PDA

View Full Version : ΠΑΤΗΣΑ ΚΟΡΙΤΣΑΚΙ

Σελίδες : [1] 2

LePa
08/11/2007, 09:50
Ξεκιναω λεγοντας πως το παιδι ειναι καλα στην υγεια του.

Παιδια μερικες φορες αν ειναι να σου κατσει οσο και να προσεχεις θα σου κατσει.
Εκει που πηγενα γυρο στα 50κμ κανονικα στη μεση του μονοδρομου πεταγετε απο τα δεξια μου ενα 7χρονο κοριτσακι μπροστα απο ενα παρκαρισμενο τρεχοντας. Το χτυπησα με την αριστερη ! μερια της μηχανης αφου δε προλαβα ουτε να φρεναρω με αποτελεσμα το παιδι να βρεθει κατω απο ενα παρκαρισμενο αυτοκινητο και εγω να κανω τον superman. Το θεμα ειναι πως δε το κρατουσε κανεις το παιδι απο το χερι και αυτο ετρεξε απεναντι να παει στο παπου του. Διστυχως εσπασε το ποδαρακι του και εκανε και ενα τραυμα στο κεφαλι αλα δεν εκατσε πανω απο 5 μερες στο νοσοκομειο.
Αφου οι γονεις μου ζητησαν συγνωμη και παραδεχτηκαν την αμελεια τους μετα απο λιγο καιρο αρχισαν να μου τα γυρνανε λεγοντας μου πως ετρεχα.... (ξερετε υπαρχουν καποια στανταρ: η γη γυριζει, ο ουρανος ειναι μπλε και οποιος εχει μηχανη τρεχει σα το πουστη).
Οσο και να προσεχει κανεις αν ειναι να του κατσει θα το κατσει.
Ξερετε τι ειναι να σικονεσε απο το δρομο και κοιτωντας πισω σου να βλεπεις ενα παιδι ξαπλωμενο χωρις να ξερεις αν ζει η οχι?
ΣΟΚ !!!!
Τι αλλο να πω να ειναι καλα το παιδι εκει που ειναι και να μη τυχει ποτε σε κανενα κατι τετοιο.

kakofonixx
08/11/2007, 09:56
:eyepop: :eyepop: :eyepop:

τι λες τωρα.....
περαστικα στο κοριτσακι
ειναι κριμα να πληρωνει μικρο παιδι τη μαλακια των γονιων του

τραγικοι επισης οι γονεις....
αντι να παραδεχτουν την αμελεια τους προσπαθουν τωρα να τα ριξουν πανω σου! :sick:

stellita
08/11/2007, 09:58
pwpw krima to kahmeno....perastika tou....

pantws einai tromero sok na xtipas anthrwpo...edw mia gata boreis na xtipiseis katalathos...kai ektos oti boreis kai sy na skotwtheis...meta exeis ena swro tipseis,poso mallon an einai paidaki...

ouff eutixws...pou den egine tipota xeirotero..:)

346iason
08/11/2007, 10:00
Μην κολωσεις θα σου κλασουν τα αρχι@α.Θα τα βρει η ασφαλειασου μαζιτους επισης καντους μυνηση για αμελεια ανιληκου.

merkouris
08/11/2007, 10:00
αυτη ειναι η βλακεια δεν φτανει που μπορει να χεις τυψεις για το παιδακι χωρις να φταις,ερχονται μετα και οι γονεις και σου γ@μ@ν ξανα την ψυχολογια.
τεσπα το παιδακι να ναι καλα

airamhag
08/11/2007, 10:01
:look:

περαστικα στο παιδακι..

οσο γα τους γονεις..που αφηνουν σε παπουδες τα παιδακια τους τι να πει κανεις..

τ να πει!!!:mad:

εδω η αλλη ειχε το μωρο με το ποδηλατακι μεστη μεση του δρομου πανω σε στροφη
κοντα σε κεντρικο δρομο του αγ δημητριου!!

:a016: :a016: :a016:

ειδικα τα παιδια πεταγονται παραπολυ ευκολα!
κ εμενα μου εχει φυγει απο το χερι μου ανιψιος μουευτυχως σε στενο χωρις κινηση..εκ τοτε μονο λουρακι δεν του φορεσα:lol:

kakofonixx
08/11/2007, 10:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από 346iason
Μην κολωσεις θα σου κλασουν τα αρχι@α.Θα τα βρει η ασφαλειασου μαζιτους επισης καντους μυνηση για αμελεια ανιληκου.
δεν ειναι λυση αυτη ρε φιλε.... :sad:

το θεμα ειναι να καταλαβουν αυτοι οι ανθρωποι την ευθυνη που εχουν απεναντι σε αυτο το παιδι...
να καταλαβουν οτι τα πραγματα θα μπορουσαν να ειναι πολυ χειροτερα
απο δικια τους μαλακια

αλλα δυστυχως εχουμε μαθει εμεις παντα να ειμαστε σωστοι και για οτι συμβαινει να φταινε ολοι οι αλλοι
:yuck:

byron
08/11/2007, 10:09

+1

Πρόσφατα βγήκε και τελεσίδικη απόφαση απ΄τον ΑΠ.

LePa
08/11/2007, 10:09
xexasa na po pos den ixa diploma tote :(

byron
08/11/2007, 10:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx
το θεμα ειναι να καταλαβουν αυτοι οι ανθρωποι την ευθυνη που εχουν απεναντι σε αυτο το παιδι...
να καταλαβουν οτι τα πραγματα θα μπορουσαν να ειναι πολυ χειροτερα
απο δικια τους μαλακια

αλλα δυστυχως εχουμε μαθει εμεις παντα να ειμαστε σωστοι και για οτι συμβαινει να φταινε ολοι οι αλλοι
:yuck:

:confused: :confused: Τι θες να πείς φίλε; Αν οι άνθρωποι χρειάζονται παιδαγωγό ή ψυχολόγο ή κοινωνική λειτουργό για να μάθουν την ευθύνη που έχουν απεναντι στο παιδί τους, ας πάνε να γ@μηθούνε να βρούν.

Η στάση τους απέναντι στον φίλο είναι για κλωτσιές.

346iason
08/11/2007, 10:15
δεν το ειχες πανωσου η δεν εχεις διπλωμα για μηχανη??

byron
08/11/2007, 10:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από LePa

Ασήμαντη λεπτομέρεια ξέχασες..... :rolleyes: Να υποθέσουμε πως δεν έχεις και ασφάλεια;;;;:blush:

Cpt. Haddock
08/11/2007, 10:21

α.....

LePa
oi goneis dilosan pos den epithimoun tin PINIKI mou dioxi.
o isageleas tha tous askisei autepagelti dioxi gia amelia anilikou.
tha mou kanoun dikastirio gia lefta ta opia tha tous kalipsei i asfalia mou ala epidi den ixa diploma to pio pithano einai na mou kanei dikastirio i asfalistiki na tis doso ta xrimata.
για μενα παντος ειναι ντροπι τους να μου ριχνουν φτεξιμο για τα κωλολεφτα αντι να ευχαριστουν το θεο που μετα απο δικη τους αμελεια ζει και το παιδακι και εγω ( το κρανος μου εσπασε εσκασα κατω με το κεφαλι )

η ψυχρη συμβουλη του δικιγορου μου ειναι να μην ειμαι μαλακας και δε ζηταω τπτ αλα να ζητησω και εγω για τη ζημια ( ολα τα φερινγ φτερο μπροστινου τροχου φαναρι φλασ καθρεπτες )

εχω σπαστει που εμαθα για καποια ψεματα που κατεθεσαν οι γονεις για να γλητωσουν την αμελεια οπως οτι το παιδι διεσχιζε το δρομο μαζι με το πατερα οτι ετρεχα και αλες τετιεσ παπαριες...

κωλοκατασταση παιδια ..................... :(

kakofonixx
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
:confused: :confused: Τι θες να πείς φίλε; Αν οι άνθρωποι χρειάζονται παιδαγωγό ή ψυχολόγο ή κοινωνική λειτουργό για να μάθουν την ευθύνη που έχουν απεναντι στο παιδί τους, ας πάνε να γ@μηθούνε να βρούν.

Η στάση τους απέναντι στον φίλο είναι για κλωτσιές.

θελω να πω οτι η νοοτροπια που υπαρχει ειναι πολυ λαθος
πρεπει καποια στιγμη ολοι μας να αναλαμβανουμε τις ευθυνες μας και να μη τα ριχνουμε ολα στους αλλους

εννοειται πως συμφωνω οτι η σταση τους ειναι για κλωτσιες
και αν παραμεινει οπως ειναι φυσικα και ο LePa θα πρεπει να κινηθει νομικα
:wave2:

LePa
08/11/2007, 10:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ασήμαντη λεπτομέρεια ξέχασες..... :rolleyes: Να υποθέσουμε πως δεν έχεις και ασφάλεια;;;;:blush:

ixa diploma gia 50ari kai autokinitoy tora exo apola
apo asfalia ola ok mono to kolodiploma den ixa paei na vgalo
to FXR150 exo 150cc
i dikigoros mou ipe pos einai tipiko kai de mporei na amfisvitithei i ikanotita mou stin odigisi sto dikastirio exontas 50ari kai autokinito...

de xero re paidia meta pou perase to agxos gia tin ygeia tou paidiou kai ematha pos to pane oi goneis exo agxothei poli me to ti tha ginei sta dikastiria.

I kathe kinisi pou kanoun gia ti diki tous amina einai fisiko na einai epithesi se mena pou aplos pigena sto spiti mou meta apo to grafeio.

kaps
08/11/2007, 10:35
Για εμένα φταίει o LePa . Γιατί να καβαλήσει τη μηχανή όταν δεν έχει δίπλωμα ; Σε τι ξεχωρίζει από αυτούς που κατηγορούμε για την έλλειψη διπλώματος αλλά που βγαίνουν στο δρόμο ; Επειτα θέλει την ποινική δίωξη και ο ασφαλιστής που εξέδωσε ασφαλιστήριο σε κάπιον που δεν έχει δίπλωμα άρα η εταιρεία που εκπροσωπεί καθίσταται έκθετη σε περίπτωση συμβάντος όπως έγινε τώρα . Ομως μαζί με αυτόν ποινική δίωξη πρέπει να υπστείς και εσύ LePa που εξαπάτησες την εταιρεία που σου έβγαλε το ασφαλιστήριο εκτός και αν δεν μας τα έχεις πει όλα και είτε ήσουν χωρίς δίπλωμα πάνω σου είτε έχεις δίπλωμα πιο μικρ΄'ης κατηγορίας όπου σε αυτή τη περίπτωση πάλι είσαι παράνομος Τουτέστιν για εμένα . Εφταιγαν δεν έφταιγαν οι γονείς για την απρόσεκτη μικρή φίλε LePa μην κάνεις τη βλακεία και ζητήσεις και τα σπασμένα διότι φταις.

346iason
08/11/2007, 10:41
Εμπλεξες χοντρα φιλεμου για την μαλακια που εκανες να οδηγεις χωρις διπλωμα.Το οτι εχεις για αμαξι και για παπι δεν σημαινει τιποτε αλλιως δεν θα υπηρχαν τα διπλωματα.Και που σε κυνηγανε οι γονεις καλα κανουν γιατι απλα οδηγουσες μηχανη χωρις διπλωμα.Τωρα κατσε να τραβηχτεις στα δικαστηρια και να πληρωσεις χοντρα γιατι η ασφαλιστικησου μην νομιζεις οτι θα τα δωσει τζαμπα τα λεφτα.Οι μαλακιες πληρωνονται.

odt
08/11/2007, 10:46
50 χλμ για στενό είναι πολλά....

Μλκιες συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή. Το κρίμα στην όλη υπόθεση είναι πως οι γονείς εκμεταλλεύονται το ατύχημα του παιδιού τους για να βγάλουν λεφτά...

Καλά ξεμπερδέματα...:sick:

LePa
08/11/2007, 10:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Για εμένα φταίει o LePa . Γιατί να καβαλήσει τη μηχανή όταν δεν έχει δίπλωμα ; Σε τι ξεχωρίζει από αυτούς που κατηγορούμε για την έλλειψη διπλώματος αλλά που βγαίνουν στο δρόμο ; Επειτα θέλει την ποινική δίωξη και ο ασφαλιστής που εξέδωσε ασφαλιστήριο σε κάπιον που δεν έχει δίπλωμα άρα η εταιρεία που εκπροσωπεί καθίσταται έκθετη σε περίπτωση συμβάντος όπως έγινε τώρα . Ομως μαζί με αυτόν ποινική δίωξη πρέπει να υπστείς και εσύ LePa που εξαπάτησες την εταιρεία που σου έβγαλε το ασφαλιστήριο εκτός και αν δεν μας τα έχεις πει όλα και είτε ήσουν χωρίς δίπλωμα πάνω σου είτε έχεις δίπλωμα πιο μικρ΄'ης κατηγορίας όπου σε αυτή τη περίπτωση πάλι είσαι παράνομος Τουτέστιν για εμένα . Εφταιγαν δεν έφταιγαν οι γονείς για την απρόσεκτη μικρή φίλε LePa μην κάνεις τη βλακεία και ζητήσεις και τα σπασμένα διότι φταις.

Efoson file mou vlepeis kathara to tipiko skelos tis ipothesis tha sou pos FTEO pou odigousa mixani 100 kivika parapano kai 10 aloga parapano apo auto pou grafei to xarti.
As afisoume omos to genika kai na skefteis ligo pos to dikastirio tha asxolithei me to SIGEKRIMENO gegonos mono. Sto sigekrimeno gegonos loipon o nomos leei pos DEN FERO KAMIA EFTHINI. Tha dikasto xexorista gia to diploma pou ekei fteo giati einai mia paranomia pou den exei na kanei me to atixima. O nomos episis leei pos tha tous askithei dioxi gia amelia anilikou epidi ixan amolimeno ena paidi 7 xronon na kikloforei mono tou se kedriko dromo me kinisi.
Autoi xanaleo kathos aminonte gia ti dioxi pou tha tous askithei exoun katathesei PSEMATA !!! milame gia pseudi stixia to katalaveneis auto ? Auta lipon ta psemata isos tous apalaxoun apo tin oliki euthini kai sto thema theorithei pos iparxei sinipetiotita diladi pos fteo kai ego.

346iason
08/11/2007, 10:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
50 χλμ για στενό είναι πολλά....

Μλκιες συμβαίνουν ανά πάσα στιγμή. Το κρίμα στην όλη υπόθεση είναι πως οι γονείς εκμεταλλεύονται το ατύχημα του παιδιού τους για να βγάλουν λεφτά...

Καλά ξεμπερδέματα...:sick:

Και γω το ιδιο θα εκανα φιλε αν ο αλλος δεν ειχε διπλωμα,γιατι το να μην εχεις διπλωμα σημαινει οτι δεν ξερεις να οδηγας σημαινει εισαι δολοφονος σημαινει δεν ξερεις να κοιτας να ελενχεις,οποτε το ιδιο θα εκανα και χειροτερα.

LePa
08/11/2007, 10:50
den itan steno itan kedrikos dromos monis kateuthinsis kai to orio tixene kai itan 50
ego pigena apo 45 eos 55 ekei giro

346iason
08/11/2007, 10:52
Efoson file mou vlepeis kathara to tipiko skelos tis ipothesis tha sou pos FTEO pou odigousa mixani 100 kivika parapano kai 10 aloga parapano apo auto pou grafei to xarti.
As afisoume omos to genika kai na skefteis ligo pos to dikastirio tha asxolithei me to SIGEKRIMENO gegonos mono. Sto sigekrimeno gegonos loipon o nomos leei pos DEN FERO KAMIA EFTHINI. Tha dikasto xexorista gia to diploma pou ekei fteo giati einai mia paranomia pou den exei na kanei me to atixima. O nomos episis leei pos tha tous askithei dioxi gia amelia anilikou epidi ixan amolimeno ena paidi 7 xronon na kikloforei mono tou se kedriko dromo me kinisi.
Autoi xanaleo kathos aminonte gia ti dioxi pou tha tous askithei exoun katathesei PSEMATA !!! milame gia pseudi stixia to katalaveneis auto ? Auta lipon ta psemata isos tous apalaxoun apo tin oliki euthini kai sto thema theorithei pos iparxei sinipetiotita diladi pos fteo kai ego.

Σοβαρα ρε συ φιλε δεν τρεχει τιποτε που δεν ειχες διπλωμα?τι 50 τι 150cc?Ε τοτε και γω αφου χερω να οδηγω το φορτηγο του πατεραμου ας το οδηγω δεν τρεχει τιποτε ουτος η αλλος ειναι 10 αλογα παραπανω απο το αμαξιμου.

sniper
08/11/2007, 10:54
den itan steno itan kedrikos dromos monis kateuthinsis kai to orio tixene kai itan 50
ego pigena apo 45 eos 55 ekei giro

Οδηγείς χωρίς δίπλωμα, (και χωρίς ασφάλεια ακριβώς επειδή δεν έιχες δίπλωμα εκείνη την μέρα) στο όριο ταχύτητας του δρόμου...

Χτυπάς ένα παιδάκι 7 χρονών.... και του σπας το χέρι (σκέψου να το είχες σκοτώσει)

Και έρχεσαι εδώ, να σου πουμε τι; Περαστικά και ποτέ ξανά και προσεχε φιλαράκο;
Αντί να κάτσεις κάτω και να βάλεις το κεφάλι σου ανάμεσα στα πόδια σου και να σκεφτείς ΠΟΣΟ ΜΑΛΑΚΑΣ και πόσο ΑΝΕΥΘΥΝΟΣ ήσουν;

Δεν θες να ακούσεις τι άλλο έχω στο μυαλό να σου πω.

LePa
08/11/2007, 10:54
Και γω το ιδιο θα εκανα φιλε αν ο αλλος δεν ειχε διπλωμα,γιατι το να μην εχεις διπλωμα σημαινει οτι δεν ξερεις να οδηγας σημαινει εισαι δολοφονος σημαινει δεν ξερεις να κοιτας να ελενχεις,οποτε το ιδιο θα εκανα και χειροτερα.

nai re file exeis dikio se auta pou les peri dolofonous de leo. apla etixe na pigeno arga se mia euthia kai etixe kai petaxtike ena koritsaki trexontas . apla etixe ti na po. pistepse me xero kai na koitao deksia kai aristera ( auto de mporei na amfisvitithei sou leo oute apo to dikastirio pou koitaei tin OUSIA pou i ousia einai pos efoson eimai katoxos 50 kai autokinito xero kai na koitao xero kai na frenaro )

TROOPER
08/11/2007, 10:55
περαστικα στο κοριτσακι, περαστικα και σε σενα και στη ψυχολογια σου.

346iason
08/11/2007, 11:00
nai re file exeis dikio se auta pou les peri dolofonous de leo. apla etixe na pigeno arga se mia euthia kai etixe kai petaxtike ena koritsaki trexontas . apla etixe ti na po. pistepse me xero kai na koitao deksia kai aristera ( auto de mporei na amfisvitithei sou leo oute apo to dikastirio pou koitaei tin OUSIA pou i ousia einai pos efoson eimai katoxos 50 kai autokinito xero kai na koitao xero kai na frenaro )

to δεχομαι ρε φιλε αυτο που λες αλλα δες τωρα πως εμπλεξες και αυτο να το βλεπουμε ολοι.Το κακο δεν αργει να γινει οπως μερικοι λενε δεν φοραω κρανος παω πιο κατω στο περιπτερο και εκει γινετε το κακο ετσι και τωρα λες ενταξει δεν τρεχω δεν θα γινει τιποτε ελα ντε που ερχετε η μαμημενη κακια στηγμη.
Κοιταξε να τους μηλησεις στους γονεις και να τα κανονισετε εκτοσ δικαστηριων αν γινετε αλλιως εισαι χαμενος δικαστικα οτι και να γινει,ο νομοσ ειναι αμειληκτος σε κατι τετοια και στους δικαστες

Gandalf dr685sm
08/11/2007, 11:04
εγώ μια ερώτηση να κάνω;...

Πέρα απο την όποια ευθύνη που φέρουν οι γονείς για το να μην προσέχουν το παιδάκι τους.

Πέρα απο την όποια ανευθυνότητα κουβαλάς που οδηγείς χωρίς δίπλωμα , γιατί αν χτύπαγε το κοριτσάκι και έμενε εκεί (δεν θέλει και πόλύ) , τότε να μην σου πω αν θα καθάριζες , χωρίς δίπλωμα και ουσιαστικά χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Υπόψη σου οτι στα ψιλά γράμματα ... και πεστο και στον μαλακοπίτουρα που έχεις για δικηγόρο, .... η ασφαλιστική ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ το ποσό , μιας και το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρονικό διάστημα δεν κάλυπτες τα όσα έχεις δηλώσει για να κάνεις το συμβόλαιο. Άρα θα τα βάλεις απο την τσέπη σου απευθείας, χώρια που θα έχεις και στίγμα στο ποινικό σου μητρώο για αυτό το θέμα.

Συνεχίζω... πέρα λοιπόν απο όλα τα παραπάνω...

Να ρωτήσω αν πήγες να δείς το κοριτσάκι που χτύπησε και είναι το μόνο τελικά που δεν έφταιγε;

Gandalf

346iason
08/11/2007, 11:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
εγώ μια ερώτηση να κάνω;...

Πέρα απο την όποια ευθύνη που φέρουν οι γονείς για το να μην προσέχουν το παιδάκι τους.

Πέρα απο την όποια ανευθυνότητα κουβαλάς που οδηγείς χωρίς δίπλωμα , γιατί αν χτύπαγε το κοριτσάκι και έμενε εκεί (δεν θέλει και πόλύ) , τότε να μην σου πω αν θα καθάριζες , χωρίς δίπλωμα και ουσιαστικά χωρίς ασφαλιστική κάλυψη.

Υπόψη σου οτι στα ψιλά γράμματα ... και πεστο και στον μαλακοπίτουρα που έχεις για δικηγόρο, .... η ασφαλιστική ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΕΙ το ποσό , μιας και το ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ χρονικό διάστημα δεν κάλυπτες τα όσα έχεις δηλώσει για να κάνεις το συμβόλαιο. Άρα θα τα βάλεις απο την τσέπη σου απευθείας, χώρια που θα έχεις και στίγμα στο ποινικό σου μητρώο για αυτό το θέμα.

Συνεχίζω... πέρα λοιπόν απο όλα τα παραπάνω...

Να ρωτήσω αν πήγες να δείς το κοριτσάκι που χτύπησε και είναι το μόνο τελικά που δεν έφταιγε;

Gandalf

Ακριβως οπως τα λεει ο φιλος Gandalf dr685sm ειναι

LePa
08/11/2007, 11:13
giati to den exeis diploma to les san na les de xereis na odigas...
i asfalistiki kaliptei kanonika apla tha prepei na ti kalipso kai ego meta.
to oti odigisa xoris diploma einai mia aneuthinotita pou tha kanei zimia sti tsepi mou (se kapio atixima) kai oxi stous giro mou afou odigao kanonika.

apla einai lathos i APOLITI tautisi tis katoxis diplomatos me tin odigiki IKANOTITA.

prepei na YPARXEI TAYTISI auto einai to sosto ala oxi APOLITI de prepei na dethei skini-kordoni pos kapios pou odigaei autokinito kai 50ari den mporei na odigisei 125ari ................. auto leo mono.

an auto einai pio simantiko apo 2 aneuthinous goneis ..............

LePa
08/11/2007, 11:17
kai o pio anikanos pou iparxei na imoun........
to sigekrimeno atixima pou de to prokalesa ego kai antimetopizo psemata apo tous ftextes ?
telospanton
den piga na kano ta 8aria kai eimai dolofonos...

sniper
08/11/2007, 11:18
Και σε ξαναρωτάω....

Αν το είχες σκοτώσει το κοριτσάκι.....

Τι θα έλεγες μετά;

LePa
08/11/2007, 11:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Και σε ξαναρωτάω....

Αν το είχες σκοτώσει το κοριτσάκι.....

Τι θα έλεγες μετά;

sosto to erotima sou poli sosto oute na to skeftomai de thelo.
ti tha elegan kai oi ftextes omos na fadasteis

sniper
08/11/2007, 11:22
sosto to erotima sou poli sosto oute na to skeftomai de thelo.
ti tha elegan kai oi ftextes omos na fadasteis

Οι γονείς ήταν αμελείς..... Σε αυτό συμφωνούμε!

Αν το είχες σκοτώσει όμως, θα είχες αφαιρέσει μία ψιχούλα, κι αν σε καρφώναν σε κολώνα της ΔΕΗ ανάποδα να σε φάνε οι γύπες, δεν θα τους αδικούσε κανενας...

LePa
08/11/2007, 11:23
emena ? giati ? afou de fteo

LePa
08/11/2007, 11:24
ego tha to ixa skotosei ?
diladi an to patouse treno fteei o odigos tou trenou ?

sniper
08/11/2007, 11:24
Δεν ασχολούμαι άλλο με το θέμα....

Στην θέση σου, θα ζήτηγα συγγνώμη (δεν ξέρω πως αλλά έμπρακτα) απο το κοριτσάκι και θα πήγαινα κάπου να κλάψω και να σκεφτώ πόσο τυχερός ήμουν.

Gandalf dr685sm
08/11/2007, 11:26
i asfalistiki kaliptei kanonika apla tha prepei na ti kalipso kai ego meta.

Μου αρέσει που επιμένεις κιόλας.... Η ασφαλιστική καλύπτει μόνο αν μπορείς να αποδείξεις οτι το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα είχες ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ τα απαραίτητα έγγραφα και απλά δεν τα έφερες μαζί σου την ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ χρονική στιγμή.... αλλιώς δεν σε καλύπτει που να χτυπιέσαι πάνω κάτω.
Αν τώρα ο δικηγόρος σου, βρήκε καμιά "μασωνεία" στο πως θα γίνει να φανεί οτι είχες δίπλωμα τότε, είναι άλλο θέμα.

Όσον αφορά το ποιός και γιατί έφταιγε.

Θα στο πω, απλά... ΠΑΙΖΕΙ ΡΟΛΟ;....

Το σημαντικό είναι αν το κοριτσάκι είναι καλά! Ατυχήματα με δική μας ή οχι ευθύνη γίνονται κάθε μέρα. Ακόμα δεν μου απάντησες αν έχεις δεί το κοριτσάκι μετά το ατύχημα και αν είναι όντως καλά...

Το σπάσιμο ποδιού δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Όσο για το αν είχε πεθάνει (χτύπα ξύλο) , μόνο το ποιός θα έφταιγε και το τι θα έλεγε δεν θα σε ένοιαζε... Σε τέτοιες περιπτώσεις πας καταδικαστικά , χωρίς κανένα έλεος και ελαφρυντικό.

στην Ελλάδα ... Ο ΠΕΖΟΣ ΕΧΕΙ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ!.. κάτι που αρκετοί απο εμάς το γνωρίζουν πολύ καλά.

Gandalf

346iason
08/11/2007, 11:30
Ρε συ φιλε το να λες οτι ξερεις να οδηγας δεν σημαινει τιποτε.Αν ηταν ετσι τοτε δεν θα χρειαζοταν να παμε υπουργειο να δωσουμε και θα ημασταν ζουγκλα.Και σου ξαναλεω οτι οι γονεις φταινε αλλα και συ φταις διπλασια που ησουν χωρις διπλωμα.Και σου ξαναλεω τρεχα βρες κανα καλο δικηγορο γιατι θα χασεις πολλα λεφτακια απο αυτην την υποθεση ασε που θα φας και ποινη φυλακισης και αφαιρεση διπλωματος και παρα πολλα αλλα.Παρτους με το καλο τους γονεις γιατι δεν σε παιρνει.

Ταξιδευτής
08/11/2007, 11:42
oi goneis dilosan pos den epithimoun tin PINIKI mou dioxi.

εχω σπαστει που εμαθα για καποια ψεματα που κατεθεσαν οι γονεις για να γλητωσουν την αμελεια οπως οτι το παιδι διεσχιζε το δρομο μαζι με το πατερα οτι ετρεχα και αλες τετιεσ παπαριες...

κωλοκατασταση παιδια ..................... :(

:mad: :mad: :mad: Ελεος ρε με τα ΖΩΑ!! Και την πληρωνουν τα κακομοιρα παιδακια που δεν φταινε σε τιποτα! Πανε να βγουν και απο πανω τωρα ε;;;

Βαλε το δικηγορο σου και σκιστους πατοκορφα τους ΞΕΦΤΥΛΕΣ!!! :mad: Οσο για το οτι δεν ειχες διπλωμα δες το με το δικηγορο σου. Η αμελεια ανηλικου ειναι για εμενα ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ! :mad:

Ακου τωρα λεει οτι περναγε μαζι με τον πατερα... Ο αλητης ο μηχανοβιος φταιει ΠΑΝΤΑ! :yuck:

blackbusa
08/11/2007, 11:43
ρε μηπως χασαμε το δασος,αφου κοιταμε μονο ενα δεντρο????το θεμα μας τελικα ποιο ειναι???η οδηγηση χωρις διπλωμα????το ποσο καλυπτουν οι ασφαλιστικες???το ατυχημα σαν γεγονος????η αμελια των γονιων???η εμπορευματοποιηση του ατυχηματος που πανε να κανουν οι γονεις???το οτι το παλλικαρι παραδεχτηκε οτι εκανε μια μαλακια???

Για εμενα ολα αυτα ειναι η ''πονηραδα'' των γονιων,που με τον πονο του παιδιου τους πανε να βγαλουνε κανα φραγκο,ειναι το χειροτερο εγκλημα......οντως το παλλικαρι δεν ειχε το καταλληλο διπλωμα για τα καταλληλα κυβικα που καβαλουσε......αλλα ειπε οτι πηγαινε με 50χλμ (δηλαδη εντος οριων).....μεγαλη μαλακια του αφου αν γινοταν κατι χειροτερο θα ειχε τρελλα τρεχαματα......αλλα το οτι οι γονεις σκεφτηκαν να βγαλουν κανα φραγκο δεν σας προβληματισε εσας???και πιος μου λεει οτι αν παρουν κατι,την επομενη φορα δεν θα το πεταξουν αυτοι σε καμμια mercedes μπροστα για να βγαλουν το κατιτις παραπανω????:yuck:

υ.γ. δυστηχως δεν ειναι το διπλωμα που σε κανει οδηγο,αλλα η οδηγικη παιδεια που εχεις....
υ.γ.2. βγαλτε οσο πιο γρηγορα μπορειτε διπλωμα,γιατι τα τρεχαματα μετα μπορει να ειναι πολυ περισσοτερα....

Gandalf dr685sm
08/11/2007, 12:02
ρε Busa.... είπαμε ... οι γονείς είναι απαράδεκτοι...

Εδώ έχω την κόρη μου μέσα στο σπίτι και είμαι σε 100% επαγρύπνηση μην συμβεί κάτι. Πόσο μάλλον όταν περνάμε δρόμο , μέσα απο ροή κυκλοφορίας.

Αλλά για αυτό και πάει αυταπάγγελτα απο τον εισαγγελέα ώς "Αμέλεια" και είναι πίστεψε πολύ σοβαρό... μπορεί να χάσεις και κηδεμονία έτσι.

Έγώ προσωπικά κρίνω το μετα... ατυχήματα θα γίνουν και θα γίνονται.. μετά όμως , ειδικά μιλώντας για παιδάκι, ακόμα και αν δεν φταίς (που δεν ισχύει εδώ σε όποιο βαθμό ευθύνης) πας και βλέπεις τι έγινε.

Gandalf

kaps
08/11/2007, 12:07
Πάντως μια φιλική συμβουλή προσπάθησε όσο μπορείς να μην εμπλακούν δικαστήρια είτε για το παιδί είτε για το δίπλωμα . Διότι από τη μια αν κερδίσουν οι γονείς θα πρέπει να πληρώσει κάποιος και αυτός θα είσαι εσύ ούτως ή άλλως αν πάλι εμπλκείς με την ασφάλεια είναι άστα να πάνε ... Θα σου ζητάνε τα μαλλιοκούβαρά τους για ηθική ικανοποίηση που σχεδόν τους παραπλάνησες σε ότι αφορά το δίπλωμα . Βέβαια ευθύνη εδώ φέρει καθαρά και ο ασφαλιστής που έκανε το συμβόλαιο ...

noble
08/11/2007, 12:10
Ασχετα με το αν εφταιγες η οχι,που σιγουρα αυτο δεν εχει να κανει καθολου με το αν εχεις διπλωμα μεγαλων η μικρων κυβικων,ξεχασε το και ενδιαφερσου για το παιδακι!
Ειναι μια ψυχουλα που απλα,δεν ξερει ακομα να περναει το δρομο.Δεν φταιει σε τπτ!
Τι εχει μεγαλυτερη αξια?
Ειναι δυσκολο για οποιονδηποτε γονιο να σκεφτει και να αποδεχθει οτι εξαιτιας του,θα μπορουσε να σκοτωθει το παιδι του.Πολυ πιο ευκολο ομως να πεισθει οτι εφταιγε ο"αλητης μηχανοβιος".
Μην το βλεπεις τοσο θυμωμενα.Ειναι για το δικο τους καλο ο τροπος που το βλεπουν,οχι για το δικο σου κακο,ασχετα αν εχει τετοιο αντικτυπο.Ισως να πρεπει,για αλλη μια φορα,να φερθεις πιο ωριμα και νηφαλια εσυ...Για μενα ειναι ο μοναδικος τροπος να καταλαβουν...
Εσυ βεβαια διαλεγεις...
Περαστικα στο κοριτσακι και ευχομαι συντομα να γινει καλα!Να μην φοβαται να περναει το δρομο...
Σε σενα ευχομαι καλη δυναμη...

blackbusa
08/11/2007, 12:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
ρε Busa.... είπαμε ... οι γονείς είναι απαράδεκτοι...

Εδώ έχω την κόρη μου μέσα στο σπίτι και είμαι σε 100% επαγρύπνηση μην συμβεί κάτι. Πόσο μάλλον όταν περνάμε δρόμο , μέσα απο ροή κυκλοφορίας.

Αλλά για αυτό και πάει αυταπάγγελτα απο τον εισαγγελέα ώς "Αμέλεια" και είναι πίστεψε πολύ σοβαρό... μπορεί να χάσεις και κηδεμονία έτσι.

Έγώ προσωπικά κρίνω το μετα... ατυχήματα θα γίνουν και θα γίνονται.. μετά όμως , ειδικά μιλώντας για παιδάκι, ακόμα και αν δεν φταίς (που δεν ισχύει εδώ σε όποιο βαθμό ευθύνης) πας και βλέπεις τι έγινε.

Gandalf

Ναι ρε Μαγε.....αλλα το παλλικαρι δεν μας ειπε αν πηγε η οχι....αν πηγε και δεν τον αφησαν να το δει......αν δεν ηθελε να παει.....και οι πιο πολλοι ειδα οτι του την ειπαν γιατι οδηγαγε χωρις διπλωμα για 150αρι.....με 50χλμ....με κρανος.....με οδηγικη εμπειρια.....δεν καβαλησε ξαφνικα κανα 1000....εκανε σουζες...και ετρεχε σαν μαλακας......παραδεχτηκε το λαθος του και σιγουρα εχει στεναχωρηθει πιο πολυ απο ολους εμας που σχολιαζουμε.....δηλαδη αν ειχε διπλωμα ολα τα παραπανω παραγραφονται και μας μενει το ποσο μαλακες ειναι οι γονεις????μα αυτο ειναι το θεμα εξαρχης (για εμενα βεβαια).....

346iason
08/11/2007, 12:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
Ναι ρε Μαγε.....αλλα το παλλικαρι δεν μας ειπε αν πηγε η οχι....αν πηγε και δεν τον αφησαν να το δει......αν δεν ηθελε να παει.....και οι πιο πολλοι ειδα οτι του την ειπαν γιατι οδηγαγε χωρις διπλωμα για 150αρι.....με 50χλμ....με κρανος.....με οδηγικη εμπειρια.....δεν καβαλησε ξαφνικα κανα 1000....εκανε σουζες...και ετρεχε σαν μαλακας......παραδεχτηκε το λαθος του και σιγουρα εχει στεναχωρηθει πιο πολυ απο ολους εμας που σχολιαζουμε.....δηλαδη αν ειχε διπλωμα ολα τα παραπανω παραγραφονται και μας μενει το ποσο μαλακες ειναι οι γονεις????μα αυτο ειναι το θεμα εξαρχης (για εμενα βεβαια).....

Tote re file na katarghsoume ta ypourgia kai ta diplomata kai na menoume sto oti kserw na odhgaw.To eipame kai prin ftaine oi goneis giati efyge apo thn prosoxhtous alla ftaiei kai o mhxanobios filos poy odhgouse xwris diploma.An einai na parw kai gw thn ntalika tou pateramou kai na peigenw me 50xlm kai an ginei kati na pw den etrexa koitaga kai xerw na odhgaw.Mhn trelathoume teleiws.Kai sto finale den xeroume kai thn allh pleyra ti leei akoume mono thn mia playra kai ayto einai simantiko

blackbusa
08/11/2007, 12:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
Ασχετα με το αν εφταιγες η οχι,που σιγουρα αυτο δεν εχει να κανει καθολου με το αν εχεις διπλωμα μεγαλων η μικρων κυβικων,ξεχασε το και ενδιαφερσου για το παιδακι!
Ειναι μια ψυχουλα που απλα,δεν ξερει ακομα να περναει το δρομο.Δεν φταιει σε τπτ!
Τι εχει μεγαλυτερη αξια?
Ειναι δυσκολο για οποιονδηποτε γονιο να σκεφτει και να αποδεχθει οτι εξαιτιας του,θα μπορουσε να σκοτωθει το παιδι του.Πολυ πιο ευκολο ομως να πεισθει οτι εφταιγε ο"αλητης μηχανοβιος".
Μην το βλεπεις τοσο θυμωμενα.Ειναι για το δικο τους καλο ο τροπος που το βλεπουν,οχι για το δικο σου κακο,ασχετα αν εχει τετοιο αντικτυπο.Ισως να πρεπει,για αλλη μια φορα,να φερθεις πιο ωριμα και νηφαλια εσυ...Για μενα ειναι ο μοναδικος τροπος να καταλαβουν...
Εσυ βεβαια διαλεγεις...
Περαστικα στο κοριτσακι και ευχομαι συντομα να γινει καλα!Να μην φοβαται να περναει το δρομο...
Σε σενα ευχομαι καλη δυναμη...

Μονο εγω καταλαβα δηλαδη οτι οι γονεις αποφασισαν να βγαλουν κανα φραγκο????αφου εμαθαν βεβαια οτι δεν παιζει διπλωμα......και οι γονεις αντι να χτυπανε τα κεφαλια τους στον τοιχο για το ποσο μαλακες ειναι......και να αναψουν και καμμια χιλιαδα λαμπαδες που ζει το παιδακι τους......σκεφτονται ετσι???αυτοι οι γονοις θα καταλαβουν???που ριχνουν αλλου τις ευθηνες????αυτο το κανουν τα παιδακια οχι γονεις........αλλα τι να λεμε τωρα,οταν βλεπεις μαναδες η πατεραδες να τραβολογανε τα παιδια για να περασουν εναν δρομο οπως οπως.....η να σπρωχνουν αλλαφιαζμενοι τα καροτσακια για να περασουν απεναντι....αντι να κανουν 10 μετρα παραπανω....η χειροτερα να περιμενουν 30 δευτερολεπτα να αναψει το πρασινο για τους πεζους...:sick:

mats8282
08/11/2007, 12:25
Το τυπικο ειναι οτι εισαι ανασφαλιστος στην ουσια.Εαν σου τραβηξουνε μυνηση και χασεις θα τα πληρωσει η ασφαλιστικη και μετα θα σε τραβηξει με αγωγες κτλ να πληρωσεις εσυ ολο το ποσον που επιδικαστηκε στον παθοντα.

Το ουσιαστικο ειναι οτι και οι γονεις κανανε μαλακια και ο παππους και εσυ που δεν προσαρμοσες την ταχυτητα σου ωστε να προλαβεις τετοιο ενδεχομενο.Οπως επισης και το γεγονος οτι δεν ειχες διπλωμα να σε καλυπτει οπως οριζει,καλως ή κακως,ο νομος.

Ελπιζω να εγινε μαθημα σε ολους σας και σε εμας που το διαβαζουμε να προσεχουμε παραπανω :wave2:

blackbusa
08/11/2007, 12:35
Tote re file na katarghsoume ta ypourgia kai ta diplomata kai na menoume sto oti kserw na odhgaw.To eipame kai prin ftaine oi goneis giati efyge apo thn prosoxhtous alla ftaiei kai o mhxanobios filos poy odhgouse xwris diploma.An einai na parw kai gw thn ntalika tou pateramou kai na peigenw me 50xlm kai an ginei kati na pw den etrexa koitaga kai xerw na odhgaw.Mhn trelathoume teleiws.Kai sto finale den xeroume kai thn allh pleyra ti leei akoume mono thn mia playra kai ayto einai simantiko

χωρις καταληλο διπλωμα.....ενας ανθρωπος που οδηγαει και αυτοκινητο και μηχανακι.....και ο ογκος του 125 δεν ειναι τοσο μεγαλυτερος απο ενα παπι......και ποιος σου ειπε οτι τα υπουργια καποιοι δεν τα εχουν καταργησει και τα εχουν κανει τσιφλικι τους......βλεπεις τι και πως κυκλοφορουν καθε μερα.....η νταλικα ειναι ασχετη συγκριση.....απανταμε βαση το γραφομενων του LePa.....αν ειχε διπλωμα αναρωτιεμαι πως θα πηγαινε αυτο το θρεντακι????:rolleyes:

blackbusa
08/11/2007, 12:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Το τυπικο ειναι οτι εισαι ανασφαλιστος στην ουσια.Εαν σου τραβηξουνε μυνηση και χασεις θα τα πληρωσει η ασφαλιστικη και μετα θα σε τραβηξει με αγωγες κτλ να πληρωσεις εσυ ολο το ποσον που επιδικαστηκε στον παθοντα.

Το ουσιαστικο ειναι οτι και οι γονεις κανανε μαλακια και ο παππους και εσυ που δεν προσαρμοσες την ταχυτητα σου ωστε να προλαβεις τετοιο ενδεχομενο.Οπως επισης και το γεγονος οτι δεν ειχες διπλωμα να σε καλυπτει οπως οριζει,καλως ή κακως,ο νομος.

Ελπιζω να εγινε μαθημα σε ολους σας και σε εμας που το διαβαζουμε να προσεχουμε παραπανω :wave2:

Απο το νομικο θεμα με καλυψες απολυτα......:beer:
απο το ηθικο τι μπορουμε να κανουμε.....???:(

Akatanomastos
08/11/2007, 12:37
re paidia, entaksi to koritsaki.. einai kala tora eftixos.
o Lepa ektos apo tis tipseis pou tha to skeftete gia kairo, exei na antimetopisi kai mia arketa sfixtokoliki katastasi.

an to eixes skotosei to paidi(xtipa ksilo) xoris diploma den sizitame.. den tha se ksanavlepame sto forum..

Tora, den pa na odigas kai 40 xronia? o nomos den mporei na sizitaei ipothetika, an esi odigas 50ari, i 1000 kai pos odigas.
giafto exei kai diplomata, gia na ksemperdevoun aftes i ipotheseis..
(asxeto an ego thero mlk tis katigories stis mixanes kai sta amaksia tipota..)

oi goneis kalos i kakos to travane sta akra (kai den einai diskolo na ipothesei kapoios tritos oti esi ftais afou den exeis diploma!!!)

ego otan eixa kanei asfaleia palia xoris diploma, eixa rotisei tis asfalistria kai mou pe pos se tetoia periptosi, kati tha kanoume..eftixos den xreiastike na matho ti.
opos kai na xei eisai se diskoli thesi kai kane ton malaka oso mporeis mpas kai ksemplekseis..
o dikastis den tha dei tin OUSIA opos les, diladi oti odigas amaksi klp klp.. o dikastis tha xarei na se g@misei.
vres tous goneis gia kana simvivasmo..

noble
08/11/2007, 12:50
Μονο εγω καταλαβα δηλαδη οτι οι γονεις αποφασισαν να βγαλουν κανα φραγκο????αφου εμαθαν βεβαια οτι δεν παιζει διπλωμα......και οι γονεις αντι να χτυπανε τα κεφαλια τους στον τοιχο για το ποσο μαλακες ειναι......και να αναψουν και καμμια χιλιαδα λαμπαδες που ζει το παιδακι τους......σκεφτονται ετσι???αυτοι οι γονοις θα καταλαβουν???που ριχνουν αλλου τις ευθηνες????αυτο το κανουν τα παιδακια οχι γονεις........αλλα τι να λεμε τωρα,οταν βλεπεις μαναδες η πατεραδες να τραβολογανε τα παιδια για να περασουν εναν δρομο οπως οπως.....η να σπρωχνουν αλλαφιαζμενοι τα καροτσακια για να περασουν απεναντι....αντι να κανουν 10 μετρα παραπανω....η χειροτερα να περιμενουν 30 δευτερολεπτα να αναψει το πρασινο για τους πεζους...:sick:

Ηρεμησε λιγο,γιατι τα ξερουμε μονοπλευρα τα πραγματα...
Εχεις φτιαξει σεναρια καχυποπτα χωρις καν να εχεις μιλησει με τους γονεις,ουτε καν παρευρισκοσουν εκει!
Μπορει και να κανω λαθος,αυτο θα το κρινει ομως καλυτερα το παληκαρι που εμπλεκεται!
Εσυ δικασες κι ολας??Απο αποσταση?
Ειναι πανευκολο να κρινεις!!Πανευκολο ομως,θα σε δω οταν θα γινεις γονιος...
Οχι δεν ειμαι!Και ναι,ηταν τεραστιο το λαθος τους,αλλα ειμαι σιγουρη αν σου μιλησουν γονεις απο δω,θα εχουν να σου πουν,πως μπορει πολυ ευκολα να συμβει κατι ακομα κι αν προσεχεις πολυ!Εκτος αν ειμαστε παλι ολοι,με το δαχτυλο να δειχνουμε και να το κατεβαζουμε στον καθρεφτη μας.
Θα μου πεις ναι,αλλα μετα θ αναλαμβανες τις ευθυνες σου και θα ειχες και πολυ δικιο!Δεν ειναι ομως τοσο ευκολο και αυτο ειπα πιο πανω.Δυσκολα θα σκεφτει και θα αποδεχθει καποιος οτι τωρα το παιδι του υποφερει,εξαιτιας του.Αν ο μηχανοβιος πηγαινε πιο αργα,εξαλλου μεσα στη πολη ειμαστε,μπορει να συμβουν αναπαντεχα,θα το ειχαμε αποφυγει ολο αυτο.
Αν μαλιστα καποιοι σκεφτονται σαν τον 346iason,τοτε πανευκολα πραττεις οπως οι γονεις.:wave2:

346iason εβγαλα διπλωμα στα 18 και πηγα για τον 125 τοτε,γιατι τοτε θα ψηφιζαν την αποφαση,μετα απο 2 χρονια,στα 20 δηλ. να ανανεωνεται αυτοματα.
Ελα ομως που αυτο δεν εγινε παρα αρκετα χρονια αργοτερα και μαντεψε...
Ενω τοτε θ ανανεωνοταν αυτοματα,τωρα πρεπει να ξαναπληρωσω και να ξαναδωσω
Γιατι λες?:evil:
Επειδη τα υπουργεια ειναι εδω να μας σωσουν??Μα τοτε δεν θα ξαναδινα...
Απλα θ ανανεωνοταν!Θα ηξερα να οδηγω!
Αργησαν ομως πολυ να βαλουν υπογραφες!!!!Λες να ξεχασα να οδηγω στο μεσοδιαστημα??
Ποσοι εχουν παρει διπλωμα απο το υπουργειο που εκθειαζεις,και δεν ξερουν να οδηγουν???
Να σου πω εγω παραδειγματα οταν εδινα,που δεν μπορουσαν καν να ξεκινησουν...Ειναι αναμεσα μας αυτοι.Σταματα λοιπον να λες συνεχως για τα τυπικα.

Aggelos_SV
08/11/2007, 13:04
Δεν σχολιάζω τίποτα , εκτός του ότι 50 χλμ/ωρα σε στενάκια έιναι πολλά,ασχέτως ορίων ταχύτητας,νομοθεσίας κλπ κλπ.
Ειδικά αν τα στενάκια είναι αρκετά στενά:D και η ορατότητα μικρή ακόμα και τα 30-40 είναι πολλά.Αν συνυπολογίσουμε και την άσφαλτο...

sniper
08/11/2007, 13:11
Όποιος θέλει να καταργήσουμε τους νόμους και να το γυρίσουμε στην κατάσταση της ζουγκλας να σηκώσει το χέρι του.....

blackbusa
08/11/2007, 13:22
Ηρεμησε λιγο,γιατι τα ξερουμε μονοπλευρα τα πραγματα...
Εχεις φτιαξει σεναρια καχυποπτα χωρις καν να εχεις μιλησει με τους γονεις,ουτε καν παρευρισκοσουν εκει!
Μπορει και να κανω λαθος,αυτο θα το κρινει ομως καλυτερα το παληκαρι που εμπλεκεται!
Εσυ δικασες κι ολας??Απο αποσταση?
Ειναι πανευκολο να κρινεις!!Πανευκολο ομως,θα σε δω οταν θα γινεις γονιος...
Οχι δεν ειμαι!Και ναι,ηταν τεραστιο το λαθος τους,αλλα ειμαι σιγουρη αν σου μιλησουν γονεις απο δω,θα εχουν να σου πουν,πως μπορει πολυ ευκολα να συμβει κατι ακομα κι αν προσεχεις πολυ!Εκτος αν ειμαστε παλι ολοι,με το δαχτυλο να δειχνουμε και να το κατεβαζουμε στον καθρεφτη μας.
Θα μου πεις ναι,αλλα μετα θ αναλαμβανες τις ευθυνες σου και θα ειχες και πολυ δικιο!Δεν ειναι ομως τοσο ευκολο και αυτο ειπα πιο πανω.Δυσκολα θα σκεφτει και θα αποδεχθει καποιος οτι τωρα το παιδι του υποφερει,εξαιτιας του.Αν ο μηχανοβιος πηγαινε πιο αργα,εξαλλου μεσα στη πολη ειμαστε,μπορει να συμβουν αναπαντεχα,θα το ειχαμε αποφυγει ολο αυτο.
Αν μαλιστα καποιοι σκεφτονται σαν τον 346iason,τοτε πανευκολα πραττεις οπως οι γονεις.:wave2:

346iason εβγαλα διπλωμα στα 18 και πηγα για τον 125 τοτε,γιατι τοτε θα ψηφιζαν την αποφαση,μετα απο 2 χρονια,στα 20 δηλ. να ανανεωνεται αυτοματα.
Ελα ομως που αυτο δεν εγινε παρα αρκετα χρονια αργοτερα και μαντεψε...
Ενω τοτε θ ανανεωνοταν αυτοματα,τωρα πρεπει να ξαναπληρωσω και να ξαναδωσω
Γιατι λες?:evil:
Επειδη τα υπουργεια ειναι εδω να μας σωσουν??Μα τοτε δεν θα ξαναδινα...
Απλα θ ανανεωνοταν!Θα ηξερα να οδηγω!
Αργησαν ομως πολυ να βαλουν υπογραφες!!!!Λες να ξεχασα να οδηγω στο μεσοδιαστημα??
Ποσοι εχουν παρει διπλωμα απο το υπουργειο που εκθειαζεις,και δεν ξερουν να οδηγουν???
Να σου πω εγω παραδειγματα οταν εδινα,που δεν μπορουσαν καν να ξεκινησουν...Ειναι αναμεσα μας αυτοι.Σταματα λοιπον να λες συνεχως για τα τυπικα.

Ειμαι πολυ ηρεμος....:D
Απανταω και γραφω με τα δεδομενα που μας εδωσε ο LePa......και δεν μιλισα καθολου για το γεγονος....οσο για την αλλαγη συμπεριφορας (αν εγινε ετσι βεβαια)....δεν τους εκρινα αν ειναι καλοι γονεις και το πως μεγαλωνουν τα παιδια τους.....αλλα το οτι πανε να ριξουν το φταιξιμο σε καποιον αλλον για να παρουν κανα φραγκο.....αυτο και χωρις να ειμαι γονιος το θεωρω απαραδεκτο(λεμε παντα οτι τα γεγονοτα ειναι ετσι οπως περιγραφηκαν)....ποσο μαλλον να κοστολογεις το παιδι σου.....βεβαια παιζει να το κανουν και για να μην πληρωσουν για το ατυχημα που εγινε,και οτι παρουν πηραν......:yuck:
Αν σαν γονιος προσεχεις παρα πολυ και παρολα αυτα γινει ενα τετοιο περιστατικο...δεν ριχνεις το φταιξιμο σε αλλους.....απλα προσεχεις περισσοτερο φανταζομαι.....
Αν το μελημα των γονιων ειναι να κυνηγησουν μονο ποινικα και οχι και αστικα των καθε οδηγο που ειναι παρανομος.....ειμαι και εγω μαζι σας.....αλλα εγω αλλο καταλαβα......
Το να μετριασεις την ταχυτητα και αυτο ειναι σχετικο......απο οτι διαβασα ειπε οτι πηγαινε με 50.....αρα μεσα στο οριο ταχυτητας.....απο την στιγμη που δεν ξερουμε τις συνθηκες του δρομου,δεν μπορουμε να πουμε τιποτα.....πχ και η 3σεπτεμβριου ειναι μονοδρομος και δεν παει σχεδον κανεις με 30......

Μεγαλο λαθος που δεν ειχε διπλωμα,αλλα μεγαλυτερο να πας να ριξεις τις ευθηνες αλλου......και ξαναρωταω.....αν ειχε διπλωμα πως θα πηγαινε αυτη η συζητηση????

blackbusa
08/11/2007, 13:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Όποιος θέλει να καταργήσουμε τους νόμους και να το γυρίσουμε στην κατάσταση της ζουγκλας να σηκώσει το χέρι του.....

Ρε Νικο...δεν ειπα κατι τετοιο...μεγαλη μαλακια που δεν ειχε το καταλληλο διπλωμα...αυτο ειναι DEFACTO....τελος.....αλλα για μενα το θεμα ειναι η συμπεριφορα των γονιων...και η μεταφορα τις ευθυνης αλλου....ποσες φορες σου εχουν πεταχτει παιδακια και καροτσακια και στην λενε απο πανω???η ποσες φορες εχουν περασει με κοκκινο και μετα σε κραζουν και απο πανω,ενω παλευεις στην αρχη μην τους σκοτωσεις και μετα να σωθεις και εσυ???:wave2:

marios8
08/11/2007, 13:30
giati to den exeis diploma to les san na les de xereis na odigas...

Α, δηλαδή το δικαστήριο να στηρίζεται στην φερεγγυότητα του καθενός !!!!!!

kakofonixx
08/11/2007, 13:30
οπως και να χει (και οπως μας τα περιεγραψες) για την προκληση του ατυχηματος φταινε αποκλειστικα οι γονεις
απο τη στιγμη που εσυ πηγαινες κανονικα στο δρομο και εντος του οριου ταχυτητας, δεν εχεις ευθυνη
το οτι εκ των υστερων προεκυψε το θεμα οτι δεν ειχες διπλωμα σιγουρα επισυρει καποιες κυρωσεις, τις οποιες πρεπει να υποστεις - ασχετα ομως με το ατυχημα

τωρα το οτι οι γονεις - ζωα - αντι να πανε να αναψουν κανα κερακι στην εκκλησια κοιτανε να τα κονομησουν και απο πανω, ειναι αλλη υποθεση
και σιγουρα βασιζονται στην κοινη λογικη που λεει οτι πρωτα ειμαστε πεζοι και μετα οδηγοι, οποτε σε οποιδηποτε ατυχημα φταις - δε φταις ο πεζος εχει παντα δικιο

να μου θυμηθεις οτι αν τελικα φτασετε στα δικαστηρια, δε θα κολωσουν να τραβολογανε το παιδακι και να διατυμπανιζουν τα σωματικα και ψυχικα του τραυματα που του προκαλεσε ο αλητης ο μηχανακιας :yuck::yuck:

blackbusa
08/11/2007, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από kakofonixx

και σιγουρα βασιζονται στην κοινη λογικη που λεει οτι πρωτα ειμαστε πεζοι και μετα οδηγοι, οποτε σε οποιδηποτε ατυχημα φταις - δε φταις ο πεζος εχει παντα δικιο

οχι απαραιτητα.....και οχι παντα.......ο πεζος εχει παντα δικιο οταν κινειται εκει που πρεπει......και οταν κινεισαι και εσυ στα νομιμα ορια του νομου......

kakofonixx
08/11/2007, 13:37
οχι απαραιτητα.....και οχι παντα.......ο πεζος εχει παντα δικιο οταν κινειται εκει που πρεπει......και οταν κινεισαι και εσυ στα νομιμα ορια του νομου......
σωστος :beer:
για αυτο το λογο αλλωστε υπαρχουν τα φαναρια και οι διαβασεις...

noble
08/11/2007, 13:51
Ειμαι πολυ ηρεμος....:D
Απανταω και γραφω με τα δεδομενα που μας εδωσε ο LePa......και δεν μιλισα καθολου για το γεγονος....οσο για την αλλαγη συμπεριφορας (αν εγινε ετσι βεβαια)....δεν τους εκρινα αν ειναι καλοι γονεις και το πως μεγαλωνουν τα παιδια τους.....αλλα το οτι πανε να ριξουν το φταιξιμο σε καποιον αλλον για να παρουν κανα φραγκο.....αυτο και χωρις να ειμαι γονιος το θεωρω απαραδεκτο(λεμε παντα οτι τα γεγονοτα ειναι ετσι οπως περιγραφηκαν)....ποσο μαλλον να κοστολογεις το παιδι σου.....βεβαια παιζει να το κανουν και για να μην πληρωσουν για το ατυχημα που εγινε,και οτι παρουν πηραν......:yuck:
Αν σαν γονιος προσεχεις παρα πολυ και παρολα αυτα γινει ενα τετοιο περιστατικο...δεν ριχνεις το φταιξιμο σε αλλους.....απλα προσεχεις περισσοτερο φανταζομαι.....
Αν το μελημα των γονιων ειναι να κυνηγησουν μονο ποινικα και οχι και αστικα των καθε οδηγο που ειναι παρανομος.....ειμαι και εγω μαζι σας.....αλλα εγω αλλο καταλαβα......
Το να μετριασεις την ταχυτητα και αυτο ειναι σχετικο......απο οτι διαβασα ειπε οτι πηγαινε με 50.....αρα μεσα στο οριο ταχυτητας.....απο την στιγμη που δεν ξερουμε τις συνθηκες του δρομου,δεν μπορουμε να πουμε τιποτα.....πχ και η 3σεπτεμβριου ειναι μονοδρομος και δεν παει σχεδον κανεις με 30......

Μεγαλο λαθος που δεν ειχε διπλωμα,αλλα μεγαλυτερο να πας να ριξεις τις ευθηνες αλλου......και ξαναρωταω.....αν ειχε διπλωμα πως θα πηγαινε αυτη η συζητηση????

Ειναι πολυ ευκολες οι κουβεντες σου!Και ολων μας.
Προσπαθω να σου μιλησω για ψυχολογια περισσοτερο,παρα για κερδοσκοπια που το πας εσυ.
Που ξερεις πως και γιατι πραττουν ετσι?Υποψιαζεσαι?
Αν εχουν πεισει τον εαυτο τους οτι "αυτος με τη μηχανη φταιει",ναι θα πανε και για τα λεφτα!Οχι για να βγαλουν οπως λες...Για να πληρωσει αυτος που"φταιει"αυτο που "εσπασε".
Δεν ξερω αν με καταλαβαινεις.Δεν τους υπερασπιζομαι!!!
Προσπαθω να τους κατανοησω,πιο ηρεμα και λιγοτερο επιθετικα γιατι με το υφος σου δεν θα κερδιζα ποτε τιποτα.

Θα πηγαινε αλλιως η κουβεντα απο καποιους αν ειχε διπλωμα,οχι ομως απο μενα κι απο σενα.
Εχεις δικιο,ειναι απαραδεκτο να μην αποδεχεσαι τις ευθυνες σου και να πετας το μπαλακι αλλου...Συμβαινει ομως!Εχει σημασια για μενα,ο λογος...Να τον κατανοω,να κρινω ποιον συγχωρω και ποιον οχι.Δεν ειναι ολα μεσα σ ενα καζανι,εκτος αν εισαι εφηβος και το αιμα σου βραζει :D
Νομιζω οτι υπερασπιζεσαι λαθος λογο.Ελπιζω να εχω δικιο.
Μονο αυτο προσπαθω να πω.Δεν επικροτω τη σταση των γονιων.Αν βεβαια εγιναν οπως μας τα λεει το παληκαρι.

Απλως παντα κατι γινεται,το γραφει καποιος εδω μεσα,απο την πλευρα του συνηθως και μπαινουμε ολοι οι αλλοι,κουρασμενοι απο την "καθημερινοτητα",να χωσουμε και να υπερασπιστουμε,διχως να μας αφορα καν.
Απλα κουβεντα να γινετε και μετα παλι στο ρυθμο μας.
Αρκει να εχουμε ξεθυμανει τα δικα μας απωθημενα και να εχουμε μπριζωσει τον αλλον για μας.
Ετσι νιωθω,συγχωρεσε με αν κανω λαθος.
Χαιρομαι που εισαι ηρεμος :)

Ξεφυγα απο το θεμα...
Που για μενα θα ειναι παντα το μικρο κοριτσακι...

sniper σηκωσα χερι :p

sniper
08/11/2007, 14:02
...

sniper σηκωσα χερι :p

Ωραία.... κατέβασέ το τώρα μην το δει κανένας ισχυρότερος απο εσένα και στο κόψει :winka: :rolleyes: :D

noble
08/11/2007, 14:04
Τεντωνομουν...:winka: :lol:

tati
08/11/2007, 14:07
Πάντως αυτό που θεωρώ εγώ το χειρότερο της υπόθεσης ειναι πως οι γονείς προσπαθούν να διαστρεβλώσουν τα γεγονότα αντί να ευχαριστούν τον όποιο "Θεό" τους οτι δεν υπήρχε χειρότερη κατάληξη.

Τώρα μπορεί και να "δεχτώ επιθέσεις" με αυτό που θα πώ, αλλά ουτε μου παει να κατηγορήσω τους γονείς για αμέλεια γιατί δεν ειναι δύσκολο να σου συμβεί κατι τέτοιο. ¨Οποιος εχει δει πως λειτουργούν 7 χρονα ξέρουν. Ενα δευτερόλεπτο να σου φύγει απο τη προσοχή σου και παραμονεύει το κακό.

Απλά θέλω να πω πως δε σημαίνει πως οι γονείς αυτοί είναι αμελείς και γενικότερα προς το παιδί τους.

Αλλά απο την άλλη θα μου πειτε ειναι ευθύνη τους ....και βέβαια ειναι αλλά καπως ετσι γίνονται τα ατυχήματα δυστυχώς.:(

devil's animal
08/11/2007, 14:20
Ξεκιναω λεγοντας πως το παιδι ειναι καλα στην υγεια του.

Παιδια μερικες φορες αν ειναι να σου κατσει οσο και να προσεχεις θα σου κατσει.
Εκει που πηγενα γυρο στα 50κμ κανονικα στη μεση του μονοδρομου πεταγετε απο τα δεξια μου ενα 7χρονο κοριτσακι μπροστα απο ενα παρκαρισμενο τρεχοντας. Το χτυπησα με την αριστερη ! μερια της μηχανης αφου δε προλαβα ουτε να φρεναρω με αποτελεσμα το παιδι να βρεθει κατω απο ενα παρκαρισμενο αυτοκινητο και εγω να κανω τον superman. Το θεμα ειναι πως δε το κρατουσε κανεις το παιδι απο το χερι και αυτο ετρεξε απεναντι να παει στο παπου του. Διστυχως εσπασε το ποδαρακι του και εκανε και ενα τραυμα στο κεφαλι αλα δεν εκατσε πανω απο 5 μερες στο νοσοκομειο.
Αφου οι γονεις μου ζητησαν συγνωμη και παραδεχτηκαν την αμελεια τους μετα απο λιγο καιρο αρχισαν να μου τα γυρνανε λεγοντας μου πως ετρεχα.... (ξερετε υπαρχουν καποια στανταρ: η γη γυριζει, ο ουρανος ειναι μπλε και οποιος εχει μηχανη τρεχει σα το πουστη).
Οσο και να προσεχει κανεις αν ειναι να του κατσει θα το κατσει.
Ξερετε τι ειναι να σικονεσε απο το δρομο και κοιτωντας πισω σου να βλεπεις ενα παιδι ξαπλωμενο χωρις να ξερεις αν ζει η οχι?
ΣΟΚ !!!!
Τι αλλο να πω να ειναι καλα το παιδι εκει που ειναι και να μη τυχει ποτε σε κανενα κατι τετοιο.

1ον: να πω πολλα περαστικα στο παιδακι και ευχομαι να μην του μεινει κανενα κουσουρι απ΄το σπασμενο ποδι.

2ον: το "ΤΡΑΥΜΑ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ" δεν το παρατηρησε κανεις?? αν αυτο σημαινει εσωτερικη αιμμοραγια? αν εχει σκιστει και του αφησει σημαδι?? πλαστικες κ.λ.π?? το σκεφτηκε κανεις??

3ον: ασχετα με το εγινε στο δρομο,αν δεν εχεις διπλωμα ΦΤΑΙΣ! παρε οποια περιπτωση θες. πες οτι σε χτυπησε καποιος απο πισω...ΦΤΑΙΣ. πες οτι περασε κοκκινο και επεσε επανω σου...ΦΤΑΙΣ. πες οτι μπηκε αναποδα σε μονοδρομο και σε τρακαρε...ΦΤΑΙΣ. αυτο ειναι δεδομενο. και μην ακουω π!πες του στυλ: -"ξερω να οδηγαω και εχω και διπλωμα υποβρυχιου και ελικοπτερου" Για τους δικαστες ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ! αυτη ειναι η ψυχρη λογικη και αληθεια και κοιτα να την δεχτεις.

4ον: δεν μπορεις να αποδειξεις οτι πηγαινες με 50χλμ. Οι γονεις και ο παππους μπορουν να φερουν τον οποιονδηποτε μαρτυρα και να ισχυριστει οτι πηγαινες με πολλα παραπανω. Μην το εχεις δεδομενο οτι εσυ πηγαινες μεσα στο οριο.

5ον: Το οτι οι γονεις ειναι ανευθυνοι και αφησαν ή τους ξεφυγε το κοριτσακι ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΩΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ αλλα δεν παυουν να ειναι γονεις. Και οταν καποιος γονιος βλεπει το βλασταρι του κατω στην ασφαλτο,χτυπημενο εννοειται οτι θα ριξει ευθυνες σ'αυτον που το ξαπλωσε.

6ον: Οντως μπορει να κοιτουν να εκμεταλευτουν την μ@λακια τους και το γεγονος οτι ειναι ευαισθητο το ατυχημα (αφου παρεμβαλλεται τραυματισμος παιδιου) και ειναι και γι'αυτο ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΙ ΚΑΙ ΓΥΦΤΟΙ αλλα και παλι...ΕΣΥ τους εδωσες το δικαιωμα αυτο με το γεγονος οτι δεν ειχες διπλωμα. (για σκεψου να ειχες διπλωμα?? Μια αντιδικια ισως για τα χλμ....και θα σου'κλαναν τα @@)

αυτα και ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ!

LsKostas
08/11/2007, 14:28
3ον: ασχετα με το εγινε στο δρομο,αν δεν εχεις διπλωμα ΦΤΑΙΣ! παρε οποια περιπτωση θες. πες οτι σε χτυπησε καποιος απο πισω...ΦΤΑΙΣ. πες οτι περασε κοκκινο και επεσε επανω σου...ΦΤΑΙΣ. πες οτι μπηκε αναποδα σε μονοδρομο και σε τρακαρε...ΦΤΑΙΣ. αυτο ειναι δεδομενο. και μην ακουω π!πες του στυλ: -"ξερω να οδηγαω και εχω και διπλωμα υποβρυχιου και ελικοπτερου" Για τους δικαστες ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΝΑ ΟΔΗΓΑΣ ΑΦΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΧΑΡΤΙ! αυτη ειναι η ψυχρη λογικη και αληθεια και κοιτα να την δεχτεις.

Ποιος το ειπε αυτο? Τα δικαστηρια γι αυτο υπαρχουν ωστε η ψυχρη λογικη του Νομου
να μην αντικαθιστα την ανθρωπινη λογικη...

Υπαρχουν και περιπτωσεις που επλεκομενος χωρις διπλωμα ΑΠΕΔΕΙΞΕ οτι δεν εκανε καμια παραβαση.Λιγες αλλα υπαρχουν...

,πληρωσε βεβαια το οτι δεν ειχε διπλωμα, αλλα σ ολα τα αλλα δικαιωθηκε...

Εξαλλου πως θα φανει στον δικαστη 2 γονεις που αποδεδειγμενα αφησαν απ το χερι τους το παιδι τους σε δημοσιο δρομο...και ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΣΑΝΤΑΚΙΑ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟ παλι...

Να πληρωσει ο lepa δεν λεω...αυτα που του αναλογουν ομως...οχι τα κερατιατικα αλλων

el_hymador
08/11/2007, 14:39
ωραια ολα τα νομικα και δικονομικα, αλλα ας εξετασουμε το θεμα στις πραγματικες του διαστασεις...

ειναι ποτε δυνατον ενα μικρο παιδι να διασχιζει τον δρομο επειδη οι τρομπες οι γονεις του δεν το κρατουσαν απο το χερι η δεν το επεβλεπαν;; μιλαμε για μικρο παιδι, οχι για ενηλικα που στην τελικη εχει μια αλφα επιγνωση.

Το διπλωμα κακως δεν το ειχες φιλε μου, οχι γιατι πιστευω οτι η αποκτηση του σε κανει αυτοματα καλυτερο οδηγο, οποιοσδηποτε απο εμας μπορει να μην απεφευγε το κοριτσακι σε αντιστοιχη περιπτωση, δεν ειναι θεμα διπλωματος πιστευω....οχι τουλαχιστον με τον τροπο που αποκτουνται και δινονται τα διπλωματα στην Ελλαδα!

Αλλα τωρα εισαι εκτεθειμενος...

απο εκει και επειτα, ειναι δυνατον επισης να υπαρχουν τετοιου τυπου γονεις;;!!! ημαρτον, εκμεταλευονται τον πιθανο θανατο του παιδιου τους για να διεκδικησουν χρηματα;;;!!:eyepop: αντι να αλληλομαστιγωθουν για την μαλακια που εχουν στο κεφαλι τους;;

ευτυχως το κοριτσακι γλιτωσε, αυτο ειναι το σημαντικοτερο...χεσε και τα λεφτα, χεστα ολα τα αλλα...ας μην συζητησουμε τι θα γινοταν σε διαφορετικη περιπτωση, θα καταστρεφοσουν φιλε μου...

φερεις μεριδιο ευθυνης και εσυ κατα την αποψη μου, περισσοτερο γιατι επετρεψες στον εαυτο σου να μπλεχτει σε αυτη την δυσκολη κατασταση αφου κυκλοφορουσες χωρις διπλωμα, παρα για αυτο καθε αυτο το γεγονος.

Και φυσικα το κοριτσακι αφου μεγαλωσει και γινει οδηγος, αν ποτε -το απευχομαι πραγματικα- εμπλακει σε ατυχημα θα κοιταξει την παρτη του με οποιοδηποτε κοστος.....εχει καλους δασκαλους απο οτι φαινεται...τους γονεις του!

blackbusa
08/11/2007, 14:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
ωραια ολα τα νομικα και δικονομικα, αλλα ας εξετασουμε το θεμα στις πραγματικες του διαστασεις...

ειναι ποτε δυνατον ενα μικρο παιδι να διασχιζει τον δρομο επειδη οι τρομπες οι γονεις του δεν το κρατουσαν απο το χερι η δεν το επεβλεπαν;; μιλαμε για μικρο παιδι, οχι για ενηλικα που στην τελικη εχει μια αλφα επιγνωση.

Το διπλωμα κακως δεν το ειχες φιλε μου, οχι γιατι πιστευω οτι η αποκτηση του σε κανει αυτοματα καλυτερο οδηγο, οποιοσδηποτε απο εμας μπορει να μην απεφευγε το κοριτσακι σε αντιστοιχη περιπτωση, δεν ειναι θεμα διπλωματος πιστευω....οχι τουλαχιστον με τον τροπο που αποκτουνται και δινονται τα διπλωματα στην Ελλαδα!

Αλλα τωρα εισαι εκτεθειμενος...

απο εκει και επειτα, ειναι δυνατον επισης να υπαρχουν τετοιου τυπου γονεις;;!!! ημαρτον, εκμεταλευονται τον πιθανο θανατο του παιδιου τους για να διεκδικησουν χρηματα;;;!!:eyepop: αντι να αλληλομαστιγωθουν για την μαλακια που εχουν στο κεφαλι τους;;

ευτυχως το κοριτσακι γλιτωσε, αυτο ειναι το σημαντικοτερο...χεσε και τα λεφτα, χεστα ολα τα αλλα...ας μην συζητησουμε τι θα γινοταν σε διαφορετικη περιπτωση, θα καταστρεφοσουν φιλε μου...

φερεις μεριδιο ευθυνης και εσυ κατα την αποψη μου, περισσοτερο γιατι επετρεψες στον εαυτο σου να μπλεχτει σε αυτη την δυσκολη κατασταση αφου κυκλοφορουσες χωρις διπλωμα, παρα για αυτο καθε αυτο το γεγονος.

Και φυσικα το κοριτσακι αφου μεγαλωσει και γινει οδηγος, αν ποτε -το απευχομαι πραγματικα- εμπλακει σε ατυχημα θα κοιταξει την παρτη του με οποιοδηποτε κοστος.....εχει καλους δασκαλους απο οτι φαινεται...τους γονεις του!

.....1299

devil's animal
08/11/2007, 15:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Ποιος το ειπε αυτο? Τα δικαστηρια γι αυτο υπαρχουν ωστε η ψυχρη λογικη του Νομου
να μην αντικαθιστα την ανθρωπινη λογικη...

Υπαρχουν και περιπτωσεις που επλεκομενος χωρις διπλωμα ΑΠΕΔΕΙΞΕ οτι δεν εκανε καμια παραβαση.Λιγες αλλα υπαρχουν...

το οτι οδηγας χωρις διπλωμα ειναι παραβαση, χωρις καν να εξεταστει το μετεπειτα.

,πληρωσε βεβαια το οτι δεν ειχε διπλωμα, αλλα σ ολα τα αλλα δικαιωθηκε...

αν οντως υπαρχει τετοιο δεδικασμενο,δεν το γνωριζω, καλο ειναι να το ψαξει μπας και "τσιμπησει" κανενα ελαφρυντικο

Εξαλλου πως θα φανει στον δικαστη 2 γονεις που αποδεδειγμενα αφησαν απ το χερι τους το παιδι τους σε δημοσιο δρομο...και ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΑΛΗΤΗ ΤΣΑΝΤΑΚΙΑ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟ παλι...

Να πληρωσει ο lepa δεν λεω...αυτα που του αναλογουν ομως...οχι τα κερατιατικα αλλων

εγω (οπως και αλλοι) θα προτεινα για συμβιβσμο με τους γονεις.
Δεν τον συμφερει η δικαστικη οδος!

:(

takis1964
08/11/2007, 15:24
φιλε μου ενα θα σου πω
προσεξε τον δικηγορο γιατι πολλοι σε παραμυθιαζουν οτι θα βρεις ακρη και σε πανε σε στραβο δρομο
ζητα και απο αλλον γνωμη

toulis
08/11/2007, 15:41
Καταρχήν περαστικά στο κοριτσάκι

Κατά την γνώμη μου φίλε έκανες αρκετά λάθη στην όλη υπόθεση

1 δεν οδηγάμε μέσα σε αυτή τη ζούγκλα χωρίς τα τυπικά προσόντα ( θα θεωρηθείς συνυπεύθυνος για το συμβάν αν καταφέρεις να αποδείξεις και ευθύνη γονέων )

2 όταν μπλεχτούμε σε τροχαίο στο οποίο υπάρχει τραυματισμός φταίμε δεν φταίμε καλούμε αστυνομία και λόγο τραυματισμού έρχεται το ΤΟΤΑ για επιτόπου αναφορά και καταγραφή συμβάντος ( θα είχες γλιτώσει πάρα πολλά στοιχεία που θα επικαλεστούν τώρα οι γονείς μπορεί όμως να σε τράβαγαν περισσότερο λόγο απουσίας διπλώματος)

όταν υπάρχει τραυματισμός σε τροχαίο η ποινική σου δίωξη είναι σίγουρη και γίνεται αυτεπάγγελτα θέλουν δεν θέλουν οι Γονείς ( οπότε στην περίπτωση σου θα το κυνηγούσα με το αστικό δικαστήριο γιατί από την απόφαση του θα κριθεί και η απόφαση του ποινικού)

μην χαρίσεις τίποτα στους γονείς βρες καλό δικηγόρο γιατί αυτός που ρώτησες δεν νομίζω ότι είναι και πολύ ενημερωμένος αν δεν σου είπε για το ποινικό που ακολουθεί. Και απέτισε και την αποζημίωση της μηχανής σου.
Διαφορετικά αν δηλαδή έχεις ζημιά και δεν την απαιτήσεις, το δικαστήριο θα σε δει καχύποπτα
Μην Γέλας την έχω πατήσει και χρεώθηκα συνυπευθυνότητα για αυτό το λόγο.

Καλά ξεμπερδέματα

Ελπίζω το κοριτσάκι να συνέλθει γρήγορα και σωματικά αλλά και ψυχικά

:sick:

LePa
08/11/2007, 16:10
exo kopsei na epembeno giati merikoi neuriazoun :(

merikes plirofories gia na kanete pio aneta ti sizitisi i opia isos sas fani xrisimi genika ( xtipa xilo )

to paidaki einai ENTELOS KALA !!! sto kefali ixe ena skisimo apo ta fering mou pou espasan.

den pigena me 50 se ena stenaki ala se ena kedriko dromo.

de sas ipa tin istoria mou thelontas na mou vrite tropous gia na ti skapoularo apla distixos einai kati pou egine kai to mirazomai. tosa kai tosa exo davasei edo.

an kai edo den einai laiko dikastirio an eftega ( ektos sto oti den imoun odigos me sfragida dimosiou ) de tha ixa tin anesi na sas to anafero.

i troxea irthe sto simio pio grigora apo to asthenoforo kai oi idioi oi goneis ala kai o kosmos de me katigorisan. ( meta pou egine kala to koritsaki kai afou milisan profanos me dikigoro arxisan ta kolpa )

piga sto nosokomio poles fores na to do ala de mporesa distixos na bo sto thalamo ta elega me tous goneis exo apo ti porta. malakia mou ala isos na itan kalitero kai gia ti mikri de nomizo na tou eftiaxne ti diathesi i fatsa mou.

kapios ipe pos de eimai kalos odigos epidi to dilono (sosta). Apla anefera pos otan to dikastirio krinei tin odigiki mou ikanotita tha metrisei pos eimai stous dromous kai odigao apo to 97. Ara toulaxiston den eimai asxetos kai de tha me balei kanenas to idio me ena 15axrono pou klevei ena oxima tis ikogeneias kai kanei malakies.

sinexiste tin kouventa vgenoun simantika pragmata ala parakalo na mi me vrizete an ginete
euxaristo

346iason
08/11/2007, 16:42
Bres Εναν καλο δικηγορο γιατι αν πας στα δικαστηρια την εβαψες ΣΥΓΟΥΡΑ καλως η κακως.Τωρα ολα αυτα τα λογια ειναι λογια της παρηγοριας και του αερα .Το να μην εχεις διπλωμα ειναι κοκκινο πανι για τους δικαστες δεν πας να χτυπιεσαι κατω και να λες οτι θες.
Το καλυτερο να τα βρεις με τους γονεις.Στην αρχη σου ειχα πει οτι σου κλανουν τα π@π@ρια ,οταν ομως ειπες οτι δεν εχεις διπλωμα τοτε ξεχνατο.
Και προς ολουςμας να μας γινει μαθημα αυτο και να μην κυκλοφορουμε ουτε βημα χωρις κρανος,ανασφαλιστο,χωρις διπλωμα γιατι ο διαολος εχει πολλα ποδαρια.
Και να ξερουμε κατι οτι αν ειχε συμβει στο δικομας παιδι και μαθαιναμε δεν ειχε διπλωμα ο αλλος το ιδιο θα καναμε,μην μιλαμε εκ του ασφαλους και λεμε ευκολα κουβεντες.Και κανεις δεν ξερει αν το κανουν για τα λεφτα η το γαμωτο.
Προσωπικα αν το κανουν για τα λεφτα ειναι γυφτοι και καθικια αλλα δεν μπορειες να κανεις παλι τιποτε αυτο το κολοδιπλωμα σε καθηλωνει.

cityfly
08/11/2007, 16:44
από πού κι ως πού άμα δεν έχεις δίπλωμα φταις για όλα;

νομίζετε ότι αυτή η δήλωση απέχει πολύ από το νόμο της ζούγκλας;

άμα οδηγείς χωρίς δίπλωμα είσαι παράνομος και πρέπει να τιμωρηθείς για το γεγονός αυτό και για ό,τι σχετίζεται πραγματικά με αυτό και για τίποτα άλλο

για το συγκεκριμένο ατύχημα, με βάση την περιγραφή του ιδίου δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη

το γεγονός ότι δεν είχε δίπλωμα είναι κατακριτέο μεν αλλά με βάση τις περιγραφές δε σχετίζεται με το ατύχημα, ή μάλλον ο αντίδικος για να κερδίσει με βάση αυτό θα πρέπει να αποδείξει ότι σχετίζεται.
αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί για την απουσία του, πρέπει, αλλά μπορεί η απουσία του διπλώματος και το ατύχημα να είναι ασυσχέτιστα γεγονότα.

από την άλλη επίσης είναι κατακριτέο που οι γονείς προσπαθούν να του φορτώσουν πράγματα που δεν έκανε και στην ουσία ψευδομαρτυρούν, και θα πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό.
το τι μάρτυρες υπάρχουν και πώς μπορούν να αποδειχθούν όλα αυτά είναι δουλειά των δικαστηρίων και όχι των φόρουμ.

και αυτή είναι και η δουλειά των δικηγόρων να ξεκαθαρίζουν την όποια κατάσταση και να τιμωρούνται οι υπάιτιοι για ό,τι έκαναν και όχι ό,τι να ναι, μιας και τελευταία ισοπεδώνουμε τα πάντα εδώ μέσα ανάλογα με την όποια προκατάληψη έχουμε πρόχειρη.
γι αυτό ακόμα και οι ένοχοι χρειάζονται δικηγόρο και δεν είναι κατακριτέος ο δικηγόρος που υπερασπίζεται έναν ένοχο, διότι η λογική δεν είναι ντε και καλά να τον βγάλει παναγία αλλά να φροντίσει να τιμωρηθεί για το παράπτωμά του και όχι και για άσχετα πράγματα.

δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα και να λέμε δεν είχες δίπλωμα σάλτα πηδήξου και αν θέλουν να σε πηδήξουν κι άλλο ζήτα και περισσότερο.
δικαιοσύνη σημαίνει σε τιμωρώ για αυτό για το οποίο είσαι πραγματικά υπεύθυνος μπας και βάλεις μυαλό, και κανονικά αυτή η τιμωρία πρέπει να έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα

η τιμωρία πρέπει να αντιστοιχεί με το παράπτωμα αλλιώς δε βοηθάει, ούτε υπέρμετρα επιοικής ούτε υπέρμετρα αυστηρή

τα κάναμε και στην ιστορία δέσμης της γ λυκείου δεν το θυμάμαι καλά αλλά αν το βρει κανείς ας το βάλει τρεις βασικοί κανόνες ήταν. ας τους έχουμε στο μυαλό μας πάντα

cityfly
08/11/2007, 16:50
α και για να ξεκαθαρίζω

δεν επικροτώ την οδήγηση χωρίς δίπλωμα

Akatanomastos
08/11/2007, 17:13
epeidi milame malon ligo ston aera kanas dikigoros den iparxei na mas pei ti stin pragmatikotita ginete?

apav
08/11/2007, 19:09
Περαστικά στην πιτσιρίκα.

λεπά, σε μια τέτοια περίπτωση η υπευθυνότητα δεν μπορεί να βγει 100% από την μία ή την άλλη πλευρά. Είτε σου αναγνωρίζεις λάθη, είτε όχι, αναλογίσου εάν θα μπορούσες να αποφύγεις το ατύχημα και με ποιο τρόπο.

Όπως ζητούμε από τους γονείς να προσέχουν τα παιδιά τους να μην τρέχουν στους δρόμους, έτσι και αυτοί ζητούν από εσένα να μην παρανομείς γιατί μπορεί να χτυπήσεις κάποιο παιδάκι. Είναι φυσικό να ζητούν την τιμωρία σου και το να μην ξανά-οδηγήσεις παράνομα. Χωρίς δίπλωμα δεν θα καβαλούσες από την περιοχή και δεν θα τραυμάτιζες το κοριτσάκι που έτρεξε στον δρόμο.

Τι κράνος φορούσες και έσπασε; Βάλε φωτογραφίες εάν δεν σου κάνει υπερβολικό κόπο και γράψε και την συνέχεια της ιστορίας για να τα βλέπουν οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νέοι.

Καλά μυαλά.

zephyr1
08/11/2007, 20:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
από πού κι ως πού άμα δεν έχεις δίπλωμα φταις για όλα;

νομίζετε ότι αυτή η δήλωση απέχει πολύ από το νόμο της ζούγκλας;

άμα οδηγείς χωρίς δίπλωμα είσαι παράνομος και πρέπει να τιμωρηθείς για το γεγονός αυτό και για ό,τι σχετίζεται πραγματικά με αυτό και για τίποτα άλλο

για το συγκεκριμένο ατύχημα, με βάση την περιγραφή του ιδίου δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη

το γεγονός ότι δεν είχε δίπλωμα είναι κατακριτέο μεν αλλά με βάση τις περιγραφές δε σχετίζεται με το ατύχημα, ή μάλλον ο αντίδικος για να κερδίσει με βάση αυτό θα πρέπει να αποδείξει ότι σχετίζεται.
αυτό δε σημαίνει ότι δεν πρέπει να τιμωρηθεί για την απουσία του, πρέπει, αλλά μπορεί η απουσία του διπλώματος και το ατύχημα να είναι ασυσχέτιστα γεγονότα.

από την άλλη επίσης είναι κατακριτέο που οι γονείς προσπαθούν να του φορτώσουν πράγματα που δεν έκανε και στην ουσία ψευδομαρτυρούν, και θα πρέπει να τιμωρηθούν για αυτό.
το τι μάρτυρες υπάρχουν και πώς μπορούν να αποδειχθούν όλα αυτά είναι δουλειά των δικαστηρίων και όχι των φόρουμ.

και αυτή είναι και η δουλειά των δικηγόρων να ξεκαθαρίζουν την όποια κατάσταση και να τιμωρούνται οι υπάιτιοι για ό,τι έκαναν και όχι ό,τι να ναι, μιας και τελευταία ισοπεδώνουμε τα πάντα εδώ μέσα ανάλογα με την όποια προκατάληψη έχουμε πρόχειρη.
γι αυτό ακόμα και οι ένοχοι χρειάζονται δικηγόρο και δεν είναι κατακριτέος ο δικηγόρος που υπερασπίζεται έναν ένοχο, διότι η λογική δεν είναι ντε και καλά να τον βγάλει παναγία αλλά να φροντίσει να τιμωρηθεί για το παράπτωμά του και όχι και για άσχετα πράγματα.

δεν μπορούμε να τα ισοπεδώνουμε όλα και να λέμε δεν είχες δίπλωμα σάλτα πηδήξου και αν θέλουν να σε πηδήξουν κι άλλο ζήτα και περισσότερο.
δικαιοσύνη σημαίνει σε τιμωρώ για αυτό για το οποίο είσαι πραγματικά υπεύθυνος μπας και βάλεις μυαλό, και κανονικά αυτή η τιμωρία πρέπει να έρχεται σε σύντομο χρονικό διάστημα

η τιμωρία πρέπει να αντιστοιχεί με το παράπτωμα αλλιώς δε βοηθάει, ούτε υπέρμετρα επιοικής ούτε υπέρμετρα αυστηρή

τα κάναμε και στην ιστορία δέσμης της γ λυκείου δεν το θυμάμαι καλά αλλά αν το βρει κανείς ας το βάλει τρεις βασικοί κανόνες ήταν. ας τους έχουμε στο μυαλό μας πάντα

+1000

Το moto.gr ξαναχτυπα με δικαστες ακομα πιο απολυτους απο καθε αλλη φορα.:mad:

Ευχομαι μονο να μην μου(σας) τυχει τετοια φαση , με διπλωμα η χωρις.

Τωρα οι χαρακτηρισμοι τοσο για τον λεπα οσο για τους γονεις απλα :yuck: .

Alx 84
08/11/2007, 22:37
τελικά όπως φαίνεται πρέπει να έχουμε πάντα ένα μαγνητοφωνάκι κ με το που γίνει ένα ατύχημα να το πατήσουμε να γράφει. όλο λένε κ ξελένε μετά... τι να πώ...
ειδικά στους συγκεκριμένους, δε φτάνει που δε το πρόσεχαν ήθελαν να βγούν κ από πάνω. άν ήταν αυτοκίνητο δηλ τι θα έλεγαν;
κ εκεί τα πράγματα για τη μικρή θα ήταν πολύ χειρότερα...

devil's animal
08/11/2007, 22:49
ειμαι πραγματικα πολυ περιεργος να δω τι θα γινει τελικα...

αν εχει την ευγενη καλοσυνη ο "ιδρυτης" του thread να το ανανεωνει και να ποσταρει οποιεσδηποτε λεπτομερειες μεχρι και την ημερα της δικης (αν γινει τελικα) για να δουμε και εμεις....

οντως ενα πολυ ενδιαφερον θεμα (γιατι ολο και καποιον φιλο,αδερφο,ξαδερφο,μπατζανακη ξερουμε που δεν εχει διπλωμα ή εχει για πιο λιγα κυβικα κ.λ.π.)

για να δουμε....

mats8282
08/11/2007, 23:53
sinexiste tin kouventa vgenoun simantika pragmata ala parakalo na mi me vrizete an ginete
euxaristo

:rotflmao: :rotflmao:

Gandalf dr685sm
09/11/2007, 10:28
citifly....

Το σκεπτικό σου είναι σωστό αλλά μιλάς ταυτόχρονα για δικαιοσύνη σε ιδεατό επίπεδο.

Στο δικαστήριο είναι τελείως διαφορετικά και είναι αναπόφευκτο οτι ο/η δικαστής θα συνδέσει την μη παρουσία διπλώματος οδήγησης με το ατύχημα.

tespa...lepa... μπράβο που πήγες να δείς το κοριτσάκι μετά...

Οτι και να γίνει , ελπίζω να έγινε μάθημα σε όλους μας.

Gandalf

toulis
09/11/2007, 10:47

i troxea irthe sto simio pio grigora apo to asthenoforo kai oi idioi oi goneis ala kai o kosmos de me katigorisan. ( meta pou egine kala to koritsaki kai afou milisan profanos me dikigoro arxisan ta kolpa )

συγνώμη αλλά δεν κατάλαβα ακριβός τι έγινε

όταν λες τροχαία εννοείς το 100 η το ανακριτικό της τροχαίας;

Αν ήρθε ανακριτικό τότε θα έχουν κάνει επιτόπου κατάθεση και δεν ξέρω πόσο μπορούν να την αλλάξουν
Ούτε καινούριους μάρτυρες μπορούν εύκολα να εμφανίσουν νομίζω

Τι ήρθε τελικά
:confused:

xampos
09/11/2007, 11:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag

ειδικα τα παιδια πεταγονται παραπολυ ευκολα!

λoγω βαρους :confused: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

xampos
09/11/2007, 11:02
καλα ξεμπερδεματα φιλε σου ευχομαι :(

εγω ευτηχως οσο δεν ειχα διπλομα δεν μου ετυχε στραβει, θελει προσοχη :(

marios8
09/11/2007, 12:18

an kai edo den einai laiko dikastirio

Καλά για αυτό μην ορκίζεσαι :rolleyes:

mats8282
09/11/2007, 14:47
de sas ipa tin istoria mou thelontas na mou vrite tropous gia na ti skapoularo apla distixos einai kati pou egine kai to mirazomai. tosa kai tosa exo davasei edo.

an kai edo den einai laiko dikastirio an eftega ( ektos sto oti den imoun odigos me sfragida dimosiou ) de tha ixa tin anesi na sas to anafero.

Απο την στιγμη που το λες δημοσια πρεπει να δεχεσαι και την οποια κριτικη η οποια εξ ορισμου ειναι καλοπιστη.Εκτος αν εχεις προηγουμενα με κανεναν....

Λαικο δικαστηριο δεν ειναι.Αμα μαζευτουμε για τον λιθοβολισμο θα γινει :p

orangefactor
09/11/2007, 15:52
ρε μηπως χασαμε το δασος,αφου κοιταμε μονο ενα δεντρο????το θεμα μας τελικα ποιο ειναι???η οδηγηση χωρις διπλωμα????το ποσο καλυπτουν οι ασφαλιστικες???το ατυχημα σαν γεγονος????η αμελια των γονιων???η εμπορευματοποιηση του ατυχηματος που πανε να κανουν οι γονεις???το οτι το παλλικαρι παραδεχτηκε οτι εκανε μια μαλακια???

Για εμενα ολα αυτα ειναι η ''πονηραδα'' των γονιων,που με τον πονο του παιδιου τους πανε να βγαλουνε κανα φραγκο,ειναι το χειροτερο εγκλημα......οντως το παλλικαρι δεν ειχε το καταλληλο διπλωμα για τα καταλληλα κυβικα που καβαλουσε......αλλα ειπε οτι πηγαινε με 50χλμ (δηλαδη εντος οριων).....μεγαλη μαλακια του αφου αν γινοταν κατι χειροτερο θα ειχε τρελλα τρεχαματα......αλλα το οτι οι γονεις σκεφτηκαν να βγαλουν κανα φραγκο δεν σας προβληματισε εσας???και πιος μου λεει οτι αν παρουν κατι,την επομενη φορα δεν θα το πεταξουν αυτοι σε καμμια mercedes μπροστα για να βγαλουν το κατιτις παραπανω????:yuck:

υ.γ. δυστηχως δεν ειναι το διπλωμα που σε κανει οδηγο,αλλα η οδηγικη παιδεια που εχεις....
υ.γ.2. βγαλτε οσο πιο γρηγορα μπορειτε διπλωμα,γιατι τα τρεχαματα μετα μπορει να ειναι πολυ περισσοτερα....

οντως ετσι ειναι.ο μηχανοβιος να φταιει κ κ οι υπολοιποι να ειμαστε καλα να τον φαμε!παντως αυτο με το διπλωμα ειναι πραγματι σοβαρο γιατι κ δικιο να εχεις δεν θα δικαστεις μονο για την ελειψη διπλωματος αλλα κ για το φταιξιμο του ατυχηματος!δεν εχεις διπλωμα=φταις για τις ασφαληστικες κ τα δικαστηρια.
κ εγω παντως θελω να το κανω απεριοριστων αλλα με στελνουν απο το ενα υπουργειο στο αλλο κ θελλουν ενα μηνα!

mats8282
09/11/2007, 16:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από orangefactor
δεν εχεις διπλωμα=φταις για τις ασφαληστικες κ τα δικαστηρια.

Λαθος :nono: :nono:

elias_21
09/11/2007, 17:51
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έχετε ρίξει όλοι στο δίπλωμα......

Ο άνθρωπος έχει δίπλωμα αυτοκινήτου, και οσοι έχουνε δώσει για μηχανή γνωρίζουν οτι απαλλάσονται απο τις ερωτήσεις σήμανσης, εφόσον έχουνε δίπλωμα αυτοκινήτου και απαντούν μόνο σε ερωτήσεις για την μηχανή. Αυτο είναι απόδειξη οτι γνωρίζεις την σήμανση των δρόμων και τις πρωτεραιότητες.
Δεύτερον έχει δίπλωμα για δίκυκλο πράγμα που δείχνει οτι έχει μια άλφα εμπειρία και δεν οδηγούσε κανένα χιλιάρι ο άνθρωπος.... 10 αλογα παραπάνω οδηγούσε...
Αυτό βέβαια δεν είναι ελαφρυντικό στο να παρουμε όλοι τις μηχανές και αϊντε να βγούμε στους δρόμους χωρίς διπλώματα...

Εφόσον μας λέει ο φίλος μας οτι ο χρόνος αντίδρασης ήτανε μηδενικός, οποιος απο εμάς και να ήτανε δεν θα απέφευγε το ατύχημα.... Α ναι, ξέχασα εμεις έχουμε απεριόριστο δίπλωμα και δεν φταίμε... :rolleyes:

Στην Ελλάδα, ναι έχει δίκαιο ο πεζός, ΑΛΛΑ όταν είναι συνειδητοποιημένος.... Ένα 7χρονο κοριτσάκι δεν έχει κρίση... και την μόνη ευθύνη την φέρουν οι γονείς του καθώς είναι υπευθυνοι γι'αυτο και ότι άλλο προκαλέσει η άγνοια της μικρής.

Το καλό της υπόθεσης είναι οτι δεν την πλήρωσε κανείς απο τους δύο με σοβαρό τραυματισμό και οτι είναι και οι δύο σχεδόν καλά.

Τώρα το να το ρίχνετε στο οτι ο τύπος δεν έχει δίπλωμα για 10 άλογα παραπάνω και ενώ αποδεδειγμένα ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ σήμανσης και οδήγησης δικύκλου μικρών κυβικών, ΤΙ να πω....

Οι νόμοι εφαρμόζονται απο τους δικαστές αλλα στην απόφαση τους παίζει ρόλο και η κρίση τους, και είναι αρκετά σοφοί να κατανοήσουν το οτι το δίπλωμα απεριορίστων για τα 10 άλογα παρπάνω δεν θα άλλαζε την συγκεκριμένη κατάσταση, παρα μόνο η υπευθηνότητα τον γονέων.

Akatanomastos
10/11/2007, 02:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_21

1)Τώρα το να το ρίχνετε στο οτι ο τύπος δεν έχει δίπλωμα για 10 άλογα παραπάνω και ενώ αποδεδειγμένα ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ σήμανσης και οδήγησης δικύκλου μικρών κυβικών, ΤΙ να πω....

2) Οι νόμοι εφαρμόζονται απο τους δικαστές αλλα στην απόφαση τους παίζει ρόλο και η κρίση τους, και είναι αρκετά σοφοί να κατανοήσουν το οτι το δίπλωμα απεριορίστων για τα 10 άλογα παρπάνω δεν θα άλλαζε την συγκεκριμένη κατάσταση, παρα μόνο η υπευθηνότητα τον γονέων.

1) epagogika ftanoume sto simperasma na odigame kai xoris diploma.
ego den diafono, iparxoun merikoi kaliteroi odigoi xoris diploma apo kapoious me diploma, den einai ekei to thema, to thema einai na ksempleksei.

2) Afto to ksereis? eisai dikigoros?sou xei tixei kati analogo? an i apantisi se kapoio apo ta prin einai nai tote pao paso, kai makari na glitosei etsi apla to paidi..

LePa
10/11/2007, 13:23
oxi more kaneis de leei na odigame xoris diploma giati vlepete pos pera apo to na mas grapsoun mporei na to xriastoume gia simantikotera themata.

apla leo pos kai diploma na ixa kai o kaliteros odigos na itan se ekino to simio ekini ti xroniki stigmi to atixima de tha apofeugontan :(

tha borousa na eimai me to ibiza full nomimos kai na ixame kidia ( xtipa xilo ) kai na mou episkeuazan to profilaktira oi goneis.

346iason
10/11/2007, 15:32
oxi more kaneis de leei na odigame xoris diploma giati vlepete pos pera apo to na mas grapsoun mporei na to xriastoume gia simantikotera themata.

apla leo pos kai diploma na ixa kai o kaliteros odigos na itan se ekino to simio ekini ti xroniki stigmi to atixima de tha apofeugontan :(

tha borousa na eimai me to ibiza full nomimos kai na ixame kidia ( xtipa xilo ) kai na mou episkeuazan to profilaktira oi goneis.

το διπλωμα λεπα ειναι για σενα προστασια στον καθε μαλακα γονιο,πεζο,κτλπ.
Απλα τωρα που δεν το εχεις θα μπλεξεις τζαμπα γιατι αν το ειχες δεν θα σου εκανε κανεις τιποτε.

cityfly
10/11/2007, 16:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
1) epagogika ftanoume sto simperasma na odigame kai xoris diploma.
ego den diafono, iparxoun merikoi kaliteroi odigoi xoris diploma apo kapoious me diploma, den einai ekei to thema, to thema einai na ksempleksei.

2) Afto to ksereis? eisai dikigoros?sou xei tixei kati analogo? an i apantisi se kapoio apo ta prin einai nai tote pao paso, kai makari na glitosei etsi apla to paidi..

αυτό που έχει σημασία είναι αν και κατά πόσο η απουσία διπλώματος είχε επίδραση στο ατύχημα

αν η απάντηση είναι αρνητική τότε δεν έχει καμία ευθύνη για το ατύχημα

PsyCost
23/11/2007, 13:43
Ρε παιδιά έγινε ότι έγινε.Αυτό που με νευριάζει πάντα είναι το εξής.Αυτός που έχει άδικο,το τραβάει απ τα μαλλιά το θέμα για να βγάλει λεφτά και από πάνω.Σίγουρα είναι λάθος που ο φίλος δεν είχε δίπλωμα,αλλά όλη η ιστορία ξεκίνησε από το δικό τους λάθος να αφήσουν μόνο το κοριτσάκι.Και αντί να κάνεις τουμπεκί να πας σπίτι σου και να ανάψεις 2 κεράκια στην παναγία,τα γυρίζεις για να βγάλεις και φράγκα από πάνω.Τέτοιοι τύποι είναι για ξύλο.Και αυτό το λέω γιατί την έχω πατήσει έτσι.Αν σου τύχει τότε νιώθεις πραγματικά τί σημαίνει πουστιά.Αν δε σου έτυχε απλά προσπαθείς να το φανταστείς.
Θα γράψω κάποια στιγμή γι αυτό.Είχα ένα ατύχημα που κατα τη γνώμη μου έφταιγε η γκόμενα.Τέλος πάντων επειδή είχε κάτι με το χέρι της την πήγα στο νοσοκομείο.Και επειδή το έπαιξα καλός,περίμενα μέχρι να την δουν.να έρθουν οι δικοί της,να κάνει να ράνει,με περάσανε για μαλάκα και βάλθηκαν να με γ@#$σουν.Μου έστειλαν αγωγή που λέει μέσα οτι οδηγούσα με υπερβολική ταχύτητα οτι είμαι επικίνδυνος και ασυναίσθητος οδηγός κτλ κτλ.Που οδηγάω από 2α λυκείου,σε λίγο παίρνω πτυχίο και τόσα χρόνια δεν έχω κάνει το παραμικρό.Εκεί βλέπεις τη γλύκα και σου ρχεται να πας να τους σπάσεις τα παϊδια.LePa μπορώ να καταλάβω πώς νιώθεις να σαι σίγουρος.Μακάρι να είχες δίπλωμα και να τους έπαιρνες τα σόβρακα.Στην παρούσα περίπτωση κάνε ότι καλύτερο μπορείς.

Normaden
27/11/2007, 22:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από elias_21
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί το έχετε ρίξει όλοι στο δίπλωμα......

Τώρα το να το ρίχνετε στο οτι ο τύπος δεν έχει δίπλωμα για 10 άλογα παραπάνω και ενώ αποδεδειγμένα ΕΧΕΙ ΓΝΩΣΗ σήμανσης και οδήγησης δικύκλου μικρών κυβικών, ΤΙ να πω....

Οι νόμοι εφαρμόζονται απο τους δικαστές αλλα στην απόφαση τους παίζει ρόλο και η κρίση τους, και είναι αρκετά σοφοί να κατανοήσουν το οτι το δίπλωμα απεριορίστων για τα 10 άλογα παρπάνω δεν θα άλλαζε την συγκεκριμένη κατάσταση, παρα μόνο η υπευθηνότητα τον γονέων.

και μετα φωναζουμε ολοι εμεις για τις παρανομοιες που γινονται...:a11:

ρε παιδια συγνωμη κι'ολας: οι νομοι γιατι υπαρχουν....

.... για να τους παρακαμπτουμε?

DIMITRIS Z750
28/11/2007, 08:44
Παντοs ειναι κριμα γιατι και εγω εχω μια κορη και λιγακι στεναχωριθηκα.αλλα απο οτι βλεπω
μαλλον πανε να βγαλουν και κανα φραγκο μια και το παιδακι δεν εχει παθει κατι σοβαρο:sick:
τι να πειs εχουμε γινει απανθρωπη :mad: :mad:

sergiosm
28/11/2007, 15:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από Normaden
και μετα φωναζουμε ολοι εμεις για τις παρανομοιες που γινονται...:a11:

ρε παιδια συγνωμη κι'ολας: οι νομοι γιατι υπαρχουν....

.... για να τους παρακαμπτουμε?

Οι νόμοι υπάρχουν για να τους εφαρμόζουμε και όχι για να τους διαστρεβλώνουμε ....

Ξέρεις εσύ κανένα νόμο που λέει ότι όποιος δεν έχει δίπλωμα οδήγησης ευθύνεται για κάθε ατύχημα στο οποίο συμμετέχει ;;

Το ότι δεν είχε δίπλωμα είναι μία παράβαση του ΚΟΚ για την οποία -φύσικα- και πρέπει να τιμωρηθεί.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ευθύνεται για το ατύχημα.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο ....

Normaden
28/11/2007, 17:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Οι νόμοι υπάρχουν για να τους εφαρμόζουμε και όχι για να τους διαστρεβλώνουμε ....

Ξέρεις εσύ κανένα νόμο που λέει ότι όποιος δεν έχει δίπλωμα οδήγησης ευθύνεται για κάθε ατύχημα στο οποίο συμμετέχει ;;

Το ότι δεν είχε δίπλωμα είναι μία παράβαση του ΚΟΚ για την οποία -φύσικα- και πρέπει να τιμωρηθεί.
Αυτό όμως δε σημαίνει ότι ευθύνεται για το ατύχημα.

Άλλο το ένα, άλλο το άλλο ....

Φιλε μου ο φιλος "LePa" δεν ειχε αδεια οδηγησης αρα δεν εχει το δικαιωμα να οδηγει (δεν λεω οτι δεν ξερει να οδηγει)

Τωρα αν θεωρεις οτι μια απλη παραβαση του ΚΟΚ, δεν ειναι ικανη να αφαιρεσει μια ζωη...

.,...να μην ευθυνεται κανεις και για τιποτα

veletzas
28/11/2007, 18:12
katarxin sorry gia ta greeklish alla den exo office, k tora pou to leo eseis oi perissoteroi pou diavazete ayto to thema to exete spasmeno, opote kanete oti k o lepa, paranomite kserontas tis sinepeies alla xoris na perimenete na simvei se esas!!!

kathe fora pou diavazo ena sovaro thema kariafliazo k mallon den eimai o monos, gia ayto nomizo oti exei polles episkepzseis to forum k liga posts sigritika me tis episkepseis,

diladi to ti malakies grafonte se kanei na min thes na postareis re paidi mou

sthn ellada epikratei i nootropia oti an boreis na vgaleis lefta apo ton allo eisai mallakas an den ta vgaleis, opote oi goneis tou paidiou, zoi na exei, traviksan laxeio
to idio tha ekanan eite eixe eite den eixe diploma o lepa, pragma to opoio den epireazei tragika tin diakastikh apofasi oson afora to poso tis apozimioshs.

o antropos ekane ena post profanos gia na mathei an iparxei kapoios me paromio peristatiko k na dei pos tha to xeiristei... tora ti grafete "an eixe pethanei to paidaki ti tha eleges?"
lete na min to exei skeftei diladi monos tou? i lete na ekane postakia sto forum???

gamo tinn logikh mou mesa dialadi...eipame xtipise to paidi ASXIMO, apo kei kai pera k efoson to paidi einai kala, o antropos rothse giati na to steilei aytos gia spoudes efoson den einai diko tou,

kai apantate "an eixe tragikh kataliksi" ktl, diladi ego na rothso, an to paidi den eixe adeia paramonis sthn xora o lepa eprepe na paei sto diakasthrio k na pei to paidaki den tha eprepe na einai ekei opote den tha to xtipaga?opote den ftaio?

telos tha thela na po oti einai pio epikindino ta na vlepeis paidi me papou giagia mana patera adelfi para mono tou, giati mono tou exei kapoia aisthsh kindinou eno me tous enilikes giro tou ksexniete gia ta kala!!

oi pezoi einai "kefaleo" k oi goneis episeis...ti boreis na peis se kapoion pou pernaei ptora to karotsi me to paidi mesa brosta apo leoforeio pou exei stamathsei sto fanari gia na stripsei aristera, eno i roi gia eytheia sinexizete kanonika, k ekei pou pigeneis vlepeis ena karotsi brosta sou???
to patas alla den ftais poli giati exeis diploma?an to patousa to paidaki diladi den tha to evaza ston kolo mou to diploma?

kai gia na eksigoume ola plironontai k o lepa k o kathe lepa tha to katalavei,otan eisai paranomos eisai paranomos, prosopika kano apeires paravaseis tin mera, all otan me stamatane k mou tin xonoun eimai me to xamogelaki, den leo " na kserete pao mexri ton fourno, i pao na paro to paidi more ktl"