View Full Version : Οδήγηση σε χιόνι/πάγο
alximistis
17/12/2007, 14:53
Για να σας δω μεγάλοι μου γνώστες και έμπειροι καβαλάρηδες. :D
Ναι ξέρω οκ όταν χιονίζει δεν οδηγούμε ή τεσπα το αποφεύγουμε. Δεκτόν και προσυπογράφω.
Πέστε όμως ότι συμβαίνει. Κάτι γίνεται και την πατάμε.
Πως οδηγούμε σε χιονισμένο δρόμο;
Πως οδηγούμε όταν αντιληφθούμε πως έχει πάγο;
Αλυσίδες για μοτό απ' ότι ξέρω δεν παίζουν. Υπάρχει κάποιο κόλπο που μπορεί να γίνει;
Περιμένω... :)
Από όσο ξέρω στο χιόνι βάζεις μια 2α και κρατάς σταθερό το γκάζι... Τουλάχιστον εγώ αυτό αποκόμισα από κάμποσες τούμπες στο χιόνι. :winka:
Έχεις όρεξη να ξαναπεράσεις κανα 6μηνο στο νοσοκομείο εσύ.....
πας ταααααααααααααααααααπααααααααααααααααααααααα και σταματας στο χαντακι :cool:
alximistis
17/12/2007, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Έχεις όρεξη να ξαναπεράσεις κανα 6μηνο στο νοσοκομείο εσύ.....
ρε τρελλαμένοι!
Δεν είπα ότι ρωτάω για μένα ή για το πως να οδηγήσω αφού προς το παρόν ΔΕΝ πάω πουθενά.
Το έβαλα ως ερώτηση καθαρά από περιέργεια. Και μόνο.
Λοιπόν θα απαντήσει κανείς;;;;;;;
Μέχρι τώρα μία σοβαρή απάντηση έχω δει.
alximistis
17/12/2007, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
πας ταααααααααααααααααααπααααααααααααααααααααααα και σταματας στο χαντακι :cool:
Και η ΑΕΚάρα τάπα πάηγαινε εχθές στο Β ημίχρονο κι έμεινε... τάπα. :D
χιόνι οδηγάμε πάντα στα σημεία του δρόμου που έχει χιόνι φρέσκο και απάτητο γιατί στο πατημένο από άλλες ροδες..εχει λιώσει και έχει παγώσει το πιθανότερο και το πιθανότερο είναι ν μάθεις αμέσως μετά και την υφή του..παγωμένου χιονιου..καθως θα ξαπλώσεις πάνω του.
επίσης δεν κάνουμε πολλά με το δεξί μας χέρι όταν πατάμε χιόνι(γκάζι -φρένο) γιατί παίζει πάλι να ξαπλώσουμε.
από ρουχισμό προτιμήστε κάτι ελαφρύ (για το σήκωσε ξάπλωσε ανά 5 λεπτα..+ιδρωτας από το σήκω ξάπλα της μότο..) καλά γάντια και όλο τον εξοπλισμό αναρρίχησης αν οδηγούμε σε πλάγια...η σε κάποιο βουνό της περιοχής.(αν φύγετε σε καμία στροφή ευθεία γιατί ούτε φρενάρατε ούτε το γκάζι κλεισατε..θα με θυμηθείτε για το σετ αναρρίχησης.)
επίσης έχουμε πάντα μαζί ένα τηλ(για να μας μαζέψει κάνας φίλος αν τον πάρουμε τηλ για βοήθεια...ένα πέταλο δισκοφρένου να κλειδώσουμε τη μότο μόλις βαρεθούμε από τη μαλακια να πέφτουμε ανά 5 μετρα..ενα καλό μυοχαλαρωτικο για τους πόνους..)
Με τι μοτορι?
Με εντουρο,ον-οφ κτλ κατι γινεται.....
Με σπορ, σουπερ σπορ κτλ ξεχνα το σβησιμο και εμπρος καλα μου ποδαρακια!!!
υ.γ κατι λενε για τυλιγμα σκοινιου στις ροδες αλλα δεν το εχω δοκιμασει...
υ.γ1 τα παπια επειδη εχουν λεπτη ροδα περπατανε πιο ευκολα απο ολα
υ.γ2 αν εχεις τετρατροχο δεν εχεις ιδιαιτερο προβλημα
υ.γ3 αν μιλαμε για πολυ χιονι δεν παλευεται με τιποτα
:beer: :beer: :beer:
sapila racing
17/12/2007, 15:20
Και πολύ προσοχή στις γέφυρες, πολλές φορές δεν φαίνεται καν οτι περνας πάνω από γέφυρα.
Στις γέφυρες ο δρόμος παγώνει πολύ πιο ευκολα.... κι εγω δεν το ηξερα, αλλά το έμαθα...
karamoto
18/12/2007, 09:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Ναι ξέρω οκ όταν χιονίζει δεν οδηγούμε ή τεσπα το αποφεύγουμε. Δεκτόν και προσυπογράφω.
Αλυσίδες για μοτό απ' ότι ξέρω δεν παίζουν. Υπάρχει κάποιο κόλπο που μπορεί να γίνει;
Η μικρή μου εμπειρία λέει ότι οδηγούμε για λίγα μέτρα ενθουσιασμένοι για λίγο περισσότερα πανικόβλητοι και σταματάμε οριζοντιομένοι χωρίς να καταλάβουμε το πότε και το γιατί.
Στην συνέχεια αν ανεβαίνουμε βουνό και πίσω είναι καθαρά κάνουμε αναστροφή και στην πρώτη εκκλησία κεράκι ευχέλαιο κτλ. Μετά πηγαίνουμε στην Suzuki και αγοράζουμε καινούργιο φλάς.
Υπάρχουν και άλλες τεχνικές αλλά η μόνη διαφορά στο τέλος είναι αν θα αγοράσεις το φλάς από την suzuki ή από άλλη εταιρία.
Ταξιδευτής
18/12/2007, 13:54
Αρχικά δημιουργήθηκε από karamoto
Η μικρή μου εμπειρία λέει ότι οδηγούμε για λίγα μέτρα ενθουσιασμένοι για λίγο περισσότερα πανικόβλητοι και σταματάμε οριζοντιομένοι χωρίς να καταλάβουμε το πότε και το γιατί.
Υπάρχουν και άλλες τεχνικές αλλά η μόνη διαφορά στο τέλος είναι αν θα αγοράσεις το φλάς από την suzuki ή από άλλη εταιρία.
Ετσι ΑΚΡΙΒΩΣ! Στελιο απο εμπειρια σου λεω οτι στο χιονι ΟΤΙ μα ΟΤΙ και να κανεις αργα η γρηγορα βρισκεσαι σε οριζοντιομενη θεση. Ειλικρινα στο τελος βαριεσαι να μαζευεις τη μηχανη απο κατω! :lol:
Οποτε αν σκεφτεσαι αυτο που νομιζω ξεχασε το φιλε.
Παντως....
:)
εδω εισαι λαθος! :D
114846
Βασικα και τα 2 ποδια κατω ,μικρη ταχυτητα και κυριε ιησου χριστε ελεησων με.Στο καλο χιονι που ειχε ριξει περιπου το 90':look: ημουν με 1 Ar125 με επιασε στο κεντρο το χιονι και τελικα επεσα 3 χλμ.πριν φτασω Λουτσα.
Φρικτη κατασταση,επεσα και επηδει ειχα παγωσει δεν ειχα δυναμη να σηκωσω το μηχανακι.
Δεν θα ηθελα να το ξαναζησω.:)
costas81
18/12/2007, 14:27
Κατω Πατήσια τερμα Πετρουπολη με την παπια 50cc
Ως εκ θαυματος δεν επεσα!
Δευτερα και λιγες στροφες και τα δυο ποδια κατω. Ανετα κρατιοταν το βαρος του παπιου!
Τωρα με μεγαλυτερη μηχανη ειμαι σιγουρος οτι δεν θα μπορουσα να το ξανακανω
Ειδικα πχ με το βάρος του vstrom
Ένα καλό κολπάκι που βοηθά την κατάσταση είναι να πιάσεις μια τριχιά και να την τυλίξεις γύρω από Ζάντα και Λάστιχο κατα όλο το μήκος του ελαστικού
Βοηθά πολύ στο έντονο χιόνι και λιγότερο στον πάγο!
Α την τριχιά μόνο στο πίσω λάστιχο που έχει την κίνηση γιατι μπροστά θα προκαλέσει κοκάλωμα του ελαστικού
el_hymador
18/12/2007, 14:36
ντυνεσαι καλα, κολας το γκαζι στο στοπ, στριβεις με παντες και δεν ακουμπας τα φρενα για κανεναν λογο..
αρκει να εχεις...
κατι σαν και αυτο! :D (σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ειναι ακυρο τελειως...)
114856
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
ντυνεσαι καλα, κολας το γκαζι στο στοπ, στριβεις με παντες και δεν ακουμπας τα φρενα για κανεναν λογο..
αρκει να εχεις...
κατι σαν και αυτο! :D (σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ειναι ακυρο τελειως...)
αυτο δεν εχει φρενα και παει μονο αριστερα
el_hymador
18/12/2007, 15:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Todi
αυτο δεν εχει φρενα και παει μονο αριστερα
ε και;
οποιαδηποτε αλλη μοτοσικλετα στο χιονι δεν εχει επισης φρενα και παει οπου θελει :lol: :wave2:
costas81
18/12/2007, 15:39
ε και;
οποιαδηποτε αλλη μοτοσικλετα στο χιονι δεν εχει επισης φρενα και παει οπου θελει :lol: :wave2:
αν θες να κανεις δεξια θα κανεις πισω και θα στριβεις αριστερα!
η αλλιως αριστερά 270 μοίρες!
:beer:
Vstrommer71
18/12/2007, 23:25
Στο καρφι!!!!! (http://www.best-grip.com/eng/stradale_moto.asp)
Τip:Παιξτε με Internet Explorer γιατι με Mozilla ζαλιζεται λιγο το συγκεκριμενο site:sick:
Αν αξιωθει ο Χρηστος (crs) να βρει τις φωτο απο τα αγραφα με χιονι ή βρω εγω την Οθρυ με χιονι θα πω και τι πρεπει να κανεις...(κακα, προσευχη, υπομονη) Αλλα μην ακουω ιστοριες για χιονια σε περιοχες της Αθηνας...ειναι και ντροπη!! Αυτο που εχω καταλαβει εγω ειναι σταθερο γκαζι σε ανηφορες, καθολου γκαζι και πρωτη ταχυτητα στις κατηφορες, οχι αποτομα, παντα στο απατητο χιονι, προσοχη γιατι το χιονι κρυβει πολλα απο κατω του...και αλλα πολλα που θυμαμαι και ποναει η μεση μου απο το σηκωμα....
gousgoun_69
18/12/2007, 23:49
Ευτυχώς δεν μου έχει τύχει μέχρι στιγμής να οδηγήσω μοτό σε χιονισμένο δρόμο :D
notakos600
19/12/2007, 00:09
αρκει να εχεις.
κατι σαν και αυτο! :D (σε οποιαδηποτε αλλη περιπτωση ειναι ακυρο τελειως...) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :rotflmao:
el_hymador, σε έχω χαλαρά :lol: :lol:
114966
Χωμάτινος
26/12/2007, 09:25
Είναι από δύσκολο εώς αδύνατον να περιγράψει κανείς σε ένα κείμενο την οδήγηση σε χιόνι-πάγο, πρέπει να το δεις στη πράξη.
Αλλού πας με πρώτη, αλλού με σκασμένη τρίτη, αλλού με τα πόδια κάτω και αλλού όρθιος και πίσω.
Πότε πας από απάτητο, πότε από πατημένο λούκι, άλλες φορές παίρνεις τη στροφή εσωτερικά, άλλες εξωτερικά και άλλες φεύγεις τελείως από το δρόμο και οδηγείς μέσα στο παρακείμενο χαντάκι. Εν ολίγοις, οι συνθήκες σε χιόνι-πάγο είναι τόσο πολλές και διαφορετικές που δεν μπορείς να πείς "οδήγα με τον τάδε τρόπο", απλά "διαβάζεις" το δρόμο μπροστά και πράττεις τα δέοντα. Το μόνο ξεκάθαρο είναι ότι όσο πιό πολλά τα κιλά, τόσο πιό δύσκολα μαζεύονται.
tip: Αν ξεκινάτε γιά ταξίδι όπου ίσως συναντήσετε τέτοιες συνθήκες να έχετε ΠΑΝΤΑ μαζί σας 10 μέτρα σχοινί (τουλάχιστον 5mm). Αν η κατάσταση δε παλεύεται με τιποτα, τυλίγεις το σχοινί γύρω από τον πίσω τροχό με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζει σε αρκετά σημεία Χ πάνω από το πέλμα του ελαστικού. Η λύση αυτή είναι δοκιμασμένη και είναι τόσο αποτελεσματική που μπορείς να κάνεις ακόμα και ελεγχόμενα ντρίφτ πάνω στον πάγο !!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
Αν αξιωθει ο Χρηστος (crs) να βρει τις φωτο απο τα αγραφα με χιονι
............................
Κατι τετοιο εννοεις καρντια μου? :smilea:
.
115515
Αρχικά δημιουργήθηκε από rsp
........................
και ποναει η μεση μου απο το σηκωμα....
:(
:lol: :rotflmao: :lol:
.
115516
ετσι ακριβως Χρηστο μου...Τι απιστευτα [πυ ειχαμε περασει!! Απο το πουθενα βγηκε μια μαγικη βολτα!!
Εχω κανει το απιστευτο σε BMW R51.Την ειχα κοπανησει απο το στρατοπεδο κι επρεπε να παω μεσα ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ.Το γουρουνι στον παγο ειναι οτι χειροτερο.Δεν συζηταμε το θεμα "πεφτω" γιατι απλα δεν σηκωνεται μετα.Οποτε "επλεξα" σχοινι στον πισω τροχο κι εκανα περιπου 3 χλμ σε παγο.Πιο πριν ειχε χιονι αλλα εκει με πολυ λιγο γκαζι σταθερα με πηγε οκ.
Μην το δοκιμασετε παντως.:nono:
:wave2: :wave2: :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
tip: Αν ξεκινάτε γιά ταξίδι όπου ίσως συναντήσετε τέτοιες συνθήκες να έχετε ΠΑΝΤΑ μαζί σας 10 μέτρα σχοινί (τουλάχιστον 5mm). Αν η κατάσταση δε παλεύεται με τιποτα, τυλίγεις το σχοινί γύρω από τον πίσω τροχό με τέτοιο τρόπο που να σχηματίζει σε αρκετά σημεία Χ πάνω από το πέλμα του ελαστικού. Η λύση αυτή είναι δοκιμασμένη και είναι τόσο αποτελεσματική που μπορείς να κάνεις ακόμα και ελεγχόμενα ντρίφτ πάνω στο πάγο !!! Αυτά που μας λες ισχύουν ή είναι φαντασιώσεις? Και αν ναι , τα έχεις κάνει ποτέ ή στα είπαν και μας παραμυθιάζεις? :a13: :a22: :a48: :a029:
+ σε όλα :winka: :wave2:
Χωμάτινος
27/12/2007, 07:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
Αυτά που μας λες ισχύουν ή είναι φαντασιώσεις? Και αν ναι , τα έχεις κάνει ποτέ ή στα είπαν και μας παραμυθιάζεις? :a13: :a22: :a48: :a029:
...
:a22: στα μούτρα σου ρε :mad:
:lol: :beer: :wave2:
παρεμπιπτόντως, η κρεατόσουπά σου ήταν αγίασμα :a8:
Πάντως ελαφρύ μηχανάκι με χωμάτινα ελαστικά στο (απατητο) χιόνι πάει μια χαρά .:wacko:
115591
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Πάντως ελαφρύ μηχανάκι με χωμάτινα ελαστικά στο (απατητο) χιόνι πάει μια χαρά .:wacko:
Αυτο ειναι το ευκολο ρε Μαριε... :D
Για τον παγο πες μας! :ninja: :lol:
dirtbird
27/12/2007, 10:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Αυτο ειναι το ευκολο ρε Μαριε... :D
Στον πάγο, με τα φαλαινοθηρικά που καβαλάτε και χωρίς λάστιχα με καρφιά, απλά πάτε γυρεύοντας :D :D
makis206
27/12/2007, 10:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
φαλαινοθηρικά
:eyepop:
:rotflmao: :bawl: :bawl: :rotflmao:
γελάει ο βαραντερο-υποψήφιος.. :look:
Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
Στον πάγο, με τα φαλαινοθηρικά που καβαλάτε και χωρίς λάστιχα με καρφιά, απλά πάτε γυρεύοντας :D :D
Ναι !!! :D
Χωμάτινος
27/12/2007, 10:52
Φαντάσου στη φωτογραφία που παράθεσες το απάτητο χιόνι να καλύπτει τα κέντρα των τροχών, παίρνεις φόρα (όπου βρείς) και καρφώνεις 1η-2α-3η σκασμένη σηκώνεσαι όρθιος και πηγαίνεις με την καταπληκτική ταχύτητα των 15 χλμ/ω ενώ ο πίσω τροχός σβαρνίζει το παχύ χιόνι ψάχνοντας να βρεί πρόσφυση στο χώμα από κάτω. Στην προκειμένη περίπτωση αν το πας με 1η-καθιστός-τα πόδια κάτω, θα ταξιδεύεις με την απίστευτη ταχύτητα των 1-2 χλμ/ω.
Χρήστο στον πάγο χρειάζεσαι ειδικού τύπου ελαστικά.
Και όπως είπε και ο dirtbird όσο αυξάνεται το βάρος δυσκολεύει η κατάσταση.
Το Τ-63 το θές ? :wave2:
Χρήστο στον πάγο χρειάζεσαι ειδικού τύπου ελαστικά.
Και όπως είπε και ο dirtbird όσο αυξάνεται το βάρος δυσκολεύει η κατάσταση.
Το ξερω και πολυ καλα μαλιστα... :smilea:
Απλα, πλακα κανω. :lol:
Το Τ-63 το θές ? :wave2:
Εχεις Π.Μ. :wacko:
Έτσι πάνε στο χίονι....
http://www.youtube.com/watch?v=jqSoXFTdGk4
:lol: :lol:
costas81
27/12/2007, 16:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Zid
Έτσι πάνε στο χίονι....
άντε να το κατεβάσει τώρα απο εκεί!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Έτσι πάνε στο χίονι....
Το ανηφόρι (από ότι φαίνεται στο βιντεάκι) στο χιόνι μοιάζει με την άμμο . Γενικά θέλει καρίδωμα το γκάζι . :wave2:
Στον πάγο παιδιά το μόνο που μας σώζει είναι τα καρφιά.
Κατα τα άλλα αν δεις πάγο καλύτερα άσε το μηχάνημα σπίτι και συνέχισε με κάποιο άλλο μέσο.
Ύπάρχει και μια ακόμα λύση για τον πάγο, θεωρητική.
Τυλίγεις τους τροχούς, προσεκτικά για να μην έχουμε άλλα, με πανιά και συγκεκριμένα με παλιές μάλλινες κάλτσες.
Το μάλλινο ύφασμα κολλάει στον πάγο και σε προστατεύει από το πολύ γλίστριμα.
Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμα να δω αν δουλεύει.
έχω αρχίσει όμως να μαζεύω μάλλινες κάλτσες.
Ένας τρόπος να μετατραπεί η μοτο σε snowmobile.
http://www.snoxcycle.com/video01.htm
Καλή χρονιά.
Υ.Γ. το ξεφούσκωμα των ελαστικών έχω ακούσει, βοηθάει. Το παραθέτω χωρίς προσωπική εμπειρία.
nakedorange
28/12/2007, 13:50
Έτσι πάνε στο χίονι....
:nono:
στο χιονι ειπες? (http://www.metacafe.com/watch/92090/motorbike_ice_roadracing/)
Φαντάσου στη φωτογραφία που παράθεσες το απάτητο χιόνι να καλύπτει τα κέντρα των τροχών, παίρνεις φόρα (όπου βρείς) και καρφώνεις 1η-2α-3η σκασμένη σηκώνεσαι όρθιος και πηγαίνεις με την καταπληκτική ταχύτητα των 15 χλμ/ω ενώ ο πίσω τροχός σβαρνίζει το παχύ χιόνι ψάχνοντας να βρεί πρόσφυση στο χώμα από κάτω....
Για συνέχα ρε ομορφούλη για το τι γίνεται όταν συναντήσεις λακούβα που είναι καλυμμένη από το χιόνι και δεν την πήρες πρέφα ...:winka:
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Για συνέχα ρε ομορφούλη για το τι γίνεται όταν συναντήσεις λακούβα που είναι καλυμμένη από το χιόνι και δεν την πήρες πρέφα ...:winka: αγοράζεις ορεινό για χειμερινές διακοπές . κάτι βέβαιο στο χιόνι. Άρα το θέμα δεν είναι αν πέσεις αλλά πως θα το περάσεις.:winka:
Άρα το θέμα δεν είναι αν πέσεις αλλά πως θα το περάσεις.:winka:
Το θέμα είναι ότι πρέπει να το δεις ...:winka:
(αλλιώς πρέπει είσαι συνέχεια "στην μία" - και τα καπάκια έρχονται σωρηδόν, μια και δεν πιάνει το πίσω φρένο στο χιόνι...):winka:
devil's animal
28/12/2007, 19:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από nakedorange
:nono:
στο χιονι ειπες? (http://www.metacafe.com/watch/92090/motorbike_ice_roadracing/)
:a53: :a53: :a53: :a53: :a53:
μακραν οτι πιο εντυπωσιακο εχω δει ποτε μου!!!!!!!!!!!!!!
