PDA

View Full Version : Προβλημα στην τρομπα βενζινης!

typografos
14/01/2008, 14:41
Γεια σας!
Πριν απο κανα δυο μηνες αρχισα να ακουω ενα σφυριγμα πηγα στο μηχανικο μου και μου ειπε οτι ειναι η τρομπα βενζινης. Δεν θα εχω προβλημα παρα μονο αν χαλασει και θα το καταλαβω πανω απο τις 5.000 στροφες. Προχθες πανω απο τις 5.000 στροφες αρχισα να ακουω ενα θορυβο σαν να σερνεται κατι απο τη μηχανη. Aυριο θα παω να το δω. Mου ειχε πει ο μηχανικος οτι εχει γυρω στα 500E η τρομπα. Eχει κανενας παρομοια εμπειρια;

Vstrommer71
14/01/2008, 15:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από typografos
Γεια σας!
Πριν απο κανα δυο μηνες αρχισα να ακουω ενα σφυριγμα πηγα στο μηχανικο μου και μου ειπε οτι ειναι η τρομπα βενζινης. Δεν θα εχω προβλημα παρα μονο αν χαλασει και θα το καταλαβω πανω απο τις 5.000 στροφες. Προχθες πανω απο τις 5.000 στροφες αρχισα να ακουω ενα θορυβο σαν να σερνεται κατι απο τη μηχανη. Aυριο θα παω να το δω. Mου ειχε πει ο μηχανικος οτι εχει γυρω στα 500E η τρομπα. Eχει κανενας παρομοια εμπειρια;
Στο Vstrom η τρομπα βενζινης ειναι πολυ φασαριοζικη.Για να εισαι 100% σιγουρος οτι ειναι ελαττωματικη πρεπει να την λυσει ο μηχανικος σου και να μετρησει την παροχη της
Γενικα παντως(εκτος της φασαριας) δεν παρουσιαζει προβληματα το συγκεκριμενο εξαρτημα

Εdit::Για το 650 μιλαω

Mototaxidiotis
15/01/2008, 15:07
αλλος...ενας....

δυστυχως φίλε τυπογραφε , ειναι το πιο συνηθες προβλημα των vstrom..συγκεκριμενα στην λεσχη εχουμε αυτο το προβλημα 11 μοτοσυκλετες...
δυστυχως....λυση περαν της αλλαγης δεν υπαρχει.
να φροντισεις να την μετρησεις την τρομπα πριν την αλλαξεις...μπορει να φταει και το ΤΠΣ...

ειναι θεμα μηχανικου λοιπον...αν τον εμπιστευεσαι ...πες του να τσεκαρει τα παντα πριν φθασει στην αλλαγη της τρομπας...

αν υπαρχει αλλη λύση σε παρακαλω ποσταρε την ...την εχουμε αναγκη....:sad:

typografos
15/01/2008, 17:48
Πηγα σημερα στο μηχανικο μου! Tελικα η τρομπα ηταν σε ασχημη κατασταση αλλα οχι αχρηστη. Tην καθαρισε και μου τη ξαναεβαλε! Mου ειπε να το δω κανα δυο μερες και να τον παρω να του πω συμπεριφορα. Mου ειπε οτι μπορει να χαλασει ανα πασα στιγμη κι οτι κι αυτος δεν εχει βρει κατι εναλλακτικο εκτος της αλλαγης κι οτι το ψαχνει! Παντως ο θορυβος που ακουγα καμια σχεση μου ειχε σπασει το καγκελο!!!!!

Mototaxidiotis
15/01/2008, 19:05
είδες που σου ειπα....τα ιδια εχουμε περασει πολλα ατομα...
απλα να προσεχεις....και καποια στιγμη την αλλαζεις...και ησυχαζεις...

d-s
22/01/2008, 15:20
Άλλος ένας με πρόβλημα στη τρόμπα...

Το πρόβλημα το είχα αναφέρει στα συνεργεία αλλά έκαναν το κινέζο μέχρι που βγήκε από την εγγύηση η μηχανή και μόλις τους το ξαναείπα το πρόβλημα, αμέσως" αα, η τρόμπα είναι , φταίνε οι βενζίνες και τέτοια....."

τα συμπτώματα στο δικό μου, προς ενημέρωση των υπολοίπων, συνήθως είναι αδυναμία στροφαρίσματος από τις 8.000 στροφές και πάνω. Όταν το πρόβλημα ήταν στην αρχή ανέβαζε μέχρι 9.000 -9500.
τώρα πάει μέχρι 8000.
Αυτό συμβαίνει με τη τετάρτη και πάνω, οι υπόλοιπες ταχύτητες ανεβάζουν κανονικά στο κόκκινο, αν και με κάποια απροθυμία και θόρυβο. Τετάρτη, πέμπτη και έκτη, μόλις πλησιάζουν σε αυτές τις στροφές εμφανίζονται διακοπές στο κινητήρα σα να πέφτει σε κόφτη, επίσης εαν αφήσεις ελάχιστα το γκάζι επιταχύνει ελαφρώς αλλά μέχρι το όριο.

Θα περιμένω να τα φτύσει τελείως για να την αλλάξω ( αν και έχω επιφύλαξη για πόσο καιρό θα αντέξει και η καινούρια αφου από ότι φαίνεται ο ποιοτικός τους έλεγχος είναι χάλια)
Προς το παρόν έχω ρίξει κάποια καθαριστικά και βελτιωτικά στη βενζίνη και μετά από 2 ντεποζιτα έχει εξομαλυνθεί το πράγμα (οι διακοπές του κινητήρα) απλώς δεν ανεβάζει στροφές.

έχει ψαχτεί κανείς με μεταχειρισμένο από ebay?

Vstrommer71
22/01/2008, 15:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από d-s
Άλλος ένας με πρόβλημα στη τρόμπα...

Το πρόβλημα το είχα αναφέρει στα συνεργεία αλλά έκαναν το κινέζο μέχρι που βγήκε από την εγγύηση η μηχανή και μόλις τους το ξαναείπα το πρόβλημα, αμέσως" αα, η τρόμπα είναι , φταίνε οι βενζίνες και τέτοια....."

τα συμπτώματα στο δικό μου, προς ενημέρωση των υπολοίπων, συνήθως είναι αδυναμία στροφαρίσματος από τις 8.000 στροφές και πάνω. Όταν το πρόβλημα ήταν στην αρχή ανέβαζε μέχρι 9.000 -9500.
τώρα πάει μέχρι 8000.
Αυτό συμβαίνει με τη τετάρτη και πάνω, οι υπόλοιπες ταχύτητες ανεβάζουν κανονικά στο κόκκινο, αν και με κάποια απροθυμία και θόρυβο. Τετάρτη, πέμπτη και έκτη, μόλις πλησιάζουν σε αυτές τις στροφές εμφανίζονται διακοπές στο κινητήρα σα να πέφτει σε κόφτη, επίσης εαν αφήσεις ελάχιστα το γκάζι επιταχύνει ελαφρώς αλλά μέχρι το όριο.

Θα περιμένω να τα φτύσει τελείως για να την αλλάξω ( αν και έχω επιφύλαξη για πόσο καιρό θα αντέξει και η καινούρια αφου από ότι φαίνεται ο ποιοτικός τους έλεγχος είναι χάλια)
Προς το παρόν έχω ρίξει κάποια καθαριστικά και βελτιωτικά στη βενζίνη και μετά από 2 ντεποζιτα έχει εξομαλυνθεί το πράγμα (οι διακοπές του κινητήρα) απλώς δεν ανεβάζει στροφές.

έχει ψαχτεί κανείς με μεταχειρισμένο από ebay?
Φιλε d-s το προβλημα που αναφερεις δεν μοιαζει να ειναι απο την τρομπα
Αν εχεις το χιλιαρι,απλα,αυτος ειναι ο κοφτης του 1000(δεν ανεβαζουν με τις τελευταιες σχεσεις πανω απο καποιες στροφες)
Το δικο μου το 650 οταν το εδωσα(με 36000χλμ) ειχε την τρομπα βενζινης(τσεκαριστηκε) σε καλη κατασταση και δεν ξερω αν σε αλλα 650 εχει εμφανιστει το προβλημα.Ας με βοηθησουν αλλοι κατοχοι 650

costas81
22/01/2008, 15:38
εγω 45,000 και ακομα κανενα προβλημα!

d-s
22/01/2008, 16:26
Φίλε Vstrommer71 το 650 έχω.... το συζήτησα και με το συνεργείο (δεν το έλεγξε ακόμα) αλλά είναι σχεδόν σίγουρος πως είναι η τρόμπα δυστυχώς. Επίσης σε αντίστοιχα forum του εξωτερικού περιγράφονται τα ίδια συμπτώματα.

Μόλις βρω το χρόνο θα το πάω να μετρήσουν τη ροή του και τα bar.