View Full Version : Κατι περιεργα πραγματα!!!
το σκουτερ που ειχα το εχω δωσει στην αδερφη μου και παρουσιαζει το εξης προβλημα..
οταν το σκουτερ ειναι σβηστο ο πισω τροχος ειναι μπλοκαρισμενος..ουτε μπρος παει ουτε πισω..
οταν το βαζεις μπροστα ο τροχος μπορει να τσουλησει μονο προς τα μπρος..οταν τον πας προς τα πισω σβηνει ομως.
τι υποψιαζεστε?
Μαλλον πας για καινουργιο ιμαντα/variator ή οτι αλλο βρισκεται εκει μεσα
o ιμαντας ειναι σε αριστη κατασταση (εχουν καθαριστει πληρως τα φυγοκεντρικα-variator απο χνουδι προηγουμενου ιμαντα)..
το variator τι μπορει να παθε?
Στα scooter το σύστημα μετάδοσης μπροστά στο στρόφαλο δηλαδή έχει ένα φυγοκεντρικό δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα
Πίσω έχει ένα σύστημα που κομπλάρει την ( καμπάνα ) με τον τροχό ( δεν το περιγράφω σωστά μάλλον
Φαντάσου ότι το πίσω στρογγυλό που είναι σαν καμπάνα είναι το έξω μέρος ενός ταμπουρου μέσα έχει 3 σιαγόνες που κομπλάρουν με ένα φυγοκεντρικό σύστημα μετά από κάποιες σαλ και πάνω και τότε δίνει κίνηση στον τροχό
Μάλλον έχει μπλοκάρει αυτή η βλακεία και ο τροχός είναι σε μόνιμη συμπλεξη με το στρόφαλο
Εγώ από αυτό θα ξεκινούσα
Baggelhs20
13/11/2007, 22:32
Ας το τσεκαρει ενα συνεργειο
GIXXERAKIAS
13/11/2007, 22:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
Στα scooter το σύστημα μετάδοσης μπροστά στο στρόφαλο δηλαδή έχει ένα φυγοκεντρικό δεν νομίζω ότι είναι εκεί το πρόβλημα
Πίσω έχει ένα σύστημα που κομπλάρει την ( καμπάνα ) με τον τροχό ( δεν το περιγράφω σωστά μάλλον
Φαντάσου ότι το πίσω στρογγυλό που είναι σαν καμπάνα είναι το έξω μέρος ενός ταμπουρου μέσα έχει 3 σιαγόνες που κομπλάρουν με ένα φυγοκεντρικό σύστημα μετά από κάποιες σαλ και πάνω και τότε δίνει κίνηση στον τροχό
Μάλλον έχει μπλοκάρει αυτή η βλακεία και ο τροχός είναι σε μόνιμη συμπλεξη με το στρόφαλο
Εγώ από αυτό θα ξεκινούσα
Το πιο πιθανο ειναι αυτο που λεει ο φιλος και μαλλον παει για αλλαγη το πισω κομματι αυτο,μαλον ειναι φαγωμενα τα φερμουιτ και εχουν κολλησει ανοικτα απο θερμοκρασια.:winka:
Baggelhs20
16/11/2007, 05:52
μαλλον ναι
Αρχικά δημιουργήθηκε από Baggelhs20
μαλλον ναι
Πως είσαι τόσο σίγουρος ??? :confused:
Ας το τσεκαρει ενα συνεργειο
μαλλον ναι
Σωστος.
Τελικα αποφανθηκε[...!!!!]