View Full Version : Λαγκάδια(Ν.Αρκαδίας)
Λίγο οι λάθος οδηγίες λίγο η τυφλή εμπιστοσύνη στο GPS (που παρά όλα αυτά δεν έφταιγε)με έκαναν και οδήγησα 540km σε μια μέρα.
Ο προορισμός που ήθελα να πάω ήταν το χωριό Τριπόταμα στο Ν.Αχαίας και όχι τελικά από το Ν.Αρκαδίας.
Στην πορεία λοιπόν προορισμός μου έγινε το χωριό Λαγκάδια του Ν.Αρκαδίας.
Το πρώτο σκέλος της διαδρομής που ακολούθησα από Αθήνα ήταν Διακοφτό-Καλάβρυτα-Αγ.Λαύρα-Λαγοβούνι-Πριόλιθος-Αροανία-Ψωφίδα.
Διαδρομή γνωστή απο παλιότερη βόλτα (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=41358)
Το δεύτερο σκέλος ήταν Ψωφίδα-Βιδιάκι-Βελιμάχι-Βούτσης-Τουμπίτσι-Τριποταμιά-Καλλιάνι-Δρόμος Πύργου-Τριπόλεως – Σταυροδρόμι-Λαγάδια-ΣΕΑ Αθηνών Τρίπολης-Αθήνα
114168
Λίγο πρίν φτάσω στο χωριό Αροανία, με τη σχετική θέα απο τον Χελμό
114169
Μετά το Αγρίδι στην 2η είσοδο για το χωριό Ανάσταση σε μια ολιγόλεπτη στάση συντροφιά Με τον Αροανιο ποταμό.
114170
3.Ρυαάκι για ώραία παιχνίδια αλλά όχι για το χειμώνα και ειδικά όταν δεν έχεις και ρούχα να αλλάξεις:D
114173
4.Τελευταία φωτό απο την είσοδο για Ανάσταση και συνεχίζουμε. .
114174
. . .παρέα με τον Αροάνιο μέχρι την Ψωφίδα, το σημείο που συναντώνται οι ποταμοί Αροάνιος-Σειραίος-Ερύμανθος οι οποιοι είναι όλοι ΄΄φορτωμένοι΄΄ επιτέλους μετά απο καιρό.
114175
Στην Ψωφίδα λοιπόν αρχίζει το 2ο σκέλος την διαδρομής μου το οποίο είχε και αρκετά λασπόλουτρα για τα οποία δεν είχα προετοιμαστεί κατάλληλα.
114176
Στην Ψωφίδα έκανα αριστερά και η Μπέμπα είδε χώμα και μπήκε με τη μία:D η πινακίδα έλεγε πρός Βιδιάκι
114177
Διαδρομή εύκολη για on-off με ελάχιστες λασπολακούβες αλλά έντονο του στοιχείο του νερού σε πολλά σημεία.
114178
Μοναδική παρέα μου σε όλη την διαδρομή ο ορμητικός Ερύμανθος που ακουγόταν άν και βρισκόμουνα αρκετά ψηλά.
114179
Στήν διαδρομή δέν συνάντησα ούτε ένα αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα, ωραία διαδρομή που ευτυχώς δεν την γράφει κανένας χάρτης ακόμα μέχρι να στρωθεί άσφαλτο, άν και το βουνό έχει αντίθετη άποψη :D σπασμενα τσιμέντα και σκάσμένη άσφαλτο έχει σε πολύ λίγα σημεία.
114183
Και πώς να μήν έχει αφού τρέχουν νερά μέσα απο τους βράχους σε αρκετά σημεία, τίγκα ήταν :winka:
114184
Επόμενο σημείο πρός εξερεύνηση το χωριό Βελιμάχι.
Δέν έχει να προσφέρει τίποτα εκτός απο την όμορφη θέα απο την εκκλησία της Αγ.Τριάδας και . . .
114186
. . .το πανέμορφο γεφύρι στις πηγές του Αι Γιάννη.
114188
Και μιά ακόμα με τον παραπόταμο του Λάδωνα που το περνάει.
114189
Τελευταία απο το κάτω μέρος της γέφυρας.
114190
Συνεχίζουμε τις φωτό απο το συγκεκριμένο πανέμορφο σημείο που δεν φαίνεται απο τον κεντρικό δρόμο και street μηχανή δεν κατεβαίνει κάτω, ή μάλλον δύσκολα θα ανέβει :D
Υπάρχει σχετική ταμπέλα στον κεντρικό δρόμο για να κατέβεις που λεεί πρός πηγή Αι Γιάννη.
114191
Η ποιό ωραία φωτό της συγκεκριμένης εκδρομής :smokin:
114192
Μιλάμε τίγκα στο πλατανόφυλλο:D με τις πάντες ανέβαινε η μπέμπα την ανηφόρα
114193
Μετά το γεφύρι έχει χωματόδρομο σπαστήρι, το άφησα για εξερεύνηση σε κανέναν άλλο να έχει να γράψει και αυτός τίποτα:D
114194
Στην συνέχεια ξαναβγήκα για λίγο στον κενρικό περώντας απο Τουμπίτσι και μετά βρήκα δίπλα απο μια τεράστια ταμπέλα που έδειχνε την περιοχή γύρω απο τα Τριποταμια χωματόδρομο και δεν κρατήθηκα αφού η αρχή έδειχνε όμορφη.
:( δέν έλεγε και τίποτα όμως, μεγάλη χωμάτινη διαδρομή αλλά δεν με άρεσε σαν διαδρομή απο φυσική ομορφιάς.
Φτάνω λοιπόν στα Τριποταμια τα οποία δεν λένε ΤΙΠΟΤΑ λέμε εκτός εάν έχεις πάει για έναν και μόνο σκοπό, motocross, flat τεράστια επιφάνεια με λασπολακούβες και δρόμους κυκλικούς με όρια παραπόταμους του Αλφειού και του Λάδωνα, λερώθηκα άν και με προειδοποιησε ένας παππούς με τον AWD γαιδαράκο του να μήν πάω :lol:
Δρόμο λοιπόν για να βρούμε κανένα κεντρικό δρόμο και μέσα σ΄όλα αρχίζει και να βρέχει και το τζίν να μήν μπορεί να σώσει την κατάσταση:mad:
114195
Επιτέλους βγήκα στον δρόμο Πύργου-Τρίπολης για να πάμε πρός Λαγκάδια.
114196
Η διαδρομή πλέον είναι άνετη και μετά το Σταυροδρόμι οι παραπόταμοι του Λάδωνα με τα γραφικά γεφύρια την κάνουν ακόμη ποιο όμορφη.
114197
Φωτογραφίες απο την διαδρομή Σταυροδρόμι-Λαγκάδια.
1
114198
Λαγκάδια, αετοφωλιά σκέτη
114203
Ξακουστά για την πέτρινη αρχιτεκτονική τους όχι μόνο στην περιοχή αλλά και σε όλη την Αρκαδία.
Αμφιθεατρικά χτισμένα σε κατάφυτη ρεματιά με πεύκα, πουρνάρια και βελανιδιές τα επιβλητικά πετρόκτιστα σπίτια των Λαγκαδινών εντυπωσιάζουν αμέσως τον επισκέπτη
114204
Λαγκάδια.
sites για ορεινή αρκαδία
www.arkadia.gr
www.inarkadia.gr
www.gortynos.gr
114205
Προσωπική μου γνώμη, Δημητσάνα,Αράχωβα και λοιπά ΄΄glamourata΄΄ μέρη δεν πιάνουν τίποτα μπροστά στα Λαγκάδια.
Γραφικά με μικρά σοκάκια, επιβλητικά κτίρια πανέμορφη φύση μαγαζάκια με ξύλο και πέτρα που δεν χαλούν την φυσιογνωμία ενός ελληνικού ορεινού χωριου οπου βρίσκεις ότι θέλεις.
Ειδικά τώρα που είναι και στολισμένα είναι ακόμα ποιο όμορφα.
114207
Η συνέχεια ήταν απο τον δρόμο της Ολυμπίας μέχρι τα ΣΕΑ Αθηνας-Τρίπολης για να πάρω τον δρόμο της επιστροφής.
Αυτά . . . μέχρι την επόμενη καλή και αυτη την φορά με κάτι ρεμάλια που έχουμε καιρό να βολτάρουμε γαμώ τις δουλείες μας μέσα :wave2:
114214
dimokritos
13/12/2007, 01:07
πολύ ωραία τοπία. και η κούκλα σου υπέροχη. να στε καλά και οι δύο να εξερευνείτε τέτοια μέρη.. :beer:
:wave2:
filipp0s
13/12/2007, 07:12
Ωραίος!:beer: :beer: :beer: :beer: :wave2: :wave2: :wave2:
Operater
13/12/2007, 07:46
Πολύ ωραίες φωτό! Καλά...για την μπέμπα δεν το συζητάμε...κουκλί!! :wave2: :wave2:
Πάντα τέτοια! Θέλουμε κι άλλα!! :D
Προσπαθησα να κανω ενα χαρτη της διαδρομης σου, αλλα μπερδευτηκα και δεν εβγαλα ακρη ρε Σταυρο... :(
Ομορφες εικονες απο μια απο τις πιο ομορφες περιοχες της Πελοποννησου, ειδικα για οδικη περιηγηση.
Τα Λαγκάδια ειναι κατι σαν την αντιστοιχη Αράχωβα της Βοιωτιας.
Παντα τετοια!
:smokin: :beer: :wave2:
Ωραία βόλτα, ωραία τοπία :beer:
road spirit
13/12/2007, 09:43
ωραιος! :beer:
costas81
13/12/2007, 09:57
:beer: μια για σενα
:beer: και μια για το μοτορι σου που σου χαρισε μια τοσο ωραια βολτα!
:wave2:
μπράβο πολύ ωραία βόλτα :beer:
και έτσι για την ιστορία,η παρακάτω αποικώνιση του Χριστού ειναι η μοναδική σε
Ελληνική Ορθόδοξη εκκλησία που η μορφή του Χριστού είναι σμιλεμένη σε μάρμαρο
και οχι σε εικόνα.
114233
Σωραίος κυρ τίγκα! :a013:
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Προσπαθησα να κανω ενα χαρτη της διαδρομης σου, αλλα μπερδευτηκα και δεν εβγαλα ακρη ρε Σταυρο... :(
Ομορφες εικονες απο μια απο τις πιο ομορφες περιοχες της Πελοποννησου, ειδικα για οδικη περιηγηση.
Παντα τετοια!
:smokin: :beer: :wave2:
Χρήστο απο χάρτη δεν βγάζεις άκρη, εγώ έχω της Road και την διαδρομή που πήγα δεν τα έχει όπως και πολλά άλλα απο την Ζήρεια που τριγυρνάω σχεδόν κάθε ΣΚ.
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
:nono: :nono: Tουλάχιστον όχι ακόμα. Συν ότι είναι αρκετά ομορφότερα. :beer: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από SCBR1000RR
1
Πάντα όταν πηγαίνω Λαγκάδια,Βυτίνα κτλ σ'αυτή τη πηγή σταματάω να πιω 2 γουλιές δροσερό νερό!
Δεν έχει φοβερή θέα?
Μπράβο Τίγκα! πάντα τέτοια! :wave2:
1
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Δεν έχει φοβερή θέα?
:beer:
114281
Χρήστο απο χάρτη δεν βγάζεις άκρη, εγώ έχω της Road και την διαδρομή που πήγα δεν τα έχει όπως και πολλά άλλα απο την Ζήρεια που τριγυρνάω σχεδόν κάθε ΣΚ.
Με την Road εχω παψει ν' ασχολουμαι εδω και 4 (τουλαχιστον) χρονια! :yuck:
Ειδικα για την Πελοποννησο ΥΠΑΡΧΕΙ 1:250.000 της Αναβασης, με κλασεις παραπανω και ΣΩΣΤΟΤΕΡΕΣ πληροφοριες! :smilea:
DimChios
14/12/2007, 05:21
Σταυρο.....
:a23: :a18: :a012:
Αλλη φορα ομως να παιρνεις και κανενα τηλ!!!
Οπως το ειπες.... βολτα με ατομα που εχεις καιρο να κανεις!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Άψογος. Πάντα τέτοια.:a013:
Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
Σταυρο.....
:a23: :a18: :a012:
Αλλη φορα ομως να παιρνεις και κανενα τηλ!!!
Οπως το ειπες.... βολτα με ατομα που εχεις καιρο να κανεις!
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Αυτή ήταν μικρούλα βόλτα 500+km όταν αποφασίσω να κάνω καμια αντρική μονοήμερη 800+ θα σε ειδοποιήσω :winka: :wave2:
Αυτή ήταν μικρούλα βόλτα 500+km όταν αποφασίσω να κάνω καμια αντρική μονοήμερη 800+ θα σε ειδοποιήσω :winka: :wave2:
εεεεεεεε
ειναι και αλλοι εδω ρεεεεεεεεεεεεε :smokin:
ωραια η βολτα σταυρο και πολυ ομορφες οι φωτο :beer:
orizontas
14/12/2007, 22:37
αλοιμονο σε αυτουυς που δεν ταξιδεψαν
αλοιμονο αλοιμονο αλημονο
αλοιμονο σε αυτους που δεν οδηγησαν μηχανη
που δεν ταξιδεψαν με μηχανη
που δεν αγαπησαν .....
κατι τετοιες ομορφες εμπιριες ....
σε ευχαριστουμε πολυ αγαπητε ...
παντα τετοια και καλα .....
DimChios
15/12/2007, 05:15
Δηλαδη αυτα τα μερη για να τα δουμε και να τα απολαυσουμε κι εμεις, πρεπει να παμε μεσω Θεσσαλονικης?
:rolleyes: :lol: :lol: :lol:
:beer: :beer: :beer: :beer:
Ωραία εκδρομή στην άγνωστη Ελλάδα (τουλάχιστον σε μένα). Πολύ όμορφες οι φωτογραφίες σου. Να είστε καλά εσύ και η μπέμπα για πολλές τέτοιες διαδρομές. Μπράβο!
:beer: :beer:
H.A.Balafoutre
16/12/2007, 20:47
Αυτό όπως και αρκετά άλλα ταξιδιωτικά τα οποία έχω παρακολουθήσει μου έχουν καρφώσει ένα μαχαίρι στην καρδιά.
Θέλω 2 μηχανές για να είμαι άνθρωπας σωστός....
Ένα καλό street ή Superbike κι οπως και δήποτε ένα άψογο enduro.....
Αυτό έχω καταλάβει εγώ.
Για όλους εσάς που ταξιδεύετε, να έχετε υγεία και ευτυχία να τα ξανακάνετε.:wave2:
Δηλαδη αυτα τα μερη για να τα δουμε και να τα απολαυσουμε κι εμεις, πρεπει να παμε μεσω Θεσσαλονικης?
:rolleyes: :lol: :lol: :lol:
To καλοκαίρι έχουμε βάλει 10ήμερο στο ΄΄τηγάνι΄΄ και σιγοψήνεται.
Συστατικά
1.καλή διάθεση
2.μηχανή να αντέχει φόρτωμα
3.Να αντέξει τα 4000+ χλμ που θα κάνουμε
4.2000 ευρώ
5.διαβατήριο
Θές να σε έχω στα υπόψη, θα πώ στο pap σχετικά μόλις τον δω αυτή την εβδομάδα το πιθανότερο. :D
taxydromos
17/12/2007, 19:51
μπραβο,ξερεις να βρισκεις ομορφες διαδρομες!:)
και πολυ ωραιες φωτογραφιες!
υπολογισε και εμενα για καμια καλη...:wave2:
DimChios
18/12/2007, 03:38
Συστατικά
1.καλή διάθεση
4.2000 ευρώ
5.διαβατήριο
Θές να σε έχω στα υπόψη, θα πώ στο pap σχετικά μόλις τον δω αυτή την εβδομάδα το πιθανότερο. :D
10ημερο και μεσα στο καλοκαιρι... @@δια!
:sad:
Συστατικά
1.καλή διάθεση
4.2000 ευρώ
5.διαβατήριο
τιγκα πρεπει να μιλησουμε μου φενεται...!!!:D
DimChios
18/12/2007, 19:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
τιγκα πρεπει να μιλησουμε μου φενεται...!!!:D
:cry: :cry: :cry: :cry:
:cry: :cry: :cry: :cry:
καλα-καλα !!!!!!!!
δεν θα μιλησουμε !!!!!!!!
οοοοοοοοοοοοοο !!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από H.A.Balafoutre
Αυτό όπως και αρκετά άλλα ταξιδιωτικά τα οποία έχω παρακολουθήσει μου έχουν καρφώσει ένα μαχαίρι στην καρδιά.
Θέλω 2 μηχανές για να είμαι άνθρωπας σωστός....
Ένα καλό street ή Superbike κι οπως και δήποτε ένα άψογο enduro.....
Αυτό έχω καταλάβει εγώ.
Για όλους εσάς που ταξιδεύετε, να έχετε υγεία και ευτυχία να τα ξανακάνετε.:wave2:
Ναι... και εγώ το ίδιο....:rotflmao: :rotflmao:
ωραίες φώτος...εκείνα τα μερη τα έχω σταμπάρει...
θα...''πεταχτώ'' ενα ΣΚ από Αλεξανδούπολη....:lol: :wave2: :wave2:
πολύ όμορφα....να εισαι καλα...