Σύνδεση

View Full Version : Τουρκία. Λίγο Πόλη, Λίγο Παράλια...

Σελίδες : 1 [2]

PanVas
22/01/2008, 17:45
ΑπΤάουν Σμύρνη.

117940

PanVas
22/01/2008, 17:47
Το βλέπω και δακρύζω.
Ο λόγος να ταξιδεύεις είναι και για να ζήσεις στιγμές σαν αυτή. Που δεν μπορείς να την περιγράψεις. Απλά κλείνεις τα μάτια και είσαι πάλι και πάλι εκεί.

117943

PanVas
22/01/2008, 17:48
Τσεσμέ. Ξημέρωμα. Από το ξενοδοχείο.

117946

PanVas
22/01/2008, 17:49
Το πλοίο που θα έπρεπε να μας εξυπηρετήσει.

117947

PanVas
22/01/2008, 17:50
Λύσε κάβους! Γέμισε! :lol: :rotflmao:

117948

PanVas
22/01/2008, 17:51
Αντίο Τουρκία. Μπακ το σκοτούρες λέμε…

117949

PanVas
22/01/2008, 17:52
Σνιφ...

117950

PanVas
22/01/2008, 17:56
\\\Απλά, επιγραμματικά και γρήγορα!

Οκτώβριος 2004. Μετά την Ολυμπιάδα. Καθόλου διακοπές το καλοκαίρι, υπάλληλος ATHOC γαρ, καλή οικονομική κατάσταση και το freewind έτοιμο για ταξίδι. Το πρώτο μου εκτός Ελλάδας με μοτοσικλέτα.

Η παρέα καλή και δοκιμασμένη.
Πρώτη διανυκτέρευση στην Θεσσαλονίκη σε φιλικό σπίτι. Άπειρη βροχή για πάνω από 300 χιλιόμετρα.

Επίσκεψη στους Φιλίππους και διανυκτέρευση στην Ξάνθη.
Μπουγάτσα στην Κομοτηνή την επομένη.

Πέρασμα των συνόρων με την δύση του ηλίου, μιας και χαθήκαμε κατά τις εξορμήσεις στις κορυφογραμμές της Ροδόπης.
Διανυκτέρευση στο Edirne, ή αλλιώς Αδριανούπολη. Περίοδος ραμαζάνι για τους συμπαθέστατους Μουσουλμάνους και εμείς αμαρτάνουμε δοκιμάζοντας την τοπική σπεσιαλιτέ. Συκωτάκια τηγανιτά. Μας πήρε τρεις μέρες για να συνέλθει το εντερικό μας σύστημα.

Επόμενη μέρα Κωνσταντινούπολη και η διαδρομή φάνταζε ατελείωτη. Δυσκολευτήκαμε να βρούμε κατάλυμα και τελικά με την βοήθεια της Ελληνικής πρεσβείας στην Πόλη, βρήκαμε ξενοδοχείο στην περιοχή του Taxim.

Δύο διανυκτερεύσεις θεωρήθηκαν αρκετές για να επισκεφτούμε τα βασικά αξιοθέατα, να πάρουμε άρωμα και άποψη από την καθημερινότητα της πόλης αλλά και να ξεκουραστούμε λίγο από τα κουραστικά χιλιόμετρα του μονοκύλινδρου μας.

Κινηθήκαμε νοτιοανατολικά και περάσαμε από το πορθμείο του Eskihisar με προορισμό την Νίκαια. Από κει κινηθήκαμε νοτιοδυτικά προς Bursa (Προύσα) όπου και διανυκτερεύσαμε. Πολύ συμπαθητική πόλη και αρκετά σύγχρονη.

Συνεχίζουμε προς Τροία (Chanacale) και μετά Άσσο. Απίστευτη εμπειρία η διαμονή σε ξενοδοχείο πρώτης κατηγορίας και μοναδικούς ενοίκους τις αφεντιές μας με ελάχιστο κόστος.
Από κει Αϊβαλί και διαμονή στα Μοσχονήσια στην καταπληκτική Ζεχρά, ιδιοκτήτρια πανδοχείου δίπλα από των ιερό ναό Ταξιαρχών. Η Ζεχρά μουσουλμάνα από τα Χανιά εκδιώχθηκε από το σπίτι της τα χρόνια των ανταλλαγών. Με δάκρυα στα μάτια, μας εξιστορούσε τις ιστορίες της ενώ η φιλοξενία της ήταν απίστευτη. Μετά από κανά εξάμηνο είδα και την επίσκεψη της Μάγιας Τσόκλη στον συγκεκριμένο Ναό και τον συγκεκριμένο ξενώνα.

Επισκεφτήκαμε την Πέργαμο και από κει την Σμύρνη όπου πραγματικά δάκρυσα από την ομορφιά αυτού του κόλπου. Την επίσκεψη στις “φαβέλες” της πόλης κατά τις απογευματινές ώρες δεν θα σας την πρότεινα. Από κει κινηθήκαμε προς Κουσάντασι με στόχο την διανυκτέρευση και την είσοδο μας στην Ελλάδα μέσω της Σάμου. Φτάνοντας αργά το βράδυ στην πόλη ενημερωθήκαμε ότι η γραμμή που συνέδεε την πόλη με την Ελλάδα είχε καταργηθεί και θα έπρεπε να επιστρέψουμε βόρεια, στο Τσεσμέ για να περάσουμε στην Χίο. Φτάσαμε στο Τσεσμέ λίγο μετά τα μεσάνυχτα έχοντας διανύσει πάνω από 600km λιώσαμε στον ύπνο στο μοναδικό ξενοδοχείο που ήταν ανοιχτό στην πόλη. Το πρωί υποτίθεται ότι στις 7.00 θα έπρεπε να είμαστε στο τελωνείο για να πάρουμε το καράβι της γραμμής για Χίο. Κατά τις 8.30 ήρθε ο υπάλληλος του λιμενικού να ανοίξει την υπηρεσία και να μας ενημερώσει ότι δεν γνωρίζει αν θα γίνει το δρομολόγιο… Το απόγευμα καταφέραμε να περάσουμε στην Χίο με Ελληνικό πλοιάριο. Φάγαμε και μπήκαμε στο καράβι για Πειραιά.

Την επομένη το πρωί στις 10.00 είχα συνέντευξη για νέα δουλειά…

Τιπς? Περίπου.
Οι δρόμοι γενικότερα χρήζουν τεράστιας προσοχής.
Πολλά τα ελεύθερα ζώα μέσα στους δρόμους αλλά και οι λακκούβες τύπου κρατήρα.
Και μπλόκα είχε και ραντάρ μας σταμάτησε στην διαδρομή, χωρίς όμως να χρειαστεί να πληρώσουμε.
Πουθενά δεν μας ενόχλησαν, δεν μας έκαναν να νιώσουμε άσχημα για την καταγωγή μας ή οτιδήποτε άλλο. Αντιθέτως μάλιστα.
Το κόστος, τουλάχιστον τότε, ήταν απίστευτα φθηνότερο με την Ελλάδα. Βοηθούσε πάντα και το γεγονός ότι ήταν off season.
Παντού ένιωθες ασφάλεια και οποιοσδήποτε έχει ταξιδέψει λίγο πιο έξω από την πόλη του μπορεί να κινηθεί άνετα σε όλη την χώρα χωρίς να κινδυνέψει.
Παρ’ ολ’ αυτά σοκαριστήκαμε από την ωμή βία που εφαρμόστηκε από τις αρχές κατά την ειρηνική και ήρεμη πορεία Κούρδων διαδηλωτών μπροστά στα μάτια μας. Με λίγα λόγια δεν είναι πολύ εύκολο να μπλέξεις, αλλά αν μπλέξεις νομίζω ότι την έχεις πατήσει…

Καλά χιλιόμετρα αδέλφια και.. πάντα σκυφτοί, πλαγιαστοί και όχι μόνο όρθιοι…

117951

Sapadak
22/01/2008, 18:05
Ομορφια φιλε μου

Παντα τετοια

:beer:

θελω να ξαναπαω και εγω :cry:

bikersplace
22/01/2008, 18:38
Μπραβο παιδια παντα τετοια
ποσο κοστισε ολο το trip ???

MikeG
22/01/2008, 19:37
Ποτέ να μη τελειώνουν τα ταξίδια σου με τη μοτοσυκλέτα!
& στα επόμενα με το καλό!!

:beer: :beer: :wave2:

gousgoun_69
22/01/2008, 19:41
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

crs-k
22/01/2008, 19:43
Παντα τετοια!

:smokin: :beer: :wave2:

filipp0s
22/01/2008, 19:45
Ωραίος για μια ακόμη φορα ρε PanVas! :beer: :beer: :beer: :beer: :wave2: :wave2: :wave2:

Operater
22/01/2008, 19:49
Μύρισε όλο το φόρουμ Ανατολή και χαμένες πατρίδες...

Να ελπίζουμε και στα επόμενα σου PanVas? Όπως και να'χει να εισαι καλα και πάντα τέτοια!

:beer: :beer: :beer:

tai
22/01/2008, 20:03
μπράβο αντε και στο επόμενο
:beer: :beer: :beer: :beer:

el_hymador
22/01/2008, 20:23
Πολυ ωραιο, απλο και περιεκτικοτατο ταξιδιωτικο.

Οι φωτογραφιες μου μετεφεραν την αισθηση απο την πολη και τα παραλια!

πως το λενε;

α ναι! παντα τετοια :beer: :beer: :beer: :wave2:

thou-vou
22/01/2008, 20:25
Well done my friend...
:beer:

Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
...και χαμένες πατρίδες...
Δεν τις βρήκαμε εμείς...

:D

Vasilis_Strom
22/01/2008, 23:13
Ρε Πανούλι δεν πας να γ@μηθεις χειμωνιάτικα λέω εγώ :mad: :mad: :mad:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:beer: :beer: Στα άλλα, τα πιο μεγάλα :beer: :beer:

blackbusa
23/01/2008, 01:37
γαμωτω με προλαβε ο απο πανω........

Ρε Παναγιωτακη σαλτα και γαμισου λεω εγω......:bigcry: :bigcry: :bigcry:

Μακαρι πιο μακρινα ταξιδια,σε ακομα πιο χαμενες πατριδες,στα βαθη της Ασιας να κανεις......ξερεις εσυ....:look:

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

PanVas
23/01/2008, 09:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από bikersplace
ποσο κοστισε ολο το trip ???
Το ταξίδι πραγματοποιήθηκε το 2004 και όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο να συγκρίνεις κόστος αλλά και να θυμάμαι λεπτομέρειες.. Δεν έχω μαζί μου και τους χάρτες μου αλλά και τον ταξιδιωτικό οδηγό μας, Rough Guide, όπου είχαμε όλες τις σημειώσεις γραμμένες εκεί. Έξοδα κτλ κτλ…

Παρ’ όλα αυτά, πάνω από 400 euros ο καθένας δεν ξοδέψαμε.
Το ακριβότερο ξενοδοχείο που πληρώσαμε ήταν στην Ξάνθη.
Ανάλογα με το τι συμβιβάζεται ο καθένας μπορεί να καθορίσει και το κόστος.
Το ξενοδοχείο στην Ανδριανούπολη ας πούμε, μας κόστισε 10 ευρώ και για τους δύο. Με share bathroom βέβαια…
Σημαντικό κόστος ήταν και το καράβι Χίος-Πειραιάς.
Και τέλος, η μοναδική αγορά που πραγματοποιήσαμε εκτός φαγητών, ήταν μία καρτ-ποστάλ με την τουρκική σημαία… Δυσκολεύτηκαν στο τελωνείο στην Χίο να μας πιστέψουν...

:wave2:

PanVas
23/01/2008, 09:18
Παιδάκια ευχαριστώ για τις ευχές!

Πραγματικά να είμαστε καλά και να μπορούμε να κάνουμε ταξιδάκια!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

@ Βασίλης, Παναγιώτης και όλους τους υπόλοιπους…

Εχτές το βραδάκι που τελείωνα το ποστάρισμα, ξεκίνησε να χιονίζει πάλι εδώ στην Σόφια… Ήμασταν δύο μέρες με αηδιαστική ομίχλη, η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, και θερμοκρασίες από -5 έως +2…
Μέχρι αύριο το βράδυ περιμένουμε -15 και χιόνι με το τσουβάλι…
Το ντριφτάρισμα και το γλιστρώ με το τουτού αλλά δεν μασώ, πλέον το κατέχω αρκετά καλά…
Έχω να καβαλήσω μοτό, από τις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες με τις Αλκυονίδες μέρες είχατε απίστευτες μέρες με λιακάδα και θερμοκρασίες καλοκαιριού…
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ!
Καβαλάτε κάθε μέρα τα πραπρά σας χωρίς να έχετε καταλάβει πόσο ευλογημένη είναι ή Ελλαδίτσα μας…

Όπως καταλαβαίνεται καλοί μου φίλοι, ψάχνω και γω από κάπου να κρατηθώ, αναπολώντας ταξίδια σαν και αυτό στην Τουρκία, έτσι ώστε να μην κατρακυλήσω και προσγειωθώ απότομα στις “παγωμένες επιφάνειες” αυτής της πόλης… :smilea:

Ακόμα και ερωτήματα του τύπου, τουμπανιάζουμε το Vstrom ή το σπρώχνουμε και πάμε για άλλα, περνάνε από το μυαλό μου… Τόσο κρίσιμη η κατάσταση γιατρέ… :lol:

Summer is coming!
:sun: :sun:

Cpt. Haddock
23/01/2008, 09:31
ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ!!

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Nik0s
23/01/2008, 09:32
Αχχχ........

Μπράβο, πανέμορφα!

:a18:

mixalakis
23/01/2008, 10:01
Φίλε μου φοβερό ταξίδι και πολύ όμορφες φώτο!

Σκέφτομαι και εγώ να κάνω κάτι παρόμοιο μέχρι την Πόλη μόνο μάλλον.:beer:

road spirit
23/01/2008, 10:59
ωραίος :beer:

blackbusa
23/01/2008, 11:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Παιδάκια ευχαριστώ για τις ευχές!

Πραγματικά να είμαστε καλά και να μπορούμε να κάνουμε ταξιδάκια!

@ Βασίλης, Παναγιώτης και όλους τους υπόλοιπους…

Εχτές το βραδάκι που τελείωνα το ποστάρισμα, ξεκίνησε να χιονίζει πάλι εδώ στην Σόφια… Ήμασταν δύο μέρες με αηδιαστική ομίχλη, η ορατότητα δεν ξεπερνούσε τα δύο μέτρα, και θερμοκρασίες από -5 έως +2…
Μέχρι αύριο το βράδυ περιμένουμε -15 και χιόνι με το τσουβάλι…
Το ντριφτάρισμα και το γλιστρώ με το τουτού αλλά δεν μασώ, πλέον το κατέχω αρκετά καλά…
Έχω να καβαλήσω μοτό, από τις 2 Σεπτεμβρίου, ενώ στην Ελλάδα τις τελευταίες μέρες με τις Αλκυονίδες μέρες είχατε απίστευτες μέρες με λιακάδα και θερμοκρασίες καλοκαιριού…
ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΜΙΛΑΤΕ ΚΥΡΙΟΙ!
Καβαλάτε κάθε μέρα τα πραπρά σας χωρίς να έχετε καταλάβει πόσο ευλογημένη είναι ή Ελλαδίτσα μας…

Όπως καταλαβαίνεται καλοί μου φίλοι, ψάχνω και γω από κάπου να κρατηθώ, αναπολώντας ταξίδια σαν και αυτό στην Τουρκία, έτσι ώστε να μην κατρακυλήσω και προσγειωθώ απότομα στις “παγωμένες επιφάνειες” αυτής της πόλης… :smilea:

Ακόμα και ερωτήματα του τύπου, τουμπανιάζουμε το Vstrom ή το σπρώχνουμε και πάμε για άλλα, περνάνε από το μυαλό μου… Τόσο κρίσιμη η κατάσταση γιατρέ… :lol:

Summer is coming!
:sun: :sun:

ναι...ενω εσυ κακοπερνας με τα τζακια σου......της πατατες στο αλουμιναχαρτο......τα κρασακια σου....και τα γκομενακια αγκαλια......ασε ρε.....:sick:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

δεν θα φτιαξει ο καιρος επανω ρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε......ετοιμασου λεμε..............
:beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

Uriah Heep
24/01/2008, 19:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanVas
Αϊβαλή. Μοσχονήσια.. Η Ζεχρά φτιάχνει σπανακόπιτα.

Ζώντας στο σημερινό νόθο οικοσύστημα του fast time, fast life, fast food, που σερβίρει την κίβδηλη αυθεντικότητα της κατεψυγμένης..."παραδοσιακής" πίττας "made in China", με το που εμφανίστηκε η φωτογραφία...

...μύρισε ο χώρος αυθεντική σπιτική σπανακόπιτα!!!

Ωραία μέρη, ωραίο ταξίδι!
Και αποκτά εξαιρετικό ενδιαφέρον, ειδικά όταν γίνεται δικάβαλο με μονοκύλινδρο στο εξωτερικό, την εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των αυτοχθόνων κατόχων grand tourism & adv μηχανών, αρκείται στο να τις θαυμάζει στις πασαρέλες των πάσης ορδής καφετεριών...

...με ικανοποίηση και χαμόγελο παππού που τέζαρε ευτυχισμένος από Βιάγκρα!

Στείλε μου το τηλέφωνο της Ζεχρά...

tamar
25/01/2008, 11:05
Έχεις νομίζω φίλε μου ανδειχθεί σε πολύ μεγάλη φυσιογνωμία του forum!! Όπως πάντα ωραίες φωτο και εξαιρετική αφήγηση. Ό,τι πρέπει για το (ηπιότερο από το δικό σου) χειμώνα.
Να 'σαι πάντα καλά ρε!!!
:beer: :beer: :beer: :beer:

Από το λίγο που έχω δει από Τουρκία πιστεύω ότι αξίζει η ενδοχώρα....

apav
05/02/2008, 19:00

Tropeas
05/02/2008, 19:56
Γεια σου ρε Παναγη... :a19: :a23: :a23: :a23:
και γω θέλω να το κάνω και να περάσω και απο Μαγνησία...:smilea:

FZMAN
06/02/2008, 14:24
Φίλε μου Παναγιώτη για άλλη μια φορά μας ταξίδεψες σε άλλα μέρη μακρυά απ αυτό που βλέπουμε και έχουμε τώρα. Να είσαι πάντα καλά να κάνεις και διάφορα άλλα ταξίδια με το ταξιδιάρικο V STROM σου και βέβαια να ταξιδεύουμε κι εμείς μαζί σου. Αλήθεια η Βουλγαρία σαν μέρη τι λέει; Σίγουρα πρέπει να έχει ωραία μέρη κι εκεί που βέβαια θεωρώ ότι θα τα ανακαλύψεις απ΄την άνοιξη και μετά.:beer: