View Full Version : Ποιος θυμαται...ΕΡΤ κινηματογραφικη ερωτηση
Εχω φαει ενα ψιλοκολλημα την τελευταια εβδομαδα και ψαχνω να βρω κατι ταινιες με εναν τυπο που δεν θυμαμαι το ονομα του.....αντε να βρω ακρη.
Ομως μπορει καποιοι απο εσας που θυμουνται την δεκαετια του 1980 οπου υπηρχε μονο η ΕΡΤ1 ,ΕΡΤ2 που εβαζε συνηθως Κυριακη μεσημερι κατι ταινιες ασπρομαυρες με υποθεσεις πειρατες,3 σωματοφυλακες κλπ....
Πρεπει να ηταν παραγωγες του 1950 μπορει και παλαιοτερες...ψαχνωντας στο imdb δεν αβγαλα ακρη αλλα βρηκα οτι η τοτε ταινιες που εδειχνε η ΕΡΤ οι τρεις σωματοφυλακες και Ρομπεν ειναι παραγωγες του 1930 :eyepop:
Ο τυπος που ψαχνω ειναι αυτος που ηταν πρωταγωνιστης συνηθως σε κατι εργα με πειρατικο σεναριο και πολυ ξιφομαχια,ηταν ενας μαλλον ξανθος με σγουρα μαλλια, ειχε κωμικο στυλ οταν μονομαχουσε,καμμαι φορα αν θυμαμαι καλα τραγουδουσε στα εργα και εκανε κατι απιστευτα ζογκλερικα.
Ποιος θυμαται και ξερει τιτλο απο εργο η το ονομα του τυπου????
Δεν νομιζω να ηταν παντως ο Errol Flynn :confused:
alximistis
13/01/2008, 23:55
Φιλαράκι ένας παλιός ηθοποιός σε τέτοιες ταινίες ήταν ο Ντάγκλας Φέρμπανκς.
Έχω όμως μία αμφιβολία για το κατά πόσο ήταν ξανθός καθότι νομίζω πως έπαιξε μόνο σε ασπρόμαυρες.
Xrider: και ομως καλα νομιζεις...
Αρχικά δημιουργήθηκε από Xrider
....
Ποιος θυμαται και ξερει τιτλο απο εργο η το ονομα του τυπου????
Δεν νομιζω να ηταν παντως ο Errol Flynn :confused:
''Acting career
Flynn became an overnight sensation with his first starring role in Captain Blood (1935). He became typecast as a swashbuckler and made a host of such films, including The Adventures of Robin Hood (1938), The Dawn Patrol (1938) with his close friend David Niven, Dodge City (1939), The Sea Hawk (1940), and Adventures of Don Juan (1948).''
εισαι σιγουρος? :confused: :rolleyes:
EDIT: when in doubt....GOOGLE IT!!!!!!! :D :winka:
116867
φαιρνει περισοτερο σε αυτον που λεει ο alximistis...αλλα μαλλον ουτε αυτος ειναι.
Το συμπερασμα οτι μαλλον ηταν ξανθος βγαινει απο το οτι οπως πολυ σωστα ειπε ο alximistis οι ταινιες ηταν ασπρομαυρες αλλα σε σχεση με τους αλλους ηταν πιο γκριζος.
alximistis
14/01/2008, 00:05
φαιρνει περισοτερο σε αυτον που λεει ο alximistis...αλλα μαλλον ουτε αυτος ειναι.
Το συμπερασμα οτι μαλλον ηταν ξανθος βγαινει απο το οτι οπως πολυ σωστα ειπε ο alximistis οι ταινιες ηταν ασπρομαυρες αλλα σε σχεση με τους αλλους ηταν πιο γκριζος.
Για κάτσε λίγο να δω κάτι...
........
:hypnotize
vestromas
14/01/2008, 00:07
Ρε μπας και λες τον Τερενς Χιλ, που επαιζε συχνα με τον χοντρο μουσατο Μπαντ ΣΠΕΝΣΕΡ; Η περιγραφη σου αυτον μου δειχνει.
alximistis
14/01/2008, 00:09
Λοιπόν αυτός έχει κάνει ταινίες όπως ο Μαύρος Πειρατής οι Τρεις Σωματοφύλακες ο Κλέφτης τςη Βαγδάτης σε μία καταπληκτική ταινία Ρομπέν των Δασών και άλλες.
Όμως... δύο προβλήματα. Όλες αυτές τις έχει γυρίσει ΤΟ ΠΟΛΥ μέχρι το 1930.
Και από όσο θυμάμαι δεν έπαιξαν ταινίες του τα μεσημέρια στην ΕΡΤ. Μάλλον εννοείς τον Έρολ Φλιν.
Τεσπα ο Φέρμπανκς είναι αυτός...
116868
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Ρε μπας και λες τον Τερενς Χιλ, που επαιζε συχνα με τον χοντρο μουσατο Μπαντ ΣΠΕΝΣΕΡ; Η περιγραφη σου αυτον μου δειχνει.
:lol: :rotflmao: :rotflmao: :bawl: :lol: :rotflmao: :lol: :bawl:
Το εχω ψαξει πολυ στο νετ και τον Φέρμπανκς τον ειδα αλλα δεν ειναι...
Ο τυπος ειχε σγουρα μαλλια,μαλλον ξανθος,σνελος,αιλουρος στις κινησεις και ειχε αστειο στυλ με διαφορες γκριματσες.
Το πρωτο που σκεφτηκα να ψαξω ηταν στο imdb,d'artagnan και απο το ποιο παλιο που βρηκα ηταν οι>
Douglas Fairbanks
Leon Bary
George Siegmann
Eugene Pallette
και δεν ειναι κανενας απο αυτους.
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν ο Errol αλλα δεν....
116869
alximistis
14/01/2008, 00:24
Το εχω ψαξει πολυ στο νετ και τον Φέρμπανκς τον ειδα αλλα δεν ειναι...
Ο τυπος ειχε σγουρα μαλλια,μαλλον ξανθος,σνελος,αιλουρος στις κινησεις και ειχε αστειο στυλ με διαφορες γκριματσες.
Το πρωτο που σκεφτηκα να ψαξω ηταν στο imdb,d'artagnan και απο το ποιο παλιο που βρηκα ηταν οι>
Douglas Fairbanks
Leon Bary
George Siegmann
Eugene Pallette
και δεν ειναι κανενας απο αυτους.
Στην αρχη νομιζα οτι ηταν ο Errol αλλα δεν....
Ε τότε δεν εξηγείται αλλιώς. Έχουν δίκιο οι προλαλήσαντες.
Ο Τέρενς Χιλ είναι. :D
Ο Τερενς Χιλ εκανε μια τετοια ταινια το 1971.Ειναι γεννημενος το 1939.
αυτες πρεπει να ειναι ταινιες του 1930-50.
Αν δεν κανω λαθος το 1960 ηδη ειναι ενχρωμες.
Ο Τερενς Χιλ εκανε μια τετοια ταινια το 1971.Ειναι γεννημενος το 1939.
λες για τον ''Μαυρος Κουρσαρο'' με μουσικη επενδυση την ''συνεφουλα'' του Σαββοπουλου..
vestromas
14/01/2008, 01:53
Ξανθο σγουρο μαλι και καραγκιοζιλκι στη ξιφομαχια μονο ο Τερενς Χιλ ηξερε να το κανει:rotflmao: Που αργοτερα επαιζε και ο Μπελμοντο χιουμοριστικο ξυλο και προσφατα ο Τζοννυ Ντεπ, που θυμιζε λιγο τον Ψιννακη μ αυτη την ζαλαδα την παραξενη, στον πειρατη της Καραιβικης.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
Ξανθο σγουρο μαλι και καραγκιοζιλκι στη ξιφομαχια μονο ο Τερενς Χιλ ηξερε να το κανει:rotflmao: Που αργοτερα επαιζε και ο Μπελμοντο χιουμοριστικο ξυλο και προσφατα ο Τζοννυ Ντεπ, που θυμιζε λιγο τον Ψιννακη μ αυτη την ζαλαδα την παραξενη, στον πειρατη της Καραιβικης.:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
1,Δεν ειπα για καραγκιοζη ξιφομαχο!
2,Ο Τερενς τα περισοτερα εργα που εχει κανει ειναι παραγωγη του Σιλβιο,αν οχι ολα.
3,Ο Τερενς ειναι Ιταλος και τα εργα του ειναι μεταγλωτισμενα στα αγγλικα,ενω ο τυπος που ψαχνω ειναι μαλλον Αμερικανος.
Δωστε ονοματα η ταινιες και μπορει να τον πετυχω η εκτος και αν εχουμε κανεναν στην ΕΡΤ και μας πει ποιος ηταν :p
Μπαρτ Λάνκαστερ μήπως; Ξανθός σγουρομάλλης αλλά για πειρατή δεν τον θυμάμαι.
Ρε μπας & λες τη ταινία "Ο Βαρώνος Μιχάουζεντ?" :confused: :confused:
Ρε μπας και μιλας για μια παλια πειρατικη με τους Τζακ Λεμον και Γουολτερ Ματαου (στα νιατα τους);
εντιτ :ακυρο εντελως ξαναδιαβασα το πρωτο ποστ...
Μην το ψάχνεις άλλο...
Danny Kaye :wave2:
vestromas
14/01/2008, 11:09
Ρε μηπως να μπεις στο αρχειο της ερτ να το βρεις; Προσφατα το εγκαινιασε !!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από pastri
Μην το ψάχνεις άλλο...
Danny Kaye :wave2:
EISAI APAIXTOS!!!AYTOS EINAI
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
EISAI APAIXTOS!!!AYTOS EINAI
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
Μάλλον κωλόγερος είμαι αλλά ας το αφήσουμε αυτό... :smokin:
σκέψου ότι πρώτα το θυμήθηκα μόνος μου και μετά το επαλήθευσα στο google :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από pastri
Μην το ψάχνεις άλλο...