οι τυποι εχουν.... @@
Δεν νομιζω οτι υπαρχει οδηγηση μοτο στο χιονι--παγο χωρις τα καταληλα λαστιχα ( μεταλικα καρφια... )
Τωρα αν η προσπαθεια ισοροπιας στο χιονι ..... Το παταω ελαχιστα φρενο--πλαγιαζω λιγο--- ωπ κατω τα ποδια---- χαιδευω το γκαζι και.......Πεφτω δεν πεφτω ... Λεγετε οδηγηση στο χιονι..... Απλα παω πασο......
:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
:a53: :a53: :a53: :a53: :a53:
οι τυποι εχουν.... @@
+1000.. :)
taxydromos
28/12/2007, 21:05
η οδηγηση, οσο το παχος του χιονιου ειναι μικρο ειναι εφικτη και με τα χωματινα ελαστικα εφοσον αυτο(το χιονι) δεν εχει παγωσει..
τωρα αν το παχος του χιονιου ειναι μεγαλο, ειναι αδυνατη η οδηγηση καθοσον ο μπροστινος τροχος φρακαρει και ο πισω δεν βρισκει στερεο εδαφος - σε αντιθεση με τα τζιπ που λογω μεγαλου βαρους βρισκουν με τους τροχους προσφυση στη λασπη που βρισκεται κατω απο το χιονι..
..σαφως στις ροδιες οπου εχει παγωσει το χιονι, μονο με καρφια μπορεις να κινηθεις αξιοπρεπως...
Χωμάτινος
31/12/2007, 20:26
Για συνέχα ρε ομορφούλη για το τι γίνεται όταν συναντήσεις λακούβα που είναι καλυμμένη από το χιόνι και δεν την πήρες πρέφα ...:winka:
Το ξέρεις το άσμα που λέει . . .
. . . "πάλι ντόρτια ήφερα" . . .
Το ξέρεις το άσμα που λέει . . .
. . . "πάλι ντόρτια ήφερα" . . . :rotflmao: Τι ντόρτια , δεν λες ασσοδυο (1 2 ώρες ) καλύτερα (http://www.symofe.gr/fchrist07.html)
:lol:
Τι ντόρτια , δεν λες ασσοδυο (1 2 ώρες ) καλύτερα (http://www.symofe.gr/fchrist07.html)
Που την βάλατε την Φοσγκεράου ρε καθίκια ...??? :smokin: :D
Cpt. Haddock
02/01/2008, 13:34
:rotflmao: Τι ντόρτια , δεν λες ασσοδυο (1 2 ώρες ) καλύτερα (http://www.symofe.gr/fchrist07.html)
:eyepop: :rotflmao: :lol: :bigcry: :uplate: :eek: :cry:
Κι ο Μάνος παραμονές Χριστουγέννων προσπαθούσε να με πείσει "ο δρόμος μια χαρά πάει, ανεβαίνεις με το tiger για πλάκα"
ευτυχώς που τον ξέρω τι κουμάσι είναι :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Κι ο Μάνος παραμονές Χριστουγέννων προσπαθούσε να με πείσει "ο δρόμος μια χαρά πάει, ανεβαίνεις με το tiger για πλάκα"
ευτυχώς που τον ξέρω τι κουμάσι είναι :smokin:
Ελα ρε...
Τι ειχε ο δρομος? :dizzy:
Cpt. Haddock
02/01/2008, 13:38
Τι ειχε ο δρομος? :dizzy:
ποιος δρόμος; :lol: :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ευτυχώς που τον ξέρω τι κουμάσι είναι :smokin: Όχι ρε , μέχρι το καταφύγιο μια χαρά ήταν . Μέχρι και μίκρα 1000αρι ανέβηκε χωρίς αλυσίδες. Μετά άρχιζαν τα γούστα :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Χωμάτινος
03/01/2008, 09:03
Που την βάλατε την Φοσγκεράου ρε καθίκια ...??? :smokin: :D
50 χιλιόμετρα, 10 ώρες. Νυχτερινή οδήγηση σε πάγο, τρελά γλέντια :wacko:
Stergios69
03/01/2008, 10:57
50 χιλιόμετρα, 10 ώρες. Νυχτερινή οδήγηση σε πάγο, τρελά γλέντια :wacko:
...και φυσικά, το μηχανάκι του Μάνου ήταν βρώμικο ΠΡΙΝ ξεκινήσει η βόλτα... :D :wave2:
:rotflmao: Τι ντόρτια , δεν λες ασσοδυο (1 2 ώρες ) καλύτερα (http://www.symofe.gr/fchrist07.html)
Με την ''Δαναη'' εκανα πρωτοχρονια:bigcry: .
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Με την ''Δαναη'' εκανα πρωτοχρονια:bigcry: . Έλα ρε , είναι φίλη σου ?
Αν ναι πες της καλή χρόνια από τα μουρλοκομεια του Πάρνωνα
:beer: :wave2:
Έλα ρε , είναι φίλη σου ?
Αν ναι πες της καλή χρόνια από τα μουρλοκομεια του Πάρνωνα
Τωρα ειναι Εδεσσα.:bigcry:
Υποδεχτηκαμε τον καινουργιο χρονο στην παραλία της Αγ.Αννας(ευβοια) ειχε μαζεψει ξυλα αναψαμε μια μεγαλη φωτια και τραγουδαγαμε πιο καλη μοναξια:lol: μεχρι να αλλαξει ο χρονος.:lol:
Κατι ελεγε στην γυναικα μου για Παρνωνα και τι καλα παιδια ηταν αυτα και τετοια αλλα δεν εδωσα σημασια ,που να φανταστω.:beer:
Χρυσος ανθρωπος με μεγαλη επιγνωση του τι κανει το μονο - μιλαει πολυ.:lol: :bawl:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Χρυσος ανθρωπος με μεγαλη επιγνωση του τι κανει το μονο - μιλαει πολυ.:lol: :bawl:
:beer: :wave2: Όντος χρυσός, για το ότι μιλαει πολύ δεν το κατάλαβα γιατί εμείς μιλάμε περισσότερο :lol: :rotflmao: :lol:
Τι σου είναι οι εκδρομές και τα τυχαία , αυτά ομορφαίνουν την ζωή μας :beer: :beer: :wave2:
SUPERMARIO
05/01/2008, 13:59
πιστευω οτι η καλυτερη λυση ειναι κλειδωμα στο γκαραζ η μηχανη και για τις μετακινησεις ταξι-ΜΜΣ-ποδαρακια-αυτοκινητο (αν το καταδεχεσαι:D )
δεν υπαρχει τροπος να οδηγησεις για πολυ ωρα στο χιονι και να μην πεσεις, αλλα απλα για να περασεις ενα μικρο κομματι που θα βρεθει μπροστα σου και να μην πεσεις.εχει μεγαλη διαφορα.ακομα και σε χωρες που το χιονι ειναι καθημερινο φαινομενο τον χειμωνα (δεν ξερω αν εχεις παει σε καμια) θα πρεσεχες οτι οι δρομοι τους ειναι διαφορετικοι απο τους δικους μας και σε αρκετες περιπτωσεις πλακοστρωτοι.
στο αφρατο χιονι ισως κατι μπορουσε να γινει με την καταλληλη μηχανη και με εξαιρετικες γνωσεις "endouradikes".αλλα στο πατημενο απο τα αυτοκινητα πολης χιονι=παγο :nono:
Krokodilos001
06/01/2008, 11:48
kai diabazo...diabazo...diabazo..
gia pio xioni kai pago lete??? sta bouna kai sta lagadia???
an pas ekei pas girebontas gia mpelades...opote kali epitixia.
tora an einai gia ton dromo...pou einai to problima??? pote mipos exei xioni???
i mipos den mporeis na perimeneis liges ores na ton katharisoune?
kai oso gia ton pago? pote? ta alatia na einai kala!
kai o paragontas thermokrasia fisika den ton leei kanenas???
O pagos kato apo tous -5 (kai -3) den glistraei, fisika prepei na eisai prosextikos, den ginete na ksineis. ta papoutsia glistrane perissotero. Otan einai giro apo to miden, kai o pagos einai igros...tote glistraei !!! poli.
Prin ksekiseis bges ligo sto dromo me ta podia kai anixthefse ton.
kai ne odigao kathimerina..anagastika. kai exo odigisei eno xionizei kai se pagomenous dromous..mexri kai -20 isos kai pirisotero.
Odigas prosextika, kai sintiritika, exontas epignosi oti mpori na figeis ana pasa stigmi. Den to pezis xeimerinos schoumacher... kai diabazeis ton dromo mprosta sou, diabazeis pos patane ta aftokinita mprosta sou.
kai oute kargfia thelei, i sxinia, i kaltses.
i malon malines kaltses theloun ta podia :lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Krokodilos001
kai diabazo...diabazo...diabazo..
an pas ekei pas girebontas gia mpelades...opote kali epitixia.
tora an einai gia ton dromo...pou einai to problima??? pote mipos exei xioni???
i mipos den mporeis na perimeneis liges ores na ton katharisoune?
kai oso gia ton pago? pote? ta alatia na einai kala!
kai o paragontas thermokrasia fisika den ton leei kanenas???
O pagos kato apo tous -5 (kai -3) den glistraei, fisika prepei na eisai prosextikos, den ginete na ksineis. ta papoutsia glistrane perissotero. Otan einai giro apo to miden, kai o pagos einai igros...tote glistraei !!! poli.
Prin ksekiseis bges ligo sto dromo me ta podia kai anixthefse ton.
kai ne odigao kathimerina..anagastika. kai exo odigisei eno xionizei kai se pagomenous dromous..mexri kai -20 isos kai pirisotero.
Odigas prosextika, kai sintiritika, exontas epignosi oti mpori na figeis ana pasa stigmi. Den to pezis xeimerinos schoumacher... kai diabazeis ton dromo mprosta sou, diabazeis pos patane ta aftokinita mprosta sou.
kai oute kargfia thelei, i sxinia, i kaltses.
i malon malines kaltses theloun ta podia :lol:
Κρυουλιαρη !!
:rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Κρυουλιαρη !!
Ματαπέστο! :lol:
Krokodilos001
06/01/2008, 20:59
kriouliaris.....
:mad:
a mipos prepei na bgalo broma????
e????:lol: :lol: :lol:
Kostas NL
08/01/2008, 19:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Κρυουλιαρη !!
Κρυουλιάρης ο Κροκ?
Ρε με το εκκωλαπτηριο αυγών που εσύ ονομάζεις σπίτι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Krokodilos001
an pas ekei pas girebontas gia mpelades...
Τόσα χρόνια δεν είχα ανακαλύψει τι γυρεύω ...:a018: :a018: :a018:
Τσώπααα... Τσώπααα... :a9:
Ποτέ δεν ειν' αργά... :smilea: :dizzy:
:lol: :rotflmao: :lol:
Krokodilos001
11/01/2008, 20:15
e tora pou emathes, olokliritkikes?
Krokodilos001
11/01/2008, 20:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από Kostas NL
Κρυουλιάρης ο Κροκ?
Ρε με το εκκωλαπτηριο αυγών που εσύ ονομάζεις σπίτι.
:rotflmao:
re me eftiakses! gamo tis perigrafes
Aptaliko
07/03/2008, 12:00
Σε γενικές γραμμές και σε οδήγηση μέσα στην πόλη είναι πιο ασφαλές (όταν δεν μπορούμε να το αποφύγουμε)
1) να οδηγούμε στα αυλάκια (πατημένο λίγο χιόνι αλλά πάγος) που αφήνουν τα οχήματα ή ανάμεσα τους (απάτητο χίονι αλλά πιο πολύ σε ποσότητα);
2) σε όρθια ή καθιστή θέση;
Άμα θέλετε χιόνια, αυτό είναι κατάλληλο.
123276
Δεν έχουμε νούμερα, αλλά το παλλικάρι λέει οτι είναι σειρά 80-100 για τζίπ.
123277
Οδήγηση σε χιόνι/πάγο Εδώ (http://vbox7.com/play:b128113e)
Χωμάτινος
27/03/2008, 12:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από KiNG-R!
Οδήγηση σε χιόνι/πάγο Εδώ (http://vbox7.com/play:b128113e)
Τα παλληκάρια έχουν λάστιχα με spikes και οδηγούν σε καθαρό πάγο. Σε συνθήκες χιονιού σε απασχολούν άλλα πράγματα . .
. . όπως το ύψος του χιονιού . .
. . καθώς και το γεγονός ότι η ποδιά μετατρέπει τη μηχανή σε snowboard, οπότε bye bye πρόσφυση :wave2:
125256