View Full Version : Καιει λαδια????
Ηθελα να ρωτησω κατι για να καταλαβω αν κ ποσα λαδια καιει το duke μου.. Στην ΚΤΜ μου ειπαν οτι αν καψει πανω απο μισο λιτρο (αν θυμαμαι καλα) στα 1000χμλ υπαρχει προβλημα.. Αυτο που ηθελα να ρωτησω ειναι: Οταν τσεκαρω τα λαδια απο το πλαϊνο τζαμακι του κινητηρα και ειναι στο max, αν φτασει στο min για τι απωλειες λαδιου μιλαμε?ποσα ml?
Δεν ειναι τιποτε, 500 μλ σε 1000χλμ.
Μην ανησυχεις, υπαρχουν αλλα που καινε 1λτ στα 1000χλμ.
Το θεμα ειναι να δουλευουν καλα οι αντλιες λαδιου. Νομιζω οτι το μοτερ σου εχει δυο-τρεις.
Εισαι και τυχερουλης.
Διοτι θα συμπληρωνεις, ΔΕΝ θα αλλαζεις.
εμενα σε 1200 χλμ περιπου το λαδι κατεβηκε απο τo max στο min..τι ποσοτητα εκαψε δηλαδη?
Αρχικά δημιουργήθηκε από OzZzZzY
εμενα σε 1200 χλμ περιπου το λαδι κατεβηκε απο τo max στο min..τι ποσοτητα εκαψε δηλαδη?
Η περίμενε να ξαναπέσει και μέτρα πόσο θα συμπληρώσεις, ή δοκίμασε να "ρουφήξεις" με ένα λάστιχο απο το max στον min και μέτρα πόσο θα βγάλεις.. Και μετά πες μας να ξέρουμε και εμείς! :winka:
Πιο "επιστημονικος" τροπος δεν υπαρχει? :rolleyes:
fantacid
04/12/2007, 14:13
ουτε το εξαρακι δε επινε τοσο λαδι!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
ποσα λιτρα χωραει το καρτερ?
Πάντα αυτά τα Ευρωπαικά έχουν τον τρόπο τους να με εντυπωσιάζουν...
Μισό λίτρο στα 1.000 Κm !!!!!
Και να μην γράφει και στο μάνουαλ πόση είναι η διαφορά απο το max στο min !!!
Αλλά θα μου πείς αν πρόκειται να διαλυθεί το μηχανάκι σε 20-30.000 km , τα λάδια τους πειράξανε ;;;:smokin: :smokin:
grigorisK7
04/12/2007, 14:44
απλα παρε ενα λαδακι και συμπληρωνε βλεπε απο το τζαμακι αν ειναι αρκετη ποσοτητα και λιγο παραπανω να βαλεις δε πειραζει αφου καιει ετσι και αλλως
Ελα να τα κανουμε μαζι αμα βαριεσε :D
Αρχικά δημιουργήθηκε από lzkl
Πάντα αυτά τα Ευρωπαικά έχουν τον τρόπο τους να με εντυπωσιάζουν...
Μισό λίτρο στα 1.000 Κm !!!!!
Και να μην γράφει και στο μάνουαλ πόση είναι η διαφορά απο το max στο min !!!
Αλλά θα μου πείς αν πρόκειται να διαλυθεί το μηχανάκι σε 20-30.000 km , τα λάδια τους πειράξανε ;;;:smokin: :smokin: ti egine pali re xerola me ta eyropaika;;
ta japan de kaine ladi e;;
gia ante rota kana ponemeno katoxo apo v japan..apo tdm...
na doyme poios kaiei kai ti.
ρε dukasII εσυ που ξερεις απο το max μεχρι το min ποσο λαδι ειναι η διαφορα? να υπολογισω τι μου εκαψε γιατι δν εχω λαδι προχειρο
ρε dukasII εσυ που ξερεις απο το max μεχρι το min ποσο λαδι ειναι η διαφορα? να υπολογισω τι μου εκαψε γιατι δν εχω λαδι προχειρο re ozzye edo de xeroyme pos ekanes th metrisi prin kai meta leme kai thes na soy poyme an kai poso kaiei?
ase ok den exeis problima me to ladi.
40.000 xil ekana me ayto to moter poy xeis ladi de symplirosa pote.
max min kai malakies.
ναι αλλα εγω τωρα τι κανω?συμπληρωνω λαδι για να παει στο max, το παω σε μηχανικο για ελεγχο? :(
τη μετρηση την εκανα με τη μηχανη σε ορθια θεση και αφου ειχε σβησει αρκετηηη ωρα..
:a029: :a029: :a029:
oyte το bandit στα 4000000000 χιλιομετρα δε θα καιει τοσο λαδι :lol:
na to pas piso kaiei poly ligo ladi ..
akamarinos
10/12/2007, 17:14
ρε συ ozzy δεν εχει προβλημμα το μηχανακι σου
εδω ο ιδιος ο κατασκευαστης σου λεει εγγραφως πως δεν εχει προβλημα
αμα δηλαδη σου πει ο καθε DUKASII οτι εχει ή δεν εχει προβλημα θα ησυχασεις?????
Πιο "επιστημονικος" τροπος δεν υπαρχει? :rolleyes:
:lol: :lol: :lol: :lol:
δε νομιζω δυστυχως...:wave2:
μια χαρα καιει παντως dont worry...:winka: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DUKASII
na to pas piso kaiei poly ligo ladi ..
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ε καλά σας τα λέει ο Dukas ρε. 200 ml στα 1200χλμ και κάνετε πόστ :rotflmao: :rotflmao:
Τα XT & SRX που είχα, 300 ml θέλανε χαλαρά κάθε 1.000, και είχαν και τα μισά άλογα απ΄τον Δούκα.
grigorisK7
10/12/2007, 17:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ε καλά σας τα λέει ο Dukas ρε. 200 ml στα 1200χλμ και κάνετε πόστ :rotflmao: :rotflmao:
Τα XT & SRX που είχα, 300 ml θέλανε χαλαρά κάθε 1.000, και είχαν και τα μισά άλογα απ΄τον Δούκα.
το χτ φοραει ιταλικο κινητηρα για αυτο καιει το μπορδελο :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από grigorisK7
το χτ φοραει ιταλικο κινητηρα για αυτο καιει το μπορδελο :lol: :lol:
Ιταλικό κινητήρα φοράνε τα ΧΤΧ/R 660. Δεν έχεις δεί ποτέ παλιό ΧΤ? (400-500-550-600) :rolleyes:
οταν ρωτησα το δουκα δεν ειχα τσεκαρει τα λαδια.. απλα ειδα οτι κατεβηκαν πολυ..δεν ηξερα τι ποσοτητα ηταν.. κ μην βριζετε τα ευρωπαϊκα :a26: :a26: :a26: :a26:
Ναι , δεν είναι καθόλου ευγενικό...
grigorisK7
10/12/2007, 18:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ιταλικό κινητήρα φοράνε τα ΧΤΧ/R 660. Δεν έχεις δεί ποτέ παλιό ΧΤ? (400-500-550-600) :rolleyes:
α για το παλιο λες...
αλλα και παλι ενταξει yamapa ειναι οποτε καιει απο τι μανα του :lol:
η διαφορα απο το μαξ σε μιν στο ματακι ειναι στα 200 με 300 μλ
διαβασε ολο το σεξιον ΚΤΜ, μιλαμε εγω τουλαχιστον εχω γραψει οτι ξερω και δεν ξερω για το μηχανακι σου
διαβαζε και αποστηθιζε...
θα ζεσταινεις απο κρυο κινητηρα για 5 λεπτα σε ρελαντι και θα αφηνεις για 6 λεπτα να πεσουν τα λαδια και θα τσεκαρεις σε θεση καθετη της μοτο ωστε να ισσοροπει και διχως αναβατη πανω
αλλαγη καθε 2500 μαζι με μεταλλικο φιλτρο γνησιο
dirtbird
11/12/2007, 03:54
Ο τρόπος μέτρησης κατανάλωσης λαδιού, είναι .... πολύ απλός.
Κατά την τοποθέτηση φρέσκων λαδιών, μετράς με ακρίβεια την ποσότητα.
Μετά από 1000 χλμ τα αφαιρείς σε καθαρό δοχείο και μετά τα μετράς με ογκομετρικό σωλήνα. Από τη διαφορά, (εάν υπάρχει) βρίσκεις την κατανάλωση λαδιού.
Τώρα εάν το όριο που δίνει ο κατασκευαστής είναι 500ml και εσύ κάνεις την πρώτη μέτρηση νωρίς (πχ στα 2-3000 χλμ) και βρεις κατανάλωση 600ml, δεν τα βάφεις μαύρα.
Η επιτρεπτή κατανάλωση καδιού που δίνουν οι κατασκευαστές αφορούν 'στρωμένα' μοτέρ (ουσιαστικά μετά τις 10000 χλμ).
Για αυτό θα πρέπει να επαναλάβεις τις μετρήσεις και λογικά θα πρέπει να παρατηρήσεις να μειώνεται η κατανάλωση λαδιού.
Αρχικά δημιουργήθηκε από fantacid
ουτε το εξαρακι δε επινε τοσο λαδι!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
προς τι ο παρατατικος? μπας και το δωσες? :rolleyes: :D
fantacid
14/12/2007, 13:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από dez
προς τι ο παρατατικος? μπας και το δωσες? :rolleyes: :D
last year mister!
εχει ενα χρονο που εφτιαξα,
εκτος του οτι τωρα φοραει wiseco full kit from americas!
:winka: