Σύνδεση

View Full Version : Σωθήκαμε!!!!

stvr1
07/11/2007, 19:36
Όσοι έχουν ταξιδέψει προς Πελλοπόνησο αλλά και βορειότερα ή προς τα νησιά του Ιονίου, δηλαδή οι περισσότεροι από εμάς, γνωρίζουμε καλά το χάλι στο οποίο βρίσκεται η "εθνική οδός" Κορίνθου- Πατρών. :bigcry: Υπερβολικά μικρός δρόμος για το μέγεθος της κίνησης που εξυπηρετεί (η μισή και πλέον Ελλάδα περνάει από εκεί), έλλειψη διαζόματος και επαρκούς φωτισμού στο μεγαλύτερο κομμάτι της, χάλια άσφαλτος στρωμένη πρίν γεννηθώ (με εξαίρεση κάποια φρέσκα μπαλώματα, αλλά πάλι χωρίσ να υπάρχει μια συνέχεια και συνεπώς έχουμε διαρκείς εναλαγές στην ποιώτητα της ασφάλτου που πατάμε), ΛΑΚΟΥΒΕΣ :mad: ΚΑΙ ΑΝΑΠΟΔΕΣ ΚΛΙΣΕΙΣ ΣΕ ΣΤΡΟΦΕΣ :mad:!! Σε αυτά αν προσθέσει κανείς και τους κάγκουρες φορτηγατζίδες και οδηγούς λεοφορείων που κλείνουν το αντίθετο ρεύμα για να προσπεράσουν καθώς και τον κάθε άχρηστο με Ι.Χ. ή και μηχανή (μην βγάζουμε την ουρά μας απ' έξω) που θυμάται να προσπεράσει πάνω στην "τυφλή" στροφή, έχουμε όλες τις προϋποθέσεις που μπορούν να μετατρέψουν ενα απλό ταξίδι σε κατι παραπάνω : μια ΠΕΡΙΠΕΤΙΑ!

Η ΛΥΣΗ ΟΜΩΣ ΒΡΕΘΗΚΕ! :sun: Οι αρμόδιοι μετα από ώριμη σκέψη και πολύ κόπο έλυσαν τον γόρδιο δεσμό της εθνικής Κορίνθου- Πατρών. Γέμισαν λοιπόν τον τόπο με κάτι μεγάλες κίτρινες πινακίδες στις οποίες είναι γραμμένες με μαύρα γράμματα "ατάκες" του στυλ: "Προσοχή! Στα επόμενα "χ" χιλιόμετρα συμβαίνουν θανατηφόρα ατυχήματα" ή "Προσοχή! Μεγάλος κίνδυνος στα επόμενα "χ" χιλιόμετρα" και άλλα τέτοια πετυχημένα!! :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ!

Λες και δεν ξέρουμε τόσα χρόνια τι κωλοχανείο είναι αυτός ο δρόμος και η λύση είναι να μας το θυμίσουν και όχι να τον φτιαξουν! :evil: Και θα μου πείτε, έχουν εξαγγοίλει οτι θα γίνει επέκταση ή κατι τέτοιο, αλλά ΜΕΧΡΙ και ΑΝ ξεκινήσει να γίνεται αυτό το μεγαλειώδες έργο, δεν πάνε να κλείσουν καμία λακούβα ή να βάλουν κανένα φώς;;; Δεν πάνε να στρώσουν άσφαλτο στα σημεία στα οποία παίζεται αν θα φρενάρεις ή αν θα κάνεις πατινάζ;;;;

Και τουλάχιστον τις ταμπέλες τις βίδωσαν καλά ή θα παρει καμία ο αέρας και θα αποκεφαλίσει κανέναν μας;;;; :confused:

Το να λές οτι ο δρόμος είναι επικίνδυνος (ιδιαίτερα ενω το ξέρουν και οι πέτρες) τον κάνει τόσο λιγότερο επικίνδυνο, όσο λιγότερο μ@λ@κ@ας γίνεται αυτός που λέει οτι είναι μ@λ@κ@ς!
Αν πιστεύουν οτι έτσι γίνεται ασφαλέστερος ο δρόμος (και αξίζει αυτή η δαπάνη), ας αρχίσουν να φωνάζουν οτι είναι μ@λ@κες μπάς και γίνουν πιο έξυπνοι!

Μπράβο ρε! Και σαν επόμενο βήμα βάλτε ταμπέλες στις παραλίες που να λένε: "Προσοχη! Αν μπείτε στην θάλασσα θα βραχειτε!". Εγώ πάντως θα βάλω μια στον νεροχύτη μου που να λέει "Προσοχή! Τα πιάτα είναι άπλυτα"... που να κάθομαι να πλένω τωρα...

tai
07/11/2007, 20:52
τα πες όλα
:beer: :beer:

Lupo
07/11/2007, 21:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
........... Εγώ πάντως θα βάλω μια στον νεροχύτη μου που να λέει "Προσοχή! Τα πιάτα είναι άπλυτα"... που να κάθομαι να πλένω τωρα...
Μιλάμε, για ΤΟ παράδειγμα!:beer:
Παρουσίασες ακριβώς την κατάσταση :beer:

:beer: :wave2:

trigger
07/11/2007, 21:05
Αχ αυτή η Κορίνθου-Πατρών... εθνική ντροπή είναι! :mad:

DimChios
07/11/2007, 21:31
την εχουμε γ@μησει ΓΕΝΙΚΩΣ απο καιρο αλλα ποτε θα το παρουμε χαμπαρι δεν ξερω!

:mad: :mad: :mad:

vangelis 64
07/11/2007, 21:34
Το ωραίο είναι ότι πληρώνουμε και διόδια.Θα μού πεις....πώς θα τίς στήνανε αυτές τίς πινακίδες,έτσι;Με σάλιο;

Stelth
07/11/2007, 21:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από trigger
Αχ αυτή η Κορίνθου-Πατρών... εθνική ντροπή είναι! :mad:

ΤΙ ΛΕΣ ΤΩΡΑΑΑ!!!!!!!!!

ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΧΑΡΑ ΔΡΟΜΟΣ για τους μελλοθάνατους

Μένω Αίγιο και τον Εθνικό Αθηνών - Πατρών τον κάνω μια φορά την εβδομάδα, πολλές φορές και δυο.
Εκεί που γράφουν τα "ΠΡΟΣΟΧΗ......" όντος έχουν γίνει τα περισσότερα τροχαία ΑΛΛΑ ΦΤΑΙΕΙ ΤΟ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑ
και το ξέρουν γι’ αυτό τη λένε ρε 'σεις για να μας προφυλάξουν "είναι φίλοι μας οι πολιτικοί"

ΑΣΤΑΔΙΑΛΑ
:sad:

orizontas
07/11/2007, 21:58
[i]Εγώ πάντως θα βάλω μια στον νεροχύτη μου που να λέει "Προσοχή! Τα πιάτα είναι άπλυτα"... που να κάθομαι να πλένω τωρα... [/B]

εγω τα πλενω ολα μαζι ποιατα ρουχα παπυτσα λουσιμο ντους .....

μεγαλη ευκολια η μπανιερα.............:wave2:

castoras
08/11/2007, 13:49
Τα διοδια ξεχασατε που ειναι απο τα ακριβωτερα....αλλα αξιζει!!

el_hymador
08/11/2007, 14:16
Ειστε ολοι αχαριστοι!!!

Δεν εχετε καταλαβει γιατι ειναι ετσι οι δρομοι μας!

Εισαι συνεχως σε εκρηγορση, οποτε αποκλειεται να σε παρει ο υπνος στο τιμονι

Ποτε μια διαδρομη, ακομα και αν την κανεις για χιλιοστη φορα, δεν ειναι ανιαρη...τελαρα, αναγομωσεις φορτηγων, πατημενα ζωα και πολλα αλλα, σας διασκεδαζουν, σας κρατουν αμειωτο το ενδιαφερον και αποτελουν νεες προκλησεις για τον οδηγο.

Ποτε δεν ταξιδευεις μονος....ο χαρος, η Παναγια και ο Χριστος ειναι συνοδειποροι καθε οδηγου...ο πρωτος κρυβεται πισω απο καθε στροφη με αναποδη κλιση και γλιτσα στην ασφαλτο ενω τους αλλους δυο τους επικαλουμαστε συνεχως...

τι να πω ρε γαμτο!! τσ,τσ, τσ ....αχαριστια σε ολο της το μεγαλειο!!!

φτου σας να κατηγορειτε το αγιο, ομοουσιο και αδιαιρετο κρατος...ντροπη!!

stvr1
08/11/2007, 23:04
Όντως τα διόδια τα ξέχασα, αλλά τι να πρωτοθυμηθείς;;
Και κομμάτια να γίνουν τα 2 Ευρώ (1 και 1) που δίνω αφού τώρα ξέρω οτι κάποιος νοιάζεται και για εμένα... και πάλι ΜΠΡΑΒΟ ΤΟΥΣ!

grigris
22/11/2007, 14:37
Κοιτα να δεις, δεν είναι πολύ λάθος αυτο με τις ταμπέλες. Τετοια μέτρα φέρουν ένα μικρό αποτέλεσμα όσο και αν σου φένεται παραξενο. Αυτό είναι καθαρό μαρκετινγκ και τετοιες τακτικες χρισημοποιούνται παντου και συνέχεια. Σκεψου κατι απλο, η κοκα κόλα δε ξερεις οτι υπαρχει σε καθε περιπτερο? Ειναι ένα προιόν σχεδον μονοπολιακό προερχόμενο απο μια εταιρία με τεράστιους τζιρους....ομως η διαφήμηση διαφήμηση!!! Ξερεις οτι σε οποιο ψηγειο περιπτερου καφετεριας και σουπερ μαρκετ να πας υπαρχει, ειναι εκει το ξερεις, ομως δε παυει να το διαφημίζει συνεχως.
Αλλο παραδειγμα με τα τσιγάρα. Ξερεις οτι το καπνισμα βλαπτει την υγεια ομως πανω υπαρχει επησήμανση για αυτό το γεγονος που καλύπτει το περιπου το 60-70% του πακέτου! στην Αγγλια μάλιστα εχουν αρχίσει και βάζουν κατι αηδιαστικές φωτο στα πακέτα τους!
Αλλο το ξερω και αλλο το συνηδητοποιώ! Απο μονος σου μπορείς αν σκευτείς να βρεις απειρα παραδείγματα που εφαρμόζουν αυτό το σύστημα. Πιο πολύ ανάλυση θα μπορούσε να σου κάνει ένας ψυχολόγος για το θέμα ο οποίος θα σου τεκμυρίωνε το πως επιδρα αυτή η τακτική στον ανθρωπο. Εγω δε ξερω να το κανω αυτό, ξερω όμως οτι αυτό ισχύει και είναι συνηθισμένη τακτική.

Αυτά ολα τα έγραψα για να δώσω μια άλλη οπτική γωνια για το θέμα. Τετοιες τακτικές δε φέρνουν τεράστια αποτελέσματα αλλά έστω και ένας να σωθεί έιναι μεγάλο πράγμα! Δε ξερω τι ποσοστά επιτυχιας εχει, σιγουρα είναι ελάχιστα αλλά και 5% να είναι, είναι κατι!...

Κατι τέτοιο όμως σε καμία περίπτωση δε μπορει να αντικαταστησει τη σωστη συντήρηση δρομου που θα έπρεπε να γίνεται. Ευχομαι τα έργα της καινούριας εθνικής να τελειώσουνε συντομα.
Εγω, πάντως, προσωπικα πατρα οταν κατεβαίνω για να δω φίλους παιρνω παντα το λεωφορίο.............................................................

grigris
22/11/2007, 14:47
Κοιτα να δεις, δεν είναι πολύ λάθος αυτο με τις ταμπέλες. Τετοια μέτρα φέρουν ένα μικρό αποτέλεσμα όσο και αν σου φένεται παραξενο. Αυτό είναι καθαρό μαρκετινγκ και τετοιες τακτικες χρισημοποιούνται παντου και συνέχεια. Σκεψου κατι απλο, η κοκα κόλα δε ξερεις οτι υπαρχει σε καθε περιπτερο? Ειναι ένα προιόν σχεδον μονοπολιακό προερχόμενο απο μια εταιρία με τεράστιους τζιρους....ομως η διαφήμηση διαφήμηση!!! Ξερεις οτι σε οποιο ψηγειο περιπτερου καφετεριας και σουπερ μαρκετ να πας υπαρχει, ειναι εκει το ξερεις, ομως δε παυει να το διαφημίζει συνεχως.
Αλλο παραδειγμα με τα τσιγάρα. Ξερεις οτι το καπνισμα βλαπτει την υγεια ομως πανω υπαρχει επησήμανση για αυτό το γεγονος που καλύπτει το περιπου το 60-70% του πακέτου! στην Αγγλια μάλιστα εχουν αρχίσει και βάζουν κατι αηδιαστικές φωτο στα πακέτα τους!
Αλλο το ξερω και αλλο το συνηδητοποιώ! Απο μονος σου μπορείς αν σκευτείς να βρεις απειρα παραδείγματα που εφαρμόζουν αυτό το σύστημα. Πιο πολύ ανάλυση θα μπορούσε να σου κάνει ένας ψυχολόγος για το θέμα ο οποίιος θα σου τεκμιρίωνε το πως επιδρα αυτή η τακτική στον ανθρωπο. Εγω δε ξερω να το κανω αυτό, ξερω όμως οτι αυτό ισχύει και είνια συνηθισμένη τακτική.

Αυτά ολα τα έγραψα για να δώσω μια άλλη οπτική γωνια για το θέμα. Τετοιες τακτικές δε φέρνουν τεράστια αποτελέσματα αλλά έστω και ένας να σωθεί έιναι μεγάλο πράγμα! Δε ξερω τι ποσοστά επιτυχιας εχει, σιγουρα είναι ελάχιστα αλλά και 5% να είναι, είναι κατι!...

Κατι τέτοιο όμως σε καμία περίπτωση δε μπορει να αντικαταστησει τη σωστη συντήρηση δρομου που θα έπρεπε να γίνεται. Ευχομαι τα έργα της καινούριας εθνικής να τελειώσουνε συντομα.
Εγω, πάντως, προσωπικα πατρα οταν κατεβαίνω για να δω φίλους παιρνω παντα το λεωφορίο.............................................................

Baggelhs20
22/11/2007, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από grigris

σωστα ταλες

stvr1
01/12/2007, 16:11
Αυτό που με εξοργίζει είναι οτι διαρκώς βλέπουν πως θα κάνουν το ελάχιστο αντί να κάνουν αυτό που πρέπει. Το 5% είναι σημαντικό όπως σημαντικό θα ήταν να σώσεις έστω 1 ζωή, αλλά είναι μια μπακαλίστικη ψευτο-λύση για να αποφύγουμε το δύσκολο και ουσιαστικό έργο που πρέπει να γίνει!

Άσε και που οι εν λόγω πινακίδες δεν γράφουν όλες τα ίδια και σου αποσπά την προσοχή από τον δρόμο η προσπάθεια να τις διαβάσεις. Συνεπώς μπορεί να υπάρξει ένα άλλο 5% ατυχημάτων που θα προκληθούν από αυτή την αιτία, άρα +5% -5% = 0!!!! Υπάρχει λόγος που διεθνώς τα σήματα της τροχαίας είναι με σύμβολα ή με πολύ περιεκτικό και μικρό κείμενο!

Όσο για την "νέα" εθνική οδό, τα έργα δεν έχουν αρχίσει καν, μην βιαζόμαστε λοιπόν να δούμε την ολοκλήρωση τους. Και ας προσευχηθούμε οτι θα γίνει σωστή δουλειά και όχι τα αίσχη που βλέπουμε σε πολλούς δρόμους, γιατί φυσικά αντί να διατεθεί το κονδύλι στην υλοποίηση του έργου, μέρος του μοιράζεται στις τσέπες ορισμένων...

Τέλος, προσωπικά, και στην Πάτρα και στην βόλτα μου και στην δουλειά μου και στο περίπτερο ακόμα πηγαίνω και θα πηγαίνω με την μηχανή και γι' αυτό φωνάζω και θα φωνάζω για τα κακώς κείμενα των δρόμων. Δεν θα μου στερήσουν αυτό που αγαπάω τόσο πολύ άχρηστοι εργολάβοι, πολιτικοί ή κάγκουρες οδηγοί!

Και ο Θεός βοηθός!!!!!:look: :look:

THEOD
01/12/2007, 16:41
Όσο για την "νέα" εθνική οδό, τα έργα δεν έχουν αρχίσει καν, μην βιαζόμαστε λοιπόν να δούμε την ολοκλήρωση τους. Και ας προσευχηθούμε οτι θα γίνει σωστή δουλειά και όχι τα αίσχη που βλέπουμε σε πολλούς δρόμους, γιατί φυσικά αντί να διατεθεί το κονδύλι στην υλοποίηση του έργου, μέρος του μοιράζεται στις τσέπες ορισμένων...

Και ο Θεός βοηθός!!!!!:look: :look:

Μιά διόρθωση...τα έργα έχον αρχισει εδώ και 5-6 μήνες...αν δεν κάνω λάθος η ολοκλήρωσή τους (κάποια κομμάτια θα είναι έτοιμα και θα έχουν παραδοσθεί στην κυκλοφορία νωρίτερα) προβλέπεται για το 2ο εξάμηνο του 2009...

Καιρός ήταν γιατί όπως έχω γράψει εδώ και χρόνια οι εκατοντάδες νεκροί στον δρόμο αυτόν δεν είναι νεκροί από αυχήματα αλλά νεκροί από προμελετημένο έγκλημα...

675
01/12/2007, 16:45

Μπράβο ρε! Και σαν επόμενο βήμα βάλτε ταμπέλες στις παραλίες που να λένε: "Προσοχη! Αν μπείτε στην θάλασσα θα βραχειτε!". Εγώ πάντως θα βάλω μια στον νεροχύτη μου που να λέει "Προσοχή! Τα πιάτα είναι άπλυτα"... που να κάθομαι να πλένω τωρα...

ολοσωστος...:winka: :beer:

dirtbird
01/12/2007, 16:51
Όσοι έχουν ταξιδέψει προς Πελλοπόνησο αλλά και βορειότερα ή προς τα νησιά του Ιονίου, δηλα
............

ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΙΔΕΑΣ ΚΑΙ ΣΩΤΗΡΕΣ ΜΑΣ!

Λες και δεν ξέρουμε τόσα χρόνια ...

Μα καλά, δεν το καταλάβατε?

Δεν έβαλαν τις ταμπέλες για εμάς.....

Για τους ξένους τις έβαλαν...:lol: :lol: