View Full Version : Παρκάρω Εύκολα...
Μια καινούρια πρόταση για το πάρκινγκ: parkaro.gr (http://www.parkaro.gr). Πρόσφατα παρουσιάστηκε και από τον Ελεύθερο Τύπο (http://www.e-tipos.com/newsitem?id=17305)
Η κεντρική ιδέα είναι η εξής: Γιατί να μην νοικιάσουμε τις ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης που έχουμε για τα οχήματα μας (μηχανές/ αυτοκίνητα), για τις ώρες της ημέρας που είναι άδειες; (π.χ. από 08:00 ως 17:00 λόγω δουλειάς)
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
χμμμμμμμμ
exactly
Οι δρομοι ειναι δημοσιοι και δε μπορεις να τους νοικιασεις !!!
Παλι καποιος ανωμαλος θα θελει να αγορασει βιλα και βρηκε ιδεα το @@ !!
:mad: :mad: :mad:
Εκτος κι αν οι δημοι τους πουλησαν σε καμμια μαφια τοτε παω πασο !
:mad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Εκτος κι αν οι δημοι τους πουλησαν σε καμμια μαφια τοτε παω πασο !
:mad:
Για τα ιδιωτικά λέει βρε Νικόλα ! :a24: :lol:
μαλλον κατάλαβες λάθος, εννοει (φαντάζομαι) να νοικιάσεις το ιδιωτικό σου parking (αν έχεις) και όχι το χώρο που βρίσκεται μπροστά από το σπίτι σου και ανήκει σε όλους και όχι σε σένα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Nik0s
Για τα ιδιωτικά λέει βρε Νικόλα ! :a24: :lol:
Καλυτερα ναμαστε σε συναγερμο κι' ας βγουμε λαθος επειδη δε ξερουμε τι εννοει ο καθενας με ιδιωτικη θεση παρκαρισματος !!
:winka: :smilea:
Και 8α πω το σουπερ -ουτοπικο:
Για τι να το νοικιαζουν και να μην το....παραχωρουν???
:D :lol: :lol: :lol:
project.breeze
17/01/2008, 14:25
Καλυτερα ναμαστε σε συναγερμο κι' ας βγουμε λαθος !!
:winka: :smilea:
Ας μην φτάνουμε στα άκρα.Δεν υπάρχει περίπτωση κάποιος να νοικιάσει θέση στάθμευσης στον δρόμο,γιατί δεν θα ξέρει αν θα είναι άδεια όταν την χρειάζεται και γιατί δεν θα μπορεί να πει τίποτα σε περίπτωση που κάποιος του κουβαλήσει την τροχαία.Είναι προφανές πως εννοεί τα ιδιωτικά πάρκινγκ που είναι σε πυλωτές,υπόγεια κτλ...:beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
Και 8α πω το σουπερ -ουτοπικο:
Για τι να το νοικιαζουν και να μην το....παραχωρουν???
:D :lol: :lol: :lol:
ψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψιιιιιι !!!
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
ψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψψιιιιιι !!!
:eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop: :eyepop:
σαν τις τουαλετες ενα πραγμα:
1. πρασινο για ελευ8ερο
2.κοκκινο για κατειλημμενο
και σου αφηνω κι ενα διαστημα μισης ωρας για το εοσερχεστε-εξερχεστε...
πωπω..φαντασια που την εχω!!
:rotflmao: :rotflmao:
δλδ αν νοικιασω παρκαρισμα μπορω να το υπενοικιασω μετα σε αλλον εεεε ;;;
:evil: :evil: :evil:
sergiosm
17/01/2008, 15:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
εννοεί τα ιδιωτικά πάρκινγκ που είναι σε πυλωτές
Με τη μόνη διαφορά ότι τα πάρκινγκ στις πυλωτές ΔΕΝ είναι ιδιωτικά, εκτός και αν σου ανήκει όλη η πολυκατοικία ...
project.breeze
17/01/2008, 15:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Με τη μόνη διαφορά ότι τα πάρκινγκ στις πυλωτές ΔΕΝ είναι ιδιωτικά, εκτός και αν σου ανήκει όλη η πολυκατοικία ...
Δεν χρειάζεται να σου ανήκει η πολυκατοικία,χρειάζεται απλά να είσαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος και στο συμβόλαιο σου να λέει πως δικαιούσαι θέση στάθμευσης στην πυλωτή
δλδ αν νοικιασω παρκαρισμα μπορω να το υπενοικιασω μετα σε αλλον εεεε ;;;
:evil: :evil: :evil: Αυτο φιλε μου νομιζω απαγορευεται απ'την πλειοψηφια των ιδιοκτητων Parking (παρκινγ πολλων θεσεων που νοικιαζουμε με τον μηνα/μερα/ωρα κτλ) :nono: :)
Διαβασα στο "Ποιοι ειμαστε" (http://www.parkaro.gr/index.php?option=com_content&task=view&id=19&Itemid=36) την φραση κλειδι:
"Με μια απλή και ανέξοδη εγγραφή σας στο Parkaro.gr, μπορείτε να μετατρέψετε το γκαράζ σας σε μια εύκολη πηγή εσόδων"
Δηλαδη τους πληρωνεις λεφτα για να δημοσιευσουν την αγγελια σου που θα λεει κατι του στυλ
"Νοικιαζω το παρτερι της γιαγιας μου.Ειναι κουφη,ειναι τυφλη και θα χαρει να παρκαρετε εκει τις πρωινες ωρες.Ο χωρος βρισκεται 50μετρα απ'τον σταθμο Μετρο...."
:lol:
sergiosm
17/01/2008, 15:31
Δεν χρειάζεται να σου ανήκει η πολυκατοικία,χρειάζεται απλά να είσαι ιδιοκτήτης διαμερίσματος και στο συμβόλαιο σου να λέει πως δικαιούσαι θέση στάθμευσης στην πυλωτή
Ο χώρος της πυλωτής είναι ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ, δηλαδή ανήκει σε όλους τους ιδιοκτήτες απο κοινού.
Όταν αγοράζεις ένα διαμέρισμα σε μία πολυκατοικία, γίνεσαι ιδιοκτήτης (κύριος) ΜΟΝΟ του διαμερίσματος και επιπλέον αποκτάς αποκλειστικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ (και όχι κυριότητα) ενός τμήματος της πυλωτής ως πάρκινγκ.
Ο χώρος όμως αυτός (στην πυλωτή) ΔΕΝ σου ανήκει, απλά έχει μόνο εσύ το δικαίωμα να παρκάρεις εκεί.
Έτσι το μόνο που μπορείς να κάνεις (νόμιμα) είναι να το χρησιμοποιείς. Δεν μπορείς όμως ούτε να το νοικιάσεις, ούτε να το πουλήσεις.
Αν σου ανήκει όλη η πολυκατοικία σου ανήκουν και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, οπότε τότε αλλάζει ...
Ο χώρος της πυλωτής είναι ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟΣ, δηλαδή ανήκει σε όλους τους ιδιοκτήτες απο κοινού.
Όταν αγοράζεις ένα διαμέρισμα σε μία πολυκατοικία, γίνεσαι ιδιοκτήτης (κύριος) ΜΟΝΟ του διαμερίσματος και επιπλέον αποκτάς αποκλειστικό ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΧΡΗΣΗΣ (και όχι κυριότητα) ενός τμήματος της πυλωτής ως πάρκινγκ.
Ο χώρος όμως αυτός (στην πυλωτή) ΔΕΝ σου ανήκει, απλά έχει μόνο εσύ το δικαίωμα να παρκάρεις εκεί.
Έτσι το μόνο που μπορείς να κάνεις (νόμιμα) είναι να το χρησιμοποιείς. Δεν μπορείς όμως ούτε να το νοικιάσεις, ούτε να το πουλήσεις.
Αν σου ανήκει όλη η πολυκατοικία σου ανήκουν και όλοι οι κοινόχρηστοι χώροι, οπότε τότε αλλάζει ...
Μια και ολα αυτα ισχυουν σε οσους δεν εχουν μεσα λεω εγω μια και ξερω και εχω ακρες να νοικιασω τη πυλωτη σου στο κοινο ....
sergiosm
17/01/2008, 17:10
Μια και ολα αυτα ισχυουν σε οσους δεν εχουν μεσα λεω εγω μια και ξερω και εχω ακρες να νοικιασω τη πυλωτη σου στο κοινο ....
Ντεν έχω πυλωτή καρντιά μου ...
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
project.breeze
17/01/2008, 18:37
Μπορεί να μην υπάρχει χαρτί που να λέει ότι σου ανήκει αλλά στο σημείο της πυλωτής που παρκάρεις δεν παρκάρει άλλος,έτσι δεν είναι;Άτυπα δηλαδή είναι δικός σου ο χώρος και φυσικά αν έρθει κάποιος γνωστός σου στον χώρο που παρκάρεις και παρκάρει εκείνος δεν θα σου πει κανείς τίποτα...
Το site απευθύνεται σε ιδιοκτήτες θέσεων στάθμευσης. Αυτές οι θέσεις στάθμευσης μπορεί να είναι κλειστές/ ανοιχτές σε μονοκατοικίες, κλειστές σε πολυκατοικίες, αυλές, ιδιωτικοί δρόμοι. Σε αυτές τις περιπτώσεις εάν ήμαστε ιδιοκτήτες δεν βλέπω το πρόβλημα της ενοικίασης. Τώρα, στην υποκατηγορία που αναφέρεσαι, αυτό που κοινώς ονομάζουμε πυλωτή (pilotis) (γιατί νομικά pilotis ορίζεται κάτι άλλο) είναι καλύτερο να κάνουμε μία απλή ερώτηση στο δικηγόρο μας, γιατί αυτός είναι ο πιο κατάλληλος να μας απαντήσει. Υπάρχουν διαφορετικές περιπτώσεις ιδιοκτησίας σε πυλωτές & πρέπει να εξετάζονται κατά περίπτωση από κάποιον νομικό.
Akatanomastos
17/01/2008, 21:45
den einai kako san idea.
alla kai kako na itan, kseroume oloi pos oi anages tis kathimerinotitas ta dimiourgoun.
vevea ola afta einai klasika paradeigmata tou mpourdelo kratous.
den exoume siginonies pairnoume idiotika taxi
den exoume paideia, pame se frontistiria
den exoume asfaleia pame se idiotiki
den exoume parking noikiazoume idiotika
kai alla polla..
sergiosm
18/01/2008, 11:46
Μπορεί να μην υπάρχει χαρτί που να λέει ότι σου ανήκει αλλά στο σημείο της πυλωτής που παρκάρεις δεν παρκάρει άλλος,έτσι δεν είναι;Άτυπα δηλαδή είναι δικός σου ο χώρος και φυσικά αν έρθει κάποιος γνωστός σου στον χώρο που παρκάρεις και παρκάρει εκείνος δεν θα σου πει κανείς τίποτα...
Ο χώρος ΔΕΝ είναι δικός σου ούτε τυπικά, ούτε άτυπα.
Τον χώρο όμως αυτό πράγματι, ΜΟΝΟ εσύ έχεις δικαίωμα να τον ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΣ για τη χρήση που σου δόθηκε, δηλαδή ως χώρο στάθμευσης.
Αυτό σημαίνει ότι:
ΔΕΝ μπορείς να τον πουλήσεις ή να το νοικιάσεις (κανονικά, γιατί άλλο τι δεν γίνεται στην πράξη), γιατί αυτό προϋποθέτει να ήσουν ιδιοκτήτης της πυλωτής (που δεν είσαι)
ΜΠΟΡΕΙΣ όμως αν έρθει κάποιος γνωστός σου να τον αφήσεις να παρκάρει (εννοείται δωρεάν).
lanselot
18/01/2008, 12:31
Σιγα σιγα θα αρχισουμε να νοικιαζουμε και τις μηχανες οταν δεν τις χρησιμοποιουμε.Ημαρτον
zoropatra
18/01/2008, 13:05
ενοικιαζεται γυναικα 1.80 ξανθα μαλλια πρασινα ματια
μαγειρευει σκουπιζει κ.τ.λ
τοπος: πατρα απο 8:00 π.μ - 2:30 μ.μ
εκεινες τις ωρες εργαζομαι.........τιμες λογικες!!!!!
ΜΠΑΜΠΗΣ!!!!!
maeonapii-1100
18/01/2008, 14:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra
ενοικιαζεται γυναικα 1.80 ξανθα μαλλια πρασινα ματια
μαγειρευει σκουπιζει κ.τ.λ
Αν ήταν άνω του 1,83 και με μπλε μάτια μάλιστα...
τοπος: πατρα απο 8:00 π.μ - 2:30 μ.μ
από Πάτρα 'εφυγα το 1993 οπότε άχρηστο
εκεινες τις ωρες εργαζομαι.........τιμες λογικες!!!!!
εγώ κοιμόμουν τέτοιες ώρες
άμα ήταν Μπαμπούσκα μπορεί και να!!!
ΜΠΑΜΠΗΣ!!!!! :nono: :yuck: :bigcry: :ZZZ: :smokin: :bawl:
117371
project.breeze
18/01/2008, 16:15
ΔΕΝ μπορείς να τον πουλήσεις ή να το νοικιάσεις (κανονικά, γιατί άλλο τι δεν γίνεται στην πράξη),
Α μπράβο,τώρα έρχεσαι στα λόγια μου...Άλλο τί γίνεται στην πράξη :wave2:
sergiosm
18/01/2008, 16:27
Α μπράβο,τώρα έρχεσαι στα λόγια μου...Άλλο τί γίνεται στην πράξη :wave2:
μα ποτέ δεν είπα το αντίθετο,
απλά επισήμανα ότι "νομικά" δεν έχεις τέτοιο δικαίωμα (να νοικιάσεις, ούτε βέβαια να πουλήσεις)
:beer:
Αυτο που εχεις τοτε !! Το κομματι πεζοδρομιο !!
Fireball400
19/01/2008, 22:06
Αρχικά δημιουργήθηκε από Jpi
Η κεντρική ιδέα είναι η εξής: Γιατί να μην νοικιάσουμε τις ιδιωτικές θέσεις στάθμευσης που έχουμε για τα οχήματα μας (μηχανές/ αυτοκίνητα), για τις ώρες της ημέρας που είναι άδειες; (π.χ. από 08:00 ως 17:00 λόγω δουλειάς)
Καλή φάση!Να κόβουμε και αποδείξεις για να βοηθήσουμε την εφορία να μαζέψει κανα χρήμα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ψεύτη
απλά δεν έχει χώρο στάθμευσης
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Αυτο που εχεις τοτε !! Το κομματι πεζοδρομιο !!
έχει δέντρα πάνω και θες τουλάχιστον το νέο τενερέ για να το καβαλήσεις και να παρκάρεις απάνω
:D :D :D :D
sergiosm
20/01/2008, 15:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
ψεύτη
απλά δεν έχει χώρο στάθμευσης
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
καρφί :a015:
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
έχει δέντρα πάνω και θες τουλάχιστον το νέο τενερέ για να το καβαλήσεις και να παρκάρεις απάνω
:D :D :D :D
Δε με πτοουν οι δικαιολογιες !!
Θα σε ασφαλτωσω !!
:evil: :evil: :rotflmao: :rotflmao:
Δε με πτοουν οι δικαιολογιες !!
Θα σε ασφαλτωσω !!
:evil: :evil: :rotflmao: :rotflmao:
χαχαχα
για να μη βρεθείς προ εκπλήξεως σε ενημερώνω