View Full Version : Εχουν σαλτάρει όλοι και όλες;
VanDiemen
06/02/2008, 19:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από Maira
Κύριε συμφωρουμήτη,
Στο πρώτο ακόμα αναρωτιέμαι τι θέλει να πει ο ποιητής!
Όσο για το δεύτερο, και βέβαια έχουν δίκιο οι πεζοί που τα πεζοδρόμια και οι ράμπες αναπήρων είναι κλεισμένα με οχήματα! Αλλά εδώ δεν μιλάμε γι' αυτό! Εδώ μιλάμε για τον πεζό που πετάγεται σε κεντρικούς δρόμους χωρίς να ελέγξει τίποτα! Ο πεζός μπορεί να κινήται ανενόχλητος, κύριε συμφωρουμήτ, στο ΠΕΖΟ-ΔΡΟΜΙΟ! Στον δρόμο δλδ για τους πεζούς! Εκτός κι αν τόση ΄ρα μιλούσατε ότι σε αυτόν τον"δρόμο" έχει δίκιο!!!
:smokin:
Προβληματίσου λίγο ακόμη κι αν βγάλεις συμπέρασμα, τότε να εκφράσεις και τις όποιες διαφωνίες σου!
Για το δεύτερο, δεν έγινε κάποιου είδους παρεξήγηση! Απλώς λέω, πως η ευαισθησία πολλών, εξαντλείται εκεί που σταματά το προσωπικό συμφέρον ή ίσως ο εγωισμός του καθενός.
VanDiemen
06/02/2008, 19:13
Κύριε συμφωρυμήτη δεν απευθύνω καμία ένσταση! Μάλλον λάθος καταλάβατε!
Δεν κατάλαβα λάθος! Ίσως να εκφράστηκα λάθος. Ο όρος "διαφωνία", σε καλύπτει; Εφόσον το δικαστήριο κατανέμει ποσοστά συνυπαιτιότητας, δέχεται πως το δίκιο είναι όντως ζάχαρη (για να σου το ζωγραφίσω)!
Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
Προβληματίσου λίγο ακόμη κι αν βγάλεις συμπέρασμα, τότε να εκφράσεις και τις όποιες διαφωνίες σου!
Για το δεύτερο, δεν έγινε κάποιου είδους παρεξήγηση! Απλώς λέω, πως η ευαισθησία πολλών, εξαντλείται εκεί που σταματά το προσωπικό συμφέρον ή ίσως ο εγωισμός του καθενός.
Κύριε συμφωρουμήτη,
Η ευαισθησία των πεσών πού ακριβώς βρίσκεται, όταν αναγκάζουν έναν οδηγό μηχανής να ξαπλωθεί φαρδύς πλατής, ώστε να μην του πάρει παραμάζομα?
Δεν κατάλαβα λάθος! Ίσως να εκφράστηκα λάθος. Ο όρος "διαφωνία", σε καλύπτει; Εφόσον το δικαστήριο κατανέμει ποσοστά συνυπαιτιότητας, δέχεται πως το δίκιο είναι όντως ζάχαρη (για να σου το ζωγραφίσω)!
Το δικαστήριο, κύριε συμφωρουμήτη, μοιράζει την ευθύνη! Σε έναν καβγά όμως (παράδειγμα είναι αυτό) μπορεί να έχουν και οι δύο άδικο! Όχι πολύ ή λίγο! Απλά άδικο!
VanDiemen
06/02/2008, 19:24
Κύριε συμφωρουμήτη,
Η ευαισθησία των πεσών πού ακριβώς βρίσκεται, όταν αναγκάζουν έναν οδηγό μηχανής να ξαπλωθεί φαρδύς πλατής, ώστε να μην του πάρει παραμάζομα?
Το δικαστήριο, κύριε συμφωρουμήτη, μοιράζει την ευθύνη! Σε έναν καβγά όμως (παράδειγμα είναι αυτό) μπορεί να έχουν και οι δύο άδικο! Όχι πολύ ή λίγο! Απλά άδικο!
Το πρώτο είναι φιλοσοφικό ερώτημα εκτός θέματος. Ξαναείπα πάντως πως όταν γίνεται αυτό, υπάρχει υπαιτιότητα του πεζού!
Ο καυγάς δεν είναι αντιπροσωπευτικός στο θέμα που συζητούμε. Με επαναφέρατε πολλές φορές στην τάξη, όταν ξέφυγα από το καθαρά νομικό μέρος και επεκτάθηκα στο ηθικό μέρος της συζήτησης! Μην κάνεις λοιπόν το ίδιο λάθος!
Το πρώτο είναι φιλοσοφικό ερώτημα εκτός θέματος. Ξαναείπα πάντως πως, όταν γίνεται αυτό, υπάρχει υπαιτιότητα του πεζού!
Ο καυγάς δεν είναι αντιπροσωπευτικός στο θέμα που συζητούμε. Με επαναφέρατε πολλές φορές στην τάξη, όταν ξέφυγα από το καθαρά νομικό μέρος και έθεσα το θέμα ηθικά! Μην κάνεις λοιπόν το ίδιο λάθος!
Βρε καρντασι και αγαπητε συντοπιτη.
Σε δαγκωσε ασχημα κανενα F-the_gatzoi το καλοκαιρι και παραμιλας ακομη?
Εχω καιρο να ερθω πανω, εχει γινει τοσο ασχημη η κατασταση?
:lol:
VanDiemen
06/02/2008, 19:29
Λοιπόν, επειδή φεύγω το γενικό συμπέρασμα είναι πως οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο! Το ίδιο κι εγώ! :rolleyes:
Ελπίζω να είναι προφανές ότι αστειεύομαι..
Το πρώτο είναι φιλοσοφικό ερώτημα εκτός θέματος. Ξαναείπα πάντως πως όταν γίνεται αυτό, υπάρχει υπαιτιότητα του πεζού!
Ο καυγάς δεν είναι αντιπροσωπευτικός στο θέμα που συζητούμε. Με επαναφέρατε πολλές φορές στην τάξη, όταν ξέφυγα από το καθαρά νομικό μέρος και επεκτάθηκα στο ηθικό μέρος της! Μην κάνεις λοιπόν το ίδιο λάθος!
Στο πρώτο, κύριε συμφωρουμήτη, αν ο πεζός χτυπήσει γιατί είναι υπαιτιοτητα του οδηγού, όταν αυτός εξαιτίας του πεζού έχει χάσει κάθε έλεγχο του οχήματος του?
Ο καυγάς? Νομίζω, κύριε συμφωρουμήτη, ότι σας επίστησα την προσοχή ότι ήταν ένα παράδειγμα!
κύριε συμφωρουμήτη, πραγματικά πιστεύετε ότι οι πεζοί μπορούν να πενάνε όπως να' ναι τους δρόμους?
blackbusa
06/02/2008, 19:59
τελικα.......
αυτο.....???
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι βέβαια!Αν δεν έχει προκληθεί βλάβη στον πεζό, εννοείται πως θα φέρει ευθύνη για οτιδήποτε έχει κάνει, το οποίο οδήγησε σε τραυματισμό ή υλική ζημιά τον άλλο εμπλεκόμενο στο ατύχημα!
Ποιος δε θέλει να καταλάβει;
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
αυτο....???
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Όχι βέβαια! Το δικαστήριο θα κρίνει τα ποσοστά υπαιτιότητας του καθενός, στην πρόκληση του ατυχήματος, αναλύοντας όλες τις παραμέτρους και λαμβάνοντας υπόψιν τις λεπτομέρειες!
αυτο...???
Μα γιατί να μπλέξει; Και μάλιστα για το υπόλοιπο της ζωής του!! Αφού δε φταίει ο οδηγός, αλλά φταίει ο πεζός! Τι θα τον μπλέξει; Που θα εμπλακεί; Διευκρίνισέ το και θα σου απαντήσω μετά, σ' αυτό που με ρώτησες
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
αυτο....???
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Δε χρειάζεται, να έχεις κάποιου είδους υπερφυσικές δυνάμεις, για να μη χτυπήσεις έναν πεζό. Απλώς δεν το χτυπάς! Πηγαίνεις με τέτοια ταχύτητα, του δίνεις παντού προτεραιότητα, σέβεσαι το δικαίωμά του να περπατά και απλώς δεν το χτυπάς! Οι νόμοι της φυσικής το λένε ξεκάθαρα!
Δεν είπα πουθενά πως ο πεζός είναι πάντα αθώος. Ίσως να έχει συνυπαιτιότητα! Αλλά αυτό ακριβώς έχει! Συν-!!! Επειδή υπαιτιότητα ή συνυπαιτιότητα έχει πάντα ο οδηγός!
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Η ΑΥΤΟ....???
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Τέλος, ειλικρινά το πιστεύω! Έχει πάντα δίκιο! Έχει δικαίωμα να περπατά ελεύθερος, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, ανεξάρτητα από το βαθμό που είναι ενημερωμένος, την κατάσταση της πνευματικής και σωματικής υγείας του, τη μόρφωσή του και τις φυσικές του ικανότητες!
Μολις ξαναδιαβασεις αυτα που εγραψες ελα και πες μου τι πρεπει να κανω,να τον πετυχω η οχι του παλιοπεζο για να παρω και κανονακι........???και ναι...ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΕΙΡΩΝΙΚΟ....α ναι...βαλτα καλα στο κεφαλι σου επεξεργασε λιγο καλυτερα τι θες να γραψεις,γιατι ολο μαλακιες γραφεις.....αν το κανεις για την πλακα σου καλα κανεις,γιατι και εγω μονο στα σοβαρα δεν μπορω να σε παρω....αν απο την αλλη μιλας σοβαρα και τα πιστευεις......:(
edit και παπαλα....μειλαμε καθαρα για το νομικο θεμα κα βαση του ΚΟΚ και οχι τι νομιζει ο καθενας ειναι το ηθικο θεμα......
VanDiemen
06/02/2008, 23:15
Στο πρώτο, κύριε συμφωρουμήτη, αν ο πεζός χτυπήσει γιατί είναι υπαιτιοτητα του οδηγού, όταν αυτός εξαιτίας του πεζού έχει χάσει κάθε έλεγχο του οχήματος του?
Ο καυγάς? Νομίζω, κύριε συμφωρουμήτη, ότι σας επίστησα την προσοχή ότι ήταν ένα παράδειγμα!
κύριε συμφωρουμήτη, πραγματικά πιστεύετε ότι οι πεζοί μπορούν να πενάνε όπως να' ναι τους δρόμους?
Γιατί δεν έλαβε τα μέτρα του και δεν πήγαινε με ταχύτητα που να μην είναι επικίνδυνη (όπως τελικά αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος πως ήταν) ώστε να μην προκαλέσει κάποιο τραυματισμό!
Κατάλαβα πως ήταν ένα παράδειγμα! Αυτό που δεν κατάλαβες εσύ, ήταν μάλλον, πως με αυτά που είπα, ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή στο ατυχές του παραδείγματος.
Δεν είμαι υπέρμαχος αυτής της άποψης και δεν την υποστήριξα πουθενά!
Πωω ρε blackbusa, ήταν φιλότιμη η προσπάθειά σου, να κάνεις σοβαρή συζήτηση, αλλά το ξαναγύρισες στο σκυλάδικο. Πάρε κανένα ηρεμιστικό και κάνε αυτό που σου είπα! (με το μαντρόσκυλο; Θυμάσαι; Μετά έλα να μας πεις, τι σου είπα!)
VanDiemen - Πέτρο
λέω να αρχίσω να σε αποκαλώ Νίκο από δω και πέρα
ή μάλλον Νικόλα αν δεν σε πειράζει
και η υπομονή έχει τα όριά της
Γιατί δεν έλαβε τα μέτρα του και δεν πήγαινε με ταχύτητα που να μην είναι επικίνδυνη (όπως τελικά αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος πως ήταν) ώστε να μην προκαλέσει κάποιο τραυματισμό!
Κατάλαβα πως ήταν ένα παράδειγμα! Αυτό που δεν κατάλαβες εσύ, ήταν μάλλον, πως με αυτά που είπα, ήθελα να σου επιστήσω την προσοχή στο ατυχές του παραδείγματος.
Δεν είμαι υπέρμαχος αυτής της άποψης και δεν την υποστήριξα πουθενά!
Πωω ρε blackbusa, ήταν φιλότιμη η προσπάθειά σου, να κάνεις σοβαρή συζήτηση, αλλά το ξαναγύρισες στο σκυλάδικο. Πάρε κανένα ηρεμιστικό και κάνε αυτό που σου είπα! (με το μαντρόσκυλο; Θυμάσαι; Μετά έλα να μας πεις, τι σου είπα!)
Έχω την εντύπωση κύριε συφωρουμήτη ότι δεν γνωρίζετε καθόλου από φυσική οπότε και την τριβή ολίσθησης! Άρα κατά συνεπεια δεν γνωρίζετε την απόσταση που μπορεί να διανήσει μια μηχανή την ώρα που ολισθαίνει σε μία σχετικά λεία άσφαλτο!
άρα νομίζω ότι με βάση αυτά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε συζήτηση αφού δεν είστε γνώστης βασικών πραγμάτων!!!
VanDiemen
07/02/2008, 11:17
Έχω την εντύπωση κύριε συφωρουμήτη ότι δεν γνωρίζετε καθόλου από φυσική οπότε και την τριβή ολίσθησης! Άρα κατά συνεπεια δεν γνωρίζετε την απόσταση που μπορεί να διανήσει μια μηχανή την ώρα που ολισθαίνει σε μία σχετικά λεία άσφαλτο!
άρα νομίζω ότι με βάση αυτά δεν μπορούμε να συνεχίσουμε συζήτηση αφού δεν είστε γνώστης βασικών πραγμάτων!!!
Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε εντύπωση θέλεις! Γιατί αναφέρεις ξαφνικά τη φυσική; Κάνε μια ανάλυση των δυνάμεων που ασκούνται σε μια πτώση και απέδειξε τους ισχυρισμούς σου, πριν σπέυσεις να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα για το συνομιλητή σου. Απέδειξέ μου με τη φυσική πως κάνω λάθος!:rolleyes: Την απόσταση που μπορεί να διανύσει μια μοτοσυκλέτα, την ώρα που ολισθαίνει σε μία σχετικά λεία άσφαλτο, φυσικά και δεν τη γνωρίζω, μη γνωρίζοντας την ταχύτητα με την οποία κινείται, όταν αυτή πέφτει, το συντελεστή τριβής της ασφάλτου, το βάρος της μοτοσυκλέτας και του αναβάτη, το μέγεθος των επιφανειών που έρχονται σε επαφή με την άσφαλτο και το δικό τους συντελεστή τριβής, την πιθανή κλίση του εδάφους και πολλούς άλλους αστάθμητους παράγοντες που είναι διαφορετικοί σε κάθε πτώση!! Εσένα, που γνώρίζεις αυτή την απόσταση (μην έχοντας τις παραπάνω παραμέτρους) και ισχυρίζεσαι παράλληλα πως γνωρίζεις φυσική (ενώ ειρωνεύεσαι εμένα, που δε γνωρίζω), αφήνω να σε κρίνουν όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση.
Χαλαραααα.....
Η ειρωνία και το ψιλοδούλεμα πάει σύννεφο στο thread. Χαλαρώστε λίγο. :rolleyes:
blackbusa
07/02/2008, 11:41
εγω το ξαναγυρισα στο σκυλαδικο,ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΠΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ....ΑΛΛΑ...ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.....:wave2:
VanDiemen
07/02/2008, 11:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
εγω το ξαναγυρισα στο σκυλαδικο,ΑΛΛΑ ΕΣΥ ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΣ ΠΙΟ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ....ΑΛΛΑ...ΚΛΑΣΣΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑΣ.....:wave2:
Όταν θα μάθεις να μιλάς, χωρίς να βρίζεις χυδαία το συνομιλητή σου, επειδή διαφωνεί, τότε ίσως κι αυτός, να σου μιλήσει σοβαρά! Το να απαιτείς από το συνομιλητή σου να σε αντιμετωπίζει νηφάλια και να απαντά στα ερωτήματα που θέτεις, προϋποθέτει να πράττεις κι εσύ ανάλογα. Αν μεταξύ αυτών που επισήμανες, δε μπορείς να επισημάνεις τις διαφορές και το νόημα, δε μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι. Δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου.
blackbusa
07/02/2008, 12:01
Όταν θα μάθεις να μιλάς, χωρίς να βρίζεις χυδαία το συνομιλητή σου, επειδή διαφωνεί, τότε ίσως κι αυτός, να σου μιλήσει σοβαρά! Το να απαιτείς από το συνομιλητή σου να σε αντιμετωπίζει νηφάλια και να απαντά στα ερωτήματα που θέτεις, απαιτεί να πράττεις κι εσύ ανάλογα. Αν μεταξύ αυτών που επισήμανες, δε μπορείς να επισημάνεις τις διαφορές και το νόημα, δε μπορώ να σε βοηθήσω σε κάτι. Δε θα ασχοληθώ άλλο μαζί σου.
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ....Το θεμα μας ειναι ,τη βλακιες κανουν πολλες φορες οι πεζοι.....και εσυ στην αρχη,με ειρωνικο τροπο αρχιζεις και βριζεις ολους τους οδηγους,και λες συνχρονος οτι οι πεζοι εχουν παντα δικιο....αφου στην επεσαν καποιοι αποφασησες να τεκμηριωσης αυτα που πιστευεις.....και ολες οι παραθεσεις ειναι δικες σου απαντησεις ολοκληρες για να μην ελεγες οτι απομονωνω κομματια η λεξεις....και σε ρωταω τωρα πολυ νηφαλια.....συμφωνα με εσενα οι πεζοι εχουν ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ???γιατι η λεξη ΠΑΝΤΑ σημαινει οτι σε καμμια περιπτωση δεν μπορει να βρεθουν εστω ΣΥΝ-υπευθυνοι,οπως ομορφα εκανες την τριπλα σου....η ερωτηση ειναι απλη ΕΧΟΥΝ ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ???ΝΑΙ Η ΟΧΙ???
υ.γ.δεν περιμενω βεβαια απαντηση γιατι παλι θα βρεις κατι αλλο να υπεκφυγεις,και να πεις τα δικα σου....
VanDiemen
07/02/2008, 12:05
ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΚΟΛΟΤΟΥΜΠΑ....Το θεμα μας ειναι ,τη βλακιες κανουν πολλες φορες οι πεζοι.....και εσυ στην αρχη,με ειρωνικο τροπο αρχιζεις και βριζεις ολους τους οδηγους, γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,
γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ,
γαB, γαβ, γαβ,γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ, γαB, γαβ, γαβ.
Βάλε εδώ και τώρα το σημείο όπου έβρισα και αμέσως θα παραδεχτώ το λάθος μου! Στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ φυσικά! :rolleyes:
Cpt. Haddock
07/02/2008, 12:10
Προς όλους.....
βαρετό και κουραστικό κατάντησε...
Πείτε κατι για το θέμα αλλιώς κόφτε το
:a06:
blackbusa
07/02/2008, 12:12
Βάλε εδώ και τώρα το σημείο όπου έβρισα και αμέσως θα παραδεχτώ το λάθος μου! Στα υπόλοιπα που λες, συμφωνώ φυσικά! :rolleyes:
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ετσι,ετσι......κοκοοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκοκ ........:wave2:
VanDiemen
07/02/2008, 12:18
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
γαβ,γαβ......γαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβγαβ... .....:wave2:
Μα ναι, αυτό λέω!
Μιας και ένα ενδιαφέρον θέμα το καταλήξε σε προσωπική αντιπαράθεση και σπαμ, το θέμα μεταφέρθηκε στις Διαμάχες.
Αν δεν κοπεί η ειρωνεία και τα τα ψιλομπινελίκια, θα φύγει για πιο μακριά. :wave2:
VanDiemen
08/02/2008, 18:52
Λυπάμαι που η προσωπική εμπάθεια και η αδυναμία να επικεντρωθούν ορισμένοι στο υπό συζήτηση θέμα, περισσεύει, ορισμένες φορές, στο forum. Πάντως ακόμη κι εδώ, όταν θα επιστρέψουν οι όποιοι συνομιλητές (από το φροντιστήριο όπου παραδίδουν μαθήματα "φυσικής" ή από το supermarket που πήγαν για friskies) , θα συνεχίσω να υποστηρίζω, πως η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα στο μυαλό μας και πολύ μετά να ακολουθεί το όποιο "δίκιο", μας δίνει ο Κ.Ο.Κ. ή ο εγωισμός μας.
mats8282
08/02/2008, 19:06
Υποτιθεται ομως πως ο ΚΟΚ υπαρχει ακριβως για αυτο το λογο...
Να προστατευει οδηγους και πεζους με το να θετει καποιους κανονες...
Τεσπα πολυ θεωρια ειναι το θεμα και ο ΚΟΚ εχει πολλα πραγματα
:wave2:
VanDiemen
08/02/2008, 23:05
Σίγουρα έχεις δίκιο! Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής του. Αυτό όμως απέχει πολύ από την αναζήτηση ενός άλλοθι στις σελίδες του, για κάποια λανθασμένη ερμηνεία του, της οποίας η εφαρμογή οδήγησε στον τραυματισμό ή στο θάνατο κάποιου. Ακόμη και η μονόπλευρη, πιστή εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. δε δικαιολογεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Μπορείς να έχεις οποιαδήποτε εντύπωση θέλεις! Γιατί αναφέρεις ξαφνικά τη φυσική; Κάνε μια ανάλυση των δυνάμεων που ασκούνται σε μια πτώση και απέδειξε τους ισχυρισμούς σου, πριν σπέυσεις να βγάλεις βιαστικά συμπεράσματα για το συνομιλητή σου. Απέδειξέ μου με τη φυσική πως κάνω λάθος!:rolleyes: Την απόσταση που μπορεί να διανύσει μια μοτοσυκλέτα, την ώρα που ολισθαίνει σε μία σχετικά λεία άσφαλτο, φυσικά και δεν τη γνωρίζω, μη γνωρίζοντας την ταχύτητα με την οποία κινείται, όταν αυτή πέφτει, το συντελεστή τριβής της ασφάλτου, το βάρος της μοτοσυκλέτας και του αναβάτη, το μέγεθος των επιφανειών που έρχονται σε επαφή με την άσφαλτο και το δικό τους συντελεστή τριβής, την πιθανή κλίση του εδάφους και πολλούς άλλους αστάθμητους παράγοντες που είναι διαφορετικοί σε κάθε πτώση!! Εσένα, που γνώρίζεις αυτή την απόσταση (μην έχοντας τις παραπάνω παραμέτρους) και ισχυρίζεσαι παράλληλα πως γνωρίζεις φυσική (ενώ ειρωνεύεσαι εμένα, που δε γνωρίζω), αφήνω να σε κρίνουν όσοι παρακολουθούν τη συζήτηση.
Αγαπητέ κυριε συμφωρουμήτη, νομίζω ότι πουθενά δεν σας ειρωνεύτικα! Απλώς με βάση αυτά που έχω δει στην καθημερινή μου κυκλοφορία στους δρόμους, σας πληροφορώ ότι η ολίσθηση της μηχανής είναι κάτι ανεξέλεγκτο, άρα λοιπόν μπορεί ανα πάσα στιγμή, προς αποφυγή πεζού, να καταλήξει η μηχανή να τον χτυπήσει την ώρα που αυτή θα ολισθαίνει στην άσφαλτο! Άρα λοιπόν μήπως θα πρέπει να κατηγορήσουμε την μηχανή που ολισθένει???
Λυπάμαι που η προσωπική εμπάθεια και η αδυναμία να επικεντρωθούν ορισμένοι στο υπό συζήτηση θέμα, περισσεύει, ορισμένες φορές, στο forum. Πάντως ακόμη κι εδώ, όταν θα επιστρέψουν οι όποιοι συνομιλητές (από το φροντιστήριο όπου παραδίδουν μαθήματα "φυσικής" ή από το supermarket που πήγαν για friskies) , θα συνεχίσω να υποστηρίζω, πως η ανθρώπινη ζωή πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα στο μυαλό μας και πολύ μετά να ακολουθεί το όποιο "δίκιο", μας δίνει ο Κ.Ο.Κ. ή ο εγωισμός μας.
Κύριε συμφωρουμήτη, για άλλη μια φορά η ειρωνία σας προς το άτομο μου είναι εμφανής!
Κανείς, κύριε φωρουμήτη, δεν είπε πως η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πρώτη προταιρεότητα! Μα, κύριε συμφωρουμήτη, διορθώστε με αν κάνω λάθος, πού είναι ο σεβασμός του πεζού και του κάθε πεζού όταν περνάει ανεξέλεγκτα ένα δρόμο για την ζωή ενός αναβάτη μηχανής? Που είναι ο σεβασμός, κύριε συμφωρουμήτη, στη ζωή αυτού που θα πρέπει να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να τον αποφύγει? Που είναι ο σεβασμός για την ζωή αυτού του άτυχου κάποια μέρα οδηγού μηχανής που ο ελιγμός θα τον οδηγήσει στο θάνατο?
Κυριε συμφωρουμήτη οι κανόνες φτιάχνοντε για να μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες! Από ΄κει και πέρα πάει η κοινή λογική! Και ένας πεζός που περάει όπως νά 'ναι έναν δρόμο, δεν έχει κοινή λογική! Έχει την δική του λογική!!!
Σίγουρα έχεις δίκιο! Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής του. Αυτό όμως απέχει πολύ από την αναζήτηση ενός άλλοθι στις σελίδες του, για κάποια λανθασμένη ερμηνεία του, της οποίας η εφαρμογή οδήγησε στον τραυματισμό ή στο θάνατο κάποιου. Ακόμη και η μονόπλευρη, πιστή εφαρμογή του Κ.Ο.Κ. δε δικαιολογεί ένα τέτοιο αποτέλεσμα.
Μιλάτε πολύ αόριστα, κύριε συμφωρουμήτη!
Δεν διευκρινίζετε ποιός κάνει την λανθασμένη ερμηνεία! Ο πεζος, ο οδηγός ή και οι δύο??
VanDiemen
09/02/2008, 10:18
Αγαπητέ κυριε συμφωρουμήτη, νομίζω ότι πουθενά δεν σας ειρωνεύτικα! Απλώς με βάση αυτά που έχω δει στην καθημερινή μου κυκλοφορία στους δρόμους, σας πληροφορώ ότι η ολίσθηση της μηχανής είναι κάτι ανεξέλεγκτο, άρα λοιπόν μπορεί ανα πάσα στιγμή, προς αποφυγή πεζού, να καταλήξει η μηχανή να τον χτυπήσει την ώρα που αυτή θα ολισθαίνει στην άσφαλτο! Άρα λοιπόν μήπως θα πρέπει να κατηγορήσουμε την μηχανή που ολισθένει???
Η ειρωνία σου είναι φανερή, από τον τρόπο που μου μιλάς, αλλά δε διαμαρτυρήθηκα σε κανέναν, ούτε σε σένα, γι' αυτό!
Είπες πως δεν υπάρχει λόγος να μου μιλάς, αφού δεν έχω βασικές γνώσεις φυσικής και δε γνωρίζω την απόσταση που θα διανύσει μια μοτοσυκλέτα μετά την πτώση της, αφήνοντας να εννοηθεί πως εσύ γνωρίζεις! Λέω μήπως κάτι περισσότερο ή λιγότερο από ότι έχεις πει; Τι συνέβη λοιπόν και συνεχίζεις τη συζήτηση; Ξαφνικά έμαθα φυσική; Εσύ από που την έμαθες; Από αυτά που έχεις δει, στην καθημερινή σου κυκλοφορία στους δρόμους; Εφόσον λοιπόν η ολίσθηση της μοτοσυκλέτας, μετά την πτώση, είναι κάτι το ανεξέλεγκτο, γιατί εφόσον παίρνεις το ρίσκο να κυκλοφορείς μ' αυτή, παρά τις γνώσεις της φυσικής που σε οδήγησαν στην πεποίθηση πως αν πέσεις, θέτεις σε θανάσιμο κίνδυνο τον πεζό, απαλλάσεις τον εαυτό σου από την ευθύνη τραυματισμού κάποιου, του οποίου η παράβαση, δε θέτει σε κίνδυνο κάποιον ο οποίος κινείται έχοντας πάντα στο νου, πρώτα την ακεραιότητα των συνανθρώπων του και μετά τη δουλειά την οποία, προκειμένου να "προλάβει", χρησιμοποιεί τη μοτοσυκλέτα του; Η υπόθεση που αναφέρεις προς πληροφόρησή μου, είναι μια εξαίρεση και όχι ο κανόνας και πάλι σε παραπέμπω στο λόγο που είσαι ένοχος στην περίπτωση που συμβεί: Γιατί δεν έλαβε τα μέτρα του και δεν πήγαινε με ταχύτητα που να μην είναι επικίνδυνη (όπως τελικά αποδείχτηκε εκ του αποτελέσματος πως ήταν) ώστε να μην προκαλέσει κάποιο τραυματισμό!
VanDiemen
09/02/2008, 10:33
Κύριε συμφωρουμήτη, για άλλη μια φορά η ειρωνία σας προς το άτομο μου είναι εμφανής!
Κανείς, κύριε φωρουμήτη, δεν είπε πως η ανθρώπινη ζωή δεν είναι πρώτη προταιρεότητα! Μα, κύριε συμφωρουμήτη, διορθώστε με αν κάνω λάθος, πού είναι ο σεβασμός του πεζού και του κάθε πεζού όταν περνάει ανεξέλεγκτα ένα δρόμο για την ζωή ενός αναβάτη μηχανής? Που είναι ο σεβασμός, κύριε συμφωρουμήτη, στη ζωή αυτού που θα πρέπει να κάνει επικίνδυνους ελιγμούς για να τον αποφύγει? Που είναι ο σεβασμός για την ζωή αυτού του άτυχου κάποια μέρα οδηγού μηχανής που ο ελιγμός θα τον οδηγήσει στο θάνατο?
Κυριε συμφωρουμήτη οι κανόνες φτιάχνοντε για να μπορούμε να ρίχνουμε ευθύνες! Από ΄κει και πέρα πάει η κοινή λογική! Και ένας πεζός που περάει όπως νά 'ναι έναν δρόμο, δεν έχει κοινή λογική! Έχει την δική του λογική!!!
Η ειρωνία (που παραδέχομαι πως δε λείπει από αυτά που γράφω και της οποίας η παραδοχή αντικειμενικά μου δίνει περισσότερη αξιοπιστία από αυτούς που τη χρησιμοποιούν μεν, δεν το παραδέχονται και διαμαρτύρονται για τη χρήση της απέναντί τους δε) αν θέλεις να εξαληφθεί, πρέπει να γίνει αμοιβαία και όχι μονόπλευρα.
Ο σεβασμός του πεζού, στην περιγραφή που κάνεις, δεν υπάρχει! Εφόσον δεν τον εμβολίσεις διότι οδηγείς 100% σύμφωνα με το γράμμα του νόμου και όχι με υπακοή στο νόμο κατά βούληση όπως το 100% των ελλήνων οδηγών, έχεις κάθε δικαίωμα και ίσως υποχρέωση, να σταματήσεις να το νουθετήσεις, να τον αναφέρεις στην αστυνομία, να το μηνύσεις! Οι κανόνες υπάρχουν για να τους γνωρίζουμε και να τους τηρούμε ώστε να αποφεύγονται κατά το δυνατόν καταστάσεις στις οποίες θα χρειαστεί κατόπιν εορτής να ανατρέξουμε σ' αυτούς για να δούμε ποιος έχει περισσότερο δίκιο (μάλλον λιγότερο άδικο)!
VanDiemen
09/02/2008, 10:39
Μιλάτε πολύ αόριστα, κύριε συμφωρουμήτη!
Δεν διευκρινίζετε ποιός κάνει την λανθασμένη ερμηνεία! Ο πεζος, ο οδηγός ή και οι δύο??
Συνήθως η λανθασμένη ερμηνεία είναι αμφίπλευρη! Αυτή όμως (η λανθασμένη ερμηνεία), έχει τις σοβαρότερες συνέπειες για τον πρώτο, και γι' αυτό ο δεύτερος πάντα οφείλει να κινείται με τρόπο ώστε να είναι πρακτικά αδύνατη η πρόκληση ατυχήματος! Σύμφωνα με το νόμο δηλαδή! Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο πεζός δεν οφείλει να πράττει το ίδιο, αλλά αυτός έχει με το μέρος του δεκάδες πραγματικά άλλοθι, αν δεν το κάνει! Εσύ σαν οδηγός έχεις υποχρέωση να αποδείξεις πως είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο να με τραυματίσεις, εμένα τον πεζό! Γι' αυτό βγάζεις το δίπλωμα! Εγώ σαν πεζός έχω το δικαίωμα να περπατάω εκ προοιμίου, είτε είμαι αγράμματος, είτε είμαι 100 χρονών, είτε κατέβηκα από το χωριό μου, στη ραχούλα του καρακίτσου μετά από 50 χρόνια, είτε είμαι ανάπηρος, τυφλός, κωφάλαλος, καθυστερημένος, βλάκας... Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά;
Κύριε συμφωρουμήτη,
Πραγματικά εκλπήσομαι με αυτά που διαβάζω! θέλετε να μου πείτε δλδ ότι θα έπρεπε τα οχήματα να πηγαίνουν με 5 στο δρόμο για να μην προκαλούνται ατυχήματα με πεζούς γιατί ό πεζός έχει δικαίωμα να κάνει ότι του την καρφωσει? Τότε ποιός ο λόγος των οχημάτων κύριε?
μήπως τα λεγόμενά σας ξεκινούν από το εγωιστικό σας είναι, λόγω των αδυναμιών σας σε σχέση με την οδήγηση? Μήπως ο φόβος σας για τα οχήματα σας κάνει να υποστιρίζετε με τόσο πάθος πως ένας οδηγός μπορεί να αποφύγει κάθε ατύχημα? Κύριε συμφωρουμήτη, ζούμε στο 2008, σε μια εποχή που το κάθε χωριουδάκι έχει αυτοκίνητο! Που και η τελευταία εν ζωή γενιά μεγάλωσε με αυτά! Δεν υπάρχει άνθρωπος πλέον (στον ελλαδικό χώρο) που να μην γνωρίζει τι είναι όχημα!
Και κύριε συμφωρουμήτη, το μόνο ελεγχόμενο σε κίνηση και αντίδραση είναι ο πεζός και όχι το όχημα! Το όχημα αν χαθεί ο έλεγχος είναι άγνωστο το τι θα συμβεί! Μα ο πεζός αν δεν βγει στο δρόμο όπως να ΄ναι τότε σίγουρα δεν θα συμβει τίποτα!!!
VanDiemen
09/02/2008, 18:09
Κύριε συμφωρουμήτη,
Πραγματικά εκλπήσομαι με αυτά που διαβάζω! θέλετε να μου πείτε δλδ ότι θα έπρεπε τα οχήματα να πηγαίνουν με 5 στο δρόμο για να μην προκαλούνται ατυχήματα με πεζούς γιατί ό πεζός έχει δικαίωμα να κάνει ότι του την καρφωσει? Τότε ποιός ο λόγος των οχημάτων κύριε?
μήπως τα λεγόμενά σας ξεκινούν από το εγωιστικό σας είναι, λόγω των αδυναμιών σας σε σχέση με την οδήγηση? Μήπως ο φόβος σας για τα οχήματα σας κάνει να υποστιρίζετε με τόσο πάθος πως ένας οδηγός μπορεί να αποφύγει κάθε ατύχημα? Κύριε συμφωρουμήτη, ζούμε στο 2008, σε μια εποχή που το κάθε χωριουδάκι έχει αυτοκίνητο! Που και η τελευταία εν ζωή γενιά μεγάλωσε με αυτά! Δεν υπάρχει άνθρωπος πλέον (στον ελλαδικό χώρο) που να μην γνωρίζει τι είναι όχημα!
Και κύριε συμφωρουμήτη, το μόνο ελεγχόμενο σε κίνηση και αντίδραση είναι ο πεζός και όχι το όχημα! Το όχημα αν χαθεί ο έλεγχος είναι άγνωστο το τι θα συμβεί! Μα ο πεζός αν δεν βγει στο δρόμο όπως να ΄ναι τότε σίγουρα δεν θα συμβει τίποτα!!!
Πραγματικά, δεν εκπλήσσομαι καθόλου! Δεν υποστηρίζω πως τα οχήματα πρέπει να κινούνται συνεχώς με ταχύτητα 5 χλμ/ώρα, αλλά να κινούνται με ταχύτητα τέτοια, ώστε να μην υπάρχει περίπτωση να τραυματιστεί πεζός. Αν αυτό προϋποθέτει την κίνηση των οχημάτων με ταχύτητα μικρότερη των 5χλμ/ώρα, τότε αυτό ακριβώς υποστηρίζω πως πρέπει να πράττουν! Ο λόγος ύπαρξης των οχημάτων, δεν είναι να κάνουν τη ζωή μας ευκολότερη, γρηγορότερη, πιο άνετη και πιο πολυτελή, βάζοντας σε δεύτερη μοίρα τη ζωή των υπολοίπων που έχουν την ατυχία να βρεθούν σε κοντινή σε εμάς απόσταση, αλλά να κάνουν όλα τα παραπάνω, χωρίς να επηρεάζουν στο παραμικρό (με την αρνητική έννοια) κανέναν από τους συνανθρώπους μας! Ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα! Λυπάμαι που δε μπορείς να δεις πόσο ακραία εγωιστικό είναι, να θεωρούμε την οποιαδήποτε λεπτομέρεια μας αναγκάζει, να κάνουμε έκπτωση στην αξία της ζωής των συνανθρώπων μας, για να κάνουμε τη δική μας ζωή κατά ένα “τικ” πιο εύκολη, πιο σημαντική από τη ζωή του κάθε ατυχούς πλάσματος που φέρνει η "μοίρα" μπροστά μας! Ακριβώς για το λόγο πως ο έλεγχος του οχήματος είναι τόσο εύκολο να χαθεί, έως ώτου εξασφαλιστεί πως οι συνέπειες της απώλειάς του δε θα έχουν καμμία συνέπεια στη ζωή κανενός, θα πρέπει οι οδηγοί τους, οι οποίοι εν γνώσει τους λαμβάνουν μεν το ρίσκο να τα οδηγούν και να διακινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τον έλεγχο με τις συνέπειες που περιέγραψες, να απολαμβάνουν τις ευκολίες που τους προσφέρουν δε, να φροντίζουν να διαφυλάττουν ανά πάσα στιγμή τη ζωή όλων όσων βρίσκονται σε ακτίνα που υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν πεζό! Εφόσον τα παραπάνω δεν είναι εφαρμόσιμα, τότε ο οδηγός ΠΑΝΤΑ ευθύνεται για τον τραυματισμό του πεζού! Είναι το ρίσκο που αναλαμβάνεις, από τη στιγμή που πιάνεις τιμόνι στα χέρια σου!
Κύριε συμφωρουμήτη, συγνώμη κιόλας αλλά όταν σε μια κατάσταση έχουμε κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε και κάτι που δεν μπορούμε, τότε είναι λογικό να βάλουμε κανόνες σε κάτι που μπορούμε να ελέγξουμε! Κι αυτό γιατί αυτό που δεν μπορεί να ελεγχθει σίγουρα δεν μπορεί ν μπει σε κανόνες! Δεν μπορούμε να υπολογίσουμε τι ακριβώς θα γίνει με μια πρώση της μηχανής άρα, βάζουμε ένα όριο ταχύτητας και από κει και πέρα προσπαθούμε να ελέγηουμε αυτό που ελέγχεται! Η νοημοσίνη του πεζού!!!
Αλλά φαίνεται ο εγωισμός του πεζού είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορεί να δεχθεί πλέον, κύριε συμφωρουμήτη, πως δεν του ανήκει ο δρόμος, αφού αυτός κατασκευάστικε για τα οχήματα! Δυστυχώς κύριε συμφωρουμήτη στους πεζούς ανήκουν μόνο οι ΠΕΖΟδρομοι και εκεί,ναι έχουν πάντα δίκιο! Γι' αυτό λέγονται ΠΕΖΟδρομοι! Τώρα αν ο εγωισμός του πεζού δεν μπορεί να δεχθεί πως δεν του ανήκουν όλα, τότε συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη, αλλά μήπως θα έπρεπε να ξεκαβαλήσουν λίγο το καλάμι, για το ότι η ζωή του πεζού ειναι πιο πάνω από την ζωή οποιουδήποτε άλλου???
VanDiemen
09/02/2008, 19:19
Συμφωνώ με την επιβολή κανόνων. Δεν είπα πουθενά πως δεν πρέπει να υπάρχουν είτε για τους πεζούς είτε για τους οδηγούς. Σχετικά με τη νοημοσύνη του πεζού σε παραπέμπω στο “Χωρίς αυτό να σημαίνει πως ο πεζός δεν οφείλει να πράττει το ίδιο, αλλά αυτός έχει με το μέρος του δεκάδες πραγματικά άλλοθι, αν δεν το κάνει! Εσύ σαν οδηγός έχεις υποχρέωση να αποδείξεις πως είσαι σε θέση να αντιμετωπίσεις τον κίνδυνο να με τραυματίσεις, εμένα τον πεζό! Γι' αυτό βγάζεις το δίπλωμα! Εγώ σαν πεζός έχω το δικαίωμα να περπατάω εκ προοιμίου, είτε είμαι αγράμματος, είτε είμαι 100 χρονών, είτε κατέβηκα από το χωριό μου, στη ραχούλα του καρακίτσου μετά από 50 χρόνια, είτε είμαι ανάπηρος, τυφλός, κωφάλαλος, καθυστερημένος, βλάκας... Μπορείς να καταλάβεις τη διαφορά;”
Αλλά φαίνεται ο εγωισμός του πεζού είναι τόσο μεγάλος που δεν μπορεί να δεχθεί πλέον, κύριε συμφωρουμήτη, πως δεν του ανήκει ο δρόμος, αφού αυτός κατασκευάστικε για τα οχήματα!
Σε παραπέμπω στο “Λυπάμαι που δε μπορείς να δεις πόσο ακραία εγωιστικό είναι, να θεωρούμε την οποιαδήποτε λεπτομέρεια μας αναγκάζει, να κάνουμε έκπτωση στην αξία της ζωής των συνανθρώπων μας, για να κάνουμε τη δική μας ζωή κατά ένα “τικ” πιο εύκολη, πιο σημαντική από τη ζωή του κάθε ατυχούς πλάσματος που φέρνει η "μοίρα" μπροστά μας! Ακριβώς για το λόγο πως ο έλεγχος του οχήματος είναι τόσο εύκολο να χαθεί, έως ώτου εξασφαλιστεί πως οι συνέπειες της απώλειάς του δε θα έχουν καμμία συνέπεια στη ζωή κανενός, θα πρέπει οι οδηγοί τους, οι οποίοι εν γνώσει τους λαμβάνουν μεν το ρίσκο να τα οδηγούν και να διακινδυνεύουν ανά πάσα στιγμή να χάσουν τον έλεγχο με τις συνέπειες που περιέγραψες, να απολαμβάνουν τις ευκολίες που τους προσφέρουν δε, να φροντίζουν να διαφυλάττουν ανά πάσα στιγμή τη ζωή όλων όσων βρίσκονται σε ακτίνα που υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν πεζό!” και σε ρωτάω: Ποιου ο εγωισμός είναι μεγαλύτερος, κατά την “αντικειμενική” γνώμη σου;
Δυστυχώς κύριε συμφωρουμήτη στους πεζούς ανήκουν μόνο οι ΠΕΖΟδρομοι και εκεί,ναι έχουν πάντα δίκιο! Γι' αυτό λέγονται ΠΕΖΟδρομοι! Κάνεις πολύ μεγάλο λάθος αν πιστεύεις πως ένας πεζόδρομος, ονομάζεται έτσι για να ορίσει πως μόνο εκεί έχει το δικαίωμα να κινηθεί ο πεζός! Λέγεται πεζόδρομος για να καταστήσει σαφές πως απαγορεύεται “αυστηρώς” (ελπίζω να κατανοείς το εύλογο της χρήσης των εισαγωγικών) η διέλευση του δρόμου από οποιοδήποτε όχημα.
Τώρα αν ο εγωισμός του πεζού δεν μπορεί να δεχθεί πως δεν του ανήκουν όλα, τότε συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη, αλλά μήπως θα έπρεπε να ξεκαβαλήσουν λίγο το καλάμι, για το ότι η ζωή του πεζού ειναι πιο πάνω από την ζωή οποιουδήποτε άλλου???
Η ερώτησή σου εδώ είναι αν η ζωή του πεζού είναι ανώτερη από αυτή του οδηγού ή αν είναι ανώτερη από πέντε λεπτά (ίσως ώρες, δε με ενδιαφέρει) που πρέπει να θυσιάσει ο οδηγός προκειμένου να παραμείνουν οι πάντες ασφαλείς και να φτάσουν σίγουρα στον προορισμό τους; Αν ισχύει η εκδοχή της ερώτησης όπως τη θέτω, φυσικά και είναι ανεκτίμητα ανώτερη.
μήπως τα λεγόμενά σας ξεκινούν από το εγωιστικό σας είναι, λόγω των αδυναμιών σας σε σχέση με την οδήγηση? Hitting me where it hurts! My driving skills! :rolleyes: Ας πάμε στο παρακάτω..
Μήπως ο φόβος σας για τα οχήματα σας κάνει να υποστιρίζετε με τόσο πάθος πως ένας οδηγός μπορεί να αποφύγει κάθε ατύχημα? Όχι. Το πάθος μου οφείλεται, στο γεγονός πως αυτά που υποστηρίζω, τα πιστεύω πραγματικά! Επιδεικνύω το ίδιο πάθος για οτιδήποτε πιστεύω πραγματκά!
Κύριε συμφωρουμήτη, ζούμε στο 2008, σε μια εποχή που το κάθε χωριουδάκι έχει αυτοκίνητο! Που και η τελευταία εν ζωή γενιά μεγάλωσε με αυτά! Δεν υπάρχει άνθρωπος πλέον (στον ελλαδικό χώρο) που να μην γνωρίζει τι είναι όχημα! Αυτό δε μου λέει τίποτα απολύτως.
blackbusa
09/02/2008, 19:35
:bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry: :bigcry:
τι μ@λ@κιες διαβαζω θεε μου......
υ.γ. σοορυ κυριε μοντ...:blush:
VanDiemen
09/02/2008, 19:46
τι μ@λ@κιες διαβαζω θεε μου......
υ.γ. σοορυ κυριε μοντ...:blush:
Προφανώς, το να μπεις για να διαβάσεις κάτι που εκ των προτέρων γνωρίζεις πως είναι "σαχλαμάρες", πιστεύεις πως αποδεικνύει την ευφυία σου.. :rolleyes:
blackbusa
09/02/2008, 19:50
Προφανώς, το να μπεις για να διαβάσεις κάτι που εκ των προτέρων γνωρίζεις πως είναι "σαχλαμάρες", πιστεύεις πως αποδεικνύει την ευφυία σου.. :rolleyes:
Οχι......αλλα ειμαι πεζος και εχω ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.....
Η ερώτηση κύριε συμφωρουμήτη είναι:
Θεωρήτε την ζωή του πεζού ή την ασφάλεια του πιο σημαντική απ' αυτήν του οδηγού ή των συνεπιβατών ενός οχήματος???
Απλό ερώτημα! Μια απλή απάντηση παρακαλώ κύριε φωρουμήτη!!!
VanDiemen
09/02/2008, 20:21
Οχι......αλλα ειμαι πεζος και εχω ΠΑΝΤΑ ΔΙΚΙΟ.....
Αν αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλες, τότε φυσικά και έχεις πάντα δίκιο! Είναι μια από τις πιο σημαντικές ιατρικές εντολές για αντίστοιχες περιπτώσεις. :rolleyes:
VanDiemen
09/02/2008, 20:28
Η ερώτηση κύριε συμφωρουμήτη είναι:
Θεωρήτε την ζωή του πεζού ή την ασφάλεια του πιο σημαντική απ' αυτήν του οδηγού ή των συνεπιβατών ενός οχήματος???
Απλό ερώτημα! Μια απλή απάντηση παρακαλώ κύριε φωρουμήτη!!!
Δεν καταλαβαίνω την επιμονή σε μια ερώτηση, στην οποία η απάντηση είναι προφανής και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη συζήτηση! Οι ζωές όλων είναι το ίδιο σημαντικές, ανεξάρτητα ποιου είναι το σφάλμα, το οποίο τις έθεσε σε κίνδυνο. Μην απαντάς όμως επιλεκτικά, σε ότι σκέφτεσαι πως μπορείς να πεις κάτι έξυπνο ή πειστικό, αλλά συνολικά, όπως ακριβώς σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι συνομιλητές σου.
Δεν καταλαβαίνω την επιμονή σε μια ερώτηση, στην οποία η απάντηση είναι προφανής και δεν έχει να προσφέρει τίποτα στη συζήτηση! Οι ζωές όλων είναι το ίδιο σημαντικές, ανεξάρτητα ποιου είναι το σφάλμα, το οποίο τις έθεσε σε κίνδυνο. Μην απαντάς όμως επιλεκτικά, σε ότι σκέφτεσαι πως μπορείς να πεις κάτι έξυπνο ή πειστικό, αλλά συνολικά, όπως ακριβώς σε αντιμετωπίζουν οι άλλοι συνομιλητές σου.
Παίρνω λοιπόν την απάντησή σου ολόκληρη και σου λέω ότι ένας πεζός που βγαίνει στο δρόμο όπως νά 'ναι βάζει σε κίνδυνο εκτός από τον εαυτό του (που προφαν'ως δεν σεβεται ο ίδιος) και τον όποιο οδηγό μαζί με τους συνεπιβάτες!!!
Και όταν το σφάλμα το ορίζει ο ΚΟΚ, απάντησέ μου:
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο? Γιατί αυτό προσπαθείς να πείσεις τόσους οδηγούς-πεζούς!!!
Εσύ λοιπόν κύριε συμφωρουμήτη-πεζε, έχει πάντα δίκιο?
VanDiemen
09/02/2008, 20:55
Παίρνω λοιπόν την απάντησή σου ολόκληρη και σου λέω ότι ένας πεζός που βγαίνει στο δρόμο όπως νά 'ναι βάζει σε κίνδυνο εκτός από τον εαυτό του (που προφαν'ως δεν σεβεται ο ίδιος) και τον όποιο οδηγό μαζί με τους συνεπιβάτες!!!
Και όταν το σφάλμα το ορίζει ο ΚΟΚ, απάντησέ μου:
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο? Γιατί αυτό προσπαθείς να πείσεις τόσους οδηγούς-πεζούς!!!
Εσύ λοιπόν κύριε συμφωρουμήτη-πεζε, έχει πάντα δίκιο?
Συμφωνώ απόλυτα πως ο πεζός που ενώ είναι σε θέση να γνωρίζει και να αποφύγει κάποιο κίνδυνο, πράττει αντίθετα από αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική (εκτός από τους κανόνες που υπάρχουν), δε σέβεται τον εαυτό του! Αυτό δεν απαλλάσει όμως τον οδηγό από την ευθύνη που έχει αναλάβει πιάνοντας το τιμόνι, να έχει συνεχώς το μυαλό του στο να προστατεύει όλους όσους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο από τη διέλευση του! Αν όλες οι περιπτώσεις καλύπτονταν από τον Κ.Ο.Κ. θα ήταν περιττή η εκδίκαση οποιασδήποτε οδικής παράβασης! Έχει πάντα δίκιο! Γιατί πρέπει να το ξανα-ματα-επανα-ξαναματαεπανάλαβω; Έχεις κάτι καινούριο να πεις για να καταρρίψεις τα επιχειρήματά μου;
Συμφωνώ απόλυτα πως ο πεζός που ενώ είναι σε θέση να γνωρίζει και να αποφύγει κάποιο κίνδυνο, πράττει αντίθετα από αυτό που επιτάσσει η κοινή λογική (εκτός από τους κανόνες που υπάρχουν), δε σέβεται τον εαυτό του! Αυτό δεν απαλλάσει όμως τον οδηγό από την ευθύνη που έχει αναλάβει πιάνοντας το τιμόνι, να έχει συνεχώς το μυαλό του στο να προστατεύει όλους όσους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο από τη διέλευση του! Αν όλες οι περιπτώσεις καλύπτονταν από τον Κ.Ο.Κ. θα ήταν περιττή η εκδίκαση οποιασδήποτε οδικής παράβασης! Έχει πάντα δίκιο! Γιατί πρέπει να το ξανα-ματα-επανα-ξαναματαεπανάλαβω; Έχεις κάτι καινούριο να πεις για να καταρρίψεις τα επιχειρήματά μου;
Ο οδηγός, κύριε συμφωρουμήτη δεν είναι υποχρεωμένος να προστατεύει όλους όσους μπορεί να τεθούν σε κίνδυνο από την διέλευσή του! Κι αυτό γιατί το όχημα βρήσκεται στο δρόμο όπου το όχημα έχει προτεραιότητα (εκτός από τις διαβάσεις). Ο ΚΟΚ δεν καλυπτει τροχαία! Απλά ορίζει τους κανόνες!
Κύριε συμφωρουμήτη, ο πεζός έχει πάντα δίκιο εκεί που ο ΚΟΚ ορίζει πως έχει προτεραιότητα!
Κύριε συμφωρουμήτη, Διαβάστε στο 4. τι ΥΠΟΧΡΕΟΥΝΤΑΙ να κανουν οι πεζοι για να διασχήσουν τους δρόμου! Λοιπόν? Κύριε συμφωρουμήτη? (http://www.glavopoulos.gr/kok/kok038.htm)
VanDiemen
09/02/2008, 21:46
Νομίζω πως ξαναείπα πως βεβαίως και υπάρχουν κανόνες που ορίζουν τον τρόπο που πρέπει να κινούνται οι πεζοί. Από τη στιγμή όμως που για οποιοδήποτε λόγο ο πεζός παραβιάσει τους ανωτέρω κανόνες, ο νόμος ορίζει σαφώς στον οδηγό πως οφείλει να τον προστατέψει! Σου ανέφερα πολλάκις μερικές από τις αιτίες για τις οποίες συμβαίνει αυτό!
Νομίζω πως ξαναείπα πως βεβαίως και υπάρχουν κανόνες που ορίζουν τον τρόπο που πρέπει να κινούνται οι πεζοί. Από τη στιγμή όμως που για οποιοδήποτε λόγο ο πεζός παραβιάσει τους ανωτέρω κανόνες, ο νόμος ορίζει σαφώς στον οδηγό πως οφείλει να τον προστατέψει! Σου ανέφερα πολλάκις μερικές από τις αιτίες για τις οποίες συμβαίνει αυτό!
Συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη αλλά νομίζω ότι αυτό βρίσκεται στο δικό σας κεφάλι και ούτε καν στων πεζών!!! Ο νόμος ορίζει πως πρέπει να κάνει οτιδήποτε μπορεί για να το αποφύγει! Αν όμως ο πεζός παραβιάσει τους κανόνες που ορίζει ο νόμος, τότε ο πεζός παύει να έχει δίκιο!!!!
Κύριε συμφωρουμήτη, ο πεζός έχει πάντα δίκιο όταν ούτε καν οι κανόνες δεν του δίνουν δίκιο, την ώρα που περνάει τον δρόμο όπως να 'ναι??? Κύριε συμφωρουμήτη ο πεζός έχει πάντα δίκιο???
VanDiemen
09/02/2008, 22:35
Ας υποθέσουμε πως κινείσαι με το όχημά σου μέσα στην πόλη και σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση, κάποιος φορώντας γυαλιά ηλίου, έχοντας βγάλει το σκύλο του βόλτα, επιχειρεί να διασχίσει παράνομα το δρόμο. Εσύ, κινούμενη με 50 χλμ./ώρα (νόμιμα), δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα! Χτυπάς τον άνθρωπο, τον πετάς πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στο οποίο χτυπά το κεφάλι του και σκοτώνεται!
Η β’ εκδοχή είναι ο ίδιος άνθρωπος να είναι τυφλός! Το υποθετικό περιστατικό που περιέγραψα, ακριβώς το ίδιο! Πες μου, πως πιστεύεις πως θα σε αντιμετωπίσει το δικαστήριο σε κάθε περίπτωση;
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο! Αν δεν είχε δίκιο, οι αστυνομικοί δε θα σε έστελναν στο δικαστήριο! Θα έλεγαν: "Α, πετάχτηκε ενώ δεν είχε διάβαση; Έχεις δίκιο τότε.. Καλημέρα! Συγγνώμη, ε..."
Ας υποθέσουμε πως κινείσαι με το όχημά σου μέσα στην πόλη και σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση, κάποιος φορώντας γυαλιά ηλίου, έχοντας βγάλει το σκύλο του βόλτα, επιχειρεί να διασχίσει παράνομα το δρόμο. Εσύ, κινούμενη με 50 χλμ./ώρα (νόμιμα), δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα! Χτυπάς τον άνθρωπο, τον πετάς πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στο οποίο χτυπά το κεφάλι του και σκοτώνεται!
Η β’ εκδοχή είναι ο ίδιος άνθρωπος να είναι τυφλός! Το υποθετικό περιστατικό που περιέγραψα, ακριβώς το ίδιο! Πες μου, πως πιστεύεις πως θα σε αντιμετωπίσει το δικαστήριο σε κάθε περίπτωση;
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο! Αν δεν είχε δίκιο, οι αστυνομικοί δε θα σε έστελναν στο δικαστήριο! Θα έλεγαν: "Α, πετάχτηκε ενώ δεν είχε διάβαση; Έχεις δίκιο τότε.. Καλημέρα! Συγγνώμη, ε..."
Κύριε συμφωρουμήτη,
Στην υπόθεσή σου δεν αναφέρεις πουθενά τι έπαθα εγώ! Γιατί΄υποθέτω κι εγώ ότι αφού χτυπήσω τον τύπο, και έχοντας χάσει τον έλεγχο του οχήματός μου. χτυπάω τον αυχένα μου και μένω την υπόλοιπη ζωή μου παράλητη! στη β' εκδοχή? Αυτός που πέθανε δεν έμαθε ποτέ τείνος την ζωή κατέστρεψε!
Οι αστυνομικοί τον πάνε στο δικαστήριο για να διαπιστωθεί ποιός φταίει! Η αστυνομία δεν κρίνει!! Απλά καταγράφει!
Κύριε συμφωρουμήτη, αν αυτός ο πεζός πεθάνει κι εγώ μείνω παράλητη, ο πεζός έχει δίκιο??
Κύριε συμφωρουμήτη, ο πεζός έχει πάντα δίκιο???
Aggelos_SV
09/02/2008, 22:56
Ας υποθέσουμε πως κινείσαι με το όχημά σου μέσα στην πόλη και σε ένα σημείο όπου δεν υπάρχει διάβαση, κάποιος φορώντας γυαλιά ηλίου, έχοντας βγάλει το σκύλο του βόλτα, επιχειρεί να διασχίσει παράνομα το δρόμο. Εσύ, κινούμενη με 50 χλμ./ώρα (νόμιμα), δεν προλαβαίνεις να κάνεις τίποτα! Χτυπάς τον άνθρωπο, τον πετάς πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο, στο οποίο χτυπά το κεφάλι του και σκοτώνεται! ...ενώ παράλληλα κάνεις άσεμνες χειρονομίες και φτύνεις βρίζοντας πάνω στο άψυχο κουφάρι του.Αμέσως μετά διερχόμενο σκουπιδιάρικο κάνοντας όπισθεν για να προσεγγίσει έναν κάδο (απολύτως νόμιμα) τον πατάει με τους πίσω τροχούς του(μαζί και τον σκύλο , ο οποίος έσπευσε να γευτεί την σάρκα του ''αφεντικού'' του που του χε κάνει μάυρη τη ζωή-βλ. στείρωση:lol: ).Αν ο δημοτικός υπάλληλος μαζέψει και τα δύο πλέον πτώματα και τα πετάξει στο σκουπιδιάρικο θα φέρει και αυτός ευθύνη περί του ατυχήματος?:confused: :confused:
Στην β' περίπτωση είναι προφανές ότι ο σκύλος φταίει για την παράσυρση του αφεντικού του:lol: :lol:
Υ.Γ.Tι ακριβώς ψάχνετε να βρείτε σ'αυτο το θρεντ:confused: :confused:
VanDiemen
09/02/2008, 23:07
Κύριε συμφωρουμήτη,
Στην υπόθεσή σου δεν αναφέρεις πουθενά τι έπαθα εγώ! Γιατί΄υποθέτω κι εγώ ότι αφού χτυπήσω τον τύπο, και έχοντας χάσει τον έλεγχο του οχήματός μου. χτυπάω τον αυχένα μου και μένω την υπόλοιπη ζωή μου παράλητη! στη β' εκδοχή? Αυτός που πέθανε δεν έμαθε ποτέ τείνος την ζωή κατέστρεψε!
Οι αστυνομικοί τον πάνε στο δικαστήριο για να διαπιστωθεί ποιός φταίει! Η αστυνομία δεν κρίνει!! Απλά καταγράφει!
Κύριε συμφωρουμήτη, αν αυτός ο πεζός πεθάνει κι εγώ μείνω παράλητη, ο πεζός έχει δίκιο??
Κύριε συμφωρουμήτη, ο πεζός έχει πάντα δίκιο???
Στην υπόθεσή μου, εσύ δεν έπαθες απολύτως τίποτα, παρά μια γρατζουνιά στο υποθετικό κράνος σου και πολλές στην υποθετική μοτοσυκλέτα σου! Περιμένω απάντηση.
Η απάντηση για το δικαστήριο, συγγνώμη που θα δανειστώ λίγο ένα χαρακτηρισμό που τον αφιέρωσα σε άλλο συμμετέχοντα στη συζήτηση, αλλά είναι σκυλάδικη! Αν ήταν έτσι, τότε τα δικαστήρια θα έπρεπε να είναι χιλιάδες φορές περισσότερα και να ασχολούνται με λαμαρινοδουλειές!
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο! Μήπως σου αρέσει να το ακούς και ρωτάς την ίδια ερώτηση ξανά και ξανά;
Λεωνίδας
10/02/2008, 00:27
:a41: :a41: :a41:
blackbusa
10/02/2008, 02:13
Αν αυτό είναι το συμπέρασμα που έβγαλες, τότε φυσικά και έχεις πάντα δίκιο! Είναι μια από τις πιο σημαντικές ιατρικές εντολές για αντίστοιχες περιπτώσεις. :rolleyes:
:(
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
ασε ρε Μελλισανιδη*........πουλ πουλ πουλ....σε φωναζουν....ωρα να πας να φας.......
*Μελλισανιδης=Χρυσος Ολυμπιονικης,γνωστος για τις κολοτουμπες του......αποσυρθηκε λογω χονδρομαλακινσης (στα γονατα)
Στην υπόθεσή μου, εσύ δεν έπαθες απολύτως τίποτα, παρά μια γρατζουνιά στο υποθετικό κράνος σου και πολλές στην υποθετική μοτοσυκλέτα σου! Περιμένω απάντηση.
Η απάντηση για το δικαστήριο, συγγνώμη που θα δανειστώ λίγο ένα χαρακτηρισμό που τον αφιέρωσα σε άλλο συμμετέχοντα στη συζήτηση, αλλά είναι σκυλάδικη! Αν ήταν έτσι, τότε τα δικαστήρια θα έπρεπε να είναι χιλιάδες φορές περισσότερα και να ασχολούνται με λαμαρινοδουλειές!
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο! Μήπως σου αρέσει να το ακούς και ρωτάς την ίδια ερώτηση ξανά και ξανά;
Συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη αλλά στην υπόθεσή σας έχετε αφησει κάτι αδιευκρίνηστο! Σε ποιο σημείο του οδοστώματος βρίσκεται ο πεζός, πόσες λωρίδες έχει ο δρόμος για κάθε κατεύθυνση και με τι ταχυτητα περαπτάει ο πεζός διασχίζοντας τον δρόμο? Για να μπορέσω να σας απάντήσω συγκεκριμένα!!!!
mats8282
10/02/2008, 04:52
Συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη αλλά στην υπόθεσή σας έχετε αφησει κάτι αδιευκρίνηστο! Σε ποιο σημείο του οδοστώματος βρίσκεται ο πεζός, πόσες λωρίδες έχει ο δρόμος για κάθε κατεύθυνση και με τι ταχυτητα περαπτάει ο πεζός διασχίζοντας τον δρόμο? Για να μπορέσω να σας απάντήσω συγκεκριμένα!!!!
5:40 το πρωι στον υπνο σου τον εβλεπες?
:rolleyes:
ΥΓ πολυ καπνιζεις :sick:
VanDiemen
10/02/2008, 09:06
:(
Γαβγαβγαβγαβ γαβ γαβγαβ γαβ γαβγαβγαβ γαβγαβ γαβ γαβ...
*Γαβγαβ=Γαβγαβγαβ γαβγαβ, γαβγαβ γαβ γαβγαβγαβ (γαβγαβ γαβ)
Έλα, έλα... καλόοοο σκυλάκι..Έλα κάτσε φρόνιμα τώρα να μιλήσουμε μ' αυτή την κυρία και μετά θα παίξουμε..
120043
VanDiemen
10/02/2008, 09:14
Ο πεζός βρίσκεται πάνω στο καπό του παρκαρισμένου αυτοκινήτου (στην αριστερή πλευρά του δρόμου, μπροστά από ένα μπουγατσάδικο), στο οποίο πετάχτηκε όταν το χτύπησες! Το πλάτος του δρόμου είναι περίπου 10 μέτρα (όπως το έκοψα με το μάτι γιατί ξέχασα τη μεζούρα στο σπίτι της φίλης μου--να λείπουν οι ηλίθιοι συνειρμοί) και είναι μονόδρομος αλλά είναι δρόμος προτεραιότητας και ο πεζός περπατά με ταχύτητα 3χλμ/ώρα. Το χρώμα του αυτοκινήτου (πριν το λερώσεις με αίματα) ήταν ασημί. Ένα opel corsa του 2002 είναι. Περιμένω απάντηση.:rolleyes:
Θα πεις εύλογα, "πως αφού ήταν μονόδρομος, είχε παρκάρει με το καπό αντίθετο προς την κατεύθυνση, την οποία εκινούμην;" Το corsa είναι του μπουγατσά και ήθελε να προλάβει τη θέση μπροστά στο μαγαζί του (ο κλασσικός ο Έλληνας αλά Γεωργίου), όταν πήγε να διασχίσει τον εν λόγω δρόμο, για να κάνει τον κύκλο, οπότε μπήκε κόντρα μονόδρομο για να την προλάβει. :rolleyes:
Ο πεζός βρίσκεται πάνω στο καπό του παρκαρισμένου αυτοκινήτου (στην αριστερή πλευρά του δρόμου, μπροστά από ένα μπουγατσάδικο), στο οποίο πετάχτηκε όταν το χτύπησες! Το πλάτος του δρόμου είναι περίπου 10 μέτρα (όπως το έκοψα με το μάτι γιατί ξέχασα τη μεζούρα στο σπίτι της φίλης μου--να λείπουν οι ηλίθιοι συνειρμοί) και είναι μονόδρομος αλλά είναι δρόμος προτεραιότητας και ο πεζός περπατά με ταχύτητα 3χλμ/ώρα. Το χρώμα του αυτοκινήτου (πριν το λερώσεις με αίματα) ήταν ασημί. Ένα opel corsa του 2002 είναι. Περιμένω απάντηση.:rolleyes:
Θα πεις εύλογα, "πως αφού ήταν μονόδρομος, είχε παρκάρει με το καπό αντίθετο προς την κατεύθυνση, την οποία εκινούμην;" Το corsa είναι του μπουγατσά και ήθελε να προλάβει τη θέση μπροστά στο μαγαζί του (ο κλασσικός ο Έλληνας αλά Γεωργίου), όταν πήγε να διασχίσει τον εν λόγω δρόμο, για να κάνει τον κύκλο, οπότε μπήκε κόντρα μονόδρομο για να την προλάβει. :rolleyes:
Συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη αλλά ο πεζός βρίσκεται πάνω στο καπό την ώρα που τον χτύπησα? Πώς το έκανα αυτό?Γιατ η ερώτησή μου κύριε συμφωρουμήτη είναι που βρίσκεται ο πεζός την ώρα που τον αντιάμβάνομαι!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
5:40 το πρωι στον υπνο σου τον εβλεπες?
:rolleyes:
ΥΓ πολυ καπνιζεις :sick:
Όχι αλλά είπα να κάνω κάτι "επικοδομητικό" πριν πεσω για ύπνο!
Υ.Γ. Όταν κάνω τέτοιες συζητήσεις πάντα τις κάνω με ένα καλό τσιγάρο! Βοηθάει στην κατανόηση του συνομιλητή!!!!
:evil:
VanDiemen
10/02/2008, 11:42
Την ώρα που τον αντιλαμβάνεσαι είναι 1 μέτρο έξω από το αυτοκίνητο, και περπατά προς τη τη μέση του δρόμου.
Την ώρα που τον αντιλαμβάνεσαι είναι 1 μέτρο έξω από το αυτοκίνητο, και περπατά προς τη τη μέση του δρόμου.
Κύριε συμφωρουμήτη, συγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά από την στιγμή που έχω 10 μέτρα δρόμο και αυτός απέχει μόνο 3 μέτρα από το πεζοδρόμιο, γιατί να πέσω πάνω του? Έχω τόσο χώρο!!!
Παρακαλώ να μας πείτε ένα άλλο παράδειγμα, κύριε συμφωρουμήτη, γιατί αυτό δεν προδιαγράφει ατύχημα!
VanDiemen
10/02/2008, 11:53
Κύριε συμφωρουμήτη, συγνώμη που θα στο χαλάσω αλλά από την στιγμή που έχω 10 μέτρα δρόμο και αυτός απέχει μόνο 3 μέτρα από το πεζοδρόμιο, γιατί να πέσω πάνω του? Έχω τόσο χώρο!!!
Παρακαλώ να μας πείτε ένα άλλο παράδειγμα, κύριε συμφωρουμήτη, γιατί αυτό δεν προδιαγράφει ατύχημα!
Είναι στα 4,5 μέτρα από το πεζοδρόμιο (σχεδόν στη μέση του δρόμου, αφού απέχει 1 μέτρο από το αυτοκίνητο) και με δεδομένη την ταχύτητά σου και το μικρό χρόνο που πετάγεται μπροστά σου, δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις και πέφτεις επάνω του!
Είναι στα 4,5 μέτρα από το πεζοδρόμιο (σχεδόν στη μέση του δρόμου, αφού απέχει 1 μέτρο από το αυτοκίνητο) και με δεδομένη την ταχύτητά σου και το μικρό χρόνο που πετάγεται μπροστά σου, δεν προλαβαίνεις να αντιδράσεις και πέφτεις επάνω του!
Κύριε συμφωρουμήτη, συγνώμη αλλά το αυτοκίντηο έχει πλάτος πρίπου στο 1,5 μέτρο! Αν αυτός απέχει 1 μέτρο από το αμάξι τοτε σύνολο έχουμε 2,5!!!
Μήπως βρισκεται πιο μακριά από το αυτόκίνητο?
VanDiemen
10/02/2008, 12:04
Κύριε συμφωρουμήτη, συγνώμη αλλά το αυτοκίντηο έχει πλάτος πρίπου στο 1,5 μέτρο! Αν αυτός απέχει 1 μέτρο από το αμάξι τοτε σύνολο έχουμε 2,5!!!
Μήπως βρισκεται πιο μακριά από το αυτόκίνητο?
Α, δε σου είπα; Άστα! Είχα ξεχάσει τη μεζούρα μου! Έκανε και ο μπουγατσάς ελληνικό παρκάρισμα..
Α, δε σου είπα; Άστα! Είχα ξεχάσει τη μεζούρα μου! Έκανε και ο μπουγατσάς ελληνικό παρκάρισμα..
Συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη αλλά δεν μου περιγράφετε πλήρως και με ακριβή δεδομένα το ατύχημα! θα πρέπει να μου αναφέρετε όλες τις συνθήκες πριν και μετά το τρακάρισμα! Για όλα τα πράγματα και ανθρώπους που υπήρχαν εκεί! Για τις ακριβής τους θέσεις καθώς επείσης και για την ώρα που έγινε το ατύχημα, τον καιρό, το οδόστρωμα, την κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο, την μηχανή που οδηγούσα και το σκυλο που είχε ο άνρθωπος! μπορούμε κύριε συμφωρουμήτη να δίνουμε ένα παράδειγμα ελειπές!!!
Όσο κύριε συμφωρουμήτη δεν μου δίνετε το ακριβές παράδειγμα, πείτε μου οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο?
VanDiemen
10/02/2008, 12:11
Συγνώμη κύριε συμφωρουμήτη αλλά δεν μου περιγράφετε πλήρως και με ακριβή δεδομένα το ατύχημα! θα πρέπει να μου αναφέρετε όλες τις συνθήκες πριν και μετά το τρακάρισμα! Για όλα τα πράγματα και ανθρώπους που υπήρχαν εκεί! Για τις ακριβής τους θέσεις καθώς επείσης και για την ώρα που έγινε το ατύχημα, τον καιρό, το οδόστρωμα, την κίνηση στον συγκεκριμένο δρόμο, την μηχανή που οδηγούσα και το σκυλο που είχε ο άνρθωπος! μπορούμε κύριε συμφωρουμήτη να δίνουμε ένα παράδειγμα ελειπές!!!
Όσο κύριε συμφωρουμήτη δεν μου δίνετε το ακριβές παράδειγμα, πείτε μου οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο?
Οι λεπτομέρειες, οι συνθήκες και οι παράμετροι που ρωτάς, ήταν όλες τέτοιες που ευννοούσαν την πρόκληση ατυχήματος!
Ναι έχουν πάντα δίκιο, παρά το ατελές του παραδείγματός μου!
Aggelos_SV
10/02/2008, 13:27
Λοιπόν ....
Μόλις δούμε πεζό να διασχίζει τον δρόμο(εκτός διάβασης) κάνουμε τις εξής κινήσεις:
1) Τον εντοπίζουμε προσεκτικά και προβλέπουμε προς τα που θα κινηθεί.
2) Κατεβάζουμε μια ταχύτητα στο κιβώτιο(ή και περισότερες,ανάλογα με την κλιμάκωση του εκάστοτε κιβωτίου ταχυτήτων)
3) Με τον συμπλέκτη ήδη πατημένο από το προηγούμενο βήμα(2),ανοίγουμε το γκάζι μέχρι λίιιιγο πριν τα κόκκινα του στροφόμετρου.
4) Αφήνουμε απότομα τη μανέτα του συμπλέκτη κρατώντας παράλληλα τις στροφές μας κοντά στα κόκκινα.
5) Πολύ βασικό είναι να μην χάσουμε τα μάτια μας καμία στιγμή από τον πεζό.Ακόμα και όταν θα έχουμε πρώτο πλάνο τον ουρανό.
Βλέποντας ο πεζός ένα κάρτερ να έρχεται κατά πάνω του με φόρα και έναν αφιονισμένο κανίβαλο αναβάτη,τότε θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί αυτοσυντήρησής του σε όποια κατάσταση κι αν είναι.Ακόμα και ο τυφλός θα βρει το φως του!!Έτσι ως φυσική συνέπεια θα αποφύγει τον αλήτη μηχανόβιο και θα φάει επιτυχώς την μπουγάτσα του στο απέναντι αρτοποιείο συνοδεία του προσφιλούς κουτάκια ιδιοκτήτη.
Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αποφύγει τον ''καντιλάτο'' αναβάτη(πολύ σπάνια περίπτωση) ,τότε ο πεζός έχει την ευχέρεια να πιαστεί από κάποιο μαρσπιέ ή από τους λαιμούς της εξάτμισης αν είναι χειμώνας και κρυώνει.Θα κάνει την σύντομη βόλτα του ''δικάβαλος'' πλέον και όποτε θέλει θα απαγκιστρωθεί από την μοτό και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Επίσης αν ο πεζός έχει στοιχειώδεις γνώσεις μηχανολογίας μπορεί κατά τη διάρκεια της ''βόλτας'' του κάτω απ'το κάρτερ να αλλάξει και κάνα λαδάκι,να τσεκάρει κάνα μπουζάκι...τί τσάμπα τον φορτωθήκαμε?Ας κάνει και καμιά δουλειά.
:wacko: :dizzy: :look: :hypnotize
:lol: :bigcry: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl:
Asaverle
10/02/2008, 15:04
Έχουν σαλτάρει ναι. Εδώ και καιρό όμως.
Οι λεπτομέρειες, οι συνθήκες και οι παράμετροι που ρωτάς, ήταν όλες τέτοιες που ευννοούσαν την πρόκληση ατυχήματος!
Ναι έχουν πάντα δίκιο, παρά το ατελές του παραδείγματός μου!
Κύριε συμφωρουμήτη, με ρωτήσατε κάτι και δεν μ' αρέσει να μην απαντώ!!!
Σας παρακαλώ λοιπόν να κάνετε το ερώτημά σας σαφές! Επίσεις, κύριε συμφωρουμήτη δεν σας ζητώ τις λεπτομέρειες για να διαπιστώσουμε αν θα μπορούσε να προκληθεί ατύχημα, αλλά για τις πιθανές συνέπειες αυτού!!! Τα παραδείγματά μας θα πρέπει να είναι βάσιμα και όχι ουτοποικά!!!
Κύριε συμφωρουμήτη, θεωρήτε ότι οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο ακόμα κι αν ο θάνατος ενός πεζού επιφέρει τον θάνατο 3 επιβατών ενός οχήματος???
Κύριε συμφωρουμήτη, αν βάλετε σε μια ζυγαριά τις ζωές των ανρθώπων θεωρήτε ότι οι ζωές των πεζών μετράνε περισσότερο???
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Λοιπόν ....
Μόλις δούμε πεζό να διασχίζει τον δρόμο(εκτός διάβασης) κάνουμε τις εξής κινήσεις:
1) Τον εντοπίζουμε προσεκτικά και προβλέπουμε προς τα που θα κινηθεί.
2) Κατεβάζουμε μια ταχύτητα στο κιβώτιο(ή και περισότερες,ανάλογα με την κλιμάκωση του εκάστοτε κιβωτίου ταχυτήτων)
3) Με τον συμπλέκτη ήδη πατημένο από το προηγούμενο βήμα(2),ανοίγουμε το γκάζι μέχρι λίιιιγο πριν τα κόκκινα του στροφόμετρου.
4) Αφήνουμε απότομα τη μανέτα του συμπλέκτη κρατώντας παράλληλα τις στροφές μας κοντά στα κόκκινα.
5) Πολύ βασικό είναι να μην χάσουμε τα μάτια μας καμία στιγμή από τον πεζό.Ακόμα και όταν θα έχουμε πρώτο πλάνο τον ουρανό.
Βλέποντας ο πεζός ένα κάρτερ να έρχεται κατά πάνω του με φόρα και έναν αφιονισμένο κανίβαλο αναβάτη,τότε θα ενεργοποιηθούν οι μηχανισμοί αυτοσυντήρησής του σε όποια κατάσταση κι αν είναι.Ακόμα και ο τυφλός θα βρει το φως του!!Έτσι ως φυσική συνέπεια θα αποφύγει τον αλήτη μηχανόβιο και θα φάει επιτυχώς την μπουγάτσα του στο απέναντι αρτοποιείο συνοδεία του προσφιλούς κουτάκια ιδιοκτήτη.
Σε περίπτωση που δεν καταφέρει να αποφύγει τον ''καντιλάτο'' αναβάτη(πολύ σπάνια περίπτωση) ,τότε ο πεζός έχει την ευχέρεια να πιαστεί από κάποιο μαρσπιέ ή από τους λαιμούς της εξάτμισης αν είναι χειμώνας και κρυώνει.Θα κάνει την σύντομη βόλτα του ''δικάβαλος'' πλέον και όποτε θέλει θα απαγκιστρωθεί από την μοτό και ούτε γάτα ούτε ζημιά.
Επίσης αν ο πεζός έχει στοιχειώδεις γνώσεις μηχανολογίας μπορεί κατά τη διάρκεια της ''βόλτας'' του κάτω απ'το κάρτερ να αλλάξει και κάνα λαδάκι,να τσεκάρει κάνα μπουζάκι...τί τσάμπα τον φορτωθήκαμε?Ας κάνει και καμιά δουλειά.
:wacko: :dizzy: :look: :hypnotize
:lol: :bigcry: :lol: :bawl: :lol: :bawl: :lol: :bawl:
Ότι και να πω είναι λίγο!!!!Συγχαρητήρια!!!:lol:
Ειδικά το κομμάτι με το μίνι σέρβις είναι απίθανο!!! νομίζω ότι από δω και πέρα βρήκα την λύση με τους πεζούς!!! :lol: :lol:
VanDiemen
10/02/2008, 17:56
Κύριε συμφωρουμήτη, με ρωτήσατε κάτι και δεν μ' αρέσει να μην απαντώ!!!
Σας παρακαλώ λοιπόν να κάνετε το ερώτημά σας σαφές! Επίσεις, κύριε συμφωρουμήτη δεν σας ζητώ τις λεπτομέρειες για να διαπιστώσουμε αν θα μπορούσε να προκληθεί ατύχημα, αλλά για τις πιθανές συνέπειες αυτού!!! Τα παραδείγματά μας θα πρέπει να είναι βάσιμα και όχι ουτοποικά!!!
Κύριε συμφωρουμήτη, θεωρήτε ότι οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο ακόμα κι αν ο θάνατος ενός πεζού επιφέρει τον θάνατο 3 επιβατών ενός οχήματος???
Κύριε συμφωρουμήτη, αν βάλετε σε μια ζυγαριά τις ζωές των ανρθώπων θεωρήτε ότι οι ζωές των πεζών μετράνε περισσότερο???
Οι συνθήκες ήταν τέτοιες ώστε ευνόησαν την πρόκληση του ατυχήματος! Το ατύχημα έχει γίνει! Μην ψάχνεις λεπτομέρειες πάνω στις οποίες θα βασιστείς, προκειμένου να το ανατρέψεις! Η ερώτηση και οι παράμετροί της είναι συγκεκριμένες! Με υπεκφυγές δεν ενισχύεις την (όποια) άποψή σου! Αντίθετα την αποδυναμώνεις (αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει, ακόμη περισσότερο, σε μια τέτοια άποψη). Πολλοί από αυτούς που σκοτώνουν κάποιον, σκέφτονται κατόπιν εορτής "τι πήγε στραβά", αφού όπως εσύ (ευτυχώς μόνο στο παράδειγμα και σου εύχομαι ολόψυχα ποτέ στην πραγματικότητα) ήταν "σίγουροι" πως ήταν οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο!
Αυτό που ρωτάς πιο κάτω, δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω εγώ! Γι' αυτό υπάρχουν δικαστήρια ξέρεις! Το θέμα μας είναι συγκεκριμένο και προκαθορισμένο από την αρχή! Εφευρίσκοντας νέες παραμέτρους, αποδυναμώνεις ακόμη περισσότερο τους ισχυρισμούς σου! Δε βάζω καμμιά παρανοϊκή ζυγαριά στη συζήτηση. Αν υπάρχει τέτοια, βάλε τα 5-10 λεπτά που θα καθυστερήσεις, προκειμένου να είσαι 100% σίγουρη πως δε θα χτυπήσεις κάποιον στο δρόμο, με τη ζωή του ατυχούς πλάσματος του οποίου θα υποτιμήσεις τόσο πολύ, προκειμένου να μη χαρακτηριστείς ασυνεπής στο όποιο ραντεβού σου!
Αν πιστεύεις, πως αν σου δώσουν τις λεπτομερείς παραμέτρους, θα μπορέσεις να βρεις τις ακριβείς συνέπειες ενός ατυχήματος, η επιστήμη (κι εγώ μαζί της) σηκώνει ψηλά τα χέρια! Να μου δώσεις επειγόντως το τηλέφωνο του καθηγητή που είχες στο μάθημα της φυσικής!
Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
Σήμερα...
Με λίγα λόγια έχουν σαλτάρει ......
Τι να πω ρε φίλε... όπως πάντα κάποιος θα είναι στον κόσμο του...
Έχετε παρατηρήσει το άγχος που έχει ο κόσμος; Όλοι τρέχουν σαν τρελοί! Κάποιοι πεζοί περνάνε τους δρόμους χωρίς να κοιτάνε, κάποιοι οδηγοί παραβιάζουν stop (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=53601) γιατί σκεφτόνταν διάφορα ή γιατί μιλούσαν στο κινητό κλπ κλπ και πάντα κάποιος την πληρώνει.... :mad:
VanDiemen
10/02/2008, 18:11
Αρχικά δημιουργήθηκε από trigger
Τι να πω ρε φίλε... όπως πάντα κάποιος θα είναι στον κόσμο του...
Έχετε παρατηρήσει το άγχος που έχει ο κόσμος; Όλοι τρέχουν σαν τρελοί! Κάποιοι πεζοί περνάνε τους δρόμους χωρίς να κοιτάνε, κάποιοι οδηγοί παραβιάζουν stop (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=53601) γιατί σκεφτόνταν διάφορα ή γιατί μιλούσαν στο κινητό κλπ κλπ και πάντα κάποιος την πληρώνει.... :mad:
Έχεις δίκιο δυστυχώς. :(
Και ξέρεις τι άλλο έχω παρατηρήσει; Πως ο απίστευτος εγωισμός μας, μας έχει κάνει να κατατάξουμε τον εαυτό μας σε ομάδες, που κατά την κρίση μας έχουν πάντα δίκιο, επειδή ακριβώς ανήκουμε εμείς σ' αυτές! Οι πεζοί π.χ. είναι κακοί! Θέλουν το κακό μας (αν εμείς είμαστε μοτοσυκλετιστές). Το ίδιο ισχύει στο πως βλέπει ένας πεζός τους μοτοσυκλετιστές! Όλοι είναι αλήτες κ.λπ. Αν δε βάλουμε τον εαυτό μας στη θέση του άλλου, δυστυχώς αυτή είναι η κατάσταση! Λουστείτε την!
Οι συνθήκες ήταν τέτοιες ώστε ευνόησαν την πρόκληση του ατυχήματος! Το ατύχημα έχει γίνει! Μην ψάχνεις λεπτομέρειες πάνω στις οποίες θα βασιστείς, προκειμένου να το ανατρέψεις! Η ερώτηση και οι παράμετροί της είναι συγκεκριμένες! Με υπεκφυγές δεν ενισχύεις την (όποια) άποψή σου! Αντίθετα την αποδυναμώνεις (αν αυτό είναι δυνατόν να γίνει, ακόμη περισσότερο, σε μια τέτοια άποψη). Πολλοί από αυτούς που σκοτώνουν κάποιον, σκέφτονται κατόπιν εορτής "τι πήγε στραβά", αφού όπως εσύ (ευτυχώς μόνο στο παράδειγμα και σου εύχομαι ολόψυχα ποτέ στην πραγματικότητα) ήταν "σίγουροι" πως ήταν οι καλύτεροι οδηγοί στον κόσμο και δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει ποτέ κάτι τέτοιο!
Αυτό που ρωτάς πιο κάτω, δεν είμαι αρμόδιος να το κρίνω εγώ! Γι' αυτό υπάρχουν δικαστήρια ξέρεις! Το θέμα μας είναι συγκεκριμένο και προκαθορισμένο από την αρχή! Εφευρίσκοντας νέες παραμέτρους, αποδυναμώνεις ακόμη περισσότερο τους ισχυρισμούς σου! Δε βάζω καμμιά παρανοϊκή ζυγαριά στη συζήτηση. Αν υπάρχει τέτοια, βάλε τα 5-10 λεπτά που θα καθυστερήσεις, προκειμένου να είσαι 100% σίγουρη πως δε θα χτυπήσεις κάποιον στο δρόμο, με τη ζωή του ατυχούς πλάσματος του οποίου θα υποτιμήσεις τόσο πολύ, προκειμένου να μη χαρακτηριστείς ασυνεπής στο όποιο ραντεβού σου!
Αν πιστεύεις, πως αν σου δώσουν τις λεπτομερείς παραμέτρους, θα μπορέσεις να βρεις τις ακριβείς συνέπειες ενός ατυχήματος, η επιστήμη (κι εγώ μαζί της) σηκώνει ψηλά τα χέρια! Να μου δώσεις επειγόντως το τηλέφωνο του καθηγητή που είχες στο μάθημα της φυσικής!
Κύριε συμφωρουμήτη, με κατηγορήτε για υπεκφυγές? Κύριε συμφωρουμήτη, θεωρήτε πως είναι άποψή μου? Κύριε συμφωρουμήτη, έχει σκοτωθεί φίλος μου για να αποφύγει πεζό, και ο πεζός περαπάτει ανέμελα και κάνει την ζωή του ακόμα!
Κύριε συμφωρουμήτη, η ζωή όλων είναι ίση! Κύριε συμφωρουμήτη, όπως συμορφώνομαι εγώ και κάθε εγώ με τους κανόνες, πρέπει να συμορφώνεται και ο πεζός! Κύριε συμφωρουμήτη, ατυχήματα συμβαίνουν πάντα! Κύριε συμφωρουμήτη, τις συνέπιες μιας αντίδρασης στο τιμόνι δεν τις ξέρουμε! Κύριε συμφωρουμήτη, τον πεζό που περνάει όπως να 'ναι δεν θα τον χτυπήσω επίτηδες! Κύριε συμφωρουμήτη, ο πεζός που περνάει όπως να 'ναι είναι επικίνδυνος! Κύριε συμφωρουμήτη ο πεζός που περνάει όπως να ' ναι μπορεί να αφήσει παιδιά ορφανά! Κύριε συμφωρουμήτη ο πεζός δεν έχει πάντα δίκιο! Κύριε συμφωρουμήτη, όλοι ζουμε μα κανόνες! Κύριε συμφωρουμήτη, νομίζω ότι το κόμπλεξ σας του να είστε πεζός σας έχει κάνει να βάλετε παροπίδες!!!
Da.Vintage
11/02/2008, 11:52
Για μένα...υπάρχουν 2 είδη πεζοί...
οι γρήγοροι....
....και αυτοί που έχω στείλει στο Κ.Α.Τ. ...!!! :smokin:
VanDiemen
11/02/2008, 12:01
Κύριε συμφωρουμήτη, με κατηγορήτε για υπεκφυγές? Κύριε συμφωρουμήτη, θεωρήτε πως είναι άποψή μου? Κύριε συμφωρουμήτη, έχει σκοτωθεί φίλος μου για να αποφύγει πεζό, και ο πεζός περαπάτει ανέμελα και κάνει την ζωή του ακόμα!
Κύριε συμφωρουμήτη, η ζωή όλων είναι ίση! Κύριε συμφωρουμήτη, όπως συμορφώνομαι εγώ και κάθε εγώ με τους κανόνες, πρέπει να συμορφώνεται και ο πεζός! Κύριε συμφωρουμήτη, ατυχήματα συμβαίνουν πάντα! Κύριε συμφωρουμήτη, τις συνέπιες μιας αντίδρασης στο τιμόνι δεν τις ξέρουμε! Κύριε συμφωρουμήτη, τον πεζό που περνάει όπως να 'ναι δεν θα τον χτυπήσω επίτηδες! Κύριε συμφωρουμήτη, ο πεζός που περνάει όπως να 'ναι είναι επικίνδυνος! Κύριε συμφωρουμήτη ο πεζός που περνάει όπως να ' ναι μπορεί να αφήσει παιδιά ορφανά! Κύριε συμφωρουμήτη ο πεζός δεν έχει πάντα δίκιο! Κύριε συμφωρουμήτη, όλοι ζουμε μα κανόνες! Κύριε συμφωρουμήτη, νομίζω ότι το κόμπλεξ σας του να είστε πεζός σας έχει κάνει να βάλετε παροπίδες!!!
Το γεγονός πως σκοτώθηκε κάποιος οδηγός που ήταν φίλος σου, χτυπώντας κάποιον κακό πεζό, δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς σου! Και βέβαια σε "κατηγορώ" πως υπεκφεύγεις, όταν σε ρωτάω κάτι συγκεκριμένο και με ρωτάς αν ο αυτόπτης μάρτυρας φορούσε μωβ γραβάτα! Ίσως να συνήθισες να σου μιλάνε με το γάντι.
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο! Get over it! Αν θέλεις να πείσεις κάποιον για το αντίθετο, μίλα σοβαρά με επιχειρήματα!
Με επειχειρήματα που αποσκοπούν στο να σχηματιστεί η γνώμη κάποιου, επηρεάζοντάς τον συγκινησιακά, δεν αποδεικνύεις τίποτα, αλλά αποδυναμώνεις ακόμη περισσότερο τη θέση σου! Σου εξήγησα επανειλημμένα ποια είναι η διαφορά μεταξύ πεζού και οδηγού! Αν έπρεπε να κάνω διδακτορικό για να περπατάω, φυσικά και δε θα υπήρχε πρόβλημα! Το πρόβλημα είναι στο ότι πρέπει ο οδηγός να περνά από εξετάσεις εξίσου δύσκολες με διδακτορικό, αλλά η Ελληνική πραγματικότητα έχει υποτιμήσει τόσο πολύ τη σημασία του να κρατάς στα χέρια σου τις ζωές των άλλων, που με συνοπτικές διαδικασίες, γίνεσαι κάτοχος διπλώματος!
sergiosm
11/02/2008, 12:10
και γω που νόμιζα ότι κάποια στιγμή θα τελείωνε,
:ZZZ:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Titanas
οι γρήγοροι....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Το γεγονός πως σκοτώθηκε κάποιος οδηγός που ήταν φίλος σου, χτυπώντας κάποιον κακό πεζό, δεν είναι αντιπροσωπευτικό δείγμα που αποδεικνύει τους ισχυρισμούς σου! Και βέβαια σε "κατηγορώ" πως υπεκφεύγεις, όταν σε ρωτάω κάτι συγκεκριμένο και με ρωτάς αν ο αυτόπτης μάρτυρας φορούσε μωβ γραβάτα! Ίσως να συνήθισες να σου μιλάνε με το γάντι.
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο! Get over it! Αν θέλεις να πείσεις κάποιον για το αντίθετο, μίλα σοβαρά με επιχειρήματα!
Με επειχειρήματα που αποσκοπούν στο να σχηματιστεί η γνώμη κάποιου, επηρεάζοντάς τον συγκινησιακά, δεν αποδεικνύεις τίποτα, αλλά αποδυναμώνεις ακόμη περισσότερο τη θέση σου! Σου εξήγησα επανειλημμένα ποια είναι η διαφορά μεταξύ πεζού και οδηγού! Αν έπρεπε να κάνω διδακτορικό για να περπατάω, φυσικά και δε θα υπήρχε πρόβλημα! Το πρόβλημα είναι στο ότι πρέπει ο οδηγός να περνά από εξετάσεις εξίσου δύσκολες με διδακτορικό, αλλά η Ελληνική πραγματικότητα έχει υποτιμήσει τόσο πολύ τη σημασία του να κρατάς στα χέρια σου τις ζωές των άλλων, που με συνοπτικές διαδικασίες, γίνεσαι κάτοχος διπλώματος!
Κύριε συμφωρουμήτη απαντήστε σε ένα-ένα από τα παραπάνω!
Εγώ θα προτιμούσα να ΜΗΝ απαντήσει ο κύριος συμφορουμίτης, μιας και η κουβεντούλα σας έχει ξεφύγει πλέον απ΄τα όρια της συζήτησης ή έστω διαμάχης και παίζετε με τις λέξεις και μόνο !!
Ελεος ρε παιδιά. Το σκίσατε το θέμα.!!!:cry:
VanDiemen
11/02/2008, 16:53
Κύριε συμφωρουμήτη απαντήστε σε ένα-ένα από τα παραπάνω!
Συμφωνώ πως είναι ίση! Το επανέλαβα αρκετές φορές άλλωστε. Τόσες που όφειλες να το έχεις εμπεδώσει! Συμφωνώ πως όλοι υποκείμεθα σε κανόνες! Ο καθένας μας σε διαφορετικούς όμως, ανάλογα με το ιατρικό του status καταρχήν (παρά το γεγονός πως υποστηρίζεις την ισότητα γι' αυτό, ενώ δε δείχνεις τον ίδιο ζήλο, για τις διαφορές στη συμπεριφορά κάθε είδους, ανάλογα με το κοινωνικό status)! Σε άλλους κανόνες πρέπει να υπακούς εσύ, που εκτός από στραβάδι, είσαι οδηγός σε αρτιμελή και υγιή κατάσταση, με σώας τας φρένας (κρίμα που μέχρι τώρα επιβεβαιώνεις πως αυτό ισχύει μόνο για τη μοτοσυκλέτα σου) και ικανή οπτική οξύτητα και σε άλλους υπόκειται ο τυφλός, καθυστερημένος! Εσύ, σαν άνθρωπος με όλα τα παραπάνω προνόμια, εφόσον έχεις εξεταστεί και σου έχει αποδωθεί δίπλωμα ικανότητας οδήγησης, οφείλεις να προσέχεις και τον πεζό, που δεν έχει τη δική σου τύχη και δεν υπάρχει τρόπος να διαπιστώσεις μέσα στα εκατοστά του δευτερολέπτου που θα τον έχεις σε απόσταση βολής, αν είναι ΑΜΕΑ ή απλώς βλάκας!
Σου ξαναείπα πως με σκυλάδικα (συγκινησιακού περιεχομένου) επιχειρήματα περί ορφανών, που αποσκοπούν να αποπροσανατολίσουν τη συζήτηση (η οποία περιορίζεται σε συγκεκριμένο θέμα), εκθέτεις τον εαυτό σου!
Ο πεζός έχει πάντα δίκιο και λυπάμαι για το σπυρί που φυτρώνει στη φάτσα σου, κάθε φορά που το ακούς! Τέλος, είναι νομίζω φανερό, ποιος διακατέχεται από κάποιου είδους σύμπλεγμα εναντίον των πεζών! Δεν έχει παρά να ανατρέξει σε ότι έχεις πει μέχρι τώρα, στην εμμονή σου να ρωτάς συνεχώς το ίδιο πράγμα και στον τρόπο που μου απευθύνεις το λόγο.
Απάντησα σε ένα-ένα... σε όλα! Εσύ αντίθετα απαντάς επιλεκτικά! Σου απηύθυνα μια ερωτησούλα, για την οποία αφού με ρώτησες κάθε είδους άσχετη λεπτομέρεια υπεκφεύγοντας (και διαμαρτυρόμενη που το επισήμανα), την έθεσες στο αρχείο! Και εγώ είμαι ο συμπλεγματικός! :rolleyes:
Aggelos_SV
11/02/2008, 17:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Titanas
οι γρήγοροι....
Παρακαλείσθε όπως αναφέρετε την δική σας τεχνοτροπία....
....ρε,κι εσύ με το κάρτερ?:confused: :lol: :rotflmao: :lol:
Συγνώμη που θα στο χαλάσω κύριε Van Diemen αλλά απ' ότι φαινεται τα ψυχολογικά σας προβλήματα δεν σας αφήνουν να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση!
Μόλις γυρίσετε από την συνεδρία σας παρακαλώ απάντήστε χωρίς προσβολές γιατί πραγματικά λυπούμαι για λογαριασμό σας!!!
VanDiemen
11/02/2008, 18:41
Δεν έχω να συμπληρώσω στις απαντήσεις μου κάτι περισσότερο, γιατί απάντησα καθαρά, ξάστερα και εμπεριστατωμένα σε όλα όσα έχεις πει μέχρι τώρα, σε αντίθεση με σένα (να μην το πω πάλι, ε; :rolleyes: )! Οι προσβολές μου είναι κι αυτές απάντηση στις δικές σου, τις οποίες ξεκίνησες (ας μην το ξεχνάμε) πρώτη και η ειρωνία σου ήταν παρούσα σε κάθε απάντησή σου, σε αντίθεση με τη δική μου, στη χρήση της οποίας ανέτρεξα επιλεκτικά. Τα περί συνεδρίας κ.λπ. τα λέγαμε όταν είμασταν έφηβοι. Όχι μόνο δεν είναι αστεία (όταν τα έχεις ακούσει μερικές χιλιάδες φορές), αλλά σε εκθέτουν ακόμη περισσότερο όταν τα επικαλείσαι!
Δεν έχω να συμπληρώσω στις απαντήσεις μου κάτι περισσότερο, γιατί απάντησα καθαρά, ξάστερα και εμπεριστατωμένα σε όλα όσα έχεις πει μέχρι τώρα, σε αντίθεση με σένα (να μην το πω πάλι, ε; :rolleyes: )! Οι προσβολές μου είναι κι αυτές απάντηση στις δικές σου, τις οποίες ξεκίνησες (ας μην το ξεχνάμε) πρώτη και η ειρωνία σου ήταν παρούσα σε κάθε απάντησή σου, σε αντίθεση με τη δική μου, στη χρήση της οποίας ανέτρεξα επιλεκτικά. Τα περί συνεδρίας κ.λπ. τα λέγαμε όταν είμασταν έφηβοι. Όχι μόνο δεν είναι αστεία (όταν τα έχεις ακούσει μερικές χιλιάδες φορές), αλλά σε εκθέτουν ακόμη περισσότερο όταν τα επικαλείσαι!
Κύριε συμφωρουμήτη, στο μόνο που απαντήσατε καθαρά και ξάστερα είναι πως οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο! Όταν απόφασισατε να δώδετε ένα παράδειγμα, αυτό ήταν ελλειπές! Όταν ρωτηθίκατε τι συμβαίνει σε περίπτωση που σκοτωθει ο οδηγός και όχι ο πεζός, αποφυγατε την απάντηση! Όταν σας ρωτήσαμε κύριε συμφωρουμήτη ποια ζωή βάζετε πιο πάνω, πάλι κάνατε ελιγμούς και δεν απαντήσατε ευθέως! Αλλά κύριε συμφωρουμήτη, παρακαλώ, ριν τελειώσουν οι συνεδρίες σας μην με αναγκάσετε να σπαταλήσω κι άλλη ενέργεια για χάρη σας!!!
Οι πεζοί κύριε συμφωρουμήτη δεν έχουν πάντα δίκιο! Όσο κι αν θέλετε κύριε συμφωρουμλητη να προστατέψετε το τομάρι σας, οι πεζοί δεν έχουν πάντα δίκιο!!!
VanDiemen
11/02/2008, 19:12
Κύριε συμφωρουμήτη, στο μόνο που απαντήσατε καθαρά και ξάστερα είναι πως οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο! Όταν απόφασισατε να δώδετε ένα παράδειγμα, αυτό ήταν ελλειπές! Όταν ρωτηθίκατε τι συμβαίνει σε περίπτωση που σκοτωθει ο οδηγός και όχι ο πεζός, αποφυγατε την απάντηση! Όταν σας ρωτήσαμε κύριε συμφωρουμήτη ποια ζωή βάζετε πιο πάνω, πάλι κάνατε ελιγμούς και δεν απαντήσατε ευθέως! Αλλά κύριε συμφωρουμήτη, παρακαλώ, ριν τελειώσουν οι συνεδρίες σας μην με αναγκάσετε να σπαταλήσω κι άλλη ενέργεια για χάρη σας!!!
Οι πεζοί κύριε συμφωρουμήτη δεν έχουν πάντα δίκιο! Όσο κι αν θέλετε κύριε συμφωρουμλητη να προστατέψετε το τομάρι σας, οι πεζοί δεν έχουν πάντα δίκιο!!!
Σε όλα, όσα ρώτησες, απάντησα και ήμουν ξεκάθαρος! Σε περίπτωση που θα σκοτωθεί ο οδηγός και ο πεζός δεν τραυματιστεί, θα οριστεί από το δικαστήριο σε ποιο βαθμό ήταν συνυπαίτιος ο πεζός. Το να σου απαντήσω εγώ (ως προς το ποσοστό συνυπαιτιότητας), εκτός του ότι είναι σκυλάδικο και παντελώς άκυρο, με καθιστά και εμένα εξίσου αναξιόπιστο σκυλά με (δε θα πέσω στην παγίδα να πω ονόματα) άτομα που π.χ. ισχυρίζονται πως αν γνωρίζουν τις παραμέτρους ενός ατυχήματος, θα προβλέψουν με ακρίβεια τις συνέπειές του! Ή μη γνωρίζοντας τις (δεκάδες) παραμέτρους μιας πτώσης, είναι σε θέση να γνωρίζουν την απόσταση που θα διανύσει μια μοτοσυκλέτα σε πτώση! Ή με άτομα που θεωρούν τον πεζό ως εχθρό! Για τις ζωές δε θα το ξαναπώ. Κατάντησε αηδία. Δεν έκανα κανέναν ελιγμό και απάντησα ευθέως, πως οι ζωές όλων είναι πάνω απ' όλα! Ίσες! Ανεκτίμητες! Οι πεζοί έχουν πάντα δίκιο! Τα όποια συμπεράσματα έχεις βγάλει για μένα, χωρίς να δώσω κανένα απολύτως στοιχείο, αποδεικνύουν περίτρανα τους παραπάνω ισχυρισμούς μου.
Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, αλλά θα το κάνω. Καταρχήν, αν το παραπάνω περιστατικό είναι όντως αλήθεια, γιατί δεν αναφέρθηκε εξαρχής; Ακόμη κι αν καταλογίστηκε πλήρης ευθύνη στον πεζό, ο τραυματισμός του πρέπει να ήταν μια γρατζουνιά!
Σ' αυτό το θέμα δεν υπάρχει τέτοια δικαιολογία! Γιατί στον άλλο κοστίζει τη ζωή του! Δικαιολογίες ότι έξυνα τα @@ μου και δεν κρατούσα το τιμόνι, όταν του γκρέμισα το scooter, μπορεί να γίνουν δεκτές! Αλλά όταν εμπλέκεται η ανθρώπινη ζωή, όλα αλλάζουν! Είναι πολύ πιο σπουδαία από οποιοδήποτε meeting, ραντεβού ή δουλειά τρέχουμε να προλάβουμε! Τα μάτια πρέπει να είναι 1200 συνεχώς! Να πηγαίνουμε πιο αργά από κότες, όταν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να χτυπήσουμε κάποιον! Δεν υπάρχει "δε μπόρεσα να τον αποφύγω!". Να πήγαινες με 3!!! Έτσι ακόμη κι αν δεν τον είχες αποφύγει, το πολύ-πολύ να του προκαλούσες ένα μικρό τραυματισμό.
VanDiemen
11/02/2008, 19:42
quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Δεν έχω λόγο να σε αμφισβητήσω, αλλά θα το κάνω. Καταρχήν, αν το παραπάνω περιστατικό είναι όντως αλήθεια, γιατί δεν αναφέρθηκε εξαρχής; Ακόμη κι αν καταλογίστηκε πλήρης ευθύνη στον πεζό, ο τραυματισμός του πρέπει να ήταν μια γρατζουνιά!
--------------------------------------------------------------------------------
Επίσης είπα:
Λυπάμαι αλλά δε μπορώ να δεχτώ, ειδικά εδώ μέσα, ένα circumstantial arguement. Ξέρεις. Αν υποστηρίζω πως π.χ. τα αεροπλάνα μπορούν να κάνουν κάποιο ελιγμό και φέρνω σαν επιχείρημα το "Μπορούν!! Ο Θείος μου που είναι αεροπλάνος (πιλότος δηλαδή! Απλώς θέλω να δείξω την παιδική αξιοπιστία του επιχειρήματος), το έχει κάνει!"
Τέλος, ειλικρινά το πιστεύω! Έχει πάντα δίκιο! Έχει δικαίωμα να περπατά ελεύθερος, χωρίς να κινδυνεύει η σωματική του ακεραιότητα, ανεξάρτητα από το βαθμό που είναι ενημερωμένος, την κατάσταση της πνευματικής και σωματικής υγείας του, τη μόρφωσή του και τις φυσικές του ικανότητες!
VanDiemen
11/02/2008, 19:45
quote:
Σ' αυτό το θέμα δεν υπάρχει τέτοια δικαιολογία! Γιατί στον άλλο κοστίζει τη ζωή του! Δικαιολογίες ότι έξυνα τα @@ μου και δεν κρατούσα το τιμόνι, όταν του γκρέμισα το scooter, μπορεί να γίνουν δεκτές! Αλλά όταν εμπλέκεται η ανθρώπινη ζωή, όλα αλλάζουν! Είναι πολύ πιο σπουδαία από οποιοδήποτε meeting, ραντεβού ή δουλειά τρέχουμε να προλάβουμε! Τα μάτια πρέπει να είναι 1200 συνεχώς! Να πηγαίνουμε πιο αργά από κότες, όταν υπάρχει η παραμικρή πιθανότητα να χτυπήσουμε κάποιον! Δεν υπάρχει "δε μπόρεσα να τον αποφύγω!". Να πήγαινες με 3!!! Έτσι ακόμη κι αν δεν τον είχες αποφύγει, το πολύ-πολύ να του προκαλούσες ένα μικρό τραυματισμό.
Μην το παραθέτεις απλώς! Εκτύπωσέ το, διάβασε και επανέλαβέ το και κρέμασέ το στην τουαλέτα, απέναντι από τη λεκάνη! Ίσως κάτι να γίνει.. :rolleyes: