PDA

View Full Version : ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΑΥΡΙΑΝΗ ΑΡΓΙΑ

AUFGEBRACHT
30/01/2008, 21:13
Καλησπέρα σε όλους. Μιας και εδώ καταθέτουμε τους προβληματισμούς μας, με αφορμή την αυριανή αργία του Δημοσίου τομέα (το Δ με κεφαλαίο-Δημόσιο όπως Δέος…), αναρωτιέμαι αν είμαι ο μόνος ο οποίος νόμιζε μέχρι τώρα όπως τίτλος του μακαριστού αρχιεπισκόπου ήταν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος. Φαίνεται ότι ο πραγματικός τίτλος ήταν Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πασών των δημοσίων υπαλλήλων. Όλα κατέρρευσαν μέσα μου…από τη στιγμή που άκουσα την είδηση για την αυριανή αργία δεν σας κρύβω ότι πέρασαν αρκετές σκέψεις από το μυαλό μου μερικές από τις οποίες τις μοιράζομαι μαζί σας:
Καταρχάς όλα όσα μας είχαν μάθει στο σχολείο- ή καλύτερα- όλα όσα μας έκρυβαν από τα σχολικά βιβλία. Το γεγονός της σύμπλευσης ΜΟΝΟ του Δημοσίου στο θρήνο της εκκλησίας, για μένα είναι σημάδι πως το μεγάλο Δ ήταν άρρηκτα δεμένο με την Εκκλησία σε όλους τους αγώνες του Γένους. Ποτέ δε μάθαμε πως 400 χρόνια σκλαβιάς η κοινή αναφορά των Ελλήνων ήταν η θρησκεία, η γλώσσα και η γραφειοκρατία του Δημοσίου. Γιατί ενώ όλα τα βιβλία αναφέρουν πως ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε το λάβαρο της Επανάστασης, κανείς δεν αναφέρει τον υπάλληλο ο οποίος πρωτοκόλλησε την απόφαση για την επανάσταση; Γιατί κανείς δεν αναφέρει ότι στη μάχη στο Μανιάκι δίπλα στον Παπαφλέσσα ένας δημόσιος υπάλληλος κράταγε τα πρακτικά της μάχης;
Τι θα γίνει με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι λόγω απόστασης ή μη κατοχής κάποιου οχήματος δε θα μπορέσουν να παραβρεθούν στην κηδεία; Μήπως το κράτος πρέπει να μεριμνήσει για αυτούς; Μήπως λόγω ανύπαρκτων επιδομάτων πρέπει να τους καταλογιστεί ένα επίδομα ψυχικής οδύνης; Μήπως το κράτος πρέπει να τους δώσει ένα κονδύλι για την αγορά μαύρων ρούχων και επίδομα καθαριότητας καθώς λόγω οδυρμού υπήρξα αυτόπτης μάρτυρας δημοσίων υπαλλήλων οι οποίοι σε ένδειξη οδύνης έσκιζαν τα ρούχα τους και έριχναν στάχτη στα μαλλιά τους. ;
Γιατί ενώ η ανάδειξη νέου Αρχιεπισκόπου θα γίνει στις 7 Φεβρουαρίου οι άνθρωποι αυτοί να αναγκάζονται ακέφαλοι μέχρι το διάστημα αυτό να αναγκάζονται να δουλεύουν; Δεν πρέπει να τους δοθεί άδεια μετ’ αποδοχών μέχρι τότε; Ως πότε οι δημόσιοι υπάλληλοι γαμώτο θα είναι τα αποπαίδια της παραγωγικής διαδικασίας;
Γιατί αναγκάζουν τους ανθρώπους αυτούς να επιστρέψουν μετά από τέτοιο θρήνο Παρασκευή στην εργασία τους αντί να έχουν από Πέμπτη μέχρι Κυριακή αργία; ΑΙΣΧΟΣ!!!! Ντρέπομαι για το κράτος που ζω!!!! Που είναι ο μέχρι τώρα ακρογωνιαίος λίθος ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ-ΔΗΜΟΣΙΟ; Ποιος εβραιομασωνικός δάκτυλος βρίσκεται πίσω από όλα αυτά; Γιατί δεν έχει βγει να τα καταγγείλει ο Άδωνις Γεωργιάδης;

Σοβαρά τώρα ρε παιδιά…ΔΕ Γ@@@@@@Ι λέω εγώ επιτέλους αυτοί οι κρατούντες; Βρείτε μου ένα σοβαρό κράτος που να παραπονιέται για κακή παροχή υπηρεσιών στη δημόσια διοίκησή του και παράλληλα να επιδοτεί την τεμπελιά με κουτοπονηριές. Για να μην παρεξηγηθώ δεν έχω τίποτα με την Εκκλησία, ειλικρινά λυπάμαι που- ασχέτως από τη γνώμη που ο καθένας είχε για τον Μακαριστό Χριστόδουλο- έφυγε από τη ζωή… Η οργή μου είναι από το παράλογο αυτής της αυριανής αργίας...Ευχαριστώ για τη φιλοξενία!

zolotas
30/01/2008, 21:21
Αρχικά δημιουργήθηκε από AUFGEBRACHT
Τι θα γίνει με όλους τους δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι λόγω απόστασης ή μη κατοχής κάποιου οχήματος δε θα μπορέσουν να παραβρεθούν στην κηδεία;

α ρε πουστη μου ,δεν ανοιγα μια ψαροταβερνα να κονομαω απο αργιες και απεργιες ..........

mats8282
30/01/2008, 21:31
Βλεπεις το παγοβουνο αλλα κατηγορεις την κορυφη δηλαδη τους υπαλληλους.

Καταρχας μιλαμε για τον καθαρο δημοσιο τομεα και οχι τον ευρυτερο.

ΔΗλαδη ΟΤΕ,ΔΕΗ κτλ θα λειτουργησουν κανονικα.

Σχολεια και καποιες αμιγως δημοσιες υπηρεσιες θα παραμεινουν κλειστες.

Το προβλημα ομως δεν ειναι αν θα κατσουν μια μερα καποιοι.....Ειναι ακριβως οπως αναφερεις η σχεση κρατους-εκκλησιας....

AUFGEBRACHT
30/01/2008, 21:56
Στο τέλος αναφέρω καθαρά για τους κρατούντες....και δεν πιστεύω πως οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι οι κρατούντες...Το κωλοκράτος κατηγορώ.

mats8282
31/01/2008, 17:56
Το ξερω φιλε αλλα οι υπαλληλοι δεν φταινε για αυτα.Το ποσο στο ευθυνης τους ειναι σχετικα μικρο.