Σύνδεση

View Full Version : Εγγύηση για ηλεκτρονικά είδη.

Ζεύκας
31/01/2008, 14:56
Πόσο κρατάει η εγγύηση για ηλεκτρονικά είδη?

1 ή 2 χρόνια?

Η εγγύηση που δίνουν οι αντιπροσωπίες-εισαγωγής
διαφέρει από τις εγγυήσεις που δίνουν τα καταστήματα?

:wave2:

Ζεύκας
31/01/2008, 15:31
Έχω μια φωτογραφική μηχανή sony 15 μήνες.

κ παρουσίασε ένα πρόβλημα.συγκεκριμένα δεν λειτουργεί ΚΑΘΟΛΟΥ.
δεν παίρνει μπρος ρε παιδί μου πωε το λένε...

Στην ιστοσελίδα της η sony λέει ότι η πανευρωπαϊκή της εγγύηση ισχύει για 12 μήνες.

Κάπου διάβασα όμως ότι εγγύηση οι εταιρείες πρέπαι να δίνουν για 24 μήνες.

Τελικά τι ισχύει? :confused:

tifoefs
31/01/2008, 15:35
Οτι πληρωνεις ...

Με την αγορα καπου στο χρονο και συνηθως αγοραζεις εξτρα 2-3 χρονια επιπλεον.

Αν δε τοκανες πεταξε την και παρε αλλη.

TOMASKTM
31/01/2008, 15:35
η sony είναι η μοναδικη που δίνει 1 χρόνο.
απο τι κατάστημα την πήρες;

Ζεύκας
31/01/2008, 16:01
Γερμανό... :rolleyes:

Ζεύκας
31/01/2008, 16:01
τεσπά θα ρωτήσω κ αύριο στο ΕΚΠΟΙΖΩ τι ισχύει...

sfigas
31/01/2008, 16:07
ax re ta xalia tis sony hellas!!!! xalia pragmatika xalia. apo europaiki enosi ola ta ilektrika eidi exoun nomizo 2 xronia egiisi.tora an pareis sony apo ellada.sto bibliaraki leei 24 mines alla sto elliniko prospectis leei 12.xaxa. o logos? kaneis den xereis.mporeis na to travixis meso institouto katanaloti alla den axizi..

TOMASKTM
31/01/2008, 16:26
πρώτα ρώτα στο κατάστημα αν μπορούν να κάνουν κάτι.
αν δεν μπορούν πάρε στο 8011192000 εξυπηρετιση πελατων.
ποιο μοντέλο είναι;

mrklyk
31/01/2008, 16:36
Η Ευρωπαικη Ενωση λεει 2 χρονια :)

η μονη ευθηνη του καταναλωτη ειναι να επιστρεψει το προιον μεσα σε 2 μηνες απο τοτε που βρηκε την βλαβη

ΜΟΖΑΡΤ
31/01/2008, 19:02
προχθες πηρα κατι απο media markt και ελεγε οτι η εγγυηση ισχυει μονο οταν το προιον παει πισω με την συσκευασια.σκεψου να παρει ψυγειο δηλαδη και να πρεπει να κρατησει την συσκευασια.....

sony ψιαφιακη και δεν δουλευει :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
και που θα την πας στο service :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ετσι για την ιστορια το καλυτερο σερβις το εχει η κοντακ.σκαει κουριερ σου παραλαμβανει την μηχανη,φευγει αγγλια και αν δεν φτιαχτει σου στελνουν μαιλ με το αντιστοιχο μοντελο αν εχει κοπει η παραγωγη και ερχεται σπιτι σου παλι με κουριερ το μοντελο που σου αντικαταστησανε

Ζεύκας
31/01/2008, 19:56
Ρε έχω μπλέξει με τη sony και το Γερμανο...

Αυγουστο 2005 πήρα τη φωτογραφική μηχανή Sony DSC-S40 από κατάστημα Γερμανός της επαρχιας.

Μαιος 2006. Δεν άναβε η οθόνη lcd. Την πήγα σε καταστημα Γερμανος των Αθηνων (μαλακία μου, δεν ηξερα)

Τεσπα, να μη σας παραλεω η μηχανή δεν επισκευαζόταν και τελικα κατέληξα να μου δωσουν αλλη μηχανή τον ΟΚΤΩΒΡΙΟ του 2006! :eyepop:

Ταλαιπωριόμουν 5 ολοκληρους μηνες για ενα σκατουλακι τεσσαρων μεγκαπιξελ!

Το ιδιο μοντελο δεν ειχαν να μου δωσουν, μου εδωσαν την DSC-S600 που ειχε αντιστοιχη τιμη αγορας.

Γεναρης 2008 η μηχανη τα'παιξε...μαλιστα...

Και ρωταω ρε παιδια...αξίζει να ξαναμπώ σε τετοια διαδικασια? :sad:

Γαμω τις φωτογραφικες μηχανες και τα κινητα
και τους υπολογιστες μιας χρησης της κωλοεποχης μας! :mad:

Ζεύκας
31/01/2008, 19:57
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ζεύκας
Γαμω τις φωτογραφικες μηχανες και τα κινητα
και τους υπολογιστες μιας χρησης της κωλοεποχης μας! :mad:

Α και να μη ξεχάσω...

γαμώ τη dainese για τα κωλοφερμουαρ που βαζει στα μπουφαν της! :mad: :lol:

ΜΟΖΑΡΤ
31/01/2008, 20:28
Α και να μη ξεχάσω...

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: κρυκακι απο τα κλειδια λεμε και εισαι ετοιμος.ασε που αντεχει.

οταν μιλαω για sony καποιοι με λενε υπερβολικο.η sony einai mono gia kamereς

Ζεύκας
31/01/2008, 20:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: κρυκακι απο τα κλειδια λεμε και εισαι ετοιμος.ασε που αντεχει.

Α πα πα πα κιτσαριές!

Κάτι τέτοια τα κάνει ο Τροπέας! :lol:

Κ στο μπουφάν, αλλά κ στη φόρμα (για ευκολία) έχω βάλει λωρίδα χοντρού δέρματος... :winka:

Tigas
31/01/2008, 21:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ

Εμένα μου είχε χαλάσει η κάμερα την πάω στην Sony και μου λέει ο τύπος μόνο για να την δούμε την κάμερα φτιάχνεται δεν φτιάχνεται θα μας ρίξετε 30 ευρώ και εάν την φτιάξουμε θα τα αφαιρέσουμε μετά αλλιώς άντε γεια τα ευρώπουλα σας,

Τελικά έριξα 300 για να μου αλλάξουν την θήκη της κασέτας
:cry:

sfigas
31/01/2008, 21:42
ελλαδα το μεγαλειο σου.και που γινονται αυτα? μονο στην ελλαδαρα μας. ειμαι αγγλια για σπουδες.σκεφτηκα λοιπον να παρω μια wec cam να μιλαω με τους δικους μ.την παιρνω την συνδεω ολα καλα αλλα δεν μπορουσα να κανω συνομιλια μεσω μςν. λεω αν την παω πισω.μαζευω μερικα χαρτια που ειχε αποδειξη λεω ρε αγγλοι τωρα θα δειτε και αν μ κανετε και νουμερα.μπαινω στο μαγαζι που την αγορασα.παω στο service πελατων μ λενε καλημερα τους λεω αυτο και αυτο εχει.και τι κανει η κοπελα που ηταν εκει. μ λεει. θελεις αντικατασταση με ιδιο μοντελο με αλλο μοντελο η τα χρηματα σ πισω?? μενω.ουτε να την ανοιξη ουτε να κοιταξη τιποτα.απλα σε 5 λεπτα μ εδωσε αλλη..οσο για την ελλαδα??? αυτο δεν υπηρχε περιπτωση να γινει αν δεν την κοιταζαν 10 ασχετοι πιο πρωτα και ο καθενας να ελεγε τα δικα του με τελικο συμπερασμα συνηθως. δεν την καλυπτει η εγγυηση!!:cry:

banditgr
31/01/2008, 22:23
pantos na ksereis oti otidipote poleite stin eyopaiki enosi exei YPOXREOTIKA TOULAXISTON 24 mines egkiisi simfona me tous nomous tou kratous...asxeta me to ti leei i sony...einai ypoxreomeni na sou to kalipsei.An oxi,kalese epitopou tin astinomia sto katastima,afou arnountai na efarmosoun ton nomo,kai tha deis gia pote tha alaksoun gnomi.
An ginei antikatastasi tou proiontos entos tis egkiisi,i egkisi ANANEONETE gia alous 24 mines.
An ginei episkeyi ananeonete me egkiisi to antalaktiko tis episkeyis (px. othoni).
Na apetiseis episkeyi stin egkyisi

anf125
31/01/2008, 23:17
Επειδή κι εγώ είχα ψάξει το θέμα πρόσφατα, επειδή ο φορητός υπολογιστής που αγόρασα είχε μόνο ένα χρόνο εγγύηση, διαπίστωσα τα εξής:

* Ο σχετικός νόμος δεν είναι σαφής, λέει ότι πρέπει το προϊόν να καλύπτεται με "εύλογη" διάρκεια εγγύσης ανάλογα με τη λειτουργική του διάρκεια, το οποίο ερμηνεύεται κατά το δοκούν (1 χρόνος; 2 χρόνια; 10 χρόνια; :dizzy: )

* Υπάρχει σχετική κοινοτική οδηγία για 2ετείς εγγυήσεις, την οποία όμως πολλές αντιπροσωπείες δεν εφαρμόζουν. Ενδέχεται επίσης να διαφέρει η εγγύηση ανάμεσα σε διάφορες χώρες. Ο πελάτης θεωρητικά έχει δίκιο αλλά πρακτικά είναι δύσκολο να βρει το δίκιο του, αφού δεν υπάρχει σαφής νόμος να τον τρίψει στα μούτρα του καταστηματάρχη, μόνο δικαστικά μπορεί να βρει το δίκιο του και με κόπο.

*<Στη Γραμμή Καταναλωτή του Υπ. Ανάπτυξης δεν ξέραν την τύφλα τους, απλά μου διάβασε μια μαντάμα τον (ασαφή) ελληνικό νόμο χωρίς επιπλέον διευκρινήσεις επ' ουδενί λόγο ("ισχύει αυτό που σας διάβασα" :mad: )

* Στο ΙΝΚΑ ήταν πιο εξυπηρετικοί και ενημερωμένοι, με προέτρεψαν να κάνω καταγγελία για να ψάξουν το θέμα. Μάλιστα θα μπορούσα να καταγγείλω και το Υπ. Ανάπτυξης για κακή εξυπηρέτηση.

Σε τελική ανάλυση, επειδή κανένάς δεν εμπλέκεται σε διακαστικές διαμάχες για φτηνά σχετικά προϊόντα, εγώ προτείνω ΜΠΟΪΚΟΤΑΖ και ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ στις εταιρίες που δε σέβονται τους νόμους και τους καταναλωτές, και παράλληλα στήριξη σε όσους τους σέβονται. People have the power :cool:

Daemon
01/02/2008, 14:19
Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
pantos na ksereis oti otidipote poleite stin eyopaiki enosi exei YPOXREOTIKA TOULAXISTON 24 mines egkiisi simfona me tous nomous tou kratous...

Ωραια.. παω να αγορασω ενα YZ250 η ενα CR250 και θα τους κανω μανουρα να μου δωσουν 2 χρονια εγγυηση απο της 3 και 6 μηνες που δινουν.. :rolleyes:

Δεν ειναι ετσι απλα τα πραγματα.. :wave2:

dynogix
01/02/2008, 14:35
Α και να μη ξεχάσω...

Γαμώ τον Bill Gates!

zubitos
02/02/2008, 00:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125

* Ο σχετικός νόμος δεν είναι σαφής, λέει ότι πρέπει το προϊόν να καλύπτεται με "εύλογη" διάρκεια εγγύσης ανάλογα με τη λειτουργική του διάρκεια, το οποίο ερμηνεύεται κατά το δοκούν (1 χρόνος; 2 χρόνια; 10 χρόνια; :dizzy: )

Εχεις απόλυτο δίκιο.

Για την ακρίβεια ο ''ασαφής'' νόμος λέει πως η διάρκεια εγγύησης σε ένα προιόν
είναι ίση με την αναμενόμενη ''ζωη'' του προιόντος.

Με λίγα λόγια η κάθε εταιρία απο μόνη της επιλέγει πια θεωρεί πως είναι η αναμενόμενη ''ζωη''
στο προιόν της και έτσι επιλέγει για πόσο καιρό καλύπτει το προιόν της με εγγύηση.

Εδώ στην Ελλάδα οι εταιρίες ηλεκτρικών άτυπα και χωρίς να τις δεσμέυει κανένας νόμος(ως προς το διάστημα εγγύησης) έχουν
θεσπίσει ώς αναμενόμενη ζωή των προιόντων τους τα 2 χρόνια.
Σε αυτό τον χρόνο είναι υποχρεωμένες να παρέχουν στον πελάτη επισκευή στο προιόν που έχει αγοράσει και μόνο σε περίπτωση που το προιόν δεν επισκευάζεται γίνεται αντικατάσταση προιόντος.
Βέβαια κάποιες εταιρίες εξαιρούν κάποια προιόντα απο τα 2 χρόνια και δίνουν μικρότερες χρονικά
εγγυήσης,συνήθως σε προιόντα υψηλής τεχνολογίας(labtop,κινητα) ή σε μικροσυσκευές οπου το κόστος επισκευής πολλές φορές μπορεί να ξεπερνάει την αξία του προιόντος.

Απλά οι εταιρίες είναι υποχρεωμένες με την εισαγωγή ενός προιόντος να δηλώσουν ποιός είναι ο χρόνος που καλύπτεται το προιόν με εγγύηση.