξασφαλισμένο μέλλον, ικανοποιητικός μισθός, πολύ καλές προοπτικές, κ.α. Από αυτό το τηλεφώνημα και μετά η Αθήνα μπήκε στο μυαλό μου. & άρχισα να σκέφτομαι όλα αυτά τα πως & τα γιατί που ανέφερα πιο πάνω.
& ωραία, λες, πάω για 2, 3 χρόνια και μετά γυρνάω. Να κάνω όμως τι εδώ? 6 μήνες τώρα και τίποτα. Στα 3 χρόνια σε αυτή τη δουλειά στην Αθήνα θα έχω φτάσει ένα πολύ υψηλό μισθό, μετά πως θα βρω κάτι ανάλογο στο τόπο μου? Θα έχω τα @@ να γυρίσω ή θα είμαι σαν όλους αυτούς που κοροϊδεύω τώρα..? Πάντα μιλούσα για αποκέντρωση, ότι η Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα & η Θεσσαλονίκη, τώρα θα τα πάρω όλα πίσω..?

Φίλοι μου σας ακούω...

hidefnick
05/11/2007, 21:19
Δυστυχώς σαν και αυτούς που κοροιδεύεις θα είσαι. Και να ήσουν από κανένα μέρος χωρίς αύριο, θα είχες δικαιολογία, αλλά από Κρήτη?

Σκέψου τα παιδιά που κάποια στιγμή θα κάνεις. Λυπήσου τα και χέσε την Αθήνα. Δεν είναι το χρήμα και η καριέρα το παν.

Φιλικά πάντα.

MikeG
05/11/2007, 21:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
Δυστυχώς σαν και αυτούς που κοροιδεύεις θα είσαι. Και να ήσουν από κανένα μέρος χωρίς αύριο, θα είχες δικαιολογία, αλλά από Κρήτη?

Σκέψου τα παιδιά που κάποια στιγμή θα κάνεις. Λυπήσου τα και χέσε την Αθήνα. Δεν είναι το χρήμα και η καριέρα το παν.

Φιλικά πάντα.

Έχεις δίκιο φίλε. Δε ψάχνω το χρήμα, ούτε τη καριέρα. Ψάχνω απλά μια δουλειά να μου δίνει 700 euros εδώ στο Ηράκλειο, όμως 6 μήνες τίποτα... :(

vangelis 64
05/11/2007, 21:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Πάντα μιλούσα για αποκέντρωση, ότι η Ελλάδα δεν είναι η Αθήνα & η Θεσσαλονίκη, τώρα θα τα πάρω όλα πίσω..?
Μεγάλο το δίλημμα και μεγάλη κι η απόφαση.Είσαι 25 χρονών και η επαγγελματική αποκατάσταση είναι κάτι που δικαίως έχει προτεραιότητα.
Από την άλλη πρόκειται να έρθεις να ζήσεις σ' έναν κόσμο που δεν έχεις συνηθίσει και που,με την πρώτη ματιά,δε γουστάρεις.

Νομίζω πως είναι σοφό και αξίζει να δοκιμάσεις τίς δυνάμεις σου στη νέα πρόκληση.Η Αθήνα άλλωστε δεν είναι μόνο ασχήμια,έχει και τα καλά της.
Σαν άνθρωποι είμαστε ευπροσάρμοστα όντα και μπορούμε εύκολα να λειτουργήσουμε κάτω από οποιεσδήποτε δυσκολίες.Έτσι να είσαι σίγουρος ότι,λίγο οι προοπτικές λίγο τα διάφορα υπέρ που θα αποκτήσεις,θα σε κάνουν να σού αρέσει κιόλας.
Τώρα...αν κάποια στιγμή βλαστημήσεις την ώρα και τη στιγμή που βρέθηκες εκεί,τότε το ξανασκέφτεσαι και πράττεις αναλόγως.

Έζησα κι εγώ αρκετά χρόνια στην Αθήνα ώσπου κατάλαβα ότι ο ζωτικός χώρος που μού προσέφερε ήταν πολύ πιο μικρός απ' αυτόν που απαιτούσα.Πάχυνα κιόλας βλέπεις.:lol: :lol:
Την κοπάνησα λοιπόν νωρίς νωρίς,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ όμως ότι δεν μ' ενδιαφέρει να κάνω καριέρα.
Ζω λοιπόν εδώ στον Πόρο τούς πιο όμορφους χειμώνες τής ζωής μου,ξέροντας πάντα ότι κάτι θα πρέπει να θυσιάσω.Για μένα αξίζει.
Στην δική σου την περίπτωση και χωρίς να ξέρω τι άνθρωπος είσαι,πιστεύω πως πρέπει να πιάσεις την ευκαιρία από τα μαλλιά.Μετά βλέπουμε...:wave2:

project.breeze
05/11/2007, 21:39
Έχεις δίκιο φίλε. Δε ψάχνω το χρήμα, ούτε τη καριέρα. Ψάχνω απλά μια δουλειά να μου δίνει 700 euros εδώ στο Ηράκλειο, όμως 6 μήνες τίποτα... :(

Να φύγεις από την Κρήτη (αφού δεν βρίσκεις τίποτα για δουλειά) και να πας σε μία άλλη επαρχιακή πόλη όπου και δουλειά ενδεχομένως θα βρεις αλλά και σε ποιότητα ζωής δεν θα χάσεις δεν παίζει σαν ενδεχόμενο;:wave2:

MikeG
05/11/2007, 21:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Να φύγεις από την Κρήτη (αφού δεν βρίσκεις τίποτα για δουλειά) και να πας σε μία άλλη επαρχιακή πόλη όπου και δουλειά ενδεχομένως θα βρεις αλλά και σε ποιότητα ζωής δεν θα χάσεις δεν παίζει σαν ενδεχόμενο;:wave2:

Πίστεψε με, αν στο Ηράκλειο είναι 1 φορά δύσκολο, σε κάποια άλλη "επαρχιακή" πόλη εξαιρουμένης ίσως της Πάτρας είναι 5 φορές πιο δύσκολο.

Aggelos_SV
05/11/2007, 21:45
Δυστυχώς άλλη μια απόδειξη του ότι Ελλάδα είναι μόνο η Αθήνα:sad:

Συμβουλή μου....κάνε ότι σου κατέβει χωρίς πολλές σκέψεις:sun:

arxaios
05/11/2007, 21:46
Για πες ρε MikeG τι σπούδασες μήπως και ..................

project.breeze
05/11/2007, 21:47
Πίστεψε με, αν στο Ηράκλειο είναι 1 φορά δύσκολο, σε κάποια άλλη "επαρχιακή" πόλη εξαιρουμένης ίσως της Πάτρας είναι 5 φορές πιο δύσκολο.

Στην Λάρισα που ζω εγώ πάντως κάθε μέρα είναι γεμάτη η τοπική εφημερίδα από αγγελίες για εταιρίες που ζητάνε άτομα για δουλειά...

MikeG
05/11/2007, 21:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
....:wave2:

Σε ευχαριστώ για την άποψη σου. Το να κάνεις προσπάθεια όπως λες είναι το σωστό. Εκεί όμως που περιμένεις τόσα χρόνια να γυρίσεις & φαντάζεσαι πράγματα ξαφνικά διαπιστώνεις ότι πρέπει πάλι να ξαναφύγεις. Υπολόγισε & το γεγονός ότι οι Κρητικοί (με τη καλή έννοια:D ) έχουν μια εμμονή με το τόπο τους (αυτό βέβαια δεν είναι πάντα καλό).

:wave2:

MikeG
05/11/2007, 21:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
Για πες ρε MikeG τι σπούδασες μήπως και ..................

Μηχανικός Πληροφοριακών & Επικοινωνιακών Συστημάτων + μεταπτυχιακό.

kachius
05/11/2007, 21:52
Δε θα μπω στη λογική να σου πώ κάνε αυτό ή το άλλο.
Εγώ θα σου τονίσω κάτι που πιθανότατα σου διαφεύγει, καθαρά και μόνο
επειδή προφανώς δεν έχεις δουλέψει στο αντικείμενό σου σε μεγάλη εταιρία
(από αυτές που τκ9 δίνουν τους μεγάλους μισθούς και τα μπόνους...)

Για τα λεφτά δε μπορώ να πω κουβέντα γιατί δε ξέρω ούτε πόσα
ούτε για πια εταιρία μιλάμε...

Αλλά να θυμάσαι :

Εξασφαλισμένο μέλλον = μια ωραία μέρα τον π@@λο (για 100αδες λόγους, είτε μόνος σου είτε πολλοί μαζί) και πόσο χρονών θα είσαι τότε; ποιός θα σε πάρει; ποιός θα πληρώσει χρυσάφι την προυπηρεσία σε έναν "γέρο" υπάλληλο; (από τα 40 θεωρήσαι "γέρος" περίπου...)

ικανοποιητικός μισθός, = πολύ καλά φράγκα για κάποιον που θα έκανε 8ωρο και όχι 10ωρο επί μονίμου βάσεως χώρια τις α π λ η ρ ω τ ε ς "υπερωρίες", δηλαδή τις έξτρα ώρες από το 10ωρο...
και αν έχεις και εταιρικό λαπτοπ :lol: και εταιρικό κινήτο :rotflmao: :rotflmao:

πολύ καλές προοπτικές = για την εταιρία σε οικονομική βάση :sun: , όσο για εσένα...θα έχεις να λες ότι δουλεύεις στην τάδε εταιρία :wacko: και κάνεις την τάδε δουλειά :wacko: για να "πουλάς" "μούρη"...:alien:

ουφ, τα είπα!

Πάντως από τους περίπου 30 πρώην (χε χε) "κοντινούς" συναδέλφους μου σε τέτοια εταιρία, το πολύ οι 5 καταλάβαιναν τί τους γινετε (πόσο δουλεύουν και για πόσο...?:winka: )
Οι υπόλοιποι...τη "μούρη" που λέγαμε...είχαν άλλο επίπεδο παιδί μου...δεν ήταν όμοιοι με τον υδραυλικό πχ... (:yuck: ), ανώτερη τάξη...:a31:

Με τα παραπάνω δε θέλω (άσχετα αν δε φαίνεται από τα γραφόμενα)
να θίξω κάποιους (εκτός από τους "ανώτερης τάξης") ούτε να σου
παρουσιάσω τα πράγματα τραγικά (άσχετα αν δε φαίνεται επίσεις)

Απλά...στην τελική σου απόφαση έχε υπόψιν σου ότι τα ΧΧ ? προϋποθέτουν πράγματα που δε φαίνονται απ' έξω...

:wave2: :wave2:

MikeG
05/11/2007, 21:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
...

Ας σου πω λοιπόν ότι δεν είναι ούτε ιδιωτική ούτε δημόσια εταιρία. Όλα αυτά που μου έχεις πει τα έχω σκεφτεί. Προσωπικά στα @@ σε ποια εταιρεία δουλεύω. Δε θεωρώ ότι δείχνει κάτι. Επίσης το θέμα με υπερωρίες, άδειες & τα συναφή με ενδιαφέρουν άμεσα. Τόσα χρόνια συνδικαλιστής στο πανεπιστήμιο με ανεξάρτητη παράταξη :D

kachius
05/11/2007, 21:56

:lol: "Το μόνο που σε σώζει" είναι να μπεις στο ΙΤ κομμάτι κάποιου ομίλου

ελπίζω να καταλαβαίνεις ότι πέραν του τι θέλω να πω, που δε ξέρω αν γίνετε κατανοητό, το σύνολο του λόγου μου έχει μεγάλες υπερβολές και λίγο χιούμορ...

:rotflmao:

fantacid
05/11/2007, 22:17
αν κ δε νομιζω οτι εχει τραγικη διαφορα το ηρακλειο απο την αθηνα...το θεωρω πιο αγχωτικη πολη απο τη θεσσαλονικη......κ μαλλον ειναι!

μη νομιζεις οτι η μεγαλη πόλη θα σου δωσει μεγαλους μισθους ντε κ καλα ή οτι ειναι ευκολο να επιτυχεις κατι τετοιο, ξερεις ποσοι αλλοι σαn εσενα επιδιώκουν αντιστοιχα πραματα?
ξερεις οτι καποι κανουν πολλα για "ανεβουν" με τροπους που εσυ (απ'οσο σε ξερω) ουτε καν εχεις σκεφτει, αλλα ακομα κ να τους ηξερες δε θα εμπαινες σε τετοιες διαδικασιες!

το οτι δυσκολευεσαι να βρεις δουλεια στο ηρακλειο ειναι ενας καλος λογος να πας μια βολτα στην αθηνα, απο περιεργια ή απο οτι αλλο θες,

δοκιμασε κ μετα απορριψε

ισως να αφομοιωθείς στους ρυθμους της πολυ πιο ανωδυνα κ αποτελεσματικα απ'οσο ισως να περιμενεις, μπορει κ οχι.....

η αποφαση ειναι δικη σου κ σου εύχομαι το καλυτερο σε οτι επιλέξεις να κανεις!!!

fantacid
05/11/2007, 22:20
[:a27: mode on]
παλι αλλαξες γνωμη το next moto σου ρε????
[/:a27: mode off]

:lol:

dirtbird
05/11/2007, 22:24
Μike...
Επειδή ήμουν έτοιμος να σου απαντήσω 'δυστυχώς πρέπει να δεχτείς την θέση' προσπάθησα να σκεφτώ κάτι άλλο.

Έχε υπόψιν ότι σχεδόν σε όλες τις πόλεις εκτός Αθήνας, υπάρχει θέμα όσον αφορά την μηχανογραφική υποστήριξη μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια να στήσεις κάτι δικό σου, είναι μεγάλη αγορά η Κρήτη.

Εν ολίγοις....προσπάθησε να έχεις νοοτροπία politically correct (αλλά και υπεύθυνου) υπαλλήλου (στελέχους......@αλάκα) αλλά για την δικιά σου δουλειά. (προς θεού... οχι άλλος πληροφορικάριος Einstein..... just RTFM & apply)

Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι αυτά δεν στα γράφω για ψυχολογική υποστήριξη.....αλλά μέσα από την καθημερινότητα μου :winka: :wave2:

MikeG
05/11/2007, 22:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Μike...
Φαντάζομαι πως καταλαβαίνεις ότι αυτά δεν στα γράφω για ψυχολογική υποστήριξη.....αλλά μέσα από την καθημερινότητα μου :winka: :wave2:

Το να κάνω κάτι δικό μου το σκέφτομαι αρκετά. Βέβαια κάθε μέρα ξεφυτρώνουν 5 νέες τέτοιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις που στοχεύουν στο outsourcing (παροχή λύσεων πληροφορικής) και πλέον είναι κορεσμένο θα έλεγα. & ξέρεις πως είναι σε μια μικρή πόλη, όλα πάνε μιλητά. Δηλαδή 5 δουλεύουν (που έχουν τα κονε) & 20 κάθονται. Συν το γεγονός ότι πιστεύω, καλό θα είναι να κάνω κάτι με άλλον ένα, όχι μόνος δηλαδή. Δε ξέρω γιατί έχω αυτή την άποψη, απλά πιστεύω είναι πιο εύκολο.

Λεωνίδας
05/11/2007, 22:36
είδες που δεν είναι όλα απλά τελικά...
μια συμβουλή μόνο έχω, αν τελικά ανηφορίσεις, βρες σπίτι δίπλα στη δουλειά (εκτός αν είναι σε καμιά περίεργη περιοχή) - δεν παλεύεται πλέον η μετακίνηση :bigcry:

Akatanomastos
05/11/2007, 23:23
to paidi exei kanei tosa xronia spoudes kai den mporei na vrei mia douleia.
kai kala kanei kai psaxnei kati sto antikeimeno tou.kai oso mporeis afto na kaneis.
giati spoudazes diladi?

ipomoni, pantos antitheta me kapoio paidi pou eipe min to poliskefteis, ego tha sou lega na to skefteis kala..

afou thes na meineis kriti kala tha kaneis, alla apo ti alli tha sou lega na tin dokimaseis tin athina afou den exeis meinei pote monima, pas ekei douleveis, kai an den antexeis sikonese kai fevgeis.
stin xeiroteri tha xeis 1-2 xronia proipiresia..

el_hymador
05/11/2007, 23:54
Κατσε Κρητη.

θα το μετανιωσεις 1000 φορες αν ερθεις στον βοθρο.

Να εχεις στο μυαλο σου οτι ενα πολυ μεγαλο ποσοστο ανθρωπων που σπουδασαν κατι συγκεκριμενο, τελικα ασχολουνται με κατι εντελως διαφορετικο.

Μην αφηνεις ευκαιριες να πανε χαμενες, βουρ στον πατσα σε οποιαδηποτε δουλεια και σε οποιοδηποτε χωρο.

Συμφωνω με τον Vaggelis64 ...να τις χεσω τις καρριερες, μπροστα στην ποιοτητα (και τελικα μακροπροθεσμα και στην ποσοστητα) της ζωης δεν βαζω τιποτα!

πανω απ ολα μην αγχωνεσαι:beer: go with the flow, μην κολυμπας συνεχεια κοντρα στο ρευμα και να δεις που θα σου κατσει κατι καλο

υ.γ. εναλλακτικα ανταλασσουμε σπιτια και δουλειες αν θελεις :wave2:

Cpt. Haddock
06/11/2007, 08:17
mikeg

τσακίσου κι έλα εδώ λέμεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε :beer: :beer: :beer: :beer:

θα πηγαίνουμε στον "Κατσούρμπο" για γαμοπιλαφο :wacko: :wave2: :D

cartman
06/11/2007, 08:30
Γειά σου συνάδελφε!! Και εγώ στα ίδια ακριβώς θα είμαι σε 1 χρόνο που θα τελειώσω το μεταπτυχιακό, με την διαφορά ότι δεν με ενδιαφέρει καθόλου να γυρίσω στον τόπο μου πρίν τα 30+.
Για τον πιο πάνω λόγο εγώ φίλε θα σου έλεγα να σκεφτείς και άλλες πόλης της Ελλάδας. Δοκίμασε και Πάτρα (απ`οτι βλέπω δεν έχει και πάρα πολλές ευκαιρίες σε πληροφορική αλλά κάτι μπορεί να βρείς) και Θεσαλλονίκη!

Αν δεν βρείς κάτι εγώ θα σου προτείνω και εξωτερικό! :D Μάλλον θα το απορρίψεις με την μία αφού προτιμάς Κρήτη, αλλά στο δικό μου μυαλό, η προοπτική του να δουλέψω Αθήνα είναι (σχεδόν) ίδια με την προοπτική για Λονδίνο ή Ολλανδία! Το λέω αυτό επειδή πλέον είναι αρκετά εύκολο να βρείς μια καλή δουλειά στο εξωτερικό...δεν είμαι καριεράκιας ούτε κυνηγώ το χρήμα όπως και εσύ απ`οτι βλέπω, οπότε το εξωτερικό το προτείνω όχι για να γίνεις πλούσιος δουλεύοντας 12 ώρες, αλλά για μια καλύτερη ποιότητα ζωής από την Αθήνα. Φυσικά βοηθά αν έχεις φίλους που σπουδάζουν/δουλεύουν εξωτερικό!

Τώρα στο δίλημα μεταξύ Κρήτης-Αθήνας αποκλειστικά ψηφίζω Αθήνα μόνο και μόνο επειδή πιστεύω ότι μετά από τόσα χρόνια σπουδές τουλάχιστον δοκίμασε πρώτα να δουλέψεις στον τομέα σου! Εξάλου σκέψου ότι τπτ δεν είναι μη αναστρέψιμο! Μπορείς να πάς και να γυρίσεις με μια εμπειρία παραπάνω και όλα καλά!

(έτσι μεταξύ μας αν σε ενδιαφέρει πραγματικά η σπουδή σου σκέψου και το διδακτορικό. Ελλάδα- Κρήτη ή και σε μια άλλη χώρα, να σε πληρώνουν και να δουλεύεις ερευνητικά σε κάτι που σε ενδιαφέρει! Έχω φίλους που το κάνουν αυτό Αγγλία και Ολλανδία και με ψήνουν οι άτιμοι...)

road spirit
06/11/2007, 10:44
........Φίλοι μου σας ακούω .... Μιχάλη, την είχαμε κάνει στο πολύ σύντομο απο κοντά τη κουβέντα το καλοκαίρι... Δες και την δική μου οπτική στο θέμα μιας και είμαστε απο τον ίδιο τόπο και τα έχω σκεφτεί ακριβώς όπως εσυ. Καλές οι γενικότητες (επαρχία vs αθήνα) αλλά όσα γράψω είναι εχοντας κατα νου συγκεκριμένα το Ηράκλειο vs Αθηνα...

Πολλοι παραπονιούνται για την πρωτεύουσα, για τα χάλια της, για την ποιότητα ζωης κλπ κλπ...
Ζω εδω απο το 2001... μέχρι τώρα δεν έχω αισθανθεί ούτε μια φορα άσχημα για την επιλογή μου, δεν με έχει χαλάσει ουτε μια φορα ουτε το κυκλοφοριακό, ούτε οι "αποστάσεις", ούτε τα όσα κλισέ ακούγονται ή ξέρουμε...

Θεωρώ οτι είναι θέμα χαρακτήρα, στάσης ζωής. Το συνδέω άρρηκτα με τη μοτοσυκλέτα, ναι, έτσι απλα...
Καβαλάω μηχανή γιατι - μεταξύ άλλων - σκέφτομαι διαφορετικά απο τον υπόλοιπο κόσμο, και αυτό με βοηθά να βλέπω τα καλά, ενώ τα άσχημα τα ξεπερνάω εύκολα... Έχουμε το μέσο να ξεφεύγουμε πολύ πιο άνετα απο αυτά που δυσκολεύουν τη μάζα...
Καβαλάς τη μηχανή σου και είσαι σε 20 λεπτά στη δουλειά σου... πέρνεις μετρό αν βολεύει... Στο Ηράκλειο πόση ώρα θες να πας απο πχ πόρο σε 62 μαρτύρων μέσω κέντρου?? ε?? απελπισία, το λιγότερο...
και ας μου πούν μετά οτι ειναι καλύτερα απο τη μεγαλούπολη... @ρχίδια... Ένα μόνο παράδειγμα είναι αυτό, και αν είχα χρόνο θα έγραφα για πολλά περισσότερα...

Στο θέμα της δουλειάς αυτό καθεαυτό, δλδ στο "καριέρα-χρήμα-συνθηκες εργασιακού χώρου", θεωρώ οτι δυσκολίες υπάρχουν και εδω και στο νησί. Στο ηράκλειο, ισως λόγο μικρότερου κύκλου, τα πράγματα να είναι - κάποιες φορές - λίγο πιο φιλικά. Κάποιες φορές όμως. Όι περισσότεροι φίλοι στο Ηράκλειο ή στα Χανιά, περνάν το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου τους βρίζοντας και ψάχνοντας να φύγουν, να βρουν κάτι άλλο... Για ποιες συνθήκες λοιπόν μιλάμε??

Και είναι και άλλα πολλά... Όπως πχ αυτό που έχει αναφερθεί σε κάποιο άλλο θρεντ, το θέμα της νοοτροπίας, της ψευτο-μαγκιάς και άλλων σχετικών στο Ηράκλειο, το θυμάσαι νομίζω, έχεις ποστάρει και εκεί..

Προσωπικά, περνάω πολύ καλύτερα εδώ που είμαι...και για την ώρα δεν το μετανιώνω... Μελλοντικά, όταν στο παιχνίδι μπουν και άλλες παράμετροι (πχ οικογένεια, παιδιά), τότε το ξαναβλέπω...

kachius
06/11/2007, 11:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Μike...
Προσωπικά πιστεύω ότι θα μπορούσες να κάνεις μια προσπάθεια να στήσεις κάτι δικό σου, είναι μεγάλη αγορά η Κρήτη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mikeg
καλό θα είναι να κάνω κάτι με άλλον ένα

Αυτό ήθελα να πω με άλλα λόγια :D

Αν είστε δύο είναι λίιιγο καλύτερα γιατί ο αρχικός κύκλος γνωριμιών μεγαλώνει
αφενός, και αφετέρου γίνετε πιο ωραία παρουσίαση από δύο άτομα (και δε φαίνεται "one man show" που τρομάζει πολλούς)

Η αρχή είναι πίπ@. Αλλά αν μη τι άλλο αξίζει αυτή η προσπάθεια πολύ περισσότερο...:beer:
Η αγορά θα σε εμπιστευτεί αν είσαι ειλικρινής και θα σε αγκαλιάσει, γιατί να ξέρεις πως οι
"περισσότεροι" του συναφιού μας είναι ψιλοχοντρολαμόγια (έχουν δει τα μάτια μου...:sad: )
και εμφανίζονται με "κουστουμιές" και ποιός είμαι ο π@@στης :smokin:

Όταν θα σκάσεις εσύ με το συνεργάτη σου "με τζινάκι και καρό πουκάμισο" και μιλησετε
(τονίζω ξανά) με ειλικρίνια (και όχι με ατάκες από τα βιβλία "πως θα γίνετε επιτυχημένος μανατζερ/πωλητής κτλ) θα τους κερδίσετε (όπως καταλαβαίνεις ο επαγγελματισμός, προγραμματισμός, σωστή και αξιόπιστη δουλειά εξυπακούωνται...)

Δοκίμασέ το στην Κρήτη και δώστου λίγο χρόνο (αυτό σημαίνει κανά χρόνο τουλάχιστο, ε!).
Αν τελικά δεν πετύχει δοκίμασέ το και αλλού, Πάτρα...Θεσσαλονίκη...Αθήνα...

Ναι, υπάρχουν πολλές εταιρίες αλλά λίγες αξίζουν και οι δουλείες είναι πολλές, έχει ακόμα:beer:

Εξάντλησέ το πρωτού Χαρίσεις τη μισή ζωή σου σε κάποιον άλλο....

kachius
06/11/2007, 11:18
Στηρίζω με τα 1000 την ιδιωτική πρωτοβουλία (έλα ρε! και δεν το είχαμε καταλάβει)
όχι μόνο για τους σπουδαγμένους αλλά για όλους!

Το τεράστιο πλεονέκτημα στην παροχή υπηρεσιών είναι η σχεδόν μηδενική ανάγκη κεφαλαίου!!!

(μιλάμε πάντα για ατομικές ενάρξεις, ε! για οποιαδήποτε εταιρία, ακόμα και ΟΕ θα το σκεφτείς όταν και αν ο τζίρος φτάσει ψηλά...)

Gandalf dr685sm
06/11/2007, 12:22
Να πω και εγώ την κουβέντα μου;

ΜΗΝ ΕΡΘΕΙΣ ΑΘΗΝΑ! ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΔΙΚΟ ΣΟΥ!

Τα 700-900€ θα δοθούν πολύ εύκολα απο όποια εταιρία ΙΤ ή άλλη εδώ. Με τον κρυφό όρο όμως πως το 8ωρο θα είναι 12ωρο, οι ευθύνες θα μεγαλώνουν ανά εξάμηνο και ο μισθός θα μένει ίδιος.

Σύντομα θα δείς οτι το κόστος ζωής θα ξεπεράσει τις ικανότητες που σου δίνει ο μισθός σου, πόσο μάλλον όταν θα αλλάξει το επίπεδο ζωή σου σταδιακά. Επιπλέον απο ενα σημείο και μετά ο ανταγωνισμός είναι ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ , μιας και όσο ανεβαίνεις την κλίμακα γνώσεων και θέσεων στον τομέα, τα ανοίγματά είναι λιγότερα ναι μεν και οι υποψήφιοι ακόμα πιο λίγοι, ΑΛΛΑ....

Οι ικανότητες σου πρέπει να εξελίσσονται συνεχώς για να έχεις και καλό μισθό και καλό ωράριο (να προλαβαίνεις χωρίς να πιέζεσαι).

Προσωπικά απο system & networks admin , πέρασα απο Sys Engineer, σε Sr. Sys Engineer, απο εκεί υπεύθυνος σε ΙΤ τμήμα και σήμερα σαν Security Consultant και μελλοντικά Auditor σε Physical digital protection level , καταγράφω έτη εμπειρία απο το 1993 σαν πρώτη εργασία.

Πίστεψε με όταν σου λέω οτι έχω δεί μηχανικούς όπως είπαν τα παιδιά να μην ξέρουν γιατί είναι στον ΙΤ τομέα και να παραμένουν εκεί με χίλια δύο προβλήματα και χαμηλούς μισθούς ακόμα και σήμερα , ενώ σχεδόν ξεκινήσαμε μαζί.

Το "παραμύθι" πως οι υπολογιστές έχουν "λεφτά" , είναι μεγάλο και πιασάρικο για όσους το ακούνε , ειδικά όταν ψάχνουν για πρώτη δουλειά.

Η συμβουλή μου είναι , πως αν θες να μπείς στην κιμμαδομηχανή , τότε οπλίσου με θάρρος και με απόφαση πως τουλάχιστον για τα πρώτα 5-6 χρόνια στον χώρο, και θα σε εκμεταλλεύονται και θα έχεις λίγο προσωπικό χρόνο, μιας και μόνο τα μαθήματα της σχολής δεν λένε μια. Θα χρειαστείς ώρες να ενημερωνέσαι συνέχεια και να προχωράς.

Αν τώρα ψάχνεις απλά για ενα μηνιάτικο και να μπορείς να επιζείς, τότε μείνε εκεί που είσαι και κάνε κάτι δικό σου , που και αυτό θα σου δώσει και θα έχεις και πιο ήσυχο κεφάλι.

Γενικά προς όλους... ο χώρος του ΙΤ, έχει στενέψει και έχει απαιτήσεις πλέον... σκεφτείτε καλά πριν τον διαλέξετε και εκτιμήστε καλά τις δυνάμεις σας , πριν συνεχίσετε.

Gandalf

Sapadak
06/11/2007, 12:51
Οταν εφτασα σε αυτη την αποφαση εβλεπα οτι ηταν "μονοδρομος" η Αθηνα (ουτε καν Θεσ/νικη)

Εστελνα cvια ερχοντουσαν απαντησεις και ειμουν ετοιμος να κατεβω.

Τελικα για τους ΑήΒ λογους δεν μου δινουν τη δουλεια στην Αθηνα, διοτι ειμαι απο μακρια και ισως καποια στιγμη να θελω να φυγω και μου προτεινουν αν θελω να παω Αλεξ/πολη (πραγμα που εκανα)

10 μηνες μετα και εχοντας γνωρισει το ατομο που πηρε τη δουλεια στην Αθηνα (Αθηναιος τη πηρε)

ΑΥΤΟΣ δουλευει απο 10-12 ωρες καθε μερα + οτι διανυει καθε μερα 40+40 χλμ + διοδια αττικης οδου και περνει Χ+ 50 ευρα (εξοδα μετακινησης ΜΗ ΧΕΣΩ)

ΕΓΩ δουλευω 8ωρο και περνω Χ ευρα, και κανω 1600μετρα απο τη δουλεια μου.

ΙΔΙΑ εταιρια ΙΔΙΑ θεση (θεωρητικα βεβαια αυτος ειναι ενα κλικ υψηλοτερα λόγω Αθηνας)(αλλα αυτα αν το βλεπεις καριεριστας)

Ξανασκεψου το

Κανε και μια βολτα στους υπολοιπους νομους κοντα στο σπιτι σου.

OVER

Vstrommer71
06/11/2007, 14:27
....ίσως της Πάτρας είναι 5 φορές πιο δύσκολο.
Aμε,χαμος στις δουλειες γινεται εδω!:sad:

Σαν Χημικος Μηχανικος κανω ομως καλα το delivery:lol:

Akatanomastos
06/11/2007, 15:21
pou xathikes aftos? vrike douleia?:D

Χωμάτινος
06/11/2007, 15:31
Όσα ξέρει ο νοικοκύρης δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος ωρέ Μιχαλιό, αλλά αν γίνεται προσανατολίσου προς κάτι δικός σου. Κι εγώ μέρα με τη μέρα το σκέφτομαι όλο και περισσότερο να βγώ προς "άγραν συνεργάτη" γιά έναρξη ιδιωτικής εταιρείας και να πετάξω στη μούρη του καλού αφεντικούλη μου το avatar του καπετάνιου :D

:beer:

Cpt. Haddock
06/11/2007, 15:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
το avatar του καπετάνιου :D

τι λες βρε μλκ!!! :mad:

για να κυνηγάει εμένα μετά; :a017: :a52:

$py
06/11/2007, 15:32
Mike δώσε μια ευκαιρία στην Αθήνα και αν δεν σου αρέσει πολύ απλά φεύγεις. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι.

dez
06/11/2007, 15:43

αν επιτρεπεται, που σπουδασες και τι μεταπτυχιακο εκανες (και που)?

road spirit
06/11/2007, 15:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
Mike δώσε μια ευκαιρία στην Αθήνα και αν δεν σου αρέσει πολύ απλά φεύγεις. Δεν είναι τόσο τραγικά τα πράγματα όσο τα παρουσιάζουν κάποιοι.

+1
και το ..."κακό" είναι οτι μονο όσοι έχουν αρνητική γνώμη μιλάνε (και σαφώς δεν λέω οτι εχουν άδικο, ο καθένας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση).

Ποιος είπε οτι ντε και καλά δουλειά στην Αθήνα = καριέρα σε μεγάλη εταιρεία?? δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το στερεότυπο...

Ποιος είπε οτι οπως και δήποτε ζωή στην Αθήνα = 10άδες χιλιόμετρα καθημερινα σε μετακινήσεις??

... οκ, μιλάω για πάρτη μου, αλλά όπως εγω, έτσι θα υπάρχουν και άλλοι

Cpt. Haddock
06/11/2007, 15:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
+1
και το ..."κακό" είναι οτι μονο όσοι έχουν αρνητική γνώμη μιλάνε (και σαφώς δεν λέω οτι εχουν άδικο, ο καθένας είναι μια ξεχωριστή περίπτωση).
Ποιος είπε οτι ντε και καλά δουλειά στην Αθήνα = καριέρα σε μεγάλη εταιρεία?? δεν μπορώ να το καταλάβω αυτό το στερεότυπο...
Ποιος είπε οτι οπως και δήποτε ζωή στην Αθήνα = 10άδες χιλιόμετρα καθημερινα σε μετακινήσεις??
... οκ, μιλάω για πάρτη μου, αλλά όπως εγω, έτσι θα υπάρχουν και άλλοι

+955 :beer: :D

Εγώ 12-15 χλμ την ημέρα κάνω mikeg

Μια χαρά ειναι η Αθήνα έχει και τα καλύτερα ρακάδικα :smokin:

MikeG
06/11/2007, 15:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
αν επιτρεπεται, που σπουδασες και τι μεταπτυχιακο εκανες (και που)?

Σάμο σπούδασα, Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Το μεταπτυχιακό μου είναι πάνω σε Τεχνολογίες Επικοινωνιών & Ασύρματα Δίκτυα.

MikeG
06/11/2007, 16:01
Σας ευχαριστώ όλος για τις μέχρι τώρα απαντήσεις.
Το ξέρω ότι δε θα μου δώσετε τη λύση, ούτε τελικά θα βγει κάτι για το τι προτείνεται. Ούτος ή άλλος ο καθένας έχει διαφορετική άποψη & βλέπει εντελώς αλλιώς τα πράγματα.
Τώρα ας πω μερικά πραγματάκια ακόμα. Όσον αφορά τη δουλειά, είπα και πριν είναι σε μια ιδιαίτερη εταιρία, ας πούμε θυγατρική μεγάλου "δημόσιου" ομίλου. Η θέση είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον & η γνώση που θα αποκομίσω θα πληρώνεται μετά από άλλες εταιρίες τα τριπλά. Βέβαια αυτές οι "άλλες" εταιρίες δε θα είναι Κρήτη. Δε θα σηκωθώ να φύγω από το νησί για να πάω σε μια οποιαδήποτε ιδιωτική του χώρου. Δεν ονειρεύομαι τρανή καριέρα & πολλά φράγκα. Θέλω τόσα ώστε να είμαι οκ & το βασικότερο να έχω όσο το δυνατόν περισσότερο ελεύθερο χρόνο.
Πολλοί από εσάς προτείνεται το να κάνω κάτι δικό μου. Ανέφερα και πριν ότι συμφωνώ & το προτιμώ. Απλά ίσως χρειάζεται να δουλέψεις κάποια χρόνια ώστε να διαπιστώσεις κάποια περισσότερα πράγματα. Δόξα το Θεό θεωρώ τον εαυτό μου αρκετά έξυπνο & τολμηρό & αν τελικά πάω & δω ότι δε μου αρέσει, σηκώνομαι και φεύγω (το έκανα αυτό πέρσι στη Θεσσαλονίκη).
Για διδακτορικό που είπε κάποιος, το σκέφτομαι και αυτό. Το έχω συζητήσει με το καθηγητή που συνεργάζομαι, αλλά και πάλι σκέφτομαι το μετά. Πάλι θα είναι δύσκολα εδώ στη Κρήτη.
2 πράγματα είναι αυτά που με σκοτώνουν στην Αθήνα. Ο ουρανός & τα σπίτια.. Αυτά είναι που φοβάμαι περισσότερο.
Συνεχίστε λοιπόν με τις απόψεις σας. Θέλω να διαβάσω όσο το δυνατόν περισσότερες.
Ευχαριστώ & πάλι όλους. :wave2:

p.s Captain πότε θα έρθεις στο νησί να σε πάω σε κανά ρακάδικο? :smokin:

Cpt. Haddock
06/11/2007, 16:09
Μike ο αττικός ουρανός, οταν είναι στις καλές του δεν παίζεται

Σπιτια υπάρχουν για όλα τα γουστα (ότι πληρώσεις παίρνεις). Προσωπικά απο πολυκατοικία στο Ηράκλειο, στη Λάρισα, στα Γιάννενα, προτιμώ πολυκατοικία στην Αθήνα

Απο την άλλη για δική σου δουλειά χρειάζονται:

- Αντικείμενο
- Λεφτά για εκκίνηση (και μην παραμυθιάζεσαι με τις τραπεζικές διαφημίσεις που τα λένε όλα εύκολα)
- Συνεργάτες εμπιστοσύνης

αλλά το κυριότερο:

Χρειάζεταιι ΕΜΠΕΙΡΙΑ εργασιακή και αγοράς. Όσοι έχουν δικοι τους δουλειά (που την ξεκίνησαν αυτοί) έχουν σε μεγάλο ποσοστό και κάποια χρόνια μισθωτής υπηρεσίας στην πλατη τους.
Εκεί μαθαινεις τα εργασιακά, τα οικονομικά των υπηρεσιών, τα της πιάτσας, αποκτάς επαφες και γνωριμίες, μαθαινεις τη διαχειριση προσωπικού, πράγματα που δε στα δείχνει κανένα μεταπτυχιακό όσο καλό κι αν είναι

Αφού κατέβηκες κάτω και δε βρίσκεις τίποτα κι αφού εδω έχεις μια ευκαιρία άρπα την. Το βασικό ειναι να μαζεύονται τα ένσημα και σιγά-σιγά κάνεις τα κουμάντα σου για όπου θες

:beer: :beer: :beer:

Στο νησί θα (ξανα)κατέβω όταν αφοπλιστείτε (ποτέ δηλαδή :rotflmao: )

road spirit
06/11/2007, 16:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Στο νησί θα (ξανα)κατέβω όταν αφοπλιστείτε (ποτέ δηλαδή :rotflmao: ) δεν θα αφοπλιστούμε ποτε !!

για ρακές δεν λες? ε?
:look:

$py
06/11/2007, 16:14
+955 :beer: :D

Εγώ 12-15 χλμ την ημέρα κάνω mikeg

Μια χαρά ειναι η Αθήνα έχει και τα καλύτερα ρακάδικα :smokin:

Πες κανα καλό ρε συ καπτεν γιατί αυτό το θησείο μου έχει φάι το συκώτι...

Cpt. Haddock
06/11/2007, 16:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από $py
Πες κανα καλό ρε συ καπτεν γιατί αυτό το θησείο μου έχει φάι το συκώτι...

Σκούφιας, Βάτραχος (στον Κεραμεικό), Κατσούρμπος (άγαλμα Τρούμαν)

:smokin:

MikeG
06/11/2007, 16:18
Φτάνει όμως το spam ε? :o :D :winka: :wave2:

$py
06/11/2007, 16:21
Σκούφιας, Βάτραχος (στον Κεραμεικό), Κατσούρμπος (άγαλμα Τρούμαν)

:smokin:

Βάλε και κανα χάρτη ντε...

(και κανα κατάλογο παρακαλώ )

:p

sorry mike, δεν με πρόλαβες :lol:

apav
06/11/2007, 17:45
Μείνε Ηράκλειο! :D

Με βάση αυτά που περιγράφεις, θέλεις να μείνεις Ηράκλειο και σε προβληματίζει μόνο το θέμα της δουλειάς. Από την στιγμή που δεν σε ενδιαφέρει ο μισθός, άνετα βρίσκεις μια θέση των 700? σε μια από τις πολλές εταιρίες που λες ότι υπάρχουν ήδη.

Πιστεύω ότι είναι λάθος σκέψη να πας για την θέση στην Αθήνα/άλλη ελληνική πόλη/εξωτερικό/κλπ μόνο και μόνο για την απόκτηση εμπειρίας και μετά από 2-3-Χ χρόνια να ξαναδείς τι ευκαιρίες έχεις να επιστρέψεις στο Ηράκλειο. Από την στιγμή που δεν υπάρχουν τώρα θέσεις, είναι πολύ δύσκολο να δημιουργηθούν νέες που θα σου καλύπτουν και την προϋπηρεσία.

Πέρα από αυτό, το βλέπω ως χαμένο χρόνο για την εκπλήρωση του στόχου μένω και ζω στο Ηράκλειο. Εάν έχεις εξαντλήσει τις εκεί ευκαιρίες, αποφάσισε εάν θα μείνεις ή όχι, με την προοπτική της μονιμότητας. :wave2:

ΥΓ1 Βρε μην του βάζετε ιδέες για άλλες επαρχιακές πόλεις και πάει σε καμία Πάτρα και δεν έχουμε που να γυρίσουμε εμείς! :bigcry:

ΥΓ2 Για πες και την εταιρία που δεν είναι δημόσιος τομέας, δεν είναι ιδιωτικός, και έχει όλα αυτά τα καλά. :wacko:

project.breeze
06/11/2007, 20:09
Κοίτα τί σου βρήκα!

Ηράκλειο (http://www.forthnet.gr/templates/jobposition.aspx?p=210336)

Leonebmw
07/11/2007, 12:12
Φιλε μου, να ξερεις οτι οι στατιστικες λενε οτι ενας νεος με διπλωματα κλπ, για να βρει κατι αξιολογο στον τομεα του, χρειαζεται 1-2 χρονια, οποτε οι 6 μηνες που ψαχνεις ειναι μικρο χρονικο διαστημα για να αγχωνεσαι και να απελπιζεσαι.
Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ στην εργασια που κανεις ειναι να εισαι ψυχικα ικανοποιημενος με μια ισορροπημενη ζωη (εργασιακη & κοινωνικη), πραγμα που δεν βλεπω να πετυχαινεις στην Αθηνα-βασιζομενος παντα στα λεγομενα σου.
Κατα την ταπεινη μου γνωμη, μεινε εκει που εισαι χαρουμενος, αναδιοργανωσου, στειλε μαζικα βιογραφικα σε ολες τις μεγαλες εταιρειες ασχετως αγγελιων, και ελα σε επαφη με εταιρειες ευρεσεως εργασιας (πχ. Adecco).
Αν υπαρχει οικονομικο θεμα, παραλληλα με το ψαξιμο βρες μια δουλεια, σε οποιοδηποτε τομεα, για να μην καθεσαι και κουρκουτιαζει και το μυαλο σου. Και να ξερεις και κατι αλλο...οι εταιρειες προτιμανε τους υποψηφιους που ηδη εργαζονται απο αυτους που καθονται. Ασχετα αν εργαζονται σε κατι σχετικο ή κατι ασχετο, αρκει να ερχονται σε επαφη με την εργατικη πραγματικοτητα.

Φιλικα

MikeG
07/11/2007, 12:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
Κοίτα τί σου βρήκα!

Ηράκλειο (http://www.forthnet.gr/templates/jobposition.aspx?p=210336)

Το έχω τσεκάρει ήδη. Σε ευχαριστώ. :wave2:

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Κάθε βράδυ τα βάζω κάτω, τα σκέφτομαι και τα ξανασκέφτομαι. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Κάνω και λίγο υπομονή ακόμα μήπως και βρεθεί κάτι τελικά εδώ. Έτσι και αλλιώς με την Αθήνα είμαστε σε συζητήσεις.
Ευχαριστώ και πάλι. Συνεχίστε:winka:

Gandalf dr685sm
07/11/2007, 12:38
για να πούμε μερικά που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα.... καταρχάς κόστος επιβίωσης στην Αθήνα.

θες απο 250-400€ τον μήνα για ενοίκιο μόνο σε δυαράκι (αν το βρείς και αυτό).
Περίπου 100-180€ τον μήνα για πάγια έξοδα (ΔΕΗ-ΟΤΕ-Θέρμανση)
άλλα 200€ για φαγητό και γενικά έξοδα σπιτιού (καθαριστικά κτλ.)τον μήνα.
Και βάλε και ενα ποσό για τα προσωπικά σου έξοδα. (τσιγάρα - βενζίνη - συντήρηση οχήματος αν έχεις)

στην καλύτερη δηλαδή θα είσαι οριακά στον μήνα με τα 700 που λες.

Ελεύθερος χρόνος;....χαχαχαχα.... ωραίο αστείο... όπως είπα και πριν αν ασχοληθείς ΣΟΒΑΡΑ με την πληροφορική, πρέπει να αφιερώσεις 2-3 ώρες την ημέρα σε διάβασμα και ενημέρωση για το επάγγελμα σου , τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον. Αν νομίζεις οτι η σχολή αρκεί , είσαι γελασμένος.

Πρόσθεσε οτι θα πρέπει να έχεις και το σπίτι να συντηρείς (καθάρισμα) τον εαυτό σου (ρούχα κτλ.)...

Επειδή πολύ λίγοι απο εδώ έχουν κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εργένηδες , χωρίς βοήθεια απο μαμά/γυναίκα , δεν το ξέρουν καλά το παραμύθι.

Όσον αφορά την εταιρία....NEWSFLASH...

Δείξτε μου μια εταιρία δικτύων-πληροφορικής που τηρεί 8ωρο και σας κερνάω ουζάκι με μεζέ. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΟ.

Μόνος καθαρός χρόνος σου, θα είναι το Σ/Κ , όπου θα πρέπει να στριμώξεις τα πάντα.

Και όλα αυτά , χωρίς οικογένειες και ευθύνες , έτσι; Φυσικά αν σέβεσαι τον εαυτό σου και δεν τα περάσεις όλα με μελάνι ανεξίτηλο στα "άγραφα".

Θες να δουλέψεις να βγάλεις μεροκάματο;... σίγουρα μπορείς και θα έχεις αυτά που λες τώρα...

Απλά επειδή βλέπω οτι ηλικιακά είσαι μικρός, μόλις έρθει η στιγμή θα δείς οτι και οι ανάγκες θα αυξηθούν όπως και τα καταναλωτικά Θέλω (φυσιολογικό είναι)... εκείνο που δύσκολα θα αυξηθεί είναι ο μισθός αν κινηθείς στο ίδιο πλαίσιο που κινείσαι τώρα (μια δουλειά απλά να επιβιώνω).

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων , είτε είσαι Ηράκλειο , είτε Αθήνα...

Δεν θα μείνω στο αν έρθεις Αθήνα ή θα μείνεις εκεί... αλλά στο γιατί θα το κάνεις. Αυτό σκέψου καλύτερα και οχι την μετακόμιση σου.

Gandalf

MikeG
07/11/2007, 12:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
για να πούμε μερικά που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα.... καταρχάς κόστος επιβίωσης στην Αθήνα.

Και βάλε και ενα ποσό για τα προσωπικά σου έξοδα. (τσιγάρα - βενζίνη - συντήρηση οχήματος αν έχεις)

Gandalf

Φίλε μου, ο μισθός θα είναι πολύ πάνω από 700 στην Αθήνα. Έλεγα ότι αν μείνω Ηράκλειο με αυτά τα χρήματα μπορώ να τη βγάλω. Τα οικονομικά έχω κάτσει και τα έχω υπολογίσει, συν τα περισσότερα που ανέφερες.
Σε ευχαριστώ πάντως

Cpt. Haddock
07/11/2007, 12:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Ελεύθερος χρόνος;....χαχαχαχα.... ωραίο αστείο... όπως είπα και πριν αν ασχοληθείς ΣΟΒΑΡΑ με την πληροφορική, πρέπει να αφιερώσεις 2-3 ώρες την ημέρα σε διάβασμα και ενημέρωση για το επάγγελμα σου , τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον. Αν νομίζεις οτι η σχολή αρκεί , είσαι γελασμένος.

Τι απο τα παραπάνω δεν ισχύει στο Ηράκλειο;

MikeG
07/11/2007, 12:45

Έχω δικό μου σπίτι, γκαράζ, εργαλεία...:winka: Αμέσως αμέσως κερδίζεις μια 500αρα το μήνα. Γι'αυτό και λέω ότι εδώ με λιγότερο πχ μισθό σου μένουν περισσότερα στην άκρη.

road spirit
07/11/2007, 12:46
έλα μου ντε...
αν πεις βέβαια, οτι παρόλο που θα είσαι στην ίδια πολη με τους γονείς, θα πας να μείνεις μόνος

γιατί αλλιώς, δεν έχεις νοικι, το φαγητό είναι της μαμάς κλπ κλπ

Cpt. Haddock
07/11/2007, 12:46
Έχω δικό μου σπίτι...

Προσδιόρισε το "δικό μου σπίτι"

Cpt. Haddock
07/11/2007, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
γιατί αλλιώς, δεν έχεις νοικι, το φαγητό είναι της μαμάς κλπ κλπ

ξέρουμε γιατί ο χριστός ήταν Έλληνας, ε; :lol: :lol:

MikeG
07/11/2007, 12:48
Προσδιόρισε το "δικό μου σπίτι"

Μένω μόνος σε δικό μου οίκημα. :D

Cpt. Haddock
07/11/2007, 12:50
Μένω μόνος σε δικό μου οίκημα. :D

Πες μου οτι είσαι και άτριχος ! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σοβαρά τώρα, είναι ο μόνος λόγος να μείνεις στο Ηράκλειο - αν και εγώ πάλι την Αθήνα θα προτιμούσα

:winka:

MikeG
07/11/2007, 12:53

Σοβαρά τώρα, είναι ο μόνος λόγος να μείνεις στο Ηράκλειο - αν και εγώ πάλι την Αθήνα θα προτιμούσα

:winka:

Εμ, αυτό σκέφτομαι και εγώ. Με το μισό πχ μισθό, πάλι εδώ βάζω πιο πολλά στην άκρη, κάνω πιο άνετη ζωή, παίρνω το μηχανάκι που θέλω, αλλά δεν κάνω καριέρα ή αυτό που κάνω τέλος πάντων δεν είναι τόσο ενδιαφέρον σε σχέση με κάτι εκεί.

:wave2: :winka:

Cpt. Haddock
07/11/2007, 12:56
Εμ, αυτό σκέφτομαι και εγώ. Με το μισό πχ μισθό, πάλι εδώ βάζω πιο πολλά στην άκρη, κάνω πιο άνετη ζωή, παίρνω το μηχανάκι που θέλω, αλλά δεν κάνω καριέρα ή αυτό που κάνω τέλος πάντων δεν είναι τόσο ενδιαφέρον σε σχέση με κάτι εκεί.

:wave2: :winka:

Άνετη ζωή μπορείς να κάνεις παντού, το αυξημένο κόστος ζωής στην Αθήνα είναι ένας μύθος/παγίδα.

Απλά στην Αθήνα έχοντας πιο πολλές επιλογές βγαίνεις και πιο πολυ, στην επαρχία κάθεσαι και σπίτι σου

Απο εκεί και περα... το μηχανάκι που θέλεις ΠΟΥ θα το χαρείς πιο πολύ; :winka:

Ρώτα το μάκη πόσα χλμ έχει στο cbf :lol:

OldMan
07/11/2007, 13:02
Πες μου οτι είσαι και άτριχος !
Έχασες ... !! :nono:

(σαν χιμπατζής πριν την αποτρίχωση, είναι...) :blush:

paranoid
07/11/2007, 13:17
Η Κρήτη είναι πανέμορφη. Είναι και το μοναδικό νησί και απο τις λίγες επαρχίες που θα επέλεγα να ζήσω. Έχω ζήσει 5 ανεπανάληπτα χρόνια στο Ηράκλειο και θα ζούσα άλλα 5 και άλλα 5 και άλλα 5....αν μπορούσα!!!:D..Αν και δουλευω σε πολυεθνικη με ευκαιριες καριερας κλπ κλπ, και εγω ειμαι κατα της καριερας που θα σε γυρναει σπιτι στις 10 το βραδυ, που θα σε ψαχνουνε στο κινητο σου στις διακοπες και θα εχεις μαζι σου το Laptop (ή το Blackberry) ωστε να συνδεθείς τουλάχιστον μια φορα τη μερα να δεις τα mail σου...
Επειδη εισαι μικρος εγω θα ελεγα να δωσεις μια ευκαιρια σε αυτο που σου ετυχε στην Αθήνα, ώστε να μην λές μετα τί μ@λ@κι@ έκανα που δεν εφυγα τότε, και αν δεις οτι δεν σου παει γυρνας πισω..Δεν χάνεις τίποτα, και εμπειρια θα εχεις οπότε θα βρεις ευκολοτερα δουλεια στην Κρήτη, με λιγότερα σαφώς χρήματα αλλα αφου λες οτι δεν σε νοιαζει....ξασου...:D :D

road spirit
07/11/2007, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από paranoid
Επειδη εισαι μικρος εγω θα ελεγα να δωσεις μια ευκαιρια σε αυτο που σου ετυχε στην Αθήνα, ώστε να μην λές μετα τί μ@λ@κι@ έκανα που δεν εφυγα τότε, και αν δεις οτι δεν σου παει γυρνας πισω..Δεν χάνεις τίποτα, και ....
+1, και άποψη μου, καλύτερα να μετανιώνεις για κάτι που έκανες, παρα για κάτι που ΔΕΝ εκανες. Τουλάχιστον με το πρώτο βγαίνεις κερδισμένος σε εμπειρίες.

Ταξιδευτής
07/11/2007, 16:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από kachius
Εξασφαλισμένο μέλλον = μια ωραία μέρα τον π@@λο (για 100αδες λόγους, είτε μόνος σου είτε πολλοί μαζί) και πόσο χρονών θα είσαι τότε; ποιός θα σε πάρει; ποιός θα πληρώσει χρυσάφι την προυπηρεσία σε έναν "γέρο" υπάλληλο; (από τα 40 θεωρήσαι "γέρος" περίπου...)
.........................

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr

Φιλικά πάντα.

Αυτο που ρωτας φιλε Μιχαλη, δεν μπορουμε να το απαντησουμε εμεις, παρα μονο ΕΣΥ! Αυτα ειναι αποφασεις ζωης και σιγουρα η απαντηση δεν θα ερθει μεσω ενος φορουμ με μηχανες.

Παντως αν εχει καμια αξια, περα απο οσα σου ειπαν τα αλλα παιδια, εγω ξερω ΕΓΩ τι θα εκανα -και τι θα κανω αν χασω τη δουλεια που εχω: θα σηκωθω να φυγω οσο πιο μακρυα γινεται απο την κ@λοΑθηνα!

Για καριερες, λεφτα, θεσεις και υποσχεσεις ακουσαμε και εμεις... Και οταν ο κολλητος εφυγε να δουλεψει στο νησι γκαρσονι εγω μεσα μου ενοιωθα μια Μ@Λ@ΚΙΣΜΕΝΗ χαρα γιατι "ευτυχως που εγω δεν ειμαι σε τετοια θεση..."

Σκεψου λοιπον ποσο ΠΙΟ μ@λκας νοιωθω τωρα που ειμαι σε μια δουλεια ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ χωρις αυριο και σιγουρα και αυτος ειναι στο νησι και εχει εστιατοριο δικο του πλεον κ ενα μπαρακι!

Α! Και οσον αφορα τα λεφτα; Μαντεψε ποιος βγαζει τα περισσοτερα! (Για να μην πω ποιος χαιρεται πιο πολυ τη ζωη του!) :sick: :mad:

Ζυγισε τα, αλλα εγω θα καθομουν στην Κρητη... :wave2:

LsKostas
08/11/2007, 13:49
Μιχαλη κατ' αρχην χρονια σου πολλα...πολυχρωμος...υγεια...:wave2:

Αν ο λογος που σε κανει να μεινεις στην Αθηνα ειναι μονο η "δουλεια" τοτε ξεχασε το...πηγαινε Κρητη

Αν ο λογος που σε κανει να μεινεις Κρητη ειναι μονο η "δουλεια" τοτε ξεχασε το...πηγαινε Αθηνα...

Νομιζω να καταλαβες που δινω βαρυτητα...

Γενικα ,πρεπει να υπαρχουν πολλοι λογοι για να αποφασισεις να μεινεις καπου...
Οι περισσοτεροι λενε οτι η δουλεια ειναι το παν απο μια ηλικια και μετα..

Εμενα μ αρεσει,να μην συμφωνησω...εστω κι απο ενα σημειο και μετα το βλεπω να γινεται
απο πολλους γυρω μου...

Θεωρω πολυ τυχερο τον εαυτο μου που κανω αυτο που σπουδασα...

Ρεφαρω ,νοιωθω οτι ρεφαρω καθε ωρα και στιγμη γιατι τελειωσα την σχολη μου
μεσω πολυ δυσκολων καταστασεων και τωρα η δουλεια εχει ερθει λιγο ως επιβραβευση...

Ομως το παν ειναι να νοιωθεις ανεξαντλητος εκει που βρισκεσαι,
να εχεις δυνατοτητες να μην μενεις στασιμος,
να ικανοποιεις εκτος απο τις εππαγγελματικες σου φιλοδοξιες ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ...

προσωπικα τα παντα
ΜΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ,ειναι θεμα ανθρωπων που εχεις γυρω σου...γιατι τα "ωραια μερη" και τα "γουστα" ... Τα βρισκουμε παντου...

ΥΓ. η Αθηνα πολλες φορες μου μοιαζει σαν ενα ταξιδι...
Ειδικα το βραδυ...
Ειδικα οταν δεν με χωρα ο τοπος...