PDA

View Full Version : Καταιγίδα αυξήσεων στα ασφάλιστρα!

liakaros
01/02/2008, 19:15
Αυξήσεις-φωτιά στα ασφάλιστρα αυτοκινήτων και μοτοσυκλετών, που θα φτάσουν το 30% τη διετία 2008-2009, φέρνει η αναπροσαρμογή των κατώτατων ορίων αποζημίωσης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές, που προβλέπει η σχετική οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Βάσει της κοινοτικής οδηγίας, οι ασφαλιστικές εταιρείες υποχρεώνονται να έχουν πενταπλασιάσει τα ελάχιστα ποσά κάλυψης για σωματικές βλάβες και υλικές ζημιές ως την 1η Ιουλίου του 2009 και να τα έχουν...δεκαπλασιάσει ως την 1η Ιανουαρίου του 2012.
Δηλαδή, τα κατώτατα ποσά κάλυψης για υλικές ζημιές από 100.000 ευρώ που είναι σήμερα, σε 500.000 ευρώ από 01/07/09 και σε ένα εκατομμύριο από 01/01/2012, ενώ αντίστοιχα εκείνα για κάλυψη σωματικών βλαβών, από 500.000 ανά θύμα και ατύχημα σήμερα, σε 2,5 εκατομμύρια από την 01/07/09 και πέντε εκατομμύρια από 01/01/2012.

Τα παραπάνω προκύπτουν από το προσχέδιο του προεδρικού διατάγματος, που τέθηκε χθες για διαβούλευση 15 ημερών μεταξύ των ενδιαφερομένων, από το Υπουργείο Ανάπτυξης. Η αύξηση των κατώτατων ορίων κάλυψης, και η συνεπαγόμενη σημαντική αύξηση των αποζημιώσεων, που θα κληθούν να καταβάλλουν οι εταιρείες στο μέλλον, τις έχει κάνει να προγραμματίζουν σταδιακές αναπροσαρμογές ασφαλίστρων, με αρχή το πρώτο τρίμηνο του 2008.
“Από τον Ιανουάριο του ’08 μέχρι και τον Ιούλιο του ’09 -αναφέρει στην εφημερίδα “ΤΑ ΝΕΑ” ο πρόεδρος της Επιτροπής Αυτοκινήτου και Πρόληψης Ατυχημάτων της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος, Γιάννης Παυλίδης- εκτιμάται ότι η μία μετά την άλλη, οι Ασφαλιστικές Εταιρείες θα προβούν σε αυξήσεις των τιμολογίων τους, της τάξης του 15% μεσοσταθμικά”. Αν στο ποσοστό αθροιστεί και η ετήσια αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων στην οποία προχωρούν κάθε χρόνο οι εταιρείες, θα πρέπει να θεωρείται βέβαιη μία συνολική αύξηση της τάξης του 30%, μέχρι το 2009. Από εκεί και μετά, αναμένονται και νέες αυξήσεις στα ασφάλιστρα αστικής ευθύνης που θα κυμανθούν από 20% μέχρι 30%!

Κατα τα αλλα σε αυτα που δινουμε να ειμαστε Ευρωπη, οπως ειπε και καποιος αλλος,αλλα σε αυτα που περνουμε ειμαστε Ουγγαντα...

Οξω ρε πουστηδες πια απ την παραγκα:yuck: :yuck: :yuck:

tifoefs
01/02/2008, 19:49
Εξω τα πληρωνουν και δε λεει κανεις κουβεντα....

εισαστε στην αρχη ακομα...

:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:

tony otis
01/02/2008, 19:59
τι εννοεις εισαστε??δηλαδη εσυ εισαι μπροστα???δεν καταλαβα το εισαστε.

project.breeze
01/02/2008, 20:07
Αρχικά δημιουργήθηκε από tony otis

O Tifoefs ζει στην Ολλανδία φίλε μου,γι'αυτό είπε είσαστε

stefanos
01/02/2008, 20:10
Εγώ δεν σκοπεύω να δουλεύω για να ταίζω τα αυτοκίνητα και τις μοτό.
Ποδηλατάκι άντε και κανά μοτοποδήλατο.

tifoefs
01/02/2008, 20:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από tony otis

προχωρημενα πραματα.. εμεις δε το κουβεντιαζουμε καν γιατι ειναι ολα ιδιωτικα ....

:ZZZ: :ZZZ: :ZZZ:

mats8282
01/02/2008, 20:59
Παιδια ο κλαδος των αυτοκινητων ειναι εξαιρετικα ζημιογονος για τις ασφαλιστικες.Η αυξηση των οριων δεν γινεται για καλο δικο μας αφου σπανια αποζημιωση ξεπερνα τα μεχρι στιγμης κεφαλαια καλυψης.Αλλα μιλαμε για ιδιωτικες εταιριες...

Για παραδειγμα....Με τρακαρει με ενα 1200κε αυτ/το η κοπελια....Πραγμα δυστυχως οχι σπανιο....Τραυματιζομαι εγω και παθαινει 2,500Ε ζημια η μηχανη....Τοσο παει το καρτερ κατα τα αλλα δεν επαθε τιποτα....Μια συνολικη αποζημιωση γυρω στα 5,000Ε θα την παρω λογικα....Ωραια.....Αμα κανουμε τις πραξεις η εταιρια που εχει ασφαλισει το Corsa του 94-95 η κοπελια που πληρωνει για ασφαλεια 300Ε τον χρονο θα χρειαστει να περνει αυτα τα λεφτα απο την κοπελα περιπου 16 χρονια...Μονο για αυτη την ζημια και χωρις πληθωρισμο κτλ...

Και επειδη τα πιο πολλα τροχαια ειναι με υλικες ζημιες και με σχετικα μικρες ταχυτητες παρτε μια αυξηση τωρα να βγαλουν κανα σπασμενο οι εταιριες.

Θα πληρωσετε και τις κομπινουλες με τα τιμολογια στις αποζημιωσεις που μοιραζονται με τους μαστορες καποιοι...

Αλλα απο την αλλη μιλαμε για 30% αυξηση στην αστικη ευθυνη και οχι στις προαιρετικες καλυψεις οποτε δεν ειναι οτι πληρωνει καποιος Χ1.3 ειναι αρκετα λιγοτερο...

mourgakos
02/02/2008, 08:15
MATS μηπως εισαι στην ΟVB???
:wave2:

idi
02/02/2008, 10:18
να τα πληρωνει η κοπελιτσα ματσ και οχι εγω που δεν εχω κανει δηλωση 10 χρονια!!!!

αμαν πια!!! 2 μοτο+1 αμαξι εχω και μονο παιρνουν απο εμενα οι ασφαλιστικες. γιατι να πληρωνω?

μια μακακισμενη που εχω στη δουλεια δεν εχει ιδεα απο οδηγηση και της ασφαλισαν το αμαξι της μικτη και την πληρωσαν 4φορες(!!!!!!!) μεσα στο 2007 . δηλ 4 φορες πληρωσαν τις ζημιες που εκανε + τις δικιες της. και ειχε και προστασια μπονους-μαλους. πρωτη φορα εχει αμαξι και της κανα μικτη! ας προσεχαν!!!! ετσι θα μπουν ολες μεσα!

και μετα φταιω εγω που πληρωνω παραπανω? ε οχι.... θα επιμενω να ψαχνω τη πιο φτηνη ασφαλεια που θα βρω!

stefanos
02/02/2008, 10:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
να τα πληρωνει η κοπελιτσα ματσ και οχι εγω που δεν εχω κανει δηλωση 10 χρονια!!!!

αμαν πια!!! 2 μοτο+1 αμαξι εχω και μονο παιρνουν απο εμενα οι ασφαλιστικες. γιατι να πληρωνω?

μια μακακισμενη που εχω στη δουλεια δεν εχει ιδεα απο οδηγηση και της ασφαλισαν το αμαξι της μικτη και την πληρωσαν 4φορες(!!!!!!!) μεσα στο 2007 . δηλ 4 φορες πληρωσαν τις ζημιες που εκανε + τις δικιες της. και ειχε και προστασια μπονους-μαλους. πρωτη φορα εχει αμαξι και της κανα μικτη! ας προσεχαν!!!! ετσι θα μπουν ολες μεσα!

και μετα φταιω εγω που πληρωνω παραπανω? ε οχι.... θα επιμενω να ψαχνω τη πιο φτηνη ασφαλεια που θα βρω!

Ολόσωστος.
Τα bonus είναι πλέον επειχήρημα πώλησης του ασφαλιστή.
Καμιά ουσιαστική διαφορά του καλού οδηγού απο τον άσχετο-απατεώνα.

anf125
02/02/2008, 23:37

Ακούγεται άδικο αλλά καλώς ή κακώς έτσι λειτουργεί ο θεσμός. Πληρώνουν όλοι για να μαζεύουν αποθέματα οι ασφαλιστικές εταιρίες να καλύπτουν τις ζημιές. Σκέψου η κοπελίτσα να ήταν ανασφάλιστη και να μην είχε να πληρώσει τα θύματα... :sick:

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από idi
[B]
μια μακακισμενη που εχω στη δουλεια δεν εχει ιδεα απο οδηγηση και της ασφαλισαν το αμαξι της μικτη και την πληρωσαν 4φορες(!!!!!!!) μεσα στο 2007 . δηλ 4 φορες πληρωσαν τις ζημιες που εκανε + τις δικιες της. και ειχε και προστασια μπονους-μαλους. πρωτη φορα εχει αμαξι και της κανα μικτη! ας προσεχαν!!!! ετσι θα μπουν ολες μεσα!!!!!

Δεν γινόταν να μην την ασφαλίσουν αφού βάσει νόμου η ασφάλιση είναι υποχρεωτική. Εφόσον ο οδηγός έχει κανονικά χαρτιά δεν μπορεί να τον απορρίψει η ασφαλιστική εταιρία ως πελάτη, σε αντίθεση π.χ. με την ασφάλιση ζωής που είναι προαιρετική και είναι στην ευχαίρια της να απορρίψει υποψήφιο πελάτη, αν είναι πολύ μεγάλος, έχει βεβαρημένο ιατρικό ιστορικό και για άλλους λόγους.

Επίσης δες τη θετική πλευρά της υπόθεσης: τα 4 θύματα της λεγάμενης, που θα μπορούσε να είναι οποιοσδήποτε στη θέση τους αποζημιώθηκαν. Αν ήταν ανασφάλιστη θα τρέχαν και δε θα φτάναν. Δε γίνεται και η πίτα ολόκληρη και ο σκύλος χορτάτος.

Δεν φταις, είναι δικαίωμά σου να επιλέψεις την ασφάλιση που θεωρείς συμφέρουσα. Σκέψου όμως πως μια φτηνή εταιρία μπορεί να σε βάλει σε μπελάδες αν κλείσει και ότι ουσιαστικά δεν έχεις τη δυνατότητα φιλικού διακανονισμού.

stefanos
02/02/2008, 23:45
Οχι να είναι ανασφάλιστη να πληρώνει τα διπλά όμως μέχρι να ξεπληρώσει την ζημιά ναι.
Επείσης αν οι εμπειρογνώμονες ήταν πιο σοβαροί στη δουλειά τους θα γλίτωναν πολλά χρήματα οι ασφαλιστικές.

anf125
03/02/2008, 00:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Οχι να είναι ανασφάλιστη να πληρώνει τα διπλά όμως μέχρι να ξεπληρώσει την ζημιά ναι.
Επείσης αν οι εμπειρογνώμονες ήταν πιο σοβαροί στη δουλειά τους θα γλίτωναν πολλά χρήματα οι ασφαλιστικές.

Είναι μια σκέψη, υποτίθεται κάπως έτσι λειτουργεί έτσι λειτουργεί το μπόνους/μάλους. Επειδή αγορά είναι ανταγωνιστική όμως αν της ζητήσει υπερβολική άυξηση την επόμενη χρονιά το πιο πιθανό είναι να πάει να ασφαλιστεί σε άλλη πιο φθηνή εταιρία οπότε και πάλι δεν αλλάζει κάτι για σένα.

Εγώ θα προτιμούσα να αφαιρούν διπλώματα και να βάζουν φυλακές για εγκληματικές παραβάσεις. Τα λεφτά είναι το λιγότερο.

stefanos
03/02/2008, 02:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από anf125
Είναι μια σκέψη, υποτίθεται κάπως έτσι λειτουργεί έτσι λειτουργεί το μπόνους/μάλους. Επειδή αγορά είναι ανταγωνιστική όμως αν της ζητήσει υπερβολική άυξηση την επόμενη χρονιά το πιο πιθανό είναι να πάει να ασφαλιστεί σε άλλη πιο φθηνή εταιρία οπότε και πάλι δεν αλλάζει κάτι για σένα.

Εγώ θα προτιμούσα να αφαιρούν διπλώματα και να βάζουν φυλακές για εγκληματικές παραβάσεις. Τα λεφτά είναι το λιγότερο.

Πάντως έτσι όπως είναι το σύστημα δεν έχω να κερδίσω τίποτα έχοντας καλή ασφάλεια.
Το μόνο που μετράει για μένα είναι το φτηνό ασφάλιστρο.
Οπότε αναγκαστικά ασφαλίζομαι σε αναξιόπιστες εταιρείες που θα κλείσουν σε λίγο παρόλο που απο εμένα βγάζουν κέρδος.
Ισως οι σοβαρότερες εταιρείες πρέπει να το σκευτούν καλύτερα.

mats8282
03/02/2008, 02:46

Δεν εχεις αδικο....Ουτε ειπα οτι ειναι σωστο το συστημα...μια εξηγηση εκανα....και πιστεψε με πρωτες οι ασφαλιστικες θα θελανε ενα συστημα που δουλευει καλα :)

mourgako OVB :confused:

ΥΓ η προστασια μπονους ειναι για 2 ζημιες υπ'ευθυνη του ασφαλισμενου τον χρονο.Αν υποθεσουμε οτι η κοπελα ειχε 3 μπονους τωρα εχει 7....Για το οτι δεν δουλευει το συστημα ομως φταινε οι μικρες εταιριες που μπορει ο ασφαλιστης να ριξει το μπονους κατα βουληση.Οι μεγαλες δεν το ριχνουνε.

anf125
03/02/2008, 21:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Πάντως έτσι όπως είναι το σύστημα δεν έχω να κερδίσω τίποτα έχοντας καλή ασφάλεια.
Το μόνο που μετράει για μένα είναι το φτηνό ασφάλιστρο.
Οπότε αναγκαστικά ασφαλίζομαι σε αναξιόπιστες εταιρείες που θα κλείσουν σε λίγο παρόλο που απο εμένα βγάζουν κέρδος.
Ισως οι σοβαρότερες εταιρείες πρέπει να το σκευτούν καλύτερα.

Οι "σοβαρές" εταιρίες αν είχαν δυνατότητα επιλογής δε θα ασχολούνταν καθόλου με τα αυτοκίνητα γιατί είναι πολύ ζημιογόνος κλάδος, τόσο λόγω των ζημιών των πελατών τους όσο και το ποσοστό που καταβάλλουν για τις ζημιές του επικουρικού ταμείου που καλύπτει τις ζημιές των εταιριών που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Μοιραία έτσι έχουν ακριβά ασφάλιστρα στα αυτοκίνητα αλλά και στους άλλους κινδύνους που ασφαλίζουν για να ρεφάρουν. Θα έπρεπε η κρατική εποπτεία να είναι αυστηρότερη και να αφαιρεί άδειες από αφερρέγγυες εταιρίες.

Maira
04/02/2008, 01:39
Θα συμφωνήσω με κάποιους πως θα έπρεπε να τηρήται το bonus/malus και κατά την μείωσή του (να φτάνει στο 1 και όχι σε κάποιο άλλο επίπεδο) και κατά την αύξηση σε περίπτωση τροχαίου! Και πιο προσεχτικοί θα ήταν οι οδηγοί με τον φόβο της αύξησης των ασφαλίστρων και θα κάλυπταν οι ίδιοι (με τον χρόνο) τα έξοδα μιας αποζημείωσης, και οι ασφαλιστικές δεν θα έπεφταν έξω!

Επίσεις θα έπρεπε να ισχύει η διατήρηση των μπονους/μάλους και σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική πάει να ασφαλιστεί ο οδηγός αφού έχει προηγηθεί επικοινωνία με την προηγούμενη ασφαλιστική εταιρεία!! να βλέπαμε τότε τι θα γινόταν και αν θα έπερνε κάθε καρυδιάς καρύδι, αυτοκίνητο να βγει στο δρόμο!

mats8282
04/02/2008, 08:45
Maira ασφαλιστικες του μεγεθους της Εθνικης και της Αγροτικης αυτο ακριβως κανουνε.Δεν ριχνουν το bonus/malus σε καμμια περιπτωση.

Αλλα τι πιο ευκολο απο το να πας για ενα 6μηνο σε μια μικρη εταιρια να παρεις 2-3 b/m και να πας μετα οπου θες :blush:

Maira
04/02/2008, 11:41
Ίσως να έπρεπε να ελέγχονται από κάποιον αυτά! Γιατί έτσι κάθε καημένος πέρνει το αμαξάκι του και βγαίνει και θερίζει!!!!

mats8282
04/02/2008, 12:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
και πιστεψε με πρωτες οι ασφαλιστικες θα θελανε ενα συστημα που δουλευει καλα :)

Ισχυει ακομα :winka: