Σύνδεση

View Full Version : Μήπως με δουλεύουν??? βοηθεια!!

petridist
13/11/2004, 12:51
ρε παιδιά έχω άλι την μοτό μου γα πούλημα σε κάποια sites ελληνικά.. καλα ως εδώ..

παίρνω ενα mail προχθες απο johnsmith@... (πρωτοτυπία το όνομα) που λέει οτι ενδιαφέρεται για τη μηχανή μένει αμερική αλλά δεν τον ενδιαφέρει γιατί εχει δικό του πράκτορα μεταφορών και θα του τη μεταφέρει αυτός...

και μου λέει οτι τα χαρτιά της άδειας κλπ θα τα κανονίσει ο πράκτορας του κλπ κλπ..

""payment will be made by check dawn in Europe""

τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά???

όποιος ξέρει κατι να πει τιποτα... να είμαι έτοιμος να πλακώσω τον πράκτορα στις γρήγορες???

:beer:

CyBeRseXX
13/11/2004, 13:17
katarxin opos eipes to username tou fernei pros apati, kati san to epitheto papadopoulos stin xora mas.

gia tin metafora den se xalaei an exei diko tou praktora. to thema tou cheque tha prepei na se xalaei. Mallon sou egrapse:

""payment will be made by check dRawn in Europe"" pou simainei tha sou steilei epitagi europaiki trapezas. Opou mplekontai epitages einai risky mia pou mporei na einai maimoudes, na exoun imerominia eksargirosis opote tin grapsei o upografon, kai fisika na einai akalipti. Pote den kaneis metavivasi i den dineis kati para mono otan "katharisei" sto logariasmo sou i epitagi diladi otan parei to xrima!

Apo tin alli mporeis na tou apantiseis-giati pote den ksereis, isos einai sostos- oti tha mporouses na kaneis tin metabibasi alla mono otan pareis in cash to poso pou theleis. Enallaktika as sou dosei cash ta lefta o dikos tou praktoras.

petridist
13/11/2004, 13:38
αυτό σκέφτηκα κι εγώ.. οτι αν πάρω φράγκα μετά χαλαρά.. αλλα επιταγές και μαλακίες με τίποτα...

thx!:beer:

gdevelek
13/11/2004, 14:30
Δεν είναι ανάγκη να αποκλείσεις την επιταγή. Μπορείς να δεχθείς αλλά να παραδώσεις τη μηχανή μόνο αφού η επιταγή "καθαρίσει" και το ποσό της εγγραφεί στο λογαριασμό σου, οπότε πλέον η επιταγή έχει γίνει μετρητά.

xotiko
13/11/2004, 15:23
NO MONEY NO HONEY!!!!!!etsi pes tou...kserei autos!

Stergios69
13/11/2004, 16:51
Einai apati karampinati!!!
Sto advrider.com eixe syziti8i ektenestata.

periklisk
14/11/2004, 23:13
Θοδωράκο αν δεν πέσει το τάληρο πέστου να πάρει το ΜΠ@ΥΛ@!!!!

....και δώρο ένα @@ στη λαδόκολλα!!!!

afrotwin
15/11/2004, 08:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από petridist
ρε παιδιά έχω άλι την μοτό μου γα πούλημα σε κάποια sites ελληνικά.. καλα ως εδώ..

παίρνω ενα mail προχθες απο johnsmith@... (πρωτοτυπία το όνομα) που λέει οτι ενδιαφέρεται για τη μηχανή μένει αμερική αλλά δεν τον ενδιαφέρει γιατί εχει δικό του πράκτορα μεταφορών και θα του τη μεταφέρει αυτός...

και μου λέει οτι τα χαρτιά της άδειας κλπ θα τα κανονίσει ο πράκτορας του κλπ κλπ..

""payment will be made by check dawn in Europe""

τι σημαίνει αυτό ρε παιδιά???

όποιος ξέρει κατι να πει τιποτα... να είμαι έτοιμος να πλακώσω τον πράκτορα στις γρήγορες???

kitakse file mou kat arxin o tipos 8a se plirosi me epitagi ke 8a analavi o praktoras tin pliromi sou diladi 8a exis na kanis me kapion eksousiodotimeno an8ropo endiameso tou amerikanou ke esena
tora an i epitagi pou 8a sou dosi o praktoras ine gia meta ena mina i parapano tote xalase tin doulia ke min asxolise an omos sou tin kopsi gia mia vdomada noritera apo oti 8a gini i doulia i tin idia mera tote den exis provlima pas mazi me ton praktora ke tin eksargironis ipografis ta xartia ke teliose

iparxi omos mia xroniki diarkia stin agoropolisia opou ke agorastis ke politis mporoun na tin feroun o enas ston alo mia ke se afto to metexnio tis metavivasis isaste ksekremasti

kalo ine lipon na giniki kapio idiotiko simfonitiko prin tin antalagi opou 8a eksigite ti kanete agorastis ke politis ke me pio tropo ginete i pliromi ke ola ta sxetika se mia ipef8ini dilosi outososte an kati pai strava na mporis na vris to dikio sou
afto simeni oti xriazese ta pliri stixia praktora ke agorasti
ke episis mia ipef8ini dilosi tou praktora gia to gnisio tis ipografis tou
ke meta apo ola afta ta opia ine poli logika na simvenoun ke i perisoteri magazatores pou poulane me dosis as poume ta efarmozoun gia na ine kalimeni

meta apo ola afta ke i epitagi akalipti na ine tous trexis asxima vevea kalo ine na sinenoi8is gia to 8ema tis epitagis na gini xeri me xeri i antalagi zestou xrimatos ke mixanis

petridist
15/11/2004, 11:21
τα νεότερα έχουν ως εξής.. μου έστειλε mail και είπε οτι θα συννενοηθεί με τον πράκτορα του για το πότε μπορεί να είναι εδώ για να κανονίσουμε... εγώ του είπα οτι τη μηχανή θα την έχει όταν συναντηθώ με τον πράκτορα, πάμε μαζί στην τράπεζα, πάρω τα λεφτά επιτόπυ απο την τράπεζα, και μετά πάμε στο μηχανολογικό και κάνουμε τη μεταβίβαση ωραία και καλα.. γενικά δεν πρόκειται να τη δώσω έχοντας μια επιταγή στα χέρια... και αν όλα αυτά είναι απάτη, τότε σίγουρα θα αποκαλυφθεί!! γενικά αν ψάχνουν για πρόβατα αμερικανάκια στην Ελλάδα... κάνουν λάθος!!

και πάλι ευχαριστώ παιδιά!! Είδομεν!

:beer: :wave2:

Stergios69
15/11/2004, 11:50
Σωστόςςςςςςςςςςςςς

gdevelek
15/11/2004, 12:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από petridist
τα νεότερα έχουν ως εξής.. μου έστειλε mail και είπε οτι θα συννενοηθεί με τον πράκτορα του για το πότε μπορεί να είναι εδώ για να κανονίσουμε... εγώ του είπα οτι τη μηχανή θα την έχει όταν συναντηθώ με τον πράκτορα, πάμε μαζί στην τράπεζα, πάρω τα λεφτά επιτόπυ απο την τράπεζα,

:beer: :wave2:

Θεωρώ απίθανο να πάρεις τα χρήματα επιτόπου από την τράπεζα. Η τράπεζα θα σου ζητήσει χρόνο για να καθαρίσει η επιταγή, και μιλάμε για μερικές μέρες όχι για ώρες.

Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία στην πώληση.

viki
15/11/2004, 12:50
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ, ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ.

ΠΧ: ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ : 15/11/2004

ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ.

Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.

ΠΧ: ΑΝ ΚΟΨΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ.

ΖΗΤΑΣ ΕΠΙΤΑΓΗ ΛΟΙΠΟΝ "ΗΜΕΡΑΣ" ΚΑΙ ΠΑΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΗΣ.

ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!:wave2:

petridist
15/11/2004, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από viki
ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΛΗΞΗΣ, ΕΙΣΠΡΑΤΤΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΡΓΑΣΙΜΗ.

ΠΧ: ΗΜ/ΝΙΑ ΛΗΞΗΣ : 15/11/2004

ΑΥΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ.

Ο ΤΥΠΟΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΟΜΩΣ ΝΑ ΚΟΨΕΙ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ.

ΠΧ: ΑΝ ΚΟΨΕΙ ΣΗΜΕΡΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΑΓΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΗΣ ΔΩΣΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΧΤΕΣΙΝΗ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ ΝΑ ΤΗΝ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙΣ.

ΖΗΤΑΣ ΕΠΙΤΑΓΗ ΛΟΙΠΟΝ "ΗΜΕΡΑΣ" ΚΑΙ ΠΑΣ ΕΠΙ ΤΟΠΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΠΟΥ ΕΚΕΙ ΘΑ ΤΣΕΚΑΡΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΤΗΣ.

ΧΩΡΙΣ ΛΕΦΤΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ!!!!:wave2:

αυτό δεν το ήξερα για τις επιταγές!! Ευχαριστώ πολύ!! :wave2:

gdevelek
15/11/2004, 13:43
Το αντίκρυσμα ΔΕΝ μπορούν να το τσεκάρουν επιτόπου αν η επιταγή έχει εκδοθεί από άλλη τράπεζα, πόσο μάλλον από τράπεζα του εξωτερικού.

alfa156
15/11/2004, 19:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
Θεωρώ απίθανο να πάρεις τα χρήματα επιτόπου από την τράπεζα. Η τράπεζα θα σου ζητήσει χρόνο για να καθαρίσει η επιταγή, και μιλάμε για μερικές μέρες όχι για ώρες.

Σε κάθε περίπτωση καλή επιτυχία στην πώληση.
η επιταγη λεει πανω,πληρωτεα επι τη εμφανιση και εχει χωρο διπλα για την ημερομηνια,που σημαινει,η ημερομηνια που ληγει η επιταγη πχ 15-11-2004 απο τοτε και μετα μπορεις να την εισπραξεις.

Boxer
16/11/2004, 09:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
η επιταγη λεει πανω,πληρωτεα επι τη εμφανιση και εχει χωρο διπλα για την ημερομηνια,που σημαινει,η ημερομηνια που ληγει η επιταγη πχ 15-11-2004 απο τοτε και μετα μπορεις να την εισπραξεις.

Λαθος.!!!!

Η επιταγη πληρωνεται με την εμφανιση ας ειναι και δεκα μηνες πριν απο τη ημερομηνια που γραφει. Η τραπεζα ειναι υποχρεωμενη να την πληρωσει εαν βρει υπολοιπο στο λογαριασμο. Εαν δεν εχει μπορεις να τη σφραγισεις.

π.χ. εχω επιταγη που ληγει 1/1/05

Παω σημερα στην τραπεζα και τη δειχνω. Η τραπεζα ειναι υποχρεωμενη να την πληρωσει.

Απλα συνηθως ενημερωνει τον πελατη της οτι το και το συμβαινει.
Επισης εαν ειναι ακαλυπτη μπορω να την σφραγισω και ας ληγει 1/1/05.

Διοτι μεταχρονολογημενες επιταγες δεν υφιστανται.Θεωρειται εκ του νομου οτι εγινε ορθογραφικο λαθος.

Απο την αλλη εαν παω να την εισπραξω την 15/1/05 ειναι στη διακριτικη ευχερια του εκδοσαντος να την πληρωσει διοτι μετα απο 8 εργασιμες χανεται το δικαιωμα.Για αυτο συνηθως αλλαζουν την επιταγη με μια αλλη για πιο μετα.

Spike
16/11/2004, 09:51
An i epitagi exei ekdothei apo xeni trapeza tha parei valeur (imerominia ekkatharisis) gia na tsekarei i trapeza stin opoia tha tin katatheseis ean exei antikrysma i oxi. Se aytin tin periptosi tha kathysterisei poly i pliromi (kapou 15 me 20 ergasimes imeres ) syn tou oti tha epibaryntheis (exei den exei antikrysma) me ta exoda tis epitagis.
Ayti i kathysterisi ofeiletai ston exis logo :
Eo stin Ellada (trexa gyreue) tha prepei i trapeza pou tha katatheseis tin epitagi na dei poios einai o antapokritis tis antistoixis ekdousas trapezas (custodian) kai na apeuthynthei stin antistoixi trapeza , i opoia me tin seira tis tha epikoinonisei me tin trapeza sto exoteriko... kai toumpalin...

Megale trexa gyreue kai den se blepo na pairneis lefta , ase pou tha epibaryntheis me ta exoda tis epitagis (plirotheis den plirotheis) , opote pes tou ean thelei kali tin pisti na tou doseis arithmo logariasmou kai na sou steilei ta lefta ekei me swift i western union. (kathe 8.000 euro exeis mia mikri epibarynsi)

An boithisa xairomai idiaitera an oxi .... sorry gia to poly bla bla...:look: :look: :look: :look:

petridist
16/11/2004, 12:13
Παιδιά χίλια ευχαριστώ. Με βοηθήσατε και με το παραπάνω για να φυλάω τα ρούχα μου!!

Ο τύπος μετά το τελευταίο μου email που στην ουσία ήταν ''αν ψάχνεις για πρόβατα λάθος χώρα διάλεξες...'' δεν έχει απαντήσει!

Οπότε ή απάτη ήταν που δεν τους έκατσε, ή αν όντως είναι αλήεθεια ολα αυτά κατι του έτυχε..

Οπότε είδομεν..

Και πάλι ευχαριστώ!