Σύνδεση

View Full Version : τι κανει ενας μυωπας απανω στις ραχουλες?

urban
25/11/2007, 14:36
Σιγα σιγα δρομολογω την εξοδο μου στο βουνο. Αλλα εχω μια τεραστια απορια.

Ειμαι μυωπας! Να βγαλω τα γυαλια δεν παιζει. Πως ομως τα φορας με εντουροκρανος και εντουρογυαλια? Τι κανουν οι μυωπες στο βουνο ρε παιδια?

Nik0s
25/11/2007, 14:39
Βάζουν φακούς επαφής ?

Πάντως επειδή κι εγώ κατά καιρούς φοράω γυαλιά λόγω αστιγματισμού, υπάρχουν μερικές μάσκες στις οποίες χωράνε και τα γυαλιά.

675
25/11/2007, 17:11
και γω φακους επαφης προτεινω αλλα αν δεν εχεις ξαναφορεσει αγορασε πρωτα ενα ζευγαρι βαλτο για καμια βδομαδα να το συνηθισεις καλα πρωτα και μετα πηγαινε την εντουροβολτα γιατι στην αρχη με τους φακους δε θα τη πολυ - παλευεις...

αν και δεν ειναι τιποτα εγω τη 1η μερα εκανα 20 λεπτα να καταφερω να τους βαλω και με ετσουζαν τα ματια μου ολη μερα , απο τη 3η-4η μερα ομως και μετα σε 5 - 6 δευτερολεπτα τους εβαζα και πολλες φορες δεν θα καταλαβαινεις ουτε οτι τους φορας , θα ειναι απολυτα βολικοι...:winka: :wave2: :beer:

STOYBI
25/11/2007, 17:41
Oχι ... φακους επαφης.... :nono:

Το σχεδον σιγουρο ειναι οτι θα φυγουν με τους κραδασμους........Η μπορει να μας γινει ζημια απο χωματα του μπροστινου μας ( καποια στιγμη που βγαλαμε την μασκα για οποιοδηποτε λογο..)

Γιαλια με λεπτο σκελετο και θα βρεις σιγουρα μασκα να τα φορας κανονικα.......

:wave2:

DAIMOND
25/11/2007, 17:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από STOYBI

Το σχεδον σιγουρο ειναι οτι θα φυγουν με τους κραδασμους........Η μπορει να μας γινει ζημια απο χωματα του μπροστινου μας ( καποια στιγμη που βγαλαμε την μασκα για οποιοδηποτε λογο..)

συμφωνώ απόλυτα!!!λεπτός σκελετός!!!

κγω γκαβός και ξερω....:eyepop:

675
25/11/2007, 17:47

:sick:

εχεις φορεσει ποτε απο δαυτους?:confused:

δεν παιζει με τη καμια να φυγουν απο κραδασμους..:nono:
οσο για τα χωματα +φωνο απολυτα αλλα ειπαμε οτι θα φοραει κανονικη μασκα:winka:

STOYBI
25/11/2007, 18:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από losttris

εχεις φορεσει ποτε απο δαυτους?:confused:

δεν παιζει με τη καμια να φυγουν απο κραδασμους..:nono:
οσο για τα χωματα +φωνο απολυτα αλλα ειπαμε οτι θα φοραει κανονικη μασκα:winka:

Οχι....

Παρολο που εχω μυωπικο αστιγματισμο, την μερα την παλευω αρκετα καλα....

Τα υπολοιπα που λεω ειναι λεγομενα απο ανθρωπους που φορανε γυαλια συνεχεια....

Την μασκα μπορει να την βγαλεις ξαφνικα την ωρα που πηγαινεις απο αιτιες οπως ...

Λασπονερα , ξαφνικο θαμπωμα απο υγρασια κ.λ.π. και για τον Α η Β λογο δεν μπορεις να σταματησεις εκεινη την στιγμη......

Akatanomastos
25/11/2007, 23:19

oxi re, exo paei polles fores se xomata me fakous epafis , kai xoris maska, kai meta poli xoma kai petradakia sta matia kai kanena provlima(enoo megalo provlima).

na figoun apokliete

ama foras kai maska tha eisai..kiria!!!
to vasiko einai na ksereis tin kampilotita, oste na pareis ton sosto fako, allios vgainoun poli efkola, kai xoris na pas gia enduro omos..

isa isa pou ta gialia me tous kradasmous einai xeirotera..paizoun pano kato kai sou dinei asximi oratotita..

Ζεύκας
25/11/2007, 23:23

:lol: :lol: :lol:

Έχω φάει χαλάζι με ανοιχτή ζελατίνα στην εθνική οδό και οι φακοί δεν έπαθαν τίποτα!

Μια από τις πολλές σκληροτράχηλες δοκιμασίες των τελευταίων 5 ετών που έχω βάλει στα ματάκια μου φακούς επαφής!

Και χώμα να μπεί,τα μάτια θα δακρύσουν και θα το αποβάλλουν!!:winka:

Καλή συντήρηση να γίνεται και τα μάτια δεν θα πάθουν τίποτα!

675
26/11/2007, 00:14
:winka:

προς stoubi: εγω που φοραω φακους επαφης σου εγγυωμαι επισης πως δεν υπαρχει προβλημα:wave2:

urban
26/11/2007, 10:57
με τους φακους δεν τα παω καλα. Δοκιμασα πριν απο κατι χρονια να τους φορεσω. Για την ακριβεια, μου τους εβαλε ο οφθαλμιατρος. Καλα ηταν, ουτε δακρυα ουτε δραματα.
Αλλα οταν ηρθε η ωρα να τους βγαλω μαρτυρησα! Τρομοκρατηθηκα και απετυχα. Μου τους εβγαλε κακην κακως η κοπελα μου και απο τοτε...τελος οι φακοι!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΓΙΞΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΦΟΒΑΜΑΙ!!

Γαμω τη μυωπια μου...

dosko
26/11/2007, 11:30
Υπαρχουν μοντελα που λεγονται OTG (over the glasses), οι οποιες έχουν πιο μεγαλο σκελετο για να χωρανε τα γυαλια απο μέσα.

Oakley Mx L Frame (http://www.eyeshop.com/en/produit/2/0/6/3445)
Arnette Ruler MX OTG (http://www.eyeshop.com/en/produit/2/0/6/14088)

Είχα δοκιμασει στο snowboard μια τετοια μασκα, αλλα προσωπικα δεν με βολεψε :rolleyes:

Τώρα φανταζομαι αν το εντουροκρανος στεκεται καλά στο κεφαλι σου δεν νομιζω να υπαρχει προβλημα με τα γυαλια απο μεσα, μονο σε περιπτωσεις λασπης κλπ ισως να υπαρχει προβλημα με το βαλε βγαλε, αλλα μπορει με "εξασκηση" να γίνεται δουλειά !!

Akatanomastos
26/11/2007, 13:43
Αρχικά δημιουργήθηκε από urban
με τους φακους δεν τα παω καλα. Δοκιμασα πριν απο κατι χρονια να τους φορεσω. Για την ακριβεια, μου τους εβαλε ο οφθαλμιατρος. Καλα ηταν, ουτε δακρυα ουτε δραματα.
Αλλα οταν ηρθε η ωρα να τους βγαλω μαρτυρησα! Τρομοκρατηθηκα και απετυχα. Μου τους εβγαλε κακην κακως η κοπελα μου και απο τοτε...τελος οι φακοι!

ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΓΓΙΞΩ ΤΟ ΜΑΤΙ ΜΟΥ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ! ΦΟΒΑΜΑΙ!!

Γαμω τη μυωπια μου...

ela re min eisai gay:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
KATO APO TA FOUSTANIA TIS SE XEI
ego na deis pou eixa paei ston optiko (itan kai mena antra :evil: )

kai prepei na kaname kamia ora vale vgale..meta pathena afto pou les tromokratia!!! leo den tha bgalo pote:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
me ton kairo tha matheis, den einai kai diastimoploio...

pes se kapoion na sou deiksei na tous vgazeis pianontas ton kai oxi sernontas ton pano sto mati gia na vgei apo ta plagia, emena me volevei kalitera afto

STOYBI
26/11/2007, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από zefkas
:lol: :lol: :lol:

Έχω φάει χαλάζι με ανοιχτή ζελατίνα στην εθνική οδό και οι φακοί δεν έπαθαν τίποτα!

Μια από τις πολλές σκληροτράχηλες δοκιμασίες των τελευταίων 5 ετών που έχω βάλει στα ματάκια μου φακούς επαφής!

Και χώμα να μπεί,τα μάτια θα δακρύσουν και θα το αποβάλλουν!!:winka:

Καλή συντήρηση να γίνεται και τα μάτια δεν θα πάθουν τίποτα!

Kλαδι-ια εχεις φαει στα ματια και στο προσωπο γενικοτερα....????

Τεσπα...... :rolleyes:

Δεν επιμενω παιδια.... Φακους......Φακους !!!

dio650gs
26/11/2007, 15:28
Σιγα σιγα δρομολογω την εξοδο μου στο βουνο. Αλλα εχω μια τεραστια απορια.

Ειμαι μυωπας! Να βγαλω τα γυαλια δεν παιζει. Πως ομως τα φορας με εντουροκρανος και εντουρογυαλια? Τι κανουν οι μυωπες στο βουνο ρε παιδια?

Φακούς επαφής.

Ουτε φευγουν με τους κραδασμούς ούτε θολώνουν.
Οσο για προβληματα με σκονες και νερά.... είναι τα ίδια που θα είχαν τα μάτια σου αν δε φορούσες φακούς.

:beer:

Ζεύκας
26/11/2007, 17:19
Kλαδι-ια εχεις φαει στα ματια και στο προσωπο γενικοτερα....????

γιατί έχεις φάει εσύ κλαδιά με γυμνό πρόσωπο? :look:

εγώ πάντως κάτι καλαμιές που αποφάσισαν τελευταία στιγμή να πεταχτούν στον χωματόδρομο έχω φάει! (με κράνος πάντα!)

:beer:

OldMan
27/11/2007, 12:40
Τι κανουν οι μυωπες στο βουνο ρε παιδια?
Πέφτουν πανω σε οποιαδήποτε πέτρα, λούκι, νεροφάγωμα, κορμό ή γκρεμό που υπάρχει στον δρόμο τους ... :wave2:

Υ.Γ.1
Σοβαρολογώ !!!
(έχω χάσει τα γυαλιά μου από το '86 και έκτοτε κυκλοφορώ με μυωπία και αστιγματισμό ΑΝΕΤΑ ...)

Υ.Γ.2
Δεν έρχεται και η πολυπόθητη πρεσβυωπία να ρεγουλάρει λίγο τα πράγματα...:D

OldMan
27/11/2007, 12:47
Όχι ρε Κώστα, να επιμείνεις ...!!! :D

Αφού το ξέρεις ότι οι φακοί επαφής ΔΕΝ κάνουν για το γαμώβουνο !!!
(θα φύγει κανένας σε κανένα σκατόγκρεμο επειδή κουνήθηκε ο φακός και έφυγε η εστίαση...)

Χίλιες φορές γυαλιά με μεγάλη μάσκα (ΟΧΙ για ski ή snowboard, γιατί ΔΕΝ εφαρμόζουν καλά στο άνοιγμα του κράνους) με extra τρυπηματάκια για το θόλωμα !!! :smokin: :D

Υ.Γ.
Με σένα "τα πήρα", γιατί ΔΕΝ επιμένεις σε κάτι που ξέρεις ότι είναι επικίνδυνο αν γίνει διαφορετικά ...
:mad:

Ζεύκας
27/11/2007, 16:17
κανένας εντουράς που πηγαίνει στο γαμωβουνό με φακούς επαφής δεν υπάρχει? :rolleyes:

STOYBI
27/11/2007, 16:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Όχι ρε Κώστα, να επιμείνεις ...!!! :D

Υ.Γ.
Με σένα "τα πήρα", γιατί ΔΕΝ επιμένεις σε κάτι που ξέρεις ότι είναι επικίνδυνο αν γίνει διαφορετικά ...
:mad:

Επεμενα ... Αλλα...... Οταν λες για κραδασμους ( και εκεινοι εννοουν τους κραδασμους που σου ερχονται απο το gs το 1200 στον χωματοδρομο ) και να σου μιλανε και για τις καλαμιες που πεταχτηκαν στον δρομο , και τα χαλαζια..... Τι να πεις ????

Akatanomastos
27/11/2007, 17:01
Επεμενα ... Αλλα...... Οταν λες για κραδασμους ( και εκεινοι εννοουν τους κραδασμους που σου ερχονται απο το gs το 1200 στον χωματοδρομο ) και να σου μιλανε και για τις καλαμιες που πεταχτηκαν στον δρομο , και τα χαλαζια..... Τι να πεις ????

den exo 1200 karntia mou :lol: :lol:

tespa i gnomi mou einai pos an exeis ton sosto fako epafis kai me maska den exeis kanena provlima fisika oute kai apo ta kladia, toulaxiston oxi perisotero apo to forages gialia me maska apo pano..

episis ta gialia oso kala kai <<piasoun>> sto kranos <<tremei>> perisotero i eikona..

pantos i alitheia einai pos, den einai to idio ama mpei xoma sto mati sou me i xoris fako..

o fakos se g@m@ei mallon epeidi krataei pano tou to xoma kai den to afinei na figei..
opote to thema einai min mpei xoma mesa..

Ζεύκας
28/11/2007, 02:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από zefkas
κανένας εντουράς που πηγαίνει στο γαμωβουνό με φακούς επαφής δεν υπάρχει? :rolleyes: