View Full Version : Στα αδερφια μου που ταξιδευουν...
Ταξιδευτής
15/01/2008, 01:44
Αφιερωμενο σε ολα τα αδερφια μου εδω που ταξιδευαν παντα σε ανοιχτες θαλασσες με πυξιδα τα ονειρα τους....
Ξερετε ποιοι ειστε....
http://www.youtube.com/watch?v=fq71rifxvAY
Μικρές Νοθείες
Ποτέ του δεν κατάφερε να βγει σε μια λιακάδα
και ζει με, ό,τι, περίσσεψε από ένα σκάρτο ποίημα
τα πρωινά σηκώνεται με μια βαριά ζαλάδα
και λέει πως τον ξύπνησε ένα μεγάλο κύμα
Κρεμάει τις αφίσες του στα παράθυρά του
κρύβει το φως μα κρύβει κι όλα τ'άλλα
γιατί το μόνο που λαχτάρησε ως λάφυρά του
είναι μια θάλασσα να φτάνει ως τη σκάλα
Βάζει σημάδια με στυλό πάνω στον τοίχο του
μετράει το ύψος του που πόντο πόντο χάνει
μα κάθε βράδυ όταν βγαίνει απ'τον ύπνο του
στέκεται όρθιος και τρυπάει το ταβάνι
Είναι που ονειρεύεται πως φεύγει για ταξίδια
πως μπαίνει μέσα σε παλιές φωτογραφίες
ξέρει αν μπορούσε θα 'κανε μία απ'τα ίδια
αλλά τι νόημα έχει το όνειρο χωρίς μικρές νοθείες
Βασίλης Παπακωνσταντίνου & Θάνος Mικρουτσικος
Οι φουρτούνες πάντα υπάρχουν αλλά στο τέλος πάντα βλέπεις τον ήρεμο ορίζοντα....
117023
LsKostas
16/01/2008, 11:51
:wacko:
:wave2:
Είναι ζωή πολύ δύσκολη αν έχεις συνηθίσει από μικρός την αστική ζωή.
Όποιος γίνει ναυτικός για πάνω απο 1-2 χρόνια , τότε "το αίμα αντικαθίσταται από θαλασσινό νερό" και δεν πρόκειται να αφήσει το επάγγελμα.
Καλά Ταξίδια σε όλους τους ;)
και ... τα ποτά και τα τσιγάρα με μέτρο ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Όποιος γίνει ναυτικός για πάνω απο 1-2 χρόνια , τότε "το αίμα αντικαθίσταται από θαλασσινό νερό" και δεν πρόκειται να αφήσει το επάγγελμα.
Καλά Ταξίδια σε όλους τους ;)
Mακάρι να είχες άδικο! Συνήθως λέμε οτι "όποιος βρέξει τον κώλο του με θάλασσα δύσκολα τον στεγνώνει!"
Είμαι στη στεριά 2 χρόνια λόγω θητείας και ατυχήματος και δεν μπορείς να φανταστείς πως νιώθω...
Αν αγαπάς τη θάλασσα θα σε αγαπήσει και εκείνη και τότε...
Ξέχασα ...
Αν είστε σε μεγάλο επιβατηγό, προσοχή στους ρουφιάνους . :lol: :lol: :rotflmao:
Μου έχει λήψει και η ναυτική ορολογία. πλώρα, πρίμα, μπουλμές, μασίνι(= μηχανή -> machine -> Μασίνι) .... :lol:
Cpt. Haddock
16/01/2008, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΙΠΠΕΑΣ
Μου έχει λήψει και η ναυτική ορολογία. πλώρα, πρίμα, μπουλμές, μασίνι .... :lol:
ματσακόνι, κομοθέσιο, μόλα πρύμα, νέτα πλώρα, λάσκα, βίρα, μάινα 5 κλειδιά, στόκολο, βατσιμάνης, γραμματικός, τσιφ, κοτσανέλο, γάσα, μάτιση :smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
ματσακόνι, κομοθέσιο, μόλα πρύμα, νέτα πλώρα, λάσκα, βίρα, μάινα 5 κλειδιά, στόκολο, βατσιμάνης, γραμματικός, τσιφ, κοτσανέλο, γάσα, μάτιση :smokin:
Cpt ξεχνάς τα βασικά...ιβιλάι, ρεμέτζο... :o
Cpt. Haddock
16/01/2008, 12:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από trigger
Cpt ξεχνάς τα βασικά...ιβιλάι, ρεμέτζο... :o
πολλά ξεχνάω αλλα τι να κάμωμεν :lol: :lol:
μπιτσικόμης ας πουμε :D
και κορυφαίο όλων ο μπάρμπας (ο πλοίαρχος λόγω ηλικίας) :D
Η καλύτερη θέα όμως είναι στην κόντρα-γέφυρα. Εκεί ανέβαινα με τις διόπτρες μου, όταν πλησιάζαμε σε ενδιαφέρουσα διαμόρφωση στεριάς και θαύμαζα τα τοπία. Οι καπεταναίοι που ήταν κάτω από τα πόδια μου ήταν βαθιά νυχτωμένοι για την συνήθεια μου αυτή. :lol:
Αξέχαστες αναμνήσεις. Απορώ πως ξέφυγα εγώ από τον κανόνα που ανέφεραν οι προλαλλήσαντες μάχιμοι ναυτικοί.
Cpt. Haddock
16/01/2008, 12:59
Και που να πάμε και σε παλιότερα....
Γάμπια, τουρκέτο, παπαφίγκος, μετζάνα, φλόκος :wacko:
@Ταξιδευτής: Clear Horizons mate :winka:
Ιππέα εγώ είμαι κάτω από την ίσαλο και εκεί δύσκολα βρίσκεις ρουφιάνο.Αν υπάρξει τον αποβάλλει το σύστημα... ;)
Cpt το μακαρά... και δώσε τις λεντίες... φέρμα τα spring
+ κολαούζος
Ε ρε γέλια.
Θυμάμαι ένα ναύτη γύρω στα 45-50 που έμενε 3-4 καμπίνες παραδίπλα και αφού γινόταν σκνίπα, έβαζε στις 12-1 το βράδυ Μαργαρίτη και να ακούγονται μέσα στην ησυχία τα τριξίματα από τα απότομα κουνήματα που προκαλούσε το στεϊμπλάϊζερ(Τα φτερά σταθεροποίησης σκάφους) και το θεϊκό
" Εμείς οι ναυτικοίοιοιοιιοιιοιι εμείς οι ναυτικοίοιοιοιοιοοι " :lol: :rotflmao: :lol:
Όποιος έχει χρόνο και όρεξη ας πάρει να διαβάσει το "Σουέλ" της Ιωάννας Καρυστιάνη εκδόσεις Καστανιώτη
Άλλο ένα κορυφαίο σκηνικό ήταν όταν ανοιχτά του Αυλώνα (Νοτιοδυτική Αλβανία εκεί που οι Αλβανοί σχετικά πρόσφατα έφτιαξαν ναυτική βάση) βρέθηκε από το πουθενά ένας άνθρωπος στη θάλασσα. Αρχίσαμε να του πετάμε σωσίβια. Ενώ ήμασταν έτοιμοι να κατεβάσουμε το ναυαγοσωστικό (όχι τις απλές βάρκες εγκατάλειψης) για να κάνουμε διάσωση, εμφανίζεται από τα δυτικά μας ένα Agusta Bell που είχε απογειωθεί από μία φραγάτα του Ιταλικού Π.Ν. και έπλεε αρκετά μακρυά και δυτικά μας.
Εγώ παρακολουθούσα με τα κυάλια την φρεγάτα από πριν αλλά που να φανταστώ ότι σε λίγο θα βλέπαμε άνθρωπο στη θάλασσα και ιταλικό ελικόπτερο να πετάει ΟΥΚ-ά ο οποίος έδεσε τον ναυαγό και τον ανέβασαν πάνω με το βίντσι του ελικοπτέρου. Τον τσίμπησαν και τον πήρανε στη φρεγάτα τους.
Αργότερα μάθαμε τις συνομιλίες μεταξύ πλοιάρχου μας και του πλοιάρχου της φρεγάτας, ότι ο τύπος είχε πέσει στη θάλασσα από ένα Αλβανικό πλοίο που συναντήσαμε στο δρόμο μας, μερική ώρα πριν δούν οι καπεταναίοι μας το ναυαγό.
ΝΙΚΟΣ ΚΑΒΒΑΔΙΑΣ
MΑL DU DEPART
Θα μείνω πάντα ιδανικός κι ανάξιος εραστής
των μακρυσμένων ταξιδιών και των γαλάζιων πόντων,
και θα πεθάνω μια βραδιά, σαν όλες τις βραδιές,
χωρίς να σχίσω τη θολή γραμμή των οριζόντων.
Για το Μαδράς, τη Σιγγαπούρ, τ' Αλγέρι και το Σφάξ
θ' αναχωρούν σαν πάντοτε περήφανα τα πλοία,
κι εγώ, σκυφτός σ' ένα γραφείο με χάρτες ναυτικούς,
θα κάνω αθροίσεις σε χοντρά λογιστικά βιβλία.
Θα πάψω πια για μακρινά ταξίδια να μιλώ
οι φίλοι θα νομίζουνε πως τα' χω πια ξεχάσει,
κι η μάνα μου χαρούμενη θα λέει σ' όποιον ρωτά:
"Ήταν μια λόξα νεανική, μα τώρα έχει περάσει ..."
Μα ο εαυτός μου μια βραδιάν εμπρός μου θα υψωθεί
και λόγο, ως ένας δικαστής στυγνός, θα μου ζητήσει,
κι αυτό τ' ανάξιο χέρι μου που τρέμει θα οπλιστεί,
θα σημαδέψει, κι άφοβα το φταίχτη θα χτυπήσει.
Κι εγώ που τόσο επόθησα μια μέρα να ταφώ
σε κάποια θάλασσα βαθιά στις μακρινές Ινδίες,
θα 'χω ένα θάνατο κοινό και θλιβερό πολύ
και μια κηδεία σαν των πολλών ανθρώπων τις κηδείες.
Γιατί τα πιο όμορφα ταξίδια του μυαλού , είναι και τα πιο μοναχικά!!
117119