View Full Version : scooter 50cc
papaki 2007
13/12/2007, 20:57
exw ena scooter 50 cc jialing. to kerdisa se laxeio. gnwrizei kaneis kati autin tin marka?. einai kinaziko. thathela na to antallaksw me kati pio kalo. pou na travaei. ola ta 50cc einai etsi? i mono to diko mou?
:lol: :bawl: εντάξει συγνώμη..αν είναι τετράχρονο και 50cc είναι λογικό να είναι ψόφιο..βγάζει λογικά περί τους 3,5 ίππους. ένα δίχρονο πενηντάρι μπορεί να φτάσει και τους 8,5 (εργοστασιακά πάντα μιλάμε) οπότε εκεί θα βλεπες διαφορά. βέβαια τα 8,5 αφορούν μηχανή 50 cc και όχι σκουτεράκι ή παπί..δυστυχώς δεν νομίζω να βρεις κάποιον να το ανταλλάξεις οπότε σκότωσε το όσο όσο και συμπλήρωσε εσύ για να πάρεις κάτι ανθρωπινό..:beer:
papaki 2007
17/12/2007, 21:57
δηλαδή τι θα με συμβούλευες? αν είσαι γνώστης βέβαια.
όλα τα σκουτεράκια είναι έτσι λοιπόν, αν κατάλαβα καλά.
Κοίταξε δεν είμαι η δομή αλλά τουλάχιστον από μοντέλα που κυκλοφορούν ξέρω γιατί τα έχω κοιτάξει για αγορά στο παρελθόν και γιατί έχω δίχρονο enduro 50άρι.. Για το πόσο μπορείς να δώσεις το scooterάκι σου δεν ξέρω..καλό είναι να ρίξεις μια ματιά σε καμιά εφημερίδα να δεις τι τιμές παίζουν και να κάνεις την προσευχή σου να βρεις κάποιον που δεν έχει πρόβλημα με τους κινέζους.. Κινητήρες γενικότερα υπάρχουν δίχρονοι και τετράχρονοι. Κάθε τύπος έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα του. Ο δίχρονος κινητήρας σε αυτά τα κυβικά είναι μονόδρομος καθώς είναι πολύ πιο δυνατός, με μία αναλογία 3 / 5 αντίστοιχα..δλδ περίπου 3 άλογα τετράχρονου ισοδυναμούν συνήθως με 5 άλογα δίχρονου στα ιδια cc. Οπότε εκεί που οι πιο δυνατοί τετράχρονοι στα 50 κυβικά δίνουν 4 άντε 4,5 ένας δίχρονος στα 50 cc δίνει εώς 8,5 και συνήθως τα δίχρονα σκουτεράκια φοράνε κινητήρες με μία ονομαστική ισχύ γύρω στους 6 ίππους. Φυσικά το δίχρονο έχει και μειονεκτήματα, το πρώτο είναι ότι μυρίζεις σαν τιγανόλαδο και το δεύτερο είναι καίει βενζίνη με λάδι σε μία αναλογία περίπου 98 - 2 % και δεν είναι τόσο οικονομικό όσο ένα τετράχρονο μοτέρ αν και σε αυτά τα κυβικά είναι αστείο να μιλάμε για κατανάλωση. Ανάλογα με τα χρήματα που έχεις σκοπό να διαθέσεις μπορώ να σου προτείνω διάφορες λύσεις, αρκεί να μου πεις πόσα λεφτά πρόκειται να διαθέσεις, και αν θες υποχρεωτικά να παραμείνεις στα 50 cc.. Σε γενικές γραμμές πάντως δεν μου αρέσουν τα σκούτερ και τα θεωρώ μη ασφαλή οχήματα κυρίως λόγω της διαμέτρου του τροχού. Αν μπορείς να διαθέσεις 2.000 ευρώ για καινούριο θα σου πρότεινα να αγοράσεις μηχανή 50cc, όπως αυτήν εδώ
http://www.rieju-club.com/pictures/modellen/spikex/spikex_pre.jpg
που είναι ότι πιο δυνατό μπορείς να βρεις στα 50 cc, με δύναμη πολύ κοντά σε ένα τετράχρονο 125 και είναι μηχανή σε όλα της με μόνη διαφορά την μικρή χωρητικότητα του μοτέρ. Θα σου δώσει μία άλφα εμπειρία για να προχωρήσεις σε κάτι μεγαλύτερο αργότερα. Κάτι τέτοιο έχω και εγώ αλλά αρκετά παλιότερο.
Τώρα αν επιμένεις σε σκούτερ επειδή δεν ξέρω πάρα πολλά για συγκεκριμένα μοντέλα, γενικά να κοιτάξεις κάτι με μεγάλους τροχούς όπως ας πούμε το piaggio liberty. :beer:
papaki 2007
18/12/2007, 10:57
πολύ ωραία η μηχανή της φωτογραφίας, απίστευτο νάναι 50cc μόνο,φαίνεται μεγαλύτερη αλλά επιμένω σε σκουτεράκι 50άρι γιατί δεν θέλω να εμπλακώ σε μαθήματα κ εξετάσεις αφενός κ αφετέρου για γυναίκες είναι πιο εύκολα τα σκουτεράκια λόγω << ποδιάς>>.
50cc είναι.. δεν χρειάζεσαι μαθήματα, ισχύει ότι ισχύει για οποιοδήποτε μοτοποδήλατο. η απόφαση είναι δική σου αλλά επειδή γνωρίζω οφείλω να επιμείνω γιατί σε ασφάλεια είναι α σ ύ γ κ ρ ι τ α. μην σε ανησυχεί το μέγεθος, λόγω της όρθιας στάσης που φέρνει σε ποδήλατο είναι παιχνιδάκι..δεν είχα κάτσει ούτε συνοδηγός και πήγα το δικό μου από το λιμάνι που το παρέλαβα στο σπίτι μου 10 χλμ πιο πέρα.. αυτά.. :beer:
papaki 2007
18/12/2007, 21:14
ευχαριστώ, θα το σκεφτώ. καλές γιορτές.
panavour
19/12/2007, 21:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από papaki 2007
πολύ ωραία η μηχανή της φωτογραφίας, απίστευτο νάναι 50cc μόνο,φαίνεται μεγαλύτερη αλλά επιμένω σε σκουτεράκι 50άρι γιατί δεν θέλω να εμπλακώ σε μαθήματα κ εξετάσεις αφενός κ αφετέρου για γυναίκες είναι πιο εύκολα τα σκουτεράκια λόγω << ποδιάς>>.
Παρε αυτο.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BEST IN TOWN,BEST OF ALL
YAMAHA WHY 50CC
:p :p ;) :wave2:
115030
panavour
19/12/2007, 22:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από panavour
Παρε αυτο.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!BEST IN TOWN,BEST OF ALL
YAMAHA WHY 50CC
:p :p ;) :wave2:
Kαι αλλη μια φωτο σαν mbk flipper (mbk η θυγατρικη της yamaha στην Γαλλια)
115031
Kαι αλλη μια φωτο σαν mbk flipper (mbk η θυγατρικη της yamaha στην Γαλλια)
Μα γιατί μου φαίνεται ότι την έχουμε ξανακάνει αυτήν την συζήτηση panavour? Το θυμάσαι? εσύ έλεγες του μικρού για το why, εγώ του έλεγα για μηχανή, μετά το γυρίσαμε σε πάπια και μετά δεν μάθαμε ποτέ τι πήρε.. :D
papaki 2007
20/12/2007, 11:22
πολύ ωραίο πράγματι αυτό το yamaha. ευχαριστώ. πώς μαθαίνω τιμές όμως?
papaki 2007
20/12/2007, 11:55
πώς μπορώ να βρώ την αντιπροσωπεία των jialing στη Θεσ/κη? τι πρόβλημα κι αυτό:confused:http://www.moto.gr/forums/newreply.php?s=&action=newreply&threadid=50833#
http://www.moto.gr/forums/newreply.php?s=&action=newreply&threadid=50833#
πολύ ωραίο πράγματι αυτό το yamaha. ευχαριστώ. πώς μαθαίνω τιμές όμως?
Παπάκι γύρω στα 1700 βγαίνει το scootεράκι αυτό. Δεν είναι κακό, αν πας σε σκούτερ τότε πάρε αυτό που έχει και μεγάλους τροχούς και είναι και ιάπωνας.. αλλά για 300 ευρώ να μην πάρεις μηχανή.. :smokin:
papaki 2007
20/12/2007, 19:57
δν είναι τα 300 που με φρενάρουν, τα σκουτεράκια είναι πιο γυναικεία νομίζω κ μου ταιριάζουν πιο καλά. μήπως παρ'ελπίδα ξέρεις κ τους εισαγωγείς των jialing? Η κ κανείς άλλος αν μπορεί να με βοηθήσει σ'αυτό. Ενδιαφέρομαι για Θεσ/κη.
Μη κολλάς σε τέτοια..και προς θεού μην σ ακούσουν οι αμαζόνες του φόρουμ.. :lol: τι να σου πω..αυτά τα κινέζικα, πότε τα εισάγει ένας πότε τα εισάγει ένας άλλος..δεν θα βγάλεις εύκολα άκρη.. λυπάμαι, μένω Κρήτη ( :smokin: ) και δεν ξέρω για πάνω..
panavour
20/12/2007, 20:35
δν είναι τα 300 που με φρενάρουν, τα σκουτεράκια είναι πιο γυναικεία νομίζω κ μου ταιριάζουν πιο καλά. μήπως παρ'ελπίδα ξέρεις κ τους εισαγωγείς των jialing? Η κ κανείς άλλος αν μπορεί να με βοηθήσει σ'αυτό. Ενδιαφέρομαι για Θεσ/κη.
Μια παροιμια του λαου μας λεει: Η φθηνεια τρωει τον παρα.
Μακρια απο κινεζικα.Οτι γλυτωσεις στην αγορα θα το φας στην χρηση.
Ακου εναν μεγαλυτερο και πιο εμπειρο, με 33 χρονια,με μηχανακια στην πλατη του(απο 15 χρονων παιδευομαι και μυαλο δεν εχω βαλει ακομα):lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Μια παροιμια του λαου μας λεει: Η φθηνεια τρωει τον παρα.
Μακρια απο κινεζικα.Οτι γλυτωσεις στην αγορα θα το φας στην χρηση.
Ακου εναν μεγαλυτερο και πιο εμπειρο, με 33 χρονια,με μηχανακια στην πλατη του(απο 15 χρονων παιδευομαι και μυαλο δεν εχω βαλει ακομα):lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao: :rotflmao:
Αν θυμάμαι καλά η κοπέλα το κέρδισε, ευτυχώς κατάλαβε εξαρχής τι εστί κινέζος και είπε να τον διώξει αμέσως.. +1 σε ότι είπες..
extremist
21/12/2007, 04:52
Πήγαινε σε οποιοδήποτε κατάστημα με μηχανές θέλεις και ρώτα εκεί ό,τι θέλεις.
Προσωπικά θα το έδινα εκεί και θα έπαιρνα κάτι άλλο +τη διαφορά απο τα λεφτά που
θα αγοράσουν το scouter σου.
:wave2:
papaki 2007
21/12/2007, 13:13
ευχαριστώ για την συμβουλή αλλά αφενός είμαστε συνομήλικοι , απότι κατάλαβα και αφενός δεντο αγόρασα, το κέρδισα σε λαχείο. Τι να πει κανείς , τίποτα καλύτερο δν βρήκα να κερδίσω. Κ το κουβάλησα κι από τον Βόλο με το τρένο. Τώρα θα το πάω σε κάποιον να το δει γιατί δν παίρνει μπρος ούτε με την μανιβέλα. εχει βέβαια εγγύηση 1 χρόνο αλλά δεν βρίσκω την αντιπροσωπεία για να το πάω. Σας ευχαριστώ όλους πάντως που ασχολείστε.
Είσαι σίγουρη ότι δεν παίρνει?γιατί και εγώ την πρώτη μοτοσυκλετιστική μου μέρα ορκιζόμουν ότι η μηχανή δεν παίρνει ούτε με την μανιβέλα..δες αν έχει κανένα kill switch που κόβει το ρεύμα ή βενζίνη. Αν μένεις δίπλα στο ποτάμι ή έχει πολύ υγρασία όπως εδώ που μένω εγώ θέλει μερικές μανιβελιές οπότε υπομονή..
:sun:
papaki 2007
21/12/2007, 20:31
δν μένω κοντά σε ποτάμι, ούτε κ υγρασίες ιδιαίτερες έχουμε, στο κέντρο μένω. ο γιος μου προσπάθησε αρκετά με την μανιβέλα αλλά τπτ. ένας φίλος του σχετικότερος από μας του είπε κάτι για την συμπίεση. εγώ ούτε καν ξέρω είναι προβληματικό φυσικά. μες τις γιορτές θα το φορτώσω κ θα το πάω....σε κάποιον να το δει. μπελά στο κεφάλι μου έβαλα. αυτό κι αν ήταν λαχείο.
δν μένω κοντά σε ποτάμι, ούτε κ υγρασίες ιδιαίτερες έχουμε, στο κέντρο μένω. ο γιος μου προσπάθησε αρκετά με την μανιβέλα αλλά τπτ. ένας φίλος του σχετικότερος από μας του είπε κάτι για την συμπίεση. εγώ ούτε καν ξέρω είναι προβληματικό φυσικά. μες τις γιορτές θα το φορτώσω κ θα το πάω....σε κάποιον να το δει. μπελά στο κεφάλι μου έβαλα. αυτό κι αν ήταν λαχείο.
Τότε ναι φόρτωσε το και πήγαινε το..εγώ στα είπα όπως όφειλα γιατί και εγώ δεν γνώριζα πάντα και τα λίγα που γνωρίζω τώρα..τι να σου πω..δεν ξέρω από αυτόματα οπότε δεν μπορώ να σου πω αν παίρνει σπρωχτό..λαχείο δεν λες τπτ..μήπως δεν είχαν τι να το κάνουν?? :lol: καλά ξεμπερδέματα..
papaki 2007
21/12/2007, 21:26
σπρωχτό ούτε, το δοκιμάσαμε. άστα να παν.
Βασικά αν είναι θέμα συμπίεσης δεν παίζει να πάρει με τπτ..αθάνατα κινέζικα μηχανάκια.. :sun:
papaki 2007
21/12/2007, 21:47
πολύ παρήγορο αυτό που λες. κι όμως κυκλοφορούν τόσα παπιά κινέζικα. όλα αυτά είναι τόσο χάλια ή μόνο το δικό μου επειδή το είχαν στο λαχείο μου βγήκε έτσι?
πολύ παρήγορο αυτό που λες. κι όμως κυκλοφορούν τόσα παπιά κινέζικα. όλα αυτά είναι τόσο χάλια ή μόνο το δικό μου επειδή το είχαν στο λαχείο μου βγήκε έτσι?
ΔΥΣΤΗΧΩΣ κυκλοφορούν πολλά γιατί περνάει δύσκολες ώρες ο κοσμάκης και νομίζει πως έτσι θα γλιτώσει λεφτά..για ρώτα και τους μάστορες πόσο ευτυχισμένοι έχουν γίνει..και είναι λογικό να έχουν τόσες αστοχίες υλικού αναλογιζόμενοι τα ανύπαρκτα standards που έχουν..άλλες είναι χειρότερες άλλες είναι λίγο καλύτερες..όταν βλέπεις ότι ένα παπάκι κοστίζει τα μισά χρήματα καταλαβαίνεις ότι εντάξει, ρίχνουν το κόστος με τα φτηνά εργατικά χέρια αλλά μέχρι ένα σημείο..και δεν είμαι απόλυτος, honda η yamaha και τέλος και τέτοιες μπούρδες γιατί και τα modenas είναι μαλαισίας αλλά χρησιμοποιούν σοβαρά περιφερειακά και ανταλλακτικά και έχουν αποδειχθεί σκυλιά..μόνο καλά λόγια έχω ακούσει..ούτε ένα παράπονο..μα ένα..έχεις σκεφτεί καθόλου την λύση της πάπιας(όχι Πεκίνου :winka: ) η kymco βγάζει ένα ωραίο 50άρι το nexxon..1390.. Πάντως ξέχασα να σε ρωτήσω..αν είναι να το χρησιμοποιεί και ο γιος σου δεν παίρνεις καμια μοτο όπως αυτή που σου δειξα? μην κυκλοφορεί με το why.. :D
extremist
22/12/2007, 05:54
Απο Βόλο;:lol:
Απο Βόλο είμαι,ναι σωστά δεν μπορείς να το δώσεις αλλά σίγουρα μπορείς να το βάλεις σε αγγελίες προς πώληση.Καλό κουράγιο πάντως,τα έχω περάσει και εγώ αυτά πάνω κάτω και ξέρω πόσο βαρετό είναι..:winka:
notakos600
22/12/2007, 06:04
SHINERAY ή κάπως έτσι είναι μια από τις πολλές μάρκες με κινέζικα παπιά.
Αύξηση κερδών σε σχέση με πέρισυ....104%.
Είπατε τπτ?
papaki 2007, αν είναι αυτόματο δεν υπάρχει λόγος να το σπρώχνετε γιατί απλά δεν παίρνει με σπρώξιμο. Κοίταξε αν έχει μείνει από βενζίνη, βγάλε δες το μπουζί και θα πάρει.
Το θέμα της συμπίεσης που ανέφερες δεν παίζει με τπτ. Αν είναι δίχρονο -που αυτό υποθέτω- η μανιβέλα κατεβαίνει ακόμη και με το ένα δάκτυλο....
Και το πιο βασικό είναι ότι αν δεν γνωρίζουμε τι κάνουμε , το αφήνουμε για κάποιον γνώστη του αντικειμένου.
papaki 2007
22/12/2007, 08:27
epp1640
το χρησιμοποιεί κ ο γιος μου ναι, αφού τόχουμε, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αστείος είναι με ύψος 1.92 πάνω σάυτήν την κατσαρίδα, αλλά περιμένει να κλείσει τα 21 για να βγάλει μια κ καλή μεγάλη. περιττό να πω πόσο το φοβάμαι αυτό. όπως ίσως κ ολονών οι μαμάδες, αλλά τι να κάνω. ελπίζω πως όλα θα πηγαίνουν καλά κ δν θα πάθει τπτ:blush:
papaki 2007
22/12/2007, 08:32
notakos 600
είναι τετράχρονο , όχι πως καταλαβαίνω τι σημαίνει αυτό, η μάρκα του είναι jialing και ναι επιτέλους κάποιος από το mybike forum μου βρήκε την δ/νση στη θεσ/κη. Γιαννιτσων 59 για όποιον ενδιαφέρεται. Εχει εγγύηση 1 χρ κ το κέρδισα σε λαχείο(!!!) στο Βόλο
papaki 2007
22/12/2007, 08:36
extremist
κι εγώ Βολιώτισσα είμαι. Αλλά μένω Θεσ/κη πια. Πηγαίνω βέβαια συχνά, μένουν οι γονείς μου εκεί ακόμη. ήμουν Βόλο πριν 1 μήνα κ θα ξανακατέβω τις γιορτές. Εσύ?
epp1640
το χρησιμοποιεί κ ο γιος μου ναι, αφού τόχουμε, αλλά δεν μπορείς να φανταστείς πόσο αστείος είναι με ύψος 1.92 πάνω σάυτήν την κατσαρίδα, αλλά περιμένει να κλείσει τα 21 για να βγάλει μια κ καλή μεγάλη. περιττό να πω πόσο το φοβάμαι αυτό. όπως ίσως κ ολονών οι μαμάδες, αλλά τι να κάνω. ελπίζω πως όλα θα πηγαίνουν καλά κ δν θα πάθει τπτ:blush:
Όλοι οι γονείς φοβούνται και όχι άδικα, έξω είναι ζούγκλα..Από εκεί και πέρα αν ο άλλος το θέλει δεν μπορείς να τον εμποδίζεις αιωνίως. Και εμένα ο πατέρας μου δεν ήθελε ούτε να ακούει..κάποια στιγμή την αγόρασα μόνος μου και τώρα που βεβαιώθηκε ότι προσέχω το έχει πάρει λίγο πιο ζεστά..Το περίμενα αυτό που είπε κάποιος με το ότι δεν παίρνει σπρωχτό όπως σου είπα δεν ξέρω από αυτόματα. Πάντως αν είναι τόσο που λες δεν είναι μόνο αστείο αλλά και άβολο για αυτόν.. Μηχανή.. αναγκαστικά.. και θα τον βοηθήσει πολύ στο μέλλον να πάει σε κάτι μεγαλύτερο (σε κυβικά).
ΥΓ. Κράνοι, Μπουφάν, Γάντια..ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ..