PDA

View Full Version : ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ Η ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ??

tony otis
03/02/2008, 18:15
Τι προτιματε να εχει η μηχανη σας?Αξιοπιστια η χαρακτηρα?Για παραδειγμα ας πω για εμενα οτι μεχρι τωρα ειχα μηχανες ΚΤΜ και τωρα DUCATI.Προτιμω να κανω service καθε 15.000-12.000 χλμ και καθε μετρο που εχω κανει να ειναι παραμυθενιο παρα service καθε 20.000-24.000 χλμ και απαλα να ειναι νουμερα στο κοντερ!!:a13: :a39:

SeNNinhA
03/02/2008, 18:27
ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ : εαν η μηχανή είναι εργαλείο δουλειάς και καθημερινής μετακίνησης

ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ : εαν η μηχανή είναι εργαλείο απλά διασκέδασης και ελεύθερου χρόνου

banditgr
03/02/2008, 18:27
oi iapones exoun lisei ayto to erotima edo kai polla xronia.
To paramtithi tou "xaraktira" den to trome pleon...
To etos 2008 den mporei akoma na sizitame gia aksiopistia,prepei na einai kati dedomeno.

tony otis
03/02/2008, 19:09
Αν θελεις κατι διαφορετικο θα απολαυσεις εναν desmo που με την ροπη που εχει το service στα 12.000 ειναι λογικο.Τωρα αν θελεις εναν κινητηρα με κοφτη στις 16.000 αλλα μεχρι τις 8.000 διαβαζω και κανενα περιοδικακι να περασει η ωρα τοτε το service στις 20.000 ειναι επισης λογικο.

banditgr
03/02/2008, 19:10
malon diavazeis polla peridika gia ducati...i to telyteo mixanaki pou kavalises itan cbr 250 tou 90

EVI
03/02/2008, 19:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από tony otis
Αν θελεις κατι διαφορετικο θα απολαυσεις εναν desmo που με την ροπη που εχει το service στα 12.000 ειναι λογικο.Τωρα αν θελεις εναν κινητηρα με κοφτη στις 16.000 αλλα μεχρι τις 8.000 διαβαζω και κανενα περιοδικακι να περασει η ωρα τοτε το service στις 20.000 ειναι επισης λογικο.

:confused: :look:

Aggelos_SV
03/02/2008, 20:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από tony otis
Τι προτιματε να εχει η μηχανη σας?Αξιοπιστια η χαρακτηρα?Για παραδειγμα ας πω για εμενα οτι μεχρι τωρα ειχα μηχανες ΚΤΜ και τωρα DUCATI.Προτιμω να κανω service καθε 15.000-12.000 χλμ και καθε μετρο που εχω κανει να ειναι παραμυθενιο παρα service καθε 20.000-24.000 χλμ και απαλα να ειναι νουμερα στο κοντερ!!:a13: :a39:

Συγγνώμη ,ποιά μηχανάκια ΔΕΝ θέλουν service κάθε 6000χλμ??????:confused:

cartman
03/02/2008, 21:21
Για πείτε ένας ρε παιδιά τι είναι ο χαρακτήρας σε μηχανάκι και γιατί τα πολύστροφα τετρακύλινδρα δεν έχουν τέτοιο! Τόσες συζητήσεις ακόμα δεν το έχω καταλάβει :rolleyes:

THEOD
03/02/2008, 21:28
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
Για πείτε ένας ρε παιδιά τι είναι ο χαρακτήρας σε μηχανάκι και γιατί τα πολύστροφα τετρακύλινδρα δεν έχουν τέτοιο! Τόσες συζητήσεις ακόμα δεν το έχω καταλάβει :rolleyes:

Απλό είναι...

Όσοι θέλουν να δικαιολογηθούν γιατί το μηχανάκι τους τρώει το μισό τους εισόδημα στα συνεργεία, λένε ότι διαθέτει "χαρακτήρα..."
Από την άλλη όσοι θέλουν να δικαιολογηθούν γιατί τους πατάνε άπαντες, λένε ότι το μηχανάκι τους διαθέτει "αξιοπιστία..."

:rotflmao: :beer:

island
03/02/2008, 21:43
τα KTM έχουν χαρακτήρα αλλα οι κεφαλές τους έχουν παλιοχαρακτήρα και τον πληρώνεις ακριβά

project.breeze
03/02/2008, 21:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από island
τα KTM έχουν χαρακτήρα αλλα οι κεφαλές τους έχουν παλιοχαρακτήρα και τον πληρώνεις ακριβά

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

alfa156
03/02/2008, 21:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από banditgr
oi iapones exoun lisei ayto to erotima edo kai polla xronia.
To paramtithi tou "xaraktira" den to trome pleon...
To etos 2008 den mporei akoma na sizitame gia aksiopistia,prepei na einai kati dedomeno.
h απολυτη πρτοσεγγιση!δεν μπορω παρα να συμφωνησω μαζι σου!

alfa156
03/02/2008, 21:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Απλό είναι...

Όσοι θέλουν να δικαιολογηθούν γιατί το μηχανάκι τους τρώει το μισό τους εισόδημα στα συνεργεία, λένε ότι διαθέτει "χαρακτήρα..."
Από την άλλη όσοι θέλουν να δικαιολογηθούν γιατί τους πατάνε άπαντες, λένε ότι το μηχανάκι τους διαθέτει "αξιοπιστία..."

:rotflmao: :beer:
ξερεις εσυ κανα ιαπωνικο χιλιαρι να εχει προβλημα αξιοπιστοιας,αλλα και προβλημα ιποδυναμης σε σχεση με τους ιταλικα μηχανακια?

vestromas
03/02/2008, 22:14
Mε καλυψε ο μπαντιττζιαρ και ο ισλαντ, και ρωτω. Τι εμποδιζει την αξιοπιστια να εχει χαρακτηρα; Το ψωνιο των Ευρωπαιοφιλων που θελουν να δικαιολογισουν τα αδικαιολογιτα; Χαρακτηρας και αξιοπιστια ειναι η απαντηση. Γιατι; Ειναι πολλα τα λεφτα Αρη, και βγαινουνε δυσκολα.:beer:

Bavarian
03/02/2008, 22:19
Ολες ωραίες είναι αρκεί να μας κάνουν να γουστάρουμε.Θέλω και τα δύο δηλαδή και αξιοπιστία και χαρακτήρα.Και οι τρεις μοτοσυκλέτες που έχω μου το προσφέρουν η κάθεμιά με τον τρόπο της :winka: :beer: :beer:

kinhsh
03/02/2008, 23:11
Πρωτα αξιοπιστια και μετα χαρακτηρας ,γιατι χωρις αξιοπιστια δεν μπορεις να πας πουθενα μακρυτερα απο την πολη.
Οσο για ροπες υπαρχει το zx12 και το χαγιαμπουσα,γκαζια και σπινιαρισμα.

tony otis
04/02/2008, 00:36
και αμα κρεμασεις στο hayabusa και στο zx12 εφημεριδες και σοκολατες κανοθν και για περιπτερο.και με μια ψησταρια πολυμορφικο σουβλατζιδικο.εμενα η μηχανη μου τρωει το 1:50 του μισθου.

cartman
04/02/2008, 00:57
Μου θυμίσατε ένα ντοκυμανέρ που είδα που έλεγε για τις πρώτες cb. Ελεγε ότι η honda τις έκανε απο κάθε άποψη ΤΕΛΕΙΕΣ (αξιοπιστία, δύναμη, στήσιμο κ.τ.λ - για την τότε εποχή) που ακριβώς αυτό της στοίχισε σε πωλήσεις. Δηλαδή ήταν τόσο τέλειες, υπάκουες στις εντολές του αναβάτη και προβλέψιμες σε συμπεριφορά που τις "βαριόσουν"!!! :uplate:

Εμένα πάντως δεν με χαλά να "βαριέμαι" το μηχανάκι μου καθημερινά :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Bavarian
04/02/2008, 00:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από cartman
Μου θυμίσατε ένα ντοκυμανέρ που είδα που έλεγε για τις πρώτες cb. Ελεγε ότι η honda τις έκανε απο κάθε άποψη ΤΕΛΕΙΕΣ (αξιοπιστία, δύναμη, στήσιμο κ.τ.λ - για την τότε εποχή) που ακριβώς αυτό της στοίχισε σε πωλήσεις. Δηλαδή ήταν τόσο τέλειες, υπάκουες στις εντολές του αναβάτη και προβλέψιμες σε συμπεριφορά που τις "βαριόσουν"!!! :uplate:

Εμένα πάντως δεν με χαλά να "βαριέμαι" το μηχανάκι μου καθημερινά :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

:a10:

vestromas
04/02/2008, 01:10
Η μεγαλητερη ευχαριστηση του ταξιδιου η της βολτας ειναι οταν γυρνας στο απιτι σου την ωρα που προγραματισες εχοντας τις αναμνησεις της βολτας η του ταξιδιου και οχι να σκεφτεσε τι ειναι αυτο που κοπαναει και γιατι αυτο βγαινει , η το χειροτερο, να βρεθεις στο πουθενα με το μηχανακι που χει χαρακτηρα και να φοβασαι μην σε φανε τα τσακαλια επειδει δεν παιρνει μπροστα:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

mourgakos
04/02/2008, 08:25
θελω οπου παμε παρεα ,να γυριζουμε παρεα χωρις να κλαιει η τσεπη και τα καβουρια
να δαγκωνουν........

χαρακτηρα ολες εχουν.κατι θα της βρεις να την αγαπησεις........:wave2:

SeNNinhA
04/02/2008, 08:25
Δεν κατάλαβα γιατί η κουβέντα πάλι πηγαίνει σε διαμάχη Ευρώπης-Ιαπωνίας. Ή πιστεύετε οτι λίγα Ιαπωνικά σήμερα έχουν προβλήματα? Ταυτόχρονα και τα Ευρωπαϊκά έχουν γίνει πολύ αξιόπιστα πια. Για να μην μιλήσω για πιο σοβαρά προβλήματα όπως κομμένα πλαίσια (βλέπε Suzuki) που δεν έχουν εμφανιστεί σε Ευρωπαϊκά.

Η ερώτηση όμως είναι ΓΕΝΙΚΗ. Αν θα έπρεπε να επιλέξετε ανάμεσα στα δύο, τι θα επιλέγατε?

Σαν απάντηση το: από τα δύο και τα δύο είναι το προφανές και δεν υπάρχει δίλλημα αλλα εαν υπήρχε τότε τι θα απαντούσατε... ?

Χαρακτήρας μιας μηχανής δεν είναι αυτό που λέτε τα προβλήματα αλλα αυτό το κάτι παραπάνω που σου δίνει όταν ανεβαίνεις και την οδηγείς και δεν μοιάζει με καμία άλλη. Γιατί το να ασχολήσαι με την επισκευή της είναι το ίδιο σε όλες και δεν μπορείς να τις ξεχωρίσεις από αυτό.

Τελικά σας ενδιαφέρει περισσότερο ποιο?

α) Να μην σας απασχολήσει ποτέ της περισσότερο από το τυπικό service και να τα κάνει όλα μεν καλά αλλα να μην σου δημιουργεί κανένα ιδιαίτερο αίσθημα όταν την οδηγείς (πχ Transalp ή όποιο άλλο εσείς νομίζετε...)

β) Να χρειάζεται την προσοχή σας και τις επισκευές της αλλα κατεβαίνοντας να έχεις ενα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και επίσης να ξέρεις ποια μηχανή οδήγησες. (άπειρα παραδείγματα, βάλτε όποιο θέλετε...)

mourgakos
04/02/2008, 08:36
το αισθημα το αποκομιζεις και απο τις "εικονες" που κερδιζεις συνεχως με τη συμβιωση μαζι της
οι περισσοτεροι απο μας ,μεσοι οδηγοι,ουτε το τρανσαλπ(επειδη το γραφεις)δεν προκειται ποτε να οδηγησουν στα ορια του οχι μονο σαν μηχανη αλλα και σαν δρομους που εχουμε.
ενταξει αλλο το χτ 600 μανιβελα και αλλο το 990 η το χαγια.
αλλα το τελικο σκοπο τον εκπληρωνουν ολα .με διαφορετικο τροπο το καθενα.
και παραπανω η λιγοτερες παραχωρησεις που μπορεις να κανεις.
και γω θελω σουπερ ντουπερ μηχανημα,αλλα πρεπει να εχω και χρηματα να του βαλω και
ασφαλεια,λαστιχα βενζινη........
:lol:

PortisHead
04/02/2008, 08:47

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Απιστευτο !!!!!!!!!!!!!!
Μεχρι που σκέφτομαι να το βάλω και υπογραφή..΄"εγραψες"

:lol: :lol: :lol:

SeNNinhA
04/02/2008, 08:52

+1.000.000 κι απο εμένα

:a46: :a46: :a028: :a028: :a013: :a013: :a012: :a23: :a23: :a20: :a18: :a19: :a5: :rotflmao: :lol:

vestromas
04/02/2008, 14:33
MOYRGAKO, συμφωνω και επαυξανω!:a18: :beer: :wave2:

AFROPANTELOS
05/02/2008, 18:24
Τα θελω και τα δυο για αυτο ειχα εχω και θα εχω H O N D A:beer: :beer: :beer: :beer:

soteas
05/02/2008, 21:58
ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΛΕΣ ΡΕ ΦΙΛΑΡΑΚΟ....

ΕΓΩ ΕΧΩ GS 1150,

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΜΟΥ ΛΕΣ ΤΩΡΑ

:beer: