View Full Version : Vikingland η αλλιως σουηδια
προσεξτε το χρυσο κουμπι στον θωρακα της birka
118378
the viking town σε μακετα
118380
ενα απο τα βαρκακια των viking σε μακετα φυσικα
118381
THOR THE MIGHTY THOR THE GREAT !!!!!!
118382
η ιστορια των βικινγκ παραποιηθηκε και διαστρεβλωθηκε απο τους ναζι κατα το 2ο παγκοσμιο πολεμο προκειμενου να εξυπηρετησουν τα συμφεροντα τους.
118383
αφισα της wermacht
118384
ο βασιλιας τους Gustav Vassa
118387
ποτηρια για ποτο της εποχης
118390
και τελος τα τσεκουρια του
118391
η ωρα ειχε περασει και εγω ζουσα σε μια νιρβανα μεσα στο μουσειο συνεπαρμενος απο ιστοριες με βικινγκς, μαχες, κλαγκες σπαθιων, νικες, ηττες, χαμενους συμπολεμιστες και τον ηχο των manowar στα αυτια μου να με μεταφερουνε σε αλλο χωροχρονο με το sign of the hammer.
αλλα το μουσειο το γυρισα και η ωρα κυλουσε διαφορετικα απο οτι τη μετρουσα εγω εκει μεσα.
λεωφορειο, t-centralen, τραινο...τραινο???ποιο τραινο ????ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΤΡΑΙΝΟ ΘΑ ΠΑΡΩ !!!
ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΜΟΥ ΘΕΛΕΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΚΑΙ ΤΣΙΓΑΡΟ !!!
αδειαζω απο σκεψεις, εννοιες, βασσανα.κενο το μυαλο μου και απολαμβανω τη στιγμη ενω διαγραφεται ενα πελωριο χαμογελο στο προσωπο μου χωρις λογο.
ειναι η στιγμη που η μερα φευγει και ειμαι γεματος με + και χωρις -.
γυρναω το κεφαλι δεξια,χαιρεταω τη μερα που φευγει με το χαμογελο και το τσιγαρο στο στομα.σηκωνω τη φωτογραφικη μηχανη και αφιερωνω τη φωτογραφια σε ολους οσους αγαπαω εδω μεσα και εξω απο εδω.
2.30 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ
118392
τη μερα αυτη τη συνοδευει η νυχτα που ερχεται !!!
ιδιος ουρανος, ιδιο σημειο, ιδια χρονικη στιγμη, ιδια συναισθηματα γυρναω πισω μου να δω και να καλωσορισω τη νυχτα που ερχεται...
ειναι τρομερο...!!!
η δυο αυτες φωτογραφιες τραβηχτηκαν με διαφορα 5 δευτερολεπτων !!!
118393
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ...TO BE CONTINUED !!!!
:wave2:
20/12/2007
ημερα αναρωσης απο hangover μετα απο ουζα (ελληνικα φυσικα), μπυρες (σουηδικες), τεκιλα (μεξικανικη) και πολυ πολυ πολυ νερο μετα απο υπερβολικη ποσοτητα του δυνατοτερου τσιλι στον κοσμο (οι μαγιας δεν το τρωγανε απλα το δαγκωνανε και ειχανε παραισθησεις !!! αν υπαρχει κολαση τωρα ξερω πως ειναι).
το ζησαμε και αυτο !!!:cool:
21/12/2007
σημειο σταθμος για την στοκχολμη ειναι το δημαρχειο οπου δινονται τα βραβεια νομπελ και δεν πρεπει να το χασει κανεις αυτο το αξιοθεατο !!! ξυπνησα ετοιμαστηκα και εφυγα. σταματαω στη σταση του μετρο που πρεπει και βλεπω 2 εκπαιδευτριες σκυλων να εχουνε βγαλει τα σκυλια βολτα !!!
:sun:
118448
και φτανω στο δημαρχειο
118449
μπαινω στην αυλη του
118450
και φωτογραφιζω το σουηδικο αλογακι (σημα κατατεθεν) :D
118451
η περιηγηση απαγορευεται χωρις ξεναγο μεσα στις αιθουσες του δημαρχειου.
καλυτερα :winka:
θα μαθουμε και πραματα !!!
η μπλε αιθουσα λοιπον.η οποια οπως βλεπετε δεν ειναι καθολου μπλε !!!
αρχικα ο αρχιτεκτονας ηθελε να τη βαψει μπλε αλλα τελικα αποφασισε να την ονοματισει μπλε χωρις να τη βαψει. ο λογος ειναι οτι οταν ειναι καθαρος ο ουρανος αντανακλα μεσα στην αιθουσα με το φως το μπλε του ουρανου !
118452
η σκαλα...
η σκαλα αυτη ειναι ενα αριστουργημα !!!
ο αρχιτεκτονας ηθελε να φτιαξει μια σκαλα ειδικα διαμορφωμενη ωστε να να ειναι ξεκουραστη για τις κυριες με ψηλα τακουνια !!!
για να το πετυχει αυτο επι 2 μηνες ειχε τη γυναικα του σε ψηλοτακουνα και την εβαζε να ανεβοκατεβαινει σκαλες προκειμενου να πετυχει τον σκοπο του (ψυχακιας ο τυπος, αλλα και η τυπισα...:lol: ).τελικα τα καταφερε !!!!τοσο ξεκουραστη σκαλα δεν εχω ανεβοκατεβει ποτε μου (χωρις πλακα)!!!
118455
ο διαδρομος που διανυει οποιος βραβευεται με νομπελ.ουσιαστικα ειναι το μπαλκονι που βλεπει στη μπλε αιθουσα
118456
η αιθουσα του συμβουλιου.εδω οι δημοτικοι αρχοντες απο ολους τους δημους της στοκχολμης συνεδριαζουν προκειμενου να παρουν αποφασεις.
118457
η οροφη (θα σας εξηγησω σε λιγο)
η θεση του δημαρχου της στοκχολμης
118459
οι συνεδριασεις ειναι ανοιχτες για το κοινο παντα.εδω ειναι οι θεσεις του κοινου και ακριβως απεναντι τα δημοσιογραφικα θεωρεια.οι πολιτες που παρακολουθουν τη συνεδριαση και οι δημοσιογραφοι καθονται σε 2 αντικρινους εξωστες, ΠΑΝΩ απο τους τοπικους αρχοντες ουσιαστικα (εχει τη σημειολογια του και αυτο)
118460
και τωρα η εξηγηση για την οροφη.
η οροφη ειναι σαν ενα καραβι που το γυρισες αναποδα και το εχεις βαψει ουρανο.
ο αρχιτεκτονας εφτιαξε την οροφη ετσι γιατι η ιστορια των βικινγκς λεει οτι οταν βγαινανε απο τη θαλασσα τραβαγανε τα καραβια τους στην ακτη και επειδη επαιζε πολυ κρυο και χιονι για να ζεσταθουνε γυριζανε τα καραβια τους αναποδα και μπαινανε απο κατω.εκει κανανε συμβουλιο οι αρχηγοι τους προκειμενου να λαβουβ σημαντικες αποφασεις οσον αφορα τη τακτικη που θα ακολουθουσαν την επομενη μερα σε μια μαχη η το δρομολογιο που θα πηγαινανε με τα καραβια τους γενικα λοιπον ηταν χωρος ληψης αποφασεων.τωρα...το εβαψε και σαν ουρανο ο αρχιτεκτονας γιατι ηθελε με αυτο το τροπο να δειξει οτι τιποτα δε μενει μεσα σε αυτη την αιθουσα.ολα ειναι ανοιχτα προς τον καθαρο ουρανο και τους πολιτες της στοκχολμης.μια αιθουσα με τρομερη σημειολογια παιδια και παρολο που ειναι βαρια σαν αιθουσα,παρ ολα αυτα ειναι ευχαριστη η αισθηση που εχεις εκει μεσα.
118461
η αιθουσα του πριγκηπα.
ο πριγκηπας ειχε καλιτεχνικες ανησυχιες.μπαινοντας σε αυτη την αιθουσα αριστερα βλεπεις τη θαλασσα της στοκχολμης με τα καραβακια να περνανεκαι το κοσμο να σουλατσαρει στη προκυμαια.ειναι η θαλασσα την οποια οι σουηδοι διεσχισαν περπατωντας πανω της (ειχε παγωσει) και φτασανε περπατωντας στη δανια προκειμενου να νικησουνε τους δανους βικινγκς!!!
ο πριγκηπας λοιπον ειχε μαγευτει τοσο πολυ απο τη θεα κοιτωντας εξω που εκατσε και φιλοτεχνισε με λιγο σουρεαλιστικο τροπο τον τοιχο που ειναι δεξια και πισω απο τις κολωνες, με θαλασσα, καραβακια, ψαρια κλπ.
ετσι ειχε την αισθηση πως απο οποια μερια και αν κοιταξει κανεις εβλεπε τη μαγευτικη θεα η οποια βρισκεται εξω απο το παραθυρο.
επισης θα προσεξατε ισως τις κολωνες.δε φαινεται καλα αλλα σε καθε ζευγαρι κολωνων η μια ειναι στρογγυλη και η αλλη 8γωνικη.ο αρχιτεκτονας συμβολισε με αυτον τον τροπο τον αντρα και τη γυναικα αλλα ποτε δε μας ειπε ποια κολωνα συμβολιζει τον αντρα και ποια τη γυναικα.διλεχτε το εσεις.
118462
και τελος η χρυση αιθουσα !!!!
118463
και γιατι λεγεται χρυση ???
γιατι αποτελειται απο απειρες χρυσες ψηφιδες !!!!!
118464
δε νομιζω οτι εχω να πω πολλα πραματα εδω...
118465
απλα να πω οτι εδω ο τεχνιτης εκανε ενα λαθος στον υπολογισμο και αφησε ακεφαλο τον καβαλαρη.
το γιατι εκανε λαθος τον υπολογισμο ομως ειναι που εχει το ενδιαφερον !!!
τρελαθηκε απο τη δουλεια !!!:eek:
118467
ο τοιχος δειχνει την προστατιδα της στοκχολμης, η οποια ειναι το κεντρο του κοσμου.ειναι μια γυναικα πολυ ομορφη (λεει τωρα) με μεγαλα ματια για να βλεπει τα παντα, με δυνατα χερια και μαλια σαν της μεδουσας.καθεται στο θρονο της ο οποιος βγαινει απο τη θαλασσα και διαχωριζει τον ανατολικο απο τον δυτικο πολιτισμο !!!
118468
ο ανατολικος πολιτισμος...
τζαμια,τουρμπανια,ημισελινος,γιαταγανια
118469
και ο δυτικος πολιτισμος...
αγαλμα της ελευθεριας,πυργος του αιφελ,αμερικανικη σημαια
118470
βγαινοντας απο την χρυση αιθουσα περνας παλι το μπαλκονι (το οποιο περπατας αυτη τη φορα) και κατεβαινεις τη σκαλα.
118471
φευγω απο το δημαρχειο γιατι θελω να παω να δω και τα ανακτορα τους.(αυτο ειχα σχεδιασει απο την αρχη)
στο δρομο ομως υπαρχουν κτηρια και εκκλησιες που μου αρεσουν και τα βγαζω φωτογραφιες.
118472
και φτανω στα ανακτορα.
ακριβως απεναντι η βουλη !
118475
και ακριβως μπροστα μου τα ανακτορα
118476
που τα φυλαει η βασιλικη φρουρα
118477
με τα κανονια του και τα ολα του !!!
118478
δυστυχως οι φωτογραφιες απαγορευοτανε μεσα στα ανακτορα και ετσι δεν υπαρχει υλικο απο εκει.παντως για την ιστορια να πω οτι υπαρχει και ο θυρεος του τεως με το μοτο:ΔΥΝΑΜΙΣ ΜΟΥ Ο ΛΑΟΣ !!!:lol: :lol: :lol: :lol:
βγηκα απο τα ανακτορα και το κοψα με τα ποδια μεχρι τον σταθμο για να γυρισω σπιτι.
118480
χαιρεσαι βολτα ρε παιδι μου και ας εχει το κρυο της (πολικης) αρκουδας !!!
118481
νυχτωσε λεμεεεεε 3 η ωρα το μεσημερι !!!
118482
22/12/2007
τελευταια μερα στη σουηδια.αυριο εχει επιστροφη στην ελλαδα :sad:
προσπαθω να μην με παρει απο κατω και σε αυτη μου τη προσπαθεια βοηθησε το τελευταιο αξιοθεατο που ειδα.το skansen.
το skansen ειναι το πρωτο υπαιθριο μουσειο στον κοσμο.ενα τεραστιο παρκο που ο χρονος εχει κολησει σε αλλη εποχη.τα σπιτια οπως ηταν στον μεσαιωνα.τα μαγαζια με ανθρωπους που εργαζονται με τις τοτε μεθοδους (π.χ. τυπογραφια, φουρνοι, υφαντηρια κλπ).ταξιδι στον χρονο λοιπον.μεσα στο παρκο την ημερα που το επισκεφτηκα ειχε και ενα event.η ομαδα του ice hotel παρουσιαζε τη θεματικη ενοτητα ''FIRE AND ICE''.
παμε λοιπον.
φυγαμε απο το σπιτι...ΚΡΥΟ ΛΕΜΕ !!!
118483
το παρκο του skansen σε μακετα
118485
καλως ηρθαμε λοιπον
118486
μεταμορφωθκα σε ξωτικο λοιπον
118487
και ξεκινησα την περιηγηση
118488
οι ανθρωποι που εργαζονται στο skansen ειναι υποχρεομενοι να ταιζουνε τα πουλια.βαζουνε λοιπον αυτα τα αχυρα και επανω σπορους.αι καλαααα:lol:
118491
δεν ξερω αν σας το ειπα αλλα εχει κρυο εκει πανω ε !!!!
118493
το skansen εχει και ζωολογικο κηπο με μεγαλα και αγρια ζωα αλλα υπαρχει για τα πιτσιρικια και το liltlle skansen το οποιο εχει ηρεμα ζωα (γουρουνια, αγελαδες, πουλια, γατες).
ειμαστε εκει που ειναι οι γατες και βλεπω αυτο
118498
απειρες πιπιλες !!!!
τι ειν τουτο ???
οι σουηδεζες μητερες προκειμενου να πεισουνε τα παιδια τους οτι ηρθε ο καιρος να πεταξουνε τη πιπιλα τους τους λενε οτι:''μεγαλωσες τωρα και πρεπει να δωσεις τη πιπιλα σου στα γατακια του skansen που δεν εχουνε πιπιλα''
ετσι τα πιτσιρικια κανουνε δωρο τη πιπιλα τους στα μικρα γατακια και οι υπευθυνοι του skansen αναλαμβανουν να στολισουνε με τις πιπιλες των μικρων το χωρο που ειναι τα γατακια !!!
118502
και να και η λιμνη με τα φωκακια :D
118503
δεν ειχα δει ποτε μου ταρανδους.
ειχα την εντυπωση οτι ειναι σαν τα ελαφια.
για να δουμε τη διαφορα...
το ελαφι
118506
και ο ΤΑΡΑΝΔΟΣ !!!!!
(μιλαμε για τεραστιο πραμα τωρα ετσι !!!)
118507
το νερο παγωνει πανω σε ενα ξυλο το οποιο βρισκεται μεσα στο ρυακι.(μπορει να μη σας λεει κατι αυτη η φωτογραφια αλλα εμενα μου αρεσει αυτο το παιχνιδισμα της φυσης)
118508
και η βολτα συνεχιζεται μπροστα απο τους λυγκες
118510
τους λυκους (ΑΚΟΥΣ crs-k???)
118512
περναμε μπροστα απο μονοκατοικιες
118513
και τα παιδακια κανουνε βολτα με τα pony
:wave2:
118514
ο ταφος του ιδρυτη του skansen
118515
το tivolli το οποιο ειναι παραδιπλα
118517
και ο κοσμος μαζευεται για το event
118518
φωτια και παγος !!!
118519
και η φωτια επι σκηνης !!!
118521
η δυναμη του παγου...
118522
και η δυναμη της φωτιας
118523
το event τελειωσε και ηταν πραγματι εντυπωσιακο.
η νυχτα ειχε πεσει και οι θερμοκρασια επισης.επισης επεσε και πεινα οποτε πηγαμε στη παλια πολη για τις τελευταιες αγορες και μαμ.
βρηκαμε ενα φανταστικο μαγαζι που κατεβαινες στο υπογειο και ησουνα στο 1600.οτι επρεπε για να κολησει με το υφος της ημερας.
κατσαμε
118524
και φυγαμε για το σπιτι προκειμενου να ετοιμασουμε βαλιτσες για την επομενη μερα.
23/12/2007 THE WAY BACK :sad: :sad: :sad:
αποχαιρετω τη σουηδια στεναχωρημενος.δεν θελω να φυγω.αλλα και εκεινη δειχνει στεναχωρημενη.δεν θελει να με αποχωριστει μαλλον.το δειχνει.μουνταινει ο καιρος της.κανει την πιο κρυα μερα της.παγωνει τη λιμνη της οσο δεν περνει...
118527
τα παντα ειναι ασπρα απο παγο
118528
ΘΑ ΓΥΡΙΣΩ (και ελπιζω οριστικα αυτη τη φορα) !!!!
118531
:a18: Ελπίζω κάποτε να τα καταφέρω να βρεθώ & εγώ εκεί!
:beer: :beer: :wave2:
:a18: πολύ ωραίο ταξιδιωτικό γιώργο!!!!!!!!:beer: :beer:
Πολύ ωραίο το ταξιδιωτικό σου στην Σουηδία. Πραγματικά βρε παιδί μου τι να πεις, μόνο μια λέξη. ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ!!!!:beer:
Ωραίο ταξιδιωτικό και ωραίες στιγμές.
Ελπίζω η οριστική σου μετάβαση εκεί - εφόσον γίνει - να ικανοποιήσει το όνειρο για την ζωή σου.
Όταν ο Άνθρωπος προσπαθεί να συμβιώσει αρμονικά με τη Φύση......
Γιατί όχι και εμείς γαμώτο; :(
Μπράβο ρε Trooper για τις εικόνες που μας μετέφερες.
:beer:
Μπράβο Γιώργη, πολύ όμορφα ! :beer: :beer: :beer:
Δε μου λες κάτι, είχε κρύο εκεί ? :look: :lol: :lol: :lol: