View Full Version : ξερει κανεις τι γινεται με το διπλωμα?
ο 1ος ξαδερφος μου εχει το μικρο διπλωμα (μεχρι 33 αλογα)(ειναι 20 χρονων) και συχνα παιρνει το fazer μου για να παει βολτα τη κομενα(ντρεπεται με το παπι)
1ο ερωτημα:τι θα γινει αν τον πιασου?
2ο ερωτημα:τι θα γινει αν τρακαρει?
αν ξερει κανεις ας μου πει....η αν τον εχουν πιασει..
Αρχικά δημιουργήθηκε από KARYDAS
ο 1ος ξαδερφος μου εχει το μικρο διπλωμα (μεχρι 33 αλογα)(ειναι 20 χρονων) και συχνα παιρνει το fazer μου για να παει βολτα τη κομενα(ντρεπεται με το παπι)
εγώ μια φορά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ντρέπεται με το παπί
project.breeze
27/01/2008, 19:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
εγώ μια φορά δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να ντρέπεται με το παπί
Ε 20 χρονών και να μην έχεις ένα Hayabusa,ένα ZZR 1400,ένα GSXR 1000 βρε αδερφέ...Δηλαδή τα παπιά πρέπει να τα οδηγάνε όσοι είναι μέχρι 15;:rotflmao:
Επίσης, όταν απαντήσεις στα παιδιά από πάνω γιατί ντρέπεται με το παπί, απάντησε και σε εμένα σε παρακαλώ πολύ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΕΣΥ μηχανή για την οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ;
project.breeze
27/01/2008, 19:30
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Επίσης, όταν απαντήσεις στα παιδιά από πάνω γιατί ντρέπεται με το παπί, απάντησε και σε εμένα σε παρακαλώ πολύ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΕΣΥ μηχανή για την οποία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΟΔΗΓΗΣΗΣ;
+1000 Ήθελα να κάνω edit το ποστ μου αλλά με πρόλαβες...
πρωτον του δινω τη μηχανη για να μην με πρηζει(θα μου πεις μαλακια ναι)
δευτερον το παπι του ειναι 100 φορες πιο επικυνδινο απο την μηχανη μου
(modenas dynamic κωλοπειραγμενο με φρενακια και λαστιχακια)
3ον κανει του πουστη το θορυβο..
το παει και γαμιωντας...ενω τη μηχανη μου το εχω εξακριβωσει την παει κυριος..
ξερει κανεις τι θα να μου απαντησει σ'αυτο που ρωτησα?
1ο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ
2ο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΕΣΥ
ισχιει οτι αν εχει βγαλει διπλωμα μεχρι το δικαστηριο αθοωνεται?
με προσχημα το δευτερο θα σταματησω να του το δινω.....
Παιζει αν θα τον αθωωσουν
Συνηθως ναι
Καλα θα κανεις γιατι θα βρειτε μεγαλο μπελα
μαλακια αυτο συστημα...εδω στην θεσσαλονικη ολοι αθωωνοντε....αφου πανε δικαστηριο....και αφου εχουν βγαλει βεβαια διπλωμα..οπως εγιναν τα πραματα σταματαει ο μπατσος πιτσιρικα και του λεει φιλε επειδη εισαι καλο παιδι (δεν πειραζει που δεν εχεις διπλωμα) (ειναι και η πρωτη φορα) θα σε γραψω σαν συνοδηγο και οτι δεν ειχες κρανος....και του λεει ο πιτσιρικας οχι οχι γραψε με για διπλωμα
ελεος να βαλουν χρηματικη πινη.....
αφου ετσι κι αλλιως θα το βγαλει στα 21 το διπλωμα και θα αθωωθει
project.breeze
27/01/2008, 19:51
Ε ας κάνει και αυτός υπομονή έναν χρόνο να βγάλει δίπλωμα και μετά του το δίνεις και έχεις και το κεφάλι σου ήσυχο:beer:
rantanplan
27/01/2008, 20:03
1. εαν τον ποιασουν τρωει κλιση στην καλητερη....
2. εαν τρακαρει παει ο οδηγοσ και ο κατοχοσ τησ μιχανησ δικαστικα......
3. εαν εχει διπλομα για 125cc για δυο χρονια τοτε να παει στο υπουργειο και να το κανει ανεξαρτιτων <χωρισ εξετασεισ>....:)
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikolasfazer
1. εαν τον ποιασουν τρωει κλιση στην καλητερη....
2. εαν τρακαρει παει ο οδηγοσ και ο κατοχοσ τησ μιχανησ δικαστικα......
3. εαν εχει διπλομα για 125cc για δυο χρονια τοτε να παει στο υπουργειο και να το κανει ανεξαρτιτων <χωρισ εξετασεισ>....:)
όντως όσοι έχουν δίπλωμα 125cc απο το 3/2002 και μετά μπορούν να το κάνουν ανεξάρτητα πληρώνοντας κάποια παράβολα νομίζω και κυκλοφορεί χωρίς τον φόβο της κλήσης αλλά και το φόβο μην γίνει τίποτα και τρέχουν εσένα μετά.
[B]
Άν τρακάρει φίλε και πατριώτη, και πέρα απο τις όποιες ποινικές ευθύνες κι απ' όσα σωστά σου είπαν οι παραπάνω, φταίει- δέν φταίει πληρώνεις, εσύ μάλλον, τις ζημιές όλων... Σχετικές πληροφορίες περί μή κάλυψης αστικής ευθύνης θα βρείς στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της μηχανής σου. Εκτός... κι άν δηλώσεις οτι σου την έκλεψε!
ΑΝ ΒΓΑΛΕΙ ΔΙΠΛΩΜΑ ΕΜΕΝΑ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ...ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΝΕΟΥ ΟΔΗΓΟΥ....ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ 21 ΑΠ'ΟΣΟ ΞΕΡΩ
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΚΡΙΒΩΜΕΝΟ...ΕΧΩ ΚΑΙ ΕΠΑΣΦΑΛΙΣΤΡΑ ΝΕΟΥ ΟΔΗΓΟΥ....
Μονο που δεν ειναι οδηγος (για το φαζερ)
Του το δινεις σε ενα χρονο απο τωρα και εχει το κεφαλι σου ησυχο
rantanplan
27/01/2008, 21:53
δεν χρειαζεται να ειναι21 μονο να ειναι κατοχοσ διπλοματοσ για 2 χρονια...
εαν εχει διπλομα που τον καλιπτει στα cc. και η μιχ. δεν ειναι διακια του και εμπλακι σε τροχαιο 3ης πανε πινικα ο οδιγοσ,ο κατοχοσ και η ασφαλιστικη...
εαν δεν εχει διπλ. η ασφαλεια σου δεν σε καλιπτει....
οσο για την καλιψι νεου οδιγου καλιπτι μονο εσενα για 2 χρονια.....
δουλεβω στο υπ.σιγκ.
rantanplan
27/01/2008, 22:00
δεν χρειαζεται να ειναι πανο απο 21. μονο να ειναι κατοχοσ διπλοματοσ για 2 χρονια...
εαν εχει διπλομα που τον καλιπτει στα cc. και η μιχ. δεν ειναι διακια του και εμπλακι σε τροχαιο 3ης πανε πινικα ο οδιγοσ,ο κατοχοσ και η ασφαλιστικη...
δουλεβω στο υπ.σιγκ.
ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ......ΤΑ ΛΟΓΙΑ ΣΑΣ ΚΑΤΑΓΕΓΡΑΜΕΝΗ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΜΟΥ ΓΙΑ ΝΑ ΚΟΠΟΥΝ ΟΙ ΒΟΛΤΕΣ ΤΟΥ ΞΑΔΕΡΦΟΥ....
Αρχικά δημιουργήθηκε από Greg61
[B]
Άν τρακάρει φίλε και πατριώτη, και πέρα απο τις όποιες ποινικές ευθύνες κι απ' όσα σωστά σου είπαν οι παραπάνω, φταίει- δέν φταίει πληρώνεις, εσύ μάλλον, τις ζημιές όλων... Σχετικές πληροφορίες περί μή κάλυψης αστικής ευθύνης θα βρείς στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο της μηχανής σου. Εκτός... κι άν δηλώσεις οτι σου την έκλεψε!
άντε πάλι
αν τρακάρεις και δεν φταις αποζημειώνεσαι κανονικότατα, αλλά αν έρθει αστυνομία την κλήση για την μη κατοχή διπλώματος την τρως
σε περίπτωση κλοπής αν προκληθεί ατύχημα με υπαίτιο το κλεμμένο όχημα πάλι πληρώνει η ασφαλιστική, δεν ξέρω τι παίζει με το bonus malus και κατά πόσο μπορείς να διεκδικήσεις να μην αυξηθεί αλλά η ασφάλεια είναι υποχρεωμένη να αποζημειώσει, βέβαια τις ζημιές στο δικό σου όχημα ατύχησες τις πληρώνεις από την τσέπη
Αρχικά δημιουργήθηκε από cityfly
αν τρακάρεις και δεν φταις αποζημειώνεσαι κανονικότατα
Είσαι σίγουρος γι αυτό?
Νομίζω οτι η ασφάλεια ισχύει για συνδυασμό οχήματος-αδηγού... Όταν οδηγούσα το αμάξι της μάνας μου, με είχε δηλώσει σαν οδηγό στην ασφαλιστική και πλήρωνε κάτι έξτρα επειδή τότε ήμουν νέος οδηγός... :dizzy:
Υ.Γ. Πάντως, ο ιδιοκτήτης του οχήματος πάει σίγουρα δικαστήριο αν το δώσει σε άτομο χωρίς δίπλωμα... Το λέω από προσωπική εμπειρία... :cry: :cry:
edmarios
28/01/2008, 11:27
Αν το διπλωμα το εχει βγαλει απο τα 18 του και εχουν περασει 2 χρονια απο την ημερομηνια που το εβγαλε γινεται αυτοματως για απεριοριστα κυβικα απλα πρεπει να παει να το ανανεωσει αλλα και να μην το εχει ανανεωσει το βλεπουν οι μπατσοι!!!
Τωρα αν δεν εχουν περασει 2 χρονια με αποτελεσμα να μην εχει ουσιαστικα διπλωμα..
1ο : αν τον πιασουν δεν ειναι αναγκαιο οτι θα του κανουν κατι... Ο νομος λεει οτι πρεπει να τον πανε αυτοφορω η να του κανουν μηνυση αλλα αν του κανουβν μηνυση το μηχανακι πρεπει να παει να το παρει καποιος με διπλωμα... Σπανια περιπτωση να γινει κατι απο τα δυο. το πολυ πολυ να του κανουν μια μηνυση και να τον αφησουν να φυγει... Ετσι γινετε συνηθως!
2ο : αν τρακαρει και δεν φταει απλα εχει μια αυταπαγγελτει μηνυση απο την αστυνομια και μετα τον αποζημιονουν κανονικα... Αν ομως τρακαρει και φταει παρακαλα να ειναι καλος ο ανθρωπος που θα πεσει και να δεχτει να του κανεις δηλωση εσυ που εχεις διπλωμα και να τελειωσουν ολα εκει... Αν βεβαια υπαρχει τραυματισμος μπορεις ασχετα αν φταει να τον κυνηγησεις.... Στην περιπτωση που πας και εσυ κατηγορουμενος πας και λες οτι το πηρε κρυφα...ΟΧΙ ΟΤΙ ΤΟ ΕΚΛΕΨΕ ΑΛΛΑ ΟΤΙ ΤΟ ΠΗΡΕ ΚΡΥΦΑ!!! Ολα τα παραπανω τα εχω περασει προσωπικα και για αυτο στα λεω.. .
Εγω το 2005 δουλευοντας για την ACS μπηκα παρανομα σε ενα στενο (Δεν το ηξερα ομως...) και τρακαρα με εναν κυριο ο οποιος για καλη μου τυχη ηταν παρα πολυ καλος και να ειναι καλα οπου και να ειναι... Το μονο που εχω απο αυτην την ιστορια ειναι μια αυταπαγγελτη μηνυση απο την αστυνομια...
edmarios
28/01/2008, 11:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από fethry
Είσαι σίγουρος γι αυτό?
Νομίζω οτι η ασφάλεια ισχύει για συνδυασμό οχήματος-αδηγού... Όταν οδηγούσα το αμάξι της μάνας μου, με είχε δηλώσει σαν οδηγό στην ασφαλιστική και πλήρωνε κάτι έξτρα επειδή τότε ήμουν νέος οδηγός... :dizzy:
Υ.Γ. Πάντως, ο ιδιοκτήτης του οχήματος πάει σίγουρα δικαστήριο αν το δώσει σε άτομο χωρίς δίπλωμα... Το λέω από προσωπική εμπειρία... :cry: :cry:
Εγω παλι απο τοτε που εβγαλα το διπλωμα ποτε δεν εχω κανει επασφαληστρω... Και με εχουν τρακαρει κιολας... Τα επασφαληστρα ειναι μαμακιες για να βγαζουν περισσοτερα λεφτα οι ασφαληστικες... Μου το εχει πει και ο δασκαλος οδηγησης και η μητερα μου που κανει 30 χρονια αυτην την δουλεια...( ασφαληστρια ) Αλλωστε αν ισχυε κατι τετοιο δεν θα με αφηνε ακαλυπτω η ιδια μου η μανα...!!!:beer:
Αλήτες...
Τώρα που περιμένω τον ασφαλιστή μου να με φέρει το νέο συμβόλαιο θα του τα πώ ένα χεράκι... :a26: :a26:
mats8282
28/01/2008, 12:28
Ως νεος οδηγος οριζεται ο κατω των 23(25 σε μερικες εταιριες) ή κατοχος του διπλωματος λιγοτερο απο εναν χρονο.Στο επασφαλιστρο νεου οδηγου ισχυει το εξης.
Εαν τρακαρει καποιος υπ'ευθυνη του και το παρει χαμπαρι απο το διπλωμα ή την ημερομηνια γεννησης η ασφαλιστικη τοτε πρεπει να πληρωσει το 60% των ετησιων ασφαλιστρων του οχηματος αλλιως δεν τον καλυπτει.Το επασφαλιστρο καλυπτει συνηθως ολους τους νεους οδηγους που ισως οδηγησουν το οχημα εκτος και αν ειναι πολιτικη της εταιριας να τους δηλωσει ο κατοχος.
Τωρα στην ερωτηση του φιλου.
Σε περιπτωση που δεν φταιει αποζημιωνεσαι κανονικα και απο την ασφαλιστικη δεν εχεις τρεχαματα.Μονο αν επιληφθει τροχαια και φαει μυνηση απο εκει που απλα παει και βγαζει διπλωμα και ολα οκ.
Σε περιπτωση που φταιει αποζημιωνει η ασφαλιστικη τον παθοντα και στρεφεται νομικα εναντιον οδηγου και κατοχου για να παρει τα λεφτα της πισω.Αυτο ισχυει και σε περιπτωση μεθης,ναρκωτικων κτλ.Μιλαμε για υπ'ευθυνη του ασφαλισμενου το τρακαρισμα.
Στην δευτερη περιπτωση και να βγαλει διπλωμα εφοσον φταιει δεν μετραει παρα μονο στην μυνηση απο την αστυνομια.Η ασφαλιστικη τα λεφτα της θα τα παρει αφου οταν εγινε το αποζημιωθεν ατυχημα δεν ειχε διπλωμα.
Τωρα σε περιπτωση,χτυπα ξυλο,που φταιει και παθει τιποτα βαρυ ο ξαδερφος/φιλος/μη διπλωματουχος νομιζω,χωρις να ειμαι βεβαιος,οτι τρεχουν τον ιδιοκτητη που του εδωσε το οχημα χωρις να πληρει τις προυποθεσεις να το οδηγει.
Μην το δινεις οσο και να σε πρηζει το ρισκο ειναι μεγαλο :wave2:
mats8282
28/01/2008, 12:31
δεν χρειαζεται να ειναι21 μονο να ειναι κατοχοσ διπλοματοσ για 2 χρονια...
δουλεβω στο υπ.σιγκ.
Γραψε greeklish καλυτερα φιλε :wave2:
edmarios
28/01/2008, 13:06
Αλήτες...
Τώρα που περιμένω τον ασφαλιστή μου να με φέρει το νέο συμβόλαιο θα του τα πώ ένα χεράκι... :a26: :a26:
Μπορεις καλλιστα αντι για σενα σαν οδηγο στο συμβολαιο σου να βαλεις καποιον αλλον ο οποιος ειναι πανω τον 23 και ετσι και εσυ θα εισαι καλυμενος και δεν θα πληρωσεις και επασφαληστρο...!!!
mats8282
28/01/2008, 13:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από edmarios
Μπορεις καλλιστα αντι για σενα σαν οδηγο στο συμβολαιο σου να βαλεις καποιον αλλον ο οποιος ειναι πανω τον 23 και ετσι και εσυ θα εισαι καλυμενος και δεν θα πληρωσεις και επασφαληστρο...!!!
Μη λες :blush: και διαβασε τι γραφω παραπανω.Και τον Rossi να βαλει οδηγο ο ιδιος δεν καλυπτεται.
Πολυ ωραιος εισαι ρε ξαδερφε!!!! Τοσο καιρο δεν ειχες δικαιολογια, τωρα που βρηκες ολα οκ. Στα π@π@ρια σου που τωρα θα καβαλαει το σκατοφιαγμενο παπι και θα πηγαινει γ@μιωντας;;;; Καμμια ιδεα να του βαλεις λιγο μυαλο, σου περασε η μονο η δικαιολογια σε ετρωγε;;;:( :confused:
την ιδεα την βρηκε η μανα του οπου να ναι θα του παρει κάρο...για αντιπερισπασμο....
θα τον δασκαλεψω και εγω λιγο....
δισκολα του χαλαω χατηρι...
Άρα έχεις μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης από αυτόν...
edmarios
28/01/2008, 23:48
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Μη λες :blush: και διαβασε τι γραφω παραπανω.Και τον Rossi να βαλει οδηγο ο ιδιος δεν καλυπτεται.
Εγω τοσο καιρο δεν εχω προβλημα... Τωρα τι να σου πω... Αλλωστε εγω μιλαω απο προσωπικες εμπειριες και μονο... Μπορει να εχεις δικιο σε αυτο που λες εμενα ομως ποτε δεν μου εχουν πει κατι ενω εχω εμπλακει σε ατυχημα... Μπορει να μην ειπαν κατι επειδη δεν ηταν χοντρη η ζημια... τι να πω...!!:beer:
Είσαι σίγουρος γι αυτό?
ναι και η ασφάλεια σε καλύπτει αν προκαλέσεις εσύ το ατύχημα όχι κάποιος τρίτος,
σε αυτήν την περίπτωση πληρώνει η ασφαλιστική αυτού
την ιδεα την βρηκε η μανα του οπου να ναι θα του παρει κάρο...για αντιπερισπασμο....
θα τον δασκαλεψω και εγω λιγο....
Καταλαβα ...................να φυλαγομαστε γιατι θα εχει "κονσερβομποξ" (αλλα με τα ιδια μυαλα) πλεον!!!!:( :sad: :confused:
zuki1000k5
29/01/2008, 03:17
Φιλε Καρυδα προσωπικα πιστευω οτι αυτος ο υποτιθεμενος ξαδερφος εισαι εσυ ο ιδιος...:winka: Αυτο που εχω να σου πω εγω ειναι να προσεχεις πολυ με το Fazer ειδικα τωρα που δν εχεις διπλωμα.Κατα τ αλλα μην αγχωνεσαι το οτι δν εχεις διπλωμα δν σημαινει οτι δν εχεις τις ικανοτητες να "πας" την μηχανη...Ενα χαρτι ειναι μονο για νομικους λογους...:) Αυτη ειναι καθαρα η προσωπικη μου αποψη.Παντα φιλικα και χωρις καμια δοση ειρωνιας....:beer:
:wave2:
soundman
29/01/2008, 04:24
Ρε παιδια διαβαζω τοση ωρα και βλεπω οτι το μοναδικο ζορι του ξαδερφου ειναι το νομικο σε περιπτωση ελεγχου ή ατυχηματος.Ξαδερφε νομιζω οτι θα επρεπε να σκεφτεσαι αλλα πραγματα οπως:
Αφου παει το παπι γ@μιωντ@ς ειναι ζητημα χρονου να αρχισει να παει ετσι και το μηχανακι σου.
Αν (χτυπα ξυλο και μακρια απο εμας) εχει ατυχημα σοβαροτερο απο μια απλη σαβουρδα τοτε
1.Πανε δες πως εγινε γιατι καβαλουσε τη μηχανη ΣΟΥ.
2.Βρες μια καλη δικαιολογια να πεις στη μανα του που του δωσες τη μεγαλη(=κακη) μηχανη ΣΟΥ.
3.Δες πως εγινε και η γκομενα που ειχε πανω στη μηχανη ΣΟΥ.
4.Δες πως εγινε και κανας αλλος που πιθανον να πηρε σβαρνα με τη μηχανη ΣΟΥ.
5.Δες πως εγινε και η μηχανη ΣΟΥ.
Μαλλον θα καταλαβες οτι τα νομικα ειναι το λιγοτερο αν και εσενα θα τραβανε.
Οποτε καλυτερα πειτε και κανα ΟΧΙ στον ξαδερφο γιατι μαλλον πολυ κακομαθημενο τον εχετε.
Όντως, τι συζητάμε εδώ τώρα;
Δεν έχει δίπλωμα άρα απαγορεύεται να οδηγήσει τη συγκεκριμένη μοτοσικλέτα.-
Αν σκοτωθεί κάποιος και εμπλέκεται άνθρωπος χωρίς δίπλωμα, όσοι είναι ανακατεμένοι στην ιστορία είναι να μετακομίζουν νύχτα από το πλανήτη!
αδερφε αν σκωτωσεις καποιον και φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι πας μεσα με τα χιλια με την ιδια κατηγορια:ανθρωποκτωνια απο αμελια,,,,,τωρα αν δεν φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι δεν πας μεσα για ανθρωποκτωνια....απλα περνεις κληση για διπλωμα και πας δικαστηριο να σε επιπληξουν που δεν εχεις διπλωμα....σε αυτο το δικαστηριο δεν θα αναφερθει καν το τροχαιο.
τωρα οσον αφορα τον ξαδερφο
και εγω και ολοι μας πιστευω οτι οδηγουσαμε καποτε διχως διπλωμα...(εγω οδηγουσ σκουτερ 125)
εχει διπλωμα μικρης κατηγοριας...αρα ξερει τον κωδικα οδκης κυκλοφοριας...και εχει περασει καποιες εξαιτασεις με δικυκλο..
project.breeze
29/01/2008, 12:02
αδερφε αν σκωτωσεις καποιον και φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι πας μεσα με τα χιλια με την ιδια κατηγορια:ανθρωποκτωνια απο αμελια,,,,,τωρα αν δεν φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι δεν πας μεσα για ανθρωποκτωνια....απλα περνεις κληση για διπλωμα και πας δικαστηριο να σε επιπληξουν που δεν εχεις διπλωμα....σε αυτο το δικαστηριο δεν θα αναφερθει καν το τροχαιο.
και εγω και ολοι μας πιστευω οτι οδηγουσαμε καποτε διχως διπλωμα...(εγω οδηγουσ σκουτερ 125)
εχει διπλωμα μικρης κατηγοριας...αρα ξερει τον κωδικα οδκης κυκλοφοριας...και εχει περασει καποιες εξαιτασεις με δικυκλο..
Δεν πάει έτσι ακριβώς φίλε μου.Αν κάποιος οδηγάει ένα 1000άρι ή 600άρι πχ ενώ έχει δίπλωμα για 125 και προκαλέσει ατύχημα θα είναι αποκλειστικά δική του ευθύνη γιατί από την στιγμή που δεν έχει δίπλωμα δεν θα έπρεπε να κυκλοφορεί και άρα δεν θα είχε προκαλέσει και το ατύχημα
grigorisK7
29/01/2008, 12:03
δλδ εναν πεσει ενας πιτσιρικας πανω μου και αυτος αργοτερα σκοτωθει θα παω εγω φυλακη ? ι δε τα λες καλα ι δε τα ξερω εγω καλα...:confused:
....
και εγω και ολοι μας πιστευω οτι οδηγουσαμε καποτε διχως διπλωμα.......
Πίστευε ότι θες αλλά κάποιοι πάντα οδηγούσαν ΜΕ δίπλωμα.....
Πολύ μεγάλο θέμα το κάνατε.
Το να οδηγεί κάποιος οτιδήποτε χωρίς δίπλωμα είναι λάθος....
Από κει και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τους κινδύνους και τα αποτελέσματα των πράξεών του.
mats8282
29/01/2008, 12:24
αδερφε αν σκωτωσεις καποιον και φταις ειτε εχεις διπλωμα ειτε οχι πας μεσα με τα χιλια με την ιδια κατηγορια:ανθρωποκτωνια απο αμελια
και εγω και ολοι μας πιστευω οτι οδηγουσαμε καποτε διχως διπλωμα...
Στο πρωτο δεν πας μεσα ειναι με αναστολη εκτος αν εισαι πιωμενος κτλ.Ομως οταν θα κληθεις να πληρωσεις 200,000Ε(ισως και πολυ παραπανω) για θανατο/τραυματισμο,ειτε συνεπιβατη ειτε αλλου,και θα παρεις τα @@ σου απο την ασφαλιστικη τοτε ελα να μας πεις.Και φυσικα θα τρεξουνε και εσενα,σαν ιδιοκτητη, και τον ξαδερφο,σαν οδηγο.
Εγω ειχα διπλωμα απεριοριστα 2 χρονια πριν παρω μηχανη.
παιδες δεν λεω για καποιον που δεν εχει διπλωμα και φταιει,,λεω για καποιον που δεν εχει διπλωμα και δεν φταιει....
τωρα οσο για τα χρηματα τησ αποζημιωσης εχετε δικαιο.....
εγω φταιω σιγουρα που δινω τη μηχανη και θα το κοψω μεχρι να παρει διπλωμα....
ευχαριστω για τη συμετοχη και τις απαντησεις....