PDA

View Full Version : Υπανθρωπος...ενα παγκοσμιο φαινομενο

el_hymador
30/01/2008, 13:14
διαβαστε και φριξτε!!!

Driver kills cyclist, sues victim's family for damages

In 2004, 17-year-old Enaitz Iriondo was cycling after sunset near the town of Haro, in Spain. Spanish businessman Thomas Delgado, doing 100 MPH in his Audi A8, hit Iriondo, killing the teenager instantly. The Spanish court found both parties at fault: Iriondo for not wearing any reflective clothing in the dark nor a helmet, Delgado for doing triple-digit speeds. Delgado's insurance company then paid the Iriondo family €33,000 for the death of their son. Cased closed.

Well, not exactly. See, Delgado's car suffered €10,000 in damage, and Delgado spent another €6,000 on rental cars while his was being repaired. So in 2006 he sued Iriondo's parents for €20,000 for his expenses -- and, we guess, a little extra for pain and emotional suffering. His rationale, according to an interview with Spanish newspaper El Pais: "I'm also a victim in all of this, you can't fix the lad's problems, but you can fix mine," and "It's the only way I have to claim my money back."

We don't know if we have the words to describe such an efficiently ruthless reasoning. For Iriondo's mother, Rosa Trinidad (pictured), "Before the lawsuit we thought the poor guy would find it hard to live the rest of his life with the thought of having caused our son's death. This was the final straw, a kick in the teeth." That will have to do for now. To say the least.

απο

http://www.autoblog.com/

LsKostas
30/01/2008, 13:44
Spanish businessman

οι χειροτεροι αλητες φορανε γραβατα,παγκοσμια αληθεια...

:(

sergiosm
30/01/2008, 13:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
οι χειροτεροι αλητες φορανε γραβατα,παγκοσμια αληθεια...

:(

τσ τσ

με Audi Α8 μπορεί να φόραγε και ... παπιγιόν

:rotflmao: :rotflmao:

cartman
30/01/2008, 14:04
Άντε ρε τον καραγκιόζη που θέλει και χρήματα! Το ζώο!
Τα λεφτά είναι το ποιό σημαντικό πράγμα για τον τύπο! Τύψεις? Τί είναι αυτό? Ή μάλλον ναί έχει τύψεις που προκάλεσε 10000$ ζημιά στο αμάξι του!
Πραγματικά υπάνθρωπος!
Τέλος!

:a016: :a016: :a016:

pissaman
30/01/2008, 14:16
Επειδή έχω βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, θέλω να σας ρωτήσω το εξής:
Αν στο δρόμο, μέσα στο σκοτάδι περπατάει κάποιος με μαύρα ρούχα και πέσει στις ρόδες σας και τον χτυπήσετε, τι θα πείτε?
Το δημοσίευμα που βλέπουμε, δεν διευκρινίζει που έγινε το ατύχημα. Αν ο πιτσιρικάς, ήταν στο μέσο του δρόμου, χωρίς αντανακλαστικά χωρίς τίποτα, δεν έχει μερίδιο ευθήνης?
Σίγουρα φταίει και αυτός, και από τη στιγμή που χάθηκε μια ζωή ίσως δεν θα έπρεπε να κινηθεί έτσι, αλλά αν ο πιτσιρικάς δεν ήταν στη μέση του δρόμου (αν ήταν) δεν θα είχε γίνει τίποτα.
Μην καταδικάζουμε λοιπόν, αν δεν έχουμε πλήρη εικόνα

el_hymador
30/01/2008, 14:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman
Επειδή έχω βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, θέλω να σας ρωτήσω το εξής:
Αν στο δρόμο, μέσα στο σκοτάδι περπατάει κάποιος με μαύρα ρούχα και πέσει στις ρόδες σας και τον χτυπήσετε, τι θα πείτε?
Το δημοσίευμα που βλέπουμε, δεν διευκρινίζει που έγινε το ατύχημα. Αν ο πιτσιρικάς, ήταν στο μέσο του δρόμου, χωρίς αντανακλαστικά χωρίς τίποτα, δεν έχει μερίδιο ευθήνης?
Σίγουρα φταίει και αυτός, και από τη στιγμή που χάθηκε μια ζωή ίσως δεν θα έπρεπε να κινηθεί έτσι, αλλά αν ο πιτσιρικάς δεν ήταν στη μέση του δρόμου (αν ήταν) δεν θα είχε γίνει τίποτα.
Μην καταδικάζουμε λοιπόν, αν δεν έχουμε πλήρη εικόνα

:eyepop:

ακομα και 110% να ηταν φταιξιμο του ποδηλατη, πως ειναι δυνατον να εχει καποιος το θρασος να ζηταει χρηματα απο τους γονεις του;;!!

και στην συγκεκριμενη περιπτωση, διαβασες πιστευω οτι ο τυπος πηγαινε με πολυ περισσοτερα πανω απο το οριο...

pissaman
30/01/2008, 14:31
Όπως έγραψα και παραπάνω, έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση.
Βρέθηκε άνθρωπος, μεθυσμένος, με μαύρα ρούχα στις 2.00 το πρωί στη μεσαία λωρίδα στην εθνική οδό.
Ο θεός να συγχωρέσει την ψυχή του, αλλά εγώ έφτυσα αίμα για να ξελασπώσω από τους δικούς του. Και πήραν και 50.000?
Σε αυτό το φόρουμ, έχω διαβάσει ΧΙΛΙΑΔΕΣ φορές, ανθρώπους που βρίζουν τις γριές κτλ κτλ όταν πετάγονται στο δρόμο.
Διάβασα ότι ο Α8 έτρεχε με 160, δεν διάβασα πουθενά όμως, ότι ανέβηκε ένα πεζοδρόμιο ή κάτι τέτοιο. Επίσης δεν διάβασα αν ο πιτσιρικάς πετάχτηκε ή ακόμα και σε τι δρόμο ήταν.
Γιατί σίγουρα με 160 δεν ήταν στο στενάκι της γειτονιάς του.
Αυτό που διάβασα επίσης είναι ότι ο πιτσιρικάς δεν είχε αντανακλαστικά ώς όφειλε.
Άρα η ευθύνη είναι κοινή. Οπότε μην καταδικάζουμε τον έναν ή τον άλλο.
Επίσης, δεν ξέρουμε, οι γονείς του πιτσιρικά τι του είπαν και πως κινήθηκαν εναντίον του Α8.
Εύχομαι σε κανέναν να μη συμβεί ποτέ αυτό, αλλά αν κάτσει κάποιος και ακούσει ιστορίες για το πως έγιναν κάποια τροχαία, αλλά και το τι έλεγαν οι συγγενείς προκειμένου να πάρουν φράγκα από τον φραγκάτο ή από τις ασφαλιστικές, μάλλον θα είχε αντίθετη άποψη.

Επαναλαμβάνω ότι ΊΣΩΣ κακώς κινείται δικαστικά ενάντια στους γονείς του παιδιού, αλλά αν δεν έχουμε πλήρη εικόνα είναι τουλάχιστον άκυρο να πέρνουμε θέση υπέρ του ενός ή του άλλου

alximistis
30/01/2008, 14:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
:eyepop:

ακομα και 110% να ηταν φταιξιμο του ποδηλατη, πως ειναι δυνατον να εχει καποιος το θρασος να ζηταει χρηματα απο τους γονεις του;;!!

και στην συγκεκριμενη περιπτωση, διαβασες πιστευω οτι ο τυπος πηγαινε με πολυ περισσοτερα πανω απο το οριο...

Σε αυτόν τον τόπο ποτέ μα ποτέ δεν θα καταλάβουμε τον όρο ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ!!!
Πολύ σωστά ο φίλος Χυμάδης λέει ότι ο τύπος πήγαινε πάνω από το όριο αλλά αυτό ΔΕΝ λέει κάτι.
Το χειρότερο είναι το πρώτο. Είναι ΘΡΑΣΟΣ είναι ΝΤΡΟΠΗ να ζητάς χρήματα από τους γονείς του νεκρού! ΑΙΣΧΟΣ! Αυτό είναι η υπέρτατη ξεφτίλα! Και στέκομαι μόνο σε αυτό.

Τώρα μιλώντας οδηγικά ας το πούμε έτσι, λυπάμαι αλλά όντως και ο ποδηλάτης έχει ευθύνη! Το γιατί το εξηγεί πολύ σωστά ο Pissaman πριν.
Δυστυχώς... :(

sergiosm
30/01/2008, 14:37
αλλά αν ο πιτσιρικάς δεν ήταν στη μέση του δρόμου (αν ήταν) δεν θα είχε γίνει τίποτα.

Και αν ο οδηγός δεν πήγαινε με 100 μίλια, δηλαδή περίπου 160 χλμ πάλι δεν θα γινόταν τίποτα ...

Από τη στιγμή που το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ, νομικά τουλάχιστον έχει δικαίωμα να το κάνει...

Από κει και πέρα -για μένα- η συμπεριφορά αυτή είναι κάφρικη ....

cartman
30/01/2008, 15:17
Φίλε Pissaman εσύ ζήτησες χρήματα απο τους συγγενείς του μεθυσμένου? Αν όχι, γιατί όχι? Θα μπορούσες να το κάνεις με καθαρή συνείδηση? Δεν είναι τουλάχιστον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ? Δεν πρέπει να είναι κάποιος πολύ "λίγος" για να το κάνει, όσο και αν του κόστισε σε χρήμα?

Κατά τα άλλα έχεις και εσύ δίκαιο σε αυτά που λές για συνυπαιτιότητα, αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο!

mats8282
30/01/2008, 16:47
Και πως θα κανει σερβις στο Α8 ο ανθρωπος ρε παιδια?Να μην βαλει καμμια βιζον παραπανω και η γυναικα του?

Στεκει η μυνηση του νομικα....αλλα ηθικα ειναι το λιγοτερο απανθρωπη....

Κριμα...

CIRUS
30/01/2008, 17:41

Ο θεός να συγχωρέσει την ψυχή του, αλλά εγώ έφτυσα αίμα για να ξελασπώσω από τους δικούς του. Και πήραν και 50.000?

δε θέλω να αμφισβητίσω τίποτα από αυτά που λες και μπορεί να έχεις δίκιο σε μερικά πράγματα
αλλά το να λες <<και πήραν και 50.000?>> δεν κολάει δηλαδή δεν κατάλαβα πολλά νομίζεις οτι τους έδωσες???? και 5.000.000? να μου έδινες αν μου έπερνες μια ζωή να τα χέσω ρε φίλε!!!!!!

φιλικά:wave2:

project.breeze
30/01/2008, 18:05
Εγώ απορώ πάντως.Τα λεφτά αυτά αν τα πάρει από τους γονείς του παιδιού,όταν θα πάει να τα ξοδέψει κάπου πώς θα αισθανθεί ρε γαμώτο;Pissaman συμφωνώ μαζί σου,αφού το άρθρο λέει πως υπήρχε συνυπαιτιότητα έτσι θα είναι αλλά όχι απλα αυτό και 100% ευθύνη του ποδηλάτη να ήταν,όση ζημιά και να πάθαινε το αυτοκίνητό μου δεν θα είχα το θράσος να πάω στους γονείς του παιδιού (από την στιγμή μάλιστα που είμαι και ματσωμένος επιχειρηματίας) και να ζητήσω λεφτά.Ήμαρτον δηλαδή,αν είναι δυνατόν...

staffaki
30/01/2008, 20:02
vasika prepei na ksexorisoume to ena thema apo to allo.
oposdipote iparxi eythini kai ton dio kata ti gnomi mou 50-50.alla re paidia an exeis skotosei enan anthropo kai zitas xrimata mi skeptomenos ton pono tou allou einai epieikos apradekto.o tipos einai gia klamata an sigrinei tin apolia mias zois metin uliki fthora.aisxos....

:wave2:

pelargos1
31/01/2008, 08:30
Νταξ μωρε ειχαν περασει και δυο χρονια :bigcry: :bigcry:

Αν και προφανως εχουμε περιορισμενες πληροφοριες ,το αξιο συζητησης ειναι μαλλον το οτι ο τυπος ηταν φραγκατος.Πες οτι εισαι κακομοιρης και σκοτωνεις ετσι καποιον που εφταιγε και το αυτοκινητο παει στα σκουπιδια και δεν μπορεις να δουλεψεις.Τοτε ισως (η ηθικη διασταση ακομα και σ'αυτο το θεμα ειναι υποκειμενικοτατη) μπορει να σκεφτεις οτι ¨αξιζει¨ να διεκδικησεις κατι.

Αλλα ο γελοιος ο φραγκατος τι ηθελε?Να αναπληρωσει την χασουρα?Να συμπληρωσει το εισοδημα του?

Εδω ειναι τα κενα της Δικαιοσυνης.Το δικαιωμα το εχει μεν αλλα την κοινωνικη-ηθικη διασταση δυσκολα την ενσωματωνεις σε ενα νομο.

Ρε αυτοδικια ρεεεεεεεεεεεεεεεεε.

:mad: :mad: :mad: :mad: :mad:

pissaman
31/01/2008, 09:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
Φίλε Pissaman εσύ ζήτησες χρήματα απο τους συγγενείς του μεθυσμένου? Αν όχι, γιατί όχι? Θα μπορούσες να το κάνεις με καθαρή συνείδηση? Δεν είναι τουλάχιστον ΑΠΑΝΘΡΩΠΟ? Δεν πρέπει να είναι κάποιος πολύ "λίγος" για να το κάνει, όσο και αν του κόστισε σε χρήμα?

Κατά τα άλλα έχεις και εσύ δίκαιο σε αυτά που λές για συνυπαιτιότητα, αλλά άλλο το ένα άλλο το άλλο!
Δεν ζήτησα για δύο λόγους:
α. Γιατί ο νόμος τότε στην ελλάδα δεν το υποστήριζε και
β. Γιατί το κόστος το δικό μου ήταν μικρό. Το αυτοκίνητο μου βγήκε άχρηστο, αλλά ήταν ένα παλιό golf του 88 και η αξία του ήταν 2000.
Το θέμα είναι άλλο, εγώ σώθηκα γιατί φορούσα τη ζώνη, αν όμως είχα χτυπήσει, δε θα έπρεπε να αποζημιωθώ?
Αν όμως ήταν κάποιος από εσάς στα δικαστήρια να δείτε τι έλεγαν για εμένα, τότε θα τρελαινόσασταν! Μέχρι και πρεζάκι με είπαν!
Και μια και μιλάμε για οικονομική κατάσταση, να σας πω ότι: Ο δικός μου ήταν βιομήχανος, με 23 ακίνητα, δικό του εργοστάσιο και κότερο! Τώρα που αυτός είναι ο ποιο πλούσιος τον κάνει λιγότερο θύμα ή περισσότερο θύτη?:rolleyes:

pissaman
31/01/2008, 09:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
δε θέλω να αμφισβητίσω τίποτα από αυτά που λες και μπορεί να έχεις δίκιο σε μερικά πράγματα
αλλά το να λες <<και πήραν και 50.000?>> δεν κολάει δηλαδή δεν κατάλαβα πολλά νομίζεις οτι τους έδωσες???? και 5.000.000? να μου έδινες αν μου έπερνες μια ζωή να τα χέσω ρε φίλε!!!!!!

φιλικά:wave2:
Τα 50 που πήραν είναι τραγικά πολλά!
Και το δικαιολογώ ώς εξής:
ΔΕΝ ανέβηκα στο πεζοδρόμιο να τον χτυπήσω. Ήταν ένας ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ που ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ. Μπορείς να φανταστείς στην εθνική οδό να έρχεται ένας μεθυσμένος να πέσει πάνω σου? Δεν την πήρα εγώ τη ζωή! Αυτό το πράγμα μόνο αυτοκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί.
ΑΝ αυτός ο μεθυσμένος, αντί να πέσει σε ένα αυτοκίνητο, έπεφτε πάνω σε μία μηχανή μπορείτε να μου πείτε ποιος θα χτυπούσε ποιο πολύ?
Αν κάποιος μηχανόβιος τον έβλεπε και στην προσπάθεια να τον αποφύγει έπεφτε και χτυπούσε ποια θα ήταν η θέση μας.
Εγώ δεν λέω ότι καλά έκανε ο Α8 και ζητάει λεφτά ή όχι, αλλά δεν πέρνω θέση αν δεν ξέρω ΌΛΑ τα δεδομένα!!!
Στο δρόμο καλώς ή κακώς συμβαίνουν πολλά. Την υπαιτιότητα όμως, δεν την κρίνω βάση της οικονομικής επιφάνειας κάποιου. Ούτε με τι απώλειες υπέστει. Την κρίνω βάση του νόμου.

sergiosm
31/01/2008, 11:04
Τα 50 που πήραν είναι τραγικά πολλά!
Και το δικαιολογώ ώς εξής:
ΔΕΝ ανέβηκα στο πεζοδρόμιο να τον χτυπήσω. Ήταν ένας ΜΕΘΥΣΜΕΝΟΣ που ΠΕΡΠΑΤΟΥΣΕ στην ΕΘΝΙΚΗ ΟΔΟ. Μπορείς να φανταστείς στην εθνική οδό να έρχεται ένας μεθυσμένος να πέσει πάνω σου? Δεν την πήρα εγώ τη ζωή! Αυτό το πράγμα μόνο αυτοκτονία μπορεί να χαρακτηριστεί.
ΑΝ αυτός ο μεθυσμένος, αντί να πέσει σε ένα αυτοκίνητο, έπεφτε πάνω σε μία μηχανή μπορείτε να μου πείτε ποιος θα χτυπούσε ποιο πολύ?
Αν κάποιος μηχανόβιος τον έβλεπε και στην προσπάθεια να τον αποφύγει έπεφτε και χτυπούσε ποια θα ήταν η θέση μας.
Εγώ δεν λέω ότι καλά έκανε ο Α8 και ζητάει λεφτά ή όχι, αλλά δεν πέρνω θέση αν δεν ξέρω ΌΛΑ τα δεδομένα!!!
Στο δρόμο καλώς ή κακώς συμβαίνουν πολλά. Την υπαιτιότητα όμως, δεν την κρίνω βάση της οικονομικής επιφάνειας κάποιου. Ούτε με τι απώλειες υπέστει. Την κρίνω βάση του νόμου.

+ 10000

έτσι όπως το περιγράφεις θα έπρεπε να απαλλαγείς.
αλλά τί να λέμε τώρα ...
τα παμε και στο άλλο thread

pissaman
31/01/2008, 17:27
http://edition.cnn.com/2008/WORLD/europe/01/30/spain.luxury.car/index.html
Προσέξτε τι γράφει στο μέσο του κειμένου:
" Iriondo Trinidad's father told CNN he heard the screeching of the car from the campgrounds. The teen was struck from behind and dragged 106 meters (347 feet) along the rural highway, the father said.

A traffic report said Delgado was traveling 113 km per hour (70 mph) in an area where the speed limit is 90 km (55 mph). An independent expert hired by Trinidad's family said Delgado was going 173 km per hour (107 mph)."

Σίγουρα λοιπόν ο φραγκάτος έτρεχε, αλλά ο πιτσιρικάς ήταν μέσα στην εθνική οδό πηγαίνοντας από ένα χωριό στο άλλο.
Σε συνδυασμό λοιπόν με το προηγούμενο κείμενο που λέει ότι δεν είχε και αντανακλαστικά στο ποδήλατο του έχουμε μοιραίο αποτέλεσμα.
Επιμένω λοιπόν ότι ίσως είναι απάνθρωπο να κάνεις τέτοια αγωγή, αλλά ΑΝ η συμπεριφορά των γονέων ήταν : Δώσε μας γκαφρά να μην το προχωρήσουμε, εγώ δηλώνω ότι στη θέση του θα τους έκανα αγωγή και θα τους ζητούσα ότι είχαν και δεν είχαν.
Και πιστεύω ότι όποιος πηγαίνει στο δρόμο τρέχοντας ή όχι, όταν ο άλλος του πεταχτεί στις ρόδες του, αυτό θα πει!

Lupo
31/01/2008, 18:22
Από το πρώτο ποστ σκεφτόμουν πόσο άδικο ήταν για το παιδί, αλλά και ότι ίσως και να μην έφταιγε ο οδηγός του αυτοκινήτου.

Συμφωνώ με τον pissaman.

stavrogin
31/01/2008, 18:24
Σιγουρα ακουγεται σκληρο,μα μπορει να εκανε μυνηση ο φραγκατος για να γλητωσει περισσοτερρες μυνησεις και δικαστηρια απο την οικογενεια του παιδιου.Να τους κοψει την ορεξη κατα καποιο τροπο.
Τι να πεις!Νεα ηθη ,νεες εποχες.
Πισσαμαν ,εμπλεξες σε παλιοκατασταση,ετσι οπως το λες ειναι σαν να ειχε ο τυπος αυτοκτονικες τασεις.Κι εμεις μεθαμε αλλα δεν περπαταμε τις εθνικες μεθυσμενοι.

el_hymador
31/01/2008, 18:26
ρε σεις το θεμα δεν ειναι ποιος φταει στην συγκεκριμενη περιπτωση, αλλα το να πας και να ζητας λεφτα απο του γονεις (και οχι απο την ασφαλιστικη) την στιγμη που το παιδι τους ειναι νεκρο, προκειμενου να αποκαταστησεις υλικες ζημιες και να παρεις επισης οσα χαλασες σε ταξι και νοικιαρικα αυτοκινητα...

ε για μενα τουλαχιστον ειναι πολυ!

Lupo
31/01/2008, 19:21
Έχεις δίκιο ρε χυμαδώρ στο ότι έπρεπε να ζητήσει από την ασφαλιστική.
Όχι από τους γονείς, που είχαν τον πόνο τους.
Αλλά ίσως να μην το έκανε για τα λεφτά.Ίσως για να σταματήσει τις μηνύσεις εναντίον του, ενώ πραγματικά δεν είχε και όλη την ευθύνη.

Μπροστά μου συνέβη, στην Συγγρού, να κατεβαίνει πιτσιρικάς με τ'αυτοκίνητο του , με περίπου 100.
Ξαφνικά, μεθυσμένος(λιώμα) πήδηξε μέσα από το διάζωμα μπροστά του στα 5 μέτρα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες. Μπόρεσε και το απέφυγε χτυπώντας απλά το χέρι του. Έφερε τρελές σβούρες χτυπώντας στο διάζωμα, κι έσκασε με πολύ ταχύτητα στο πεζοδρόμιο, λιγότερο από ένα μέτρο από μένα που ήμουν με τα πόδια, μισο-πέταξε , κι έσκασε πάνω σε παρκαρισμένο φορτηγό.
Ο μεθυσμένος, είχε μόνο την σούρα του, και λίγες γρατζουνιές στο χέρι. Ο πιτσιρικάς οδηγός, από θαύμα, δεν είχε ούτε γρατζουνιά, ενώ όλο τ'αυτοκίνητο του, είχε γίνει κ@λος, εκτός από την θέση και την πόρτα του οδηγού. Εγώ είχα μείνει στήλη άλατος χωρίς να έχω καταλάβει αν είδα εφιαλτη ή όχι.
Αν δεν είμασταν όλοι τόσο τυχεροί, ποιος έφταιγε? Ποιός έπρεπε να πληρώσει τον άλλον, ή την οικογένεια του? Εγώ στκόμουν στο πεζοδρόμιο. Ο οδηγός, οδηγούσε στον δρόμο του(και με 200 να πήγαινε δεν θεωρώ ότι είχε ευθύνη).
Ακόμα, θεωρώ τον πιτσιρικά-οδηγό, γάτο που γλύτωσε τον πεζό.
Αλλά αν ήταν αλλιώς τα πράγματα, δεν βλέπω γιατί να μην έπρεπε να αποζημιωθεί.

cartman
01/02/2008, 02:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Lupo
... Ο οδηγός, οδηγούσε στον δρόμο του(και με 200 να πήγαινε δεν θεωρώ ότι είχε ευθύνη)...

:nono:

Για αυτό υπάρχουν τα όρια ταχύτητας και πρέπει να τηρούνται ιδιαίτερα στις πόλεις! Μπάς και προλάβει ο οδηγός να αντιδράσει σωστά σε στραβή (πεζός κ.τ.λ). Σίγουρα φταίει ο πεζός, αλλά αν τρέχει ο οδηγός τότε έχει ευθύνη και μάλιστα μεγάλη! (σκέψου ότι αν δεν τρέχει, σπάνια θα γίνει μεγάλη ζημιά ή/και θάνατος του πεζού)
Γενικά συμφωνώ με el_hymedor στο προηγούμενο ποστ.

Lupo
01/02/2008, 06:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
:nono:

Για αυτό υπάρχουν τα όρια ταχύτητας και πρέπει να τηρούνται ιδιαίτερα στις πόλεις! Μπάς και προλάβει ο οδηγός να αντιδράσει σωστά σε στραβή (πεζός κ.τ.λ). Σίγουρα φταίει ο πεζός, αλλά αν τρέχει ο οδηγός τότε έχει ευθύνη και μάλιστα μεγάλη! (σκέψου ότι αν δεν τρέχει, σπάνια θα γίνει μεγάλη ζημιά ή/και θάνατος του πεζού)
Γενικά συμφωνώ με el_hymedor στο προηγούμενο ποστ.
Δεκτόν και με βρίσκεις σύμφωνο, αλλά δεν είναι μαθηματικά. 1+1=2
Αν είμαι αναμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πεταχτώ μπροστά σου, στα 2 μέτρα , την ώρα που περνάς, κι εσύ πηγαίνεις με 50 χλμ, πιστεύεις ότι θα προλάβεις?
Όσο για το αν δεν τρέχει, δεν θα γίνει μεγαλη ζημιά και θάνατος του πεζού, είναι μεγάλη κουβέντα, και δεν πρέπει να γίνει εδώ. Απλά σκέψου, να ρίξεις μια μπουνιά με ΜΟΝΟ 40 χλμ σε μια σιδερένια μάζα. Δεν είναι καθόλου λίγο.

Για να μην παρεξηγηθούμε, κι εγώ θεωρώ ότι μέσα στην πόλη ΔΕΝ τρέχουμε ,
αλλά δεν θεωρώ ότι τα όρια ταχύτητας δεν είναι σωστά,
ότι δεν σκοτώνει η ταχύτητα αλλά ΚΑΙ κάποιος άλλος λόγος,
και ότι δεν είναι το θέμα για να κάνουμε μια τέτοια συζήτηση .(που άλλωστε έχουμε κάνει σε δεκάδες άλλα threads)

:beer: :beer: :beer:

cartman
01/02/2008, 13:58
Δεκτόν και με βρίσκεις σύμφωνο, αλλά δεν είναι μαθηματικά. 1+1=2
Αν είμαι αναμεσα σε παρκαρισμένα αυτοκίνητα και πεταχτώ μπροστά σου, στα 2 μέτρα , την ώρα που περνάς, κι εσύ πηγαίνεις με 50 χλμ, πιστεύεις ότι θα προλάβεις?
Όσο για το αν δεν τρέχει, δεν θα γίνει μεγαλη ζημιά και θάνατος του πεζού, είναι μεγάλη κουβέντα, και δεν πρέπει να γίνει εδώ. Απλά σκέψου, να ρίξεις μια μπουνιά με ΜΟΝΟ 40 χλμ σε μια σιδερένια μάζα. Δεν είναι καθόλου λίγο.

Συμφωνώ :a013:

Μακάρι φίλε μου να τηρούμε όλοι τα όρια (κάτι που ιδιαίτερα εμείς με μηχανές ΔΕΝ κάνουμε αλλά έχουμε απαίτηση οι άλλοι να το κάνουν) και τα υπόλοιπα είναι δευτερεύων!

:beer: :beer: :wave2:

sergiosm
01/02/2008, 14:28
Αν δεν είμασταν όλοι τόσο τυχεροί, ποιος έφταιγε? Ποιός έπρεπε να πληρώσει τον άλλον, ή την οικογένεια του? Εγώ στκόμουν στο πεζοδρόμιο. Ο οδηγός, οδηγούσε στον δρόμο του

Στο παράδειγμα που λες φταίει ο πεζός.

Όμως η περίπτωση της συζήτησης είναι ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ.
Γιατί ναι μεν μπορεί να έφταιγε και ο ποδηλάτης, έφταιγε όμως ΚΑΙ ο οδηγός και προφανώς η ευθύνη του ήταν μεγαλύτερη απο αυτή του ποδηλάτη.

Άλλο το ένα άλλο το άλλο..

Lupo
01/02/2008, 14:38
Σέργιο,
στις εθνικές οδούς απαγορεύεται η κίνηση πεζών,ποδηλάτων και κανονικά, μοτοποδηλάτων.
Για τους λόγους ακριβώς που συνέβη το δυστύχημα.
Δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος φίλε μου, αλλά κατάλαβα ότι ήταν σε εθνική οδό.

Έτσι όπως το βλέπω , είναι σαν να πηγαίνω στην πχ, Κορίνθου-Τριπόλεως και να πηγαίνει και ένας ποδηλάτης, με μαύρα ρούχα, μεσα στην νύχτα.
Και με 120 αν πήγαινα, αν μου έφευγε λίγο τ'αυτοκίνητο από την νύστα? Η αν ο ποδηλάτης έχανε την ισορροπία του και έπεφτε μπροστά μου?

Στο μόνο που συμφωνώ, είναι ότι είναι πολύ "άγριο", να πάει κάποιος στον γονιό που έχασε παιδί και να πει, θέλω λέφτά για το φτερό που πάνω του σκοτώθηκε το παιδί.

sergiosm
01/02/2008, 14:54
Σέργιο,
στις εθνικές οδούς απαγορεύεται η κίνηση πεζών,ποδηλάτων και κανονικά, μοτοποδηλάτων.
Για τους λόγους ακριβώς που συνέβη το δυστύχημα.
Δεν ξέρω αν κατάλαβα λάθος φίλε μου, αλλά κατάλαβα ότι ήταν σε εθνική οδό.

Έτσι όπως το βλέπω , είναι σαν να πηγαίνω στην πχ, Κορίνθου-Τριπόλεως και να πηγαίνει και ένας ποδηλάτης, με μαύρα ρούχα, μεσα στην νύχτα.
Και με 120 αν πήγαινα, αν μου έφευγε λίγο τ'αυτοκίνητο από την νύστα? Η αν ο ποδηλάτης έχανε την ισορροπία του και έπεφτε μπροστά μου?

Στο μόνο που συμφωνώ, είναι ότι είναι πολύ "άγριο", να πάει κάποιος στον γονιό που έχασε παιδί και να πει, θέλω λέφτά για το φτερό που πάνω του σκοτώθηκε το παιδί.

Φίλε Νικόλα,

αν διαβάσεις αυτό που έγγραψα λίγο παραπάνω:

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Από τη στιγμή που το δικαστήριο έκρινε ότι υπήρχε ΣΥΝΥΠΑΙΤΙΟΤΗΤΑ, νομικά τουλάχιστον έχει δικαίωμα να το κάνει...

Από κει και πέρα -για μένα- η συμπεριφορά αυτή είναι κάφρικη ....
θα δεις ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Απλά επισήμανα ότι στη μία περίπτωση (του πεζού στη συγγρού) η ευθύνη ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του πεζού, ενώ στην περίπτωση της συζήτησης κρίθηκε ότι η ευθύνη βάρυνε και τους δύο.

Lupo
01/02/2008, 14:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
Φίλε Νικόλα,

αν διαβάσεις αυτό που έγγραψα λίγο παραπάνω:

θα δεις ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί σου.

Απλά επισήμανα ότι στη μία περίπτωση (του πεζού στη συγγρού) η ευθύνη ήταν ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ του πεζού, ενώ στην περίπτωση της συζήτησης κρίθηκε ότι η ευθύνη βάρυνε και τους δύο.
Σωστός :blush:

:beer: :beer:

sergiosm
01/02/2008, 14:59
Σωστός :blush: