PDA

View Full Version : ΓΙΑΛΥΣΜΑ ΜΕ ΒΟΥΡΤΣΑ

BMW R75
01/02/2008, 13:31
Πρόσφατα απόκτησα ένα παλιό suzuki gr650 (tempter) 1985 και θέλω να προσπαθήσω να γιαλύσω μόνος μου τις ζάντες (στο πλαινό μέρος) και τα καπάκια του κινητήρα. Λέω να προσπαθήσω μόνος μου με black decker και βούρτσες πάνινες και "σαπούνια". Έχει προσπαθήσει κανείς? Μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες? Λέω να παιδευτώ μόνος μου.

grigorisK7
01/02/2008, 14:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από BMW R75
Πρόσφατα απόκτησα ένα παλιό suzuki gr650 (tempter) 1985 και θέλω να προσπαθήσω να γιαλύσω μόνος μου τις ζάντες (στο πλαινό μέρος) και τα καπάκια του κινητήρα. Λέω να προσπαθήσω μόνος μου με black decker και βούρτσες πάνινες και "σαπούνια". Έχει προσπαθήσει κανείς? Μπορεί κάποιος να μου δώσει οδηγίες? Λέω να παιδευτώ μόνος μου.

με λιγο καθαρο πετραιλαιο θα γινουν τζαμι :wave2:

byron
01/02/2008, 14:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από BMW R75

Να παιδευτείς. Υπάρχουν και έτοιμα σετ με τα σαπούνια και βούρτσες. Δεν θυμάμαι ακριβώς την διαδικασία,(πρώτα με το «χοντρό» σαπούνι και μετά με το ψιλό) αλλά το αποτέλεσμα είναι πολύ καλό, ακόμα και με ένα απλό δράπανο. Προχώρα το.

BMW R75
05/02/2008, 08:10
Βρήκα κάποιες οδηγίες απο κάποιον που πήγε να γυαλίσει ένα V-max
www.mybike.gr/index.php?act=Print&client=printer&f=94&t=12487 - 73k -
Αν κάποιος γνωρίζει κάτι άλλο ευπρόσδεκτες οι συμβουλές.

GsM
13/02/2008, 12:24
me katharo petrelaio tha sai ok!
an oxi valtes sto plintirio piatwn:smilea: :smilea: :wave2:

BMW R75
03/03/2008, 00:27
Αγόρασα άσπρο "σαπούνι" για τρίψιμο στην αρχή και το μπλε "σαπούνι" για το φινίρισμα. Έβγαλα ένα κομμάτι απο την αριστερή πλευρά του κινητήρα για δοκιμή. Με το άσπρο σαπούνι σαπούνι άρχισε να γιαλίζει αλλά με το μπλέ άρχισε να γίνεται καθρέφτης. Η αλήθεια είναι ότι δεν ικανοποιήθηκα πλήρως απο το αποτέλεσμα. Απο μακριά φαίνεται σαν νίκελ και φυσικά δεν έχει καμία σχέση με το πως ήταν πριν αλλά απο κοντά φαίνονται πολύ ψιλές γρατζουνιές. Πάντως κάτι κομμάτια που είχα πάει για γυάλισμα σε μαγαζί δεν είχαν γρατζουνιές και η επιφάνεια ήταν λεία. Μήπως φταίει το δράπανο που δεν έχει πολλές στροφές? Μήπως θέλει παραπάνω τρίψιψο, περισσότερη πίεση? Έχει κάποιος καμία συμβουλή?

122497

BMW R75
03/03/2008, 00:28
Το πρώτο αποτέλεσμα.

122498

SPC
03/03/2008, 01:32
KALITERA NA T A PAS SE NIKELOTIRIO NA TA VOUTIKSEIS,ME TIN VOURTZA KAI KALA NA SOU VGOUN META APO LIGO KAIRO THA THOLOSOUN PALI!:wave2:

BMW R75
03/03/2008, 07:04
Συμφωνώ αλλά εδώ Θεσσαλονίκη δεν ξέρω κανένα μαγαζί που να κάνει καλή δουλειά σε νίκελ-χρώμιο. Οι περισσότεροι τα πάνε σε ένα μαγαζί στην δυτική Θεσσαλονίκη στην οδό Ωραιοκάστρου, αλλά ένα φίλος μου είχε νικελώσει εκεί κάτι κομμάτια σε μία BMW R51 και το νίκελ δεν κράτησε ούτε ένα χρόνο. Φεύγαν ολόκληρα κομμάτια, ξεφλουδιζόταν το νίκελ. Στην αρχή φαινόταν ωραίο αλλά μετά ήταν χάλια. Γι΄ αυτό φοβάμαι την επινικέλωση, πρέπει ο μάστορας να είναι πολύ καλός.

BMW R75
03/03/2008, 07:32
Βρήκα σε ένα site κάποιον που αναπαλαίωσε ένα HONDA ΑΧ 250. Έτριψε κάτι κομμάτια και απο ότι φαίνεται είχε πολύ καλό αποτέλεσμα. www.motocikleta.gr/forum/viewtopic.php?t=5292&postdays=0&postorder=asc&start=34 - 116k