View Full Version : θελω συμβουλή σχετικά με αγορά μηχανης
POEXANIA
03/02/2008, 17:08
παιδιά θέλω να ρωτήσω κάτι, εχω ένα f650 bmw που μου έχει βγάλει το λάδι να το πηγάίνω στα συνεργεία, θέλω να αγοράσω καινούριο μηχανάκι. Αυτό που μου αρέσει να κάνω είναι βόλτες σε ορεινά μονοπάτια, επειδη είμαι 1,93 υψος και αρκετα βαρύς για ενα μικρό μηχανάκι, θα ήθελα να μου προτείνετε κάτι για τα κυβικά μου σε στυλ Xt παραδείγματος χάρην. Και όχι παλιό μοντέλο που να μην κυκλοφορεί πια γιατί δεν νομίζω να αγοράσω ξανά ποτέ στη ζωη μου μεταχειρισμένο. Θυμάμαι με ενα djebel που είχα παλια και το είχα πάρει καινούριο το είχα ευχαριστηεί πολύ περισσότερο στο βουνό απότι την bmv που αντε να την έχω χρησιμοποιήσει το 1/3 του χρόνου που την έχω, όλο τον υπόλοιπο καιρό μάζευα λευτά για να τη φτιάζω(και χωρίς να έχω κανένα ατύχημα). Τα χρήματα που είμαι διατεθημένος να δώσω είναι γύρω στα 8.000-9.000 ευρω. Ευχαριστώ.
Επίσις αν κανείς θέλει να αγοράσει bmw f650 του 96 μοντέλο που να του αρέσει να μαστορεύει να μου το πει¨.:)
Χωμάτινος
03/02/2008, 17:36
Με την περιγραφή που μας έκανες, πιστεύω ότι το KTM LC4 Adventure θα ήταν ιδανικό γιά 'σένα.
:wave2:
Συμφωνώ ότι το LC4 σου ταιριάζει αλλά για δες και:
1. Κανούργιο TENERE (το μοτέρ από ΧΤ)
2. ΒΜW GS 800 (αυτό το μοτέρ είναι οκ)
POEXANIA
03/02/2008, 22:09
το ktm σε τι τιμή παίζει; Βρηκα reviews στο ιντερνετ αλλα οχι τιμες
@bsolut!!
05/02/2008, 09:11
φιλε πιστευω οτι πολυ καλη λυση και για την δουλεια που το θες αλλα και για το υψος σου ειναι το καινουργιo v-strom 650 desert. ειχε πολλα εξτραδακια η εργοστασιακη του εκδοση και αξιζει τα 9.650 ευρουλακια του. φοραει λαστιχα karoo metzeler, exatmish yoshimoura ολοσωμη (διπλη παρακαλω..), επισης μταλλικη ποδια και σητα για το ψηγειο λαδιου της suzuki. ακομα μαυρα πλαινα καγκελα για να σωθουν τα πλαστικα σε περιπτωση πτωσης και αρκετα μεγαλες χουφτες. μεταλλικος προφυλακτηρας αλυσιδας, φιμε ζελατινα (φαιρινγκ) με ρυθμιζομενο το ανω ακρο, κεντριο σταντ και βαλιτσουλα givi 46lt. το κερσακι στην τουρτα ειναι το tank pad που τοποθετηθηκε στο νταποζιτο προς αποφυγη γρατουνιων!..εμενα προσωπικα μου φαινεται πολυ καλη λυση για την συκγεκριμενη χρηση που προοριζεται..ψαξτο και κανε την καλυτερη επιλογη!!! :wave2: :beer:
POEXANIA
05/02/2008, 09:36
to v-strοm δεν παραείναι ογκώδες όμως; Πιστεύεις θα έχει ευελιξία; Μεταξύ duke και lc-4 ποιο λέτε;
Αρχικά δημιουργήθηκε από @bsolut!!
φιλε πιστευω οτι πολυ καλη λυση και για την δουλεια που το θες αλλα και για το υψος σου ειναι το καινουργιo v-strom 650 desert. ειχε πολλα εξτραδακια η εργοστασιακη του εκδοση και αξιζει τα 9.650 ευρουλακια του. φοραει λαστιχα karoo metzeler, exatmish yoshimoura ολοσωμη (διπλη παρακαλω..), επισης μταλλικη ποδια και σητα για το ψηγειο λαδιου της suzuki. ακομα μαυρα πλαινα καγκελα για να σωθουν τα πλαστικα σε περιπτωση πτωσης και αρκετα μεγαλες χουφτες. μεταλλικος προφυλακτηρας αλυσιδας, φιμε ζελατινα (φαιρινγκ) με ρυθμιζομενο το ανω ακρο, κεντριο σταντ και βαλιτσουλα givi 46lt. το κερσακι στην τουρτα ειναι το tank pad που τοποθετηθηκε στο νταποζιτο προς αποφυγη γρατουνιων!..εμενα προσωπικα μου φαινεται πολυ καλη λυση για την συκγεκριμενη χρηση που προοριζεται..ψαξτο και κανε την καλυτερη επιλογη!!! :wave2: :beer:
Ε όχι και το V-strom για το βουνό!!! Να μη τρελαθούμε κιόλας!! Επειδή του βάλανε μια εξάτμιση και λάστιχα του πέταξανε και ένα desert, είναι το v-strom για το Dakar!! πατε καλα??
Παρε φίλε το Adventure να βγαλεις κανενα γουστο να ηρεμίσεις. απλώς να ξέρεις πως εχει πολύ συντηριση και αρκετα λεφτά στα σέρβις. Αν τα 8 - 9 χιλιάρικα που διαθετεις τα βγαζεις με το ζορι και μένεις ρεστος μην το παρεις γιατι θα αναγκαστεις να το εχει στο γκαραζ και να το βλεπεις.
POEXANIA
05/02/2008, 09:48
Βασικά φίλε θέλω μηχανάκι ΣΚΥΛΙ!!! δεν θέλω να ξανατραβήξω αυτα που τράβηξα με το f650
@bsolut!!
05/02/2008, 09:50
ρε συ δεν εννοω να το βαλλει και στο χωμα. εγω καταλαβα οτι το θελει για καμια εκδρομουλα, σε χαλαρη φαση. μιλαω συγκρινοντας το με το bmw που ειχε ο ανθρωπος. αν το θελει για να το λιωσει στο χωμα σαφως θα προτιμησει κατι αλλο. παντως πιστευω οτι και το bmw 800 που προτεινε ο φιλος παλι δεν ειναι καλη λυση με αυτα τα δεδομενα..απλα το v-strom εχει αρκετες δυνατοτητες. το συγκεκριμενο...
@bsolut!!
05/02/2008, 09:52
οριστε το ειπε ο ανθρωπος..θελει να κανει καμια βολτουλα σε ορεινα μονοπατια..δεν νομιζω ναμην του κανει...
Αρχικά δημιουργήθηκε από @bsolut!!
ρε συ δεν εννοω να το βαλλει και στο χωμα. εγω καταλαβα οτι το θελει για καμια εκδρομουλα, σε χαλαρη φαση. μιλαω συγκρινοντας το με το bmw που ειχε ο ανθρωπος. αν το θελει για να το λιωσει στο χωμα σαφως θα προτιμησει κατι αλλο. παντως πιστευω οτι και το bmw 800 που προτεινε ο φιλος παλι δεν ειναι καλη λυση με αυτα τα δεδομενα..απλα το v-strom εχει αρκετες δυνατοτητες. το συγκεκριμενο...
αν το θέτεις ετσι αλλάζει το πραμα, αλλα θεωρω πως τα λεφτα για το desert ειναι πολλα και δεν σου δείνει κατι παραπανω.
για μια απλη βολτα στο βουνο και ενα τρανσαλπ, ενα πηγασο,ενα ΧΤ βρε αδελφε μια χαρά ειναι εγω καταλαβα πως εψαχνε για κατι πιο σκληροπυρηνικο, μπορει και να κανω και λαθος ...
POEXANIA
05/02/2008, 09:56
κοιταχτε, δεν το θέλω για αγώνες οκ...αλλα όχι για χαλαρή φάση, πάω σε μέρη που ο απαίδευτος οδηγός δεν μπορεί να ισσοροπήσει έυκολα, με κοτρώνες και βράχια, η κρήτη που μένω έχει αρκετά τέτοια μέρη.Οπότε θέλω κάτι που να μη βρίσκει κάτω έυκολα, να μην είναι πολύ βαρύ για να μπορώ να το ξεμπλοκάρω, και να έχει κάποιους ιππους ωστε να με αντέχει και στα δύσκολα.
Αρχικά δημιουργήθηκε από POEXANIA
κοιταχτε, δεν το θέλω για αγώνες οκ...αλλα όχι για χαλαρή φάση, πάω σε μέρη που ο απαίδευτος οδηγός δεν μπορεί να ισσοροπήσει έυκολα, με κοτρώνες και βράχια, η κρήτη που μένω έχει αρκετά τέτοια μέρη.Οπότε θέλω κάτι που να μη βρίσκει κάτω έυκολα, να μην είναι πολύ βαρύ για να μπορώ να το ξεμπλοκάρω, και να έχει κάποιους ιππους ωστε να με αντέχει και στα δύσκολα.
τοτε φίλε παρε ενα "κατσικι" , 100 kg ζυγίζει και τρελα αλογα βγαζει και θα φτανεις άνετα μεχρί και τον Ζαρό και ακόμα παραπανω. (για το Ψηλορειτη δεν ξερω αν θα σε βγαλει.)
@bsolut!!
05/02/2008, 10:00
εγω κατι τετοιο καταλαβα οτι ψαχνει περιπου..απλα μα αυτο θα μπορεσει ανετα να βγει και πιο εξω. οχι οτι με τα αλλα δεν μπορει απλα συνδυαζει αρκετα πραγματα. κοιτα εμενα προσωπικα δεν με τρελαινει το v-strom χωρις να ξερω και πολλα αλλα το ειδα στο power bikes, to kainoyrgio kai moy ekane entupwsh..αν δεν το εχεις δει ριξε μια ματια να μου πεις την γνωμη σου. ειναι αρκετα διαφορετικο. μπορει να το εχει στο site ths suzuki.
POEXANIA
05/02/2008, 10:01
προς το παρόν κλίνω προς το lc4
και να συμπληρωσω..
αν φας και καμιά ψιλή δν χρειάζετε ούτε να φταξεις κατι ουτε να σου σπασει κατι , ασε που θα φαινεται και πιο μαχιμο!:D
οτι καινουργιο και να παρεις φιλε οταν το προσέχεις δεν σου βγαζει προβληματα, αθάνατα μηχανακια δεν υπαρχουν όλα θελουν την περιποίηση τους, αλλα πολυ , αλλα λιγο. ε... το ΚΤΜ θελει λίγο παραπάνω.
POEXANIA
05/02/2008, 10:04
και μιας και ανέφερες τα κατσίκια...
http://i34.servimg.com/u/f34/11/27/19/20/motori11.jpg (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=924&u=11271920)
και μιας και ανέφερες τα κατσίκια...
http://i34.servimg.com/u/f34/11/27/19/20/motori10.jpg (http://www.servimg.com/image_preview.php?i=923&u=11271920)
φίλε σε έχω...
εχουμε τα κρι - κρι ειναι μονο σε μας και τα κάνουμε Αποκλειστική εξάγωγη στην αυστραλία.
:D :D
POEXANIA
05/02/2008, 10:20
κοιτα δεν ξερω απο που είσαι, αλλα στην κρήτη, και συγκεκριμένα στα χανιά, έχουμε κρικρι στο φαραγκι της σαμαριας και στους αγιους θεωδορους το νησακι
κοιτα δεν ξερω απο που είσαι, αλλα στην κρήτη, και συγκεκριμένα στα χανιά, έχουμε κρικρι στο φαραγκι της σαμαριας και στους αγιους θεωδορους το νησακι
Ελα ρε...
Από Σκοπελο είμαι και έιχα την εντίπωση πωε υπηρχαν μόνο σε μας. καποιος κερατας θα έκλεψε κανενα ζευγαρι και θα τα εκανε παράμονη αναπαραγωγη..:lol: :lol:
POEXANIA
05/02/2008, 10:26
Χαχαχαα μας παραμυθιάζουν μου φαίνεται.
panavour
08/02/2008, 16:22
παρε KΑWASAKI KLR 650.Το δινει προσφορα 4700!!!!!!!!!!Με τα λεφτα που δινεις παρε 2 να εχεις το ενα για καβαντζα.:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:
Και επειδη ειναι και ψηλο ,κανει και για ψηλα παιδια σαν και του λογου σου.
Μακρυα απο ευρωπαικα γιατι στην κρητη ποιος θα στα φτιαξει.ΚΑΛΑ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕΣ????
αφου ευρωπαικο ειχες ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΕΙΠΕΣ ησουν συνεχεια στο συνεργειο..
vestromas
10/02/2008, 17:13
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: Ο ανθρωπος σας λεει οτι εχει σιχαθει τα συνεργεια και τον στελνετε στα ΚΤΜ; Παρε το vstrom με τα extra που ειναι σουπερ και σε φοβερη τιμη και θα με θημηθεις, poexania. Τα ΚΤΜ ειναι πιο εξειδικευμενα, πιο ακριβα, και πιο απαιτητικα στην συντηρηση. Με το vstrom θα κανεις περισοτερα πραγματα, πιο ανετα και οικονομικα και ο πιθανος συνοδηγος θα πινει νερο στ ονομα σου. Ασε το ταξιδι και το φορτωμα αν το αποφασισεις, γυρνας τον κοσμο στη σελλα του.
POEXANIA
10/02/2008, 21:33
Το KΑWASAKI KLR 650 αν και εμφανισιακά δεν με ενθουσιάζει είναι καλο λόγω τιμής(γιατί όμως τόσο φτηνό;), το ktm κοντεύω να το αποκλείσω με αυτά που μου λέτε, τώρα το v-strom επιμένω είναι κάπως ογκώδες, όσο για το XT διάβασα και παρατήρησα οτι οι εξάτμιση βγαίνει κάπως χαμηλά. Πάντως με βοηθάτε με τις γνώμες σας, ευχαριστώ.
POEXANIA
11/02/2008, 07:51
Το έψαξα και το v-strom έχει την καλύτερη ιποδύναμη για τα κυβικά του, είμαι μεταξύ v-strom και klr, το v-strom λόγω επιδόσεων και το klr λόγω ύψους και τιμής(απέχει πολύ απο το έδαφος το γαμ...νο!!!).
panavour
12/02/2008, 16:54
ΤΟ V -στρωμα ειναι οτι λεει η λεξη.Στρωμα.ΔΗΛΑΔΗ ενα βαρυ μηχανακι δρομου,που σε παει μαλακα και ωραια τουρισμο σαν να εισαι σε στρωμα επανω.ΔΕΝ κανει για μονοπατια που το θελεις.ΑΡΑ ΣΟΥ ΜΕΝΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟ KLR 650 που και φθηνο και καλο ειναι.και best seller στις ΗΠΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 15 ΧΡΟΝΙΑ.
extremist
14/02/2008, 01:38
Πάρε μια husaberg650 να γουστάρεις ρε..:winka:
POEXANIA
14/02/2008, 07:24
RESPECT μονο αυτό θα πω
to klr einai arketa psilo (tha saresei) alla mou fainetai vari stin odigisi(se sxesi me alla enduro) kai ta frena tou tha mporousan na einai isxirotera.
Apo girw sta 130 ginetai tromaktiko, apla kaneis ton stauro sou... kai sinexizeis..
Eksou kai i xamili timi pou se parotrinei na to pareis...
psaksto ligo akoma..
akoma skortsarei trela stis xamiles
kata ta alla kalo einai mwre :p
POEXANIA
14/02/2008, 13:38
Χμ, όσο το ψάχνω τόσο μπερδεύομαι, ρώτησα σε κανα δυο μαγαζιά για το husaberg και μου το έθαψαν, μου είπαν, "καλύτερα φίλε πάρε ktm" μου είπαν για το νεο duke το 690.
Βασικά μπορείτε να πείτε οτι τα θέλω όλα, αλλα αυτή τη φορά δεν θέλω να πάρω μηχανάκι στα τυφλά, θέλω και να το γουστάρω και να μη μου παίξει τα νεύρα αργότερα. Η πιο λογική λύση αν και η λιγότερο of road είναι το vstrom που δεν έχω ακούσει ώς τώρα κανένα αρνητικό και που η τιμή του είναι λογική, η αλήθεια είναι όμως πως βλέπω μηχανάκια σαν το husaberg και το lc-4 και μου τρέχουν τα σάλια, το klr αν το παρω θα το πάρω απο συμβιβασμό οικονομικής φύσεως. Δεν ξέρω γιατί πάντως έλκομαι περισσότερο απο τα μονοκύλινδρα και τα enduro, ππάντως συνεχίστε την ενημέρωση ετσι ώστε να αποκτήσω όσο καλυτερο κριτήριο γίνεται πριν πάω σε ένα μαγαζί και μου αρχίσουν τις παπαρίες τους.
vestromas
14/02/2008, 14:04
Τα μηχανακια που αναφερεις ειναι μαματα, αλλα οταν θα εισαι καπως, και χρειαστεις κατι πιο ανετο και χαλαρο δεν θα στο προσφερουν. Οσο καυλογκαζοι και να μαστε χρειαζομαστε και την σελαρα μας να βαλουμε την κοπελια μας να παμε βολτουλα μπανακια ταξιδακι. Αν νομιζεις οτι με το που καβαλας, συνεχεια θα εισαι στην τσιτα και θα καγκουριαζεις παρε αυτα που προανεφερες.:beer: :wave2:
POEXANIA
14/02/2008, 14:11
Τη βλέπω τη δουλειά για v-strom, δηλαδή να επικρατήσει η λογική...
vestromas
14/02/2008, 18:45
ποεχανια, το βεστρομι ειναι ευκολο μηχανακι, αλλα αυτο δεν σημαινει οτι ειναι λιγο. Μολις το καβαλησεις θα καταλαβεις τι εννοω. Να δεις που θα με φλωμοσεις στις μπυρες, μολις το παρεις. Καπως ετσι.:beer: :beer: :beer: :wave2:
extremist
15/02/2008, 04:24
Εγώ αστεία ανέφερα το husaberg γιατί είδα οτι ψάχνεις για κάτι πιο "βολικό"..
Άντε ας απαντήσω λοιπόν σοβαρά και εγώ:p
Πέρα απο το v strom υπάρχει και το bandit 650 και το fazer600 που είναι κάτι το πιο σπορ βρε παιδί μου..
Κατ'εμέ το strom είναι για βόλτες και εξυπηρέτηση μόνο.Αν ψάχνεις για κάτι παραπάνω
πιστέυω πως θα ξενερώσεις/μετανιώσεις αν αγοράσεις strom.
Όχι τιποτ'άλλο απλά είπες πως θέλεις να δεις πολλά μοντέλα πριν καταλήξεις:)
φιλε ριξε και μια ματια στο kawasaki Versys 650!
το XT 660R το χεις αποριψει?
αλλιως υπαρχει και το Aprilia Trail 650 που ειναι και φθηνο ειναι και ταξιδιαρικο ειναι και μονοκιλινδρο και μαμαει και δερνει!! :beer: :smilea:
POEXANIA
16/02/2008, 19:37
oxi den exo aporipsei to xt, pantos malon exo katalhksei sto vstrom 650. eixa dei enan katalogo sto internet kai to eixe 7100 eyra h kati tetoio, meta phra kai rothsa se ena katasthma kai moy eipan 8000, tha rothso kai aloy mhn fao th lampa 1000 eyro adika, tora proth proteraiothta einai na poyliso to palio moy mhxanaki kai kanena nefro, prokeimenoy na provo se agora kainoyrioy:P