PDA

View Full Version : 390χλμ την ωρα.

zephyr1
02/01/2008, 22:44
Πιο ον στο πλανητη μπορει να πιασει αυτη την ταχυτητα?:look:

Εγω παντως σημερα το εμαθα και επαθα πλακα.:hypnotize

el_hymador
02/01/2008, 22:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1

Εγω παντως σημερα το εμαθα και επαθα πλακα.:hypnotize

το hayabusa ... γερακι νομιζω σε καθετη εφορμηση.

gcrook
02/01/2008, 22:54

Αυτο που εφαγε χαλασμενη τυροπιτα;

el_hymador
02/01/2008, 22:55
The peregrine is the fastest bird on record reaching horizontal cruising speeds of 65-90 kmh ( 40-55 mph) and not exceeding speeds of 105-110 kmh (65-68 mph). When stooping, the peregrine flies at much greater speeds however, varying from 160-440 kmh (99-273 mph)!

Pairs of Peregrines mate for life, usually setting up housekeeping high in the cliffs. Since we're running out of cliffs in Europe and the U.S. Peregrines have taken to building their nests up on top of high rise buildings in large cities. Peregrine nests are called scrapes, or eyries and baby falcons are called eyasses. Although they have a high mortality rate, Peregrines have been known to live as long as 15 years.

Στην Ιαπωνια τα λενε Hayabusa.

ZZR 1400 δεν λενε κανενα πλι παντως

zephyr1
02/01/2008, 23:03
Παντως το haya το εχει.:lol: και ας πηρε το ονομα του απ'αυτο.

Οποιος ειδε σημερα sky το μεσημερι ,ειχε ενα απιστευτο (http://www.youtube.com/watch?v=1ukf2vntU44&feature=related) ντοκυμαντερ για το Peregrine Falcon (http://www.youtube.com/watch?v=1ukf2vntU44&feature=related) .

Απο τα 235 χλμ φρενα στα 17 μετρα απο την γη.:eyepop:

Αμα ξαναρχομαστε στην ζωη εγω αυτο θελω να μαι.:p

ΥΓ.Με τυροπιτα το πιο γρηγορο που μπορεις να κανεις ειναι να πας για χεσιμο.:lol:

el_hymador
02/01/2008, 23:11
Αμα ξαναρχομαστε στην ζωη εγω αυτο θελω να μαι.

ασχημη μετενσαρκωση αν μιλαμε για την Ελλαδα :rolleyes:

115989

byron
02/01/2008, 23:15
Παντως το haya το εχει.:lol: και ας πηρε το ονομα του απ'αυτο.

Οποιος ειδε σημερα sky το μεσημερι ,ειχε ενα απιστευτο (http://www.youtube.com/watch?v=1ukf2vntU44&feature=related) ντοκυμαντερ για το Peregrine Falcon (http://www.youtube.com/watch?v=1ukf2vntU44&feature=related) .

Απο τα 235 χλμ φρενα στα 17 μετρα απο την γη.:eyepop:

Δεν ξέρω αν είναι το ίδιο, πάντως σε μια επίσκεψη στο κέντρο Αγριων Ζώων στην Αίγινα, ο υπέυθυνος μας είχε δείξει ένα είδος γερακιού (ζει και στην Ελλάδα), το οποίο αποδεδειγμένα το είχαν μετρήσει στην Αγγλία στα 450 χλμ. Πιθανολογούν ότι ξεπερνούν και αυτη την ταχύτητα.

Το συγκεκριμένο είδος (που δεν θυμάμαι το όνομα του), ήταν προικισμένο για τέτοιες ταχύτητες απ΄τη φύση, μιας και είχε αρκετές διαφορές από τα αδέλφια του. Ήταν αρκετά πιο βαρύ, λόγω ισχυρότερου σκελετού-οστών και πιο αεροδυναμικό.

Εκτός αυτού τα αρπακτικά πουλιά έχουν την ισχυρότερη όραση μεταξύ των πλάσματων αυτού του πτωχού πλανήτη.
Σχεδόν 360 μοίρες οπτικό πεδίο, με δυνατότητα να κάνουν zoom σε ότι τους ενδιαφέρει.

Κάτι σαν track while scan :lol:

el_hymador
02/01/2008, 23:25
Παντως απο ''σχεδιαση'' δεν σου γεμιζει το ματι...

σαν λιγο πιο τσαμπουκαλεμενη δεκαοχτουρα μοιαζει...

γουτ-γουτ

115991

byron
02/01/2008, 23:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
ασχημη μετενσαρκωση αν μιλαμε για την Ελλαδα :rolleyes:

Δεν λες τίποτα..... (http://www.ekpazp.gr/multi/index.php?option=com_content&task=view&id=31&Itemid=2)

@zephyr. Πετρίτης είναι το όνομα του στα Ελληνικά. :wave2:

notakos600
02/01/2008, 23:34

γουτ-γουτ

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

byron
02/01/2008, 23:40

γουτ-γουτ

Σαν δεκαοχτούρα που γαμεί και δέρνει όμως... (http://www.youtube.com/watch?v=b8eZJnbDHIg&feature=related)

:rotflmao: :rotflmao:

notakos600
03/01/2008, 00:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Σαν δεκαοχτούρα που γαμεί και δέρνει όμως... (http://www.youtube.com/watch?v=b8eZJnbDHIg&feature=related)

Divebombs είναι τα περιστέρια βούτες? :lol: :lol:

Tpap
03/01/2008, 04:06
Πριν 2-3 χρονια ημουν στην περιοχη της λαρισας σε επαγγελματικο ταξιδι, οταν εκανα μια παρακαμψη κ μπηκα σε ενα χωριο για βενζινη.
Την ωρα που γεμιζα παρατηρησα στον ουρανο να φερνουν βολτες πανω απο ενα φρεσκο οργωμενο χωραφι διπλα στο βενζιναδικο ομαδα απο γερακια και αραια κ που να κανουν κατι ασυλληπτες για το ματι καθετες εφορμησεις αρπαζοντας τρωκτικα απο το φρεσκοσκαμμενο χωμα..
Τοτε ειδα μια μανα να μπαινει σε κατι κεραμυδια ενος παρακειμενου εγκαταλλελημενου σπιτιου..
Περιμενα να ξαναβγει, αφου ζητησα μια σκαλα απο τον βενζινα, και μετα ανεβηκα στην φωλια της.
Εκει ειδα 4 μικρα. Εβαλα το χερι μου (εχοντας το νου μου να μην ερθει η μανα), κ επιασα το ενα.
Κατεβηκα γρηγορα-γρηγορα επεστρεψα την σκαλα, το εβαλα σε ενα μικρο κουτακι κ ξεκινησα για επιστροφη.
--''Τι τα μαζευεις ?'' αποκριθηκε ο βενζινας
--''Εδω τα σκοτωνουμε με τα δικαννα, γιατι μας χαλανε τα κοτετσια..'' συνεχισε ο τυπος..
--''εσυ δεν θα εχεις παντως τετοια καταληξη'' σκεφτηκα κ κοιταξα το μικρο διπλα μου στο καθισμα του συνοδηγου.

ο μικρος ...ηταν ενα αφοβο μικρο πουλακι με καταλευκα πτυλα, στοιβαρα ποδια με κοφτερα νυχια, κατακιτρινο γαμψο ραμφος και καταμαυρα ματια με ανθρωπινη σχεδον διαπεραστικη ματια...που δεν εφευγε οταν του προετεινα το δακτυλο παρα μονον το τσιμπουσε δειχνοντας οτι πειναει.
Σταματαω σε ενα κρεοπωλειο και του πηρα λιγο συκωτι, το εκοψα με ενα κοπιδι κ το ταιζα καθε μια ωρα κατα την επιστροφη μας για αθηνα...

Tpap
03/01/2008, 04:26
Ψαξιμο στο νετ, επαφη με την ορνιθολογικη για πληροφοριες διατροφης, χρωματισμους ---για να το καταταξω-- ηλικια, φυλο, συνηθειες...
Το ειχα σε ενα καλαθι στην βεραντα μου κατα την διαρκεια της μερας.
Καθε βραδυ οταν κοιμομουν το εφερνα διπλα στο κρεββατι μου και ολο το βραδυ το ενα μου χερι το ειχα μες στο καλαθι..εκεινο εμπαινε κατω απο το χερι μου κ τοτε κοιμοταν..

Αρχικα το ταιζα συκωτι, κοτοπουλο στηθος χωρις λιπος, και επειτα μικρα ποντικακια απο πετ σοπς..
Το καλαθι του το ειχα κρεμασει για να ειναι ψηλα και σιγα σιγα πλεον ειχε αρχισει να βγαινει και να καθεται στο χειλος..
Οταν εμπαινα στο σπιτι πριν καν με δει εκανε σαν τρελο..φωναζε γεματο χαρα και χτυπουσε τα φτερα του με δυναμη..!
Επρεπε ομως να αρχισω να το μαθω να πετα, οπως θα καναν οι γονεις του.
Τοτε ηταν που ολοι μου λεγαν οτι αν δεν τοβαλω σε κλουβι κ συνεχισω να το εχω ετσι ελευθερο μολις μαθει να πετα θα φυγει...

Αλλα κανεις τους δεν με ειχε καταλαβει..
Δεν ειχαν καταλαβει οτι αν ηθελε να φυγει εκεινο μια, εγω θα θελα δυο.
Αν εμενε, να εμενε επειδη ηθελε κ οχι γιατι θα το φυλακιζα.

Αρχισα λοιπον να το πεταω δειλα δειλα...αφου προηγουμενως αντικαθιστουσε σε γρηγορους ρυθμους τα πτυλα του με ενα υπεροχο σε υφη αλλα κ χρωματα πτερωμα.
Απο τον αδελφο μου σε μενα, απο το καλαθι του σε μενα ,κοκ...
Σιγα σιγα τα 3μ πτησης γιναν 10μ κ επιστροφη στον ωμο μου και οσο δυναμωνε τοσο πιο μακρια..
Εβγαζα φωτο (θα ανεβασω) κρατουσα σημειωσεις, μετρουσα βαρος, εκπετασμα, υψος κλπ..
Οσπου πετουσε τοσο ψηλα που πλεον δεν το εβλεπα, πετουσε οποτε ηθελε και ερχοταν πισω οποτε ηθελε..και κοιμοταν καθεβραδυ στο καλαθι του.

Tpap
03/01/2008, 04:31
Αφου πλεον ολοκληρωθηκε η αναπτυξη του καταλαβα οτι ηταν ενα πανεμορφο θηλυκο falco tinnunculus ή αλλιως βραχοκιρκινεζο.

Η συνεχεια προσεχως...

devil's animal
03/01/2008, 07:39
please go on....:wacko:

tifoefs
03/01/2008, 12:17
τι το κοβεις ;;;;

ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε θα σε σκισω !!!!

που ειναι η συνεχεια ;;;;

:mad: :mad: :mad: :mad: :uplate: :hypnotize :look:

DimST
03/01/2008, 12:44
Αναμένουμε τη συνέχεια μέ όσες περισσότερες φωτογραφίες μπορείς!

:)

project.breeze
03/01/2008, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Αφου πλεον ολοκληρωθηκε η αναπτυξη του καταλαβα οτι ηταν ενα πανεμορφο θηλυκο falco tinnunculus ή αλλιως βραχοκιρκινεζο.

Η συνεχεια προσεχως...

Αφού το βρήκες έξω από την Λάρισα δεν ήταν Βραχοκιρκίνεζο,μάλλον Βλαχοκιρκίνεζο ήταν :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Συνέχισε,έχει πολύ ενδιαφέρον η ιστορία:beer:

Υ.Γ Λαρισαίος είμαι,μην παρεξηγηθεί κανείς ε :winka:

Krokodilos001
03/01/2008, 14:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
τι το κοβεις ;;;;

ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε θα σε σκισω !!!!

που ειναι η συνεχεια ;;;;

:mad: :mad: :mad: :mad: :uplate: :hypnotize :look:

akous?

prepei na arxiseis me to xeri sou sto kloubi ton papagalon...

:lol:

kai meta blepoume!

costas81
03/01/2008, 15:06
πρέπει οπωσδήποτε να πάιξει φωτο!

116031

ΙΠΠΕΑΣ
03/01/2008, 22:49
Το αξιοσημείωτο σε σχέση με κάποια είδη γερακιών, είναι ότι παρότι δεν αναπτύσουν μεγάλη ταχύτητα σε οριζόντια κατεύθυνση και έτσι κάποια είδη περιστεριών μπορούν και τους ξεφεύγουν, χρησιμοποιούν την τρομακτικής ισχύος όρασης τους για να νικούν τα περιστέρια με άλλο τρόπο.

Με το που εντοπίσουν ένα περιστέρι από πολύ μακριά(Όποιος δει το μέγεθος και την όψη των ματιών τους θα καταλάβει) αρχίζουν να παίρνουν πάρα πολύ ύψος και έτσι καταφέρνουν να βρίσκονται από πάνω από τα περιστέρια χωρίς αυτά να το έχουν αντιληφθεί αφού δεν έχουν ισάξια όραση. Όταν κάποια στιγμή το περιστέρι πετάει ανέμελο, το γεράκι αρχίζει την ελεύθερη πτώση του μαζεύοντας τα φτερά του και μετατρέποντας το σώμα του σε κάποιου είδους βολίδα !!! Η βαρύτητα κάνει την δουλειά της και το γεράκι αναπτύσει τις τρομακτικές ταχύτητες που προαναφέρθηκαν, έχοντας μόνο σαν κύριο μέλημα του να ανοιγοκλείνει ελάχιστα τα φτερά του ώστε να "διορθώνει" την πορεία της πτώσης τους ώστε να βρεθεί σε τροχιά σύγκρουσης με το περιστέρι. :uplate:

Το περιστέρι δέχεται ξαφνικά την επίθεση από τα νύχια και το ράμφος του γεραικού στο κεφάλι και τα φτερά του. Έχει ελάχιστες πιθανότητες να ξεφύγει. Η συνέχεια στο ΣΚΑΙ :rotflmao: :lol:

zolotas
03/01/2008, 23:01
.
Σχεδόν 360 μοίρες οπτικό πεδίο, με δυνατότητα να κάνουν zoom σε ότι τους ενδιαφέρει.

Κάτι σαν track while scan :lol:

:eyepop: γαματο ..........θελω ενα τετοιο μηχανισμο στο κρανος

700_Thespieis
04/01/2008, 01:37

el_hymador
04/01/2008, 08:43
Oποτε κακως ο αετος θεωρειτε ο βασιλιας των αρπακτικων πτηνων ...

ειναι πιο βαρυς, πιο αργος, πιο μεγαλος....κατι σαν touring ας πουμε. :lol:

Εγω ειχα παθει πλακα και με εναν μπουφο....ειναι τεραστιος μιλαμε, ολοκληρο γαϊδουρι πτηνο. Κουκουβαγιζει στην οψη, αλλα ειναι τριπλος τουλαχιστον και ετσι βραδυ οπως ηταν, νομιζα οτι μου εκανε επισκεψη ο βελζεβουλ (ειμαι και λιγο χεστης...)
Φυλουσα σκοπια στον στρατο και ειχε προσγειωθει χωρις να ακουστει απολυτως τιποτα στην στεγη.

Βγηκα να τον δω καλυτερα, και απογειωθηκε χωρις να ακουστει το παραμικρο...μιλαμε ουτε ενα φλαπ-φλαπ ουτε τιποτα ...stealth κανονικο
:uplate:

116077

crewdriver
04/01/2008, 09:56
αυτο με το γερακι το ειδα κι εγω στο σκαι...390,τρομερο...!ατραπη το ατιμο...και ειχα την απορια αν ειναι το hayabusa το γερακι αυτο!προσκυνητης λεγεται τελικα...ειχα δει κι εγω μπουφο και μου εκανε εντυπωση το αθορυβο(λογω μαλακων και μεγαλων φτερων)...καναμε και παρεα καθοτι μπουφος κι εγω....

costas81
04/01/2008, 12:20
Ο Πετρίτης θεωρείται το κατεξοχήν γεράκι και το πιο γρήγορο πλάσμα σε αυτόν τον πλανήτη. Οταν εφορμά ενάντια στη λεία του, αναπτύσσει ταχύτητες που ξεπερνούν τα 270 χιλιόμετρα την ώρα ενώ πιστεύεται ότι μπορεί να φτάσει και τα 400 χιλιόμετρα την ώρα.

Μήκους 38-48 εκατοστών, έχει το μέγεθος της Κουρούνας, με μακριές και μυτερές φτερούγες όπως όλα τα γερά_κια, μαύρο μουστάκι, σχετικά κοντή ουρά και γρήγορο φτεροκόπημα σαν του Περιστεριού. Ο θηλυκός Πετρίτης είναι πιο μεγαλόσωμος και σκοτεινότερου χρώ_ματος από τον αρσενικό. Το φτέρωμα του αρσενικού Πετρίτη ποικίλλει, από σκού_ρο σε ανοιχτό γκρίζο στο πάνω μέρος, μαύρο το πάνω μέρος του κεφαλιού, ενώ το κάτω μέρος του σώματος έχει απόχρωση ασπροκίτρινη με πυκνές, μαύρες λωρί_δες. Τα ανήλικα, σκοτεινοκάστανα στο πάνω μέρος του σώματός τους, έχουν ανοι_χτόχρωμα φτερά με ραβδώσεις στο κάτω μέρος.

Ο Πετρίτης προτιμά ανοιχτές περιοχές, γκρεμούς, δάση με μεγάλα ξέφωτα και χέρσες εκτάσεις.

Τρέφεται κυρίως με πουλιά μέχρι το μέγεθος περιστεριού, πέρ_δικες κλπ. τα οποία πιάνει στον αέρα! Μοναδικός ο τρόπος που κυνηγάει τη λεία του. Ορμάει στο στόχο σχεδόν κατακόρυφα, με τις φτερούγες του κλειστές καικατακεραυνώνει τη λεία με τα πόδια του, πριν προλάβει να αντιδράσει.Την επίθε_ση του Πετρίτη συνοδεύει ένα βουητό που δημιουργεί το αστραπιαίο πέταγμα αυτού του γερακιού. Ο Πετρίτης έχει ικανότητα ταχύτατης εστίασης της εικόνας, διατηρεί δηλαδή συνεχώς εστιασμένη στα μάτια του την εικόνα της λείας του, μολονότι κινείται με ταχύτητα που μπορεί να ξεπερνά τα 270 χιλιόμετρα την ώρα. Φωλιάζει κυρίως σε απότομους βράχους.

Λαλίστατος την περίοδο του ζευ_γαρώματος, έχει ευρύτατη γκάμα φωνών, από ένα υψηλόφωνο κακάρισμα ως ένα λεπτό σφύριγμα. Ο Πετρίτης γεννάει μία φορά το χρόνο 3-4 αβγά τα οποία κλωσ_σάει το θηλυκό, με τη βοήθεια συχνά και του αρσενικού, επί 29-32 μέρες. Η πρώτη, αναγνωριστική πτήση των νεοσσών, τους οποίους φροντίζουν και οι δύογονείς, γίνεται μετά 35-42 μέρες.

Ο Πετρίτης φωλιάζει σποραδικά στην Ελλάδα.

Εδώ μια καλή pic στην οποία φαίνονται τα μεγάλα μάτια του (http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/1/1a/Peregrine_falcon_x.jpg)

116091

675
04/01/2008, 16:10

γουτ-γουτ

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Tpap
05/01/2008, 02:11
συνεχεια, λοιπον...
η ακολουθη ειναι την πρωτη μερα που το εφερα σπιτι.

116136

Tpap
05/01/2008, 02:29
δυστυχως εχω ελαχιστες σε ψηφιακη μορφη...

παρ ολα αυτα --για να συνεχισω την ιστορια-- οσο μεγαλωνε, και μπορουσε να πεταει, τοσο με απεφευγε..
αρχικα, ερχοταν κοντα μου, με αφηνε να το σκουνταω στο στηθος και να παιζουμε λιγο, ή να το χαιδευω στον λαιμο του, αλλα μολις του εδινα το ποντικι του το επαιρνε και το ετρωγε πλεον ολο κ πιο μακρια μου...

επειτα αρχισε να μην επιθυμει να το κοιτω οταν γευματιζε και αργοτερα σιγα-σιγα να μην φωναζει και να με υποδεχεται με πολυ χαρα οπως οταν ηταν μικρο..

ηταν πλεον φανερο οτι μολις αρχιζε και βασιζοταν στα ποδια του και στα φτερα του ηθελε αμεσα να διακοψει κ τους δεσμους του με την ''μητερα'' του...
οπως αλλωστε ακριβως αναφεραν κ ολες οι αναφορες γι αυτο το πτηνο: περηφανο εως αλαζονικο, αυταρκες, σκληρο, ανεξαρτητο...
ο καλλιτερος κυνηγος στο βασιλειο των πουλιων....!!!

αλλη μια στο καλαθι του μετα απο τεραστιο γευμα μισης 18ουρας...

116137

Tpap
05/01/2008, 02:41
(σημ: στις αναγραφομενες ημ/νιες των φοτο μονο το ετος ειναι σωστο..)

Και για να κλεισω την ιστορια με το 1ο μου γερακι,
Μετα απο μια μεσημεριανη πτηση δεν επεστρεψε για φαγητο.
Δεν επεστρεψε ουτε οταν ειχε αρχισει να σουρουπωνει.
Ειχα πλεον αρχισει να καταλαβαινω. Το καλουσε η φυση του. Δεν κανουν φιλους αυτα τα ζωα.
Δεν πιστευουν ουτε καν στους γονεις τους...

Πιστευουν μονον σε δυο πραγματα: στην διατηρηση της ζωης (κυνηγι) κ στην συνεχιση της ζωης (ταιρι του)...

Εκτοτε το ειδα καποιες φορες να πεταει χαμηλα κυνηγωντας πανω απο το διπλανο ποταμι που μενω (ενα απο τα ελαχιστα εναπομειναντα ανοικτα ρεματα στο λεκανοπεδιο..)

αλλη μια στην φωλια...δεν σε διαπερναει η ματια του??

116138

Tpap
05/01/2008, 02:45
Με συγχωρειτε, παραληψις...
το ονομα της ηταν (και ειναι θελω να πιστευω..):

Ωρα.

tifoefs
05/01/2008, 11:04
μπραβο ρε συ που του εδωσες την ευκαιρια να ζησει !

Μερικοι μερικοι εδω μεσα θα τοχανε κανει γεμιστο με καστανα και σταφιδες !!

:beer: :beer: :beer: :beer:

el_hymador
05/01/2008, 11:08
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
μπραβο ρε συ που του εδωσες την ευκαιρια να ζησει !

Μερικοι μερικοι εδω μεσα θα τοχανε κανει γεμιστο με καστανα και σταφιδες !!

:beer: :beer: :beer: :beer:

η διατρητο σαν θεωρημενο βιβλιο αποδειξεων...

makis206
05/01/2008, 11:11
Ωρα.

Πολύ όμορφη και συγκινητική η ιστορία σου Τάσο !

Ευχαριστούμε που τη μοιράστηκες μαζί μας

:beer: :beer: :beer:

Tpap
05/01/2008, 13:44
επειδη μαλλον ειμαι πεισματαρης δεν το εβαλα κατω και μαζεψα ενα ακομη...
καποια αλλη στιγμη θα γραψω και γι αυτο.

tifoefs
05/01/2008, 16:47

Ατε παλι να περιμενουμε !!!

:eyepop:

the who
06/01/2008, 07:39
Νομιζω οτι εχεις κανει δυο λαθη.Το πρωτο ειναι οτι μπηκες σφηνα στην αλυσιδα της φυσης σχεδον με τον ιδιο τροπο που επεμβαινουν οι κυνηγοι.Απλα ησουν απ την απεναντι οχθη.Εδρασες δλδ σαν μικρος θεος αποφασιζοντας οτι το συγκεκριμενο γερακι επρεπε να ζησει.Η φυση ξερει να κρατα τις ισορροπιες της.Αν ολοι σωζαμε ενα γερακι τι θα γινοταν?Θα αυξανοταν κατακορυφα ο πληθυσμος τους με οχι καλες συνεπειες για την τροφικη αλυσιδα.
Το δευτερο ειναι οτι το πηρες απο την Λαρισσα και το απελευθερωσες στην Αθηνα.Δεν ειναι τυχαιος ο τοπος διαμονης καθε ζωου.Οταν καναμε απελευθερωσεις πτηνων και ζωων με το ΕΚΠΑΖΠ ξεκιναγαμε απο την Αθηνα και καταληγαμε στην Δαδια του Εβρου.Αναλογα με το ειδος καναμε τις απελευθερωσεις σε ολη την διαδρομη.
Μια φορα στον γυρισμο μας εδωσε ενας τσοπανης ενα λυκακι το πολυ μιας εβδομαδας.Το βρηκε και μας το εδωσε για να μην πεθανει οπως μας ειπε.Κατα πασα πιθανοτητα η μανα του ειχε παει για κυνηγι και θα γυριζε.Το αποτελεσμα ηταν να πεθανει το μικρο στα χερια της Μαριας και να μας κανει ολους χαλια παρολο που ειχαμε "επαναπατρισει" πολλα και σπανια ζωα.
Ξερω οτι το εκανες με την αγνοτερη των προθεσεων αλλα ειναι καλυτερα να αφηνουμε την φυση να κανει την δουλεια της.

Φιλικα και με απολυτο σεβασμο στην οικολογικη σου ευαισθησια.
:wave2:

SUPERMARIO
06/01/2008, 07:53

γουτ-γουτ

:lol: :lol: :lol: :bawl: :lol: :lol: :lol:

nktR
06/01/2008, 08:13
ε, να λοιπόν....!!!!!beep-beep !!! (http://www.youtube.com/watch?v=NqGhIftKrno)

!!!!!:rotflmao: !!!!!!γαμάτο!!!!! (http://www.youtube.com/watch?v=KJJW7EF5aVk) :rotflmao:

Tpap
06/01/2008, 15:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Νομιζω οτι εχεις κανει δυο λαθη.

1. μπηκες σφηνα στην αλυσιδα της φυσης σχεδον με τον ιδιο τροπο που επεμβαινουν οι κυνηγοι..
Εδρασες δλδ σαν μικρος θεος αποφασιζοντας οτι το συγκεκριμενο γερακι επρεπε να ζησει.

2. το πηρες απο την Λαρισσα και το απελευθερωσες στην Αθηνα.Δεν ειναι τυχαιος ο τοπος διαμονης καθε ζωου.:wave2:

1. δεν εχεις αδικο στην παρατηρηση σου αυτη..

2. εχω δει μια μανα που κυνηγαει στο υψος του φαναριου της καισαριανης στον περιφεριακο του καρεα, αλλα μια κυνηγα πισω απο το κτιριο του ΟΤΕ κηφησιας κ αττικη οδο, και αλλη μια στο πανοραμα βουλας..

οπως και να εχει ειναι σωστες οι θεσεις σου.

ΙΠΠΕΑΣ
13/02/2008, 21:38
Αρκετές φορές επισκέπτομαι ένα φίλο μου στην εργασία του. Τυγχάνει λοιπόν η δουλειά του να βρίσκεται στην "βιομηχανική" ζώνη κάπου μεταξύ της πλατείας Μπουρναζίου και του καταστήματος γκλου που έχει Κηφισσού 90 στο ρεύμα προς Πειραιά. Δεν έχει πολύ σημασία που ακριβώς είναι. Το θέμα είναι ότι εκεί δεν υπάρχουν κατοικίες αλλά εργοστάσια, βιοτεχνίες, φαναρατζίδικα κτλ.

Όταν βγαίνω έξω από το κτίριο, έχει μεγάλο προαύλιο στο οποίο σε διάφορες περιπτώσεις που κάνει διαλείματα ο φίλος μου συζητάμε. Εδώ και 1-2 μήνες που έχουν πιάσει τα κρύα επί μονίμου βάσεως βλέπω πολύ ψηλά ένα αρπακτικό που κυνηγάει πάνω από αυτή την περιοχή.
Είχαμε μείνει προχθές με ανοιχτό το στόμα, παρακολουθώντας ένα σμήνος από μικρά πουλιά να έχουν σχηματίσει δύο τεράστια σφαιρικά σμήνη όπου το ένα κινιόταν χαμηλά ενώ το άλλο ψηλά και στη μέση ενώνονταν με μία μικρή λωρίδα. Ήταν δηλαδή σαν ένα τεράστιο σμήνος που πετούσε σε σχηματισμό ... :eyepop: κλεψύδρας. Πάνω ακριβώς από την κλεψύδρα ήταν κάποιου είδους γεράκι και σχεδίαζε πότε θα αρχίσει τις βυθίσεις του. Γίναμε μάρτυρες τουλάχιστον 2 επιθέσεων και εκείνη τη στιγμή η "κλεψύδρα" μεταλλασόταν σε άλλα παρόμοια σφαιρικά σχήματα. Ήταν απίστευτο θέαμα.

Υποπτεύομαι ότι το αρπακτικό(ίσως να ήταν παρόμοιο με αυτό που είχε ο Τpap) πιθανόν να φωλιάζει στα βουνά του Αιγάλεω που είναι δίπλα.

mourgakos
13/02/2008, 21:49
ακριβως το ιδιο σκηνικο το εκανα με χελιδονακι το οποιο ειχε πεσει απο τη φωλια,'και παραδοξως εζησε..μονο που επρεπε να πιανω μυγες και κουνουπια για να το ταιζω......
οσπου μια μερα την εκανε....με τα μεγαλυτερα......

yannis27
13/02/2008, 22:05

Nα συληφθεις και να εκτελεστεις παραυτα:evil: :evil: :evil:
Δε χωρας ρε φιλε στον κοσμο μας...:nono: :nono:
Ολα τα ενψυχα πετουμενα ειναι φτιαγμενα για να εξασκουμαστε στη σκοποβολη....

ernti
14/02/2008, 00:33

Η συνεχεια προσεχως...

ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ MIA YOSHIMURA

:beer: :rotflmao: :beer:

OzZzZzY
14/02/2008, 01:12
Αρχικά δημιουργήθηκε από ernti
ΝΑ ΤΟΥ ΒΑΛΕΙΣ ΚΑΝΑ ΚΑΛΟ ΦΙΛΤΡΟ ΚΑΙ MIA YOSHIMURA

:beer: :rotflmao: :beer:

και power commander :lol:
(ή ειναι καρμπυρατερατο? :D )

devil's animal
14/02/2008, 07:35

Ωρα.

ωραιος...
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

costas81
14/02/2008, 08:27

άντε να περιμένουμε πάλι!!!

:evil:

dynogix
14/02/2008, 08:42

γουτ-γουτ

Eίναι 2007 αυτό βρε... το 08 το έχουν βελτιώσει κατά πολύ...:lol:

SeNNinhA
14/02/2008, 09:41
Oποτε κακως ο αετος θεωρειτε ο βασιλιας των αρπακτικων πτηνων ...

ειναι πιο βαρυς, πιο αργος, πιο μεγαλος....κατι σαν touring ας πουμε. :lol:

O ΑΕΤΟΣ όπως και το ΛΙΟΝΤΑΡΙ θεωρούνται αρχηγοί γιατί έχουν μεγαλύτερη ΔΥΝΑΜΗ.

Έτσι ο αετός μπορεί να κυνηγήσει και να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερα θυράματα από όλα τα άλλα αρπακτικά. Πχ τα πρόβατα είναι μια συνηθισμένη λεία. Επειδή είναι και πιο μεγάλος και έχει μεγαλύτερη δύναμη στηρίζεται σε αυτή για να κυνηγήσει και όχι σην ταχύτητά του όπως το γεράκι.

Αντίστοιχα συμβαίνει και με το λιοντάρι το οποίο είναι σχετικά αργό και βαρύ αλλα με μεγαλύτερη δύναμη από τα υπόλοιπα. Αλλιώς το τσίτα ή η λεοπάρδαλη είναι πιο γρήγορα και ευέλικτα (όπως και το γερακι).

byron
14/02/2008, 10:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
Έτσι ο αετός μπορεί να κυνηγήσει και να μεταφέρει πολύ μεγαλύτερα θυράματα από όλα τα άλλα αρπακτικά. Πχ τα πρόβατα είναι μια συνηθισμένη λεία. Επειδή είναι και πιο μεγάλος και έχει μεγαλύτερη δύναμη στηρίζεται σε αυτή για να κυνηγήσει και όχι σην ταχύτητά του όπως το γεράκι.

Αυτό είναι μύθος. Ο αετός σαφώς και δεν μπορεί να σηκώσει πρόβατα, εκτός και μιλάμε για νεογέννητα. Εκτός αυτού, πάρα πολλά είδη αετών δεν σκοτώνουν κυνηγώντας, αλλά διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις ψάχνοντας για ψόφια ή ετοιμοθάνατα ζώα.
Ξεχωρίζουν απ΄τα «δάχτυλα» που έχουν στις άκρες των φτερών τους. (3-4 φτερά που προεξέχουν)

Αν θυμάμαι καλά μόνο 1 είδος αετού συνδυάζει και τους δύο τρόπους.

edmarios
14/02/2008, 11:16

Επρεπε ομως να αρχισω να το μαθω να πετα, οπως θα καναν οι γονεις του.

Φανερωσου!! Με αυτην την δηλωση ολοι καταλαβαμε πως εισαι ο Κλαρκ Κεντ!!!

Συγγνωμη για το σπαμ αλλα δεν μπορουσα να κρατηθω....:lol: :lol: :lol: :bawl: :lol: :lol: :lol:

Υ.Γ. Πιστευω να μην παρεξηγηθεις... Απλα μια πλακα εκανα...

Tpap
14/02/2008, 13:30
γμτ....με καταλαβατε.:sad:

SeNNinhA
14/02/2008, 13:52
Αυτό είναι μύθος. Ο αετός σαφώς και δεν μπορεί να σηκώσει πρόβατα, εκτός και μιλάμε για νεογέννητα. Εκτός αυτού, πάρα πολλά είδη αετών δεν σκοτώνουν κυνηγώντας, αλλά διανύουν πολύ μεγάλες αποστάσεις ψάχνοντας για ψόφια ή ετοιμοθάνατα ζώα.
Ξεχωρίζουν απ΄τα «δάχτυλα» που έχουν στις άκρες των φτερών τους. (3-4 φτερά που προεξέχουν)

Αν θυμάμαι καλά μόνο 1 είδος αετού συνδυάζει και τους δύο τρόπους.

- AETOI υπάρχουν φυσικά πολλά είδη. Ένα από αυτά έχει βάρος 10 περίπου κιλά. Άλλα τόσα μπορεί να σηκώσει πετώντας. Φυσικά 10 κιλά δεν είναι τα μεγάλα πρόβατα αλλα αυτά που σφάζουμε το Πάσχα. Παραμένει όμως το πιο δυνατό αρπακτικό.

- Οι ΑΕΤΟΙ στην ανάγκη τρέφονται και με ψόφια αλλα μόνο ενα είδος είναι αυτό που πραγματικά τρέφεται με ψόφια.

- Υπάρχει ακόμη και ενα είδος που τρέφεται με κόκαλα (το μεδούλι) τα οποία τα σπάζει πετώντας τα από ψηλά πάνω σε βράχια και αντίστοιχα λέγεται κοκάλας.

- Δεν έχουν όλοι οι αετοί αυτό το χαρακτηριστικό με τα 3-4 φτερά που προεξέχουν.

byron
14/02/2008, 14:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από SeNNinhA
- AETOI υπάρχουν φυσικά πολλά είδη. Ένα από αυτά έχει βάρος 10 περίπου κιλά. Άλλα τόσα μπορεί να σηκώσει πετώντας. Φυσικά 10 κιλά δεν είναι τα μεγάλα πρόβατα αλλα αυτά που σφάζουμε το Πάσχα. Παραμένει όμως το πιο δυνατό αρπακτικό.

- Οι ΑΕΤΟΙ στην ανάγκη τρέφονται και με ψόφια αλλα μόνο ενα είδος είναι αυτό που πραγματικά τρέφεται με ψόφια.

- Υπάρχει ακόμη και ενα είδος που τρέφεται με κόκαλα (το μεδούλι) τα οποία τα σπάζει πετώντας τα από ψηλά πάνω σε βράχια και αντίστοιχα λέγεται κοκάλας.

- Δεν έχουν όλοι οι αετοί αυτό το χαρακτηριστικό με τα 3-4 φτερά που προεξέχουν.

SeNNinhA οι γνώσεις μου περιορίζονται σε αυτά που έχω διαβάσει και κυρίως σε αυτά που μου είπε ο υπεύθυνος του Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων στην Αίγινα που είναι ορνιθολόγος.
Συμπτωματικά υπήρχε και ένας χτυπημένος αετός του είδους που ανέφερα. (Κυνηγάει και με τους δύο τρόπους). Μάλιστα ήταν το 1 απ΄τα 4-5 πουλιά που υπήρχαν στην Ελλάδα.

Δεν τον ρώτησα αν το χαρακτηριστικό με τα «δάκτυλα» αφορά πουλιά της Ευρώπης πχ ή όλα τα είδη παγκοσμίως, οπότε μπορεί να έχεις δίκιο. :wave2:

the who
14/02/2008, 15:40
Αισθανομαι πολυ τυχερος που γραφω σ αυτο το φορουμ.Γιατι βλεπω οτι παρ ολες τις αντιθεσεις που ετσι κι αλλιως υπαρχουν στη ζωη και στο χαρακτηρα του καθενος μας,ασχολειστε εστω και λιγο μ αυτο που λεμε οικολογια και ζωη στον πλανητη.
Ξεπερνατε δλδ τον εγωισμο του ανθρωπινου γενους και ασχολειστε και με τα αλλα ειδη ζωης που εχουμε ξεχασει οι περισσοτεροι.

Ο ενας κανει επισκεψη στο εκπαζπ,ο αλλος σωζει ενα γερακι,ο αλλος ψαχνει πληροφοριες για τους αετους.
Τι να πω και τι να γραψω.Μονο μπραβο εχω να πω και πιστευω οτι αυτοι που εχετε παιδια θα τα κανετε καλυτερα απο σας κι αυτοι που θα αποκτησουν αργοτερα εχουν ηδη τις βασεις για να τα καταφερουν.:blush: :blush: :blush: