PDA

View Full Version : Αξιζει τελικα?

Σελίδες : [1] 2

mats8282
08/01/2008, 14:28
Και σημερα μετα απο περιπου 2 μηνες και 10 μερες ξανακαβαλησα μηχανακι.Εστω το CBF250....Εστω για μια αποσταση 2χλμ μεχρι το γραφειο.Ενιωσα πολυ περιεργα.Λες και ειχα να οδηγησω ενα χρονο+....Λες και δεν το ειχα(δυναμη το CBFακι :P )....Λες και θα μου πεσει ο ουρανος στο κεφαλι....

Αγχωθηκα λιγο....

Αλλα....

Το χαρηκα....

Αξιζει ρε γμτ ή δεν αξιζει τελικα....Παντα υπαρχει αυτη η συγκρουση μεσα μας.Σε αλλους περισσοτερο και σε αλλους λιγοτερο.Πιστευω ομως σε ολους τους μοτοσυκλετιστες.Το ενστικτο της αυτοσυντηρησης ισως.

Χθες πηγα σε εναν οικογενιακο φιλο και συνεργατη κατι χαρτια αφου ειχε ενα ατυχημα πριν 1 μηνα ακριβως με το Transalp,παραβιασε αυτοκινητο το κοκκινο,και εγινε το ποδι του πανω απο τον αστραγαλο,χαμηλα στο καλαμι,σμπαραλια με 4 βιδες,λαμες,μηχανημα....Μεχρι και πλαστικη του κανανε....

Ετων 55+ ο εν λογω δηλωσε οτι δεν αξιζει....Τοσα χρονια αναβατης δεν του ειχε κατσει τιποτα το σοβαρο....Και λογω δουλειας ολη μερα καβαλα....

Θα μου πεις τοσα ακους και παθαινεις και βλεπεις αυτο περιμενες να το σκεφτεις?Το σκεφτομαι 2 μηνες τωρα ακομα περισσοτερο απο οτι πριν....Δεν μπορω να αποφασισω....Εχω 2 τρακαρισματα με κατω απο 30 χλμ και δεν εχω παθει τιποτα το τραγικο.Με σωστο εξοπλισμο γλυτωνεις πολλα.Ειναι αληθεια.

Το ρωγμωδες καταγμα που μου κληρονομησε το τελευταιο ειναι αστειος τραυματισμος για μοτοσυκλετιστη....Το ξερω...Εχω και αλλες 8 πτωσεις,οι 3 ηταν σαν συνεπιβατης,με κατω απο 10χλμ οι πιο πολλες,που δεν επαθα τιποτα απολυτως...Ολες απο μια λεπτομερια που δεν μπορουσα να προβλεψω...Ειτε λαδια,ειτε αορατο διχτυ,ειτε σκαμμενος δρομος και απο πανω νερο,ειτε παππους να βγαινει απο στοπ σε κεντρικο δρομο και να ριχνω το παπι,ειτε ξαφνικη αναστροφη το φορτηγακι....Το ξαναλεω ολα κατω απο 30χλμ,με 10 οι περισσοτερες,αφου ή φρεναρα ή πηγαινα σιγα.

Την μια σκεφτομαι τα δυσαρεστα,τους κινδυνους......Το να ξερω οτι κατα 99% αμα γινει κατι θα φταιει κατι αλλο που δεν ειναι στο χερι μου να προλαβω....

Την αλλη σκεφτομαι τις χαλαρες βολτες....Τις διαδρομες...Τα ταξιδια με παρεα ή μονος.....Την κ@υλα στο στροφιλικι και στην ευθεια...Την ευκολια μεσα στην πολη για την δουλεια μου....

Και εκει ακριβως αντιδραω και με πιανει το παραπονο...Γιατι να στερηθω την μηχανη μου με το να φοβαμαι καποιον μαλακα που θα βγει απο στοπ,θα μπει αναποδα,δεν θα εχει κλεισει την λακουβα,θα εχει πιει,θα ειναι μαστουρωμενος κτλ......

:a35:

MikeG
08/01/2008, 14:32
Σωστά τα λες φίλε μου.
Άρα καταλήγουμε ότι είναι καθαρά θέμα παιδείας & συμπεριφοράς των Ελληνάρων στο δρόμο & όχι μόνο. Σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Γερμανία, Γαλλία, Ολλανδία, Σουηδία.....) θα έλεγες σίγουρα ότι αξίζει, μιας και εκεί οι οδηγοί αυτοκινήτων δε κάνουν όσα περιέγραψες εσύ παραπάνω αλλά & οι δρόμοι δικαιωματικά λέγονται δρόμοι. Εδώ είναι δυστυχώς πόλεμος...

xrlantz
08/01/2008, 14:48
ajizei...
ean fobasai to ti mporei na sumbei, epeidh kapoios allos to prokalese, eite na stripsei, eite na stamatisei eite eite eite... tote oute spiti sou den eisai safe..
sinexise kanonika na zeis thn zwh sou me osa kai opws sou aresoun panta me metro bebaia..

egw sthn 8esh sou 8a xairomoun na "ektononete" se mikra pragmatakia h "opoia kakh energeia"
para na mazeuete...

que sera sera...

gousgoun_69
08/01/2008, 14:51
Αξίζει...

Κάνε λίγο υπομονή και θα ξαναρθεις στους προ ατυχήματος ρυθμούς σου...

Μάλλον κάπως έτσι θα αισθάνομαι κι εγώ σε λίγο καιρό :sad:

mats8282
08/01/2008, 15:31
Αρχικά δημιουργήθηκε από xrlantz
ajizei...
ean fobasai to ti mporei na sumbei, epeidh kapoios allos to prokalese, eite na stripsei, eite na stamatisei eite eite eite... tote oute spiti sou den eisai safe..
sinexise kanonika na zeis thn zwh sou me osa kai opws sou aresoun panta me metro bebaia..

egw sthn 8esh sou 8a xairomoun na "ektononete" se mikra pragmatakia h "opoia kakh energeia"
para na mazeuete...

que sera sera...

Αυτη η λογικη ειναι πολυ απλη.Δεν λεω οτι εν μερη δεν εχεις δικιο αλλα εχουν γινει πολλα και στο στενο περιβαλλον μου.Εχω χασει τρεις,εχω δει σπασμενα χερια,ποδια,κλειδες και σαγονια τα οποια δεν εγιναν μεσα σε ενα σπιτι.

Οι πιθανοτητες να παθεις σωματικη ζημια πανω σε μηχανη ειναι πολυ μεγαλυτερες απο οτι πεζος ή μεσα σε κουτι.

Οι πιθανοτητες να παθεις ψυχικη ζημια απο την αλλη ειναι πολυ περισσοτερες μεσα σε ενα κουτι :)

xrlantz
08/01/2008, 15:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Αυτη η λογικη ειναι πολυ απλη.Δεν λεω οτι εν μερη δεν εχεις δικιο αλλα εχουν γινει πολλα και στο στενο περιβαλλον μου.Εχω χασει τρεις,εχω δει σπασμενα χερια,ποδια,κλειδες και σαγονια τα οποια δεν εγιναν μεσα σε ενα σπιτι.

Οι πιθανοτητες να παθεις σωματικη ζημια πανω σε μηχανη ειναι πολυ μεγαλυτερες απο οτι πεζος ή μεσα σε κουτι.

Οι πιθανοτητες να παθεις ψυχικη ζημια απο την αλλη ειναι πολυ περισσοτερες μεσα σε ενα κουτι :)

gi ayto lew Que Sera Sera (Whatever Will Be, Will Be)
enjoy, oti kai an einai kai gia oso einai

Maira
08/01/2008, 16:02
Έχω τρακάρει, έχω πέσει, έχω φάει τα μουτρα μου, έχω μείνει 2,5 μήνες εκτός λόγω αγκόνα! (ρογμώδες κάταγμα!). Λοιπόν, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Απορείς τελικά αν αξίζει!

Αν αξίζει για σένα εκείνη η βόλτα που θα κανονήσεις με παρέα, τα συνιάλα που θα ανταλλάξεις με άλλες παρέες! Η μούτζα που θα ρίξεις στον μ@λ@κ@ που άλλαξε λωρίδα χωρίς φλας, τα γέλια σε έναν καφέ καθώς θα συζητάς για το ένα και το άλλο με ανρθώπους που σαν ενώνει το ιδιο παιχνίδι, παιχνίδι με το θάνατο, τότε αξίζει να συνεχίσεις! Αν όλα αυτά και πολλά ακόμα δε αξίζουν, τότε άστην! Δεν μπορεί πια να σου προσφέρει αυτά που σου προσέφερε!!!

Για τον κάθε ένα, όλα αυτά έχουν άλλο "κοστολόγιο"!!!!!

:wave2:

orizontas
08/01/2008, 16:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Έχω τρακάρει, έχω πέσει, έχω φάει τα μουτρα μου, έχω μείνει 2,5 μήνες εκτός λόγω αγκόνα! (ρογμώδες κάταγμα!). Λοιπόν, σε καταλαβαίνω απόλυτα! Απορείς τελικά αν αξίζει!

Αν αξίζει για σένα εκείνη η βόλτα που θα κανονήσεις με παρέα, τα συνιάλα που θα ανταλλάξεις με άλλες παρέες! Η μούτζα που θα ρίξεις στον μ@λ@κ@ που άλλαξε λωρίδα χωρίς φλας, τα γέλια σε έναν καφέ καθώς θα συζητάς για το ένα και το άλλο με ανρθώπους που σαν ενώνει το ιδιο παιχνίδι, παιχνίδι με το θάνατο, τότε αξίζει να συνεχίσεις! Αν όλα αυτά και πολλά ακόμα δε αξίζουν, τότε άστην! Δεν μπορεί πια να σου προσφέρει αυτά που σου προσέφερε!!!

Για τον κάθε ένα, όλα αυτά έχουν άλλο "κοστολόγιο"!!!!!

συν 1095432,45698

και πολλα αάλλα ακομη

που ο καθενας νιωθει ζει αποκτα με την παροδω του χρονου με το γραψιμο των χιλομετρων

με την εμπειρια την λαχταρα την ικανοποιηση . Σημερα εγινα κατα ενα σκαλη καλυτερος

σημερα τον προλαβα και τον καταλαβα απο τον τροπο που οδηγουσε .

σημερα ποιαστηκαν τα καπουλια μου απο την βολτα που πηγα με τουσ φιλους ..

σημερα τα χερια μου ποναν αλλα ηταν ομορφη η βολτα με την μικρη μου που

δεν ειχε προορισμο ,,,,

πολλα πολλλα για τον καθενα
πολλα με μεγαλη αξια για ολους μας. και γιαυτο το παιχνιδι το τοσο εθιστικο γιαυτο
το παιχνιδι πρεπει να ξερουμε οτι αξιζει τον κοπο η στραβη

που ποτε να μην ερθει φιλοι μου σε κανενα ....

αξιζει ...:wave2: :wave2: :smokin: :smokin:

zephyr1
08/01/2008, 16:30
Οταν οδηγας και ολα πανε καλα αξιζει , οταν εχεις πεσει η πλησιαζεις την τουμπα δεν αξιζει.

Τα ζουμε και τα 2 εντονα - τρομαρα μας.:dizzy:

mako
08/01/2008, 17:25
Οταν πρωτοδηγησα το 1983 ημουν σαν χαμενος στο πελαγος!!!! Η πρωτη τουμπα ηρθε την ιδια μερα που αγορασα τη μηχανη. Δεν ειχα το κουραγιο να την παω ουτε το ενα τετραγωνο που εμενε, για να φτασω στο σπιτι. Φωναξα ενα φιλο και την πηγε!!!! Τα χρονια περασαν με καλες αλλα και ασχημες στιγμες. Ομως δεν το μετανιωσα ποτε και τωρα ειναι που δεν κανω βημα χωρις αυτη. Ουτε θυμαμαι πλεον ποσα χιλιομετρα μετραει πανω στη σελα ο κ@λος μου. Ουτε εγω εχω καταλαβει πως μετα απο τοσες μηχανες που εχω αλλαξει, πως γινεται και το παθος μου γι'αυτες δεν λεει να σβησει!!!! Το πλεονεκτημα που δεν ειχαμε εμεις παλιοτερα ειναι η τοση γνωση που μοιραζεται πλεον απολοχερα απο παντου (και κυριως στα τα μαθηματα ασφαλους οδηγησης), και σε βοηθανε να αποκτησεις οσα εφοδεια χρειαζονται, χωρις να πειραματιζεσαι θετωντας τον εαυτο σου σε κινδυνο για χρονια. Τωρα ειναι που την ευχαριστιεμαι περισσοτερο απο ποτε, εχοντας σαν οπλα την γνωση και την εμπειρια. Ναι αξιζει!!!! :) :wave2:

VanDiemen
08/01/2008, 17:59
Καταγματάκια, γρατζουνίτσες, ραγισματάκια... Αξίζει! Μετά θα μπορείς να είσαι και ο σκληρός της παρέας! Αυτός που έφαγε τη ζωή με το κουτάλι. Εύκολο συμπέρασμα για ορισμένους! Εκ του ασφαλούς! Αν διακυβεύεται η ικανότητά σου να ξαναπερπατήσεις; Αξίζει; Αν είσαι 20-25 χρονών και σπάσεις τον αυχένα σου και μείνεις παράλυτος από τον αυχένα και κάτω; Αξίζει; Να είσαι ξαπλωμένος στο κρεββάτι για το υπόλοιπο της ζωής σου; Να πεθάνουν από τη στενοχώρια πενήντα φορές οι γονείς σου; Να πηγαίνουν και να κλαίνε κρυφά για να μη σε στενοχωρούν; Η υπόλοιπη ζωή σου να είναι μια τηλεόραση; Ένας καθετήρας; Να έχεις γεμίσει κατακλύσεις, στις φτέρνες, στους γλουτούς και στην πλάτη; Να αισθάνεσαι μόνιμο πόνο και μούδιασμα; Να υποχρεώνεις τους γονείς σου και τα αδέρφια σου να σε υπηρετούν; Να σου αλλάζουν pampers και τη σακούλα του καθετήρα; Να σε πλένουν με ένα βρεγμένο σφουγγάρι; Να προσποιούνται πως χαμογελούν, ενώ μέσα τους κλαίνε; Να αναρωτιούνται τι θα απογίνεις όταν μια μέρα αυτοί πεθάνουν; Ποιος θα σε προσέχει; Σε ποιο ίδρυμα θα καταλήξεις; Να έχεις χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας; Κάθε απειροελάχιστη ελπίδα για οτιδήποτε σε αφορά; Να χαμογελάς μόνο για να τους κάνεις να νιώσουν "καλύτερα" και φυσικά όλοι να καταλαβαίνουν το ψεύτικο χαμόγελό σου; Κι αυτά όλα τα πρώτα χρόνια! Αργότερα; Όταν θα έχεις μεγαλώσει; Όταν ακόμα και οι δικοί σου άνθρωποι ύστερα από χρόνια βαρεθούν και καταραστούν τη ζωή τους; Όταν το δωμάτιο που θα "σε έχουν" θα βρωμάει μέχρι την εξώπορτα; Όταν θα έχεις μια μικρή ανάγκη και η ρωσοπόντια που έχουν προσλάβει για να σε προσέχει σου μιλάει σα να είσαι σκουπίδι; Αξίζει; Μιλάτε ρε... Εσύ ο μάγκας που είπες πως αξίζει. Τι λες τώρα; Αξίζει να διακινδυνεύεις την υγεία σου, για οποιουδήποτε είδους ψευτομαγκιάς και ψευτοκυριαρχίας αισθάνεσαι πάνω στη σκοτώστρα σου; Τίποτα δεν αξίζει όσο η υγεία, πάρτε το χαμπάρι ορισμένοι, ζαρώξτε στη φωλιά σας, φορέστε το κρανάκι σας και οδηγείτε σα να έχετε αυγά κάτω από κάθε χέρι και πόδι σας, που προσπαθείτε να μη σπάσετε!

Maira
08/01/2008, 22:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Καταγματάκια, γρατζουνίτσες, ραγισματάκια... Αξίζει! Μετά θα μπορείς να είσαι και ο σκληρός της παρέας! Αυτός που έφαγε τη ζωή με το κουτάλι. Εύκολο συμπέρασμα για ορισμένους! Εκ του ασφαλούς! Αν διακυβεύεται η ικανότητά σου να ξαναπερπατήσεις; Αξίζει; Αν είσαι 20-25 χρονών και σπάσεις τον αυχένα σου και μείνεις παράλυτος από τον αυχένα και κάτω; Αξίζει; Να είσαι ξαπλωμένος στο κρεββάτι για το υπόλοιπο της ζωής σου; Να πεθάνουν από τη στενοχώρια πενήντα φορές οι γονείς σου; Να πηγαίνουν και να κλαίνε κρυφά για να μη σε στενοχωρούν; Η υπόλοιπη ζωή σου να είναι μια τηλεόραση; Ένας καθετήρας; Να έχεις γεμίσει κατακλύσεις, στις φτέρνες, στους γλουτούς και στην πλάτη; Να αισθάνεσαι μόνιμο πόνο και μούδιασμα; Να υποχρεώνεις τους γονείς σου και τα αδέρφια σου να σε υπηρετούν; Να σου αλλάζουν pampers και τη σακούλα του καθετήρα; Να σε πλένουν με ένα βρεγμένο σφουγγάρι; Να προσποιούνται πως χαμογελούν, ενώ μέσα τους κλαίνε; Να αναρωτιούνται τι θα απογίνεις όταν μια μέρα αυτοί πεθάνουν; Ποιος θα σε προσέχει; Σε ποιο ίδρυμα θα καταλήξεις; Να έχεις χάσει κάθε ίχνος αξιοπρέπειας; Κάθε απειροελάχιστη ελπίδα για οτιδήποτε σε αφορά; Να χαμογελάς μόνο για να τους κάνεις να νιώσουν "καλύτερα" και φυσικά όλοι να καταλαβαίνουν το ψεύτικο χαμόγελό σου; Κι αυτά όλα τα πρώτα χρόνια! Αργότερα; Όταν θα έχεις μεγαλώσει; Όταν ακόμα και οι δικοί σου άνθρωποι ύστερα από χρόνια βαρεθούν και καταραστούν τη ζωή τους; Όταν το δωμάτιο που θα "σε έχουν" θα βρωμάει μέχρι την εξώπορτα; Όταν θα έχεις μια μικρή ανάγκη και η ρωσοπόντια που έχουν προσλάβει για να σε προσέχει σου μιλάει σα να είσαι σκουπίδι; Αξίζει; Μιλάτε ρε... Εσύ ο μάγκας που είπες πως αξίζει. Τι λες τώρα; Αξίζει να διακινδυνεύεις την υγεία σου, για οποιουδήποτε είδους ψευτομαγκιάς και ψευτοκυριαρχίας αισθάνεσαι πάνω στη σκοτώστρα σου; Τίποτα δεν αξίζει όσο η υγεία, πάρτε το χαμπάρι ορισμένοι, ζαρώξτε στη φωλιά σας, φορέστε το κρανάκι σας και οδηγείτε σα να έχετε αυγά κάτω από κάθε χέρι και πόδι σας, που προσπαθείτε να μη σπάσετε!

Και πάλι αξίζει! Αξίζει να πεθάνεις! Αξίζει να ζητήσεις να πεθάνεις για να μην κάνεις τις ζωές αυτών των ανθρώπων έτσι!!!! Αξίζει να λυτρώσεις αυτούς κι εσένα! Αξίζει να παίζεις με τον θάνατο!!!!! Γιατί με αυτό παίζουμε! Όλα τα άλλα είναι απλά παιχνίδια της τύχης!!!! Εμείς παίζουμε με το θάνατο ακόμα κι αν πηγαίνουμε λες και κουβαλάμε αυγά κάτω από τις μασχάλες που δεν πρέπει να σπάσουν!!!! Πάντα θα υπάρχει αυτός που δεν έιδε το κόκκινο, πάντα θα υπάρχει αυτός που δεν κοίταξε τον καθρέφτη!!! Δε χρειάζεται να πηγαίνουμε μαλλιοκούβαρα!!!!! Αρκεί μια στιγμή!

Αλλά αξίζει να ζεις κάθε στιγμή! Ακόμα κι αν θα είναι η τελευταία!!!!!

mats8282
09/01/2008, 01:04
Maira νομιζω οτι το εχεις παρει πολυ αψηφιστα το θεμα.Και εγω στην ιδια φαση με εσενα ειμαι στις πτωσεις/στουκες μου.Μονο στην τελευταια χτυπησα(ρωγμωδες καταγμα κεφαλης κερκιδας).Τις υπολοιπες τιποτα.Η κουβεντα που μου ειπε ο 55αρης φιλος και με εκανε να σκεφτω πιο πολυ ειναι οτι οταν ειδε το ποδι του γυρισμενο 180 μοιρες νομισε αρχικα οτι κοπηκε.Σκεψου να βλεπεις το ποδι σου και να λες κοπηκε.

ΓΙΑΤΙ?

Επειδη ενα τσογλανι μιλαγε στο κινητο και παραβιασε στεγνα κοκκινο στις 11 το πρωι στην Μεσογειων.Και σπιτι να εχεις γυναικα και κορη.Δεν κοπηκε αλλα θα παρει 6 μηνες+ για να φτιαξει.Αν ποτε φτιαξει.

Αλλα η αποψη σου οτι αξιζει να παιζεις με τον θανατο δεν μου αρεσει καθολου.Και δεν νομιζω να χαρακτηριζει τους μοτοσυκλετιστες.Αυτο θα χαρακτηριζε τους παιχτες Ρωσικης ρουλετας.Να το προσεξεις αυτο :uplate:

Δεν δεχομαι οτι αξιζει να παιζεις με τον θανατο.Εστω και μεταφορικα.Αυτα που αξιζουν πραγματικα στην ζωη για εμενα ειναι αλλα.Η μοτοσυκλετα ειναι ενα εργαλειο.Που το γουσταρω και ωρες ωρες με πορωνει μεν....Εργαλειο δε....

ΥΓ Ο VanDiemen ανεφερε την χειροτερη περιπτωση.Ακομα και απο τον θανατο.

mako
09/01/2008, 01:33
VanDiemen Θα ηθελα να ξεκαθαρισεις αν ο "μαγκας" στον οποιο αναφερεσαι ειμαι εγω!!!! Επειδη εγω εγραψα ναι αξιζει .:(

orizontas
09/01/2008, 04:26
h vra einai πεντε

και ναι κοιμομουν αλλα κατι με ξυπνησε ..
και αναψα τσιγαρο και που να κοιμηθω . παμε για δουλεια σε μια ωρα .

και ναι κοιμομουν αλλα κατι με ξυπνησε ..
μια κουβεντα που ειχα με ενα φιλο (ας μου επιτρεψει για σημερα να το πω φιλο ..βαρια κουβεντα) σημερα το βραδυ σε ενα μαγαζι που ειπιαμε ποτο
ενα τηλεφωνο που επεσε αργατο βραδυ οταν βγαλαμε ενα συμπερασμα μεταξη αστειου και σοβαρου
μαιρα VanDiemen mako και ολοι εσεις οι φιλοι αγνωστοι που παιζουμε εδω μεσα με τισ λεξεις
και ολοι εσεις που απλα διαβαζετε και δεν σημετεχετε και ολοι εσεις που μαλωνετε και κρυβεστε
ολοι εμεις ...

δεν αξιζει ματην παναγια για μενα παντα να με πατησει ενα αυτοκινητο πεζος
δεν αξιζει να σκονταψω να πεσω απο την σκαλα οταν δουλευω και να σπασω το ποδι , το χερι , να μεινω παραλυτος . δεν αξιζει το παιχνιδι θανατου που το παιζουμε καθε μερα .

αλλα αξιζει να μενουμε ζωντανοι στο τελος της ημερας . γιατι το παιχνιδι αυτο δεν γινετε μονο οταν καβαλαμε . το παιχνιδι γινετε στην δουλεια μας οταν αγχωνομαστε και ειμαστε 35 ετων και η ιλικα αυτη θεωρηται επικινδινι
το παιχνιδι αυτο παιζετε απο τοτε που ξεκινησα να αναπνεω ...

απο τοτε που ξεκινησα να δουλευω .που 16 ετων τοτε με ανεβαζαν σε σκαλωσιες σε πυλωνες
και εγω χαιρομουν που εκανα κατι επικινδινο που οι μεγαλοι χεζοντουσαν . οι μεγαλοι ομως καναν την δουλεια τους και εγω την δικη μου και αν επεφτα σαν νεος με τα μυαλα που ειχα στην καλυτεροι των περιπτωσεων οι γονεις μου θα ηταν ζωντανοι νεκροι σημερα .

το παιχνιδι αυτο παιζεται και τα τελευταια χρονια που προσπαθω να καλυτερεψω την ζωημου αλλα κατα βαθος καλυτερευω των αλλων και πληρωνο τα λαθη μου και χανω τους φιλους μου

το παιχνιδι αυτο το παιζει ο οπερατερ που νεο παιδι ξεκινα την σταδιοδρομια του και τρεχει απο δο και απο κει για να βοηθαει τους δικουσ του για ενα καλυτερο μελλον αλλα δεν το ξερει το μελλον του ..

το παιχνιδι αυτο το παιζεις εσυ μαιρα που εχεις τα δικα σου και οταν οχι μον οδηγεις αλλα πασ να παρεις ψωμι καφε γαλα καμπα σκεφτεσε τι θα γινει με το μελλον σου και δεν βλεπεις δεν ακους δεν προσεχεις το πεζοδρομιο που γλυστρα και σαβουριαζεσαι και το γλυτονις τελευταια στιγμη

το παιχνιδι το παιζει ο τροοπερ που πεζει σε δυο δουλιεσ και παλι χαμογελα για ενα καλυτερο αυριο ...

το παιχνιδι αυτο το παιζει ο dim που δεν χαλιετε με την μοιρα του να ζει στο σκοταδι την μισι ζωη του λογο δουλειας και ειτε αυτοκινητο ειτε μηχανη παντα θε εχει τον κινδινο για μια στραβη με το ξενυχτη που τραβα ....και κοιτα τι με βαζεις να λεω τωρα ...
και ομος παει και την βολτα του ξενυχτης στα βουνα

συγνωμη σε οσους ανεφερα αλλα μονο με παραδειγνματα μπορουμε εμεις οι ανθρωποι να δουμε την αληθεια

το παιχνιδι το παιζεις εσυ φιλε που μας λες μαγκες που παιζουμε με το θανατο ....αλλα αυτο ειναι η ζωη

και ναι ειναι λαθος να λες αξιζει ... ειναι λαθος ομος να μην το αποδεχεσαι ..

θα εγραφα πολλα αλλα θα βαλω καφε .....
και ναι προτειμο να μην κλεισω τα ματια μου στην ασφαλτο αλλα ο κυνδινος πειναι παντου
καλυτερα να πεσο ανεβαινοντας ενα μονοπατι σε ενα περιπατο μου
και ασ μην με βρουν τα ματια μου θα εχουν ομορφη εικονα οταν κλεισουν πρασινο ουρανο και ηρεμια . και αν δεν με βρουν θα ειμαι για την φυση εστο λυπασμα ..

και αν παλι τρακαρο με το αυτοκινητο εγκλοβισμενος και μεινο εκει και χρειαστει να μου κοψουν ενα ποδι για να με βγαλουν ουτε αυτο το θελω ..και αν παλι χτυπησω εγω μια μοτο με το κουτι μου τοτε ειναι το χειροτερο ..

ομως αν πεσω και χτυπισο με την μοτο νε θα παθω σοκ και αν ειμαι να φυγω εκεινη την στιγμη θα προσπαθησω να αγγαλιασω το μοτορι και να φυγω χαμογελαστος ..

ομως το παιχνιδι με το θανατο υπαρχει παντου και καποοια μερα χτυπα ..

δεν μπορουμε ομως να σταματησουμε να ζουμε για αυτο το λογο

και δεν ειμαστε μαγκες που το λεμε ..
ειμαστε απλα ειμεις οι απλοι ανθρωποι που θελουμε να ζησουμε ...

που ζω σημαινει παθιαζομε αφηνομαι αγαπω διακινδινευο γελαο κλαιο πονο

και δεν ειναι μαγκια ειναι ανθρωπια ... και δεν υπαρχει πλεον αυτο ... οχι δεν υπαρχει

γιαυτο και δεν αλλαζω τον τροπο σκεψης μου ....

για το φιλο αυτο για το ποτο τα ανοιγματα ψυχης το τηλεφωνο που επεσε

το ξυπνημα την ανθρωποια αξιζουν ολα τα παραπανω ....αξιζει το παιχνιδι ..

γιατι μεσα απο το παιχνιδι αυτο γνωριστικαμε ολοι εμεις .......

φιλικα παντα και στις πεντε το πρωι τι να πει κανεις ...

καλημερα :wave2: :wave2:

alex14
09/01/2008, 04:38
O VanDiemen εχει δικιο. Και αυτα που περιγραφει εχουν γινει αν και δεν ειναι οτι χειροτερο.
Το χειροτερο ειναι να εχεις και μια οικογενεια/μικρα παιδια να θρεψεις. Εκει τι γινεται ?

Δεν λεω να μην καβαλατε μηχανη. Για πολλους ειναι ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣ, συμπεριλαμβανομενου
και του εαυτου μου. Απλα, ΠΡΟΣΟΧΗ , μην το παιρνετε αψηφιστα το θεμα.

Υγεια πανω απ'ολα.

mako
09/01/2008, 19:33
Δεν υπαρχει καμια παρεξηγηση με κανεναν. Φιλε μου "οριζοντα" καταλαβαινω (νομιζω) πως το θετεις. Θα σου πω μονο οτι τον περασμενο Οκτωβριο ο γιος μου (23 ετων) ειχε ενα σοβαρο τροχαιο με τη μηχανη του. Ηταν πολυ τυχερος και η ζημια τον ψιλοταλαιπωρει ακομα. Θα μπορουσε να εχει χασει τη ζωη του και παροτι τη γλυτωσε παραλιγο να χασει το αριστερο του ποδι απο τον αστραγαλο. Οπως πιστευω καταλαβαινεις και εγω εχω στα 25 χρονια που οδηγαω μηχανες καποιες "ασχημες" στιγμες οπως και σοβαρο ατυχημα. Παρολ'αυτα πιστευω πως αξιζει. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως καποιοι που εχουν διαφορετικη αποψη, οδηγανε μηχανη και βρισκονται εδω μεσα!!!! Εχω ακουσει πολλες φορες την εκφραση "αυτες οι μηχανες, ειναι σκοτωστρες" . Δεν το αποδεχομαι ομως και το δικαιολογω οταν το λεει ενας ανθρωπος που δεν οδηγει, η φοβαται να οδηγησει μηχανη. Πως μπορει να το εκφραζει ενας που το κανει (οπως και το γιατι το κανει), θελω να καταλαβω!!!:wave2: Επισης αν προσεξες αναφερθηκα στα εφοδια που χρειαζονται (σε ολους μας) για να εχουμε τις οσο δυνατον λιγοτερες, ασχημες εμπειριες.-:beer:

mats8282
10/01/2008, 17:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
Πως μπορει να το εκφραζει ενας που το κανει (οπως και το γιατι το κανει), θελω να καταλαβω!!!:wave2: Επισης αν προσεξες αναφερθηκα στα εφοδια που χρειαζονται (σε ολους μας) για να εχουμε τις οσο δυνατον λιγοτερες, ασχημες εμπειριες.-:beer:

Πιστευω οτι ειναι η πραγματικοτητα.Αλλα το θετεις σε λαθος βαση.

Δεν ειναι οι μηχανες σκοτωστρες.Ειναι αυτοι που κυκλοφορουνε γυρω μας.Και οπως και να το κανεις εχεις μεγαλες πιθανοτητες να παθεις ζημια ακομα και με ελαχιστα χλμ.

Τεσπα....

mako
10/01/2008, 23:56
Πιστευω οτι ειναι η πραγματικοτητα.Αλλα το θετεις σε λαθος βαση.

Δεν ειναι οι μηχανες σκοτωστρες.Ειναι αυτοι που κυκλοφορουνε γυρω μας.Και οπως και να το κανεις εχεις μεγαλες πιθανοτητες να παθεις ζημια ακομα και με ελαχιστα χλμ.

Τεσπα....

Απο οσο εγραψα δεν το εβγαλες αυτο το συμπερασμα;;;; Ειπα εγω το αντιθετο;;;; Γιαυτο εβαλα το ατυχημα του γιου μου!!! Για να το παω ομως λιγο πιο μακρια. Μηπως να κατσουμε σπιτι η να φοβηθουμε το σεισμο;;; Παντου υπαρχει παραμονευει ο κινδυνος. Αν θυμασαι πριν 1-2 χρονια ενα παληκαρι, στο μοναστηρακι εφαγε στο κεφαλι ενα κομματι απο μπαλκονι που επεσε και τον τραυματησε. Εχασε τη μαχη στο νοσοκομειο. Πριν πολλα χρονια (μεσα στην Αθηνα), μια μπετονιερα που την μετεφερε τρακτορας, λυθηκε και πλακωσε ενα αυτοκινητο, που μεσα ηταν μια οικογενεια με μικρο παιδι. Υπαρχουν πολλα παραδειγματα που μπορω να θυμηθω, αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται. Ναι πανω στη μηχανη εισαι περισσοτερο εκτεθειμενος, αλλα παιζεις και εσυ καποιο ρολο. Γνωση, εξοπλισμος και λιγο παραπανω προσοχη συντροφια με λιγη τυχη, ισως βοηθησουν. Αυτο λεω!!!:)

LsKostas
11/01/2008, 09:40
Eγω καταλαβα τι σημαινει η φραση "να προσεχεις" μονο οταν χτυπησε ενας δικος μου ανθρωπος...

τουλαχιστον ετσι τον νοιωθω...

Κρανος παντα, και εγρηγορση ειναι αυτα που σε σωζουν...
Και για τον συνεπιβατη παντα ...μα παντα...

Επειδη ξερω τι σημαινω για την οικογενεια μου,για τα φιλαρακια μου και γι αυτους που
με ρωτανε 'αν εφθασα καλα?' ακουγοντας τους με αγωνια στο τηλεφωνο...

Δεν θα αφαιρεθω ποτε...γι αυτους...για ΜΕΝΑ!!!

Και ελπιζω ...συνεχιζω να ελπιζω...

airamhag
11/01/2008, 10:00
ελατε βρε παιδια..

αφου τις γουσταρετε..θα πεσετε , θα τρομαξετε αλλα μετα παλι θα την καβαλησετε..
καποιοι ισως νοερα..

ετσι ειναι οταν αγαπας κατι..δεν το αφηνεις ποτε..οταν εχεις ζησει μαζι του..
κ ο φοβος..κ η πτωση μεστη ζωη ειναι..:smilea:

οσο για τις στραβες που γινονται..
παντου γινονται..

isnt ironic? (http://www.youtube.com/watch?v=8v9yUVgrmPY)

:winka:

mats8282
11/01/2008, 13:27
Εχω ακουσει πολλες φορες την εκφραση "αυτες οι μηχανες, ειναι σκοτωστρες" . Δεν το αποδεχομαι ομως και το δικαιολογω οταν το λεει ενας ανθρωπος που δεν οδηγει, η φοβαται να οδηγησει μηχανη. Πως μπορει να το εκφραζει ενας που το κανει (οπως και το γιατι το κανει), θελω να καταλαβω!!!:wave2:

Εκει το στηριξα μακο :)

Εγω δεν ειπα ποτε οτι φταινε οι μοτο.Αυτες ειναι οπως ειναι.Ενα ματσο σιδερα.Το περιβαλλον που κινουνται ειναι <<σκοτωστρα>>.

Περιβαλλον=αναβατης,συνεπιβατης,δρομοι,αλλοι χρηστες του δρομου κτλ κτλ.

Και οντως καθε μερα γινονται πολλα.Αλλα 1600 νεκρους και αλλους δεκαδες χιλιαδες τραυματιες τον χρονο δεν εχουμε ουτε απο πτωσεις μπαλκονιου ουτε απο σεισμο.

mako
11/01/2008, 15:44
Τα ιδια λεμε!!!:winka: Αλλωστε αυτο δεν ηταν για αυτα που εγραψες εσυ!!! Εγω επλιζω να μπορω για τα επομενα 15-20 χρονια μου να μπορω να ειμαι πανω σε μοτο!!!:cool: :beer: :wave2:

VanDiemen
11/01/2008, 22:52
Mako, μην απορείς (Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως καποιοι που εχουν διαφορετικη αποψη, οδηγανε μηχανη και βρισκονται εδω μεσα!!!!).. Δεν είπε κανένας πως πρέπει να μπούμε σε μια λαστιχένια φούσκα, για να μην εκθέσουμε τον εαυτό μας σε δυνητικούς κινδύνους! Η κεντρική ιδέα αυτών που είπα, μετά τα οποία εξέθεσες την απορία σου, είναι πως δεν αξίζει να αυξάνουμε ούτε κατά ένα χιλιοστό την πιθανότητα να προκαλέσουμε βλάβη στον εαυτό μας για χάρη της ευεξίας, του ενθουσιασμού, της μαγκιάς, της φιγούρας, της κλανιάς, του πιθανού θαυμασμού άλλων υπανθρώπων προς εμάς. Αυτό είναι στο χέρι του καθενός μας για να το πετύχει, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται! Αξίζει να θέσεις τη ζωή σου ή την ποιότητα ζωής σου σε κίνδυνο για πρόσκαιρες, προσωρινές ή ευκαιριακές "απολαύσεις"; Όχι!

zolotas
11/01/2008, 23:47
Αξίζει! Μετά θα μπορείς να είσαι και ο σκληρός της παρέας! Αυτός που έφαγε τη ζωή με το κουτάλι.

DIE HARD ........:beer: ........fuck bruce willis ........:smokin:

mako
12/01/2008, 00:47
Mako, μην απορείς (Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως καποιοι που εχουν διαφορετικη αποψη, οδηγανε μηχανη και βρισκονται εδω μεσα!!!!).. Δεν είπε κανένας πως πρέπει να μπούμε σε μια λαστιχένια φούσκα, για να μην εκθέσουμε τον εαυτό μας σε δυνητικούς κινδύνους! Η κεντρική ιδέα αυτών που είπα, μετά το οποία εξέθεσες την απορία σου, είναι πως δεν αξίζει να αυξάνουμε ούτε κατά ένα χιλιοστό την πιθανότητα να προκαλέσουμε βλάβη στον εαυτό μας για χάρη της ευεξίας, του ενθουσιασμού, της μαγκιάς, της φιγούρας, της κλανιάς, του πιθανού θαυμασμού άλλων υπανθρώπων προς εμάς. Αυτό είναι στο χέρι του καθενός μας για να το πετύχει, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται! Αξίζει να θέσεις τη ζωή σου ή την ποιότητα ζωής σου σε κίνδυνο για πρόσκαιρες, προσωρινές ή ευκαιριακές "απολαύσεις"; Όχι!

Εγω δεν ανεφερα τετοια πραγματα!!! Μιλησα για γνωση, εξοπλισμο, απολαυση κλπ. Στο τελος μια ερωτηση, θα φτασει να μπει στις διαμαχες γιατι δεν καταλαβαινομαστε! Αν δεν αξιζει, η γνωμη μου ειναι οτι σταματας να ανεβαινεις σε μηχανη ! Αυτα.-:)

TROOPER
12/01/2008, 06:09
......................

+1000 σε ολα οσα εχεις πει σε αυτο το θρεντ !!!!!!!!!

:beer: :beer: :beer: :beer:

dodos 900
12/01/2008, 09:38
++++++++++

:beer: :wave2:

VanDiemen
12/01/2008, 12:17
Εγω δεν ανεφερα τετοια πραγματα!!! Μιλησα για γνωση, εξοπλισμο, απολαυση κλπ. Στο τελος μια ερωτηση, θα φτασει να μπει στις διαμαχες γιατι δεν καταλαβαινομαστε! Αν δεν αξιζει, η γνωμη μου ειναι οτι σταματας να ανεβαινεις σε μηχανη ! Αυτα.-:)

Είπα πως είπες κάτι από τα παραπάνω; Σου εξήγησα τι ακριβώς είχα στο μυαλό μου όταν έγραψα τις πρώτες σκέψεις μου σχετικά με το αν αξίζει ή όχι (ανέλυσα πως το αντιλαμβάνομαι αυτό). Γιατί το πήρες προσωπικά; Γιατί θεώρησες αυθαίρετα πως απευθυνόμουν αποκλειστικά σε σένα; Σου εξήγησα πως κάτι τέτοιο δεν ίσχυε! Γιατί να καταλήξει στις διαμάχες; Πρέπει να συμφωνεί σώνει και καλά ο καθένας μαζί σου; Το που θα ανεβαίνω είναι δικός μου λογαριασμός και μην το γυρίζεις σε προσωπικό επίπεδο. Δε θα πάρω την άδειά σου.

Επίσης.... -0,001 από μένα (για να έρθουμε στα ίσα μας) :rolleyes:

mako
12/01/2008, 19:27
Θεωρω οτι εχεις παρεξηγησει τι λεω και το σταματαω εδω. Αλλωστε δεν ειμαι εγω αυτος που θα μπορουσε να σου δωσει την αδεια για το τι θα κανεις. Δεν εχω παρει τιποτα προσωπικα.-:smilea: :beer:

cartman
12/01/2008, 21:08
...Το πλεονεκτημα που δεν ειχαμε εμεις παλιοτερα ειναι η τοση γνωση που μοιραζεται πλεον απολοχερα απο παντου (και κυριως στα τα μαθηματα ασφαλους οδηγησης), και σε βοηθανε να αποκτησεις οσα εφοδεια χρειαζονται, χωρις να πειραματιζεσαι θετωντας τον εαυτο σου σε κινδυνο για χρονια. Τωρα ειναι που την ευχαριστιεμαι περισσοτερο απο ποτε, εχοντας σαν οπλα την γνωση και την εμπειρια. Ναι αξιζει!!!! :) :wave2:

Συμφωνώ 100%! Η γνώση και η εμπειρία είναι πολύ σημαντικά! Να ξέρεις τι πρέπει να κάνεις, πώς θα το κάνεις, τί να προσέχεις στην ζούγκλα των πόλεων και όλα αυτά που λέμε συνέχεια για αμυντική οδήγηση κ.τ.λ.Κάνοντας αυτά αλλά και με σωστό και full εξοπλισμό αλλά και την πεπίθηση ότι ΘΑ γυρίσω στο σπίτι μου το βράδυ (δηλαδή δεν θα ρισκάρω εκεί που δεν με παίρνει) πιστεύω και εγώ ότι αξίζει να είναι κάποιος μοτοσυκλετιστής!

devil's animal
12/01/2008, 22:58
αν πιστευεις στην μοιρα και στο προδιαγεγραμμενο μελλον..ΑΞΙΖΕΙ.

αν πιστευεις οτι εσυ καθοριζεις την μοιρα σου. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ.

απλα και λογικα.
εγω πιστευω καθαρα στο πρωτο.οτι ειναι να παθουμε θα το παθουμε. Δεν μπορουμε να αλλαξουμε τιποτα (περα απο τον εξοπλισμο) που αυτον τον φοραμε και για αλλους λογους.
Και παλιοτερα υπηρχαν μοτο. Κποιοι πεθαναν, καποιοι εμειναν αναπηροι, καποιοι εζησαν και ειναι εδω κοντα μας ή εφυγαν με φυσικο θανατο.
Τοτε δεν υπηρχαν εξοπλισμοι.(θα μου πεις δεν ετρεχαν τοσο οι μοτοσυκλετες) Σωστο. Οπως επισης σωστο ειναι οτι πολλα ατυχηματα εχουν γινει με γελοια χλμ.
Αυτος που ειναι προδιαγεγραμμενος να ζησει ..θα ζησει.
ΟΛΟΙ ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ. αυτο ειναι το μονο σιγουρο. Αλλος λιγο ,αλλος πολυ, αλλος θανασιμα:sad: .
Ετσι ειναι η ζωη. Αλλιως αγοραζεις το ασφαλεστερο αμαξι,μετακινεισαι μονο για τα απαροιτητα και καθε φορα που περνας απο διασταυρωση κανεις τον σταυρο σου και φτυνεις τον κορφο σου.

καλους δρομους!

cartman
13/01/2008, 11:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
αν πιστευεις στην μοιρα και στο προδιαγεγραμμενο μελλον..ΑΞΙΖΕΙ.

αν πιστευεις οτι εσυ καθοριζεις την μοιρα σου. ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ...

Γιατί? Πιστεύω ότι εγώ καθορίζω την μοίρα μου (μέχρι ενα σημείο φυσικά), γι`αυτό και προσπαθώ να μάθω να είμαι ασφαλής πάνω στην μηχανή μου, να αποκτήσω πείρα, φοράω εξοπλισμό και προσπαθώ να μην κάνω μ@λ@κίες στους δρόμους. Όλα αυτά εξαρτώνται απο εμένα και μόνο απο εμένα! Τώρα αν είναι να μιλήσουμε για πράγματα που τυχαίνουν κ.τ.λ όπως το να βρεθείς στον δρόμο του μεθυσμένου, ε αυτά απλά τυχαίνουν και η γνώμη μου είναι ότι επειδή δεν μπορούμε να το διανοηθούμε οτι είναι κάτι τόσο απλό, πιστεύουμε σε μοίρες και δεν ξέρω`γω τι άλλο! Γνώμη μου ας προσπαθήσουμε να είμαστε καλύτεροι οδηγοί, πιο προσεκτικοί (μιλάω για όλους που οδηγάνε μηχανοκίνητα οχήματα) και όλα τα άλλα είναι δευτερεύων.

veletzas
15/01/2008, 01:32
βασανιζομαι απο αυτο το ερωτημα απο τον σεπτεβρη που γυρισα στην αθηνα μετα απο περιπου 4 μηνες,
9+1 χρονια καθηεμρινης χρησης μοτο στην δουλεια περιπου 100 χλμ την μερα
κ σχεδον 14 χρονια συνολο..
μετα απο ολα αυτα λοιπον εχω αρχισει ξεκαθαρα κ φοβαμαι οταν κυκλοφορο στην πολη, κ δεν με κανει να νιωθω καλυτερα οτι πηρα την μοτο που ονειρευομουν παντα κτλ κτλ...
δεν ειναι οι πτωσεις κ οι χαμενοι φιλοι κ γνωστοι, ειναι που μου εχει καρφωθει στο μυαλο οτι καποιος θα με χτυπησει σιγουρα μια μερα... το νιωθω τι να πω, κ δεν αξιζει :nono:

mako
15/01/2008, 13:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από veletzas
βασανιζομαι απο αυτο το ερωτημα απο τον σεπτεβρη που γυρισα στην αθηνα μετα απο περιπου 4 μηνες,
9+1 χρονια καθηεμρινης χρησης μοτο στην δουλεια περιπου 100 χλμ την μερα
κ σχεδον 14 χρονια συνολο..
μετα απο ολα αυτα λοιπον εχω αρχισει ξεκαθαρα κ φοβαμαι οταν κυκλοφορο στην πολη, κ δεν με κανει να νιωθω καλυτερα οτι πηρα την μοτο που ονειρευομουν παντα κτλ κτλ...
δεν ειναι οι πτωσεις κ οι χαμενοι φιλοι κ γνωστοι, ειναι που μου εχει καρφωθει στο μυαλο οτι καποιος θα με χτυπησει σιγουρα μια μερα... το νιωθω τι να πω, κ δεν αξιζει :nono:

Λυσε μου σε παρακαλω μια απορια. Αφου νιωθεις ετσι γιατι ανεβαινεις στη μηχανη;;;; Να ξεμπερδευτω λιγο και εγω που δεν το καταλαβαινω!!!! Η ερωτηση απευθυνεται και σε οποιον αλλον πιστευει οτι δεν αξιζει, ελπιζοντας να βγαλω καποιο λογικο συμπερασμα.:(

Gandalf dr685sm
15/01/2008, 14:08
προσωπικά την βρήκα νομίζω την λύση παιδιά...

Ι.Χ. για μέσα στην πόλη, ειδικά αν σκεφτείς τις ευθύνες και τα προβλήματα που θα προκύψουν στην οικογένεια σου αν πάθεις κάτι.
ΑΛΛΑ... και τεράστιο μάλιστα Α-Λ-Λ-Α....

Ενα "καθαρό" να κάνεις το κέφι σου στο χώμα με παρέα... εκεί που δεν έχει κάφρους στον δρόμο και θα απολαύσεις και τι σημαίνει μηχανή στο έπακρο , σε ενα δύσκολο σχολείο που είναι το χώμα και θα έχεις και προστασία απο εξοπλισμό αλλά και απο το κακοτράχαλο τερρέν και την βλακεία του εγκεφάλου σου... αποκλειστικά και μόνο.

Σε κανένα δεν θα αφήσεις την τύχη σου στα χέρια του.

Αυτή είναι τελικά η δική μου επιλογή και ήδη ψάχνομαι για κανά "καθαρό" , μέχρι το Πάσχα που θα έχω και καλύτερη εικόνα των οικονομικών μου.

Προσθέστε οτι το καθαρό ούτε σήμα θέλει, ούτε πινακίδα, ούτε ασφάλεια , εφόσον πάει με trailer μέχρι το σημείο που θέλετε, ή αν μένετε εκτός Αττικής σε κανά ωραίο σημείο.

Gandalf

veletzas
15/01/2008, 15:08
Λυσε μου σε παρακαλω μια απορια. Αφου νιωθεις ετσι γιατι ανεβαινεις στη μηχανη;;;; Να ξεμπερδευτω λιγο και εγω που δεν το καταλαβαινω!!!! Η ερωτηση απευθυνεται και σε οποιον αλλον πιστευει οτι δεν αξιζει, ελπιζοντας να βγαλω καποιο λογικο συμπερασμα.

μαλλον ανεβαινω γιατι ειμαι μοτοσυκλετιστης:wave2:
αλλα αυτο δεν με κανει να μην φοβαμαι, στην αθηνα...
οταν πηγαινω χωμα ειμαι μια χαρα, ουτε απο δεξια με περνανε με 150 κ τουπμπινες ανοιχτες, ουτε κολαει κανεις στον πισω τροχο στα 15 cm, κ.α που δεν χρειαζεται να αναφερω γιατι τα γνωριζεις
βεβαια δεν μπορει να σταματησει ο μισος πλυθησμος της αθηνας να οδηγαει γιατι φοβιζει εμενα
:smokin:

mako
15/01/2008, 18:19
Οκ φιλε veletzas, αλλα αλλο πραγμα ειναι το "φοβαμαι" και αλλο το "δεν αξιζει". Εκτος απο μπερδεμενος με τις λεξεις (που πιστευω οτι εισαι), με τελειως φιλικο πνευμα θα σου πω οτι φοβαται κυριως οποιος δεν ξερει, αλλα δεν ξερει, οτι δεν ξερει. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα συμβει κατι, σε οποιον "πραγματικα" ξερει. Απο τη στιγμη που γνωριζουμε τους κινδυνους που υπαρχουν καλως η κακως γυρω μας και αναλογα παντα με το οχημα που οδηγουμε, ζυγιζουμε και πρατουμε. Δεν μας υποχρεωνει καποιος να παιζουμε "ρωσικη ρουλετα" τη ζωη μας. Εμεις το αποφασιζουμε και πρεπει να περνουμε και τα μετρα μας!!!!:winka: :smilea:

veletzas
15/01/2008, 18:56
''κυριως οποιος δεν ξερει, αλλα δεν ξερει, οτι δεν ξερει''
, αν με προσπαθησες να με πεισεις με αυτη την προταση οτι φοβαμαι επειδη δεν ξερω φιλικα να σου πω οτι απλα μου θυμισες τον αντρεα μικρουτσικο

αν εγω ειμαι μπερδεμενος με τις λεξεις, εσυ με μπερδευεις ακομα πιο πολυ, οκ αλλο το φοβαμαι κ αλλο το δεν αξιζει εχεις δικιο...

αν διαβασες ολο το post μου θα ειδες οτι κανω 100χλμ την ημερα στην ευρητερη περιοχη της αττικης, μονο για την δουλεια μου.αυτο σημαινει, για μενα, οτι βλεπω καθε μερα τουλαχιστον 1 τροχαιο στην εθνικη κ τουλαχιστον αλλο ενα στο κεντρο, αυτο με εχει κανει να φοβαμαι

δεν ξερω αν εσυ βγαζεις την μοτο σου μονο με λιακαδα κ πηγαινεις απο την γλυφαδα στην βουλα η την βγαζεις καθε μερα κ πηγαινεις μεγαλα ταξιδια με αυτη

αλλα οταν ειμαι πατησιων κ κυπρου ψιλοβρεχει κ περνανε με κοκκινο 3 αυτοκινητα κ' ξενερωνω κ' φοβαμαι

το ποιος ξερει η δεν ξερει δεν με απασχολει κ δεν με αφορα αν θες, το ποιος ειναι επικινδυνος ειναι το θεμα

mats8282
15/01/2008, 20:15
Σημερα επειδη βιαζομουνα να παω στο γραφειο να παρω ενα χαρτι και να παω μια αποσταση γυρω στα 7-8 χλμ ξαναπηρα το CBFακι.2η φορα μετα το θεμα μου.

Λιγο πριν φτασω στον προορισμο μου βλεπω σε μια διασταυρωση κοσμο μαζεμενο 2 ανθρωπους κατω,ενα scooter σμπαραλια και ενα αυτ/το με τσαλακωμενη την πορτα του οδηγου με μια κυρια γυρω στα 50-60 μεσα.

Δεν ειχανε μαλλον μεγαλη ζημια οι αναβατες αλλα η κοπελα/συνεπιβατης ηταν καπως περιεργα.....

Με φαναρια που δεν λειτουργουνε ακομα γιατι λεει τα βαλανε προσφατα σε διασταυρωση 2 μεγαλων δρομων καρμανιολα.

hidefnick
15/01/2008, 22:17
+1000 στον μάγο (αν και για γουρούνι το βλέπω)
+1000 στον Alex14

-1000 στην Μάιρα και σε κάποιους άλλους, γιατί και πρέζα σε βάζει σε τριπάκια που δεν θα τα ζήσεις απέχοντας, αλλά για κάποιο λόγο πρέπει να την αποφεύγουμε.

Για να νιώθουμε έντονα, να παθιαζόμαστε, να ερωτευόμαστε και πολλά άλλα πρέπει πρώτα από όλα να ΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΚΙΝΟΥΜΑΣΤΕ. Τώρα αν κάποιοι πιστεύουν ότι αξίζει να φύγεις από την μαλακία κάποιου αρχιμαλάκα που πέρασε ένα κόκκινο ή έκανε μία επιτόπου η από την καταπληκτική ελληνική οδοποιία, τι να πω. ΟΚ dudes.

Και εγώ φοβάμαι πια μέσα στην Αθήνα. Και πιστεύω ότι όποιος λέει ότι δεν φοβάται η λέει ψέματα ή δεν έχει αίσθηση της πραγματικότητας.

Ελεος πιά με τα μυθικά σιδερένια άλογα των 72 δόσεων και τους "ασυμβίβαστους" αναβάτες τους των μακρινών ταξιδιών μέχρι Ναύπλιο (και βγάλε). Get a life.

Δεν κάνουμε και τίποτα που μας ξεχωρίζει από την μάζα. Είμαστε μάζα. 100 χιλιάδες μηχανάκια καινούργια κάθε χρόνο αυτό λένε. Και μην αρχίσουμε πάλι μαλακοθεωρίες για τους αγοραστές κινέζικων παπιών.

Πιστεύω ότι ο ήχος ενός δίχρονου στα κόκκινα ή μιάς Bonnie πάντα θα είναι μουσική στα αυτιά μου. Και τις μουσικές δεν τις ακούς μέσα στη βρώμικη φασαρία της πόλης.

Φίλε mats αν την παλεύεις με τον φόβο, και αν είναι απλά ο φόβος μετά το στούκι, καβάλα. Αν όμως δεν το αντέχεις πια, άστο. Πήγαινε καμία χαλαρή βόλτα όταν έχεις κέφι και γουστάρεις και άσε τους "επαναστάτες" να λένε.

To Guzzi κάθε πρωί ακούει την καλημέρα μου είτε το καβαλήσω είτε όχι. Και έδωσα στο scooter (αν και με καραβόλευε) γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να οδηγάω ένα πλαστικό άψυχο πράμα, και το καινούργιο μου κράνος είναι ένα Held Police ανοιχτό και κοντό (και ας γίνει κιμάς η ομορφόφατσά μου αν πέσω) για να τρώω το αέρα και την βροχή στη μούρη.

Και όχι, δεν αξίζει να "ταξιδέψω" για την μαλακία του ταρίφα.

vthn
15/01/2008, 23:06
για το αν αξίζει ή όχι εξαρτάται ποιόν ρωτάς. Εδώ οι περισσότεροι θα πουν ότι αξίζει. Αν μπορούσες να ρωτήσεις κάποιον που "έφυγε" δεν ξέρω τι απάντηση θα έπαιρνες. Γιατί συνεχίζουμε; Γιατί απλά πιστεύουμε πως δεν θα τύχει σε μας..

dynogix
15/01/2008, 23:36
Το ξέρω είναι γνωστό , το έχουμε ακούσει όλοι και ίσως από μερικούς να έχει γίνει πια βαρετό .Σε κάθε Πανελλήνια παίζει πάντα... και όποτε γίνεται αυτό φεύγω από την παρέα και κάθομαι σε μια γωνία και το ακούω μόνος μου... Το αφιερώνω σε αυτούς που έφυγαν και σε αυτούς που έμειναν πίσω να περιμένουν... (http://www.youtube.com/watch?v=KW7MyBP82Ak) :beer:

AΞΙΖΕΙ!!!!!

VanDiemen
15/01/2008, 23:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από veletzas
.............. μου θυμισες τον αντρεα μικρουτσικο
...................

Ο Veletzas του Big Brother είσαι; :rolleyes:

Mako εμένα με έπεισες πως είναι παράλογο να υποστηρίζω πως η ζωή μου, ή η ποιότητα ζωής μου, αξίζει περισσότερο από οποιοδήποτε συναίσθημα μπορεί να μου προσφέρει ένα μάτσο σίδερα! Είναι που φοβάμαι, δεν ξέρω, δεν ξέρω πως δεν ξέρω, δεν είμαι ξερόλας κ.λπ. Τουλάχιστον όμως, τώρα ξέρω πως δεν ήξερα ότι δεν ξέρω.

Vthn, έτσι ακριβώς! Αυτό ακριβώς συμβαίνει! Νομίζουμε πως κάτι τέτοιο δε θα συμβεί ποτέ σε εμάς. Πως εμείς είμαστε 100% καλυμμένοι. Ασφαλείς! Πιο έξυπνοι! Έχουμε ασυλία από το Θεό!

mako
16/01/2008, 11:13
Εχω την εντυπωση οτι η συζητηση εχει παρει λαθος δρομο!!! Νομιζω οτι καποιοι στεκονται σε λεξεις απο ενα ολοκληρο κειμενο, καθως και οτι καποιοι αλλοι απλα διαβαζουν το πολυ την πρωτη σελιδα (αν την διαβαζουν κι'αυτη) και βαζουν μια απαντηση. Αυτο ειναι η γενικη αποψη που εχω σχηματισει, διαβαζοντας αυτα που γραφονται στα θεματα που ανοιγονται εδω μεσα, οσο καιρο συμετεχω. Η δε διαθεση για παρεξηγηση ειναι αστα να πανε!!!! Λες και οταν καποιος γραφει το κανει με προθεση να θιξει. Ισως αυτος να ειναι και ο λογος που ενω ειναι γραμμενα τοσα μελη, γραφουν ελαχιστοι. Εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να"συγκρουομαι" με αλλα μελη. Αυτο ειναι που δεν αξιζει καθολου !!!!! Αν καποιος θιχτηκε του ζηταω συγνωμη, αν και μια πιο προσεκτικη ματια στΑ κειμενΑ μου, θα τον βοηθησει να καταλαβει ισως τι εννοουσα!!!! Καλους δρομους σε ολους.-:beer: :wave2:
Υ.Γ. Χαιρομαι που υπαρχουν και ατομα με χιουμορ και φιλικη διαθεση, για να ισορροπει καπως η κατασταση.

VanDiemen
16/01/2008, 17:17
Δε νομίζω πως πήρε λάθος δρόμο. Απλώς συνεχίζω να πιστεύω πως δεν αξίζει να ρισκάρω την παραμικρή αλλαγή στην πολυτέλεια που μου χάρισε ο Θεός (εννοώ την υγεία μου για το υπόλοιπο της ζωής μου ή την ίδια μου τη ζωή), για χάρη οποιασδήποτε μεταλλικής σκοτώστρας. Εσύ συνεχίζεις να έχεις την άποψή σου. Απολύτως δεκτό! Συνεχίζω να πιστεύω πως για ορισμένους κουφιοκέφαλους (συμπεριλαμβανομένου και εμού), ισχύει το "πρέπει να χάσεις την υγεία σου για να την εκτιμήσεις". Αν εσύ αντιλαμβάνεσαι αυτό το "αξίζει;" διαφορετικά, είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε.

mako
16/01/2008, 19:26
Δε νομίζω πως πήρε λάθος δρόμο. Απλώς συνεχίζω να πιστεύω πως δεν αξίζει να ρισκάρω την παραμικρή αλλαγή στην πολυτέλεια που μου χάρισε ο Θεός (εννοώ την υγεία μου για το υπόλοιπο της ζωής μου ή την ίδια μου τη ζωή), για χάρη οποιασδήποτε μεταλλικής σκοτώστρας. Εσύ συνεχίζεις να έχεις την άποψή σου. Απολύτως δεκτό! Συνεχίζω να πιστεύω πως για ορισμένους κουφιοκέφαλους (συμπεριλαμβανομένου και εμού), ισχύει το "πρέπει να χάσεις την υγεία σου για να την εκτιμήσεις". Αν εσύ αντιλαμβάνεσαι αυτό το "αξίζει;" διαφορετικά, είμαστε εδώ για να το συζητήσουμε.

Το προσπαθησαμε αλλα δεν βγηκε ακρη!!!!! Για οποιον θελει να καταλαβει τι λεω, ας ξαναδιαβασει οτι εγραψα. Εκει θα βρει τι εννοω οταν λεω "αξιζει". Εγω γυρισα εχοντας κανει με την (οπως χαρακτηριζεις) "μεταλλικη σκοτωστρα" μου 136 χιλιομετρα απο το μεσημερι, χωρις να νιωθω οτι επαιζα "ρωσσικη ρουλετα" και οχι για δουλεια αλλα για βολτα!!! Και τελος αν εχεις ζησει την εμπειρια, να προσπαθησεις να ξαναμαθεις να περπατας, μετα απο 12 μερες, που δεν μπορουσες να κουνησεις τιποτα εκτος απο το κεφαλι σου. Αν εχεις κατσει ατελειωτες ωρες εξω απο μια εντατικη για δεις για 10 λεπτα (2 φορες την μερα) τον κολλητο σου που εχει χειρουργηθει για 8 + 5 ωρες. Αν εχεις παει "μαλικουβαρα" (αδιαφορωντας ουσιαστικα για τη ζωη σου) για να δεις τι εχει παθει το παιδι σου στο τροχαιο του, τοτε ναι ισως να ειχαμε κατι να πουμε, αλλα αληθεια, εχω χασει καθε διαθεση!!!!:(

VanDiemen
16/01/2008, 22:36
Το γεγονός πως έχασες κάθε διάθεση, δεν ξέρω τι να το κάνω, σαν πληροφορία. Αν έλεγες πως έχασες την όρεξή σου και ήμουν διαιτολόγος, ίσως να το έβαζα στο βιογραφικό μου.

Για οποιον θελει να καταλαβει τι λεω, ας ξαναδιαβασει οτι εγραψα.

Ας ξανα-διαβάσουμε αυτά που λες καθώς στα τελευταία σου posts, ότι λες περιστρέφεται γύρω από το ότι “δε διάβασα αυτά που είπες, γι’ αυτό μιλάω ακόμη”.

Το πρώτο σου post:

Οταν πρωτοδηγησα το 1983 ημουν σαν χαμενος στο πελαγος!!!! Η πρωτη τουμπα ηρθε την ιδια μερα που αγορασα τη μηχανη. Δεν ειχα το κουραγιο να την παω ουτε το ενα τετραγωνο που εμενε, για να φτασω στο σπιτι. Φωναξα ενα φιλο και την πηγε!!!! Τα χρονια περασαν με καλες αλλα και ασχημες στιγμες. Ομως δεν το μετανιωσα ποτε και τωρα ειναι που δεν κανω βημα χωρις αυτη. Ουτε θυμαμαι πλεον ποσα χιλιομετρα μετραει πανω στη σελα ο κ@λος μου. Ουτε εγω εχω καταλαβει πως μετα απο τοσες μηχανες που εχω αλλαξει, πως γινεται και το παθος μου γι'αυτες δεν λεει να σβησει!!!! Το πλεονεκτημα που δεν ειχαμε εμεις παλιοτερα ειναι η τοση γνωση που μοιραζεται πλεον απολοχερα απο παντου (και κυριως στα τα μαθηματα ασφαλους οδηγησης), και σε βοηθανε να αποκτησεις οσα εφοδεια χρειαζονται, χωρις να πειραματιζεσαι θετωντας τον εαυτο σου σε κινδυνο για χρονια. Τωρα ειναι που την ευχαριστιεμαι περισσοτερο απο ποτε, εχοντας σαν οπλα την γνωση και την εμπειρια. Ναι αξιζει!!!!

Ένα μικρό ιστορικό για το πως μπλέχτηκες στα “δίχτυα” της υπόθεσης μοτοσυκλέτα, μπλα, μπλα, μπλα, γνώση, εμπειρία. Συμπέρασμα: Αξίζει!
Πολύ ωραία τα λες εδώ.

Μετά από μια ψιλοπαρεξηγησούλα, όπου νόμιζες πως ήσουν ο μάγκας που ανέφερα στο δικό μου κείμενο, συνεχίζεις:

Δεν υπαρχει καμια παρεξηγηση με κανεναν. Φιλε μου "οριζοντα" καταλαβαινω (νομιζω) πως το θετεις. Θα σου πω μονο οτι τον περασμενο Οκτωβριο ο γιος μου (23 ετων) ειχε ενα σοβαρο τροχαιο με τη μηχανη του. Ηταν πολυ τυχερος και η ζημια τον ψιλοταλαιπωρει ακομα. Θα μπορουσε να εχει χασει τη ζωη του και παροτι τη γλυτωσε παραλιγο να χασει το αριστερο του ποδι απο τον αστραγαλο. Οπως πιστευω καταλαβαινεις και εγω εχω στα 25 χρονια που οδηγαω μηχανες καποιες "ασχημες" στιγμες οπως και σοβαρο ατυχημα. Παρολ'αυτα πιστευω πως αξιζει. Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως καποιοι που εχουν διαφορετικη αποψη, οδηγανε μηχανη και βρισκονται εδω μεσα!!!! Εχω ακουσει πολλες φορες την εκφραση "αυτες οι μηχανες, ειναι σκοτωστρες" . Δεν το αποδεχομαι ομως και το δικαιολογω οταν το λεει ενας ανθρωπος που δεν οδηγει, η φοβαται να οδηγησει μηχανη. Πως μπορει να το εκφραζει ενας που το κανει (οπως και το γιατι το κανει), θελω να καταλαβω!!! Επισης αν προσεξες αναφερθηκα στα εφοδια που χρειαζονται (σε ολους μας) για να εχουμε τις οσο δυνατον λιγοτερες, ασχημες εμπειριες.

Εδώ πάμε σε πιο ουσιώδη, όπως το γεγονός πως ο γιος σου κόντεψε να σκοτωθεί. Με ρωτάς (ας μην παίζουμε την κολοκυθιά, πως δεν είχες στο μυαλό, αυτά που είπα εγώ) γιατί καβαλάς μοτοσυκλέτα, αν πιστεύεις αυτά που γράφεις; Σου απαντώ με ερώτηση, αν μου επιτρέπεις. Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι καβαλάω μοτοσυκλέτα; Κι αν συνέχιζα να καβαλάω, δε θα είχα δικαίωμα να βάζω πάνω απ’ όλα τη σωματική μου ακεραιότητα, αμφισβητώντας το γεγονός πως αξίζει να επιλέξεις να αψηφάς τον κίνδυνο για χάρη των όποιων χαρισμάτων σου εξάπτουν την ψυχολογική διάθεση και σου προκαλούν τα όποια συναισθήματα (τα οποία δε θέλω να διαθέσω χρόνο, για να αναλύσω και να αποδείξω πόσο ματαιόδοξα είναι); Λες επίσης πως ο γιος σου παραλίγο να χάσει το πόδι του ή τη ζωή του. Σε ρωτάω το πρώτο πράγμα που μου έρχεται στο μυαλό. Το αυτονόητο! Αν (χτύπα ξύλο) ο γιος σου είχε χάσει το πόδι του, θα είχες την ίδια άποψη και θα την υποστήριζες το ίδιο ένθερμα; Θα σου είχαν μπει αμφιβολίες; Τι θα έκανες; Τι θα θεωρούσες σημαντικότερο; Την ποιότητα ζωής του ανάπηρου γιου σου κι αυτά που θα είχε να αντιμετωπίσει μπροστά του ή τις βόλτες και τα υπέροχα συναισθήματα που σου προκαλεί το δίτροχό σου; Εδώ απορρίπτεις μόνος σου τον ισχυρισμό σου, πως έχοντας τη γνώση και την εμπειρία, αξίζει! Ωραία λοιπόν. Αφού αξίζει, γιατί ο γιος σου κόντεψε να χάσει το πόδι του; Τον βοήθησε σε κάτι η γνώση και η εμπειρία σου; Λες:

τον περασμενο Οκτωβριο ο γιος μου (23 ετων) ειχε ενα σοβαρο τροχαιο με τη μηχανη του. Ηταν πολυ τυχερος”.
Η τύχη, χάρην της οποίας σώθηκε το πόδι του, ήταν συνάρτηση της γνώσης και της εμπειρίας; Ας πάμε παρακάτω..

Απο οσο εγραψα δεν το εβγαλες αυτο το συμπερασμα;;;; Ειπα εγω το αντιθετο;;;; Γιαυτο εβαλα το ατυχημα του γιου μου!!! Για να το παω ομως λιγο πιο μακρια. Μηπως να κατσουμε σπιτι η να φοβηθουμε το σεισμο;;; Παντου υπαρχει παραμονευει ο κινδυνος. Αν θυμασαι πριν 1-2 χρονια ενα παληκαρι, στο μοναστηρακι εφαγε στο κεφαλι ενα κομματι απο μπαλκονι που επεσε και τον τραυματησε. Εχασε τη μαχη στο νοσοκομειο. Πριν πολλα χρονια (μεσα στην Αθηνα), μια μπετονιερα που την μετεφερε τρακτορας, λυθηκε και πλακωσε ενα αυτοκινητο, που μεσα ηταν μια οικογενεια με μικρο παιδι. Υπαρχουν πολλα παραδειγματα που μπορω να θυμηθω, αλλα δεν νομιζω οτι χρειαζεται. Ναι πανω στη μηχανη εισαι περισσοτερο εκτεθειμενος, αλλα παιζεις και εσυ καποιο ρολο. Γνωση, εξοπλισμος και λιγο παραπανω προσοχη συντροφια με λιγη τυχη, ισως βοηθησουν. Αυτο λεω!!!

Εδώ απαντάς στον mats8282, επιχειρηματολογώντας για το γεγονός πως προκειμένου να μη χτυπήσει κάποιος, δε θα έπρεπε να απολαμβάνει κανενός είδους “χαρά” της ζωής. Εδώ η ένστασή μου είναι πως υπάρχουν διαφορετικής επικινδυνότητας χαρές. Θεωρείς το πλέξιμο, σαν χόμπυ, το ίδιο επικίνδυνο με τη μοτοσυκλέτα; Θεωρείς σωστό το να προκαλούμε την τύχη μας (εφόσον πιστεύεις σ’ αυτή);

Παρακάτω απαντάς πάλι σε μένα:

Εγω δεν ανεφερα τετοια πραγματα!!! Μιλησα για γνωση, εξοπλισμο, απολαυση κλπ. Στο τελος μια ερωτηση, θα φτασει να μπει στις διαμαχες γιατι δεν καταλαβαινομαστε! Αν δεν αξιζει, η γνωμη μου ειναι οτι σταματας να ανεβαινεις σε μηχανη ! Αυτα.

Σου απάντησα ήδη, να μην επαναλαμβάνομαι, ε;

Μετά λες πως σταματάς να γράφεις.

Θεωρω οτι εχεις παρεξηγησει τι λεω και το σταματαω εδω. Αλλωστε δεν ειμαι εγω αυτος που θα μπορουσε να σου δωσει την αδεια για το τι θα κανεις. Δεν εχω παρει τιποτα προσωπικα.

Είναι νομίζω προφανές ότι δεν το εννοούσες.
Μετά ρωτάς το Veletza, την ίδια ερώτηση που απήυθηνες σε μένα, η οποία όπως φαίνεται, είναι το βασικό σου επιχείρημα. Σου απαντά κι αυτός.

Οκ φιλε veletzas, αλλα αλλο πραγμα ειναι το "φοβαμαι" και αλλο το "δεν αξιζει". Εκτος απο μπερδεμενος με τις λεξεις (που πιστευω οτι εισαι), με τελειως φιλικο πνευμα θα σου πω οτι φοβαται κυριως οποιος δεν ξερει, αλλα δεν ξερει, οτι δεν ξερει. Χωρις αυτο να σημαινει οτι δεν θα συμβει κατι, σε οποιον "πραγματικα" ξερει. Απο τη στιγμη που γνωριζουμε τους κινδυνους που υπαρχουν καλως η κακως γυρω μας και αναλογα παντα με το οχημα που οδηγουμε, ζυγιζουμε και πρατουμε. Δεν μας υποχρεωνει καποιος να παιζουμε "ρωσικη ρουλετα" τη ζωη μας. Εμεις το αποφασιζουμε και πρεπει να περνουμε και τα μετρα μας!!!!

Εδώ λες πως ο Veletzas είναι μπερδεμένος. Σου απαντά κι αυτός και παρακάτω κάνω πλάκα με το “δεν ξέρω, ότι ήξερα, πως αν δεν ήξερα, ότι δεν ξέρω, θα ήξερα τι ξερόλας είμαι”. Μετά λες πως κανείς δε μας υποχρεώνει ανεξαρτήτως πόσο μεγάλη είναι η εμπειρία του καθενός μας, να παίζουμε “ρώσικη ρουλέτα”. Πολύ σωστό, αλλά δεν καταλαβαίνω σε τι στηρίζει την άποψή σου, όσον αφορά το (να μην ξεχνάμε) αν “αξίζει να ανεβάζουμε τις πιθανότητες πρόκλησης μόνιμης βλάβης στον εαυτό μας (και σε άλλους πιθανόν) για χάρη της ψευδευεξίας, της ψευδελευθερίας κ.λπ.”

Εχω την εντυπωση οτι η συζητηση εχει παρει λαθος δρομο!!! Νομιζω οτι καποιοι στεκονται σε λεξεις απο ενα ολοκληρο κειμενο, καθως και οτι καποιοι αλλοι απλα διαβαζουν το πολυ την πρωτη σελιδα (αν την διαβαζουν κι'αυτη) και βαζουν μια απαντηση. Αυτο ειναι η γενικη αποψη που εχω σχηματισει, διαβαζοντας αυτα που γραφονται στα θεματα που ανοιγονται εδω μεσα, οσο καιρο συμετεχω. Η δε διαθεση για παρεξηγηση ειναι αστα να πανε!!!! Λες και οταν καποιος γραφει το κανει με προθεση να θιξει. Ισως αυτος να ειναι και ο λογος που ενω ειναι γραμμενα τοσα μελη, γραφουν ελαχιστοι. Εχω καλυτερα πραγματα να κανω απο το να"συγκρουομαι" με αλλα μελη. Αυτο ειναι που δεν αξιζει καθολου !!!!! Αν καποιος θιχτηκε του ζηταω συγνωμη, αν και μια πιο προσεκτικη ματια στΑ κειμενΑ μου, θα τον βοηθησει να καταλαβει ισως τι εννοουσα!!!! Καλους δρομους σε ολους.
Υ.Γ. Χαιρομαι που υπαρχουν και ατομα με χιουμορ και φιλικη διαθεση, για να ισορροπει καπως η κατασταση.
Εδώ να σχολιάσω; Το αν αξίζει να συγκρουστείς, δεν το κρίνω, αλλά είναι προφανής η ερώτηση που σκέφτομαι. Στην ουσία πάντως δίνεις την εντύπωση, πως αυτό ήταν με τη συμμετοχή σου, στο συγκεκριμένο θέμα. Πάντως, επειδή διεφώνησα μαζί σου, δε σημαίνει πως είμαι εχθρικός απέναντί σου, αλλά να σε ρωτήσω και κάτι; Γιατί εκτίμησες το χιούμορ, μόνο αυτών που συμφωνούν μαζί σου;
Συνεχίζεις: --> βλ. επόμενο post.

VanDiemen
16/01/2008, 22:38
Το προσπαθησαμε αλλα δεν βγηκε ακρη!!!!! Για οποιον θελει να καταλαβει τι λεω, ας ξαναδιαβασει οτι εγραψα. Εκει θα βρει τι εννοω οταν λεω "αξιζει". Εγω γυρισα εχοντας κανει με την (οπως χαρακτηριζεις) "μεταλλικη σκοτωστρα" μου 136 χιλιομετρα απο το μεσημερι, χωρις να νιωθω οτι επαιζα "ρωσσικη ρουλετα" και οχι για δουλεια αλλα για βολτα!!! Και τελος αν εχεις ζησει την εμπειρια, να προσπαθησεις να ξαναμαθεις να περπατας, μετα απο 12 μερες, που δεν μπορουσες να κουνησεις τιποτα εκτος απο το κεφαλι σου. Αν εχεις κατσει ατελειωτες ωρες εξω απο μια εντατικη για δεις για 10 λεπτα (2 φορες την μερα) τον κολλητο σου που εχει χειρουργηθει για 8 + 5 ωρες. Αν εχεις παει "μαλικουβαρα" (αδιαφορωντας ουσιαστικα για τη ζωη σου) για να δεις τι εχει παθει το παιδι σου στο τροχαιο του, τοτε ναι ισως να ειχαμε κατι να πουμε, αλλα αληθεια, εχω χασει καθε διαθεση!!!!

Προσωπικά δε με έπεισες με όλα τα παραπάνω και σου απάντησα λεπτομερώς σε κάθε επιχείρημα που έθεσες από την αρχή! Μην ξαναθέσεις λοιπόν σαν επιχείρημα το γεγονός πως αγνόησα όοοοολα όσα είχες γράψει απ’ την αρχή, γιατί πλέον δε στέκει. Να σε ρωτήσω κάτι τελευταίο; Ξέρεις τι είδους εμπειρίες έχει ο συνομιλητής σου και αναφέρεις τις δικές σου που υποδηλώνουν πως ήπιες τη ζωή με το κουτάλι (όπως οι φαντάροι που υπηρετούν εδώ στον Έβρο και μετά παρουσιάζουν τον εαυτό τους σα να ήταν κάτι παραπάνω από τον Καραϊσκάκη); Σημαίνουν κάτι αυτές; Δε νομίζεις πως κάνουν πιο έγκυρη τη δική μου άποψη εις βάρος της δικής σου; Τέλος να σου πω (για κάποιο λόγο έχει σημασία, όπως φαίνεται) πως η δική μου διάθεση είναι ακμαιότατη και θα συνεχίσω να σου απαντώ.

mako
17/01/2008, 11:43
Οκ λοιπον, η απαντηση αυτη (την φορα) αφορα εσενα!!! Εχεις καθε δικαιωμα να καταλαβαινεις η να πιστευεις οτι καταλαβες αυτα που εγραψα. Εγω πηρα απαντηση (την μιση) στο ερωτημα που εθεσα απο την αρχη.

Αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι πως καποιοι που εχουν διαφορετικη αποψη, οδηγανε μηχανη και βρισκονται εδω μεσα;;;;

Και η απαντηση σου μιση και καθυστερημενη .........

Από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι καβαλάω μοτοσυκλέτα;

Αυθαιρετα υποθετω οτι ειδες φως και μπηκες!!!! Και επειδη αυτα που εγραψα δεν ηταν για να σου δειξω οτι ειμαι ο "Καραισκακης", αλλα και επειδη θεωρω (απο την μιση απαντηση σου) οτι

δεν εισαι ενας απο 'μας , παω να κανω με τη "σκοτωστρα" μου αλλα 130-150 χλμ. στον ψιλοβρεγμενο δρομο εξω, να ξανανωσω αυτο το συναισθημα, που εσυ δεν καταλαβαινεις πως γινεται να προσφερουν ενα "ματσο σιδερα"!!!! Εγω διαθετω για το πληκτρολογιο και την οθονη 30 λεπτα την μερα και το θεωρω πολυ. Εχουν γραφτει 4 σελιδες εκ των οποιων τις 2 σχεδον κατελαβαν οι μεταξυ μας (κατα καποιο τροπο) απαντησεις. Φανταζομαι οτι θα κουρασαν και οσους ετυχε να διαβασουν. Οι απαντησεις μου γραφτηκαν γιατι (αν και το υποψιαστηκα) νομιζα οτι ανταλλασω αποψεις με μοτοσυκλετιστη. Τωρα πια ξερω οτι δεν εχω λογο να το κανω!!!!:(
Εκτος απο μονο μια περιπτωση, που δεν θα ευχομουν ουτε στο χειροτερο εχθρο μου.-

VanDiemen
17/01/2008, 13:50
Πάρα πολύ ωραίος ελιγμός, για να αποφύγεις να απαντήσεις σε ένα πλήθος από ουσιώδεις ερωτήσεις που σου έθεσα. Για 15χρονο!
Λοιπόν, δε θα σου αναλύσω καθόλου το προσωπικό μου status για το παρόν ή το παρελθόν. Δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν πως έχω ή όχι (κατά τη δική σου ανώριμη εκδοχή) λόγο εδώ μέσα. Ad hominem circumstantial! Έτσι λέγεται η επιχειρηματολογία σου. Ο ισχυρισμός σου δηλαδή, πως επειδή δεν έχω μοτοσυκλέτα (που δεν το επιβεβαιώνω επ’ ουδενί), δεν έχω δικαίωμα να μιλάω γι’ αυτές, ή να βρίσκομαι εδώ μέσα! Η γνώμη μου δηλαδή, είναι κατώτερη από αυτή κάποιου, ο οποίος κατέχει μοτοσυκλέτα. Δεν είμαι ένας από σας, οπότε έχω άδικο! Ε; Σωστά; Και το υποψιάστηκες! Έχεις μύτη εσύ! Είδα φως και μπήκα! Μάλιστα..
Κατά τα άλλα, δεν απάντησες ούτε σε μισή ερώτηση από όλες αυτές που σου έθεσα. Γιατί δεν είμαι μοτοσυκλετιστής! Σα να λέμε δηλαδή πως κάποιος που δεν έχει αυτοκίνητο, δεν έχει άποψη, γνώμη και δικαίωμα να συνδιαλέγεται γι’ αυτά. Λοιπόν αν επιμείνεις, θα σου στείλω αντίγραφο της άδειας της μοτοσυκλέτας μου, αλλά απαιτώ απάντηση σε όλα τα ερωτήματα που σου έθεσα και όχι σκυλάδικες υπεκφυγές!

zephyr1
17/01/2008, 16:09
:lol:

mats8282
17/01/2008, 16:20
:rolleyes:

crs-k
17/01/2008, 23:49
Αν αξιζει ε? :rolleyes:

Δύσκολη η παλάτζα, με τον τρόπο που τίθεται το ερώτημα... :sick:

Νομίζω οτι είναι λάθος διατυπωμένο (επομένως παγίδα), αλλά παρ' όλα αυτά αν έπρεπε να απαντήσω μονολεκτικά και με βάση την λογική, θα απαντούσα μ' ενα ξερό "Οχι"...

Ελα όμως που όλη η ζωή μας ΔΕΝ είναι απλές και μονολεκτικές απαντήσεις...

Η λογική μου υπαγορεύει την παραπάνω απάντηση, η ψυχή μου όμως λέει άλλα.
Ξέρω οτι σ' όποια συνάθροιση τολμήσω και σιγοψιθυρίσω ένα "Ναι" θα με κοιτάξουν σαν εξωγήινο... :alien:
Ακόμα κι η γυναίκα μου, που με ξέρει και με καταλαβαίνει καλύτερα απ' οποιονδήποτε άλλον σ' αυτόν τον κόσμο (27 χρόνια συμβίωσης είναι αυτά), ακόμα κι αυτή μερικές φορές με κοιτάει μ' ένα βλέμμα, γεμάτο αγωνία και προσπάθεια να καταλάβει τι είναι αυτά που λέω (και κάνω).

Σ' όλες τις παρέες, εκτός ίσως από 'δω μέσα.

Πιστεύω (κι ήδη έχω διαβάσει) ότι υπάρχουν κι άλλοι μοτοσυκλετιστές εδώ μέσα.
Και "μοτοσυκλετιστής" δεν είναι φίλοι μου αυτός που έχει μιά (ή δυό ή τρεις...) άδεια μηχανής στ' όνομα του.

Είναι αυτός που ζει με την αίσθηση του αέρα στο πρόσωπο του.
Είναι αυτός που τρέφεται απ' τον δρόμο μπροστά του.
Είναι αυτός που σφιχταγκαλιάζεται με την αγαπημένη του μηχανή, την νιώθει και τον νιώθει, και μαζί σαν ένα σώμα, σαν παθιασμένοι εραστές σε ένα φλογερό Αργεντίνικο ταγκό, ξεχύνονται στην διαδρομή μιάς ατέλειωτης εκδρομής...
Είναι αυτός που δεν μπορεί να την απαρνηθεί ούτε μέσα στις αντιξοότητες της καθημερινότητας μιάς πόλης.
Είναι αυτός που δεν θα κοιτάξει ποτέ τον "καιρό".
Είναι...
Είναι...

Θα μπορούσα ειλικρινά να γράφω δυό μέρες, χωρίς ποτέ να καταφέρω ίσως να δώσω έναν αποδεκτό και κατανοητό απ' τον πολύ κόσμο, "ορισμό".
Πιστεύω όμως οτι υπάρχουν αρκετοί από 'δω μέσα που μπορούν να καταλάβουν.

Τα σπασμένα κόκκαλα, μόνο οι αλλαγές του καιρού μου τα θυμίζουν πιά.
Η αίσθηση της έλλειψης της μηχανής εκείνα τα διαστήματα όμως, μου έχει αφήσει μιά μόνιμη πικρίλα.

Ξέρω οτι είναι "ανώμαλο" και δεν έχω καν, στα 47 μου, την δικαιολογία οτι "μεγαλώνοντας θα βάλω μυαλό", αλλα...
Αυτό το "μάτσο παλιοσίδερα", γιά μένα, έχει ψυχή.
Κι αν δεν έχει ψυχή με την έννοια του ζωντανού οργανισμού, μπορεί και ταξιδεύει την δική μου ψυχή πρώτα και σε δεύτερη μοίρα το σώμα μου.

Έχοντας λοιπόν επίγνωση "των συνεπειών του νόμου" θα τολμήσω να ψελλίσω...

Ναι γαμώ το κέρατό μου.. Αξίζει!!! :sad:

zephyr1
18/01/2008, 08:55
Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
Αξίζει!!!

Αξιζει?:eyepop:

Σου ρχεται.:dizzy:

:lol:

VanDiemen
18/01/2008, 11:46
Δε μιλάμε για ένα θέμα, για το οποίο υπάρχει μια αντικειμενική απάντηση. Δε βλέπουμε ένα άσπρο χαρτί, στο οποίο ο ένας μπορεί να βλέπει ζωγραφισμένο, το βόρειο πόλο όπως είναι το χειμώνα, ή όπως ήταν παλιά και ο άλλος αγελάδες στο λιβάδι.
-Που είναι το λιβάδι;
-Το έφαγαν οι αγελάδες!
-Και οι αγελάδες που είναι;
-Ε, έφυγαν, πήγαν να βοσκήσουν αλλού.
Αντικειμενικά, όπως και να το κάνουμε, είναι ένα άσπρο χαρτί και μόνο αυτό!
Είναι πολύπλοκο το θέμα που δεν καταττάσεται ούτε στην αντικειμενική ούτε στην υποκειμενική πλευρά των πραγμάτων και η απάντηση που δίνει ο καθένας μας βασίζεται μεν πάνω στα υποκειμενικά βιώματα που έχει σε σχέση με τη μοτοσυκλέτα, έχει δε τόσες πολλές αντικειμενικές αποδείξεις μέσα από τη ζωή που δε μπορείς να πεις πως είναι καθαρά υποκειμενικό. Όσον αφορά την αντιπαράθεση που έχω/είχα με το mako, τα επιχειρήματα που χρησιμοποίησε μέχρι τώρα ενισχύουν τη δική μου υποκειμενική άποψη (η οποία βασίστηκε στα δικά μου βιώματα, τα οποία ζυγίζοντάς τα, έκρινα πως δεν άξιζε να ανεβώ ποτέ σε μοτοσυκλέτα) και θέτει το εξής παράλογο δίλημμα: Είτε ο ισχυρισμός μου είναι παράλογος, επειδή δε γίνεται να καβαλάω μοτοσυκλέτα και να υποστηρίζω πως δεν αξίζει, είτε είναι πάλι παράλογος επειδή δεν έχω μοτοσυκλέτα και συνεπώς δικαίωμα να μιλάω! :rolleyes:
Τρεχα-γύρευε δηλαδή. Το τελικό συμπέρασμα είναι μάλλον, πως είμαι παράλογος επειδή διαφωνώ μαζί του!

mako
18/01/2008, 15:12
Van ειπα στον εαυτο μου μου να μην απαντησει σε οτι ξαναγραψεις, αλλα δεν το καταφερα γιατι ακομα δεν εχεις καταλαβει οτι ............ δεν εχω προβλημα επειδη διαφωνεις μαζι μου, ουτε επειδη αφου δεν καβαλας μηχανη δεν δικαιουσαι να ομιλεις. Αλλα αν δεν τρως κεφτεδες δεν μπορεις να λες οτι δεν ειναι νοστιμοι, γιατι σε πιανει κατι και μονο που βλεπεις τον κιμα. Μονο αν νιωσεις (οπως εγω) αυτα που περιγραφει ο crs-k θα καταλαβεις τι εγραφα. Ισως να φταιει οτι ειμαστε της ιδιας ηλικιας και εχω το ιδιο συναισθημα με αυτον. Δεν ξερω ..................!!!!

mako
18/01/2008, 15:22
ΦΙΛΕ crs-k εγω δεν θα ψελλιζω θα το φωναζω, οπως φωναζω σε καθε πιτσιρικο που χαζευει το ss μου στο φαναρι ξεκρανωτος η με το κρανος περασμενο στον αγκωνα. Οπως του φωναζω οταν δεν εχει λαμπα στο κωλοφαναρο, δεν φοραει τιποτα απο πανω γιατι κανει ζεστη, γιατι το σηκωνει εχοντας πανω τη φιλη του με κινδυνο να την τσακισει για να το παιξει ροσσι, γιατι περναει με κοκκινο αλλα εχει προβλημα με τον ταριφα που σταματησε χωρις να αναψει τα "αλαρμ" και τοσα αλλα, που δεν θα επρεπε να μου πεφτει λογος γιατι δεν ειμαι πατερας του!!! :beer:

TROOPER
18/01/2008, 15:36
ειναι ανωφελο να προσπαθεις να μαθεις σε ενα γουρουνι να τραγουδαει.
χανεις τον χρονο σου....

ταλαιπωρεις και το γουρουνι.

τσωρτσιλ.

VanDiemen
18/01/2008, 16:27
Ωραία λοιπόν, δε νιώθω/ένιωθα το ίδιο με σένα όταν οδηγώ ή οδηγούσα (πάρ'το όπως θέλεις, επιμένω πως δεν έχει σημασία) τη μοτοσυκλέτα, άρα εφόσον δε δύναται να μεταδοθεί αυτό το (100% ματαιόδοξο<-- η εφηβεία ή η παλιμπαιδίζουσα φάση του γερομπεμπέκου, δεν είναι μόνο δικό σου "προνόμιο") συναίσθημα με λόγια, ενώ οι δικές μου αντιρρήσεις δύνανται, παίζεις στην έδρα μου.
Αν τους κεφτέδες τους φάνε πολλοί, είτε φίλοι μου, είτε άγνωστοι και πεθάνουν, ή τους φάω εγώ και πάω με τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο και τη γλυτώσω παρά τρίχα; Τότε δικαιούμαι, όχι να κακολογώ τους κεφτέδες, αλλά να λέω πως δεν αξίζει να τους φας άμα είναι να χαλάσεις την υγειά σου; Ακόμη καμμία απάντηση, σε ότι ρώτησα, σε περίπτωση που η απάντηση είναι "ναι". Αυτό είναι! Μάλλον η ηλικία φταίει.. :rolleyes:
Εν τω μεταξύ άκου λίγο, ή μάλλον κοίτα τι λες:
"δεν εχω προβλημα επειδη αφου δεν καβαλας μηχανη δεν δικαιουσαι να ομιλεις. Αλλα αν δεν τρως κεφτεδες δεν μπορεις να λες οτι δεν ειναι νοστιμοι"
Τι εννοείς εδώ; Πως δεν έχεις πρόβλημα να μιλάω επειδή δεν έχω μοτοσυκλέτα, αλλά έχεις πρόβλημα επειδή μιλάω χωρίς να έχω; :confused:
Κοίτα... κι εγώ δεν έχω πρόβλημα να μου λένε μπούρδες, αλλά έχω όταν μου λένε τέτοιου είδους "πράγματα", όπως τα παραπάνω, που είπες. :rolleyes:

Εν τω μεταξύ άκουσα και κάτι γαβγίσματα. Μάζεψε το σκυλί σου, γιατί έτσι και κάνει πως με δαγκώνει, θα σου κάνω μήνυση! Και στο σκυλί! :rolleyes:

VanDiemen
18/01/2008, 16:31
Van ειπα στον εαυτο μου μου να μην απαντησει σε οτι ξαναγραψεις, αλλα δεν το καταφερα .................

Έλα τώρα, που το είπες μόνο στον εαυτό σου.. :rolleyes:

crs-k
18/01/2008, 16:37
Απουσία του τοπικού θα παρακαλέσω γιά μία και τελευταία φορά, να είμαστε λίγο (έως κι αρκετά) προσεκτικοί και να ΜΗΝ γινόμαστε εριστικοί εδώ μέσα.

Εκφράσεις υποτιμιτικές προς τους συνδιαλεγόμενους συμφορουμήτες, ΔΕΝ δίνουν καμμία παραπάνω βαρύτητα στα όποια επιχειρήματα μας!

Κάρτες (κατά το καμπανάκια) και μ@λακίες ΔΕΝ έχει! :nono: :lol:

VanDiemen
18/01/2008, 16:42
Ποια είναι η υποτιμητική έκφραση;

crs-k
18/01/2008, 17:02
Ποια είναι η υποτιμητική έκφραση;

Δεν μπαινω σ' αυτον τον διαλογο εδω μεσα!

Ξερει (ή πρεπει να ξερει) ο καθενας...

blackbusa
20/01/2008, 00:44
Για οποιον γουσταρει τις μηχανες αξιζει....για οποιον τις χρησιμοποιει επειδη πρεπει δεν αξιζει...ο φοβος στην ζωη μας υπαρχει απο τοτε που γεννιομαστε....φοβουνται οι γονεις μας μην παθουμε τιποτα....οταν μεγαλωσουμε και αρχισουμε να καταλαβαινουμε τι παιζει φοβομαστε εμεις....και καποια στιγμη θα φοβομαστε εμεις για τα παιδια μας....αρα μην κανουμε παιδια???

οσο και να φοβαμαι μην παθει κατι η σωματικη ακαιραιοτητα μου,γνωριζοντας τους κινδυνους βεβαια οταν οδηγαω το μηχανακι μου.....επιλεγω να παρω αυτο το ρισκο,απο το να χασω το 1/5 της ζωης μου κλεισμενος σε ενα κουτι,με τον φοβο να παθω εγκεφαλικο η κανα ελκος,απο τον ανγχος που θα μου δημιουργηθει αφου δεν θα προλαβω ολες τις δουλιες μου,ωστε να βγαλω λεφτα,για να μπορεσω να συντηρησω τον εαυτο μου (ποσο μαλλον αν εχω και οικογενεια)....αν βεβαια δεν εχω προλαβει να πλακωθω στα μπουκετιδια με τον πισινο που μου κορναρει ωντας 15ος στο φαναρι,αφου τα νευρα μου εχουν γινει τσαταλια απο την μπροστινη κυρατσα η παππου που δεν ξερουν τι να κανουν,και λενε να πανε καμμια βολτιτσα με το αυτοκινητο....ολα αυτα βεβαια περιγραφουν συνθηκες Αθηνας (η οποιαςδηποτε πολης που εχει κυκλοφοριακο προβλημα)...δεν βαζω και τα πολλαπλασια πακετα τσιγαρα που θα καπνισω,δημιουργοντας μου στο μελλον προβλημα υγειας σοβαροτατο.....και ειμαι απο τους τυχερους γιατι μαζι με την επιλογη της αναγκης,εχω και το οτι γουσταρω να ειμαι σε ενα πανω σε ενα μηχανακι....αρα δουλεια μαζι με (ας πουμε) διασκεδαση....αλλοιμονο σε συτους που χρησημοποιουν ενα οχημα μονο απο αναγκη και υποχρεωτικα...

Τωρα οσο αφορα τον τομεα διασκεδασης,και παλι γουσταρω και επιλεγω να παω την βολτα μου με την μηχανη μου (μονος μου η με φιλους) για την αισθηση που μου δινει,το να ειμαι ''εκτεθημενος'' στα καιρικα φαινομενα,αρα και στην γη την φυση τον κοσμο.....το οτι θα χαιρετηθω με καποιον αγνωστο γιατι κατι μας ενωνει,γιατι γιατι γιατι (εδω ειναι κλοπηright crs:lol: ).......για εμενα που ΓΟΥΣΤΑΡΩ τις μηχανες ΑΞΙΖΕΙ και με το παραπανω.....και εν πασει περιπτωσει που λεει οτι οποιος ειναι με αυτοκινητο δεν σκοτωνετε,μενει αναπηρος,ακρωτιριαζετε...τα στατιστικα το αντιθετο λενε μαλλον....αρα ολη αυτη η κουβεντα δεν εχει ουτε κανενα νοημα διαξιφισμου,εντασης η οτιδηποτε παρομοιο γιατι ο καθενας αποφασηζει το τι γουσταρει και το τι αξιζει βαση με τις δικες του αναγκες και δεδομενα....

ερωτηση που δεν απαντηθηκε....αυτο ειναι ενα Μοτο φορουμ,με πολλες και αλλες ασχετες βεβαια συζητησεις....αλλα ειναι ανοιχτο σε ολους....σε κατοχους,σε πρωην,σε μελλοντικους,σε ανθρωπους που γουσταρουν απλα....δεν εχω καταλαβει γιατι ποσταραν σε αυτο το θρεντ και καποιοι που με τα λεγομενα τους εδειξαν οτι δεν γουσταρουν τις μηχανες (το αν εχουν η δεν εχουν δεν εχει καμμια σημασια)....γιατι γραφτηκατε ρε παιδια σε ενα ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟ φορουμ,αφου θεωρητε οτι δεν αξιζει να καβαλας μηχανη και οτι ειναι επικινδυνο???και γιατι χανετε τον πολυτιμο χρονο σας σε κατι που δεν σας εκφραζει αν οχι κυριολεκτικα εστω ουσιαστικα???φιλικα παντα :wave2:

edit.... ΓΙΑΥΤΟ ΑΞΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=52374)

cartman
20/01/2008, 12:15
Ωραίος ο blackbusa! Καλά τα είπες φίλε!
Όσο για την τελευταία παράγραφο των λεγόμενων σου, δεν νομίζω κανείς εδω μέσα να μην γουστάρει τις μηχανές! Απλά κάποιους τους υπερνικά ο φόβος και το άγχος για την σωματική τους ακαιρεότητα, δικαιολογημένα φυσικά, αλλά σε σημείο που να είναι μπερδεμένοι και να μην αισθάνονται άνετα πάνω στην μηχανή τους! Είναι καθαρά ψυχολογικό!

Προσωπικά, παθαίνω το ίδο πράγμα με τα αεροπλάνα! Αν και στατιστικώς το να πάθει κανείς κάτι στον δρόμο, ιδιαίτερα στον Πατρών - Κορίνθου είναι πολύ πιο πιθανό απ`ότι σε κάποιο αεροπλάνο, εντούτοις προτιμώ να κάνω 3 φορές την Πατρών - Κορίνθου βράδυ παρά μια ώρα πτήσης! Είναι ψυχολογικός φόβος που μας υπερνικά, άλλος το έχει πολύ, άλλος λίγο, άλλος για το ένα πράγμα, άλλος για το άλλο!

Και καταλήγω ότι αν ο φόβος αυτός καταλήξει σε κάποιον να είναι τόσο μεγάλος ώστε να μην απολαμβάνει την οδήγηση της μοτό του, τότε καλύτερα να πάρει αμάξι αφου δεν έχει κάποιο νόημα το ρίσκο που παίρνει καθημερινά. Πιστεύω γιαυτόν ΔΕΝ αξίζει! Για τους υπόλοιπους όμως το ρίσκο αυτό αξίζει!

blackbusa
20/01/2008, 15:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
Ωραίος ο blackbusa! Καλά τα είπες φίλε!
Όσο για την τελευταία παράγραφο των λεγόμενων σου, δεν νομίζω κανείς εδω μέσα να μην γουστάρει τις μηχανές! Απλά κάποιους τους υπερνικά ο φόβος και το άγχος για την σωματική τους ακαιρεότητα, δικαιολογημένα φυσικά, αλλά σε σημείο που να είναι μπερδεμένοι και να μην αισθάνονται άνετα πάνω στην μηχανή τους! Είναι καθαρά ψυχολογικό!

Προσωπικά, παθαίνω το ίδο πράγμα με τα αεροπλάνα! Αν και στατιστικώς το να πάθει κανείς κάτι στον δρόμο, ιδιαίτερα στον Πατρών - Κορίνθου είναι πολύ πιο πιθανό απ`ότι σε κάποιο αεροπλάνο, εντούτοις προτιμώ να κάνω 3 φορές την Πατρών - Κορίνθου βράδυ παρά μια ώρα πτήσης! Είναι ψυχολογικός φόβος που μας υπερνικά, άλλος το έχει πολύ, άλλος λίγο, άλλος για το ένα πράγμα, άλλος για το άλλο!

Και καταλήγω ότι αν ο φόβος αυτός καταλήξει σε κάποιον να είναι τόσο μεγάλος ώστε να μην απολαμβάνει την οδήγηση της μοτό του, τότε καλύτερα να πάρει αμάξι αφου δεν έχει κάποιο νόημα το ρίσκο που παίρνει καθημερινά. Πιστεύω γιαυτόν ΔΕΝ αξίζει! Για τους υπόλοιπους όμως το ρίσκο αυτό αξίζει!

Kαι ποιος ειπε οτι απο αυτους που γουσταρουν και λενε οτι δεν αξιζει δεν φοβουνται κιολας(και βαζω και την Μαιρα)....αλλα δεν το εχουν κανει σημαια...και ουτε το διατημπανιζουν,λεγοντας ολες τις χειροτερες πιθανες περιπτωσεις....και εγω ρε φιλε οταν παω προς Πατρα,η περναω απο τα Τεμπη εχω μια ανυσηχεια (οχι τοσο πολυ φοβο) αλλα αυτο με κανει να εχω ακομα πιο πολυ ολες τις αισθησεις μου σε επιφυλακη...οπως τις εχω οταν και θα παω και στο περιπτερο για τσιγαρα πχ....αλλα δεν θα σκεφτω και θα επιμενω σε ολα αυτα τα κουλα (που οντως ειναι πιθανα να γινουν) που γραφτηκαν.....δεν κολλαει να γουσταρω κατι,αλλα συνγχρονος να το βλεπω και τοσο αρνητικα και με τοσο φοβο...γιατι ισως εγω δεν θα μπορουσα να το κανω....και φανταζομαι πολλοι αλλοι....αρα γιατι αυτη η επιμονη....και ενα τελευταιο....καποια στιγμη εγινε μια κοντρα μεταξυ καπνιστων και μη.....εγω που καπνιζω δεν θα συμφωνησω σχεδον ποτε με να που δεν...αλλα ξερω και τους κινδυνους και και και....δεν γουσταρω αν παει να μου περασει με τσαμπουκα τις αποψεις του....αλλα τις σεβομαι οσο και να μην συμφωνο....και συνηθως ειναι αυτος που δεν εχει καπνισει ποτε στην ζωη του( και καλα κανει).....αυτος δεν γουσταρει το καπνισμα,γιαυτο λεει οτι δεν αξιζει κιολας,μαζι με ολες τις συνεπιες του.....και αυτος δεν θα μπει ποτε σε ενα καπνιστικο φορουμ....γιαυτο θελω να καταλαβω....γιαυτο περιμενω μια απαντηση....φιλικα παντα....:wave2:

VanDiemen
20/01/2008, 23:38
Δεν σε κάλυψε ο mako; Είδα φως και μπήκα! Με το να αμφισβητείς την παρουσία αυτών που λένε πως “δεν αξίζει”, δε νομίζω πως κάνεις εγκυρότερη τη γνώμη σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί φεύγουμε από την ουσία και μιλάμε για τέτοιου είδους θέματα. Το αν δεν πρέπει ή δεν έχω δικαίωμα να βρίσκομαι εδώ, δεν το αποφασίζει κανένας από σας. Τα κριτήρια για το αν θέλει κάποιος να είναι μέλος σε οποιοδήποτε forum, σύλλογο, club κ.λπ. εφόσον βρίσκομαι εδώ και έχω δικαίωμα να τα καθορίσω μόνος μου, τα πληρώ! Δεν είπα πουθενά πως τίθεμαι υπέρ του αυτοκινήτου! Αντίθετα είμαι πολύ πιο αρνητικός εναντίον του αυτοκινήτου! Τελείως αυθαίρετο συμπέρασμα! “Δεν του αρέσουν οι μοτοσυκλέτες..ε, άρα είναι υπέρ του αυτοκινήτου”, ε; Το “καπνιστικό forum”, αν προϋπέθετε την ύπαρξη ενός σωλήνα, που να ψεκάζει καπνό στα μούτρα του κάθε επισκέπτη, σίγουρα δε θα είχε “μη καπνιστές” επισκέπτες. Διαφορετικά μην το αποκλείεις! Τέλος πάντων, όλη αυτή η ανούσια κουβέντα γίνεται για να αποδείξει ο καθένας την άποψή του. Δεν πρόκειται να βγει άκρη, καθώς όπως προανέφερα, ο καθένας λέει τα δικά του, με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία του. Πάω στοίχημα πως αν π.χ. έχανε ο πιο φανατικός, ατρόμητος κ.λπ. υπέρμαχος των μοτοσυκλετών ένα χέρι ή ένα πόδι ή κάτι αντίστοιχα τόσο σημαντικό για τη ζωή του, θα άλλαζε αυτομάτως την άποψή του. Δε θα το παραδέχονταν ποτέ εδώ μέσα, αλλά αν του ετίθετο το δίλημμα από το Θεό τον ίδιο, αν θα αντάλλασε όλες τις εμπειρίες, τις χαρές και τις λοιπές παπ%#@ές που περιγράφετε, με το πόδι του, δε θα το σκέφτονταν καν για το ποια θα ήταν η επιλογή του

gousgoun_69
20/01/2008, 23:56
Ρε φίλε VanDiemmen νομίζω το παρατραβάς.Δηλαδή είναι παπαριά (όπως λες) η ωραίες στιγμές που περνάω ή που πέρασα με τη μηχανή μου ?

Μη ξεχνάς ότι λόγω ατυχήματος είμαι καθηλωμένος με σπασμένο πόδι το οποίο ατύχημα δεν προκλήθηκε ούτε από καγκουριά ουτε από χαζομάρα με τη μηχανή αλλά καθαρά από την κακιά ώρα.

Κι όσο κι αν μου έχει στοιχίσει αυτό τόσο οικονομικά όσο και κοινωνικά αφού είμαι αποκομένος από φίλους κλπ σε διαβεβαιώ ότι δεν βλέπω την ώρα να ξανακαβαλήσω την καλή μου μαζί με τη γυναίκα μου και να φύγουμε.Γι' αυτή τη φυγή και μόνο αξίζει να ξανακαβαλήσω.Και στα 39 μου ούτε έχω ξαναπέσει ούτε είχα πάθει ατύχημα ποτέ μου ίσως γιατί οδηγώ πάντα με το πάνω κεφάλι κι όχι με το κάτω.Αλλά δεν μπορείς να λες παπαριές τις αναμνήσεις ούτε τις δικές μου ούτε κανενός εδώ μέσα που μας αρέσει η μοτοσυκλέτα.

cartman
20/01/2008, 23:57
... αν θα αντάλλασε όλες τις εμπειρίες, τις χαρές και τις λοιπές παπ%#@ές που περιγράφετε, με το πόδι του, δε θα το σκέφτονταν καν για το ποια θα ήταν η επιλογή του

Κανένας λογικός άνθρωπος πιστεύω δεν θα αντάλλαζε την σωματική του ακεραιότητα και την υγεία του με καμιά εμπειρία, χαρά κ.τ.λ! Αλίμονο! Το ερώτημα όμως δεν είναι αυτό! Το ερώτημα είναι αν αξίζει να ρισκάρει κανείς! Αυτό συζητάμε! Και όχι να ρισκάρει = να πηγαίνει με 300 και να πηγαίνει γυρεύοντας! Να ρισκάρει με την έννοια του να είναι μοτοσθκλετιστής, όπως είναι ο καθένας μας!

trigger
20/01/2008, 23:58
mako TROOPER crs-k και blackbusa συμφωνώ και ασπάζομαι όλα όσα είπατε!
Τα γραφόμενα σας δείχνουν ανθρώπους που ξέρουν γιατί αγόρασαν μηχανή και για πιο λόγο τη χρησιμοποιούν!

gcrook
21/01/2008, 00:36
Τι να γραψουμε ρε παιδια για ενα ματσο σιδερα που αμα τα χαραξουμε θα τρεξει το αιμα μας το ιδιο;

trigger
21/01/2008, 00:38

Αν τους κεφτέδες τους φάνε πολλοί, είτε φίλοι μου, είτε άγνωστοι και πεθάνουν, ή τους φάω εγώ και πάω με τροφική δηλητηρίαση στο νοσοκομείο και τη γλυτώσω παρά τρίχα; Τότε δικαιούμαι, όχι να κακολογώ τους κεφτέδες, αλλά να λέω πως δεν αξίζει να τους φας άμα είναι να χαλάσεις την υγειά σου; Ακόμη καμμία απάντηση, σε ότι ρώτησα, σε περίπτωση που η απάντηση είναι "ναι". Αυτό είναι! Μάλλον η ηλικία φταίει.. :rolleyes:
Δεν ξέρω αν οδηγείς μηχανή, αν έχεις μηχανή, αν θέλεις να πάρεις μηχανή ή ακόμα αν δεν θέλεις να τις βλέπεις μπροστά σου αλλά θα σου πω για εμένα.

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο ο παιδικός μου φίλος μου ζήτησε να πάμε μια ημερίσια εκδρομή στη Χαλκίδα με τις μηχανές...
Ήταν η πρώτη φορά που θα έβγαινε από την Αθήνα, για μένα... ένα ακόμα ταξίδι...
Φοβόμουν για αυτόν...
Δεν ήθελα να πάμε μήπως του τύχει κάτι...
Μπήκα μπροστά του μόλις ξεθάρεψε για να μειώσω τους ρυθμούς...
Πέρασαν 5 λεπτά...
Αριστερή στροφή... χώμα... χάσιμο μπροστινού... εγκατάλειψη μηχανής...
Ο χρόνος...
ο χρόνος σταμάτησε για μένα πάνω σε μια κολώνα...
ο κολλητός μου με κράταγε και εγώ του έκλεινα το μάτι...
Χειρουργεία...
"συντριπτικά κατάγματα σε δεξιό χέρι και πόδι"
"το αριστερό πόδι τι έχει; κάτι δεν πάει καλά"
"διαλυμένοι σύνδεσμοι!"
"καλά κάτσε να δούμε αν θα τη γλυτώσει..."
"είναι δυνατό παιδί, μπορεί να μην πεθάνει!"
"η καρδιά του αντέχει..."
"θα του κόψουμε το πόδι"
"8 ώρες ολική νάρκωση και ακόμα αντέχει..."
"άμα κρατήσει λίγο ακόμα... μακάρι να αντέξει..."
"είναι πολλές οι ώρες μπορεί να μην ξυπνήσει..."
"καταφέραμε και κρατήσαμε το πόδι!"
"αντέχει!Κάποιος εκεί πάνω τον αγαπάει ΠΟλΥ"
"Ξύπνα Δημήτρη όλα πήγαν καλά!"
"Τι ώρα είναι;"
"Πέρασαν 11 ώρες εδώ μέσα αλλά σε φτιάξαμε!Σε ευχαριστούμε που έζησες!"
Εντατική...
Δωμάτιο...
20 μέρες μετά...
Τι γίνεται;Δεν μπορώ να αναπνεύσω!
Πνευμονική εμβολή είπαν... (ξέρεις 10% πάνε αδιάβαστοι το 90% τους διασωληνώνουν)
Είναι σκύλος θα αντέξει! Δώσ'τε του οξυγόνο!
Έχει πεθάνει ο πατέρας μου σε τροχαίο,πληρώσαμε το χρέος μας στον πούστη με τα μαύρα ΕΓΩ δε θα του κάνω τη χάρη!
Πέρασαν 3 μέρες και είμαι οκ!
Γιατρέ πότε θα κάνω ποδήλατο; Γιατί; Μα πως θα ανέβω στη μηχανή αγύμναστος; (ακόμα δεν ξέραμε αν και πότε θα σηκωθώ να περπατήσω!)
Και ήρθε η μέρα που μου είπαν θα σηκωθείς....
4 μήνες μετά...
και τώρα; τι κάνουμε; πως περπατάμε;
Αγάντα θα περάσει και θα αρχίσεις πάλι να τρέχεις...
Σφίξε τα δόντια μαλ@κα σήκω!
4 μήνες μετά ξαναβλέπω τον κόσμο από το 1.97 και όχι από το κρεβάτι!
Κάνε ένα βήμα... φτάνει!
Μα θέλω κι άλλο...
Πρέπει να πάω κι άλλο!
Αύριο πάλι...
Αύριο πάλι...
και πάλι και πάλι...
και άντε λίγο ακόμα...
και να ο ΤROOPER
"έλα ρε μαλ@κα πότε θα καβαλήσεις;"
θα έρθει η ώρα...
"Πάμε μέχρι το δρόμο..."
τι λες ρε;
"Αύριο θα κατέβουμε και σκάλες!"
Γιώργο άμα πέσω και σκορπίσω εγώ δεν ξαναπάω νοσοκομείο!!!!!
......
......
......
......
......
......
......
και άφησα τις πατερίτσες...
άρχισα να οδηγώ το κουτί...
είμαι εγκλωβισμένος!
δεν την παλεύω!
πρέπει να δω τη μηχανή...
πρέπει να ανέβω!

Αύριο κλείνω ένα χρόνο από εκείνο το μεσημέρι στη Χαλκίδα...

Ξέρεις πότε θα είμαι οκ;

όταν φορέσω το μπουφάν, κουμπώσω το κράνος, τεντώσω τα γάντια στα δάχτυλά μου και κουμπώσω την πρώτη!

Δεν μπόρεσα ποτέ να πιστέψω πως δε θα ξανακάνω κάποια πράγματα στη ζωή μου και αυτό είναι που με βοήθησε να κρατηθώ και να επανέλθω...

Όσοι πέρασαν ατύχημα βαρύ και μπορούν να καταλάβουν έστω και το 1% όσων έγραψα τότε θα νιώσουν την ανάγκη αυτή...

'Οσοι δεν το έχουν ζήσει... εύχομαι να μην το ζήσουν ποτέ...

blackbusa
21/01/2008, 01:07
Δεν σε κάλυψε ο mako; Είδα φως και μπήκα! Με το να αμφισβητείς την παρουσία αυτών λένε πως “δεν αξίζει”, δε νομίζω πως κάνεις εγκυρότερη τη γνώμη σου. Δεν καταλαβαίνω γιατί φεύγουμε από την ουσία και μιλάμε για τέτοιου είδους θέματα. Το αν δεν πρέπει ή δεν έχω δικαίωμα να βρίσκομαι εδώ, δεν το αποφασίζει κανένας από σας. Τα κριτήρια για το αν θέλει κάποιος να είναι μέλος σε οποιοδήποτε forum, σύλλογο, club κ.λπ. εφόσον βρίσκομαι εδώ και έχω δικαίωμα να τα καθορίσω μόνος μου, τα πληρώ! Δεν είπα πουθενά πως τίθεμαι υπέρ του αυτοκινήτου! Αντίθετα είμαι πολύ πιο αρνητικός εναντίον του αυτοκινήτου! Τελείως αυθαίρετο συμπέρασμα! “Δεν του αρέσουν οι μοτοσυκλέτες..ε, άρα είναι υπέρ του αυτοκινήτου”, ε; Το “καπνιστικό forum”, αν προϋπέθετε την ύπαρξη ενός σωλήνα, που να ψεκάζει καπνό στα μούτρα του κάθε επισκέπτη, σίγουρα δε θα είχε “μη καπνιστές” επισκέπτες. Διαφορετικά μην το αποκλείεις! Τέλος πάντων, όλη αυτή η ανούσια κουβέντα γίνεται για να αποδείξει ο καθένας την άποψή του. Δεν πρόκειται να βγει άκρη, καθώς όπως προανέφερα, ο καθένας λέει τα δικά του, με βάση τη μέχρι τώρα εμπειρία του. Πάω στοίχημα πως αν π.χ. έχανε ο πιο φανατικός, ατρόμητος κ.λπ. υπέρμαχος των μοτοσυκλετών ένα χέρι ή ένα πόδι ή κάτι αντίστοιχα τόσο σημαντικό για τη ζωή του, θα άλλαζε αυτομάτως την άποψή του. Δε θα το παραδέχονταν ποτέ εδώ μέσα, αλλά αν του ετίθετο το δίλημμα από το Θεό τον ίδιο, αν θα αντάλλασε όλες τις εμπειρίες, τις χαρές και τις λοιπές παπ%#@ές που περιγράφετε, με το πόδι του, δε θα το σκέφτονταν καν για το ποια θα ήταν η επιλογή του

εγω εχω και εξακολουθω να γραφω με ηρεμο τονο και εσυ βλεπω δεν κανεις το ιδιο...και το χειροτερο ειναι δεν απαντας γιατι δεν διαβαζεις αυτα που γραφω....μαλλον γιατι κανεις απλα μια αναγνωση....δεν εχω το δικαιωμα να αμφισβητησω την παρουσια κανενος σε αυτο το φορουμ,αφου δεν ειναι δικο μου....και ουτε σε ρωτησα ποτε γιατι μπηκες,με την εννοια που θες εσυ να περασεις....δεν ειπα ποτε οτι επειδη εχεις καποιες αποψεις για τις μηχανες οτι γουσταρεις τα αυτοκινητα....και εν πασει περιπτωσει που ειναι το κακο αυτο...δηλαδη εγω που γουσταρω ΚΑΙ τα αυτοκινητα τι ειμαι???η τι πρεπει να λεω....απλα ενω γουσταρω και τα δυο,αποφασησα οτι η τρελλα μου ειναι η μηχανη μου....αμα στο μελλον αλλαξει κατι,αφου εχουν αλλαξει και οι συνθηκες (οικογενεια,παιδια,συνεχισουν να με λενε κουλο και το εμπεδωσω τελικα:lol: )δεν ξερω....η μπορει απο αναγκη να αλλαξει....αλλα φανταζομαι επειδη θα με κανει πολυ δυστηχησμενο να μην ερθω ποτε σε αυτο το σημειο....στο παραδειγμα καπνιστης τωρα...δηλαδη μας λες οτι καθεσαι και ασχολησαι με πραγματα που θεωρεις επικινδυνα,αρα αυτοματα και θεωριτικα παντα,δεν γουσταρεις και δεν αξιζει να ασχολησε γιατι μπορει να παθεις τα χειροτερα....δηλαδη με την λογικη σου να γραφτουμε και σε κανα gay φορουμ,αφου δεν υπαρχει κινδυνος να φαμε και καμμια ''αδεσποτη'',αρκει να παρακολουθουμε,και ασχετα αν δεν γουσταρουμε την ολη φαση...:lol: :lol: :lol: ....σορρυ για το παραδειγμα αλλα αυτο μου ηρθε σαν ακομα πιο ακραιο παραδειγμα....και βεβαια δεν εχω προβλημα με το τι κανει ο καθενας στην ερωτικη ζωη του....αυτη η συζητηση για εμενα (και για πολλους) δεν ειναι καθολου ανουσια οπως ειπες,γιατι ενας φιλος-συναδελφος-ασχετος(που δεν γνωριζω προσωπικα εννοω) εξεφρασε ενα προβληματισμο του για καποια πραγματα που τον απασχολουν πανω στην μηχανη....και για να το κανει,σημαινει οτι για αυτον,και για πολλους αλλους,εχει πολυ ουσια και σημασια...ιδιος σε ενα τοσο λεπτο θεμα....''λογικη η συναισθημα''...και αυτη η συζητηση δεν εχει να κανει με το να αποδειξουμε το σωστο η λαθος...απλα ο καθενας λεει την γνωμη του βαση της εμπειριας του,μπας και βοηθησουμε καποιον να ξεκαθαρισει τι θελει....''λογικη η συναισθημα''.....για ενα απο αυτους τους λογους υπαρχει και αυτο το φορουμ....να βοηθαμε οπως ο καθενας μπορει...και τελειωνοντας...καποια στιγμη γνωρισα ενα παλλικαρι που ειχε μεινει αναπηρο απο την μεση και κατω,μετα απο ατυχημα με μηχανη....δεν εφταιγε αυτος....οταν με πρωτοειδε καβαλα στον Ζουζουρα (zzr1100) τα ματια του γυαλισαν σχεδον δακρυσαν....αμεσως αρχισε να την κοιταει και να την λιγουρευετε μιας και ηταν το τελευταιο του μηχανακι....τα ματια του ''ουρλιαζαν'' θελω να σε καβαλησω,να σε βαλω μπρος,να μου κουμπωσουν την πρωτη,και να παω μια βολτα οπου φτασω,οσο φτασω,οσπου να τελειωσει η βενζινη,ο δρομος,ο κοσμος ολος...αφου το κραταγαμε γιατι το προσπαθησε:lol: κατσαμε να τα πουμε για καφεδακι...ηταν τοσο ανετος που μου εδωσε το δικαιωμα να τον ρωτησω...τι??που??πως??ποτε??εφταιγες??και ενω μου απαντησε σε ολα,ξαφνικα μου λεει...''επειδη ολοι μου λενε μαλακια που εκατσε τετοια φαση'',''εγω τους λεω οτι αν ο θεος μου ελεγε οτι θα μου εδινε ξανα τα ποδια μου αρκει να μην ξανακαβαλησω ποτε γιατι θα με ξαναεβαζε στο καροτσακι'',''θα καβαλαγα ξανα χωρις δευτερη σκεψη,και ας ξερω τις συνεπειες''....για να πω την αληθεια το μυαλο μου κολλησε,αλλα αυτος σιγουρα ξερει καλυτερα....αυτος αγαπαει της μηχανες....αυτος ηξερε,ξερει,και θα ξερει (φανταζομαι)οτι ΑΞΙΖΕ παρολα αυτα που εγιναν...

υ.γ. ακομα δεν μου απαντησες γιατι εισαι σε αυτο το φορουμ???τι κερδιζεις απο αυτο???τι γουσταρεις σε αυτο???τι ζητας απο αυτο???και για να σε βοηθησω...εγω μπηκα για να πηγαινω βολτες με ατομα που γουσταρουμε το ιδιο πραγμα.....και βεβαια βρηκα πολλα περισσοτερα....πργματικα ανθρωπους διαμαντια,ψυχουλες,δασκαλους,και βεβαια πολλους φιλους....

φιλικα παντα :wave2:

TROOPER
21/01/2008, 06:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Τι να γραψουμε ρε παιδια για ενα ματσο σιδερα που αμα τα χαραξουμε θα τρεξει το αιμα μας το ιδιο;

δεν μπορω να καταλαβω πως το κανεις αυτο καθε φορα...

γραφεις 3 λεξεις και τα λες ολα !!!

:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:

TROOPER
21/01/2008, 06:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από trigger
Δεν ξέρω αν οδηγείς μηχανή, αν έχεις μηχανή, αν θέλεις να πάρεις μηχανή ή ακόμα αν δεν θέλεις να τις βλέπεις μπροστά σου αλλά θα σου πω για εμένα.

Πριν ακριβώς από ένα χρόνο ο παιδικός μου φίλος μου ζήτησε να πάμε μια ημερίσια εκδρομή στη Χαλκίδα με τις μηχανές...
Ήταν η πρώτη φορά που θα έβγαινε από την Αθήνα, για μένα... ένα ακόμα ταξίδι...
Φοβόμουν για αυτόν...
Δεν ήθελα να πάμε μήπως του τύχει κάτι...
Μπήκα μπροστά του μόλις ξεθάρεψε για να μειώσω τους ρυθμούς...
Πέρασαν 5 λεπτά...
Αριστερή στροφή... χώμα... χάσιμο μπροστινού... εγκατάλειψη μηχανής...
Ο χρόνος...
ο χρόνος σταμάτησε για μένα πάνω σε μια κολώνα...
ο κολλητός μου με κράταγε και εγώ του έκλεινα το μάτι...
Χειρουργεία...
"συντριπτικά κατάγματα σε δεξιό χέρι και πόδι"
"το αριστερό πόδι τι έχει; κάτι δεν πάει καλά"
"διαλυμένοι σύνδεσμοι!"
"καλά κάτσε να δούμε αν θα τη γλυτώσει..."
"είναι δυνατό παιδί, μπορεί να μην πεθάνει!"
"η καρδιά του αντέχει..."
"θα του κόψουμε το πόδι"
"8 ώρες ολική νάρκωση και ακόμα αντέχει..."
"άμα κρατήσει λίγο ακόμα... μακάρι να αντέξει..."
"είναι πολλές οι ώρες μπορεί να μην ξυπνήσει..."
"καταφέραμε και κρατήσαμε το πόδι!"
"αντέχει!Κάποιος εκεί πάνω τον αγαπάει ΠΟλΥ"
"Ξύπνα Δημήτρη όλα πήγαν καλά!"
"Τι ώρα είναι;"
"Πέρασαν 11 ώρες εδώ μέσα αλλά σε φτιάξαμε!Σε ευχαριστούμε που έζησες!"
Εντατική...
Δωμάτιο...
20 μέρες μετά...
Τι γίνεται;Δεν μπορώ να αναπνεύσω!
Πνευμονική εμβολή είπαν... (ξέρεις 10% πάνε αδιάβαστοι το 90% τους διασωληνώνουν)
Είναι σκύλος θα αντέξει! Δώσ'τε του οξυγόνο!
Έχει πεθάνει ο πατέρας μου σε τροχαίο,πληρώσαμε το χρέος μας στον πούστη με τα μαύρα ΕΓΩ δε θα του κάνω τη χάρη!
Πέρασαν 3 μέρες και είμαι οκ!
Γιατρέ πότε θα κάνω ποδήλατο; Γιατί; Μα πως θα ανέβω στη μηχανή αγύμναστος; (ακόμα δεν ξέραμε αν και πότε θα σηκωθώ να περπατήσω!)
Και ήρθε η μέρα που μου είπαν θα σηκωθείς....
4 μήνες μετά...
και τώρα; τι κάνουμε; πως περπατάμε;
Αγάντα θα περάσει και θα αρχίσεις πάλι να τρέχεις...
Σφίξε τα δόντια μαλ@κα σήκω!
4 μήνες μετά ξαναβλέπω τον κόσμο από το 1.97 και όχι από το κρεβάτι!
Κάνε ένα βήμα... φτάνει!
Μα θέλω κι άλλο...
Πρέπει να πάω κι άλλο!
Αύριο πάλι...
Αύριο πάλι...
και πάλι και πάλι...
και άντε λίγο ακόμα...
και να ο ΤROOPER
"έλα ρε μαλ@κα πότε θα καβαλήσεις;"
θα έρθει η ώρα...
"Πάμε μέχρι το δρόμο..."
τι λες ρε;
"Αύριο θα κατέβουμε και σκάλες!"
Γιώργο άμα πέσω και σκορπίσω εγώ δεν ξαναπάω νοσοκομείο!!!!!
......
......
......
......
......
......
......
και άφησα τις πατερίτσες...
άρχισα να οδηγώ το κουτί...
είμαι εγκλωβισμένος!
δεν την παλεύω!
πρέπει να δω τη μηχανή...
πρέπει να ανέβω!

Αύριο κλείνω ένα χρόνο από εκείνο το μεσημέρι στη Χαλκίδα...

Ξέρεις πότε θα είμαι οκ;

όταν φορέσω το μπουφάν, κουμπώσω το κράνος, τεντώσω τα γάντια στα δάχτυλά μου και κουμπώσω την πρώτη!

Δεν μπόρεσα ποτέ να πιστέψω πως δε θα ξανακάνω κάποια πράγματα στη ζωή μου και αυτό είναι που με βοήθησε να κρατηθώ και να επανέλθω...

Όσοι πέρασαν ατύχημα βαρύ και μπορούν να καταλάβουν έστω και το 1% όσων έγραψα τότε θα νιώσουν την ανάγκη αυτή...

'Οσοι δεν το έχουν ζήσει... εύχομαι να μην το ζήσουν ποτέ...

μητσο...χωρις λογια !!!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: ρε..... σκυλε !!!

:beer: :beer: :beer: :beer:

road spirit
21/01/2008, 10:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από gousgoun_69
....Αλλά δεν μπορείς να λες παπαριές τις αναμνήσεις ούτε τις δικές μου ούτε κανενός εδώ μέσα που μας αρέσει η μοτοσυκλέτα. ίσως το παλικάρι να μην έχει αναμνήσεις ωραίες να θυμάται... και του βγαίνει κάπως...

Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
....kανένας λογικός άνθρωπος πιστεύω δεν θα αντάλλαζε την σωματική του ακεραιότητα και την υγεία του με καμιά εμπειρία, χαρά κ.τ.λ!
χμμμ, λες?

και για πείτε βρε συνοδοιπόροι, ζωή χωρίς συγκινήσεις, χωρίς εμπειρίες, χωρίς στιγμές ανεξητιλες, χωρίς χαρές δυνατές, τι ζωή είναι??
τι να την κάνεις τη σωματική ακεραιότητα αν περνάς μια ζωή εκ του ασφαλούς, μακριά απο οτιδήποτε θα κάνει τη καρδιά σου να χτυπήσει λίγο κόκκινα?

όταν κάθεσαι το βράδυ σε ένα κουτούκι με φίλους και ενα κρασί παρέα, ποιες στιγμές είναι αυτες που συζητάτε και σας κάνουν και γελάτε (εβγαλα και ρίμα ο μλκσ)
και λέτε "πάμε πάλι", "πότε θα το ξανακάνουμε", "ααχ, αυτά ήταν τα ωραία" ... και άλλα τέτοια... στιγμές που σου δημιουργούν προσμονή, προσμονή που σου δημιουργεί δίψα! και θέληση να κάνεις και άλλα...

αλλιώς...

ας μείνει ο καθείς στο κουτί του, 4 τοίχοι (σπιτι, δουλεια), 4 λαμαρίνες στο δρόμο, χαλαρα, παθητικά, με το μυαλό ναρκωμένο, φυτική κατάσταση, κανένα ερέθισμα... τίποτα να σε ξυπνάει... τίποτα να σου λέει ή να σου θυμίζει ότι ρε αυτό που κάνεις το κάνει και η χλωρίδα, σε τι διαφέρεις?

ωραία ζωή? ε? ...
ωραίες αναμνήσεις... να την χαιρόμαστε

...
οχι δεν είναι μονο η μοτο, υπάρχουν και άλλα για να νίωσεις τα παραπάνω...
γίνε ορειβάτης, κάνε ιστιοπλοία, κάνε αλεξίπτωτο, γίνε καλλιτέχνης, ταξίδεψε, κάνε παιδιά και σας γονιός γίνε η έμπνευση τους για να φτιάξουν εκείνα όσα δεν φτιάξαμε εμείς ...γιατί ...κωλόσαμε!!

αλλά έχω την αίσθηση πως όταν δεν έχεις δίψα για ζωή, ούτε αυτό το τελευταίο θα μπορέσεις να κάνεις ποτέ...να γίνεις έμπνευση...γιατί απλά
δεν ξέρεις τι χάνεις... και τότε αλήθεια, τι προσπαθείς να διαφυλάξεις??

road spirit
21/01/2008, 10:56
...
"Πάμε μέχρι το δρόμο..."
τι λες ρε;
"Αύριο θα κατέβουμε και σκάλες!"... α, μάλιστααα! είναι στάνταρ ατάκα του! και μένα τα ίδια μου έκανε το κ*λοπαιδο... έλα σκάλες λέει... τι λε ρε μάστορα?
:lol: :beer: :wave2:

geotriada
21/01/2008, 11:11
Σαββατο κατα τις 12 ανεβοκατεβαινουμε την πεντελη.
καιρος τελειος χωρις υγρασιες οχι κρυο.
μπροστα το gsxr πισω μου το fzr1000 σε ρυθμους μετριους
στριβουμε στην πηγη με 4ταρτες και >>>>απο το αντιθετο ηταν ετοιμος να περασει
διπλη διαχοριστικη
για κλασματα δεν εγινε
και ρωταω (εμενα) αξιζει?

Operater
21/01/2008, 11:17
Η αλήθεια είναι ότι πριν γραψω κι εγω μια σκέψη, μια γνωμη που μπροστα στους αλλους συμφορουμιτες που εχουν κανει αμετρητα ταξιδια και βολτες με την αγαπη μας, ,την μοτο,
ήμουν διστακτικος. Όχι τόσο αν επρεπε να γραψω, όχι τόσο αν η ζωη μου έκανε ένα δώρο, στην ουσια ήταν δώρο ζωής από την ίδια την ζωή, αλλά επειδή η "πειρα" μου ειναι μικρή...

Τόσο μικρή όσο μεγάλη ήταν η χθεσινή μου εμπειρία....

Μα θα μου πείτε, με το δίκαιό σας, "τι μας λέει τούτος ο ....... !!! Έχει κάνει όλες όλες 3-4 βόλτες και το "παίζει?"..
Γιαυτό πήρα το θάρρος να γράψω δυο τρεις σειρούλες....

Πριν αγοράσω μηχανή, ο ψυχολογικός πόλεμος που ειχα από γνωστούς και φίλους για το αν πρέπει
να καβαλήσω μηχανή, ήταν κάτι παραπάνω από σφοδρός. Ειδικά δε με τον πατέρα μου
(βαθύ γνωστη μοτοσυκλετιστικής ζωής) είχαμε συζητήσεις επί συζητήσεων για τον αν πρέπει...
Τον δικαιολογώ απόλυτα, είχε ατύχημα που ήταν μόνιμος κάτοικος του Αδη για 6 μήνες και επανήλθε, που ειδε 3 φίλους να γίνονται κομματια στην άσφαλτο...Ακράνωτοι ήταν, αλλά ο πατέρα μου τα είχε δει όλα.... Κι όμως τα βάλαμε κάτω, είδα ότι η αγάπη του γιαυτές δεν τελείωσε, προσπάθησε κι εμένα να μου το μεταδώσει, το δέκτηκα, και μου έδωσε συμβουλές υψίστης σημασίας
που της έχω κρυμμένες στο σεντούκι της καρδιάς μου, σαν θησαυρό, σαν κληρονομιά που κι εγώ αύριο μεθαύριο θα προσπαθήσω να μεταδώσω στα παιδιά μου...

Χτες, λοιπόν, στην βόλτα με τον trooper και τα υπόλοιπα παιδιά συνειδητοποίησα κάτι,..
Αυτονόητο για σας αλλά για μένα πρωτόγνωρο...
Την διαδρομή αυτή την είχα κάνει (όχι όπως την κάναμε χτες-μέχρι πόρτο Γερμενο)
με αυτοκίνητο. Συνειδητοποίησα ότι με το αυτοκίνητο, έλειπε κομμάτι του εαυτού μου κατά τη διαδρομή...Ήταν αλλού...Δεν είχα δωθεί πραγματικά στην διαδρομή, δεν είχα δωθεί στο τοπίο, στην βόλτα...Ήμουν αλλού..Μέσα δε στο αυτοκίνητο ήταν σαν να κουκουλωνόμουνα και να ξεκουκουλωνόμουν όταν φτάναμε...Με άφηνε απαθή το τοπίο η φύση γύρω μου, η εναλλαγή πευκου-θαλασσας...
Ενώ με τη μηχανή, έγινα ένα με όλα αυτά.Ανοιγα τη ζελατίνα να μυρίσω τη φύση, έγινα ένα με το δρόμο (όσο κουλός κι αν ειμαι), ζούσα τη κάθε στροφή, την κάθε ανάσα μου, το κάθε χιλιόμετρο, δεν έλεγα αμην και πότε να φτάσω, αλλά έλεγα μακάρι να μην τελειώσει ποτέ, γουργούριζα μαζί με την μηχανή μου, μερικές φορές προσπαθούσα να πιάσω τη νότα που έβγαζε ο κινητήρας, γελούσα χαζοχαρούμενα, σαν παιδί που του δινεις ποδήλατο και τρέχει, κοίταγα το δρόμο που ξετυλίγοταν σαν φίδι αναμεσα στα δέντρα, και τα δέντρα να με συντροφεύουν, ένοιωθα κάθε έκρισση αδρεναλίνης να κυλά μέσα μου...

Και σκεφτόμουν...τι δώρο μου έκανε η ίδια η ζωή...

Ξέρω..θα πέσω...θα τσακιστώ....αλλά μπρόστα σαυτές τις στιγμές, οι ώρες του νοσοκομειου φαντάζουν μικρές, λίγες, ποταπές..... Και μετά πάλι στο δρόμο, πάλι να ανοίξω νέους ορίζοντες και χάρτες σε μένα... Και να πώ κάτι βαρύ? Ίσως σκοτωθώ κάποια στιγμή..
Αλλά θα ξέρω ότι έζησα ανεπανάληπτα δευτερόλεπτα...Στιγμές που χαράκτηκαν στη ψυχή μου, που αυτός ο μικρός σάκος, η καρδιά μας, χωράει τόσο καλά...

Συγνώμη για την κατανάλωση του χώρου και του χρόνου σας..
Μακάρι να αξιωθώ να κάνω και άλλες βόλτες...

devil's animal
21/01/2008, 11:24
trigger...δακρυσα.
ολοι οι υπολοιποι (πλην του VAN ετσι.) με καλυψατε.

mako
21/01/2008, 17:21
Αχ ρε φιλε trigger τι μου θυμησες!!!! Στο ατυχημα που εχω αναφερει πιο πανω........... ειμαι στο κρεββατι του νοσοκομειου και ακομα δεν μπορω να περπατησω. Για την ακριβεια με το ζορι αλλαζω πλευρο. Φανταζεσαι λοιπον το τι ακουγα απο γιατρους, νοσοκομες, φιλους και γνωστους, οταν μπαινοντας στο δωματιο με εβλεπαν να εχω ενα περιοδικο στα χερια (ειχα διπλα μου 0-300, power bikes,moto) και να διαβαζω. Ηταν για μενα το πιο διασκεδαστικο στην ιστορια, να ακουω τι κανουν αυτες οι κ@λομηχανες!!!!:beer: :wave2:

trigger
21/01/2008, 17:33
Αχ ρε φιλε trigger τι μου θυμησες!!!!
Φανταζεσαι λοιπον το τι ακουγα απο γιατρους, νοσοκομες, φιλους και γνωστους, οταν μπαινοντας στο δωματιο με εβλεπαν να εχω ενα περιοδικο στα χερια (ειχα διπλα μου 0-300, power bikes,moto) και να διαβαζω. Ηταν για μενα το πιο διασκεδαστικο στην ιστορια, να ακουω τι κανουν αυτες οι κ@λομηχανες!!!!:beer: :wave2:

Φαντάζομαι.........

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

117705

tai
21/01/2008, 17:53
τόσο καιρό μιλάτε για δύο διαφορετικά πράγματα και θέλετε και να συμφωνήσετε:lol:
Ο ένας μιλάει για την σωματική ακεραιτότητα και άν την θέλουμε,(τελείως χαζή ερώτηση)
και ο άλλος μιλάει για την χαρά την μοτοβολτας

Αν έχεις βαρεθεί τον κόσμο μεσα απο ενα παράθυρο ή μέσα από την "τηλεόραση" του παρμπρίζ, τοτε η λύση ειναι η μηχανή.
Η αίσθηση ελευθερίας που σου προσφέρει ο αέρας που παγώνει το πρόσωπο, η έλλειψη "ασφάλειας" του σιδερένιου κλουβιού σου.
Το αυτοκίνητο, σου δίνει τη στεγανότητα του, το φιλτράρισμα των ήχων, την ζεστασιά της καμπίνας του, την δροσιά του αιρκοντίσιον, τους πολλούς χώρους, ώστε να μπορείς να κουβαλάς μαζί και την μίζερη ζωή που δεν τολμάς να αποχωριστείς (Ειναι σαν του κακομοίρηδες που κάνουν κάμπινγκ και έχουν μαζί και την tv με μπαταρία:lol: ) αλλά είναι βάσανο και φυλακή πολλών ωρών.
Υπάρχουν άνθρωποι που το "χρησιμοποιούν" και άλλοι που το χαίρονται.
Το ίδιο και την μηχανή.
το αντίκρισμα της ευχαρίστησης στην μηχανή ειναι ο επιπλέον κίνδυνος.
Οσοι αγαπάνε την μοτοσυκλέτα δεν θέλουν να έχουν κανενός είδους ατύχημα.
Αλλά η ζωή ειναι γεμάτη υποχωρήσεις και συμβιβασμούς.
Οτι υποχώρηση κάνει ο καθείς, και ότι συμβιβασμούς, καθορίζουν την ποιότητα ζωής που ζή.
Αρα το ναι και το όχι στο "αξίζει", είναι αντίστοιχο της μείωσης της ποιότητας και της ελευθερίας με κέρδος την ασφάλεια.
Οσο πιο ασφαλής είναι κάποιος τόσο πιο ανελεύθερος είναι. Τι ποιότητα έχει η ζωή χωρίς ελευθερία?
δέν θέλω να πάθω κάτι, αλλά και δεν θέλω να ζώ φοβούμενος μην πάθω κάτι :wave2:

αυθόρμητος αχταρμάς λέξεων :lol:

marulis
21/01/2008, 17:54
Φαντάζομαι.........
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

117706

trigger
21/01/2008, 18:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από marulis
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ο mako να τα δεί να παρηγορηθεί οτι δεν είναι ο μόνος! :beer: :beer:

VanDiemen
21/01/2008, 18:08
Καταρχήν, ζητώ συγγνώμη από το gousgoun_69, γιατί παρεξηγήθηκε αν και δεν ήθελα να χαρακτηρίσω έτσι (να μην επαναλαμβάνομαι), τις εμπειρίες κανενός, αλλά τα λοιπά υπερβολικά ποιητικά λεγόμενα του καθενός, όπως π.χ. αυτουνού που θα αιμορραγήσει η μοτοσυκλέτα όταν θα ακούσει αυτά που λέω εναντίον της. Αν κλάψει, τα χαρτομάντηλα δικά μου για τη μυξούλα. Για την αιμορραγία.. No can do amigo :(
Cartman, μ’αυτά που λες, δε λες κάτι περισσότερο ή λιγότερο από αυτά που λέω εγώ. Άρα δεν αξίζει!
Trigger οι γρατζουνιές δε με εντυπωσιάζουν! Όποιος ήρωας έχασε για πάντα την υγειά του (και δε μιλάω για παρανυχίδες, αλλά για σοβαρό τραυματισμό) και επιμένει πως άξιζε τον κόπο γι’ αυτόν η υπόθεση μοτοσυκλέτα, τότε φέρτε τον εδώ να το επιβεβαιώσει κι εγώ θα το βουλώσω! Τα παληκάρια της φακής με εντατικές, αγωνίες, κλάματα και ιδρώτα, καλά θα κάνουν να απευθυνθούν στον Spielberg (ή σε κανέναν πιο σκυλά σκηνοθέτη), μπας και τον πείσουν να το γυρίσει σε ταινία. Εμένα δε με πείθουν (been there, done that)!
Τα σκυλάδικα +11 +12 +15 και 11 επίσης δεν έχουν κάτι να προσφέρουν ούτε σ’ αυτή τη συζήτηση, ούτε σε καμμιά άλλη.
Blackbusa με συγχωρείς αλλά αυτός είναι ο “τόνος” που γράφω. Έχεις δίκιο, πως είμαι ίσως κυνικός, απότομος αλλά όχι εκνευρισμένος. Είμαι όμως και ευθύς και λέω αυτό που πιστέυω πραγματικά στα μούτρα οποιουδήποτε. Ελπίζω να το εκτιμάς αυτό. Δεν εκνευρίστηκα, ούτε το πήρα προσωπικά (πλην εξαιρέσεων, αλλά πάλι δεν έριξα το επίπεδό μου. Λυπάμαι που με αναγκάσατε να γίνω υποκειμενικός και να μιλήσω για τον εαυτό μου. Προσπαθώ να μείνω όσο το δυνατόν πιο αντικειμενικός και να μη ξεφεύγω από το θέμα, αναφέροντας τις όποιες προσωπικές μου εμπειρίες, για να αποδείξω (το σκυλάδικο), πως αυτό που συνέβη σε μένα, ισχύει για όλους!).
Σχετικά με την παρουσία μου εδώ, δε θέλω να αναφέρω που οφείλεται, αλλά ψάξε (αν επιμένεις να μάθεις, το πρώτο post μου). Νομίζω πως με τα όποια υποννοούμενα πέταξα, έκανα σαφές, πως έχω μοτοσυκλέτα. Τώρα πρέπει να το ζωγραφίσω μήπως σε κανέναν, προκειμένου να καταλάβει; Από τη μια λες πως δεν έχεις πρόβλημα με τον οποιοδήποτε έχει γραφτεί εδώ μέσα κι από την άλλη με ειρωνεύεσαι (με το gay forum), προκειμένου να ενισχύσεις την άποψή σου, πως δεν ανήκω εδώ μέσα (με τη λογική που νομίζεις πως έχω). Σχετικά με το ανάπηρο παληκάρι, είμαι σίγουρος πως αν του ετίθετο το δίλημμα, “τι προτιμάς; Να περπατούσες και να μην είχες ανεβεί ποτέ σε μοτοσυκλέτα, ή ότι έγινε;” Αν απαντούσε “ότι έγινε”, τότε θα φταίνε οι Κ.Ε.Κ..
Για όποιους δακρύζουν και συγκινούνται, μπορώ κι εγώ να γίνω πιο ποιητικός:
“Εντελώς απροσδοκήτως, πέρασε από ‘δω το κήτος”. :rolleyes:
Τέλος να πω πως δεν πρόκειται να ξαναγράψω, γιατί βαρέθηκα να μιλάω στον αέρα με την έννοια ότι κανείς δεν απάντησε σε οτιδήποτε κι αν ρώτησα.
Επίσης, εγώ το εννοώ, σε αντίθεση με άλλους που είπαν "τέλος" 5-6 φορές. :rolleyes:

mako
21/01/2008, 18:10
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Ο mako να τα δεί να παρηγορηθεί οτι δεν είναι ο μόνος! :beer: :beer:

Ημουν σχεδον σιγουρος, τωρα ομως ........................!!!!!!:beer: :beer: :beer: :beer: :winka: :wave2:

marulis
21/01/2008, 18:12
Ημουν σχεδον σιγουρος, τωρα ομως ........................!!!!!!:beer: :beer: :beer: :beer: :winka: :wave2: Είναι πολλοί περισσότεροι και ζουν ανάμεσα μας :alien: :look:

:beer: :beer: :wave2:

trigger
21/01/2008, 18:32

Trigger οι γρατζουνιές δε με εντυπωσιάζουν! Όποιος ήρωας έχασε για πάντα την υγειά του (και δε μιλάω για παρανυχίδες, αλλά για σοβαρό τραυματισμό) και επιμένει πως άξιζε τον κόπο γι’ αυτόν η υπόθεση μοτοσυκλέτα, τότε φέρτε τον εδώ να το επιβεβαιώσει κι εγώ θα το βουλώσω! Τα παληκάρια της φακής με εντατικές, αγωνίες, κλάματα και ιδρώτα, καλά θα κάνουν να απευθυνθούν στον Spielberg (ή σε κανέναν πιο σκυλά σκηνοθέτη), μπας και τον πείσουν να το γυρίσει σε ταινία. Εμένα δε με πείθουν (been there, done that)!

Eπειδή πρέπει να είσαι τουλάχιστον αστείος για να μην πω τίποτα άλλο, ΜΑΘΕ...

Συντριπτικό κάταγμα κερκίδας και ολένης δεξιού αντιβράχιου
Εξάρθρωση δεξιού αγκώνα
Συντριπτικό κάταγμα μηριαίου δεξιού ποδιού
Συντριπτικό κάταγμα κνήμης, περόνης στο ύψος του κνημίαιου πλατό σε σχήμα ανάποδου Τ ως την άρθρωση του γόνατος του δεξιού ποδιού
Ολική ρήξη εμπρόσθιου χιαστού συνδέσμου αριστερού γόνατος
Ολική ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου ως τη λαγοκνημιαία ταινία του αριστερού γόνατος.
Αντιμετώπιση νεφρικής ανεπάρκειας λόγω πολύωρης εσωτερικής αιμοραγίας καθώς και κίνδυνος διαμερισματοποίησης και ακρωτηριασμός αριστερού ποδιού.
Αντιμετώπιση λιπόδους εμβολής λόγω κυκλοφορίας μυελού των οστών στο αίμα.
11ωρη επέμβαση υπό ολική νάρκωση προς αποκατάσταση των καταγμάτων με εξωτερικές,εσωτερικές και ενδομυελικές οστεοσυνδέσεις
Χορήγηση 11 φιαλών αίματος και 3 πλάσματος
6ωρη επέμβαση συνδεσμοπλαστικής αριστερού γονάτου
Αντιμετώπιση πνευμονικής εμβολής
Επέμβαση υπό νάρκωση για χειρισμούς επανάκτησης κίνησης αριστερού γονάτου

Αν αυτά τα θεωρείς γρατζουνιές και επειδή δε σου μίλησα ούτε επιδεικτικά, ούτε ειρωνικά, ούτε με κάποιο υπεροπτικό υφάκι όπως εσύ...

Σου εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να μην πάθεις ποτέ σου ούτε γρατζουνιά γιατί αυτές οι καταστάσεις θέλουν @@

VanDiemen
21/01/2008, 18:43
Είσαι.. είσαι ράμπο! Τώρα ποιο είναι το status σου; Είσαι στο κρεββάτι χωρίς να μπορείς να κουνηθείς ή κόβεις βόλτες με τη μηχανάρα σου; Αν ισχύει το δεύτερο γιατί μιλάμε;
Συντριπτικό κάταγμα κερκίδας και ολένης δεξιού αντιβράχιου
Εξάρθρωση δεξιού αγκώνα
Συντριπτικό κάταγμα μηριαίου δεξιού ποδιού
Συντριπτικό κάταγμα κνήμης, περόνης στο ύψος του κνημίαιου πλατό σε σχήμα ανάποδου Τ ως την άρθρωση του γόνατος του δεξιού ποδιού
Ολική ρήξη εμπρόσθιου χιαστού συνδέσμου αριστερού γόνατος
Ολική ρήξη έξω πλαγίου συνδέσμου ως τη λαγοκνημιαία ταινία του αριστερού γόνατος.

Αυτά ήταν τα προβλήματά σου. Οι γρατζουνιές σου. Από δω και κάτω, η οποιαδήποτε παραμονή σε νοσοκομείο με οποιοδήποτε πρόβλημα, δικαιολογεί τέτοια παρεπόμενα.

Αντιμετώπιση νεφρικής ανεπάρκειας λόγω πολύωρης εσωτερικής αιμοραγίας καθώς και κίνδυνος διαμερισματοποίησης και ακροτηριασμός αριστερού ποδιού.
Αντιμετώπιση λιπόδους εμβολής λόγω κυκλοφορίας μυελού των οστών στο αίμα.
11ωρη επέμβαση υπό ολική νάρκωση προς αποκατάσταση των καταγμάτων με εξωτερικές,εσωτερικές και ενδομυελικές οστεοσυνδέσεις
Χορήγηση 11 φιαλών αίματος και 3 πλάσματος
6ωρη επέμβαση συνδεσμοπλαστικής αριστερού γονάτου
Αντιμετώπιση πνευμονικής εμβολής
Επέμβαση υπό νάρκωση για χειρισμούς επανάκτησης κίνησης αριστερού γονάτου

Δε θα κάθίσω να αντιπαρατεθώ άλλο για σκυλάδικες υποθέσεις. Απλώς ήρθε γρήγορα η απάντηση και δε μπόρεσα να αντισταθώ.

Ενώ εγώ δεν έχω (@@), ε; :rolleyes: Καλά το είπα πως είσαι ράμπο!

trigger
21/01/2008, 18:55
Τα @@ τα ανέφερα στην ψυχική δύναμη αλλά μάλλον είσαι κομπλεξικός και το πας όπου θέλεις!Πίστευα πως θα κάναμε μια συζήτηση της προκοπής χωρίς ειρωνεία!
Δε σε χαρακτήρισα άσχημα σε κανένα μου ποστ αλλά τελικά συμπεραίνω πως είσαι πολλά κιλά :a31: και ειλικρινά χαίρομαι αν όντως εγκατέλειψες το δικυκλισμό!

irinia
21/01/2008, 19:12
Και σημερα μετα απο περιπου 2 μηνες και 10 μερες ξανακαβαλησα μηχανακι.Εστω το CBF250....Εστω για μια αποσταση 2χλμ μεχρι το γραφειο.Ενιωσα πολυ περιεργα.Λες και ειχα να οδηγησω ενα χρονο+....Λες και δεν το ειχα(δυναμη το CBFακι :P )....Λες και θα μου πεσει ο ουρανος στο κεφαλι....

Αγχωθηκα λιγο....

Αλλα....

Το χαρηκα....

Αξιζει ρε γμτ ή δεν αξιζει τελικα....Παντα υπαρχει αυτη η συγκρουση μεσα μας.Σε αλλους περισσοτερο και σε αλλους λιγοτερο.Πιστευω ομως σε ολους τους μοτοσυκλετιστες.Το ενστικτο της αυτοσυντηρησης ισως.

Χθες πηγα σε εναν οικογενιακο φιλο και συνεργατη κατι χαρτια αφου ειχε ενα ατυχημα πριν 1 μηνα ακριβως με το Transalp,παραβιασε αυτοκινητο το κοκκινο,και εγινε το ποδι του πανω απο τον αστραγαλο,χαμηλα στο καλαμι,σμπαραλια με 4 βιδες,λαμες,μηχανημα....Μεχρι και πλαστικη του κανανε....

Ετων 55+ ο εν λογω δηλωσε οτι δεν αξιζει....Τοσα χρονια αναβατης δεν του ειχε κατσει τιποτα το σοβαρο....Και λογω δουλειας ολη μερα καβαλα....

Θα μου πεις τοσα ακους και παθαινεις και βλεπεις αυτο περιμενες να το σκεφτεις?Το σκεφτομαι 2 μηνες τωρα ακομα περισσοτερο απο οτι πριν....Δεν μπορω να αποφασισω....Εχω 2 τρακαρισματα με κατω απο 30 χλμ και δεν εχω παθει τιποτα το τραγικο.Με σωστο εξοπλισμο γλυτωνεις πολλα.Ειναι αληθεια.

Το ρωγμωδες καταγμα που μου κληρονομησε το τελευταιο ειναι αστειος τραυματισμος για μοτοσυκλετιστη....Το ξερω...Εχω και αλλες 8 πτωσεις,οι 3 ηταν σαν συνεπιβατης,με κατω απο 10χλμ οι πιο πολλες,που δεν επαθα τιποτα απολυτως...Ολες απο μια λεπτομερια που δεν μπορουσα να προβλεψω...Ειτε λαδια,ειτε αορατο διχτυ,ειτε σκαμμενος δρομος και απο πανω νερο,ειτε παππους να βγαινει απο στοπ σε κεντρικο δρομο και να ριχνω το παπι,ειτε ξαφνικη αναστροφη το φορτηγακι....Το ξαναλεω ολα κατω απο 30χλμ,με 10 οι περισσοτερες,αφου ή φρεναρα ή πηγαινα σιγα.

Την μια σκεφτομαι τα δυσαρεστα,τους κινδυνους......Το να ξερω οτι κατα 99% αμα γινει κατι θα φταιει κατι αλλο που δεν ειναι στο χερι μου να προλαβω....

Την αλλη σκεφτομαι τις χαλαρες βολτες....Τις διαδρομες...Τα ταξιδια με παρεα ή μονος.....Την κ@υλα στο στροφιλικι και στην ευθεια...Την ευκολια μεσα στην πολη για την δουλεια μου....

Και εκει ακριβως αντιδραω και με πιανει το παραπονο...Γιατι να στερηθω την μηχανη μου με το να φοβαμαι καποιον μαλακα που θα βγει απο στοπ,θα μπει αναποδα,δεν θα εχει κλεισει την λακουβα,θα εχει πιει,θα ειναι μαστουρωμενος κτλ......

Να σου καταθέσω φίλε μου και γω τη γνώμη μου μετά από πολλά-πολλά χρόνια
στο κουρμπέτι,πολλές εμπειρίες ,πτώσεις,τράκες κ.λ.π.

Στατιστικά το να είσαι μηχανόβιος και να μη τη φας, ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ.
Απλά μερικοί είναι λιγώτερο τυχεροί με βαρείς τραυματισμούς.
Προσωπικά ,ήμουν από τους πολύ τυχερούς,μέχρι τώρα τουλάχιστον.
Κάτι ράμματα ,βγαλμένος ώμος ,ένα ρωγμώδες κάταγμα,βγαλσίματα,γρατζουνιες.

Εκείνα που θα μου επιτρέψεις να σε συμβουλεύσω είναι τα εξής.
Οι μεγαλουπόλεις Αθήνα,Θεσσαλονίκη,Πάτρα,Λάρισσα είναι πλέον ΚΑΡΜΑΝΙΟΛΕΣ .
Μέσα στην πόλη πρέπει να οδηγάμε σαν κότες,και χειρότερα.
Ας είσαι και ο καλύτερος,γιατί δεν ξέρεις από που θα σούρθει.
Και το μηχανάκι σου νάναι όσο πιο μικρό και ευκολοδήγητο.
Τόσο και πιο ανώδυνη θα είναι και η πτώση σου ή η τράκα σου.
Όσο μεγαλύτερη είναι η μηχανή τόσο χειρότερα,παντού και στην πτώση και στην τράκα
και στο χειρισμό σε όλα.
Ένα μπουφανάκι,καλό κράνος,και ένα καλό μποτάκι θα βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή.

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΑΣ.

Αν όμως αρχίζεις και μπαίνεις στήν αμφιβολία ,την αμφισβήτηση και σε έναν κρυφό φόβο
τότε καλύτερα να τα παρατήσεις.
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ.
Έτσι και τον νιώσεις,καλύτερα κατέβα και πήγαινε με το αμάξι δεν είναι ντροπή.
Αν αρχίζεις και σκέφτεσαι πολύ τότε θα το πάθεις.
Ίσως σε σοκάρισε το λιωμένο πόδι του φίλου σου.
Είναι μια σοβαρή αιτία αυτό.
Η ζωή όμως συνεχίζεται και αλλοίμονο αν μέναμε στις μνήμες.
Εύχομαι να σταματήσεις να προβληματίζεσαι και
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ.

zephyr1
21/01/2008, 19:50
Λεει ο ενας οτι αξιζει, λεει ο αλλος οτι δεν αξιζει.Γιατι ρε σονυ(ps3) και ντε θελει ο ενας να αλλαξει την γνωμη του αλλου.:sick:

Ημαρτον.:mad:

Tpap
21/01/2008, 19:59
Καθησα και τα διαβασα ολα μετα την συντομη συζητηση που ειχα με τον Μακο απο κοντα την παρασκευη.

Κατεληξα, οτι αναμοχλευετε τουλαχιστον τρια(!) διαφορετικα θεματα(!), και χωρις ο ενας να καταλαβαινει πραγματικα τον αλλον.

Οπως και δεν νομιζω οτι κανεις σας εχει αντιληφθει την οπτικη του βαναδαμιανου.

φιλικα...

mats8282
21/01/2008, 20:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Terens
Μέσα στην πόλη πρέπει να οδηγάμε σαν κότες,και χειρότερα.
Ας είσαι και ο καλύτερος,γιατί δεν ξέρεις από που θα σούρθει.
Και το μηχανάκι σου νάναι όσο πιο μικρό και ευκολοδήγητο.
Τόσο και πιο ανώδυνη θα είναι και η πτώση σου ή η τράκα σου.

Δεν εχω πτωση ή τρακαρισμα με πανω απο 30χλμ οπως γραφω και παραπανω...Δεν ειναι δικαιολογια το παω σιγα με τοσους τρελους γυρω μας.Αν και γενικα δεν παω σιγα :p

Ένα μπουφανάκι,καλό κράνος,και ένα καλό μποτάκι θα βοηθήσουν σε μια δύσκολη στιγμή.

Το εχουν κανει ηδη....Χωρις κρανος σε 2-3 περιπτωσεις μαλλον θα :wave2:
Και αν ειναι κατι που το εχω σαν επιχειρημα στο μυαλο μου ειναι οτι παντα μπουφαν-κρανος θα το φοραω οποτε πρεπει να ειναι καλη η στουκα για να γινει το οτιδηποτε βαρυ,μακρια απο εμας...

ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΑΝΟΗΤΟ ΝΑ ΣΤΕΡΗΘΟΥΜΕ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΜΗΧΑΝΗΣ ΜΑΣ.

Για αυτο τσαντιζομαι....Αλλιως θα τα ειχα παρατησει ηδη....Το τσουλαω καθημερινα πλεον το cbfακι αν και με ενοχλει το χερι λιγακι :sick:

Αν όμως αρχίζεις και μπαίνεις στήν αμφιβολία ,την αμφισβήτηση και σε έναν κρυφό φόβο
τότε καλύτερα να τα παρατήσεις.
Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΘΕ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΦΟΒΟΣ.

Δεν φοβαμαι οταν οδηγω....Οταν γινει μια στραβη αντιδραω πιστευω καλα..Μετα που σκεφτομαι τις πιθανοτητες ή το χειροτερο καπου κολλαω για λιγο..Ακομα και στο προσφατο οταν σηκωθηκα αντι να αρχισω τις παναγιες χαμογελαγα γιατι δεν επαθα κατι το τραγικο και εδινα οδηγιες στους αλλους 2 εμπλεκομενους τι να κανουν με τις ασφαλιστικες κτλ...

Ίσως σε σοκάρισε το λιωμένο πόδι του φίλου σου.
Είναι μια σοβαρή αιτία αυτό.
Η ζωή όμως συνεχίζεται και αλλοίμονο αν μέναμε στις μνήμες.
Εύχομαι να σταματήσεις να προβληματίζεσαι και
ΚΑΛΕΣ ΒΟΛΤΕΣ. :wave2:

Εχω δει/ζησει χειροτερα,απο την <<απεξω>> μιλαμε παντα...Απλα με πετυχε στην φαση του προβληματισμου....Οπως και το ατυχημα με το σκουτερακι που γραφω μερικες σελιδες πριν...

Δεν θα αφησω τις μοτο.Τουλαχιστον οχι την μικρη.Με το GSR θα δω τι θα κανω...Ισως το δωσω ισως οχι.

Ειμαι και σε φαση αναπροσαρμογης της ζωης μου ανεξαρτητα απο τις μοτοσυκλετες οποτε εχω αλλα πραγματα να δω πρωτα.

VanDiemen ο καθε ανθρωπος εχει τα δικα του πιστευω και <<αντοχες>>.Χωρις αυτο να ειναι υπερ ή κατα καποιου.

Για παραδειγμα ενας ξαδερφος μου ελεγε,οταν τον πιεζανε να αφησει την μηχανη,καλυτερα να μου κοψεις το ποδι παρα να δωσω την μηχανη.Και ειχε χασει τον αδερφο του απο μαλακια φορτηγατζη.Χαθηκε και αυτος ακριβως 5 χρονια μετα τον αδερφο του.

Ιδια ημερομηνια....Ιδια ηλικια....

Δικο του λαθος δυστυχως....

Tpap
21/01/2008, 20:05
και κατι ακομη, μιας και τωρα διαβασα το ποστ του Τερενς:

(για αλλη μια φορα) οχι μονο θα συμφωνησω μαζι σου,

αλλα επαυξανω και τον τροπο γραφης..

VanDiemen
21/01/2008, 20:59
Τα @@ τα ανέφερα στην ψυχική δύναμη αλλά μάλλον είσαι κομπλεξικός και το πας όπου θέλεις!

Ε, τότε παρεξήγηση! Γιατί έγώ νόμισα ότι εννοούσες πως είμαι ευνούχος! :rolleyes:

Δε σε χαρακτήρισα άσχημα σε κανένα μου ποστ

Εννοείς πως σε πείραξε ο Ράμπο; Αν είναι αυτό, διατίθεμαι να τον αναγραμματίσω, αν θέλεις. :rolleyes:

αλλά τελικά συμπεραίνω πως είσαι πολλά κιλά :a31:

Είναι επειδή είμαι στον όγκο. :rolleyes:

cartman
21/01/2008, 21:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit

χμμμ, λες?

και για πείτε βρε συνοδοιπόροι, ζωή χωρίς συγκινήσεις, χωρίς εμπειρίες, χωρίς στιγμές ανεξητιλες, χωρίς χαρές δυνατές, τι ζωή είναι??
τι να την κάνεις τη σωματική ακεραιότητα αν περνάς μια ζωή εκ του ασφαλούς, μακριά απο οτιδήποτε θα κάνει τη καρδιά σου να χτυπήσει λίγο κόκκινα?

όταν κάθεσαι το βράδυ σε ένα κουτούκι με φίλους και ενα κρασί παρέα, ποιες στιγμές είναι αυτες που συζητάτε και σας κάνουν και γελάτε (εβγαλα και ρίμα ο μλκσ)
και λέτε "πάμε πάλι", "πότε θα το ξανακάνουμε", "ααχ, αυτά ήταν τα ωραία" ... και άλλα τέτοια... στιγμές που σου δημιουργούν προσμονή, προσμονή που σου δημιουργεί δίψα! και θέληση να κάνεις και άλλα...

αλλιώς...

ας μείνει ο καθείς στο κουτί του, 4 τοίχοι (σπιτι, δουλεια), 4 λαμαρίνες στο δρόμο, χαλαρα, παθητικά, με το μυαλό ναρκωμένο, φυτική κατάσταση, κανένα ερέθισμα... τίποτα να σε ξυπνάει... τίποτα να σου λέει ή να σου θυμίζει ότι ρε αυτό που κάνεις το κάνει και η χλωρίδα, σε τι διαφέρεις?

ωραία ζωή? ε? ...
ωραίες αναμνήσεις... να την χαιρόμαστε

...
οχι δεν είναι μονο η μοτο, υπάρχουν και άλλα για να νίωσεις τα παραπάνω...
γίνε ορειβάτης, κάνε ιστιοπλοία, κάνε αλεξίπτωτο, γίνε καλλιτέχνης, ταξίδεψε, κάνε παιδιά και σας γονιός γίνε η έμπνευση τους για να φτιάξουν εκείνα όσα δεν φτιάξαμε εμείς ...γιατί ...κωλόσαμε!!

αλλά έχω την αίσθηση πως όταν δεν έχεις δίψα για ζωή, ούτε αυτό το τελευταίο θα μπορέσεις να κάνεις ποτέ...να γίνεις έμπνευση...γιατί απλά
δεν ξέρεις τι χάνεις... και τότε αλήθεια, τι προσπαθείς να διαφυλάξεις??

Συμφωνώ με αυτά που λές! Η παθητική ζωή είναι η χειρότερη! Πίστευα μέχρι τώρα ότι αν κάποιος έχανε κάποιο μέλος π.χ. κάποιο πόδι (μακρυά απο μας), τότε αν του έλεγαν αν "άξιζε" θα έλεγε όχι. Με όλα αυτά που λέτε αρχίζω να αναθεωρώ. Αυτό που είπα πρίν όμως δεν είναι ότι δεν αξίζει να ρισκάρουμε! Μάλλον δεν το έθεσα σωστά...
Τέλοσπαντων το ζουμί το είπε ο Terens και θα επαναλάβω αυτό που είπα πρίν δύο σελίδες:

Αν ο φόβος καταλήξει σε κάποιον να είναι τόσο μεγάλος ώστε να μην απολαμβάνει την οδήγηση της μοτό του, τότε καλύτερα να πάρει αμάξι αφου δεν έχει κάποιο νόημα το ρίσκο που παίρνει καθημερινά. Πιστεύω γιαυτόν ΔΕΝ αξίζει! Για τους υπόλοιπους όμως το ρίσκο αυτό αξίζει!

veletzas
22/01/2008, 00:26
kano mx k den exo provlima na figo ston gremo, opos k ennoeite oti exei ginei giati einai epilogh mou na to kano k perno to risko kano downhill me podillato k den exo provlhma na figo ston gremo opos k ennoeite oti exei ginei ,kano snowboard k den exo provlima na figo ston pago me to sagoni, opos k ennoeite oti exei ginei... sthn pathsion den thelo na ksaploso pote k gia kanenan

:nono:

ayto ithela na po eksarxhs, eipa oti fovamai, to vrisko logikotato to otan to anoigma tou gaziou sou den sou dinei tosh xara oste na se xalaronei na diloneis oti den aksizei....den aksizei gia mena na odigao sthn poli...

p.s epeidi oloi dinete simvoules gia aytokinhto se osous vriskonte sthn fasi mou tha thela na po oti den eixa pote aytokinhto den ithela pote na paro k oute skopevo na to kano