View Full Version : Τύλιγμα πηνίων
Χωμάτινος
07/01/2008, 12:53
Μήπως έχουμε στην παρέα μας κανένα παλληκάρι που να γνωρίζει κάνα καλό -εν Αθήναις- μάστορη στο τύλιγμα πηνίων;
σας ευχαριστώ προκαταβολικά :)
Stergios69
07/01/2008, 12:58
Εκαψες ''κάτι'' στο DRZ ή κάνεις restoring σε κανα 70's μοτοσακο;
Χωμάτινος
07/01/2008, 12:59
το "Α" :a11:
Stergios69
07/01/2008, 13:04
Βρες πως το λεν το ανταλλακτικο που θες στα αγγλικά να δούμε αν βγει τιποτα ebay ή στο thumpertalk, γιατί μάλλον τα εργατικά θα είναι πιο ακριβά. :wave2:
Stergios69
07/01/2008, 13:07
Μηπως ψάχνεις κάτι τετοιο; (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DRZ400-DRZ400SM-DRZ-400-ignition-coil-spark-wire-2_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em118QQcategoryZ35594QQihZ008QQitemZ180152237797QQrdZ1QQsspagenam eZWD1V)
Χωμάτινος
07/01/2008, 13:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Μηπως ψάχνεις κάτι τετοιο; (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DRZ400-DRZ400SM-DRZ-400-ignition-coil-spark-wire-2_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em118QQcategoryZ35594QQihZ008QQitemZ180152237797QQrdZ1QQsspagenam eZWD1V)
Αποκλείεται (αν και πολύ θα ήθελα να είναι τόσο φθηνό :rolleyes: ) αυτό που ψάχνω ανήκει στην κατηγορία 200-400 ευρω :mad:
Stergios69
07/01/2008, 13:14
Τι ειναι ρε Μάνο τόσο ακριβό; :sick:
Είχα φτιάξει 2 φορές τα πηνία του ΧΤ & SRX σε έναν γνωστό στη Βουλιαγμένης, λίγο πριν βγείς στην Υμηττού αλλά δεν έχω το κινητό μου μαζί να σου πω το τηλέφωνο.
Θα το κοιτάξω το απόγευμα.
:wave2:
Μάνο αν θέλεις πάρε τηλ. στο 9012 736->Δημήτρης. Πές του πως πήρες από μένα.
Η δουλειά του είναι καλή. Ότι ηλεκτρολογικό πρόβλημα είχα αντιμετωπίσει (ανορθωτές, πηνία, ηλεκτρονική κλπ), μου τα είχε φτιάξει πολύ καλά.
Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Μήπως έχουμε στην παρέα μας κανένα παλληκάρι που να γνωρίζει κάνα καλό -εν Αθήναις- μάστορη στο τύλιγμα πηνίων;
σας ευχαριστώ προκαταβολικά :)
Μάνο έχω έναν που κάνει περιελήξεις πηνιου για παντώς είδους ηλεκτροκινητήρες, είναι στο κάτω Χαλάνδρι Ευβοίας και Βοιωτίας ακριβώς απέναντι απο την 5η στάση Χολαργού ...
λεπτομέρειες αν θες παραπάνω , πες μου, για να πεταχτώ απο εκεί να δω τηλέφωνα και όνομα,
συνεργαζόταν μαζί του παλιότερα και ο πατέρας μου και είναι και καλός μάστορας και καλός άνθρωπος.:wave2:
Ριξε μια ματια ΕΔΩ (http://cgi.ebay.co.uk/Suzuki-DRZ-400S-2003-00-07-Job-Lot-of-Spares_W0QQitemZ230209314857QQihZ013QQcategoryZ10534QQssPageNameZWDVWQQrdZ1QQcmdZViewItem)
, σου δινει οτι κομματι θελεις , τσιμπισα FCR-39 απο wr400 120ε στη πορτα μου απο αυτον το τυπο .
Αυτο (http://cgi.ebay.com/ebaymotors/DRZ400-DR-Z400-STATOR-DRZ-DR-Z-KLX-400-KLX400-MAGNETO_W0QQcmdZViewItemQQ_trksidZp1638Q2em118QQcategoryZ35601QQihZ004QQitemZ140165885040QQrdZ1QQssp agenameZWD1V) δεν ειναι ; Stator στα Αγγλικα , αυτο στη φωτο νομιζω δε κανει γιατι ειναι απο το μανιβελατο που δεν ειχε μπαταρια .
Parnassidos sta kaminia alla gia perielixi ipologize sta 150 euro. 210-4811881.Kalitera na vreis plexoyda metaheirismeni.
:wave2: :wave2: :wave2:
φωτης πολυχρονος στην ν.ιωνια μακραν ο καλυτερος και ο πιο ξηγημενος μαστορας που εχω συναντησει 2102717195
Χωμάτινος
08/01/2008, 08:49
Mutsas gracias seniores :beer:
Μάνος Πετρόπουλος.
Είναι άψογος στη δουλειά και τρελός γνώστης ηλεκτρικών. Τα πηνία τα έκανα εδώ και 3 χρόνια και μου έφτιαξε και την καλωδίωση στον ανορθωτή που έκανε το φαινόμενο art (σπινθιρισμό και κάψιμο πηνίων) και είναι τέλειο.
Στα υπόψιν είχα αλλάξει δύο σετ πηνίων αλλού :mad:
116398
Μήπως υπάρχει φοτο από το καμένο τύλιγμα ;
Αν πιάνουν τα χέρια σου έχω την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις μόνος σου τη δουλειά
Εγώ έκανα μόνος μου περιέλιξη στο μηχανάκι μου και μέχρι τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα
Τα υλικά μου στοίχισαν 20 ευρω και έχω αρκετό περίσσευμα από σύρμα και από βερνίκι
Αν αποφασίσεις να το παλέψεις εδώ είμαστε
Οπως ειπε και ο nktR ο Μανος στην Θηβων ειναι εξαιρετικος μαστορας.Απλα εχει παντα πολυ δουλεια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από toulis
Αν πιάνουν τα χέρια σου έχω την εντύπωση ότι μπορείς να κάνεις μόνος σου τη δουλειά
Εγώ έκανα μόνος μου περιέλιξη στο μηχανάκι μου και μέχρι τώρα δεν έχω κανένα πρόβλημα
Συμφωνώ απολύτως ....
Μόνος μου έκανα την περιέλιξη στη γεννήτρια μου ( πρίν κάμποσα χρόνια είναι η αλήθεια ...) , και έκτοτε δεν είχα ΑΠΟΛΥΤΩΣ κανένα πρόβλημα .
Απ' ότι θυμάμαι πήγα σε ένα μαγαζί (κάπου στη βουλιαγμένης ) , πήρα μερικά μέτρα σύρμα (βερνικωμένο) ίδιας διαμέτρου και έκανα ακριβώς τα ίδια τυλίγματα .
Σου πέρνει λιγότερο χρόνο απο όσο φαντάζεσαι...
Βέβαια όλα αυτά σε μιά εποχή που περίσευε ο χρόνος και έλειπε το χρήμα (και τα μεταχειρισμένα ανταλλακτικά - ένα μεταχειρισμένο περιέλιγμα αποδίδει και αντέχει ΑΚΡΙΒΩΣ το ίδιο με ένα καινούργιο ...)
Χωμάτινος
09/01/2008, 12:18
Κοίταξε να δεις που το σκέφτομαι .. :wacko:
και πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η ωμικότητα του καλωδίου που θα πάρω θα είναι η κατάλληλη :confused:
Cpt. Haddock
09/01/2008, 12:20
και μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η ωμικότητα του καλωδίου που θα πάρω θα είναι η κατάλληλη :confused:
ωχ.... :look:
Χωμάτινος
09/01/2008, 12:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Stergios69
09/01/2008, 12:22
Πόσο κοστολογείς την εργατοώρα σου, να σου στείλω και γω κάτι που θέλει ''λίγη'' δουλειά... :wave2: :D
Χωμάτινος
09/01/2008, 12:23
ξέχασα να αναφέρω ότι θα με βοηθήσεις εθελοντικά στό όλο εγχείρημα :D
Χωμάτινος
09/01/2008, 12:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από Stergios69
Πόσο κοστολογείς την εργατοώρα σου, να σου στείλω και γω κάτι που θέλει ''λίγη'' δουλειά... :wave2: :D
ΤΙΜΑΙ ΦΙΛΙΚΑΙ !!!
το ακριβές αντίτιμο θα καθοριστεί βάσει της "διπλοβελονιάς" που θα επιτύχω στο πρώτο εγχείρημα :ninja:
Cpt. Haddock
09/01/2008, 12:27
ξέχασα να αναφέρω ότι θα με βοηθήσεις εθελοντικά στό όλο εγχείρημα :D
:a021:
:D
και πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η ωμικότητα του καλωδίου που θα πάρω θα είναι η κατάλληλη :confused:
Θα δείξεις το τύλιγμα στον μάστορα και αυτός με τη μια θα σου δώσει το σωστό!!!!
Χωμάτινος
09/01/2008, 13:26
:a021:
Εγώ θα βάλω το ραδιοφωνάκι, ο Βρωμιάρης τις μπύρες και εσύ το ημερολόγιο της Pirelli :winka:
Cpt. Haddock
09/01/2008, 13:27
Εγώ θα βάλω το ραδιοφωνάκι, ο Βρωμιάρης τις μπύρες και εσύ το ημερολόγιο της Pirelli :winka:
Τώρα μιλάς όμορφα....
έχει κρύο για να τη βγάλουμε στην πυλωτή όμως.... :uplate:
Εγώ θα βάλω το ραδιοφωνάκι, ο Βρωμιάρης τις μπύρες και εσύ το ημερολόγιο της Pirelli :winka: Μάνο έχω κάνει περιέλιξη μίζας με πολύ καλά αποτελέσματα , το σύρμα πρόσεξε να είναι ίδιας διατομής και μην σκας για την ωμικοτιτα του
Αν θες το κάνουμε μαζί
Από μαστόρους με κάλυψαν οι προηγούμενοι
Το σύρμα περιέλιξης δεν το διαλέγεις βάση κωμικότητας.
Αυτό που θα πρέπει να ξέρεις για να διαλέξεις το σωστό σύρμα είναι η διάμετρος ( πάχος ) του σύρματος σε δέκατα του χιλιοστού.
Για να το μετρήσεις θα πρέπει να έχεις ένα κομμάτι από το παλιό σύρμα καθαρό και όχι ταλαιπωρημένο ( να μην έχει τσακίσεις και να μην είναι τραβηγμένο ).
Παίρνεις αυτό το κομμάτι και το καις με ένα αναπτήρα για να φύγει το μονωτικό βερνίκι από επάνω του.
Το σκουπίζεις και το μετράς με ένα μικρόμετρο ( η το πας στο μαγαζί που θα αγοράσεις το καινούριο και το μετράν εκεί.
Προσοχή γιατί το καθαρό κομμάτι που πρέπει να βρεις είναι συνήθως το κομματάκι που είναι κολλημένα τα καλώδια που φεύγουν για τον ανορθωτή.
Για αυτό κόψε το από την αρχή της δουλειάς και φύλαξε το
Όλο το υπόλοιπο τύλιγμα θα γίνει σκατά βγάζοντας το.
Θα πρέπει επίσης να προσέξεις όταν βγάζεις το παλιό τύλιγμα να μην κάνεις λες και μαζεύεις χαρταετό 2 μέτρων γιατί το πιο πιθανό είναι ότι θα καταστρέψεις την μόνωση που υπάρχει πάνω στον πυρήνα.
Αφού το ξετυλίξεις όλο μετράς μήκος σύρματος και πας για αγορά καινούριου μην ξεχάσεις να πάρεις και βερνίκι.
Αυτά για αρχή αν το αποφασίσετε υπάρχει και συνέχεια αν την χρειάζεστε
Α μην ξεχάσω αν βρίσκεσαι Αθήνα και δεν βαριέσαι, βερνίκι έχω δεν είναι ανάγκη να αγοράσεις ( όχι τίποτα άλλο αλλά είναι και ακριβό και θα αναγκαστείς να πάρεις 1 κιλό και μετά θα το έχεις να το χαζεύεις σαν εμένα ).
Αν το σύρμα σου είναι και 1 χιλιοστό τότε είσαι κωλόφαρδος μάλλον.
Αφού το ξετυλίξεις όλο μετράς μήκος σύρματος και πας για αγορά καινούριου μην ξεχάσεις να πάρεις και βερνίκι.
:rolleyes: Δεν είναι καλύτερα να πάρει βερνικωμένο, για περισσότερη ασφάλεια?
Και βέβαια βερνικωμένο θα αγοράσει ( δεν νομίζω ότι και να θέλει θα βρει κάτι άλλο)
Το βερνίκι το περνάμε μετά για περισσότερη ασφάλεια και για καλύτερη συγκράτηση της περιέλιξης.
Όπως επίσης και στα άκρα της περιέλιξης που θα γίνουν οι κολλήσεις και θα έχει φύγει το βερνίκωμα που υπήρχε ( βάζουμε και ιδικά σωληνάκια που θα τα κρατήσει από την παλιά).
;)
Και βέβαια βερνικωμένο θα αγοράσει ( δεν νομίζω ότι και να θέλει θα βρει κάτι άλλο)
Το βερνίκι το περνάμε μετά για περισσότερη ασφάλεια και για καλύτερη συγκράτηση της περιέλιξης.
Όπως επίσης και στα άκρα της περιέλιξης που θα γίνουν οι κολλήσεις και θα έχει φύγει το βερνίκωμα που υπήρχε ( βάζουμε και ιδικά σωληνάκια που θα τα κρατήσει από την παλιά).
;) ok :a013:
Το σύρμα περιέλιξης δεν το διαλέγεις βάση κωμικότητας.
Για να μην γελάμε όταν κάνουμε περιέλιξη ...??? :winka:
πως μπορώ να είμαι σίγουρος ότι η ωμικότητα του καλωδίου που θα πάρω θα είναι η κατάλληλη :confused:
Εσύ μΕ ξέφυγες, ομορφούλη... :D :smokin:
Αν το μήκος, η διάμετρος και το υλικό είναι τα ίδια (που πρέπει να είναι...), τότε και η "ωμικότητα" (*) θα είναι η ίδια ...!!!
(αλλιώς μετράς με ΚΑΛΟ ωμόμετρο - κάνοντας μέτρηση στο Relative - το παλιό και το καινούριο ...)
(*) Αγωγιμότητα λέγεται και είναι το αντίστροφο της Αντίστασης ...:smokin:
stefanos
09/01/2008, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
(*) Αγωγιμότητα λέγεται και είναι το αντίστροφο της Αντίστασης ...:smokin:
λάθος διατίποσι .
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
λάθος διατίποσι
Λάθος τί ...???? :eyepop: :look:
stefanos
09/01/2008, 20:44
Η αγωγιμότητα είναι αντιστρόφως ανάλογη της αντίστασης.:p
Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
Για να μην γελάμε όταν κάνουμε περιέλιξη ...??? :winka:
Ουπς :blush:
Τελικά αυτό το Word μερικές φορές φροντίζει να αποδίδει το πραγματικό νόημα στης προτάσεις μου.
Τι σου είναι η τεχνολογία :p
banditgr
10/01/2008, 14:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από nktR
Μάνος Πετρόπουλος.
Είναι άψογος στη δουλειά και τρελός γνώστης ηλεκτρικών. Τα πηνία τα έκανα εδώ και 3 χρόνια και μου έφτιαξε και την καλωδίωση στον ανορθωτή που έκανε το φαινόμενο art (σπινθιρισμό και κάψιμο πηνίων) και είναι τέλειο.
Στα υπόψιν είχα αλλάξει δύο σετ πηνίων αλλού :mad:
arc legete to fenomeno