PDA

View Full Version : ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ

grenouig
05/01/2008, 00:47
ΓΕΙΑ ΧΑΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΤΟ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟ ΕΤΟΣ.
ΕΙΧΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΜΕΡΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΗ ΟΤΑΝ ΣΚΕΦΤΟΜΟΥΜ ΤΙ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΩ.ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΠΗΡΑ ΤΟ V-STROM 650 ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 17.000 ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΧΜ.ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΑ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΝΑ ΦΟΡΕΣΩ.ΤΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ Battle Wing ΤΗΣ Bridgestone Η ΝΑ ΠΑΩ ΣΕ MICHELIN,ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΜΙΣΙΑ ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΙΕΣΑ ΠΟΥ ΤΑ ΞΕΣΚΙΣΑ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΖΗΤΗΣΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΟΥ ΑΝΟΙΓΩ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΓΙΑ ΛΑΣΤΙΧΑ ΑΛΛΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΓΡΗΓΟΡΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΙΧΑ ΧΡΟΝΟ ΝΑ ΒΡΙΣΚΟΜΑΙ ΣΥΧΝΟΤΕΡΑ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ.ΘΑ ΛΑΒΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΥΠ'ΟΨΙΝ ΟΠΩΣ ΤΟ ΕΚΝΑ ΚΑΙ 6 ΜΗΝΕΣ ΠΡΙΝ.ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

painterakis
05/01/2008, 08:37
εγω δυστυχως εβαλα τα anakee εδω και 10000 χιλιομετρα και δε θα σου πω και τα καλυτερα.
αυτο το "στραμπουλιγμα" που κανει το πισω λαστιχο ειναι πολυ τρομακτικο οταν εισαι 2καλβαλος και φορτωμενος.
εγω εχω το 650 αλλα εχω οδηγησει και 650 και 1000 με τα BW και ειναι αλλη κλαση.

grenouig
05/01/2008, 09:18
TA BW ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΒΑΛΩ

Respect
05/01/2008, 10:02
Αρχικά δημιουργήθηκε από grenouig
TA BW ΘΑ ΠΑΩ ΝΑ ΒΑΛΩ Eίναι τρομερά λάστιχα. Θα μείνεις πολύ ευχαριστημένος.

grenouig
05/01/2008, 12:02
Respect ΝΑ ΣΕ ΡΩΤΗΣΩ,ΠΟΥ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΒΑΛΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ? ΕΧΩ ΜΙΑ ΑΚΡΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΛΥΒΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ Bridgestone.ΜΟΥ ΕΙΠΕ 260 ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΩ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΜΗΠΩΣ ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ,ΔΕΝ ΜΕ ΝΟΙΑΖΕΙ ΤΟΣΟ ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΟΣΟ Η ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ.

Respect
05/01/2008, 12:33
Αν δε κάνω λάθος λέγεται Θερμος και βρίσκεται στην Αγ. Σοφίας.
Τα έβαλα πέρυσι 250€.
Τώρα τι εννοείς καλή δουλειά; Λάστιχα είναι. Πας και σου τα αλλάζουν. Μισή ώρα υπόθεση.

grenouig
05/01/2008, 19:17
ok..BW ΤΕΛΙΚΑ.Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΑΡΘΗΚΕ.

Random
06/01/2008, 17:35
ta BW ειναι τελεια για το 650αρι

harlek
06/01/2008, 20:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από painterakis
εγω δυστυχως εβαλα τα anakee εδω και 10000 χιλιομετρα και δε θα σου πω και τα καλυτερα.
αυτο το "στραμπουλιγμα" που κανει το πισω λαστιχο ειναι πολυ τρομακτικο οταν εισαι 2καλβαλος και φορτωμενος.

Πείτε τα, πείτε τα επιτέλους! Στην κατηγορία του Battlewing υπάρχει και το νέο Metzeler Tourance EXP με επίσης πολύ καλές κριτικές (δεν έχω προσωπική εμπειρία).

Random
07/01/2008, 19:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από harlek
Πείτε τα, πείτε τα επιτέλους! Στην κατηγορία του Battlewing υπάρχει και το νέο Metzeler Tourance EXP με επίσης πολύ καλές κριτικές (δεν έχω προσωπική εμπειρία).

μην πειραματιζεστε αδικα το BW ειναι το ιδανικο λαστιχο για το στρωμα...η ιδια η σουζουκι ιαπωνιας εδωσε νοτα να πωλειται απο εδω και μπρος το μηχανακι 650 και 1000 με πρωτο ελαστικο τοποθετησης το BW...:D

harlek
07/01/2008, 22:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Random
μην πειραματιζεστε αδικα το BW ειναι το ιδανικο λαστιχο για το στρωμα...η ιδια η σουζουκι ιαπωνιας εδωσε νοτα να πωλειται απο εδω και μπρος το μηχανακι 650 και 1000 με πρωτο ελαστικο τοποθετησης το BW...:D

Αυτό δε λέει και πολλά φίλε, στα ελαστικά πρώτης τοποθέτησης παίζει βασικό ρόλο ποιος κατασκευαστής κάνει την καλύτερη προσφορά. Και τα Trailwing ήταν επι χρόνια πρώτης τοποθέτησης στο Strom, αλλά είναι κατά γενική ομολογία οικτρά!
Μ' αυτό δεν υπονοώ φυσικά ότι τα Battlewing είναι κακά, μην παρεξηγηθώ!!

mhtsorodas
09/01/2008, 00:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από painterakis

Με το στρωμα δεν τοχω ζησει,αλλα απο εναν φιλο με varadero που ρωτησα μου ειπε οτι σε καθε στροφη θελει καινουργιο σωβρακο!!!!:yuck: :yuck: :yuck: :yuck:

argers
09/01/2008, 21:25
ΒW δές

116528

painterakis
09/01/2008, 21:53
.

vestromas
10/01/2008, 20:46
Αδερφε, οπως ψηθηκες για το VSTROM και δικαιωθηκες, ετσι ψησου και με τα BW και θα πινεις νερο στ ονομα μου!!! Τα βαλα στο 650 και ειναι τοσο καλα, που εχω την αισθηση οτι εχω αλλαξει και αναρτησεις. Τρομερη πληροφορηση στο μπροστινο και φοβερη αισθηση ασφαλειας κατω απ ολες τις συνθηκες.
Βαλτα και πηγενε βορεια Ευβοια που εχει στροφιλικη και θα με θυμηθεις!!! Καλλα χιλιομετρα!!!:wave2: :beer: :wave2: :beer:

elmos
02/02/2008, 18:41
Υπάρχουν δυο πέλματα στα BW . Ξέρει κάποιος κάτι σχετικό?
Ευχαριστώ.

elmos
02/02/2008, 19:29
Προσωπικά μετά από μακρόχρονη εμπλοκή στον χώρο τής μοτοσυκλέτας εμπιστεύομαι πιό πολύ τά
METZELER σαν εταιρεία που ασχολείται μόνο με ελαστικά μοτο. Εμπιστοσύνη και σε ακραίες
καταστάσεις , μπορώ να πω ακόμη και παράτολμες.

vestromas
02/02/2008, 19:39
Το πισω εχει ατσαλινη ζωνη στο σκελετο που εξασφαλιζει την απαραιτητη ακαμψια για καργα φορτωμα. Λεπτομερειες για τα συγκεκριμενα ελαστικα στο περ. μοτο, τευχος370.:beer: :wave2:

elmos
02/02/2008, 19:42
Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση.Τι λάστιχα έχεις τώρα και για τι χρήση.

vestromas
02/02/2008, 19:48
Αυτα εχω που σηζηταμε. τα BW. Eιναι για δρομο και ταχω 4,5 μηνες. Ειμαι τρομερα ευχαριστημενος και εχει βελτιωθει αισθητα το μπροστινο μου και η γενικη αισθηση ασφαλειας. Τα συστηνω ανεπιφυλακτα:beer:

elmos
02/02/2008, 19:54
Με τι τιμή τα έβαλες και σε ποια περιοχή. πόσο χρονικό διάστημα πιστεύεις ότι θα σε καλύψουν επαρκώς χωρίς να αποτελούν πρόβλημα για το δικό σου οδηγητικό στυλ.

vestromas
02/02/2008, 20:05
Tα εβαλα στην Καισαριανη στον Παραπονιαρη, στην Εθν. Αντιστασεως χαμηλα. Ειναι ο κεντρικος δρομος. Γυρω στα 270. Τα μαμισια τα κρατησα γυρω στα 25000 και με αυτα ευελπιστω να ξεπερασω τα 30000. Το οδηγηκο μου στιλ θα ελεγα οτι δεν ειναι ακραιο αλλα ουτε και ιδιαιτερα συντηρητικο αλλα χρησιμοποιω τη μηχανη Σαββατοκυριακα και για μακρυνες βολτες μια και για τα περιξ χρησιμοποιω vespa.

elmos
02/02/2008, 20:16
Πιστεύω ότι λόγω του στυλ που σε προδιαθέτει να πας η συγκεκριμένη μοτο τα χιλ. που πρέπει να γίνεται κάθε αλλαγή είναι περίπου στα 18000. Αν το λάστιχο φθείρεται μέχρι το φρύδι ομοιόμορφα
σε εθνικό δίκτυο (ο θεός να το κάνει) πιστεύω η αλλαγή πρέπει να γίνεται οριακά σε αυτά τα χιλιόμετρα. Σε μεγάλες καλοκαιριάτικες αποδράσεις και με σχετικά υψηλή θερμοκρασία και με χιλιόμετρα πάνω από τα επιτρεπόμενα του κ.ο.κ. δεν νομίζω ότι θα περάσω τα 16-17000.

Respect
02/02/2008, 20:20
15.000km και θέλουν επειγόντως άλλαγμα. Τα μαμά έφτασαν τα 22.500km.
vestromas 30.000 νομίζω πως είναι υπεραισιόδοξο νούμερο.

elmos
02/02/2008, 20:26
Ξεκίνησα αυτήν την συζήτηση διότι θεωρώ ότι τα ελαστικά στην μοτο είναι από τα πλέον σημαντικά
αναλώσιμα και στο κάτω κάτω πιστεύω ότι μόνο εκεί στηρίζουμε την ακαιρεοτητα του εαυτού μας αλλά και τον συνεπιβάτη μας.

elmos
02/02/2008, 20:38
Εχοντας κάνει με μοτο spor-touring αρκετές χιλιάδες χιλιόμετρα και για πάνω από 20 χρόνια , μπορώ να πω ότι το v-strom έχει την τάση να μπαίνει στην στροφή με μια αίσθηση μούρης. Αυτό και μόνο αυτό δεν αφήνει περιθώρια για πειράματα με ελαστικά μισοφθαρμενα και φορτωμένα με αρκετά χιλιόμετρα.Αν σε είσοδο στροφής φύγει με την μούρη δεν είναι καθαρά εντουρο να το μαζέψεις με το πίσω.Δεν σου αφήνει άλλα περιθώρια παρά μόνο να ανοίξεις την τροχιά σου με ότι αυτό συνεπάγεται.

vestromas
02/02/2008, 20:43
Τα χιλιομετρα που προτινετε τα θεωρω υπερβολικα λιγα για αλλαγη και προσωπικα θα ενοιωθα οτι πεταω καινουρια λαστιχα. Σημειωνω οτι εχω το 650. Αν εχετε 1000 δεν θα επιμεινω. Προσωπικα λαστιχα αλαζω οταν η αισθηση της μηχανης με προβληματισει. Στα μαμισια , τα πρωτα καμπανακια ελειψης προσφυσης χτυπησαν λιγο μετα τα 20000 οποτε και στην πρωτη ευκαιρια τα αλλαξα. Υπολογιζοντας τωρα οτι τα μαμισια συνηθως κρατανε λιγοτερα χλμ. και βαζοντας ολοφρεσκα BW, παντα θεωρητικα ευελπιστω να ξεπερασω τα 30000. Βεβαια αν τα δω να γλυστρανε θα τ αλαξω γρηγοροτερα.

vestromas
02/02/2008, 20:49
Η συμπεριφορα της μουρης που αναφερεις βελτιωνετε αισθητα με τα BW και αυτο ειναι που με εχει ενθουσιασει στο συγκεκριμενο ελαστικο. Κατι τετοιο εννοουσα οταν ελεγα για τη συμπεριφορα του μπροστινου.

elmos
02/02/2008, 21:00
έχω το 650 κ7 abs. Πάντα όταν τοποθετούμε τα δεύτερα λάστιχα έχουμε την αίσθηση αφ'ενος ότι η μοτο κρατάει πολύ καλύτερα και αφ'ετερου ότι εμείς είμαστε καλύτεροι οδηγοί.Για τους λόγους αυτούς οδηγούμε πιο επιθετικά με αποτέλεσμα η φθορά να έρχεται πιο γρήγορα.
Δεν περιμένω να αρχίσει το λάστιχο να μου δείχνει σημάδια οδηγητικής ανασφάλειας.Υπάρχουν τα σημεία φθοράς του ελαστικού αλλά πάντα όταν υπάρχει η σχετική εμπειρία σε προλαβαίνει το ανεπαίσθητο φτερούγισμα στην καρδιά σου .( κάτι δεν πάει καλά , και τώρα τι κάνουμε ) όλοι κάποια στιγμή το έχουμε νοιώσει.

elmos
02/02/2008, 21:59
Διαβάζοντας τεστ του εξωτερικού παρατηρώ πάρα πολύ καλές κριτικές για τα σχετικά καινούργια ελαστικά METZELER TOURANCE EXP.Ειδικά τα γερμανικά σάιντ το θεωρούν ότι καλύτερο για το v-strom. παρακαλώ θα ήθελα αν υπάρχουν σχετικές παρατηρήσεις.
Η τιμή που τα βρήκα είναι 325 ευρώ το ζευγάρι και 27 ευρώ η τοποθέτηση. ( πιστεύω σχετικά ακριβά).

vestromas
02/02/2008, 22:15
Eιναι εξωφρενικη η τιμη που λες για λαστιχα της κατηγοριας μας. Το οτι περα απ αυτη την απαραδεκτη τιμη σου χρεωνει και εξτρα εργασια ο μαστορας ειναι για τον εισαγγελεα. Ψαξε οπωσδηποτε και αλλου.:beer:

elmos
02/02/2008, 22:25
Για την τιμή θα το ψάξω αρκετά.Απλώς είμαι διστακτικός μεταξύ BW 501/502 H
METZELER EXP. Η όποια διαφορά τιμής δεν με ενοχλεί ιδιαιτέρα.Με ενδιαφέρει η καλύτερη απόδοση.

vestromas
02/02/2008, 22:34
Tα μετζελερ που λες τα εβαλε ενας φιλος μου σε ενα ιδιο με το δικο μου 650 Κ5 και μου ειχε πει οτι του γλυστραγανε. Εγω δε πριν βαλω τα BW ρωταγα και διαβαζα παντου για να καταληξω. Συμφωνα με τη χρηση που τα ηθελα και τις αναγκες μου κατεληξα σε αυτα και με τα σημερινα δεδομενα και με οτι ακουω, παλι τα ιδια θα ξαναβαλω οταν ερθει η ωρα.

elmos
02/02/2008, 22:39
Πραγματικα ειναι δυσκολη η αποφαση.Με προβληματισες αρκετα.Δεν ξερω τι θα κανω τελικα.Παντως πριν ξεκινησουμε τα πιο μακρινα σιγουρα θα γινει η αλλαγη.
Ευχαριστω για τον χρονο σου.
Θα τα πουμε παλι

vestromas
02/02/2008, 22:39
Πηγενε στη σελ.3 να δεις και αλλη παλαιοτερη συζητηση να παρεις γνωμες. Εγω απο εκει επηρεαστικα περισσοτερο.

Doa
24/02/2008, 10:34
Καλημέρα σας. Εγώ έχω σε ένα 650άρι τέλη 2006 χωρίς ABS, τα TrailWing 152 και τα αισθάνομαι να αρχίζουν να μου γλιστράνε στα 15000χλμ. τα πρώτα 12500χλμ τα έκανα ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ στην κατ' ευφημισμό Εθνική Οδό και τώρα κάνω 2000χλμ κάθε μήνα σε Εθνική μέχρι Μεταμόρφωση και μετά Αττική μέχρι αεροδρόμιο. Προσπαθώ να καταλάβω αν είναι η ιδέα μου ή αν πράγματι γλυστράνε. Ο αδερφός μου με το Strom του 04 έβαλε τα BW και είναι ευχαριστημένος. Τώρα συζητάμε να βάλω τα ΒW ή τα Metzeler. Και επίσης έχει σημασία που θα τα βάλω?? όποιος μπορεί ας πει μια γνώμη. Ευχαριστώ. ΠΑΝΤΑ ΟΡΘΙΟΙ (λειτουργει και σε άλλα επίπεδα αυτή η ευχή...)

vestromas
25/02/2008, 01:31
Νομιζω πως η παραπανω συζητηση πρεπει να σε καλυπτει, Doa. Το που θα τα βαλεις σιγουρα παιζει ρολο σε σχεση με την τιμη. Στο θεμα του γλιστρηματος, σιγουρα πρεπει να γλιστρανε μετα τα 15000 και σιγουρα δεν ειναι ιδεα σου. Εγω τα αλαξα στα 20000, αλλα στα τελευταια 5000 φλερταρα με τον χαρο:lol: Τα συμπερασματα δικα σου, και ευχομε, πολλα και ασφαλη χιλιομετρα.:beer: :wave2: