PDA

View Full Version : ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

FZMAN
15/11/2007, 16:23
Μετά το ατύχημα που είχα πρίν ένα χρόνο περίπου
http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=4663 βγήκε σήμερα η απόφαση που λέει ότι είμαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΑΙΤΙΟΣ. Το δικαστήριο χωρίς να λάβει καθόλου άποψη απο όσα κατέθεσα πιστεύει και αποφάσισε πως έκανα crash test του FAZER με τον γερανό γιατί λέει πως ο γερανός άλλαξε κανονικά και με φλάς την λωρίδα του και εγώ λέει έπεσα πάνω του. Βέβαια δεν μας λέει γιατί η μοτοσυκλέτα μου δεν ήταν τρακαρισμένη αλλά τουμπαρισμένη και βέβαια δεν είδε τα φρεναρίσματα που έδειχναν πως έκανα φρεναριστός ελιγμό για να αποφύγω τον γερανό. ΑΙΣΧΟΣ. Κρίμα γιατί πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα απ΄οτι κατάλαβα είμαστε απ΄τους πολίτες που δεν έχουμε κανένα δικαίωμα. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!! Πραγματικά αυτή την στιγμή είμαι σαστισμένος και απογοητευμένος.:confused:

orangefactor
15/11/2007, 16:30
τι να πω ρε φιλε πραγματικα δεν ξερω.μπορει να πιστεψαν οτι εχεις τασεις αυτοκτονιας.κουραγιο,εφεση δεν μπορεις να κανεις?

sergiosm
15/11/2007, 16:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από FZMAN
http://www.mybike.gr/index.php?showtopic=4663 βγήκε σήμερα η απόφαση που λέει ότι είμαι ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΥΠΑΙΤΙΟΣ. Το δικαστήριο χωρίς να λάβει καθόλου άποψη απο όσα κατέθεσα πιστεύει και αποφάσισε πως έκανα crash test του FAZER με τον γερανό γιατί λέει πως ο γερανός άλλαξε κανονικά και με φλάς την λωρίδα του και εγώ λέει έπεσα πάνω του. Βέβαια δεν μας λέει γιατί η μοτοσυκλέτα μου δεν ήταν τρακαρισμένη αλλά τουμπαρισμένη και βέβαια δεν είδε τα φρεναρίσματα που έδειχναν πως έκανα φρεναριστός ελιγμό για να αποφύγω τον γερανό. ΑΙΣΧΟΣ. Κρίμα γιατί πίστευα στην ελληνική δικαιοσύνη και τώρα απ΄οτι κατάλαβα είμαστε απ΄τους πολίτες που δεν έχουμε κανένα δικαίωμα. ΑΙΣΧΟΣ!!!!!! Πραγματικά αυτή την στιγμή είμαι σαστισμένος και απογοητευμένος.:confused:

Χαλάρωσε ...

υπάρχει και το εφετείο.

Η απόφαση μπορεί να ανατραπεί

:wave2:

costas81
15/11/2007, 16:51
όπως είπαμε και στο άλλο ποστ εφεσούλα!

μην μασάς!

:beer:

FZMAN
15/11/2007, 17:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Χαλάρωσε ...

υπάρχει και το εφετείο.

Η απόφαση μπορεί να ανατραπεί

Σίγουρα μπορεί να αλλάξει μια τελεσίδικη απόφαση;

zzr2005
15/11/2007, 18:12
αυτό ειναι το πρόβλημα αν δεν υπάρχουν μάρτυρες και σαφή σημάδια πρόσκρουσης στα δύο οχήματα που να μαρτυρουν τον τρόπο σύγκρουσης....:(
μπορεί σε εσένα που το έζησες να σου φαίνεται παράλογη η απόφαση αλλά το δικαστήριο ειναι αναγκασμένο να στηριχθεί σε στοιχεία.....
και αν αυτά δεν υπάρχουν τη σκαπουλάρει ο υπαίτιος....
ενα φίλος μου λεει καλύτερα να σε τρακάρουν παραβιάζωντας STOP παρά παραβιάζωντας κόκκινο.....στη δεύτερη περίπτωση δεν βγάζεις άκρη με τίποτα....

δυστυχώς για εμάς τους μοτοσυκλετιστές εύκολα καποιος μπορεί να μας βγάλει εκτός δρομου...αλλά δύσκολα θα μας πληρώσει...αντίθετα μπορεί να κλήθούμε να πληρώσουμε εμείς ζημιες που προκαλέσαμε απο υπαιτιότητα άλλου....:mad: :mad:

Baggelhs20
16/11/2007, 05:48
στο εφετειο τωρα

mats8282
16/11/2007, 10:17
Δεν μπορω να καταλαβω.....Αυτος που αλλαζει λωριδα φταιει,το φλας προειδοποιει δεν υποχρεωνει και αν ειναι οπως τα λες τα πραγματα δες τι μπορει να γινει στην εφεση...

Καλη τυχη....

devil's animal
16/11/2007, 16:39
+1 για το εφετειο.

και καλα ξεμπερδεματα!!

sergiosm
16/11/2007, 16:56
Σίγουρα μπορεί να αλλάξει μια τελεσίδικη απόφαση;

Μίσο λεπτό για να καταλάβουμε τί λέμε ;;

τί εννοείς "τελεσίδικη" απόφαση ;;

είναι απόφαση του Εφετείου ;;;

πόσες φορές έχετε δικάσει ;;
1 ή 2 ;;;

675
16/11/2007, 18:08
μακαρι να σου πανε ολα καλα φιλε:beer: :wave2:

FZMAN
17/11/2007, 06:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Μίσο λεπτό για να καταλάβουμε τί λέμε ;;

τί εννοείς "τελεσίδικη" απόφαση ;;

είναι απόφαση του Εφετείου ;;;

πόσες φορές έχετε δικάσει ;;
1 ή 2 ;;;
Όχι 1 φορά μόνο έγινε δικαστήριο και βγήκε αυτή η απόφαση. Τώρα μάλιστα σε λίγο καιρό περιμένω να γίνει και το ποινικό αλλά με βάση του τι έγινε στο αστικό το βλέπω χλωμό να δικαιωθώ και εκεί. Δεν ξέρω τελικά αν πρέπει να γίνει.

Εχετλαίος
17/11/2007, 08:32
Πήρες τηλ στη ΜΟΤΕΚ που σου είπα;

sergiosm
17/11/2007, 10:46
Όχι 1 φορά μόνο έγινε δικαστήριο και βγήκε αυτή η απόφαση. Τώρα μάλιστα σε λίγο καιρό περιμένω να γίνει και το ποινικό αλλά με βάση του τι έγινε στο αστικό το βλέπω χλωμό να δικαιωθώ και εκεί. Δεν ξέρω τελικά αν πρέπει να γίνει.

Άρα η απόφαση ΔΕΝ είναι τελεσίδικη, και επομένως υπάρχει και το εφετείο.

έτσι όπως έχει εξελιχθεί η κατάσταση το ποινικό είναι πολύ σημαντικό,
τώρα το αν θα πρέπει να γίνει πριν ή μετά το εφετείο είναι θέμα στρατηγικής την οποία θα το συζητήσεις με το δικηγόρο σου που ξέρει όλα τα στοιχεία του φακέλου ....

nakedorange
18/11/2007, 10:01
Ευχομαι κουραγιο,οπως ειπωθηκε,χρησιμοποιησε οτι "νομικο" οπλο μπορεις και νασαι σιγουρος πως σε δευτεροβαθμιο δικαστηριο θα δικαιωθεις.

Καλη και πολλη δυναμη!

υ.γ με την ΜΟΤΕΚ να επικοινωνησεις

nassosxlvbros
18/11/2007, 11:58

από δική μου (πικρή) πείρα,αν χάσεις το αστικό χάνεις και το ποινικό...και θα συμφωνήσω με του προλαλήσαντες:το "στοπ" δεν αμφισβητείται από κανένα,το φανάρι από όλους...κουράγιο πάντως και πάλεψέ το όσο μπορείς!αν έχεις το δίκιο σου,φωνάζεις!

zephyr1
18/11/2007, 12:34
Περαστικα και πολυ δυναμη.

Απ'οτι καταλαβα επαφη δεν υπηρξε, ειναι ετσι?

Αν ναι , μπροστα μου εχει πεσει μοτοσυκλετιστης επηδει το προπορευομενο φορτηγο αλλαξε αποτομα πορεια με αποτελεσμα να πεσει χωρις να εχει επαφη με το φορτηγο.

Ξερεις τι ειχε γινει?
Ο φορτηγαντζης εφυγε, και εμεινε η αστυνομια και ο μοτοσυκλετιστης.

Δυστηχως δεν εξεταζουν τους λογους της πτωσης ,κοιτανε τον Κοκ και τελειωνει το παραμυθι.

Γνωμη μου , κλειστο κεφαλαιο δικαστηρια και μαθε απ'αυτο που σου συνεβη.

Σε καταλαβαινω αλλα για αυτους υπαρχει μαυρο και ασπρο, καλουμαστε να εχουμε και αυτο μες το μυαλο μας οταν οδηγαμε.

Φιλικα.:wave2:

apav
18/11/2007, 12:55
Πριν λίγο καιρό κάποιος είχε γράψει ότι αποζημιώθηκε αν και δεν υπήρξε επαφή. :winka:

kalamaria
18/11/2007, 23:15
τι ειναι η ΜΟΤΕΚ?

apav
19/11/2007, 09:56
http://www.motek.gr/ :wave2:

kalamaria
19/11/2007, 14:40
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ:beer:

kalamaria
19/11/2007, 15:02
θα πρεπει να κανεις εγγραφη?

apav
19/11/2007, 15:11
Μάλλον όχι γιατί δεν έχει αυτόν τον σκοπό. Δες και ΑΥΤΟ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=43873&highlight=%EC%EF%F4%E5%EA). :wave2:

FZMAN
21/11/2007, 13:52
Πάντως ενημερωτικά θα πω ότι ο δικηγόρος μου έχει σχέση με το χώρο.

FZMAN
29/11/2007, 16:51
Πάντως παιδιά και αφού είδε τον φάκελο και άλλος δικηγόρος μου είπε ότι η δίκη χάθηκε απ΄τις μαλ@@ες που έγραψε στην αγωγή ο δικηγόρος πράγματα που ούτε ένα παιδί δεν θα τα έγραφε έτσι και βέβαια το κυριώτερο είναι ότι δεν στήριξε καθόλου την υπόθεση. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι "μια τέτοια υπόθεση πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να την χάσεις" και βέβαια την έχασε. Η αγωγή είναι έτσι που δεν πέρνει δυστυχώς έφεση. Έτσι άλλο ένα καθίκι κυκλοφορεί στο δρόμο και ξέρει πως κέρδισε την δίκη ενώ θα έπρεπε να δίνει λόγω στην δικαιοσύνη.
Υ.Γ Ο (πρώην)δικηγόρος μου δυστυχώς είναι πολύ γνωστός στον χώρο της μοτοσυκλέτας.

:confused: :confused:

zephyr1
29/11/2007, 22:23
Και ποιος σου λεει οτι ο αλλος δικηγορος δεν θα εκανε τα ιδια , μετα το χορο ολοι καλα τραγουδια λενε.

Τωρα αν ο Fzman ανακοινωσει το ονομα του δικηγορου (που απ'οτι καταλαβα πρεπει να ειναι της Μοτοε) θα ειναι κακος και δεν ξερω εγω τι αλλο ή θα μας κανει την καλη να μην τον χρησιμοποιησει κανεις και σταματησει να περνει κοσμο στο κεφαλι του.:confused:
Γιωργο αν θελεις πες μου με πμ και υποσχομε να μην τον κανω ρομπα τουλαχιστον στο φορουμ.:evil:

Αυτο με τους δικηγορους ειναι το χειροτερο πραγμα και ακομα χειροτερο ειναι οτι δεν μπορεις να πας μονο σου στο δικαστηριο:mad: , οσες φορες βρεθηκα αν δεν τους ελεγα πως θα κινηθουμε, απο μονοι τους 3 λαλουν και 2 χορευουν.:yuck:

Κριμα και πραγματικα λυπαμαι.

