Σύνδεση

View Full Version : Προβληματισμος

Kastrinos
23/11/2007, 14:05
Καιρό τώρα με τρώει ένα σκουλήκι. Παρακολουθώ τα forum που ασχολούνται με τις μηχανές εδώ και ενάμιση χρόνο.
Έμαθα λοιπόν παρακολουθώντας τις συζητήσεις ότι δεν είμαι ¨καλός οδηγός¨ διότι δεν μπαίνω στις στροφές με το γόνατο κάτω, δεν πηγαίνω με 200 + αλλά με 120 – 140 ά και ξέχασα επίσης, δεν καίω τα λάστιχα ¨γράφοντας¨ στο δρόμο. Είμαι όμως ¨καλός¨ διότι δεν πάω ούτε δέκα μέτρα χωρίς κράνος.
Σκέφτομαι λοιπόν, να πω ή όχι την άποψη μου;
Από την μια το να μιλάει ένας οδηγός μηχανής με εμπειρία ενάμιση έτους και κάτι δεν είναι και τόσο σώφρον.
Από την άλλη όμως, η ηλικία μου (τέταρτη δεκαετία πια) όλο και κάτι λέει. Όπως λοιπόν έχω πει, οδηγάω με σκεπτικό να προλαβαίνω την ¨στραβή¨ στο δρόμο παρά να προσπαθώ να την διορθώσω. Εγώ το ονομάζω αυτό αμυντική οδήγηση ή μέθοδο ¨κότας¨ . Και ευτυχώς μέχρι τώρα φέρνει αποτελέσματα σε γενικές γραμμές.
Λοιπόν ποιος είμαι εγώ που θα πει ότι οι οδηγοί που κάνουν τα παραπάνω δεν είναι καλοί, στο κάτω κάτω την δικιά τους ζωή, θα μου πουν ότι ρισκάρουν. Και σε ένα δημοκρατικό καθεστώς αυτό και μόνο είναι αρκετό. Αυτοδιάθεση νομίζω το λένε.
Όμως φίλοι και φίλες μου οδηγοί μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε σε μερικές απλές ερωτήσεις;
1. Με ποιο δικαίωμα ένας οδηγός που έχει οικογένεια, στο όνομα της όποιας ελευθερίας ρισκάρει την ζωή του, η οποία είναι πολύτιμη όχι μόνο για αυτόν αλλά πάνω από όλα για την οικογένεια του;
2. Ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να ¨μπαίνει στη τυφλή στροφή με ¨χίλια¨ και να προκαλεί ατύχημα σε κάποιον που απλά πηγαίνει την βόλτα του ήρεμα; και έχει βέβαια την απαίτηση να επιστρέψει σπίτι του.
3. Ποιος είπε ότι ο ¨γρήγορος¨ οδηγός έχει δικαίωμα να μου κάνει σφήνα με ¨200¨; και που ξέρει ότι εγώ είμαι εξίσου καλός οδηγός και θα αντιδράσω όπως πρέπει και δεν θα ¨φάω¨ τα μούτρα μου.
4. Γιατί όλοι οι ¨γρήγοροι, γάτοι, όπως θέλετε πέστε τους¨ οδηγοί στην Ελλάδα κάνουν τις μαγκιές τους αλλά όταν κυκλοφορούν εξωτερικό είναι πιο ¨κότες¨ και από μένα.
5. Γιατί πρέπει να μεταδίδουμε στην γενιά των 17 – 20 ετών ότι αν δεν πλαγιάσουν δεν είναι ¨μάγκες¨;
6. Και Ok δέχομαι το δικαίωμα σου φίλε ή φίλη μου να είσαι αυτά που προανέφερα. Γιατί δεν πας σε μία πίστα να τα κάνεις;
Κοιτάξτε ανέβηκα στο μηχανάκι από ανάγκη. Όμως το αγάπησα, το λάτρεψα. Αν δεν είχα παιδιά θα πουλούσα το αμάξι. Τώρα δεν το αποχωρίζομαι.
Αυτά που γράφω δεν έχουν σαν σκοπό να προσβάλουν κανένα. Απλά γράφω κάποιους προβληματισμούς μου. Αν πάλι το forum νομίζει ότι πρέπει να πάψω να είμαι μέλος, με λύπη μου θα το κάνω.

sergiosm
23/11/2007, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kastrinos
Καιρό τώρα με τρώει ένα σκουλήκι. Παρακολουθώ τα forum που ασχολούνται με τις μηχανές εδώ και ενάμιση χρόνο.
Έμαθα λοιπόν παρακολουθώντας τις συζητήσεις ότι δεν είμαι ¨καλός οδηγός¨ διότι δεν μπαίνω στις στροφές με το γόνατο κάτω, δεν πηγαίνω με 200 + αλλά με 120 – 140 ά και ξέχασα επίσης, δεν καίω τα λάστιχα ¨γράφοντας¨ στο δρόμο. Είμαι όμως ¨καλός¨ διότι δεν πάω ούτε δέκα μέτρα χωρίς κράνος.
Από την μια το να μιλάει ένας οδηγός μηχανής με εμπειρία ενάμιση έτους και κάτι δεν είναι και τόσο σώφρον.
Από την άλλη όμως, η ηλικία μου (τέταρτη δεκαετία πια) όλο και κάτι λέει. Όπως λοιπόν έχω πει, οδηγάω με σκεπτικό να προλαβαίνω την ¨στραβή¨ στο δρόμο παρά να προσπαθώ να την διορθώσω. Εγώ το ονομάζω αυτό αμυντική οδήγηση ή μέθοδο ¨κότας¨ . Και ευτυχώς μέχρι τώρα φέρνει αποτελέσματα σε γενικές γραμμές.
Λοιπόν ποιος είμαι εγώ που θα πει ότι οι οδηγοί που κάνουν τα παραπάνω δεν είναι καλοί, στο κάτω κάτω την δικιά τους ζωή, θα μου πουν ότι ρισκάρουν. Και σε ένα δημοκρατικό καθεστώς αυτό και μόνο είναι αρκετό. Αυτοδιάθεση νομίζω το λένε.
Όμως φίλοι και φίλες μου οδηγοί μπορείτε σας παρακαλώ να μου απαντήσετε σε μερικές απλές ερωτήσεις;
1. Με ποιο δικαίωμα ένας οδηγός που έχει οικογένεια, στο όνομα της όποιας ελευθερίας ρισκάρει την ζωή του, η οποία είναι πολύτιμη όχι μόνο για αυτόν αλλά πάνω από όλα για την οικογένεια του;
2. Ποιος δίνει το δικαίωμα σε κάποιον να ¨μπαίνει στη τυφλή στροφή με ¨χίλια¨ και να προκαλεί ατύχημα σε κάποιον που απλά πηγαίνει την βόλτα του ήρεμα; και έχει βέβαια την απαίτηση να επιστρέψει σπίτι του.
3. Ποιος είπε ότι ο ¨γρήγορος¨ οδηγός έχει δικαίωμα να μου κάνει σφήνα με ¨200¨; και που ξέρει ότι εγώ είμαι εξίσου καλός οδηγός και θα αντιδράσω όπως πρέπει και δεν θα ¨φάω¨ τα μούτρα μου.
4. Γιατί όλοι οι ¨γρήγοροι, γάτοι, όπως θέλετε πέστε τους¨ οδηγοί στην Ελλάδα κάνουν τις μαγκιές τους αλλά όταν κυκλοφορούν εξωτερικό είναι πιο ¨κότες¨ και από μένα.
5. Γιατί πρέπει να μεταδίδουμε στην γενιά των 17 – 20 ετών ότι αν δεν πλαγιάσουν δεν είναι ¨μάγκες¨;
6. Και Ok δέχομαι το δικαίωμα σου φίλε ή φίλη μου να είσαι αυτά που προανέφερα. Γιατί δεν πας σε μία πίστα να τα κάνεις;
Κοιτάξτε ανέβηκα στο μηχανάκι από ανάγκη. Όμως το αγάπησα, το λάτρεψα. Αν δεν είχα παιδιά θα πουλούσα το αμάξι. Τώρα δεν το αποχωρίζομαι.
Αυτά που γράφω δεν έχουν σαν σκοπό να προσβάλουν κανένα. Απλά γράφω κάποιους προβληματισμούς μου. Αν πάλι το forum νομίζει ότι πρέπει να πάψω να είμαι μέλος, με λύπη μου θα το κάνω.

Φίλε,
Μάλλον δεν έχεις καταλάβει καλά τη λογική των περισσότερων σε αυτό το forum,
ξαναδιάβασε τα thread και θα καταλάβεις αν το forum νομίζει ότι πρέπει να πάψεις να είσαι μέλος ή όχι.
Αν και αυτό είναι αποκλειστικά δική σου επιλογή
:wave2:

apav
23/11/2007, 14:20

Μα την απάντηση την έχεις δώσεις μόνος σου. Κάθε μέρα μαθαίνουμε και γινόμαστε καλύτεροι. :wave2:

ΥΓ Δεν έχεις την περιέργεια να μάθεις πόσα λάθη περιλαμβάνει η δική σου "αμυντική" οδήγηση; :wacko:

noble
23/11/2007, 14:36
Εγω παντως αλλα καταλαβα απο το ποστ του φιλου...
Η πλειοψηφια των φορουμ στην καθημερινοτητα περιγραφουν αυτα που λεει ο kastrinos,αλλοτε συγκαλυμενα κι αλλοτε απροκλητα.
Εκτος των φορουμ,σιγουρα ειναι ακομα χειροτερα.
Δεν νομιζω οτι θα βγαλεις ακρη με τον προβληματισμο σου...
Ωριμοτητα δεν μπορεις να βαλεις σε κανεναν!Μυαλο ακομα πιο δυσκολα.
Επομενως αντιμετωπιζουμε την πραγματικοτητα που ζουμε...
Και κανουμε οτι θεωρουμε "σωστο "και καλυτερο για μας.:wave2:

sergiosm
23/11/2007, 14:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από noble
Η πλειοψηφια των φορουμ στην καθημερινοτητα περιγραφουν αυτα που λεει ο kastrinos,αλλοτε συγκαλυμενα κι αλλοτε απροκλητα.

Ναι αλλά εδώ είναι ένα συγκεκριμένο forum και μιλάμε για το συγκεκριμένο forum

byron
23/11/2007, 15:03

Εχεις διαβάσει ποστ που επικροτούν τέτοιου είδους οδήγηση στο moto.gr ? :confused:
Ακριβώς το αντίθετο γίνεται θα έλεγα.

Το 1ο σου ερώτημα δεν το πολυκατάλαβα. Ποιός σου επιβάλλει στο όνομα της ελευθερίας να ρισκάρεις την ζωή σου ;;; :confused:

hidefnick
23/11/2007, 15:14
Από κάθε χώρο παίρνουμε αυτά που μας αρέσουν ή αυτά που θέλουμε και τα υπόλοιπα προσπαθούμε, τουλάχιστον, η να τα προσπερνάμε ή να τα αγνοούμε.

Και εγώ πηγαίνω κότα πιά, μετά από διάφορα που έχω ζήσει και έχω δεί. Και εμένα με ενοχλεί πιά να με περνάει ο άλλος με 200+ και να βάζει σε κίνδυνο την ζωή ΜΟΥ, αλλά από εκεί και πέρα το μέσο έχει από μόνο του μια δόση τρέλας και υπερβολής. Με τόσα άλογα κάπου μπαίνεις στην μπρίζα να παρανομήσεις και να προκαλέσεις. Για κάποιους αυτό είναι μαλακία και για κάποιους όχι.

Θεωρώ πάντως ότι ο συγκεκριμένο φορούμ είναι κατά τέτοιων καταστάσεων. Και αυτό είναι ορατό από παρα πολλά posts.

Οσο για την αμυντική οδήγηση, γενικά είναι πολύ πιο επικίνδυνη από την επιθετική. Σε αφήνει πολλές φορές 'κλειδωμένο' μέσα σε πεδίο που μπορεί να δημιουργηθεί ατύχημα και χωρίς εξόδους διαφυγής. :wave2: :wave2:

arxaios
23/11/2007, 18:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Εχεις διαβάσει ποστ που επικροτούν τέτοιου είδους οδήγηση στο moto.gr ? :confused:

Το 1ο σου ερώτημα δεν το πολυκατάλαβα. Ποιός σου επιβάλλει στο όνομα της ελευθερίας να ρισκάρεις την ζωή σου ;;; :confused:

+ 1300

Στο μοτο.γρ σχεδόν όλοι λέμε για ΑΣΦΑΛΗ ΟΔΗΓΗΣΗ ................ πολύ συχνά λέμε για "σχολεία" όπως 0-300 και CSS, όχι γιατί το να ξύνεις γόνατα είναι MUST αλλά γιατί η γνώση και η ενδυνάμωση των ικανοτήτων μας ΕΙΝΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΗΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ !!!!!!!!!!
Μην παρεξηγείς - μπερδεύεις το φιλικό πείραγμα μεταξύ μας, με την ασύστολη επίδειξη .........
Προσωπικά μάλιστα έχω ξεκάθαρα πει ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΜΟΥ ΕΓΝΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΑ ΓΥΡΙΖΩ ΚΑΘΕ ΒΡΑΔΥ ΓΕΡΌΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ !!!!!!!!!!!!
Ο λόγος μάλιστα που ενώ είμαι και σε άλλα πιό "ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΑ" φόρουμ το ΜΟΤΟ.ΓΡ είναι το "σπίτι μου" είναι ακριβώς ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ !!!!!!!!

Και μια και είσαι εδώ ........................

ΣΕ ΕΧΩ ΠΑΛΙΟΚΟΥΛΑΝΤΖΑ !!!!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol:

Υ.Γ. Ηρακλειώτης είσαι ;;;

cartman
23/11/2007, 19:37
...Κοιτάξτε ανέβηκα στο μηχανάκι από ανάγκη. Όμως το αγάπησα, το λάτρεψα. Αν δεν είχα παιδιά θα πουλούσα το αμάξι. Τώρα δεν το αποχωρίζομαι.

Γειά σου φίλε! Σωστά προβληματίζεσαι αλλά αυτό που ήθελα να σου πώ εγώ είναι ότι ποτέ στο φόρουμ αυτό δεν είδα αυτά που λές π.χ. παρότρυνση νεαρών για να πλαγιάζουν επικίνδυνα ή να θεωρείται μάγκας όποιος πάει με 200! Αυτό που κάνουν συνήθως τα παιδιά εδω μέσα είναι να αποτρέπουν επικίνδυνες συμπεριφορές με μότο και να συμβουλεύουν ιδιαίτερα τους νεαρούς ώς προς το τί και πώς να οδηγούν!
Αν θές κάτσε και διάβασε λίγο και θα βγάλεις ορθότερα συμπεράσματα!

noble
23/11/2007, 19:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Ναι αλλά εδώ είναι ένα συγκεκριμένο forum και μιλάμε για το συγκεκριμένο forum

Επετρεψε μου να εχω αντιθετη αποψη και για το συγκεκριμενο φορουμ!
Το ζω καθημερινα στους δρομους και το εχω γνωρισει,ναι και απο δω μεσα...
Βεβαια μ εντυπωσιαζει το φαινεσθαι,αλλα δεν ειμαι εδω για ν αποκαλυπτω.Ουτε για να κρινω ομως.

byron νομιζω εννοει οτι πολλοι θα πουν οτι "για μενα μηχανη ειναι η αισθηση ελευθεριας που μου δινει".Υποθετω διερωταται,γιατι γι αυτην την αισθηση φερεται τοσο εγωιστικα οταν υπαρχει οικογενεια απο πισω του...

wiredgr εχει πολλες δοσεις τρελας,στην ελλαδα ζουμε :lol: ,θα στο περιεγραφα και αυτοκτονικο(ακου λεξη :p ) το να οδηγεις εδω.Ειναι κριμα να προσπαθουμε ομως να δικαιολογησουμε,γιατι σκοτωνομαστε σαν τις μυγες.
Κανε ενα γκαλοπ ποσοι τηρουν τα ορια ταχυτητας και ποσοι πηγαινουν στην οποια πιστα εχουμε...
Ποσοστα...
Ρωτα τωρα σε ποσους φαινονται παραλογα αυτα τα ορια!Και σε ποιους νομους ακριβως επιλεγουν να μην ειναι υπακοοι.Γιατι εχουμε και αυτο.
Τελος ρωτα τους,τι απ ολα τα στραβα ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ και πως ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΟΥΝ στα στραβα που διαπιστωνουν.
Στο εξωτερικο γιατι ακομα κι οι Ελληνες τα τηρουν?Ευκολο,γιατι εκει θα φανε προστιμο και θα εχουν και χειροτερα ισως...Εκφοβισμος για μας τους απολιτιστους...
Και θα το επεκτεινω...
Σε ποιον δρομο ακριβως θα χρησιμοποιησεις τα αλογα που σου δινει ενα ss??
Η απλα ενα 1000 cc...
Ο,τι ειναι για μας τα καλλυντικα και τα ψωνια που προσπαθουν να μας πασαρουν οτι τα εχουμε αναγκη και βεβαια πεφτουμε στη λουμπα,ειναι για σας "τα μηχανακια με πολλα αλογα" οπως λες.
Ο καθεις με το ευαισθητο σημειο του.
Να μας τα δινουν σαν κοροιδα για να ικανοποιουν τις επιφανειακες αναγκες τους και ας σκοτωνονται.Ας υπερχρεωνονται και ουτω καθ εξης...(oldman το εγραψα σωστα? :look: )
Ο "ανδρισμος" πληρωνεται ακριβα σ αυτη τη χωρα,δυστυχως...

Απ την αλλη ειμαι παρθενος στο ζωδιο και εκ γεννετης συντηρητικη :lol:

675
23/11/2007, 20:53

και γω φιλε μου που γραφω εδω 2 χρονια εχω την ιδια αποψη με τον προλαλισαντα...

δεν νομιζω πως επικροτηθηκαν ποτε αυτα που εγραψες...
οσο για τα υπολοιπα ολοσωστος:wave2:

gcrook
23/11/2007, 21:43

Μαλλον δεν διαβαζεις καλα Βυρωνα.....
Τα μεγαλυτερα ποστ σε επισκεψιμοτητα και αυτα που βγαζουν ματι πρωτα-πρωτα και ειναι φατσα καρτα στο μοτο, ειναι κατι λουμπεν κουβεντες του καφενειου μεταξυ μιας ολο και αυξανομενης μεριδας ατομων,τα οποια ειναι για φτυσιμο απο ολες τις αποψεις...

Οσο εσυ "φαγωνεσαι" με τον σαπιλα και τον βρωμοπουλο για κλασσικες μοτοσυκλετες αλλοι παιζουν εδω και καιρο στο μοτιβο "το δικο μου γαμαει πιο πολυ απ'το δικο σου" , "το παω καλα επειδη με καβλωνει" και κατι τετοια...

sergiosm
27/11/2007, 17:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Μαλλον δεν διαβαζεις καλα Βυρωνα.....
Τα μεγαλυτερα ποστ σε επισκεψιμοτητα και αυτα που βγαζουν ματι πρωτα-πρωτα και ειναι φατσα καρτα στο μοτο, ειναι κατι λουμπεν κουβεντες του καφενειου μεταξυ μιας ολο και αυξανομενης μεριδας ατομων,τα οποια ειναι για φτυσιμο απο ολες τις αποψεις...

Οσο εσυ "φαγωνεσαι" με τον σαπιλα και τον βρωμοπουλο για κλασσικες μοτοσυκλετες αλλοι παιζουν εδω και καιρο στο μοτιβο "το δικο μου γαμαει πιο πολυ απ'το δικο σου" , "το παω καλα επειδη με καβλωνει" και κατι τετοια...

Το ένα δεν αναιρεί το άλλο...

Μην "διαγράφεις" τόσο εύκολα την αξία των θεμάτων που αφορούν στην ασφαλή οδήγηση.
Εξάλλου και μόνο το γεγονός ότι υπάρχουν και είναι προσβάσιμα τόσο απο μέλη όσο και απο μη μέλη είναι από μόνο του σημαντικό.

Άτομα "για φτύσιμο" όπως τα χαρακτήρισες υπάρχουν παντού. Δεν μπορεί όμως αυτά να αποτελούν το κριτήριο για τον χαρακτηρισμό του συγκεκριμένου (και κάθε) φόρουμ.

Tpap
27/11/2007, 19:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook

σαν να μην εχεις αδικο..

makis206
28/11/2007, 07:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
σαν να μην εχεις αδικο..

Απόλυτο δίκιο έχει όμως έχω την εντύπωση ότι αυτό το είδος των μοτοσυκλετιστών υπήρχε πάντα, πολύ πριν δημιουργηθεί το ίντερνετ και το φόρουμ..

:beer:

mouse
28/11/2007, 13:18
Οι λόγοι για τους οποίους ο καθένας μας οδηγεί ένα διτροχο είναι διαφορετικοί.
Γι'αυτό άλλωστε υπάρχουν και διάφορες κατηγορίες μοτοσυκλετών. Υπάρχουν μοτο για να πηγαίνεις τη βολτα σου στο δρομο ή στο χώμα, για να κυκλοφορείς στην πόλη, μοτο για να οδηγείς γρήγορα.

Δεν μπορώ να κατηγορήσω αυτόν που τρέχει με 200 αν το κάνει δίχως να θέτει σε κινδυνο τη ζωή μου. Είναι βλακεία να κάνει καποιος σφήνες με αυτήν την ταχύτητα, όπως και να κυνηγιέται σε κλειστές διαδρομες χωρίς ορατότητα, αλλά δεν μπορουμε να τους κρίνουμε όλους σύμφωνα με αυτήν την εικόνα...

Και το πιο σημαντικο, καθείς είναι ελευθερος να κάνει αυτό που θέλει χωρίς να θέτει σε κινδυνο τους άλλους αλλά μόνο τον εαυτό του, γιατί απλά ζει για τον εαυτό του και όχι για τους άλλους.

zireous
03/12/2007, 22:19
Όλοι έχουμε πάει (ή θα πάτε κάποια στιγμή) με 200.

Εμένα με ενδιαφέρει να ξέρουν οι νεώτεροι τα βασικά -μέσα στα βασικά είναι και η σωστή ανάγνωση συνθηκών όπως και η ρύθμιση της ταχύτητας σε αυτές. Το να έχουν το μυαλό ή την άποψη να τρέχουν σε απόλυτα ελεγχόμενο περιβάλλον είναι μέσα στη σωστή οδηγική εκπαίδευση που δεν έχουμε. Στο όνομα της οδηγικής καύλας πεθαίνουνε παιδιά κάθε μέρα. Άμα ξέρανε 5 πράγματα και τα μαθαίνανε έγκαιρα σε καμμιά πίστα μπορεί και να ζούσανε.

Βασικός υπεύθυνος για τη σωστή εκπαίδευση; Το κράτος.

Η εκπαίδευση στην οδήγηση μοτοσυκλέτας είναι για το πέ#ς στην Ελλάδα -εξαιρούνται φυσικά οι γνωστές ιδιωτικές σχολές. Οι σημερινοί μηχανόβιοι μόνο από τύχη άν ασχοληθούν από μόνοι τους θα μάθουν πχ να φρενάρουν σωστά, να κάνουν εκτροπές κλπ ωραία -που κάθε φορά που τα προτείνω και γω όπως τα προτείνουν πολύ ειδικότεροι χρόνια τώρα, κάποιοι σχολιάζουν περίεργα...

Χωρίς να έχω τίποτα φοβίες με αυτοκινητιστές, ζούμε στη χώρα που μια απλή βόλτα σε επαρχιακό ορεινό δρόμο με μένα να πηγαίνω στο νόμιμο όριο ταχύτητας μπορεί να είναι η τελευταία μου.

Ακόμα βλέπεις αρκετοί αυτοκινητιστές καβαλάνε διαχωριστικές σε τυφλά σημεία.

Διέξοδος;

Η πίστα φυσικά, αλλά είναι είδος υπερπολυτελείας βλέπεις για μερικούς.

Όσο για αυτούς με το μεγάλο πληκτρολόγιο που με "πατάνε" λέει παντού, και κατά καιρούς έχω αρπαχτεί;

Νομίζουν, και δεν αδειάζω πια για να τους λύσω σε πίστα την απορία.

Χειρότερο είδος στόκου φορουμίστα σε σχετικά φόρα;

Το είδος του ανθρώπου που βάζει την όποια προσωπική του εμπειρία (που συχνά είναι για τα μπάζα) πάνω από οποιαδήποτε εκπαίδευση -πχ στο να οδηγάνε σωστά τουλάχιστον όσοι οδηγάνε γρήγορα-, και εύκολα υποθέτει ότι η "πράξη" δεν θέλει "θεωρία", ή ακόμα καλύτερα "εκπαιδευτή" και "ειδικές συνθήκες". Συνήθως αυτούς τους πέρναγα στις στροφές με μηχανή 10ετίας -παλαιότατον ονόφ δια την ακρίβειαν...

Ξεστραβωθείτε, και ξεστραβώστε όσους μπορείτε.

:ZZZ:ireous