PDA

View Full Version : A ρε Ελλαδαρα!!

700_Thespieis
14/01/2008, 01:05
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=84768064,64195936,12042880

και μετα αναρωτιουνται γιατι εμεις οι μικροι τα σπαμε..

tifoefs
14/01/2008, 09:49
Απο καπου αρχιζει η κατηφορα αλλα στη προκειμενη περιπτωση καποιος εκοψε το σκοινι του ασανσερ και η πτωση ειναι ανευ φρενου ασφαλειας !

:cool:

zoropatra
14/01/2008, 12:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από 700_Thespieis
http://www.enet.gr/online/online_fpage_text/id=84768064,64195936,12042880

και μετα αναρωτιουνται γιατι εμεις οι μικροι τα σπαμε..

δεν χρειαζεται να εισαι μικρος για να τα σπασεις!!!!!!!!:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

στο επομενο σπασιμο φωναξε με!!!!!!:beer: :beer: :beer:

SpineshankD
14/01/2008, 12:16
πως νομιζεις οτι εχουμε γεμισει βιλες και πορσε?
(ενταξει υπαρχουν και οι μαλακες που δανειζονται για να πουλησουν λιγο μουρη)
ξερεις ποσοι σκαταδες περνουν πλουσιοπαροχα για να πηδιομαστε εμεις?
ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ!
...και που εισαι ακομα

MikeG
14/01/2008, 12:18
Φύγετε όλοι από την Ελλάδα & αφήστε τη στους σκατάδες! Φόβος να γίνει χειρότερα δεν υπάρχει. Έχει φτάσει πάτο ούτοσι άλλος. Όποιος μένει Ελλάδα είναι μαζόχας (ειδικά Αθήνα, Θεσσαλονίκη).
Αυτά. :yuck:

ΙΠΠΕΑΣ
14/01/2008, 12:51
Έχουμε πάρει την κάτω βόλτα γιατί μας τελείωσαν οι ιδεολόγοι. Όσο κοιτάμε όλοι το Εγώ μας και πατάμε επί των πτωμάτων των άλλων, κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι πόροι που αρμέγαμε από τους δίπλα μας και το αποτέλεσμα των προηγουμένων, είναι τις επιπτώσεις να τις λουστούν τα παιδιά μας. Δεν αναφέρομαι στους παραδοσιακά ισχυρούς και πλούσιους ή αλλιώς την κληρονομική αριστοκρατία. Αυτοί υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα.

Αναφέρομαι στους νεόπλουτους που πίνουν το αίμα των δίπλα τους, ρουφιανεύουν και πατάνε στα κεφάλια των συναδέλφων τους για 200 και 300 Ε παραπάνω στο μισθό τους με αποτέλεσμα κάποια στιγμή αυτοί που είναι από κάτω τους όχι μόνο να υπολοίπονται κατά 200-300 Ε αλλά σταδιακά να απωλέσουν με τα γνωστά κόλπα πληθωρισμού-ετήσιων "αυξήσεων" και άλλο από την αγοραστική τους ικανότητα.

Οι ίδιοι σκάβουν το λάκο των παιδιών τους γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η προσωρινή οικονομική τους άνεση-χλιδή που επιτυγχάνεται με ανακατανομή του πλούτου από τα φτωχά προς τα πλούσια κοινωνικά στρώματα θα γυρίσει σαν μπούμερανγκ κάποια στιγμή.

Για εμένα δεν χρειάζεται να προπαγανδίζει κάποιος για να ξεσηκώσει τα πλήθη. Καλύτερο είναι να αφήνεις τα πράγματα να εξελιχθούν όπως βλακωδώς τα έχουν σχεδιάσει οι πολλά έχοντες και κατέχοντες και κάποια στιγμή που δεν θα το περιμένουν, θα γίνει ένα μεγάλο μπάμ εκ του μηδενός και τότε θα τους δείτε να βάζουν "τα πόδια πάνω από το κεφάλι" και να τρέχουν να κρυφτούν. Οι επαναστάσεις είτε αυτές είναι κοινωνικές είτε είναι εθνικοαπελευθερωτικές γίνονται από απλούς ανθρώπους και όχι από εξαρτημένους πολιτικούς-υπαλλήλους :mad: , "ακαδημαϊκούς" και αριστοκράτες.

SpineshankD
14/01/2008, 14:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Έχουμε πάρει την κάτω βόλτα γιατί μας τελείωσαν οι ιδεολόγοι. Όσο κοιτάμε όλοι το Εγώ μας και πατάμε επί των πτωμάτων των άλλων, κάποια στιγμή θα τελειώσουν οι πόροι που αρμέγαμε από τους δίπλα μας και το αποτέλεσμα των προηγουμένων, είναι τις επιπτώσεις να τις λουστούν τα παιδιά μας. Δεν αναφέρομαι στους παραδοσιακά ισχυρούς και πλούσιους ή αλλιώς την κληρονομική αριστοκρατία. Αυτοί υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα.

Αναφέρομαι στους νεόπλουτους που πίνουν το αίμα των δίπλα τους, ρουφιανεύουν και πατάνε στα κεφάλια των συναδέλφων τους για 200 και 300 Ε παραπάνω στο μισθό τους με αποτέλεσμα κάποια στιγμή αυτοί που είναι από κάτω τους όχι μόνο να υπολοίπονται κατά 200-300 Ε αλλά σταδιακά να απωλέσουν με τα γνωστά κόλπα πληθωρισμού-ετήσιων "αυξήσεων" και άλλο από την αγοραστική τους ικανότητα.

Οι ίδιοι σκάβουν το λάκο των παιδιών τους γιατί δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι η προσωρινή οικονομική τους άνεση-χλιδή που επιτυγχάνεται με ανακατανομή του πλούτου από τα φτωχά προς τα πλούσια κοινωνικά στρώματα θα γυρίσει σαν μπούμερανγκ κάποια στιγμή.

Για εμένα δεν χρειάζεται να προπαγανδίζει κάποιος για να ξεσηκώσει τα πλήθη. Καλύτερο είναι να αφήνεις τα πράγματα να εξελιχθούν όπως βλακωδώς τα έχουν σχεδιάσει οι πολλά έχοντες και κατέχοντες και κάποια στιγμή που δεν θα το περιμένουν, θα γίνει ένα μεγάλο μπάμ εκ του μηδενός και τότε θα τους δείτε να βάζουν "τα πόδια πάνω από το κεφάλι" και να τρέχουν να κρυφτούν. Οι επαναστάσεις είτε αυτές είναι κοινωνικές είτε είναι εθνικοαπελευθερωτικές γίνονται από απλούς ανθρώπους και όχι από εξαρτημένους πολιτικούς-υπαλλήλους :mad: , "ακαδημαϊκούς" και αριστοκράτες.

+1000
με καλυψες πληρως

Maira
14/01/2008, 15:45
Από όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολα αυτά που διάβασα δεν υπήρχε κάτι που να μην είναι γνωστό!!!!

Δε νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν τα ξέρουν!

Δε νομίζω ότι ο κόσμος δε γνωρίζει τι γίνεται μπροστά του, (γιατί πίσω από την πλάτη του γίνονται ακόμα πιο πολλά!)

Κι όμως όλοι βρίζουμε και φωνάζουμε και δεν αντέχουμε!!!!!!!!!!

ποιός τους ξαναψήφισε μου λέτε?????????????????

Γιατί κάποιοι τους έβγαλαν πληοψηφία!!!!!!!!!!!!!!!!1

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

MikeG
14/01/2008, 15:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Από όοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοοολα αυτά που διάβασα δεν υπήρχε κάτι που να μην είναι γνωστό!!!!
Δε νομίζω ότι είναι πολλοί αυτοί που δεν τα ξέρουν!
Δε νομίζω ότι ο κόσμος δε γνωρίζει τι γίνεται μπροστά του, (γιατί πίσω από την πλάτη του γίνονται ακόμα πιο πολλά!)
Κι όμως όλοι βρίζουμε και φωνάζουμε και δεν αντέχουμε!!!!!!!!!!
ποιός τους ξαναψήφισε μου λέτε?????????????????
Γιατί κάποιοι τους έβγαλαν πληοψηφία!!!!!!!!!!!!!!!!
:mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

Ιωάννα, δεν έχει να κάνει μόνο με του πολιτικάντες. Έχει να κάνει πρωτίστως με το σύνολο της κοινωνίας. & όπως λες σχεδόν όλοι τα ξέρουν αλλά ταυτόχρονα αυτοί οι ίδιοι που βρίζουν & τα χώνουν συμπεριφέρονται με αυτό το τρόπο σχεδόν καθημερινά. Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις.

Maira
14/01/2008, 15:54
Άρα λοιπόν και μόνο που ονομαζόμαστε Έλληνες, ανήκουμε από την μέρα που γεννιόμαστε σε ένας σάπιο λαό με σάπιες λειτουργίες!!!!

Ρε ξυπνήστε! Η Ελλάδα έπιασε πάτο πολλές φορές μέχρι σήμερα! Ε άλλη μια είναι και τώρα!!!!

Αλλά αυτοί είμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε! Ο Έλληνας δεν άλλάζει!!!!

Λούφα και Παραλλαγή μια ζωή! Από τον πάτο μέχρι την κορυφή! Τα παιδιά γεννιούνται με το σκεφτικό πώς να την φέρουν στους γονείς τους!

Έτσι λειτουργούμε από π.Χ.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα θα αλλάξουμε? Ή μήπως νομίζουν ότι η τεχνολογία θα μας βάλει σε κλούπια και θα γίνουμε ξαφνικά Ευρώπη?????

Η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη! Είναι κάτι παράξενο, ανεξήγητο και γουστάρω που είμαστε σκατά!!!!!!

Γιατί μαθαίνουμε να το διασκεδάζουμε ακόμα κι όταν μας παίρνει από κάτω!!!!!!!

:smokin:

MikeG
14/01/2008, 15:57
Άρα λοιπόν και μόνο που ονομαζόμαστε Έλληνες, ανήκουμε από την μέρα που γεννιόμαστε σε ένας σάπιο λαό με σάπιες λειτουργίες!!!!

Ρε ξυπνήστε! Η Ελλάδα έπιασε πάτο πολλές φορές μέχρι σήμερα! Ε άλλη μια είναι και τώρα!!!!

Αλλά αυτοί είμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε! Ο Έλληνας δεν άλλάζει!!!!

Λούφα και Παραλλαγή μια ζωή! Από τον πάτο μέχρι την κορυφή! Τα παιδιά γεννιούνται με το σκεφτικό πώς να την φέρουν στους γονείς τους!

Έτσι λειτουργούμε από π.Χ.!!!!!!!!!!!!!!!!!

Τώρα θα αλλάξουμε? Ή μήπως νομίζουν ότι η τεχνολογία θα μας βάλει σε κλούπια και θα γίνουμε ξαφνικά Ευρώπη?????

Η Ελλάδα δεν είναι Ευρώπη! Είναι κάτι παράξενο, ανεξήγητο και γουστάρω που είμαστε σκατά!!!!!!

Γιατί μαθαίνουμε να το διασκεδάζουμε ακόμα κι όταν μας παίρνει από κάτω!!!!!!!

Πρώτον πες μου τι πίνεις γιατί εδώ Κρήτη δε πιάνουν τόσο αυτά που παράγουμε:lol: :lol: :smokin:
Δεύτερον, αν σου αρέσει αυτή η κατάσταση, τότε πάσσο. Προσωπικά την απεχθάνομαι, όπως & τον σημερινό Έλληνα. Αυτά. Τελεία.:ninja:

Maira
14/01/2008, 16:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Πρώτον πες μου τι πίνεις γιατί εδώ Κρήτη δε πιάνουν τόσο αυτά που παράγουμε:lol: :lol: :smokin:
Δεύτερον, αν σου αρέσει αυτή η κατάσταση, τότε πάσσο. Προσωπικά την απεχθάνομαι, όπως & τον σημερινό Έλληνα. Αυτά. Τελεία.:ninja:

1) Δε σου λέω , δε σου λέω, δε σου λέω!!!!:winka: :smokin: :evil: :beer:

2) Χμμμμμμμμμμμμμμ, είσαι ο σημερινός Έλληνα όπως είμαι κι εγώ!!!!:look: :look: :look:

MikeG
14/01/2008, 16:02
1) Δε σου λέω , δε σου λέω, δε σου λέω!!!!:winka: :smokin: :evil: :beer:

2) Χμμμμμμμμμμμμμμ, είσαι ο σημερινός Έλληνα όπως είμαι κι εγώ!!!!:look: :look: :look:

1) Πρέπει όμως. :evil:

2) Είμαστε δηλαδή ίδιοι με όλους αυτούς που κράζουμε? Αυτό μου λες?

* Το σημερινός Έλληνας κατάλαβες νομίζω πως το έθεσα.:winka:

el_hymador
14/01/2008, 16:05
σκατα :sad:

MikeG
14/01/2008, 16:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
σκατα :sad:

+ άπειρο :a35: :a35:

Η Ελλάδα πλέον έχει ακόμα κάποια πολύ ωραία μέρη που σιγά σιγά τα χαλάμε και αυτά & ελάχιστους πλέον ωραίους ανθρώπους. Ευτυχώς πολλοί είναι εδώ μέσα.

Maira
14/01/2008, 16:32
1) Πρέπει όμως. :evil:

2) Είμαστε δηλαδή ίδιοι με όλους αυτούς που κράζουμε? Αυτό μου λες?

* Το σημερινός Έλληνας κατάλαβες νομίζω πως το έθεσα.:winka:

1) :nono: :nono: :nono: :nono: :evil: :evil:

2) Κανείς δεν είναι ίδιος με κανέναν! Βρίζω αυτούς που παίρνουν φακελάκια, αλλά κι αυτούς που τα δίνουν! Μα αν παίζεται η ΄ζωή η δική μου ή κάποιου δικού μου θα το δώσω γιατί δεν παίζω με την ζωή!!! Βρίζουμε αυτούς που τα πέρνουν από δεξιά κι αριστερά μα όταν κάνουμε μια δήλωση για ατύχημα κοιτάμε να βάλουμε και κάτι παραπάνω!!!!

Αυτό που λέω είναι ότι το κλέψιμο και την πονηριά,την έχουμε όλοι μέσα μας!!!! Απλά άλλοι έχουν άλλες θέσεις και φαίνεται περισσότερο! Υπάρχει κάποιος εδώ που να μην έχει πει σε κάποιον: "Ρε συ μήπως έχεις κανα γνωστό στην τάδε υπηρεσία, για το τάδε πράγμα που θέλω?"

Όλοι (ε υπάρχουν και οι εξερέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) έχουμε ζητήσει κάποια βοήθεια από γνωστό του γνωστού!!!! Άρα το μόνο που διαφέρει είναι η σήμαντικότητα αυτού που ζητάμε!!!!

:look: :look: :look:

Υ.Γ. Χωρίς παρεξήγηση, ούτε εμένα μ' αρέσει αυτή η κατάσταση αλλά ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει κάποιος αν δεν μπορεί να ζήσει με τους "κανόνες" της Ελληνικής κοινωνίας είναι να μεταναστεύσει!!!! :beer:

MikeG
14/01/2008, 16:38

2) Κανείς δεν είναι ίδιος με κανέναν! Βρίζω αυτούς που παίρνουν φακελάκια, αλλά κι αυτούς που τα δίνουν! Μα αν παίζεται η ΄ζωή η δική μου ή κάποιου δικού μου θα το δώσω γιατί δεν παίζω με την ζωή!!! Βρίζουμε αυτούς που τα πέρνουν από δεξιά κι αριστερά μα όταν κάνουμε μια δήλωση για ατύχημα κοιτάμε να βάλουμε και κάτι παραπάνω!!!!

Αυτό που λέω είναι ότι το κλέψιμο και την πονηριά,την έχουμε όλοι μέσα μας!!!! Απλά άλλοι έχουν άλλες θέσεις και φαίνεται περισσότερο! Υπάρχει κάποιος εδώ που να μην έχει πει σε κάποιον: "Ρε συ μήπως έχεις κανα γνωστό στην τάδε υπηρεσία, για το τάδε πράγμα που θέλω?"

Όλοι (ε υπάρχουν και οι εξερέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα) έχουμε ζητήσει κάποια βοήθεια από γνωστό του γνωστού!!!! Άρα το μόνο που διαφέρει είναι η σήμαντικότητα αυτού που ζητάμε!!!!

:look: :look: :look:

Υ.Γ. Χωρίς παρεξήγηση, ούτε εμένα μ' αρέσει αυτή η κατάσταση αλλά ο μόνος τρόπος για να γλιτώσει κάποιος αν δεν μπορεί να ζήσει με τους "κανόνες" της Ελληνικής κοινωνίας είναι να μεταναστεύσει!!!! :beer:

Προσανατολίζομαι στο 2ο (μετανάστευση). & να αναφέρω & κάτι που μου ακούστηκε αρνητικά. Είπες ""Μα αν παίζεται η ΄ζωή η δική μου ή κάποιου δικού μου θα το δώσω γιατί δεν παίζω με την ζωή!!!"". Δε κρίνω το ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για τους δικούς μας ανθρώπους, το οποίο είναι πολύ σωστό. Κρίνω το γεγονός όμως ότι πλέον έχουμε μάθει ότι έτσι παίζεται το παιχνίδι & πλέον όταν χρειαστεί λειτουργούμε όλοι έτσι, ενώ δε θα έπρεπε (όχι μόνο σε περίπτωση υγείας). Άρα τελικά καταλήγουμε ότι δε μπορεί να γίνει τίποτα, αφού & εμείς παίζουμε με αυτούς τους όρους. Το οποίο βέβαια είναι λάθος. :winka:

Maira
14/01/2008, 16:51
Προσανατολίζομαι στο 2ο (μετανάστευση). & να αναφέρω & κάτι που μου ακούστηκε αρνητικά. Είπες ""Μα αν παίζεται η ΄ζωή η δική μου ή κάποιου δικού μου θα το δώσω γιατί δεν παίζω με την ζωή!!!"". Δε κρίνω το ότι πρέπει να κάνουμε τα πάντα για τους δικούς μας ανθρώπους, το οποίο είναι πολύ σωστό. Κρίνω το γεγονός όμως ότι πλέον έχουμε μάθει ότι έτσι παίζεται το παιχνίδι & πλέον όταν χρειαστεί λειτουργούμε όλοι έτσι, ενώ δε θα έπρεπε (όχι μόνο σε περίπτωση υγείας). Άρα τελικά καταλήγουμε ότι δε μπορεί να γίνει τίποτα, αφού & εμείς παίζουμε με αυτούς τους όρους. Το οποίο βέβαια είναι λάθος. :winka:

Πριν από 2 χρόνια περίπου έκανα μια επέμβαση σε γιατρό φίλο!

Τη μέρα που έφευγα με πιάνει ο γιατρός και μου λέει στο χύμα: "Πότε θα περάσει η μητέρα σου για να ΄"μιλήσουμε"?" Η μητέρα μου δεν πέρασε ποτέ!
Ενας φίλοςέχει μείνει με βίδα στο πόδι εδώ και ένα χρόνο γιατί ο γιατρός θέλει το γνωστό φακελάκι για να του την βγάλει και κανένας άλλος σε δημόσιο δεν αναλαμβάνει!!!

Αν εδώ είμαστε 10 και λέμε κάτι και υπάρχουν 110 που κάνουν τα χίλια μοίρια όσα, δεν γίνεται τίποτα! Εδώ αν θυμάσαι, όταν είχε γίνει το μποϊκοτάζ στα βενζινάδικα και τα super market την ποηγούμενη μέρα είχαν πάει και τα είχαν αδειάσει όλα!!! Μια τρύπα στο νερό δηλαδή!

Αν σήμερα είμαστε δέκα, αύριο μπορεί να είμαστε 110! Και σε μερικά χρόνια 1110!!! Αλλά μην περιμένετε να αλλάξουν όλα με ένα μαγικό ραβδάκι! Ούτε αν φύγουμε, εμείς που βλέπουμε και πέρα από τη μύτη μας θα φτιάξει η κατάσταση!!! Μάλλον χειρότερη θα γίνει!!!!

:wave2:

MikeG
14/01/2008, 16:58
Πριν από 2 χρόνια περίπου έκανα μια επέμβαση σε γιατρό φίλο!

Τη μέρα που έφευγα με πιάνει ο γιατρός και μου λέει στο χύμα: "Πότε θα περάσει η μητέρα σου για να ΄"μιλήσουμε"?" Η μητέρα μου δεν πέρασε ποτέ!
Ενας φίλοςέχει μείνει με βίδα στο πόδι εδώ και ένα χρόνο γιατί ο γιατρός θέλει το γνωστό φακελάκι για να του την βγάλει και κανένας άλλος σε δημόσιο δεν αναλαμβάνει!!!

Αν εδώ είμαστε 10 και λέμε κάτι και υπάρχουν 110 που κάνουν τα χίλια μοίρια όσα, δεν γίνεται τίποτα! Εδώ αν θυμάσαι, όταν είχε γίνει το μποϊκοτάζ στα βενζινάδικα και τα super market την ποηγούμενη μέρα είχαν πάει και τα είχαν αδειάσει όλα!!! Μια τρύπα στο νερό δηλαδή!

Αν σήμερα είμαστε δέκα, αύριο μπορεί να είμαστε 110! Και σε μερικά χρόνια 1110!!! Αλλά μην περιμένετε να αλλάξουν όλα με ένα μαγικό ραβδάκι! Ούτε αν φύγουμε, εμείς που βλέπουμε και πέρα από τη μύτη μας θα φτιάξει η κατάσταση!!! Μάλλον χειρότερη θα γίνει!!!!

Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κάποτε τα έλεγα & εγώ αυτά. Τώρα όμως (& όχι δεν είμαι μεγάλος) έχω απογοητευτεί. Και καθημερινά απογοητεύομαι περισσότερο. & προσωπικά χέστηκα για τη κάθε Ελλάδα. Αυτό το παλιό καραμελάκι με το πατρίδα & τα σχετικά... & δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι γιατί εμείς τους έχουμε δώσει τη δύναμη να μας κάνουν ότι θέλουν. Όμως το ότι οι περισσότεροι πλέον αγοράζουν τζιμπ, χτίζουν παράνομα, κλέβουν κανονικά θα έλεγα & πολλά άλλα, που όλοι αυτοί πριν από μερικά χρόνια ήταν σαν εμάς, τι σου λέει? Έχω φίλους επαναστάτες στο πανεπιστήμιο & μέσα σε 2 χρόνια διορισμένους στο κολοδημόσιο με 500 βύσματα. Αυτό βέβαια στην Ελλάδα συμβαίνει από αρχαιοτάτων χρόνων. Ποτέ δε πρόκειται να στρώσει γιατί ο κόσμος εδώ είναι έτσι. Είμαι από Κρήτη. Εδώ στα χωριά μας πχ ο κόσμος είναι έτσι. Στα Ζωνιανά ο κόσμος είναι έτσι. & όταν ήταν ο συγχωρεμένος ο παππούς μου παιδί ήταν έτσι.... & πάει λέγοντας. & όχι ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όλα είναι τέλεια. Απλά σε κάποια θέματα είναι πάρα πολύ καλύτερα. Σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας.. Τέλος πάντων. Αν κάποτε γίνει η επανάσταση θα συμμετέχω. Μέχρι τότε θα απογοητεύομαι καθημερινά από όλο και περισσότερους & θα κράζω, θα νευριάζω, θα βρίζω...... :winka: :wave2:

Maira
14/01/2008, 17:01
Συμφωνώ απόλυτα μαζί σου. Κάποτε τα έλεγα & εγώ αυτά. Τώρα όμως (& όχι δεν είμαι μεγάλος) έχω απογοητευτεί. Και καθημερινά απογοητεύομαι περισσότερο. & προσωπικά χέστηκα για τη κάθε Ελλάδα. Αυτό το παλιό καραμελάκι με το πατρίδα & τα σχετικά... & δεν είναι εύκολο να γίνει κάτι γιατί εμείς τους έχουμε δώσει τη δύναμη να μας κάνουν ότι θέλουν. Όμως το ότι οι περισσότεροι πλέον αγοράζουν τζιμπ, χτίζουν παράνομα, κλέβουν κανονικά θα έλεγα & πολλά άλλα, που όλοι αυτοί πριν από μερικά χρόνια ήταν σαν εμάς, τι σου λέει? Έχω φίλους επαναστάτες στο πανεπιστήμιο & μέσα σε 2 χρόνια διορισμένους στο κολοδημόσιο με 500 βύσματα. Αυτό βέβαια στην Ελλάδα συμβαίνει από αρχαιοτάτων χρόνων. Ποτέ δε πρόκειται να στρώσει γιατί ο κόσμος εδώ είναι έτσι. Είμαι από Κρήτη. Εδώ στα χωριά μας πχ ο κόσμος είναι έτσι. Στα Ζωνιανά ο κόσμος είναι έτσι. & όταν ήταν ο συγχωρεμένος ο παππούς μου παιδί ήταν έτσι.... & πάει λέγοντας. & όχι ότι σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες όλα είναι τέλεια. Απλά σε κάποια θέματα είναι πάρα πολύ καλύτερα. Σε θέματα που άπτονται της καθημερινότητας.. Τέλος πάντων. Αν κάποτε γίνει η επανάσταση θα συμμετέχω. Μέχρι τότε θα απογοητεύομαι καθημερινά από όλο και περισσότερους & θα κράζω, θα νευριάζω, θα βρίζω...... :winka: :wave2:

Κι έτσι έρχεσαι στα λόγια μου!!!!:winka:

Η κατάσταση είναι έτσι γιατί ο Έλληνας είναι έτσι! Μπορεί κάποιοι να αποτελούν εξέρεση αλλά ο κανόνας είναι έτσι! Και σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι άνθρωποι! Έχω γνωρίσει γιατρό που δεν ζήτησε ποτέ τίποτα! Αλλά ειναι λίγοι! Μπορούμε να κρατάμε τα καλά και να πορευόμαστε? Γιατί πάντα και παντού υπάρχουν καλά! Αρκεί να μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε!!!!!:beer: :winka: :beer:

Maira
14/01/2008, 17:04
Ξέρεις τι τους χρειάζεται όμως ?????

Αυτό.........

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

116960

MikeG
14/01/2008, 17:05
Κι έτσι έρχεσαι στα λόγια μου!!!!:winka:

Η κατάσταση είναι έτσι γιατί ο Έλληνας είναι έτσι! Μπορεί κάποιοι να αποτελούν εξέρεση αλλά ο κανόνας είναι έτσι! Και σίγουρα υπάρχουν καλύτεροι και χειρότεροι άνθρωποι! Έχω γνωρίσει γιατρό που δεν ζήτησε ποτέ τίποτα! Αλλά ειναι λίγοι! Μπορούμε να κρατάμε τα καλά και να πορευόμαστε? Γιατί πάντα και παντού υπάρχουν καλά! Αρκεί να μπορούμε να τα ξεχωρίζουμε!!!!!:beer: :winka: :beer:

Άρα λοιπόν δε μπορεί να γίνει κάτι τελικά.. Αυτό εξάγεται από αυτά. Συγνώμη αλλά τότε δε γουστάρω καθόλου. & παράλληλα δεν έχει λογική αυτό. Είναι σα να λέμε ότι δε μπορεί να αλλάξει κάτι αφού οι άνθρωποι ήταν πάντα έτσι. Είναι σα να δεχόμαστε ότι συμβαίνει και κατά βάθος να μας αρέσει. Εξάλλου αφού οι περισσότεροι συμπεριφέρονται έτσι, μπορεί να πει κάποιος, που είναι το πρόβλημα? Διαφωνώ κάθετα! Αλλά αυτή η κουβέντα θέλει πολλές μπύρες. Από εδώ μέσα δύσκολο.
Σου εύχομαι λοιπόν να μπορείς να ζεις με αυτούς τους άτυπους κανόνες & να μην είσαι δυσαρεστημένη & να έχεις θυμό για όλα αυτά. :beer: :beer: :wave2:

MikeG
14/01/2008, 17:06
Ξέρεις τι τους χρειάζεται όμως ?????

Αυτό.........

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Αυτό δεν είναι καλό να το έχουν όλοι.....:smokin: :look: :lol: :lol: :lol:

Maira
14/01/2008, 17:11
Αυτό δεν είναι καλό να το έχουν όλοι.....:smokin: :look: :lol: :lol: :lol:

ΟΚ σορρυ!!!!

Ένα τέτοιο άτομο εννοούσα!!!!

:lol: :lol: :lol:

Και την ίδια δε θα με χάλαγε :look: :look:

Να βάλει λίγο τα πράγματα ση θέση τους!!!!1

με τον τρόπο της!!!!:winka: :evil: :smokin: :winka:

Maira
14/01/2008, 17:14
Άρα λοιπόν δε μπορεί να γίνει κάτι τελικά.. Αυτό εξάγεται από αυτά. Συγνώμη αλλά τότε δε γουστάρω καθόλου. & παράλληλα δεν έχει λογική αυτό. Είναι σα να λέμε ότι δε μπορεί να αλλάξει κάτι αφού οι άνθρωποι ήταν πάντα έτσι. Είναι σα να δεχόμαστε ότι συμβαίνει και κατά βάθος να μας αρέσει. Εξάλλου αφού οι περισσότεροι συμπεριφέρονται έτσι, μπορεί να πει κάποιος, που είναι το πρόβλημα? Διαφωνώ κάθετα! Αλλά αυτή η κουβέντα θέλει πολλές μπύρες. Από εδώ μέσα δύσκολο.
Σου εύχομαι λοιπόν να μπορείς να ζεις με αυτούς τους άτυπους κανόνες & να μην είσαι δυσαρεστημένη & να έχεις θυμό για όλα αυτά. :beer: :beer: :wave2:

Θυμό έχω!

Αλλά προσπαθώ να επβιώσω όσο πιο σωστά μπορώ!!! Με χαλάει η κατάσταση αυτή και θα φροντίσω τα παιδιά μου (αν κάνω ποτέ) να μάθουν να λειτουργούν όπως εγώ! Σωστά! Ίσως μια μέρα η νεολαία να είναι πιο αξιόλογη απ' ότι είμαστε εμείς!!!!!

:wave2: :beer: :wave2:

ΤΕΛΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣ!!!!!!!!!!!!!!!!

MikeG
14/01/2008, 17:15
ΟΚ σορρυ!!!!
Ένα τέτοιο άτομο εννοούσα!!!!
:lol: :lol: :lol:
Και την ίδια δε θα με χάλαγε
Να βάλει λίγο τα πράγματα στη θέση τους!!!!
με τον τρόπο της!!!!:winka: :evil: :smokin:

Only in the movies... :winka: Αν & θα ξαναπώ ότι "τέτοια" άτομα ας τα χαιρόμαστε καλύτερα εμείς.:smokin: :D :beer: :beer: :wave2:

edit : The end. :lol: :lol: :wave2:

ΙΠΠΕΑΣ
14/01/2008, 21:37

Με συγχωρείτε αν θα το πω έτσι χοντρά αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι σαν να υπάρχει κάτι το διαβολικό που δεν μπορώ να προσδιορίσω.
Είναι ακριβώς αυτό, σαν να μας ζητούνε να σηκωθούμε και να φύγουμε από το τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Αν κάποιος ήθελε να επιτύχει το προηγούμενο, από αυτές τις σημερινές δοκιμασίες θα μας έβαζε να περάσουμε.

Το είπε και ο Λαζόπουλος αλλά με άλλα λόγια. "Αυτής της νέας γενιάς που αμοίβεται με 350-700 Ε και ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να κάνει οικογένεια και παιδιά και ότι δεν θα προλάβει να πάρει σύνταξη, δύο πράγματα της μένουν !!

"Είτε θα μεταναστεύσει είτε θα βγει έξω και θα τα σπάσει όλα. "

soteas
14/01/2008, 21:59
:a18: :a015: :a016: :a57:

700_Thespieis
15/01/2008, 13:44
@Ιππεας :a10:

tifoefs
15/01/2008, 14:00
Με συγχωρείτε αν θα το πω έτσι χοντρά αλλά αρχίζω να πιστεύω ότι σαν να υπάρχει κάτι το διαβολικό που δεν μπορώ να προσδιορίσω.
Είναι ακριβώς αυτό, σαν να μας ζητούνε να σηκωθούμε και να φύγουμε από το τόπο που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε. Αν κάποιος ήθελε να επιτύχει το προηγούμενο, από αυτές τις σημερινές δοκιμασίες θα μας έβαζε να περάσουμε.

Το είπε και ο Λαζόπουλος αλλά με άλλα λόγια. "Αυτής της νέας γενιάς που αμοίβεται με 350-700 Ε και ξέρει εκ των προτέρων ότι δεν μπορεί να κάνει οικογένεια και παιδιά και ότι δεν θα προλάβει να πάρει σύνταξη, δύο πράγματα της μένουν !!

Αν τα σπασουν ολα δε θα μεινει τιπτα μετα ! Να δουμε ποιος θα φτιαξει κατι με τα μυαλα που υπαρχουν τωρα !

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

700_Thespieis
15/01/2008, 14:25
tifoefs exeis PM:wave2:

ΙΠΠΕΑΣ
15/01/2008, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Αν τα σπασουν ολα δε θα μεινει τιπτα μετα ! Να δουμε ποιος θα φτιαξει κατι με τα μυαλα που υπαρχουν τωρα !

Κατάλαβα μάλλον με ποιά έννοια το λες. Δεν θα ήθελα να την αναλύσω γιατί θα μας την πέσουν οι νεανίες :D .

Ανεξάρτητα από τα ανύπαρκτα βιώματα και τις άκρως βαρετές εποχές στις οποίεςι ωριμάζουν, δεν παύουν να νιώθουν πολύ μπερδεμένοι και ανασφαλείς για το μέλλον τους. Ακόμη και αυτά που κάνουν(που στους μεγαλύτερους φαίνονται κάπως..), τα κάνουν για να υπάρχει κάτι ενδιαφέρον στη ζωή τους. Άλλωστε δεν φταίνε οι ίδιοι. Η εποχή στην οποία ζουν, αυτά που τρώνε, αυτά που τους δείχνουν και αυτά που τους προβάλουν φταίνε.

megatim
15/01/2008, 17:35
Πήρατε ένα άρθρο κάποιας παραδοσιακά πράσινης εφημερίδας, η οποία πληρώνει τους συντάκτες της να συκοφαντούν την ΝΔ και βγάλατε συμπεράσματα για την Ελλάδα και το μέλλον της. Αναρωτιέμαι πόσοι από εσάς διαβάζατε αυτήν την εφημερίδα επί πασόκ. Εγώ την διάβαζα και σύμφωνα με την εφημερίδα αυτή, όλα μα όλα επί Σημίτη ήταν ονειρικά. Ήταν άραγε; Αν βγει το πασόκ στις επόμενες εκλογές, ακριβώς τα ίδια θα διαβάσετε στην αντίστοιχη δεξιά εφημερίδα. Και πάει λέγοντας. Αερολογίες για γέμισμα των σελίδων. Μάτια όλοι έχουμε και κρίση επίσης. Δεν χρειάζεται να δανειζόμαστε τις απόψεις "επαγγελματιών" της σκέψης. Και η μεγαλύτερη αντίδραση δεν είναι να τα σπάσουμε όπως λέει ο κάθε λαοσωτήρας Λαζόπουλος, αλλά η ψήφος. Γιατί όλοι βρίζουμε το σύστημα αλλά 8/10 τους ξαναδίνουμε την δύναμη. Αυτο
http://www.in.gr/news/article.asp?lngEntityID=864029&lngDtrID=244

ξεσκεπάζει την υποκρισία μας. Ψήφος για ρουσφέτι. 20 στους 100 είπαν αλήθεια, οι υπόλοιποι άραγε;

10.500 είναι η βασική μηνιάια αποζημίωση των βουλευτών έπειτα από την αναπροσαρμογή στις αρχές του έτους. 30% αύξηση. Δεν είδα πολλούς αριστερούς να την καταψηφίζουν. Η Καννέλη ούρλιαζε στα κανάλια όταν αναφέρθηκε θέμα εξίσωσης της σύνταξης των «προνομιούχων» δημοσιογράφων με τις υπόλοιπες του απλού πόπολου. Δεν την φτάνεί η μία σύνταξη ως βουλευτής, θέλει και το κερασάκι.

Πάμε μαζί για άλλη μια τετραετία ανάπτυξης και προόδου, με Πασόκ και ΝΔ. Και μετά πάλι από την αρχή, πάλι εδώ, κάποιος άλλος θα το αναφέρει και θα τα ξαναλέμε σαν γέροι στο καφενείο, κάθε πέρσι και καλύτερα.

:yuck:

MikeG
15/01/2008, 17:37
Αναφέρθηκε κανείς εδώ μέσα σε κόμματα? Σου θίξαμε τον πρωθυπουργό σου?
Τι να πω..... Δηλαδή θέλουν πολύ σκέψη όλα αυτά που γράψαμε εδώ μέσα? Δε τα βλέπεις καθημερινά...?
Να ένας από τους λόγους που δε πρόκειται ποτέ να φύγουμε από τη χαβούζα...

megatim
15/01/2008, 17:49
Αναφέρθηκε κανείς εδώ μέσα σε κόμματα? Σου θίξαμε τον πρωθυπουργό σου?
Τι να πω..... Δηλαδή θέλουν πολύ σκέψη όλα αυτά που γράψαμε εδώ μέσα? Δε τα βλέπεις καθημερινά...?
Να ένας από τους λόγους που δε πρόκειται ποτέ να φύγουμε από τη χαβούζα...

Ακριβώς ... για όλα φταίνε οι άλλοι ...

:sad:

Maira
15/01/2008, 18:08

Δεν είμαι υπέρ της άποψης του να φύγουμε! Αλλά ούτε και του να τα σπάσουμε όλα! Ας μην πιάνουμε τα δύο άκρα και τα τραβάμε! Το Καλύτερο είναι να συζητά και να τα συζητάμε μεταξύ μας! Τα ξεσπάσματα πρέπει να είναι εκεί πυ δεν το περιμένουν και με τρόπο που δεν το περιμένουν! Αλλά πως να πείσουμε εμείς, τα 100,200 άτομα όλη την Ελλάδα να σταματήσει να δίνει φακελάκια, να σταματήσει να βάζει βενζίνη από ακριβά πρατήρια, να σταματήσει να μην παίρνει απόδειξη για ό,τι αγοράζει! Και να βγει στους δρόμους μια βδομάδα, καθηστική διαμαρτηρία και να μην κονιέται ούτε μύγα για 7 μέρες στα μεγάλα κέντρα! Και θα σου πω εγώ τι θα αλλάξει και τι όχι! Αλλά δυστυχώς αυτό που βλέπω κάθε μέρα είναι πως δεν είμαστε άξιοι για μια σωστή "εξέγερση"! Χωρίς σπασίματα και ξύλο! Με ησυχία και πλήρες μπλοσμα!!!

Krokodilos001
15/01/2008, 19:26

:rolleyes:

xmmmmmm

tifoefs
16/01/2008, 10:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από megatim
Ακριβώς ... για όλα φταίνε οι άλλοι ...

:sad:

Αυτα τα λενε ολοι τωρα σα να μασανε τσιχλες παρτουζα !!

Οι αλλοι ποιοι ειναι ;; διαφορετικοι απο τους αλλους ;;

Αν ειμαι αλλος, εσυ δεν εισαι αλλος ;

Και αν εισαι αλλος, εγω τι αλλος ειμαι ;;

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Καταλαβες φιλε μου γιατι εχει πατωσει η πατριδα μας η οχι ;;;

700_Thespieis
16/01/2008, 14:24
@megatim Φιλικα παντα,νομιζω πως εισαι αδικος προς τη συγεκριμενη εφημεριδα..Δειχνεις με αυτα που λες επισης πως δεν τη διαβαζεις κα8ημερινα--οσον αφορα το αρ8ρο,νομιζω οπως ειπαν και τα παιδια οτι αναφερεται σε πραγματα ηδη γνωστα και αποδεδειγμενα..Συμφωνω μαζι σου για την ψηφο και τη νοοτροπια με το ρουσφετι αλλα αλλο ειναι το 8εμα μας:winka:

tifoefs
16/01/2008, 16:01
tifoefs exeis PM:wave2:

τοδα τοδα !!

:beer:

geotriada
16/01/2008, 17:54
το προβλημα σε αυτην την χωρα ξεκιναει απο την ΠΑΙΔΕΙΑ.
οι εκαστοτε κυβερνοντες(και οχι μονο) σαμποταρουν την παιδεια.
αυτο εχει σαν αποτελεσμα να μη μπορει να βγει μια γενεια νεων ελληνων,
που θα παρει τα πραγματα στα χερια της και θα τα γκρεμισει ολα, να τα κτισει
ξανα απο την αρχη. και οταν λεω ολα .ΟΛΑ

ΙΠΠΕΑΣ
16/01/2008, 21:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
το προβλημα σε αυτην την χωρα ξεκιναει απο την ΠΑΙΔΕΙΑ.

Ακόμα και αυτό θέλει πολύ συζήτηση.

Προς ποιά κατεύθυνση θα είναι η παιδεία ;

Θα δώσουν στα παιδιά κλασσική ελληνική παιδεία(φιλοσοφία-αρχαία ελληνικά) ;
Θα δώσουν στα παιδιά χριστιανική διδασκαλία ;
Θα δώσουν στα παιδιά γενική παιδεία και κριτική σκέψη;
Θα δώσουν στα παιδιά απλές βασικές γνώσεις και στην συνέχεια θα τους βάλουν σε μακροχρόνιες σχολές εξειδίκευσης για να είναι καλοί μόνο σε αυτό που θα κάνουν;
Θα δώσουν στα παιδιά την παιδεία που παίρνουν αυτοί που διευθύνουν ή θα δώσουν στα παιδιά την παιδεία που θα τα κάνει δούλους πολυτελείας ;
Θα δώσουν στα παιδιά την παιδεία που καλιεργεί εθνική συνείδηση ή θα τους δώσουν την παιδεία του ... κανένα ;
Tο είδος της παιδείας που θα παίρνει κάποιος θα εξαρτάται από το ποσό που θα ακουμπάει στο ταμείο του εκπαιδευτικού ιδρύματος ;

Υπάρχουν δεκάδες ερωτήματα ακόμη που ζητούν απάντηση και πάλι θα είναι υποκειμενικό τι είναι η ... σωστή παιδεία.

geotriada
16/01/2008, 22:37
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ

Προς ποιά κατεύθυνση θα είναι η παιδεία
Θα δώσουν στα παιδιά γενική παιδεία και κριτική σκέψη;

αυτο σημαινει παιδεια.
γενικη μορφωση ,και αναπτιξη της ικανοτητας για σωστη κριση

ΙΠΠΕΑΣ
16/01/2008, 23:43
Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που συνήθως σχεδιάζουν την Παιδεία στη χώρα μας δεν θέλουν να βάλουν καθόλου από αυτό.

geotriada
17/01/2008, 00:08
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Έχω την εντύπωση ότι αυτοί που συνήθως σχεδιάζουν την Παιδεία στη χώρα μας δεν θέλουν να βάλουν καθόλου από αυτό.

συμφωνω απολυτα

Maira
17/01/2008, 00:22
Θέλει σωστή παιδεία, σωστή διαπαιδαγώγηση από το σπίτι, μια αξιοπρεπή τηλεόραση, αξιοπρεπές μισθολόγιο ώστε να μην εξαφανίζονται και οι δύο γονείς, σωστούς καθηγητές, σωστούς ανθρώπους!!!!

Θέλει πάρα πολλά, άλλα πάλι στα ίδια καταληγούμε! Ότι έχουμε όλοι ευθύνη!!!!!

megatim
17/01/2008, 08:19
Αυτα τα λενε ολοι τωρα σα να μασανε τσιχλες παρτουζα !!

Οι αλλοι ποιοι ειναι ;; διαφορετικοι απο τους αλλους ;;
Αν ειμαι αλλος, εσυ δεν εισαι αλλος ;
Και αν εισαι αλλος, εγω τι αλλος ειμαι ;;
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Καταλαβες φιλε μου γιατι εχει πατωσει η πατριδα μας η οχι ;;;

Ειρωνικά το είπα ρε συνάδερφε, όχου, μήπως φταίνε οι πολλές ώρες μπροστά στην οθόνη τελικά;

:rotflmao: :rotflmao: :wave2:

megatim
17/01/2008, 08:53
@megatim Φιλικα παντα,νομιζω πως εισαι αδικος προς τη συγεκριμενη εφημεριδα..Δειχνεις με αυτα που λες επισης πως δεν τη διαβαζεις κα8ημερινα--οσον αφορα το αρ8ρο,νομιζω οπως ειπαν και τα παιδια οτι αναφερεται σε πραγματα ηδη γνωστα και αποδεδειγμενα..Συμφωνω μαζι σου για την ψηφο και τη νοοτροπια με το ρουσφετι αλλα αλλο ειναι το 8εμα μας:winka:

Δεν αντιπαρατίθομαι με κανέναν γιατί όλα είναι προσωπική άποψη στο κάτω κάτω. Απλά μερικά πράγματα με κάνουν να ξεχυλίζω γιατί η λύση τους είναι πραγματικά απλή αλλά για κάποιο λόγο δεν την επιλέγουμε. Προσωπικά έχω δημιουργήσει κάποια άποψη για τις περισσότερες εφημερίδες και κανάλια, κοι οι κατά καιρούς "ουδετεροποιήσεις" τους δεν αλλάζουν την πάγια γραμμή τους.

Όσο αφορά στη σχετικότητα με το θέμα, θίγω το γεγονός πως ενώ όλοι μας δημιουργήσαμε και διαιωνίζουμε αυτή την κατάσταση, στο τέλος εθελοτυφλούμε και κρύβουμε το κεφάλι μας στην άμμο. Γιατί, πιστεύω συμφωνούμε όλοι, πως την πορεία/κατάντια αυτής της χώρας δεν την δημιούργησαν ούτε οι πνευματικοί ούτε οι ρομαντικοί αυτού του τόπου, παρά οι εκάστοτε κυβερνήσεις που ΕΜΕΙΣ εκλέξαμε. Οι πολιτικές τους ανεβάζουν τους φόρους, και αν πάρεις ένα ένα τα στοιχεία που απαριθμεί η εφημερίδα, θα δεις πως ΟΛΑ είναι θέμα πολιτικής και μόνο βούλησης. Και η αντίδραση στη σαπίλα ήδη άρχισε να κάνει την εμφάνισή της με την μείωση των ποσοστών των δύο μεγάλων κομμάτων. Οπότε ίσως σε 2-3 γενιές από τώρα να βλέπουμε κάποιο μέλλον για τα παιδιά μας.

Τέσπα, για αυτό δεν μπαίνω σε τέτοιες συζητήσεις ονλάιν και τις προτιμώ στην ταβέρνα, γιατί εδώ παρεξηγήσαι αν δεν ακολουθήσεις την κοινή γραμμή.

Και, για να κλείσω μια και καλή, δεν ακολουθώ κανένα πρωθυπουργό και καμία πολιτική κατεύθυνση, όπως κατηγορήθηκα πιο πάνω. Είμαστε αρκετά μεγάλοι να κρίνουμε πρόσωπα και καταστάσεις.

AVATOS
17/01/2008, 10:21
Αλλά δυστυχώς αυτό που βλέπω κάθε μέρα είναι πως δεν είμαστε άξιοι για μια σωστή "εξέγερση"! Χωρίς σπασίματα και ξύλο! Με ησυχία και πλήρες μπλοσμα!!!

...οσο ειμαστε τοσο "χεστηδες" που μονο να μιλαμε ξερουμε κ βαζω κ τον εαυτο μου μεσα,αν κ ποτε δεν εχω σημετεχει στις εν λογω δραστηριοτητες,οσο θα υποκηπτουμε στην τρομοκρατια που μας πουλανε (λες κ αν χασεις την δουλεια των 600ε εχασες τον κοσμο) ολοι αυτοι που εκμεταλευονται την απραξια μας θα συνεχισουν να το κανουν!
προσωπικα πιστευω οτι μονο η γενιες των τελευταιων 3 δεκαετιων μπορουν να κανουν αυτην την "εξεγερση",γιατι δεν εχουν ζησει με τον φοβο που εζησαν οι προηγουμενες γενιες,αλλα μονο οταν αυτες θα αποφασισουν να τους ξεβολεψουν για να δουν την πραγματικοτητα ,οχι πια συγκαλημενη απο τις μαμαδες κ τους μπαμπαδες!
ολοι εχουν τον ρολο τους να παιξουν...

ronin1
17/01/2008, 11:01
+++ πλ α τα παραπανω..

με επιπλεον..το οτι πασχουμε απο πολιτικους..

κ αυτοι οι λιγοι συνειδητοποιημενοι..χανονται στη μαζα της σαπιλας..

σε λιγα χρονια..πιστευω θα εχουμε μανατζερ απο το εξωτερικο..που επι πληρωμη..θα διαχειριζονται το κρατος..υπο των ελεγχο της ΕΕ κ καποιων επιτροπων..

ετσι μας φανταζομαι..

εχουμε ξεφτιλιστει..σαν χωρα..κ εμεις οι ιδιοι σαν ανθρωποι..ο καθενας μας ξεχωριστα..

tifoefs
17/01/2008, 11:34
Αυτο που δε μπορω να καταλαβω ειναι ενα πραμα !

Ολα αυτα τα χρονια οι ελληνες γονεις πληρωνουν πανεπιστημια σε ολο το κοσμο να σπουδαζουν τα καμαρια τους !!

Που στα διαλα ειναι ολοι αυτοι οι μορφωμενοι ;;

Γιατι με το που τελειωνουν σπουδες βαζουν το λιγοστο μυαλο τους στο ψυγειο και καταντανε θεαμα για τις κοτες ;;

Τελικα αξιζει οι γονεις να θυσιαζουν τη περιουσια τους για τοσα αχρηστα ελληνικα γαϊδουρια ;;

:sick:

MikeG
17/01/2008, 11:36

Ολα αυτα τα χρονια οι ελληνες γονεις πληρωνουν πανεπιστημια σε ολο το κοσμο να σπουδαζουν τα καμαρια τους !!

Γιατι με το που τελειωνουν σπουδες βαζουν το λιγοστο μυαλο τους στο ψυγειο και καταντανε θεαμα για τις κοτες ;;

Τελικα αξιζει οι γονεις να θυσιαζουν τη περιουσια τους για τοσα αχρηστα ελληνικα γαϊδουρια ;;

Γιατί συνάδελφε Ολλανδέ μόλις μυριστούν τα φράγκα τα ξεχνάν όλα :yuck:

road spirit
17/01/2008, 11:39

γιατί "σπουδές" (ή..ακαδημαϊκή μόρφωση) και πτυχία ΔΕΝ ισούνται (δεν συνεπάγονται/ δεν ισοδυναμούν) με καλλιέργεια πνεύματος

geotriada
17/01/2008, 11:47
η παιδεια ξεκιναει απο το δημοτικο,
στο πανεπιστημειο ειναι τελειωμενα τα μυαλα

tifoefs
17/01/2008, 11:49
Γιατί συνάδελφε Ολλανδέ μόλις μυριστούν τα φράγκα τα ξεχνάν όλα :yuck:

Και γω βγαζω φραγκα αλλα δεν εβαλα το μυαλο μου στη καταψυξη (ασχετο τι λεει ο κροκοδιλος αλλα λεμε τωρα) !!!

Αυτο που με τρωει ειναι οτι στα χρονια που εχω ζησει το μονο που ειδα στην Ελλαδα εκτος απο φιλιες και ζωη τα υπολοιπα οσο αφορα κοινωνικες υπηρεσιες, δημοσιες υπηρεσιες, ιδιωτικες επιχειρησεις και επαγγελματικες σχεσεις δεν εγινε καμμια προσπαθεια να γινουν παραγωγικα και υπευθυνα οργανωμενα !

Ισα Ισα ολοι οι "σπουδαγμενοι" οχι μονο δεν εφαρμοσαν αυτα που ισως εμαθαν αλλα προσπαθησαν να ξεχασουν οτιδηποτε αν ειχαν βεβαια να θυμηθουν κατι !!

Τελικα ποιος τη πληρωσε ;; Εμεις οι ελληνες που μας τραβαγε απο τη μυτη ποτε ο ενας και ποτε ο αλλος αχρηστος πολιτικαντης που το μονο που τον ενδιεφερε ηταν η τσεπη του !

Και αυτο αφορα ολους τους κατα καιρους εθνοσωτηρες των τελευταιων 100 χρονων μηδενος εξαιρουμενου !!!

Υπευθυνοτητα, τιμιοτητα και αγαπη γι'αυτο το τοπο και τους ανθρωπους που ζουνε ειναι ιστορια για παραμυθια επιστημονικης φαντασιας !!!

Καταλαβατε γιατι απο το 1910 και μετα 90% των ελληνων εγιναν μεταναστες ;;

:wave2: :sad:

Druuna
17/01/2008, 11:52
η παιδεια ξεκιναει απο το δημοτικο,
στο πανεπιστημειο ειναι τελειωμενα τα μυαλα

Η παιδεια ξεκιναει απ΄την οικογενεια πρωτα απ΄ολα κι απο κει και περα συμφωνω μαζι σου......

Χωμάτινος
17/01/2008, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από Druuna
Η παιδεια ξεκιναει απ΄την οικογενεια πρωτα απ΄ολα ...

Έτσι είναι, η οικογένεια διαπλάθει χαρακτήρα και μάλιστα από ΠΟΛΥ νωρίς (εκνευρίζομαι όταν βλέπω γονείς να θεωρούν ότι ένα παιδί 2 - 3 ετών είναι μόνο γιά γούτσου-γούτσου) τα δευτεροβάθμια - τριτοβάθμια εκπαιδευτικά ιδρύματα έχουν αποκλειστικό σκοπό να βρεις δουλεία όταν μεγαλώσεις . .

geotriada
17/01/2008, 13:00
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
[B]Έτσι είναι, η οικογένεια διαπλάθει χαρακτήρα και μάλιστα από ΠΟΛΥ νωρίς [SIZE=1](εκνευρίζομαι όταν βλέπω γονείς να θεωρούν ότι ένα παιδί 2 - 3 ετών είναι μόνο γιά γούτσου-γούτσου)

μα για ποια οικογενεια μιλαμε.
η μεση ελληνικη οικογενεια δεν ειναι ικανη να μεγαλωσει σωστα ουτε ενα σκυλακι.
γιαυτο λεω σωστη ΠΑΙΔΕΙΑ.
αλλα για να υπαρξει αυτη πρεπει να το θελουν οι κυβερνωντες.
επιτελους ας υπαρξει μια κυβερνιση που δεν θα την νοιαζει να ξαναβγει ,και να κανει
ΜΕΤΑΡΥΘΜΗΣΕΙΣ. κανενας ρε πστ μου απο τους πολιτικους δεν ποναει αυτη την
ριμαδα την χωρα?

Χωμάτινος
17/01/2008, 13:07
...
κανενας ρε πστ μου απο τους πολιτικους δεν ποναει αυτη την
ριμαδα την χωρα?

Γιατί να πονέσουν κάτι ξ έ ν ο; :winka:

ΙΠΠΕΑΣ
17/01/2008, 13:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
γιατί "σπουδές" (ή..ακαδημαϊκή μόρφωση) και πτυχία ΔΕΝ ισούνται (δεν συνεπάγονται/ δεν ισοδυναμούν) με καλλιέργεια πνεύματος

+1

Αρχικά δημιουργήθηκε από χωμάτινος
Γιατί να πονέσουν κάτι ξ έ ν ο; :winka:

+1

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν έχουν βγει μέσα από τους παραγωγικούς ιστούς της κοινωνίας. Η οικονομική και ταξική θέση τους καθώς και η διασύνδεση του παρελθόντος τους με ξένα κέντρα εξουσίας, είναι που τους πετάει κάποια στιγμή σαν αλεξιπτωτιστές, στην πολιτική της χώρας.

stefanos
17/01/2008, 13:55
Αν διάβαζα όλα τα παραπάνω και ήμουνα Αρειανός θα νόμιζα οτι στην Ελλάδα ζούν οι πιό δυστυχείς άνθρωποι του πλανήτη Γη.

Χωμάτινος
17/01/2008, 13:59
όχι μωρέ, γκρινιάρηδες κι αδικημένοι είμαστε . . :beer:

tifoefs
17/01/2008, 14:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Αν διάβαζα όλα τα παραπάνω και ήμουνα Αρειανός θα νόμιζα οτι στην Ελλάδα ζούν οι πιό δυστυχείς άνθρωποι του πλανήτη Γη.

Δυστυχισμενοι ειμαστε οσο αφορα αυτα που προαναφεραμε !

Δε μιλαμε για διασκεδαση, φιλιες και διακοπες !!

Εκει εχουμε τα πρωτεια αλλα και ο καθε ανικανος διοικητης προσφερε στη Ρωμη αρτο και θεαματα αλλα αυτο δε σημαινε οτι ακμαζε πολιτικα,πολιτιστικα και κοινωνικα η χωρα !!

:evil: :evil: :evil:

Τελικα διαλυθηκε εκ των εσω οπως καλη ωρα η χωρα μας !

:smokin: :smokin:

ΙΠΠΕΑΣ
17/01/2008, 14:16
εκ των εσω οπως καλη ωρα η χωρα μας !

:smokin: :smokin:

Και εκ των "έξω" :D βεβαίως βεβαίως, με ποικίλους τρόπους .

700_Thespieis
17/01/2008, 20:48
@ megatim Καμια παρεξηγηση φιλε μου,διαλογος γινεται,σεβαστες ολες οι αποψεις-αλλωστε στα περισσοτερα συμφωνουμε νομιζω:winka:

tifoefs
17/01/2008, 21:48
Και εκ των "έξω" :D βεβαίως βεβαίως, με ποικίλους τρόπους .

Ο εφιαλτης γι' αυτο εγινε διασημος !

:alien:

tifoefs
18/01/2008, 22:57

117407

hidefnick
19/01/2008, 00:26
:beer: :beer: :beer:

ΙΠΠΕΑΣ
19/01/2008, 08:44
Που το βρήκες αυτό ;

:lol:

ullyses
19/01/2008, 11:33
τα είπαν ήδη και συμφωνώ ότι ρόλο παίζουν..

οι αξίες, τα ιδανικά και η νοοτροπία που περνάνε από την οικογένεια στα παιδιά

η παιδεία ως γενική μόρφωση και δημιουργία κριτικής σκέψεως

και τα δυο όμως πλεόν είναι σε παρακμή στην πλειοψηφία τους κατά κοινή παραδοχή

αυτή η αδυσώπητη λυσσαλέα πείνα του (κατά τ'άλλα μοντέρνου και αναπτυγμένου) ανθρώπου για χρήμα και εξουσία..... αυτό είναι το μέτρο της ευτυχίας του..... και εν τέλει και η αιτία της καταστροφής του

tifoefs
19/01/2008, 11:37
Που το βρήκες αυτό ;

:lol:

Πως ειμασταν και πως γιναμε !

ΙΠΠΕΑΣ
19/01/2008, 12:13
Αρχικά δημιουργήθηκε από ullyses
αυτή η αδυσώπητη λυσσαλέα πείνα του (κατά τ'άλλα μοντέρνου και αναπτυγμένου) ανθρώπου για χρήμα και εξουσία..... αυτό είναι το μέτρο της ευτυχίας του..... και εν τέλει και η αιτία της καταστροφής του

+1