Sapadak
29/11/2007, 22:30
Πάντως παιδιά και αφού είδε τον φάκελο και άλλος δικηγόρος μου είπε ότι η δίκη χάθηκε απ΄τις μαλ@@ες που έγραψε στην αγωγή ο δικηγόρος πράγματα που ούτε ένα παιδί δεν θα τα έγραφε έτσι και βέβαια το κυριώτερο είναι ότι δεν στήριξε καθόλου την υπόθεση. Χαρακτηριστικά μου είπε ότι "μια τέτοια υπόθεση πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να την χάσεις" και βέβαια την έχασε. Η αγωγή είναι έτσι που δεν πέρνει δυστυχώς έφεση. Έτσι άλλο ένα καθίκι κυκλοφορεί στο δρόμο και ξέρει πως κέρδισε την δίκη ενώ θα έπρεπε να δίνει λόγω στην δικαιοσύνη.
Υ.Γ Ο (πρώην)δικηγόρος μου δυστυχώς είναι πολύ γνωστός στον χώρο της μοτοσυκλέτας.

:confused: :confused:

Ευκολα λογια θα ελεγα οτι ειπε ο δικηγορος Νο2

Ουτε γνωριζω την υποθεση, ουτε τον εναν ουτε τον αλλον,

αλλα μου ακουγονται λογια "πιασαρικα" εμπορικα

:evil:

apav
30/11/2007, 09:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Αυτο με τους δικηγορους ειναι το χειροτερο πραγμα και ακομα χειροτερο ειναι οτι δεν μπορεις να πας μονο σου στο δικαστηριο:mad: , οσες φορες βρεθηκα αν δεν τους ελεγα πως θα κινηθουμε, απο μονοι τους 3 λαλουν και 2 χορευουν.:yuck:

Αυτό ακριβώς. Ακολουθούν ένα σενάριο και εάν πετύχει θα είμαστε μια χαρά, εάν όχι, αυτοί δεν χάνουν. :mad: Μέγιστη ντροπή να είσαι επαγγελματίας και να σε καθοδηγεί ο πελάτης για τις ενέργειες που θα έπρεπε να προτείνεις εσύ. :ZZZ:

sergiosm
30/11/2007, 09:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Sapadak
Ευκολα λογια θα ελεγα οτι ειπε ο δικηγορος Νο2

Ουτε γνωριζω την υποθεση, ουτε τον εναν ουτε τον αλλον,

αλλα μου ακουγονται λογια "πιασαρικα" εμπορικα

:evil:

+ 10000

crs-k
30/11/2007, 09:50

Ωραιο Δικηγορο πρεπει να ειχες... :sick:

Το φλας ΔΕΝ υποχρεωνει, απλα προειδοποιει... :wacko:

sergiosm
30/11/2007, 09:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Αυτό ακριβώς. Ακολουθούν ένα σενάριο και εάν πετύχει θα είμαστε μια χαρά, εάν όχι, αυτοί δεν χάνουν. :mad: Μέγιστη ντροπή να είσαι επαγγελματίας και να σε καθοδηγεί ο πελάτης για τις ενέργειες που θα έπρεπε να προτείνεις εσύ. :ZZZ:

Η σχέση μεταξύ δικηγόρου και πελάτη, όπως άλλωστε και η σχέση μεταξύ κάθε ελεύθερου επαγγελματία και του πελάτη του, είναι σχέση εμπιστοσύνης.

Αν δεν υπάρχει αμοιβαία εμπιστοσύνη τότε καλύτερα να μη γίνει η συνεργασία...

30/11/2007, 12:39
Κατά τα άλλα δικαιοσύνη.

Τι να πούμε. Είναι ξεκάθαρο (από την Αρχαιότητα - Βλέπε τις σφήκες του Αριστοφάνη) πως ο ζυγός της Θέμιδος - καθότι μεταλικός - για να διατηρείται σε "καλή λειτουργία" χρειάζεται ΛΑΔΩΜΑ !!!

Τα είδαμε πρόσφατα με τα παραδικαστικά κλπ.

Αλλά και λάδωμα να μην γίνει αν δεν έχεις λεφτά για δικηγόρους - έξοδα δικαστηρίου δεν κάνεις τίποτα.

Κοινώς αν είσαι φτωχός την γ@μησες κι ας έχεις δίκιο ...

Άλλωστε η δικαιωσύνη σε αυτή την χώρα είνα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ και ΑΙΣΧΡΗ (προσωπική άποψη πάντα) απο τη στιγμή που

1) Το ανώτατο δικαστικό σώμα - κοινώς - οι αεροπαγίτες εκλέγονται από τη Βουλή (τάχα ανεξαρτησία της δικαιοσύνης)
2) Στην χώρα μας δεν έχουμε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!!! Ακούστε ρε !!!! Δηλαδή αν ένας νόμος είναι συνταγματικός ή όχι θα το αποφασίσει το Σ.Τ.Ε.

Πάντως φίλε μου αν ήσουν κανας έμπορας ναρκωτικών από κανα "άβατο" της Ελλάδας τότε σίγουρα θα είχες δικαιωθεί.

Λυπάμαι γιατί κάποια κακά περιστατικά αλλά και κάποιοι - πολλοί - σάπιοι δικαστές οδηγούν ανθρώπους στο να χάνουν απόλυτα την εμπιστοσύνη τους στους Θεσμούς και σε ακόμα χειρότερα πράγματα (βλ τρομοκρατεία, αυτοχειρία κλπ κλπ κλπ).

να πας όπως και να έχει στο Εφετείο. Και βάλε καμια "φούντα" σε κανα χωράφι μέχρι τότε για να δικαιωθείς "καλύτερα" ...

sergiosm
30/11/2007, 13:09
Καλά αυτά περί παραδικαστικού,

αλλά αυτό:

Αρχικά δημιουργήθηκε από WWW
Άλλωστε η δικαιωσύνη σε αυτή την χώρα είνα ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΗ και ΑΙΣΧΡΗ (προσωπική άποψη πάντα) απο τη στιγμή που

1) Το ανώτατο δικαστικό σώμα - κοινώς - οι αεροπαγίτες εκλέγονται από τη Βουλή (τάχα ανεξαρτησία της δικαιοσύνης)
2) Στην χώρα μας δεν έχουμε ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ !!!!! Ακούστε ρε !!!! Δηλαδή αν ένας νόμος είναι συνταγματικός ή όχι θα το αποφασίσει το Σ.Τ.Ε.

Δείχνει ότι δεν έχει ιδέα πως λειτουργεί το σύστημα το δικαιοσύνης στην ελλάδα.

1) Οι αρεοπαγίτες ΔΕΝ εκλέγονται απο τη Βουλή. Ως αρεοπαγίτες επιλέγονται - προάγονται (από το ανώτατο δικαστικό συμβούλιο) δικαστές που έχουν συμπληρώσει κάποια (πολλά) χρόνια υπηρεσιάς.
Η Βουλή επιλέγει ΜΟΝΟ τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του Αρείο Πάγου, του Συμβουλίου της Επικρατείας και του Ελεγκτικού Συνεδρίου μεταξύ των δικαστών που υπηρετούν στο κάθε ανώτατο δικαστήριο.
Προσωπικά πιστεύω ότι η βουλή δεν έπρεπε να ανακατεύεται ούτε σε αυτό, αλλά εστω και έτσι δεν έχει καμία σχέση με αυτο που είπες.

2) Τί νομίζεις ότι είναι το ΣΤΕ, το σουβλατζιδικο της γειτονιάς ;;;
Ανώτατο Δικαστήριο είναι.

Αλλά έτσι για να ξέρεις: Το αν ένας νόμος είναι συνταγματικός ή όχι το κρίνουν ΟΛΑ τα δικαστήρια (και όχι μόνο το ΣΤΕ) και τελικά το Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (αν το έχεις ακουστά, που πολύ αμφιβάλλω).

Το αν θα πρέπει να δημιουργηθεί ή όχι αυτοτελές συνταγματικό δικαστήριο είναι ολόκληρη κουβέντα στην οποία συμμετέχουν δικαστικοί, καθηγητές πανεπιστημίου, δικηγόροι κλπ με σοβαρά τεκμηριωμένες απόψεις και επιχειρήματα (εκατέρωθεν) και όχι με αφορισμούς τύπου "Ακούστε ρε !!!!" ....

Όσο για αυτό:

κάποιοι - πολλοί - σάπιοι δικαστές οδηγούν ανθρώπους στο να χάνουν απόλυτα την εμπιστοσύνη τους στους Θεσμούς και σε ακόμα χειρότερα πράγματα (βλ τρομοκρατεία, αυτοχειρία κλπ κλπ κλπ).

τί να πώ;;

επειδή δηλαδή κάποιος δικαστής έκρινε με τρόπο που δεν συμφωνεί μαζί μας (ακόμα και αν η κρίση του αυτή ήταν πράγματι λάθος) σημαίνει ότι είναι "σάπιος" ;;;

Τί λογική είναι αυτή;;

30/11/2007, 15:00
Δεν είμαι δικηγόρος. Όμως αυτά με έμαθε μια γνωστή κοπελιά που ξεκίνησε πρώτο έτος στη Νομική Αθηνών.

Επομένως μη συφιλιάζεσαι τόσο άσχημα :mad: :mad: :mad:

sergiosm
30/11/2007, 15:32
Δεν είμαι δικηγόρος. Όμως αυτά με έμαθε μια γνωστή κοπελιά που ξεκίνησε πρώτο έτος στη Νομική Αθηνών.

Επειδή όμως κάποιοι άλλοι έχουν τελειώσει και το τελευταίο έτος της νομικής (εδώ και αρκετό καιρό) είτε η φίλη σου αυτή δεν έχει καταλάβει καλά όσα της είπαν ή εσύ δεν κατάλαβες καλά όσα σου είπε ...

Επομένως μη συφιλιάζεσαι τόσο άσχημα :mad: :mad: :mad:

Συφιλιάστηκα (αν και δεν μου αρέσει ακριβώς αυτός ο όρος) όχι για αυτά που είπες, αλλά για τον εντελώς ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ τρόπο που τα είπες...

30/11/2007, 16:10
Κι όμως αν είπα σε κάποια σημεία ανακρίβειες επιμένω στα εξής:

=> Πως αν δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς να κινήσεις διαδικασίες και τελικά να καταλήξεις δικαιωμένος (δικαστήρια - δικηγόροι κλπ)

=> Πως ακόμα και τον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου να εκλέγει η Βουλή αποτελεί τουλάχιστον έμμεσα άμεση παρέμβαση μια και ουσιαστικά δημιουργεί ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ με το κόμα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ (μια και αυτή έχει την πλειοψηφία).

Γι αυτά ποιά είναι η άποψη σου μια και όπως δείχνουν τα γραφόμενά σου είσαι ειδικότερος.

(όσο για τις σφήκες του Αριστοφάνη και τον ζυγό της Θέμιδος) είμαι σίγουρος πως δεν έχεις αντίρρηση πως έγινε αρκετά επίκαιρο.

Άλλωστε η Δικαστική Εξουσία αγαπητέ μου συμφορουμίτη πιστεύω πως θα πρέπει να είναι για όλους η μεγαλύτερη αξία προάσπισης της Δημοκρατίας, ο θεμελιότερος λίθος που προστατεύει και διακρίνει το δικαίωμα, την υποχρέωση και τον σεβασμό .

Φαντάσου πως αισθανόμαστε όταν ακούμε (σε μερίδα δικαστών):

=> πως είχαν γίνει κολλητοί με τους δικηγόρους για "εξωδικαστικές" αμοιβές
=> πως εκδικάζουν μόνοι τους υποθέσεις που αφορούν τους μισθούς τους
=> πως γνωρίζουν για "άβατα" και δεν κάνουν κάτι

και μετά λες. Ρε μας και πέσω κι εγώ σε τίποτα τέτοιους ...

Αλλά ακόμα και για την παιδική κακοποίηση (παιδιά στα φανάρια κλπ) που τα ζούμε ΟΛΟΙ μας καθημερινά και θα έπρεπε αυταπάγγελτα να κινούνται εναντίων των υπαιτίων, ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΑΜΕ !!!!!! απλά συμπεριφέρονται ως Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Και να σου πω και κάτι. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είναι λίγοι και φορτωμένοι κλπ. Εγώ απαιτώ δικαιοσύνη. Και όχι να χρειάζεται να κάνω επώνυμη καταγγελία και βλέπουμε. Να δουλεύουν τα όργανα.

Συνοψίζοντας
1) Θα πρέπει τα καρκινώματα τα να φύγουν
2) Η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το ΠΡΟΕΔΡΙΟ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΟ του ΟΡΓΑΝΟΥ που αποφασίζει για την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
3) Οι Εισαγγελείς επιτέλους να κυνηγήσουν τα άθλια καθημερινά και παράνομα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Περιμένω τα σχόλιά σου με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον !!!

sergiosm
30/11/2007, 16:47
Κατ' αρχάς να επισημάνω ότι δεν διαφώνησα με όλα όσα έγγραψες, αλλά μόνο με τα συγκεκριμένα που σχολίασα και τα οποία -όπως φαίνεται- οφείλονται σε λάθος πληροφόρηση.

όσο για τα άλλα, ας τα πάρουμε ένα - ένα:

αν δεν έχεις λεφτά δεν μπορείς να κινήσεις διαδικασίες και τελικά να καταλήξεις δικαιωμένος (δικαστήρια - δικηγόροι κλπ)

Υπάρχει η λεγόμενη νομική βοήθεια η οποία λειτουργεί και μέσω της οποίας μπορείς να έχεις δικηγόρο χωρίς να πληρώσεις τίποτα.
Το πρόβλημα με αυτή είναι ότι δεν επιλέγεις το δικηγόρο που θα σε αναλάβει, οπότε στην ουσία ψωνίζεις "γουρούνι στο σακί". Μπορεί να σου τύχει τέλειος, μπορεί να σου τύχει μ@λ@κ@ς

Οπότε θα συμφωνήσω μαζί σου.

[B]ακόμα και τον Πρόεδρο και αντιπρόεδρο του Αρείου Πάγου να εκλέγει η Βουλή αποτελεί τουλάχιστον έμμεσα άμεση παρέμβαση μια και ουσιαστικά δημιουργεί ΣΥΝΔΕΣΗ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ με το κόμα της ΕΞΟΥΣΙΑΣ (μια και αυτή έχει την πλειοψηφία).

Και σε αυτό συμφωνώ.
Άλλωστε, αν δεις το αρχικό μου μήνυμα θα δεις ότι το σχολίασα αρνητικά και εκεί.

(όσο για τις σφήκες του Αριστοφάνη και τον ζυγό της Θέμιδος) είμαι σίγουρος πως δεν έχεις αντίρρηση πως έγινε αρκετά επίκαιρο.

Θα διαφωνήσω ως προς το εξής. Οι σφήκες του Αριστοφάνη ΔΕΝ ΕΠΑΨΑΝ ποτέ να είναι επίκαιρες, απλά τώρα είναι ... περισσότερες και πιο γνωστές !!!

Άλλωστε η Δικαστική Εξουσία αγαπητέ μου συμφορουμίτη πιστεύω πως θα πρέπει να είναι για όλους η μεγαλύτερη αξία προάσπισης της Δημοκρατίας, ο θεμελιότερος λίθος που προστατεύει και διακρίνει το δικαίωμα, την υποχρέωση και τον σεβασμό .

Πίστεψε με, η δικαιοσύνη (έστω και με τα προβλήματά της) είναι "ο θεμελιότερος λίθος που προστατεύει και διακρίνει το δικαίωμα, την υποχρέωση και τον σεβασμό".
Τα δικαστήρια μας έχουν εκδόσει κατά καιρούς δεκάδες αποφάσεις υπέρ των πολιτών ...
Και αν θυμάσαι αυτός που αντέδρασε εντονότερα (και ουσιαστικά αρνήθηκε να συμμορφωθεί) σε αυτές ήταν το ίδιο το κράτος, απλά και μόνο για να αποφύγει να πληρώσει.... Ωραίο παράδειγμα μας δίνει...

Αργεί βέβαια η δικαιοσύνη (αλλά γι αυτό δεν φταίει η ίδια - οι ελλείψεις σε δικαστές και προσωπικό είναι τεράστιες), υπάρχει όμως και αντιδρά.
Θα μου πεις δεν είναι πάντα σωστή και πάντα αποτελεσματική. ΟΚ θα συμφωνήσω, αλλά ένα δικαστήριο μπορεί να οδηγηθεί σε μία λάθος απόφαση επειδή κάποιοι άλλοι (π.χ. δικηγόροι) δεν έκαναν σωστά τη δουλειά τους.

Αν βέβαια η "λάθος" απόφαση είναι αποτέλεσμα "παραδικαστικού" το πράγμα αλλάζει...

Φαντάσου πως αισθανόμαστε όταν ακούμε (σε μερίδα δικαστών):
=> πως είχαν γίνει κολλητοί με τους δικηγόρους για "εξωδικαστικές" αμοιβές
=> πως εκδικάζουν μόνοι τους υποθέσεις που αφορούν τους μισθούς τους
=> πως γνωρίζουν για "άβατα" και δεν κάνουν κάτι
και μετά λες. Ρε μας και πέσω κι εγώ σε τίποτα τέτοιους ...

Συμφωνώ.
Κάτι τέτοιοι χαλάνε τη δικαιοσύνη και μετά χάνεται η εμπιστοσύνη προς όλους.
Κάτι τέτοιοι θέλουν ΚΑΡΑΤΟΜΗΣΗ

Αλλά ακόμα και για την παιδική κακοποίηση (παιδιά στα φανάρια κλπ) που τα ζούμε ΟΛΟΙ μας καθημερινά και θα έπρεπε αυταπάγγελτα να κινούνται εναντίων των υπαιτίων, ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΙΛΑΜΕ !!!!!! απλά συμπεριφέρονται ως Δημόσιοι Υπάλληλοι.

Και να σου πω και κάτι. Εμένα δεν με ενδιαφέρει αν είναι λίγοι και φορτωμένοι κλπ. Εγώ απαιτώ δικαιοσύνη. Και όχι να χρειάζεται να κάνω επώνυμη καταγγελία και βλέπουμε. Να δουλεύουν τα όργανα.

Σωστό αυτό που λες, αλλά η δικαιοσύνη δεν αρκεί για αυτό.
Το πλέον αρμόδιο όργανο για να αντιδράσει σε αυτό το φαινόμενο είναι η αστυνομία που βλέπει το αδίκημα να γίνεται μπροστά στα μάτια της και δεν κάνει τίποτα.

Η εισαγγελία βέβαια θα μπορούσε να διατάξει την έρευνα των περιστατικών αυτών, αλλά δεν είναι απαραίτητο, ούτε θα έπρεπε χωρίς αυτή η αστυνομία να μην κάνει τίποτα...

Συνοψίζοντας
1) Θα πρέπει τα καρκινώματα τα να φύγουν
2) Η κυβέρνηση δεν πρέπει να έχει καμία σχέση με το ΠΡΟΕΔΡΙΟ και ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΙΟ του ΟΡΓΑΝΟΥ που αποφασίζει για την ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΝΟΜΩΝ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΕΙ Η ΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ
3) Οι Εισαγγελείς επιτέλους να κυνηγήσουν τα άθλια καθημερινά και παράνομα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Συμφωνώ, και στα τρία.
Πάντως να ξέρεις ότι το σημερινό σύστημα κρίσης της συνταγματικότητας των νόμων είναι πιο ανεξάρτητο απο τυχόν συνταγματικό δικαστήριο.
Γιατί σήμερα έχουν δικαίωμα να κρίνουν τη συνταγματικότητα ΟΛΑ τα δικαστήρια, ενώ τότε θα έχει δικαίωμα μόνο το συνταγματικό δικαστήριο. Ποιος όμως νομίζεις ότι θα αποφασίζει για τη στελέχωσή του;;

FZMAN
14/12/2007, 17:32
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Και ποιος σου λεει οτι ο αλλος δικηγορος δεν θα εκανε τα ιδια , μετα το χορο ολοι καλα τραγουδια λενε.

Τωρα αν ο Fzman ανακοινωσει το ονομα του δικηγορου (που απ'οτι καταλαβα πρεπει να ειναι της Μοτοε) θα ειναι κακος και δεν ξερω εγω τι αλλο ή θα μας κανει την καλη να μην τον χρησιμοποιησει κανεις και σταματησει να περνει κοσμο στο κεφαλι του.:confused:
Γιωργο αν θελεις πες μου με πμ και υποσχομε να μην τον κανω ρομπα τουλαχιστον στο φορουμ.:evil:

Κριμα και πραγματικα λυπαμαι.
Έχεις π.μ

soichiro_cbf
14/12/2007, 18:06
Καλά ξεμπερδέματα φίλε.:wave2: