View Full Version : ανακύκλωση = πανάκεια ή συγχωροχάρτι?
έχουμε όλοι την πεποίθηση οτι κάνοντας ανακύκλωση βοηθάμε στο να μην καταστραφεί αυτή η γή μια ώρα αρχύτερα.
Είναι έτσι ή κάνοντας το "χρέος μας" "καθαρίζουμε" συναισθηματικά, και έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας?
μήπως τελικά το να κάνουμε ανακύκλωση είναι ένα μεγάλο μηδενικό, ένας μύθος?
το κουτάκι το αναψυκτικό χρειάζεται 40% λιγότερη ενέργεια για να ξαναγίνει κουτάκι απο το να παραχθεί εξ αρχής.
αν μαζέψουμε την ενέργεια που εξοικονομούμε απ'όλα τα αλουμινένια κουτιά του κόσμου, θα έχουμε τον όγκο ενεργείας που καταναλώνουν σε μια παρέλαση 5-10 αεροσκάφη?
μήπως το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρωθεί στις μεγάλες και άσκοπες καταναλώσεις ενεργείας και να μην εθελοτυφλούμε πιστεύοντας οτι το "κουτάκι" ειναι τοοοσο σημαντικό?
μήπως μας εχουν σπρώξει κάποιοι στο "κουτάκι" με σκοπό να έχουν μεγαλίτερο κέρδος απο την παραγωγή του?
γιατί λιγότερη κατανάλωση ενέργειας κατά την παραγωγή σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος κατα την πώληση (μια και δεν έχω δει καμία μείωση στην συνολική τιμή του "κουτιού")
(προσοχή!! δέν λέω να ΜΗΝ κάνουμε ανακύκλωση)
ακούω απόψεις
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
έχουμε όλοι την πεποίθηση οτι κάνοντας ανακύκλωση βοηθάμε στο να μην καταστραφεί αυτή η γή μια ώρα αρχύτερα.
Είναι έτσι ή κάνοντας το "χρέος μας" "καθαρίζουμε" συναισθηματικά, και έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας?
το κουτάκι το αναψυκτικό χρειάζεται 40% λιγότερη ενέργεια για να ξαναγίνει κουτάκι απο το να παραχθεί εξ αρχής.
αν μαζέψουμε την ενέργεια που εξοικονομούμε απ'όλα τα αλουμινένια κουτιά του κόσμου, θα έχουμε τον όγκο ενεργείας που καταναλώνουν σε μια παρέλαση 5-10 αεροσκάφη?
μήπως το ενδιαφέρον πρέπει να επικεντρωθεί στις μεγάλες και άσκοπες καταναλώσεις ενεργείας και να μην εθελοτυφλούμε πιστεύοντας οτι το "κουτάκι" ειναι τοοοσο σημαντικό?
μήπως μας εχουν σπρώξει κάποιοι στο "κουτάκι" με σκοπό να έχουν μεγαλίτερο κέρδος απο την παραγωγή του?
γιατί λιγότερη κατανάλωση ενέργειας κατά την παραγωγή σημαίνει μεγαλύτερο κέρδος κατα την πώληση (μια και δεν έχω δει καμία μείωση στην συνολική τιμή του "κουτιού")
ακούω απόψεις
tai Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λές.
Απλώς από την μεριά μου κάνω αυτό το ελάχιστο που μπορώ. :wave2:
gixxerpap
29/01/2008, 17:57
ακούω απόψεις
ωχου, αδερφακι μου, δεν ξανανοιγω το στομα μου......
τον ατελειωτο θα χει αυτο το θρεντ....καλα κουραγια...
BELZEBOYLIS
29/01/2008, 18:47
Η ανακύκλωση είναι η λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων. Γιατί να καταλήξουν σε ΧΥΤΑ ή ακόμα χειρότερα σε ΧΑΔΑ ανακυκλώσιμα υλικά ; ;
Στην Αιτωλοακαρνανία πχ από τα βουλκανιζατέρ παράγονται 150 τόνοι το μήνα μεταχειρισμένα ελαστικά… Υπολόγισε τις μπαταρίες από τα ηλεκτρολογεία , τα λάδια από τα συνεργεία , τα υλικά συσκευασίας των υπεραγορών , γιατί αυτά να μην ανακυκλώνονται ;; Ο ευρωπαϊκός κατάλογος αποβλήτων είναι ατελείωτος και για τα περισσότερα υπάρχει εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης …
Στο κουτάκι που αναφέρεις , όταν το αγοράζεις , πληρώνεις και το τέλος ανακύκλωσής του… Πληρώνεις δηλαδή για να ανακυκλωθεί το κουτάκι και όχι για να το μαζέψει ο Δήμος και το πετάξει στην χωματερή …(να σημειώσουμε ότι τον δήμο των πληρώνεις, για να πετάξει στην χωματερή κάτι, που έχεις πληρώσει για να ανακυκλωθεί) :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
ωχου, αδερφακι μου, δεν ξανανοιγω το στομα μου......
τον ατελειωτο θα χει αυτο το θρεντ....καλα κουραγια...
ναι ρε!! πέτα την κουβέντα και μετα "καλα κουράγια":lol:
αυτό BELZEBOYLI κανε το ψιλά γιατι δεν εχω ρέστα:p
Αρχικά δημιουργήθηκε από BELZEBOYLIS
Στο κουτάκι που αναφέρεις , όταν το αγοράζεις , πληρώνεις και το τέλος ανακύκλωσής του… Πληρώνεις δηλαδή για να ανακυκλωθεί το κουτάκι και όχι για να το μαζέψει ο Δήμος και το πετάξει στην χωματερή …(να σημειώσουμε ότι τον δήμο των πληρώνεις, για να πετάξει στην χωματερή κάτι, που έχεις πληρώσει για να ανακυκλωθεί) :wave2:
Η ανακύκλωση είναι η λύση στην διαχείριση των απορριμμάτων. Γιατί να καταλήξουν σε ΧΥΤΑ ή ακόμα χειρότερα σε ΧΑΔΑ ανακυκλώσιμα υλικά ; ;
Στην Αιτωλοακαρνανία πχ από τα βουλκανιζατέρ παράγονται 150 τόνοι το μήνα μεταχειρισμένα ελαστικά… Υπολόγισε τις μπαταρίες από τα ηλεκτρολογεία , τα λάδια από τα συνεργεία , τα υλικά συσκευασίας των υπεραγορών , γιατί αυτά να μην ανακυκλώνονται ;; Ο ευρωπαϊκός κατάλογος αποβλήτων είναι ατελείωτος και για τα περισσότερα υπάρχει εναλλακτικός τρόπος διαχείρισης …
εδω θα ελεγα οτι ναι μεν αλλα΄.
Να τα ανακυκλώσουμε μεν, αλλά γιατί, δεν ασχολούμαστε με το, γιατί να "περισσεύει" υλικό για ανακύκλωση, και να μην "σπρώξουμε" λύσεις ώστε να έχουμε υλικά που να μην "περισσέψουν" ώστε να "πρέπει" να τα ανακυκλώνουμε?
Γιατι επικεντρωνόμαστε στην λύση του προβλήματος και όχι στην παρεμπόδιση της δημιουργίας του?
Δες και αυτο. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&postid=1023023&highlight=%E1%ED%E1%EA%F5%EA%EB%F9%F3%E7#post1023023)
Πιστευω οτι ''πραγματικα'' δεν υφιστατε ανακυκλωση, πιο πολυ γινεται για αυτο που ειπες - να εχουμε το κεφαλακι μας ησυχο.
Αν καποιος ειχε δει ενα ντοκυμαντερ που ολες οι χωρες στελναν τα ''ανακυκλωσημα'' υλικα σε τριτοκοσμικες χωρες και εκει κατι τυποι σπαγαν τα υλικα και τα πεταγαν σε ενα ποταμι:sick: , ας πει.
BELZEBOYLIS
29/01/2008, 20:07
ναι ρε!! πέτα την κουβέντα και μετα "καλα κουράγια":lol:
αυτό BELZEBOYLI κανε το ψιλά γιατι δεν εχω ρέστα:p
εδω θα ελεγα οτι ναι μεν αλλα΄.
Να τα ανακυκλώσουμε μεν, αλλά γιατί, δεν ασχολούμαστε με το, γιατί να "περισσεύει" υλικό για ανακύκλωση, και να μην "σπρώξουμε" λύσεις ώστε να έχουμε υλικά που να μην "περισσέψουν" ώστε να "πρέπει" να τα ανακυκλώνουμε?
Γιατι επικεντρωνόμαστε στην λύση του προβλήματος και όχι στην παρεμπόδιση της δημιουργίας του?
Α. Όταν αγοράζεις ένας προϊών σε συσκευασία , στην τιμή του περιλαμβάνεται και το κόστος ανακύκλωσής της. Τα χρήματα δηλαδή που χρειάζονται για να ανακυκλωθεί η συσκευασία του … Συνήθως αυτά τα προϊόντα έχουν και το σήμα της ανακύκλωσης …
Β .Εδώ , εγώ δεν σε κατάλαβα :wave2:
BELZEBOYLIS
29/01/2008, 20:08
Αν εννοείς να δημιουργούμε λιγότερα απόβλητα , μαζί σου ! Πες μου όμως , ποιος είναι διατεθειμένος να μην αλλάζει λάστιχα στην μηχανή του , να αντικαταστήσει την μίζα με μανιβέλα , να μην αλλάζει λάδια – φίλτρα , τακάκια ή ακόμα καλύτερα να παρατήσει την μοτοσικλέτα του ή το αυτοκίνητό του για τα ΜΜΜ ;; :wave2:
Αν εννοείς να δημιουργούμε λιγότερα απόβλητα , μαζί σου ! Πες μου όμως , ποιος είναι διατεθειμένος να μην αλλάζει λάστιχα στην μηχανή του , να αντικαταστήσει την μίζα με μανιβέλα , να μην αλλάζει λάδια – φίλτρα , τακάκια ή ακόμα καλύτερα να παρατήσει την μοτοσικλέτα του ή το αυτοκίνητό του για τα ΜΜΜ ;; :wave2:
το ποίημα που μας πασάρουν, ειναι οτι το κακό το κάνουμε εμείς κατα το μεγαλύτερο μέρος, ενώ σαν άτομα (σύνολο) έχουμε το μικρότερο ποσοστό.
Οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν μικρότερο ποσοστό μείωσης αποβλήτων επι τις% απο τον τελευταίο πολίτη.
Μας έχουν φορτώσει τις ενοχές τους και προσπαθούμε να γλυτώσουμε με την ανακύκλωση των χαρτιών (ολοι) 10-20 στρέμματα δάσους, ενώ "κάποιοι" ξεριζώνουν εκατομμύρια.
Αντί να τους "θάψουμε" όμως, νιώθουμε "καλά" επειδή βάζουμε την εφημερίδα στον κατάλληλο κουβά.
Αυτό είναι το συγχωροχάρτι μας.
BELZEBOYLIS
29/01/2008, 23:09
το ποίημα που μας πασάρουν, ειναι οτι το κακό το κάνουμε εμείς κατα το μεγαλύτερο μέρος, ενώ σαν άτομα (σύνολο) έχουμε το μικρότερο ποσοστό.
Οι μεγάλες βιομηχανίες έχουν μικρότερο ποσοστό μείωσης αποβλήτων επι τις% απο τον τελευταίο πολίτη.
Μας έχουν φορτώσει τις ενοχές τους και προσπαθούμε να γλυτώσουμε με την ανακύκλωση των χαρτιών (ολοι) 10-20 στρέμματα δάσους, ενώ "κάποιοι" ξεριζώνουν εκατομμύρια.
Αντί να τους "θάψουμε" όμως, νιώθουμε "καλά" επειδή βάζουμε την εφημερίδα στον κατάλληλο κουβά.
Αυτό είναι το συγχωροχάρτι μας.
Εδώ μαζί σου . Δεν βρίσκω νόημα στο να μαζεύω 10 κιλά χαρτί ενώ έχω τις επιχειρήσεις να πετάνε τόνους απορρίμματα όπου βρουν !!! Από την άλλη , αν είναι να αλλάξουν κάποτε τα πράγματα για να αρχίσουμε να διαχειριζόμαστε εναλλακτικά τα απόβλητά μας , θα γίνει συλλογικά και με την συμμετοχή όλων μας ..
Akatanomastos
29/01/2008, 23:27
tai, ftiaxnoun ellada koutakia i exoume viomixania pou xrisimopoiei anakiklosima?
an eixame, oi kiverniseis gia na voithisoun ta filarakia tous tha mas arxisoun stin pipila tis anakiklosis..:lol:
λοιπον
αν δεν ανακυκλωσω φωναζει ο βελζεβουλης που ασχολειται με την ανακυκλωση.
αν ανακυκλωσω εγειρει ηθικα ερωτηματα ο ται που δεν εχει βαλει σωματα σπιτι και δουλευει air condition ολο το χειμωνα για να ζεσταθει και καθολου δεν επιβαρυνει τον πλανητη με αυτο τον τροπο.
απο την αλλη ε και τι να κανει ο ανθρωπος ???να παθει κρυοπαγηματα ???ας ντυθει καλυτερα λεω εγω !!!ναι αλλα τα ρουχα φτιαχνονται στα εργοστασια τα οποια μολυνουν λεει ο αντιλογος του αλχιμιστη.ε τοτε ας σκοτωσει καμια αρκουδα και ας χρησιμοποιησει το δερμα της λεω εγω !!!σκαει stefanos και el hymador ολογυμνοι σε ενδειξη διαμαρτυριας με απειλητικες διαθεσεις γιατι η ιδεα μου ειναι αποτρο-πεη !!!!
ψαχνω λυση αλλα δε βρισκω.
ται.
συγχωροχαρτι ειναι οκ ????
εγω θα πεταω το κουτακι, το χαρτι και οτι αλλο ανακυκλωνεται σε καδους ανακυκλωσης.ταυτοχρονα κανω και οτι μπορω για να μην επιβαρυνω τον πλανητη.εσυ δουλευε το air condition και συνεχισε να αγοραζεις καραβια (και αμα γινει κανα ναυαγιο, να δω τι οικολογικη καταστροφη θα προκληθη)
ΠΑΡΑΚΛΗΣΗ !!!!!
μη μου απαντησεις με σεντονι δεν θα το διαβασω !!!!!!!!!!!!!!
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Οπως και να εχει ενεργεια καταναλωνεται ειτε για τις χωματερες ειτε για την ανκυκλωση.
Ομως!!
Αν θαψεις το 1 κουτακι στην χωματερη (δεν ξερω ποσο καιρο παιρνει) θα το εχεις εκει για αιωνες + ολα τα νεα κουτακια.Το εδαφος διαβρωνεται και η μπογια απο το κουτακι κτλπ καταληγουν σε υδροφορους οριζοντες με συνεπεια μετα απο καποιο διαστημα να μολυνεται το ποσιμο νερο που οι αγροτες ποτιζουν τα φυτα και αλλοι απλα ανοιγουν την βρυση και πινουν ακαταλληλο νερο για ποσιμο.
Τα χειροτερα πιστευω γινονται στην επαρχια.
μια φορα επρεπε να αλλαξω λαδια στην μηχανη και οπως μιλαγα με φιλους μου λεει ο ενας (απο Λαρισα)
-Καλα ρε δεν ξερεις να την ανοιξεις να βγαλεις τα λαδια?
-Ρε Λαλακη ξερω αλλα που θα πεταξω τα λαδια??Γιαυτο θελλω να την παω στο συνεργειο γιατι αυτοι τα ανακυκλωνουν.
-Α,ρε....σε εμας οι αγροτες με τα τρακτερ νομιζεις τα πανε σε συνεργειο για αλλαγη???Οπως ειναι στο χωραφι τσακ μπαμ τα αλλαζουν!
-Τοσο μαλακες ειναι!
:hypnotize
Ετσι μετα χτυπιουνται για τα νερα οτι δεν πινονται και για τα οπορωκυπεφτικα που ειναι τιγκα στα χημικα....αφου πας να ξεπλυνεις το χημικο με αλλο χημικο!
Μπαταριες,λαστιχα,αυτοκινητα,μηχανες,ψυγεια,σομπες και αλλα απειρα ειδη πρεπει να ανακυκλονωνται και οχι να μενουν παρατιμενα.....με την προτη βροχη οτι τοξικο υπαρχει παει στην γη και μετα καπακι στον υδροφωρο οριζοντα!
Στην Ιταλια -πλην Ναπολις γιατι ειναι δουλειες της Μαφιας,βγαζουν λεφτα απο παρανομες χωματερες-πληρωνεις για να πεταξεις το ψυγειο,τηλεοραση κλπ γιατι αυτα πανε σε ειδικους χωρους και μετα ανυκλωνονται.
Οσο αναφορα το ποιος βγαζει $ δεν νομιζω οτι πρεπει να μας ενδιαφερει απο την στιγμη που κανει καλα την δουλεια του.
ρε μάγκες το θέμα δεν ειναι ΑΝ θα κάνουμε ανακύκλωση (που ολοι πρέπει να κάνουμε)
αλλα αν η ανακύκλωση του κάθε ενός ξεχωριστά είναι για να τα έχει καλά με την συνείδησή του η αν γίνεται ενσυνείδητα και κατ' επέκταση απαιτεί απο του μεγάλους ρυπαντές, το αυτονόητο.
ακόμα και για την Greenpeace εχω αμφιβολίες.
με τοσα εκατομμύρια που εισρέουν στο ταμείο της (πια) δεν ξέρω αν ΘΕΛΕΙ να σταματήσουν οι ρυπαντές και να καθαρίσει ο πλανήτης χάνοντας την αιτία των εσόδων της.
ρε μάγκες το θέμα δεν ειναι ΑΝ θα κάνουμε ανακύκλωση (που ολοι πρέπει να κάνουμε)
αλλα αν η ανακύκλωση του κάθε ενός ξεχωριστά είναι για να τα έχει καλά με την συνείδησή του η αν γίνεται ενσυνείδητα και κατ' επέκταση απαιτεί απο του μεγάλους ρυπαντές, το αυτονόητο.
ακόμα και για την Greenpeace εχω αμφιβολίες.
με τοσα εκατομμύρια που εισρέουν στο ταμείο της (πια) δεν ξέρω αν ΘΕΛΕΙ να σταματήσουν οι ρυπαντές και να καθαρίσει ο πλανήτης χάνοντας την αιτία των εσόδων της.
ωραια λοιπον.εγω τοτε μπορ να σου απαντησω προσωπικα και μονο.οτι κανω το κανω συνηδητα.
σε καλυπτει η απαντηση μου ?
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
ωραια λοιπον.εγω τοτε μπορ να σου απαντησω προσωπικα και μονο.οτι κανω το κανω συνηδητα.
σε καλυπτει η απαντηση μου ?
στα @@ μου:rotflmao: :rotflmao:
στα @@ μου:rotflmao: :rotflmao:
στο στομα σου και :a56:
Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
στο στομα σου και :a56:
ελα ρε παπάρα που χαλάστικες:(
για να σπάσει το βαρύ κλήμα το εκανα
orizontas
30/01/2008, 19:06
ελα ρε παπάρα που χαλάστικες:(
για να σπάσει το βαρύ κλήμα το εκανα
anakyklvsh ena uema flegon
απο αρχιοτατων χρονον οι ανθρωποι ανακυκλωνανε τα απορηματα
με οτι καιγοτανε το χρισιμοποιουσαν για να ζεσταινονται
τα ομβρια νερα με ειδικα καναλια τα χρισιμοποιουσαν να γεμιζουν δεξαμενεσ
τα κακακια του σκυλου , ων ζωων , και τα δικατους .... σαν λυπασμα ...
απο ξυλεια χρησημοποιουσαν πρωτα οτι περισεματα ειχαν και μετα κοβαν τα δεντρα
κλπ κλπ ...
ανακυκλωση σημερα ...
κουτακια σακουλεσ χαρτια σε ειδικους καδουσ για ναπανε λενε για ανακυκλωση
ομως στην ελλαδα ενω θα επρεπε να εχουν ανοιξει πολλεσ μοναδεσ ανακυκλωσης και
διαχειρισησ ενεργειας δεν εχει ανοιξει σχεδον καμια και οσες εχουν ανοιξει κανουν τα μισα προιοντα απο οσα θα επρεπε . και βεβεα τα προστημα τρχουν απο την ευροπαικι ενωση αλλα τα κερδοι απο τα δημοτικα τελη ειναι μεγαλητερα απο τα προστημα που τρωμε καθε χρονο και στ @@ τους οπως και με τους φορουσ κλπκλπ
τωρα να ανακυκλωθει ενα κουτακι ισος ειναι μεγαλυτερο το κοστος σε ενεργεια ... ισος στην ελλαδα να μην ανακυκλωνετε καν ....\
οπος με τα μπουκαλια τα υαλινα ,.. καμια ετερια κοκα κολα κλπ δεν περνουν τα μπουκαλια τα γυαλινα και καμια ετερια νερου λουτρακι κλπ διοτι δεν τους συμφερει ..
ομος εγω σαν καλοα πολιτης κανω ανακυκλωση ....
και προσεχο και τα σκουπιδια μου ....
τελικα εφοσον καμια ετερια δεν την συμφερει ....ολα αυτα που εγω στελνω για ανακυκλωση ... που πανε αφου καμια ετερια δεν συμφερι να αγοραση ανακυκλωμενο προιον ....
????:confused: :confused: :confused:
πανάκια = ο πληθυντικός του πανάκι, υποκοριστικό του πανί;;;
:confused:
Μπας και εννοείς πανάκΕια ρε θείο;;;
Άντε να σ' το αλλάξω γιατί άμα το δει ο άλλος, ο κύριος ντε, θα μας κράξει...
:wave2:
hidefnick
30/01/2008, 20:41
Να πω και εγώ την εξυπνάδα μου. Συμφωνώ με Tai για Greenpeace καταρχίν. Πολύ το χρήμα παίδες.
Οσον αφορά ελαστικά και λάδια αυτά πλέον ανακυκλώνονται υποχρεωτικά.
Πριν φτάσουμε στην ανακύκλωση πάντως υπάρχει και η κατανάλωση με κάπως ανήσυχη οικολογική συνείδηση. Μπορούμε πχ να ψωνίζουμε γάλα σε tetrapac αντί πλαστικό μπουκάλι, που ξαναλάνσαραν οι οικολογικά ευαίσθητες ελληνικές γαλακτοβιομηχανίες (ξέρετε, αυτοί οι μαλάκες που κοστολογούν 1,5? το λίτρο)
Μπορούμε επίσης να μην αλλάζουμε μηχανάκια κάθε 6 μήνες με καινούργια κλπ κλπ κλπ
Οσο για την ανακύκλωση, αυτό που δεν μας έχουν πει είναι η ενέργεια που πραγματικά χρειάζεται ένα κουτάκι για να ξαναγίνει κουτάκι.
Ασχετο-σχετικό: πριν πολλά χρόνια που λέτε παιδιά μου, είχα το γραφείο κινήσεως σε ΜΤΠ. Καμιά εκατοστή Μ113 μερικά Μ106 ένα Faun περισυλλογής αρμάτων (αχ δίχρονο diesel και ΤΕΡΑΣΤΙΟ) Steyr Reo και λοιπά καταπληκτικά κατασκευάσματα. Συνολική δύναμη μονάδος 30-40 νοματαίοι, μείον μαγείρους γραφείς και βύσματα = 10 οδηγοί. Σκάει που λέτε παιδιά μου σήμα να πάμε στην μπουγατσούπολη να γεμίσουμε καύσιμα. Και πάω ο αφελής φανδάρος να ρωτήσω που να τα βάλουμε αφού όλα τα άρματα τίγκα και όλα τα βυτία επίσης.
Επί μια εβδομάδα ξυπνάγαμε το πρωι, ανάβαμε τα πάντα και τα αφήναμε ρελαντί μέχρι το μεσημέρι. Μετά παιδιά μου πηγαίναμε για φαί και ξεκούραση και όταν ξυπνάγαμε ανάβαμε τα πάντα και τα αφήναμε ρελαντι μέχρι το βράδυ. 4,5 τόνους πετρέλαια και 1-2 βενζίνη κάψαμε. Η χαρά της greenpeace λέμε.
Και εσείς μου λέτε για το κουτάκι.
Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
4,5 τόνους πετρέλαια και 1-2 βενζίνη κάψαμε.:eyepop:
η μίζα του υπουργού επείγει
Και εσείς μου λέτε για το κουτάκι. ελα μου ντε
BELZEBOYLIS
02/02/2008, 16:01
Μπορείτε να σταματήσετε να βλέπετε την ανακύκλωση σαν ένα κουτάκι μπύρας ;;; :confused:
Μπορείτε να σταματήσετε να βλέπετε την ανακύκλωση σαν ένα κουτάκι μπύρας ;;; :confused:
Εχεις δίκιο ρε Κωστα, αυτο προσπαθώ .
Το θρεντάκι αυτο το θεμα εχει.
εμένα μου φαίνονται όλα σαν την πιπίλα ότι τελειώνουν τα ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη μας...........δηλαδή κατεφέραμε μέσα σε 60-70 χρόνια από τη βιομηχανική επανάσταση μέχρι τώρα και εξαντλήσαμε αποθέματα δισεκατομμυρίων ετών?????
και πως γίνεται τα αποθέματα στη σαουδική αραβία τόσα χρόνια να μην έχουν τελειώσει, και τελείωσαν ολόκληρου του πλανήτη?????
είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε, και προσωπιικά πιστεύω ότι είναι αδύνατο για όλα αυτά που παθαίνει ο πλανήτης υπεύθυνος να είναι αποκλειστικά ο άνθρωπος, καταστρέψαμε δηλαδή μέσα σε 100 χρόνια έναν πλανήτη. απλώς όπως όλοι οι πλανήτες άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της ημερομηνίας λήξης του.........ο πλανήτης καταστρέφεται από τα έσω του.......
BELZEBOYLIS
05/02/2008, 17:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από DoctorS
εμένα μου φαίνονται όλα σαν την πιπίλα ότι τελειώνουν τα ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη μας...........δηλαδή κατεφέραμε μέσα σε 60-70 χρόνια από τη βιομηχανική επανάσταση μέχρι τώρα και εξαντλήσαμε αποθέματα δισεκατομμυρίων ετών?????
και πως γίνεται τα αποθέματα στη σαουδική αραβία τόσα χρόνια να μην έχουν τελειώσει, και τελείωσαν ολόκληρου του πλανήτη?????
είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε, και προσωπιικά πιστεύω ότι είναι αδύνατο για όλα αυτά που παθαίνει ο πλανήτης υπεύθυνος να είναι αποκλειστικά ο άνθρωπος, καταστρέψαμε δηλαδή μέσα σε 100 χρόνια έναν πλανήτη. απλώς όπως όλοι οι πλανήτες άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της ημερομηνίας λήξης του.........ο πλανήτης καταστρέφεται από τα έσω του.......
Έχεις απόλυτο δίκιο !!! Δεν είναι δυνατόν να φταίει ο Άνθρωπος για την κατάσταση του πλανήτη … Μεγάλο μέρος της ευθύνης έχουν τα σκιουράκια… , τα γατιά κάνουν μεγάλη ζημιά επίσης , σε ένα ευρωπαϊκό συνέδριο μίλησαν για τον τρυποκάρυδο και τις επιπτώσεις στα δέντρα … Οι μαϊμούδες και οι χιμπατζήδες που τρώνε τις μπανάνες…και μην ξεχνάμε τα μπακακάκια , στην λίμνη Τσιβλού έχουν πάρει την μορφή επιδημίας !!!!! :lol: :wave2:
Έχεις απόλυτο δίκιο !!! Δεν είναι δυνατόν να φταίει ο Άνθρωπος για την κατάσταση του πλανήτη … Μεγάλο μέρος της ευθύνης έχουν τα σκιουράκια… , τα γατιά κάνουν μεγάλη ζημιά επίσης , σε ένα ευρωπαϊκό συνέδριο μίλησαν για τον τρυποκάρυδο και τις επιπτώσεις στα δέντρα … Οι μαϊμούδες και οι χιμπατζήδες που τρώνε τις μπανάνες…και μην ξεχνάμε τα μπακακάκια , στην λίμνη Τσιβλού έχουν πάρει την μορφή επιδημίας !!!!! :lol: :wave2:
δεν παίζεσαι λεμε
:rotflmao: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :rotflmao:
HolyDiver
06/02/2008, 15:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από DoctorS
εμένα μου φαίνονται όλα σαν την πιπίλα ότι τελειώνουν τα ενεργειακά αποθέματα του πλανήτη μας...........δηλαδή κατεφέραμε μέσα σε 60-70 χρόνια από τη βιομηχανική επανάσταση μέχρι τώρα και εξαντλήσαμε αποθέματα δισεκατομμυρίων ετών????? Λογικό συμπέρασμα βασισμένο στην εσφαλμένη αντίληψη ότι τα αποθέματα πετρελαίου δημιουργήθηκαν με τη πάροδο δισεκατομμυρίων ετών. Αντιθέτως δημιουργήθηκαν ουσιαστικά σε μια "στιγμή" αναλογικά με την ηλικία της γης
και πως γίνεται τα αποθέματα στη σαουδική αραβία τόσα χρόνια να μην έχουν τελειώσει, και τελείωσαν ολόκληρου του πλανήτη????? Οι τελευταίες ανακαλύψεις σημαντικών κοιτασμάτων έγιναν το 1969........
είναι πολλά που δεν γνωρίζουμε, και προσωπιικά πιστεύω ότι είναι αδύνατο για όλα αυτά που παθαίνει ο πλανήτης υπεύθυνος να είναι αποκλειστικά ο άνθρωπος, καταστρέψαμε δηλαδή μέσα σε 100 χρόνια έναν πλανήτη. απλώς όπως όλοι οι πλανήτες άρχισε να εμφανίζει τα πρώτα σημάδια της ημερομηνίας λήξης του.........ο πλανήτης καταστρέφεται από τα έσω του....... Στο αγρόκτημα που έχω και οι 2 γεωτρήσεις νερού βρέθηκαν να είναι υψηλές σε νιτρικά (υπολείματα λιπασμάτων και φυτοφαρμάκων). Οι κότες μου πρέπει να φταίνε που κουτσουλάνε όπου βρουν....
BELZEBOYLIS
06/02/2008, 16:28
Τις είχα ξεχάσει τις κότες…..μεγάλη πληγή !!!!!!! :lol: :beer: :beer: :wave2:
Η υπερκατανάλωση είναι σοβαρό πρόβλημα. Αν την περιορίσουμε λίγο όλα θα μειωθούν, σκουπηδια, κουτάκια, ρίποι κλπ. Όσες μονάδες ανακύκλσωσης και να μας φτιάξουν αν δεν σταματήσουμε να καταναλώνουμε σαν ζώα τότε πάλι δεν θα μας φτάνουν (οι μονάδες). Πάντως σε ελαστικά, λάδια, μπαταρίες και τέτοια είναι πολύ καλό το ποσοστό ανακύκλωσης. Σε χαρτί, μέταλλο και γυαλί θέλουμε ακόμα δουλεια.
Για τον θέμα του πλανήτη είναι φανερό ότι τον καταστρέφουμε εμείς. Είμαστε το μόνο απροσάρμοστο είδος πάνω στη Γη που πρέπει να τα γκρεμίσει όλα για να ζήσει. Διάβαζα πιο παλιά ότι οι ελέφαντες και οι ιπποπόταμοι δεν την παλεύουν καθώς έχουν περιοριστεί από θέμα χώρου και αρχίζουν επιθέσεις σε χωριά και τέτοια.
BlackBart
07/02/2008, 13:09
Για τα υαλινα μπουκαλια συγκεκριμενα μονο οι εταιριες εμφιαλωσης παιρνουν πισω αδεια μπουκαλια οταν τα επιστρεφουμε στα super market. πχ μπουκαλια μπυρας.
Τα υαλικα που προερχονται απο ανακυκλωση θρυμματιζονται και πωλουνται στη συνεχεια σε εμπορους κατασκευης αντικειμενων απο γυαλι.
Οπως επισης και τα πλαστικα και τα αλουμινια πωλουνται μετα την ανακυκλωση και τη διαλογη σε εμπορους και μικροεπιχειρησεις κι εκει διαλυονται (τα λυωνουν ολα μαζι) και το υλικο χρησιμοποιειται εκ νεου για την παραγωγη.
Η ανακυκλωση δεν γινεται τοσο για λογους ενεργειακους.Κυριως γινεται για λογους προστασιας του περιβαλλοντος απο την διαθεση αυτων των υλικων στη γη που ειναι καταστροφικη αλλα και για να κανουμε οικονομια σε πρωτες υλες.
Σιγουρα η προσφορα της απλης ανακυκλωσης που κανουμε ολοι μας στην προστασια του περιβαλλοντος ειναι πολυ μικρη σε σχεση με τις τεραστιες καταναλωσεις ενεργειας και τη μηδαμινη επεξεργασια των αποβλητων των μεγαλων εταιριων.
Μη ξεχνατε ομως οτι για να αλλαξει αυτη η κατασταση πρεπει να αντιδρασουμε ολοι μας.
Και για να αντιδρασουν ολοι ειναι απαραιτητη η δημιουργια περιβαλλοντικης ευαισθησιας στους πολιτες κατι που επιτυγχανεται και μεσω της ανακυκλωσης.:wave2:
NA πω και εγω την ταπεινη μου γνωμη, με οση γνωση εχω περι του θεματος.
Η ανακυκλωση ειναι σημαντικη για ολους μας, λιγοι ομως γνωριζουν την σωστη
αντιμετωπιση. Στην Αγγλια εδω και 15 χρονια (μπορει και περισσοτερα) και οχι μονο, υπαρχουν
διαφορετικοι καδοι για καθε ειδος ανακυκλωσης (χαρτι,πλαστικο,γυαλι, αλουμινιο)
οπως και το καθε τι που πεταμε πρεπει να ειναι καθαρο και οχι βρωμικο. ενα βρωμικο
να υπαρχει καταστρεφει ολη την περισυλλογη. γιατι στους δικους μας μπλε καδους
θεωρειτε οτι γινεται κατοπιν διαχωρισμος, πιστευετε πως γινεται αυτο???
Η μηπως θα επρεπε να καθιερωθει ο νομος που εχουν στην γερμανια (νομιζω) που στο
καθε νοικοκυριο αναλογουν και καποια ορισμενα κιλα σκουπιδιων την ημερα και αν το
ξεπερεασεις υπαρχει προστιμο!
Το μεγαλυτερο ποσοστο των σκουπιδιων ειναι το ΠΛΑΣΤΙΚΟ, οτι πιο χειορτερο και
τοξικο, μετρησεις εχουν αποδηξει το μετρο τοξικοτητας που υπαρχει μεσα στα ιδια
μας τα σπιτια, γι αυτο παντα πρπεει να προτιμαμε συσκευασιες σε χαρτι ή σε γυαλι.
Υπαρχουν πολλα δυστυχως που αγνοουμε, και στην ανακυκλωση κακα τα ψεμματα
αλλα νομιζουμε οτι κανουμε, ειμαστε ακομη πολυ πισω.
BlackBart
07/02/2008, 17:42
Συμφωνω με τον eroden οτι ειμαστε πολυ πισω ακομα στο θεμα ανακυκλωσης.
Να πω επισης οτι το πιο σωστο οντως ειναι καθε υλικο να εχει το δικο του καδο, απλα και στους δικους μας μπλε καδους γινεται διαλογη σε ειδικα κεντρα διαλογης ανακυκλωσιμων υλικων (ΚΔΑΥ).
Σε πολλες χωρες του εξωτερικου εφαρμοζεται το προγραμμα 'pay as you throw' που σημαινει οτι πληρωνεις αναλογα με τον ογκο ή τα κιλα των σκουπιδιων που παραγεις, κι οχι αναλογα με τα τετραγωνικα του σπιτιου σου οπως γινεται εδω στο Ελλαντα.
Κατι βεβαια που σε οδηγει να παραγεις λιγοτερα αποριμματα καταλωνοντας λιγοτερο και ανακυκλωνοντας περισσοτερο.
Χαρακτηριστικο παραδειγμα του ποσο πισω ειμαστε σε αυτο το θεμα ειναι οτι σε Ισπανια και Γερμανια ,που εχω παει, δεν σου δινουν πλαστικες σακουλες στα μαγαζια.Στο super market πας με δικες σου χαρτινες ή πανινες σακουλες απο το σπιτι... :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Eaglos
Η υπερκατανάλωση είναι σοβαρό πρόβλημα. Αν την περιορίσουμε λίγο όλα θα μειωθούν, σκουπηδια, κουτάκια, ρίποι κλπ. Όσες μονάδες ανακύκλσωσης και να μας φτιάξουν αν δεν σταματήσουμε να καταναλώνουμε σαν ζώα τότε πάλι δεν θα μας φτάνουν (οι μονάδες). Πάντως σε ελαστικά, λάδια, μπαταρίες και τέτοια είναι πολύ καλό το ποσοστό ανακύκλωσης. Σε χαρτί, μέταλλο και γυαλί θέλουμε ακόμα δουλεια.
Για τον θέμα του πλανήτη είναι φανερό ότι τον καταστρέφουμε εμείς. Είμαστε το μόνο απροσάρμοστο είδος πάνω στη Γη που πρέπει να τα γκρεμίσει όλα για να ζήσει. Διάβαζα πιο παλιά ότι οι ελέφαντες και οι ιπποπόταμοι δεν την παλεύουν καθώς έχουν περιοριστεί από θέμα χώρου και αρχίζουν επιθέσεις σε χωριά και τέτοια.
Νομίζω ότι ο Eaglos το έθεσε καλύτερα από όλους. Σίγουρα η ανακύκλωση είναι μία σωστή στάση ζωής, αλλά αυτό δε λέει τίποτα. Τα προβλήματα που έχει δημιουργήσει στον πλανήτη μας ο Άνθρωπος έχουν να κάνουν με την "οικονομική ανάπτυξη", η οποία σχετίζεται άμεσα με την κατανάλωση ολοένα και περισσοτέρων αγαθών. Η παραγωγή και διανομή αυτών των αγαθών απαιτεί πρώτες ύλες και πηγές ενέργειας. Η εύρεση και "αξιοποίηση" των πρώτων υλών συνδέεται συνήθως με την καταστροφή οικοσυστημάτων (πχ Αμαζόνιος). Οι πηγές ενέργειας που χρησιμοποιούνται είναι κυρίως τα ορυκτά καύσιμα που ευθύνονται για το Φαινόμενο του Θερμοκηπίου.
Δεν ξέρω αν καταστρέφουμε τη Γη, αλλά είμαι βέβαιος ότι καταστρέφουμε τις συνθήκες ζωής του είδους μας. Η Γη θα συνεχίσει να ζει και να διατηρεί τη Ζωή και μετά από την εξάλειψή μας. Το ερώτημα είναι αν θα μπορέσουμε να μετασχηματίσουμε την Παγκόσμια Οικονομία από καταναλωτική σε κάτι άλλο (δεν ξέρω τι), που να επιτρέπει τη διατήρηση όλων αυτών των φυσικών συνθηκών που είμαστε προσαρμοσμένοι.
Πιστεύω ότι η συμπεριφερόμαστε ως ευφυής καρκίνος. Έχουμε αλλοιώσει και παραμορφώσει το σώμα του οργανισμού που μας φιλοξενεί. Αυτός ο οργανισμός αντιδρά, και ίσως αυτό που ονομάζουμε "Αλλαγή του Κλίματος" να μπορούσαμε να το δούμε σαν κάποιο από τα αντισώματα της Γης εναντίον μας. Είτε εμείς επικρατήσουμε, είτε η Γη, το είδος μας θα εκλείψει.
Συγνώμη για τη μεγάλη έκταση του κειμένου.
edmarios
21/02/2008, 10:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
tai Δεν έχεις άδικο σε αυτά που λές.
Απλώς από την μεριά μου κάνω αυτό το ελάχιστο που μπορώ. :wave2:
+100000 και καλο θα ηταν να το κανουμε ολοι το ελαχιστο που μπορουμε...
:wave2: