View Full Version : Βροχή, ομίχλη, αέρας: Ποιος ο χειρότερος καιρός οδήγησης;
Tsakalaki
29/01/2008, 11:06
Όλα έγιναν μέσα σε 15 μέρες. Πρόλαβα σε αυτές να οδηγήσω με το V-Strom 650 στο εθνικό οδικό δίκτυο κάτω από δύσκολες συνθήκες. Πυκνή ομίχλη, δυνατούς ανέμους και καταρρακτώδη βροχή. Ζορίστηκα αρκετά και τις τρεις φορές. Άλλο ζόρισμα κάθε φορά, αλλά το θέμα είναι ένα. Ότι ζορίστηκα…
Προχώρησα λοιπόν στη σκέψη μιας προσπάθειας καταγραφής τέτοιων περιπτώσεων, και θα αναλύσω τον τρόπο…
Αυτό που σκέφτηκα είναι ο καθένας να συμπληρώνει αυτή τη φόρμουλα, έτσι ώστε να μαζευτεί ένας όγκος πληροφοριών…Ίσως να μας βοηθήσει…
1)Ποιος είναι ο χειρότερος καιρός για οδήγηση;
2)Εμπειρίες
Μοντέλο μηχανής:
Μέρα / Νύχτα:
Καιρικές συνθήκες:
Τι με δυσκόλεψε πολύ:
Πως το αντιμετώπισα:
Άλλες παρατηρήσεις:
1. Καυσωνας.. :)
2. Καλοκαιρη 2006. Η πηγαιναμε προς Ιωαννηνα η στο δρομο απο Γιωαννηνα προς Μετσοβο
TDM900
Μερα
Ζεστη.. :sick:
Η δερματινη στολη..
Σταση καπου στο δασος και κρυες κομπρεσες απ'την Μαρια μπας και γλυτωσουμε την θερμοπληξια..
Προτιμο το κρυο και την βροχη απ'την ζεστη.. ειδικα αμα εισαι σε ταξιδη οπου εχεις και στολες.. Βαζεις ενα αδιαβροχο και τελειωσε.. αμα κανει καυσωνα τι κανεις?
project.breeze
29/01/2008, 11:45
1)Ομίχλη/Πάγος
2)Χάνια Πηλίου
Μοντέλο μηχανής:GSXR 1000 Κ7
Μέρα / Νύχτα: Νύχτα 4π.μ μέσα Μαρτίου :smokin:
Καιρικές συνθήκες: Υψηλή υγρασία/Ομίχλη/Κρύο
Τι με δυσκόλεψε πολύ:Χαμηλή ορατότητα/Κατηφορικός δρόμος/Πάχνη στον δρόμο
Πως το αντιμετώπισα:Στρωτή οδήγηση με μία ταχύτητα κάτω και φρενάρισμα με το φρένο του κινητήρα.Απέφευγα όσο μπορούσα το φρενάρισμα με το μπροστινό και όταν χρειαζόταν να φρενάρω τσιμπούσα ίσα-ίσα το πίσω
Άλλες παρατηρήσεις:Φοβερή εμπειρία,θυμάμαι πως όλο μου το σώμα ήταν παγωμένο μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί.Αυτά έχουμε να θυμόμαστε όμως
1) Καύσωνας
2) Θεσσαλονίκη - Σέρρες
Suzuki GSR600k6
Μέσα Ιουλίου '07/ 3:30 το μεσημέρι
Θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης: 39 βαθμοί
Υγρασία: πλέον του 90%
Τι με δυσκόλεψε περισσότερο:
Ο συνδυασμός πάνω/κάτω κορντούρα - καυτού αέρα σε όλη τη διαδρομή που καθιστούσε την αναπνοή πολύ δύσκολη - η ζέστη της ασφάλτου κ.ο.κ
Πώς το αντιμετώπισα:
Προσπάθησα να μείνω όσο μπορούσα περισσότερο συγκεντρωμένος στην οδήγηση και να είμαι ψύχραιμος - να μη βλέπω οπτασίες από νερά - αναψυκτικά - παγωτά!!!
Αν και έχω δυσκολευτεί πολύ σε συνθήκες πολύ δυνατού αέρα (βλέπε και χθες) και παγωμένου δρόμου, ήταν η μοναδική φορά που ένιωθα να οδηγώ χωρίς να συμμετέχω νοητικά, σαν σε όνειρο... Πιστεύω πως ήταν η φορά που έχω κινδυνέψει περισσότερο... Πιο πολύ και από τις δύο νεανικές που πτώσεις (με παπί και TZR 250)!!!:smokin:
mats8282
29/01/2008, 12:57
Ψιλοβροχο στην Βασ. Σοφιας με TTR600 και τακουνια....Δεν ξεκιναγε ουτε με 3η και σπινιαρε η 5η με 30χλμ στο παραμικρο ανοιγμα του γκαζιου στο οριο μεταξυ σκορτσαρισματος και νορμαλ λειτουργιας μοτερ.....Θυμαμαι εβαζα ποδι κατω και εσπρωχνα να ξεκινησει λες και ηταν πατινι...1.85 ανθρωπος ισα που εφτανα κατω.
1.Παρα πολυς αερας (καλοκαιρι)
2.Αμοργως
Συνεχες ανηφορικο στροφιλικι ...
Αρκετες φουρκετες...με δυσκολεψαν περισσοτερο τα ''χαστουκια'' αερα οταν εβγαινα σε ανοιγμα και δεν ειχε βραχια διπλα μου να τα κοβουν..συν οτι ημουν φορτωμενη
Οποτε εβλεπα πως με παρεσυρε εκλεινα το γκαζι και πηγαινοντας πιο αργα προσπα8ουσα να κρατησω μια αντισταση ... Χαμηλωμενος ο κορμος και ποδια σφιχτα στο ντεπιζιτο...Οταν καποιο αμαξι με πλησιαζε και με αγχωνε εκανα χωρο και νοημα να περασει για να μην τον κα8υστερω και για να μην εχω το μυαλο μου σ'αυτον αλλα στην οδηγηση...
ΑΧ-1 250
Μερα και νυχτα..
Γενικες παρατηρησεις...
Δε 8ελω να ξαναζησω τετοιο πραγμα..ειχαν σπασει τα νευρα μου και ενιω8α τον αερα να με σπρωχνει προς το γκρεμο ... Ταξιδευα και μονη στα #$@@@κατσαβραχα...νομιζω πως σε τετοιες περιπτωσεις σου χρειαζεται πιο πολυ και η παρουσια δευτερου ατομου...:rolleyes:
Akatanomastos
29/01/2008, 15:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
2.
..νομιζω πως σε τετοιες περιπτωσεις σου χρειαζεται πιο πολυ και η παρουσια δευτερου ατομου...:rolleyes:
mpa, protimo monos mou giati agxonome me allon pano, min ginei tipota kai tin plirosei o allos.
paromoia fasi eixa zisei stin kriti, katevenontas apo ta asterousia keratokampo nooooootia kriti, opou ekei pano vlepeis liviko kai an piasei aeras einai asta na pane..\
antimetopisi: odigisi kotopoulo
Η πολύ ζέστη . + _ :smokin:
mats8282
30/01/2008, 12:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από sober
2.Αμοργως
Το αγαπημενο μου νησι....Να ειμαστε δικαβαλο με τον κολλητο πριν 10 χρονια σε ενα TS50 νοικιασμενο και να γυρναμε στις 4 το πρωι απο Αιγιάλη προς Καταπολα με τα φωτα να φεγγουν στα 2 μετρα χωρις φεγγαρι..Κρανος κτλ δεν διαθεταμε..Και ξαφνικα να κανουμε σλαλομ μεσα σε ενα κοπαδι κατσικια που κοιμουνται στην μεση του δρομου :)
ΥΓ <<Αμοργος>>
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
Το αγαπημενο μου νησι....Να ειμαστε δικαβαλο με τον κολλητο πριν 10 χρονια σε ενα TS50 νοικιασμενο και να γυρναμε στις 4 το πρωι απο Αιγιάλη προς Καταπολα με τα φωτα να φεγγουν στα 2 μετρα χωρις φεγγαρι..Κρανος κτλ δεν διαθεταμε..Και ξαφνικα να κανουμε σλαλομ μεσα σε ενα κοπαδι κατσικια που κοιμουνται στην μεση του δρομου :)
ΥΓ <<Αμοργος>>
:eyepop: Μια χαρα λεμε!!!ΑμοργΟς rules!!:lol: :beer:
@Akatanomastos :
Δεν διευκρινισα....εννοω αλλο ατομο με μηχανη παρεα...για δικαβαλο ουτε λογος!!!:winka:
Ολες μαζί οι συνθηκες αυτές είναι το χειρότερο...
όταν όμως μιλάμε για μια και την χειρότερη εξ αυτών είναι σίγουρα η ομίχλη!
AUFGEBRACHT
30/01/2008, 21:38
ΑΜΟΡΓΟΣ!!!! Το νησί του απέραντου γαλαζίου...Φέτος επέστρεψα στο αγαπημένο μου νησί γιατί την πρώτη φορά δεν είχα προλάβει να την εξερευνήσω με το νοικιασμένο Runner...Φέτος επέστρεψα με τη GS αλλά δυστυχώς πέτυχα όχι αέρα,αλλά τον τυφώνα Κατρίνα αυτοπροσώπως...να φανταστείτε σταμάτησα να δω μια παραλία και ο αέρας την πέταξε κάτω!!!
Τέτοιο κοπάνημα από αέρα είχα να φάω από τη Φολέγανδρο...Αλλά η ΑΜΟΡΓΟΣ ΛΕΕΙ!!!!!!
αθηνα
οδηγοι που το πιστευουν οτι ο δρομος γραφει το ονομα τους
μηχανη - οποιαδιποτε
Χειρότερος καιρός για οδήγηση? χμμμ...
Είναι μάλλον όταν σου λέει το παχύ σου έντερο:
ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΞΑΝΑΛΑΦΡΩΣΩ!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao::rotflmao: :rotflmao:
mats8282
31/01/2008, 09:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
ΑΜΟΡΓΟΣ!!!! Το νησί του απέραντου γαλαζίου...Φέτος επέστρεψα στο αγαπημένο μου νησί γιατί την πρώτη φορά δεν είχα προλάβει να την εξερευνήσω με το νοικιασμένο Runner...Φέτος επέστρεψα με τη GS αλλά δυστυχώς πέτυχα όχι αέρα,αλλά τον τυφώνα Κατρίνα αυτοπροσώπως...να φανταστείτε σταμάτησα να δω μια παραλία και ο αέρας την πέταξε κάτω!!!
Τέτοιο κοπάνημα από αέρα είχα να φάω από τη Φολέγανδρο...Αλλά η ΑΜΟΡΓΟΣ ΛΕΕΙ!!!!!!
Οταν πηγα για 4η φορα το 2004 ειχα μολις παρει το TTR600 μου.Με πιανει μια αλεργια και δεν μπορουσα να κανω μπανιο,να πιω και γενικα ειμουνα χαλια.....Γι'αυτο εκανα 1200 χλμ σε 7 μερες με το ΤΤ το οποιο ητανε ακομα εντουρο.Ξεκιναγα και οπου εβλεπα χωμα πηγαινα να δω που βγαζει.Το καλυτερο μου ητανε πανω απο Καταπολα στο αρχαιο χωριο που συνεχισα ευθεια να δω που βγαζει ο κατσικοδρομος.Ανακαλυψα μια βιλα αλλο πραγμα....Και μια μικρη παραλια μετα απο κατηφορικο σχετικα καλο χωματοδρομο και την ωρα που εφτασα κατω ο ηλιος επεφτε στο νερο ακριβως μπροστα μου.....Σιγησε η Remus αναψα τσιγαρο και :smokin:
dimitrisb
24/02/2008, 19:22
Οι χειρότερες συνθήκες για μένα ήταν ο καύσωνας το καλοκαίρι 2007, μια Κυριακή με 45+ βαθμούς μεσημέρι κινούμενος στον Κηφισό αναγκαστικά επειδή έπρεπε να μετακινηθώ λόγω δουλειάς. Εχω ταξιδεψει με κρύο (περίπου 2-3 βαθμούς C), καταρρακτώδη βροχή, δυνατό αέρα αλλά αυτό το πράγμα δεν το έχω ξανανιώσει. Σαν να βρισκούμουν σε ένα φούρνο και να φύσαγε και ανεμιστήρας με ζεστό αέρα.
Πραγματικά τα χρειάστηκα καθότι ένιωθα οτι πνιγόμουν!
Εκείνες τις ημέρες συνέβη σε φίλο μου: Κινούταν στην Ε.Ο για Κόρινθο και η συνεπιβάτης του λιποθύμησε από τη ζέστη, έπεσε από τη μηχανή ενώ κινούνταν με 120 χ.α.ω μεσαία λωρίδα. Ευτυχώς η κοπέλα τη γλύτωσε με εγκαύματα μόνο, κανένα σπάσιμο και ήταν τυχερή διότι από πίσω δεν ερχόνταν πολλά αυτοκίνητα.
Δυστυχώς έτσι όπως εξελισόνται οι ακραίες καιρικές συνθήκες, ο καύσωνας θα είναι συχνότερος τα καλοκαίρια και θα θέλει πολύ προσοχή - η λιποθυμία δεν θέλει πολύ για να εμφανισθεί και έρχεται και απότομα.
Ο καυσωνας μακραν το χειροτερο!Καλοκαιρι 2006 Ναυπακτος Ιωαννινα με το Fazer, φοραγα την κορντουρα, ειχε πανω απο 40 βαθμους εκεινες τις μερες και καθε 100 χλμ σταματαγα απο την εξαντληση!Περιττο να πω πως το κρανος το αισθανομουν σα κατσαρολα και το κεφαλι μου να βραζει μεσα!
ΤΟ ΧΙΟΝΙ!!!:mad:
Δεν συγχωρεί "ολισθήματα"!
Ο καύσωνας κουράζει, ο αέρας φοβίζει, η βροχή δυσκολεύει αλλά ο πάγος σε ρίχνει!
Και μετά πληρώνεις...