Σύνδεση

View Full Version : Σάββατο 2/2/2008, Καλάβρυτα - The day after...

sniper
04/02/2008, 10:32
Edit by McGyver

Ο προβληματισμός του thread ξεκινά από εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=53011)

Τι να πω ρε παίδες....

Γελάκια και αστειάκια για μια εκδρομή που πήγατε χειμωνιάτικα στον Χελμό με "στεγνή" περιβολή....

Τυχεροί είσασταν.... κι επειδή λίγο πιο πάνω είχε πολικές συνθήκες (ήμουν εκεί για σκι), αν έκλεινε ο καιρός κι άλλο τι θα κάνατε;

Προβληματίζομαι ορισμένες φορές γιατί καθόμαστε και γράφουμε εδώ μέσα....

Operater
04/02/2008, 10:46
Κοίτα, από τις 12 μηχανές, οι 3 δεν είχαν αυτή την περιβολή.
Οπότε, μην το γενικεύουμε. Εγώ όπως και άλλοι δεν καταλάβαμε τίποτα, πέρα παό τη προσοχή στο οδόστρωμα..
:sun:

Operater
04/02/2008, 10:47
Το πάθημα, μάθημα! :wave2:

sniper
04/02/2008, 10:50
Αρχικά δημιουργήθηκε από Operater
Κοίτα, από τις 12 μηχανές, οι 3 δεν είχαν αυτή την περιβολή.
Οπότε, μην το γενικεύουμε. Εγώ όπως και άλλοι δεν καταλάβαμε τίποτα, πέρα παό τη προσοχή στο οδόστρωμα..
:sun:

Επειδή δεν έγινε κάτι δεν σημαίνει ότι όλα ήταν καλά..... και μην βιάζεσαι να "υπερασπιστείς" μια βόλτα που σου άρεσε (και καλά έκανε και σου άρεσε).... αλλά το γεγονός ότι πήγατε χωρίς αδιάβροχα και 2ο ζευγάρι γάντια κλπ σε βουνό χειμώνα δείχνει αν μην τι άλλο κακή εκτίμηση της κατάστασης. Και όταν μιλάμε για βόλτες με μηχανές στο βουνό δεν είναι το ίδιο με βροχούλα στην αθήνα πηγαίνοντας για καφέ.

Με αυτή την λογική..... και που φοράμε κράνη μαλακία κάνουμε.....

sniper
04/02/2008, 10:51
Το πάθημα, μάθημα! :wave2:

το οποίο θα είχατε αποφύγει αν διαβάζατε για βόλτες και τα παθήματα παλαιοτέρων.... :D

Operater
04/02/2008, 10:52
Εχεις δίκιο! :a013:

Cpt. Haddock
04/02/2008, 10:53
Νίκο, γερνάς :winka:

McGyver
04/02/2008, 10:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Νίκο, γερνάς :winka:

Ηλία, δε μιλάς σωστά :winka: ...

Ο Νίκος έχει δίκιο...

Cpt. Haddock
04/02/2008, 10:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Ηλία, δε μιλάς σωστά :winka: ...

Ο Νίκος έχει δίκιο...

:nono: :nono:

Έχει άποψη. Το δικιο είναι άλλο θέμα.

Εκτός αν ΟΛΟΙ μας εδώ έχουμε πάει και πηγαίνουμε ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΣ εξοπλισμένοι....

(ναι, καλά :lol: )

Τα απρόοπτα και οι - πιθανές - στραβές ειναι μέσα στο παιγνίδι...

Αλλιώς να κλειστούμε σε κουκούλι με οξυγόνο και ορό να μην κινδυνεύουμε :wave2:

sniper
04/02/2008, 11:18
:nono: :nono:

Έχει άποψη. Το δικιο είναι άλλο θέμα.

Μάλιστα.....

Εκτός αν ΟΛΟΙ μας εδώ έχουμε πάει και πηγαίνουμε ΠΑΝΤΑ ΠΛΗΡΩΣ εξοπλισμένοι....

(ναι, καλά :lol: )

Φυσικά κι όχι όλοι και παντού αλλά κάποιοι πηγαίνουν ΒΟΛΤΕΣ ΠΛΗΡΩΣ εξοπλισμένοι

Τα απρόοπτα και οι - πιθανές - στραβές ειναι μέσα στο παιγνίδι...

Στραβή είναι όταν ξεκινάς πλήρως εξοπλισμένος για χειμωνιάτικη βόλτα σε βουνά και σου τυχαίνει μια ατυχία, όπως να σου πάρει νερά το αδιάβροχο... Το να ξεκινάς με τζηνάκι 3 Φεβρουαρίου να ανέβεις τον Χελμό με μηχανή και σύνεφφα δεν ειναι απρόοπτο αλλά κάτι άλλο που αν το γράψω θα στεναχωρήσω κάποιους...

Αλλιώς να κλειστούμε σε κουκούλι με οξυγόνο και ορό να μην κινδυνεύουμε :wave2:

Δεν είναι έτσι Ηλία και το ξέρεις... σκέψου να ξεκινήσεις ΣΗΜΕΡΑ να πας με ιστιοπλοϊκό από Πειραιά Ρόδο κι επειδή βλέπεις εδώ ήλιο να μην πάρεις μαζί σου αδιάβροχα.... ε είναι λιγο μαλακία ετσι;

Cpt. Haddock
04/02/2008, 11:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
Δεν είναι έτσι Ηλία και το ξέρεις... σκέψου να ξεκινήσεις ΣΗΜΕΡΑ να πας με ιστιοπλοϊκό από Πειραιά Ρόδο κι επειδή βλέπεις εδώ ήλιο να μην πάρεις μαζί σου αδιάβροχα.... ε είναι λιγο μαλακία ετσι;

Δεν ειναι ακριβώς το ίδιο μια και στο δρόμο όλο και καπου μπορείς να χωθείς αν σε πιάσει η μπόρα (ειδικά μιλώντας για τις μικρές αποστάσεις της εν λόγω βόλτας). Στη θάλασσα εισαι λίγο πιο πολύ ξεκρέμαστος (αργεί και η οδική βοήθεια = super puma :lol: )

Τεσπα, δε διαφωνούμε επι της ουσίας :wave2:

McGyver
04/02/2008, 11:32
Δεν ειναι ακριβώς το ίδιο μια και στο δρόμο όλο και καπου μπορείς να χωθείς αν σε πιάσει η μπόρα (ειδικά μιλώντας για τις μικρές αποστάσεις της εν λόγω βόλτας).

Δηλαδή ρε παιδιά (Νίκο και Ηλία) για να καταλάβω, το θέμα είναι αν θα βραχείς :confused: ;;;

sniper
04/02/2008, 11:33
Δηλαδή ρε παιδιά (Νίκο και Ηλία) για να καταλάβω, το θέμα είναι αν θα βραχείς :confused: ;;;

Το θέμα είναι αν θα είσαι σε κατάσταση να καβαλάς με ασφάλεια την μηχανή σου ρε Θωμά... μην λέμε τα αυτονόητα...

yfantra
04/02/2008, 11:33
Άσχετα με το πόσο δίκιο έχει κανείς... όταν η συμβουλή γίνεται...κύρηγμα... χάνει από την αξία της...!!

Προσωπικά θα με βοηθούσε πολύ να μου πει κάποιος...Νέλλη.. φρόντισε την επόμενη φορά να έχεις αυτό, εκείνο, το άλλο... παρά να μου μιλά σε ύφος... "Που πας ρε Καραμήτρο...??? "

Ο καθένας έχει την ευθύνη για τα λάθη του.. αρκεί να μην τα... μεταβιβάζει με την οποιαδήποτα γκρίνια στην ομάδα.. πράγμα που κανένας μας δεν έκανε στην προκειμένη περίπτωση..!!

Όσο για την... εμπειρία προηγούμενων... ποτέ αυτή δεν οφέλησε κανέναν..!!

Και για να μην γίνει παρεξήγηση... δεν θεωρώ ότι κανένας έχει τη διάθεση να κάνει κύρηγμα.. θέλω να πιστεύω ότι όσα γράφονται... γράφονται από ενδιαφέρον... και σας ευχαριστώ γιαυτό.

McGyver
04/02/2008, 11:34
Το θέμα είναι αν θα είσαι σε κατάσταση να καβαλάς με ασφάλεια την μηχανή σου ρε Θωμά... μην λέμε τα αυτονόητα...

Εγώ το ξέρω και προσπαθώ να κατευθύνω την κουβέντα στο σωστό δρόμο, αλλά :rolleyes: :a018: ...

Operater
04/02/2008, 11:35
Μάλλον με τον κατάλληλο και πλήρη εξοπλισμό, το θέμα είναι ότι δεν κρυώνεις και δεν βρέχεσαι.

Απλά πιστεύω έπαιξε κακή εκτίμηση του καιρού! Ζεσταθήκαμε όμως στην κουβεντούλα,
είπαμε ότι πρέπει την επόμενη φορά να ντυθούμε καλύτερα και πλήρες, και συνεχίσαμε!
Ήταν όμορφα ρε σεις... :smilea:

McGyver
04/02/2008, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από yfantra

You can also call me Οδυσσέα...

Ι rest my case, further posts are useless...

sniper
04/02/2008, 11:41
Μάλλον με τον κατάλληλο και πλήρη εξοπλισμό, το θέμα είναι ότι δεν κρυώνεις και δεν βρέχεσαι.

Απλά πιστεύω έπαιξε κακή εκτίμηση του καιρού! Ζεσταθήκαμε όμως στην κουβεντούλα,
είπαμε ότι πρέπει την επόμενη φορά να ντυθούμε καλύτερα και πλήρες, και συνεχίσαμε!
Ήταν όμορφα ρε σεις... :smilea:

μπορώ να σκεφτώ τουλάχιστον μία βόλτα που βραχήκαμε.... και ψάχναμε και εσώρουχα για συμφορουμίτισα στον Πόρο κυριακάτικα γιατί ξεκίνησε με τζηνάκι.... κι εμένα μουσκεμα μεχρι το κόκκαλο γιατί ξεκίνησα χειμώνα με δερμάτινα μόνο...

Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έκανα καλά. Και κυρίως δεν σημαίνει ότι το έκανα ξανά..... κι εδώ μέσα υπάρχουμε για να μιλάμε για μηχανές και βόλτες κι όχι για βραζιλιάνικα σήριαλ....

Da.Vintage
04/02/2008, 12:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Μπραβο παιδακια!!Πολυ σας χαρηκα για την βολτα αλλα δεν χαρηκα καθολου για την βροχη που σας επιασε!Σκεφτομουν να ερθω και γω αλλα τελικα ο Αγιος (μεγαλη η χαρη του:D ) ητο πολυ καλυτερος απο αποψη καιρου και λουκουμαδων!:blush: :blush:

Αφού εσύ δεν έφαγες λουκουμάδες...τόστ έφαγες!:look: :lol:

Αρχικά δημιουργήθηκε από GIXXERAKIAS
Γενικα δεν θελω να βρεχεται η κουκλα μου με απονερα του δρομου και της βροχης.Ειναι απο ζαχαρη.:D

Σιγά τα συρόπια θα κολλήσουμε...:lol:

npat
04/02/2008, 12:32
Προφανώς πρέπει, όταν φεύγουμε για βόλτα και πολύ περισσότερο για ταξίδι με τη μηχανή, να είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι. Ακόμα και αν δεν προβλέπεται βροχή είναι απαραίτητο, τους χειμωνιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, να έχουμε πάντα αδιάβροχα μαζί μας. Επίσης πρέπει ο προστατευτικός μας εξοπλισμός να είναι πλήρης (ή, τέλος πάντων, όσο πιο πλήρης γίνεται). Κάποιες εφεδρείες στον εξοπλισμό (π.χ. δεύτερα γάντια) είναι κι αυτές χρήσιμες. Όλα αυτά είναι επιπλέον απαραίτητα ώστε ο αναβάτης να αισθάνεται άνετα και να μπορεί να οδηγήσει αποτελεσματικά. Με αυτά κανείς δεν αντιλέγει. Και ούτε νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν τα ξέρει!

Όλοι μας, όμως, έχουμε έχουμε κάνει, κατά καιρούς, κάποια λάθος εκτίμηση και όλοι μας, είμαι σίγουρος, έχουμε γίνει μούσκεμα τουλάχιστον μία φορά ή έχουμε κρυώσει επειδή ξεχάσαμε να φέρουμε μαζί μας εκείνο το ισοθερμικό, εκείνο το αδιάβροχα, τα δεύτερα γάντια. Τις περισσότερες όμως φορές, τουλάχιστον, δεν πεθάναμε απ' αυτό, απλά μας έγινε μάθημα και την επόμενη φορά ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι.

Στην συγκεκριμένη βόλτα, η κατάσταση του εξοπλισμού των παρευρισκομένων, εντάξει, είχε κάποιες ελλείψεις, αλλά δεν ήταν και τόσο τραγική. Σε δώδεκα αναβάτες, συνολικά: δύο αδιάβροχα παντελόνια, ένα μπουφάν---αδιάβροχο, μεν, που έμπασε, δε---και, τώρα μαθαίνω, ένα ζευγάρι γάντια. Οι περισσότερες ελλείψεις καλύφθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (π.χ. από εφεδρείες εξοπλισμού που εγώ και κάποιοι άλλοι είχαμε μαζί μας, ή με αυτοσχέδιες πατέντες) και σε γενικές γραμμές, κανείς δεν έγινε πολύ χάλια. Ποτέ δεν κάναμε κάποια μεγάλη διαδρομή "εκτός πολιτισμού", η πρόγνωση του καιρού ήταν γενικώς καλή και για το Σάββατο και για την επόμενη μέρα και σχεδόν ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ υπήρχε δυνατότητα, όποιος ξεπερνούσε τα όριά του, να εγκαταλείψει, να γυρίσει πίσω, να αγοράσει εξοπλισμό, ή απλά, στην χειρότερη περίπτωση, να διανυκτερεύσει κάπου ενδιάμεσα.

Ναι λοιπόν στον πλήρη εξοπλισμό, ανάλογο με την εποχή του έτους και τις συνθήκες του ταξιδιού, σε κάθε βόλτα.... αλλά ας μην γινόμαστε και γεροντοκόρες!

:wave2:

sniper
04/02/2008, 12:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
Προφανώς πρέπει, όταν φεύγουμε για βόλτα, και πολύ περισσότερο για ταξίδι με τη μηχανή, να είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι. Ακόμα και αν δεν προβλέπεται βροχή είναι απαραίτητο, τους χειμωνιάτικους και φθινοπωρινούς μήνες, να έχουμε πάντα αδιάβροχα μαζί μας. Επίσης πρέπει ο προστατευτικός μας εξοπλισμός πρέπει να είναι πλήρης (ή, τέλος πάντων, όσο πιο πλήρης γίνεται). Κάποιες εφεδρείες στον εξοπλισμό (π.χ. δεύτερα γάντια) είναι επίσης χρήσιμες. Όλα αυτά είναι επιπλέον απαραίτητα ώστε ο αναβάτης να αισθάνεται άνετα και να μπορεί να οδηγήσει αποτελεσματικά. Με αυτά κανείς δεν αντιλέγει. Και ούτε νομίζω να υπάρχει κάποιος που δεν τα ξέρει!

Όλοι μας, όμως, έχουμε έχουμε κάνει, κατά καιρούς, κάποια λάθος εκτίμηση, και όλοι μας, είμαι σίγουρος, έχουμε γίνει μούσκεμα τουλάχιστον μία φορά ή έχουμε κρυώσει επειδή ξεχάσαμε να φέρουμε μαζί μας εκείνο το ισοθερμικό, εκείνο το αδιάβροχα, τα δεύτερα γάντια. Τις περισσότερες όμως φορές, τουλάχιστον, δεν πεθάναμε απ' αυτό, απλά μας έγινε μάθημα και την επόμενη φορά ήμασταν καλύτερα προετοιμασμένοι.

Στην συγκεκριμένη βόλτα, η κατάσταση του εξοπλισμού των παρευρισκομένων, εντάξει, είχε κάποιες ελλείψεις, αλλά δεν ήταν και τόσο τραγική. Σε δώδεκα αναβάτες, συνολικά: δύο αδιάβροχα παντελόνια, ένα μπουφάν---αδιάβροχο, μεν, που έμπασε, δε---και, τώρα μαθαίνω, ένα ζευγάρι γάντια. Οι περισσότερες ελλείψεις καλύφθηκαν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο (π.χ. από εφεδρείες εξοπλισμού που εγώ και κάποιοι άλλοι είχαμε μαζί μας, ή με αυτοσχέδιες πατέντες) και σε γενικές γραμμές, κανείς δεν έγινε πολύ χάλια. Ποτέ δεν κάναμε κάποια μεγάλη διαδρομή "εκτός πολιτισμού", η πρόγνωση του καιρού ήταν γενικώς καλή και για το Σάββατο και για την επόμενη μέρα, και σχεδόν ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ υπήρχε δυνατότητα, όποιος ξεπερνούσε τα όριά του, να εγκαταλείψει, να γυρίσει πίσω, να αγοράσει εξοπλισμό, ή απλά, στην χειρότερη περίπτωση, να διανυκτερεύσει κάπου ενδιάμεσα.

Ναι λοιπόν στον πλήρη εξοπλισμό, ανάλογο με την εποχή του έτους, και τις συνθήκες του ταξιδιού, σε κάθε βόλτα.... αλλά ας μην γινόμαστε και γεροντοκόρες!

Για Καλάβρυτα ξεκινήσατε βάση προγράμματος και είχατε όλο τον καιρό να έχετε όλα τα απαραίτητα μαζί.... όχι στο Εβερεστ ξαφνικά και απρόοπτα....

Όταν σου παγώσουν τα δάχτυλα κι αντί να πατήσεις φρένα πατήσεις αέρα και δεις τον γκρεμό απο κοντά ή το κοτετσόσυρμα που σε φυλάει απο αυτόν τότε το ξανασυζητάμε...

Πολύ χαβαλέ έχουμε στα πληκτρολόγια ότνα μιλάμε για την ακαιρεότητά μας στην πραγματική ζωή....

(τα ιδια μάλλον θα λέγανε στο δικό τους φόρουμ και τα παιδιά το Σαββατο με το 106 μπροστά μου στις κατηφορικές φουρκέτες προς Κλειτορία που έφυγαν στο χαντάκι/γκρεμό κι έκανε τούμπες το αμάξι λόγω πολύ φόρας στην βρεγμένη κατηφόρα..... ΑΓΙΟ είχαν....)

McGyver
04/02/2008, 12:47
Καταθέτω λοιπόν έναν προβληματισμό μιας και το συζητάμε...

Υποθέτουμε πως ο McGyver ανοίγει ένα βολτο-thread και δίνει ραντεβού στα McDonalds...

Προορισμός δεν έχει σημασία, αλλά ας πούμε πως είναι ο Μπράλος...

Η βόλτα ανακοινώνεται ως "χαλαρών ρυθμών" και τα σχετικά...

Έρχεται λοιπόν ο sniper (τυχαία επιλογή) και φοράει jeans και αθλητικά παπούτσια...

Αν εγώ πω πως δε θέλω να έρθει μαζί μας, γιατί έχει ελλειπή εξοπλισμό, πώς θα ακουστεί τόσο στο sniper όσο και στους υπόλοιπους;

Μήπως πρέπει να προσθέτω (το αυτονόητο) στα threads : Απαραίτητος πλήρης εξοπλισμός αναβάτη (κράνος - μπουφάν - γάντια - κατάλληλο παντελόνι - μπότες);

kalgeorge
04/02/2008, 12:57

Υποθέτουμε πως ο McGyver ανοίγει ένα βολτο-thread και δίνει ραντεβού στα McDonalds...

Έρχεται λοιπόν ο sniper (τυχαία επιλογή) και φοράει jeans και αθλητικά παπούτσια...

Αν εγώ πω πως δε θέλω να έρθει μαζί μας, γιατί έχει ελλειπή εξοπλισμό, πώς θα ακουστεί τόσο στο sniper όσο και στους υπόλοιπους;

Μήπως πρέπει να προσθέτω (το αυτονόητο) στα threads : Απαραίτητος πλήρης εξοπλισμός αναβάτη (κράνος - μπουφάν - γάντια - κατάλληλο παντελόνι - μπότες);

re paides giati to kanete toso thema???
o kathenas einai upeuthinos gai na kanei oti goustarei
an thelei tha foresei an thelei oxi, an thelei tha kruwsei an thelei borei kai na goustarei kiolas
den eiste upeuthinoi gia kanenan, o kathenas ienai gai ton eauto tou

sniper
04/02/2008, 12:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalgeorge
an thelei tha foresei an thelei oxi, an thelei tha kruwsei an thelei borei kai na goustarei kiolas

Για σκέψου ρε Γιώργο να πας βόλτα και αντί για καφέ στην πλατεία του χωριού να τον πίνεις στα επειγοντα νοσοκομείου.... ή να εξηγείς το πως έγινε στους οικείους του....

McGyver
04/02/2008, 13:01

Δεν το κάνουμε θέμα ρε Γιώργη, κουβέντα κάνουμε...

Προσωπικά δε συμφωνώ με το "δεν είστε υπεύθυνοι για κανέναν", αλλά δεν έχει σημασία επί του προκειμένου...

kalgeorge
04/02/2008, 13:07
Δεν το κάνουμε θέμα ρε Γιώργη, κουβέντα κάνουμε...

Προσωπικά δε συμφωνώ με το "δεν είστε υπεύθυνοι για κανέναν", αλλά δεν έχει σημασία επί του προκειμένου...

thwma pisteuw oti xefuge kapou apo kouventa , kai egine epikritiko to thema....
esy pisteyeis diladi oti eisai upeuthinos gia ton allon??
gia to pws tha erthei o allos diladi??
stin teliki pes tou egw den goustarw na erhties mazi mas, giati den thelw na anisixxw gai sena.

Niko pisteuw me ta parapanw apantw kai sta dika sou

byron
04/02/2008, 13:10

Ασχημα θα ακουστεί μεν, αλλά ο Νίκος έχει δίκιο.....:wave2:

sniper
04/02/2008, 13:10
thwma pisteuw oti xefuge kapou apo kouventa , kai egine epikritiko to thema....
esy pisteyeis diladi oti eisai upeuthinos gia ton allon??
gia to pws tha erthei o allos diladi??
stin teliki pes tou egw den goustarw na erhties mazi mas, giati den thelw na anisixxw gai sena.

Niko pisteuw me ta parapanw apantw kai sta dika sou

Ε και τι κάνουμε εδώ ρε Γιώργο; αν δεν τα λέμε κι εδώ.... κι απλά λέμε τι γαμώ που περνάμε στις βόλτες και δεν τρέχει και τίποτα αν σπάσουμε και κανένα κόκκαλο μάλλον κάτι πάει λάθος....

kalgeorge
04/02/2008, 13:13
Ε και τι κάνουμε εδώ ρε Γιώργο; αν δεν τα λέμε κι εδώ.... κι απλά λέμε τι γαμώ που περνάμε στις βόλτες και δεν τρέχει και τίποτα αν σπάσουμε και κανένα κόκκαλο μάλλον κάτι πάει λάθος....

oxi Nikola, mia xara kaneis kai ta les den eipa auto
kai emeis xalastikame pou kapoioi dne borousan na odigisoun , kapoioi kruwnan kai kapoioi ithelan na gurisoun pisw.
apla lew oti den boreis na kaneis kati...
an kapoios xekinaei tetoia ekdromi kai erxetai aproetimastos, einai dikaiwma tou , ti na kaneis
to poly poly opws eipe kai o thwmas pes tou den se theloume mazi mas, an nomizeis oti exeis tin euthini tou

McGyver
04/02/2008, 13:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Ασχημα θα ακουστεί μεν, αλλά ο Νίκος έχει δίκιο.....:wave2:

Ποιος Νίκος απ' όλους;

Cpt. Haddock
04/02/2008, 13:28

Αμα ξεκινήσουμε να βάζουμε κριτήρια για τη συμμετοχή σε βόλτα, διολισθαίνουμε...

Αρχικά δε θα δεχόμαστε ημιπλήρη (sic) εξοπλισμό
Μετά δε θα θέλουμε γυμνά μηχανάκια
Μετά κοντους
Μετα κομμουνιστές
Μετα αδερφές
Μετά μαύρους

:wacko:

Δε θέλω να γελοιοποιήσω τη συζήτηση, αλλά εάν Θωμά εσύ ή όποιος άλλος δεν έχετε σκοπό να δεχτείτε σε βόλτα κάποιον που δεν είναι πλήρως εξοπλισμένως θα το λέτε εξ' αρχής

"θα γίνονται δεκτοί συμμετέχοντες μόνο όσοι έχουν:

- Κράνος {δεκτά και τα ανοιγόμενα ή μονο τα full face?}
- Μπουφάν μηχανής με προστατευτικά κατα CE
- Παντελόνι μηχανής με προστατευτικά κατα CE
- Μπότα μηχανής
- Γάντια με προστατευτικά και εφεδρικά αδιάβροχα γάντια ειδικά απο Οκτώβριο έως Απρίλιο και εάν η βόλτα θα είναι σε υψόμετρο ανω των 499 μέτρων

Όποιος δεν έχει κατι απο τα παραπάνω καλύτερα να μην έρθει στο Περίπτερο στις 9 αύριο"

Προτιμώτερο αυτό απο το να πεις σε καποιον που ήρθε, "μην έρθεις μαζί μας"

Άσχετα βέβαια αν εγώ, εάν δω τέτοια σχετική ανακοίνωση δεν πρόκειται να πατήσω στη βόλτα κι ας είμαι ΠΑΝΤΑ πλήρης ούτως ή άλλως

:wave2: :wave2:

byron
04/02/2008, 13:28
Ποιος Νίκος απ' όλους;

ο Μεαθρατ βεβαίως βεβαίως....

Σαφώς και στον χαβαλέ της βόλτας δεν μας περνάει απ΄το μυαλό ότι κάτι μπορεί να στραβώσει, αλλά στον Χελμό με τζινακια και αθλητικά ΔΕΝ πάς.
Σε χαλαρή βόλτα στα Καλάβρυτα μου έχει τύχει να πίνουμε στο πέτρινο καφέ με ήλιο, και μέχρι να φτάσουμε στο Μεγα Σπήλαιο, δεν βλέπαμε στα 20 μέτρα.

Sorry αν το χαλάω σε κάποιους, αλλά αυτά που λέει ο sniper εκ των προτέρων, είναι οι κουβέντες που έχουμε κάνει εδώ πολλές φορές εκ των υστέρων σε δυσάρεστες καταστάσεις.

byron
04/02/2008, 13:30
Δε θέλω να γελοιοποιήσω τη συζήτηση,

Το γ@μησες και ψόφησε....:wave2:

Cpt. Haddock
04/02/2008, 13:31
Το γ@μησες και ψόφησε....:wave2:

Πιθανόν, αλλά γιατί το λές αυτό; :wave2:

npat
04/02/2008, 13:33

Αν πιστεύεις ότι o snipper (τυχαίο το παράδειγμα) μπορεί να γίνει επικίνδυνος για σένα και για την παρέα σας, τότε οφείλεις να του πεις να μην έρθει. Το ότι η επικινδυνότητα ενός αναβάτη (ως συμπεριφορά και παιδεία) συνήθως είναι αντιστρόφως ανάλογη του επιπέδου εξοπλισμού του είναι γεγονός---με αρκετές εξαιρέσεις---αλλά είναι και κάτι που δεν θα ήθελα να θίξω εδώ---δεν είναι αυτό το θέμα μας.

Αν πιστεύεις ότι διατρέχει ο ίδιος κίνδυνο, τότε οφείλεις να τον προειδοποιήσεις, και από εκεί και πέρα η απόφαση είναι δική του.

Από αυτό το σημείο και μετά, πολλά ανάγονται σε προσωπικές επιλογές του αναβάτη, και πρωτίστως η απόφασή του να καβαλάει μηχανή. Αλλιώς ανοίγουμε ένα τεράστιο κουτί που μας οδηγεί στο "αυτές οι μπότες που φοράς δεν είναι αρκετά καλές", "γιατί μόνο μπουφάν και όχι θώρακα", "γιατί μπουφάν και παντελόνι και όχι δερμάτινη στολή", και δεν έχει τέλος.

Τι θέλω να πω: Η απόφαση κάποιου να καβαλάει μηχανή εμπεριέχει κάποιον κίνδυνο. Πολλά μπορεί να κάνει για να περιορίσει αυτόν τον κίνδυνο, αλλά ποτέ δεν θα τον εξαλείψει. Αυτό που εγώ θεωρώ απαραίτητο, κάποιος μπορεί να το θεωρεί ανεπαρκές και άλλος υπερβολικό. Οφείλεις λοιπόν να ενημερώσεις τον φίλο σου για το τι πιστεύεις εσύ για τον εξοπλισμό του, και από εκεί και πέρα είναι δικιά του απόφαση.

Μπορείς και πρέπει, επίσης, να δίνεις το καλό παράδειγμα, όντας πάντα καλά εξοπλισμένος.

Μπορείς, τέλος, από ένα σημείο και πέρα, όταν θεωρείς τον εξοπλισμό του τελείως ανεπαρκή να αρνηθείς να πας βόλτα μαζί του. Πρέπει όμως να ξέρεις ότι αυτό εμπεριέχει μια σαφώς προσωπική θεώρηση για το τι πρέπει και τι δεν πρέπει και για το που θέτει ο καθένας τη γραμμή.

npat
04/02/2008, 13:37
Αμα ξεκινήσουμε να βάζουμε κριτήρια για τη συμμετοχή σε βόλτα, διολισθαίνουμε...

Μετά κοντους
Μετα κομμουνιστές
Μετα αδερφές
Μετά μαύρους

...

Άσχετα βέβαια αν εγώ, εάν δω τέτοια σχετική ανακοίνωση δεν πρόκειται να πατήσω στη βόλτα κι ας είμαι ΠΑΝΤΑ πλήρης ούτως ή άλλως

Τα ίδια λέμε λίγο πολύ πακετάνιε... και ανησυχώ!

:lol: :lol:

Cpt. Haddock
04/02/2008, 13:38
Συμφωνώ για άλλη μια φορά μετα τη φυγόκεντρο με τον npat

Ειναι, νομίζω, ξεκάθαρο οτι δεν διαφωνούμε για τη χρησιμότητα του εξοπλισμού αλλά για τον "τρόπο νουθεσίας" προς τους άλλους (αλλα κι εμάς)

:beer:

McGyver
04/02/2008, 13:40
@ byron : Βύρωνα συμφωνώ ΑΠΟΛΥΤΑ με το Νίκο (sniper) :winka: ...

@ Cpt. Haddock : Βλ. την απάντηση του Βύρωνα...

Cpt. Haddock
04/02/2008, 13:50
@ Cpt. Haddock : Βλ. την απάντηση του Βύρωνα...

Ναι, το γ@μησα και ψόφησε αλλά δικαιολογήστε το λίγο αυτό :wave2:

byron
04/02/2008, 13:53
Πιθανόν, αλλά γιατί το λές αυτό; :wave2:

Η μοναδική υποχρέωση που έχει όποιος συμμετέχει σε βόλτα, είναι να φροντίσει τη δική του ασφάλεια μεν, και να μην εμπλέξει τους άλλους σε δυσάρεστες καταστάσεις δε.

Σαφώς και σε μια χαλαρή βόλτα στο Λουτράκι με ήλιο πχ. μπορείς να πας με τζινάκι και αθλητικά (συζητήσιμο πιθανόν αλλά όλοι το έχουμε κάνει) αφού οι καιρικές συνθήκες δεν θα επηρεάσουν την ασφάλεια σου.

Σαφώς και δεν μπορείς να πάς όμως καγκουροβόλτα στον Μπράλλο με SS φορώντας τον εξοπλισμό του Λουτρακίου.

Στον Χελμό ή στο Πήλιο ή δεν ξέρω εγώ σε πια βουνοκορφή, ένας αναβάτης με ελλιπή εξοπλισμό διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο απ΄ότι κάποιος με πλήρη. Διαφωνείς σ΄αυτό; Μάλλον διαφωνείς, μιας και στον Μπράλλο επέμενες να κατέβεις το παγωμένο κομμάτι αν θυμάμαι καλά το πόστ.....

(Με την ίδια ακριβώς λογική δεν σ΄αφήνουν να μπεις σε πίστα με κορντούρες και επιμένουν σε δέρματινα πχ. Διότι οι συνθήκες επηρεάζουν την «ποιότητα» του εξοπλισμού σου)

npat
04/02/2008, 13:53

Ειναι, νομίζω, ξεκάθαρο οτι δεν διαφωνούμε για τη χρησιμότητα του εξοπλισμού αλλά για τον "τρόπο νουθεσίας" προς τους άλλους (αλλα κι εμάς)

Προφανώς!

sniper
04/02/2008, 13:54
Εντάξει..... αφού το γυρίσαμε στο "ελευθερία στον λαό" κλπ αν ξαναδώ άνθρωπο να λέει "πήγαμε βόλτα αλλά έπεσα κι έπαθα το Α ή το Β ή το Γ" και "μαλακία μου αλλά δεν φόραγα το Χ, Ψ, Ω" και δω κάποιους να λένε τα γνωστά μελό "περαστικά, ποτέ ξανά, ας είναι το τελευταίο" θα γίνω πολύ πιο κυνικός απ' όσο ήμουν μέχρι σήμερα....

Γιατί δεν νομίζω πολλοί από εσάς να έχετε πέσει με 200+ να κουτρουβαλάγατε για 400μ και να γράφετε εδώ μέσα γιατί σας έσωσε ο εξοπλισμός σας...... ο οποίος και διαλύθηκε κι άμα τον βλέπατε θα νομίζατε ότι τον πάτησε άρμα μάχης.

Cpt. Haddock
04/02/2008, 14:08
Η μοναδική υποχρέωση που έχει όποιος συμμετέχει σε βόλτα, είναι να φροντίσει τη δική του ασφάλεια μεν, και να μην εμπλέξει τους άλλους σε δυσάρεστες καταστάσεις δε.

Σαφώς και σε μια χαλαρή βόλτα στο Λουτράκι με ήλιο πχ. μπορείς να πας με τζινάκι και αθλητικά (συζητήσιμο πιθανόν αλλά όλοι το έχουμε κάνει) αφού οι καιρικές συνθήκες δεν θα επηρεάσουν την ασφάλεια σου.
Σαφώς και δεν μπορείς να πάς όμως καγκουροβόλτα στον Μπράλλο με SS φορώντας τον εξοπλισμό του Λουτρακίου.
Στον Χελμό ή στο Πήλιο ή δεν ξέρω εγώ σε πια βουνοκορφή, ένας αναβάτης με ελλιπή εξοπλισμό διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο απ΄ότι κάποιος με πλήρη. Διαφωνείς σ΄αυτό; Μάλλον διαφωνείς, μιας και στον Μπράλλο επέμενες να κατέβεις το παγωμένο κομμάτι αν θυμάμαι καλά το πόστ.....
(Με την ίδια ακριβώς λογική δεν σ΄αφήνουν να μπεις σε πίστα με κορντούρες και επιμένουν σε δέρματινα πχ.)

Να αρχίσω λέγοντας οτι ο Μπράλλος ειναι άλλη περίπτωση. Θέλαμε να πάμε προς Παυλιανη αλλά ο δρόμος όντας παγωμένος μας απέτρεψε.

ΕΑΝ ήμουν μόνος κι επειδή ήθελα να συνεχίσω προς Ερατεινή ΠΙΘΑΝΟΝ να το πάλευα. Επειδή όμως ο sniper θα έπρεπε να ξαναγυρίσει απο εκείνο το κομμάτι (και δεν ξέραμε πως ήταν μετα) δεν είχε νοημα να συνεχίσουμε.

Προσοχή: Δεν θέλω να πω (ασχέτως της πλάκας που - πιστεύω - κάνουμε) οτι εγώ ειμαι ο δε-μασαω-τιποτα-πηγαινω-παντου-κοτες-στριταδες. Ορθώς γυρίσαμε, ο δρόμος ήταν επικίνδυνος, ίσως όχι σοβαρά μια και πηγαίναμε με 10 αλλά σίγουρα δεν το ευχαριστιόμαστε.

Να ξαναπω οτι ΔΕΝ διαφωνούμε εάν ο εξοπλισμός ειναι χρήσιμος, απαραίτητος, σωστός κλπ.
Ο τρόπος που λέμε κατι ειναι το ζητούμενο εδώ και σ' αυτό διαφωνώ με Θωμά και μαεθρατ. Πιθανόν να ακούγομαι γραφικός και "αριστερίζων Βέλτσος" αλλά έτσι είναι.

Ξαναλέω: Που θα θέσουμε το όριο του πληρους εξοπλισμου ως προϋπόθεση για συμμετοχή σε βόλτα; Στο είδος του κρανους (τα ανοιγόμενα αποκλείονται βεβαίως); Μήπως πρέπει να έχουμε και προστασία αυχένα; Και στριταδικο θώρακα; Και προστασία γοφών έξτρα; Και κατάλληλη στολή με βάση τις συνθηκες; (όχι δέρματα αν ειναι πιθανόν να βρέξει).

Δεν έχει τέλος αυτό....

npat
04/02/2008, 14:08

Γιατί? Η ζεστή άσφαλτος τραυματίζει λιγότερο από την κρύα?

Χωρίς SS, δεν κινδυνεύεις δηλαδή?

Πηγαίνοντας καγκουρόβολτα στο Μπράλο, κινδυνεύεις ότι και να κάνεις. Απαραίτητος ο εξοπλισμός, μην τον χρησιμοποιούμε όμως σαν άλλοθι για την συμπεριφορά μας. Εξάλλου δεν νομίζω να υπάρχει φόρμα που γράφει "εγγυημένη για καγκουρόβολτες"

Στον Χελμό ή στο Πήλιο ή δεν ξέρω εγώ σε πια βουνοκορφή, ένας αναβάτης με ελλιπή εξοπλισμό διατρέχει πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο απ΄ότι κάποιος με πλήρη.

Στα χωριά του Χελμού ή του Πηλίου, ένας αναβάτης χρειάζεται καλύτερη ΕΝΔΥΣΗ αλλά λίγο-πολύ τον ίδιο εξοπλισμό ασφαλείας με αυτόν που χειάζεται και στο Λουτράκι. Και αυτό ΑΝ τα καιρικά φαινόμενα είναι τέτοια.

Αλλά ΓΕΝΙΚΟΤΕΡΑ, ένας αναβάτης με ελλιπή εξοπλισμό διατρέχει ΠΟΛΥ μεγαλύτερο κίνδυνο από έναν με πλήρη. Και οι δυο τους διατρέχουν πολύ μεγαλύτερο από κάποιον που πάει με αυτοκίνητο. Και οι τρεις τους μεγαλύτερο από κάποιον που πάει με τραίνο.

Cpt. Haddock
04/02/2008, 14:09
Πιθανόν να ακούγομαι γραφικός και "αριστερίζων Βέλτσος" αλλά έτσι είναι.

λες και τό 'ξερα :rotflmao:

Εντάξει..... αφού το γυρίσαμε στο "ελευθερία στον λαό" κλπ

byron
04/02/2008, 14:16
Διότι οι συνθήκες επηρεάζουν την «ποιότητα» του εξοπλισμού σου

Το κάνω quote, μιας και δεν το προσέξατε. Αν διαφωνείται σ΄αυτό το συζητάμε.....:smokin:

(Εξαιρούνται οι υπέρμαχοι της άποψης «Δεν πάω πουθενά χωρίς δέρματα και κροκόδειλο». Μιλάω για τον μέσο αναβάτη και τις παρασπονδίες που όλοι κάνουμε.

Για το θέμα ότι το γ@μησες ελπίζω να καταλαβες γιατί το είπα....
Μιλάμε για την αναγκαιότητα του εξοπλισμού και μιλάς για μια κατηγοριοποίηση σύμφωνα με το πρόγραμμα ευγονικής του χίτλερ ρε Ηλία...

doctor x
04/02/2008, 14:17

Μετά κοντους
Μετα κομμουνιστές
Μετα αδερφές
Μετά μαύρους

για κουμουνιστη ,αδερφη και μαυρο κανενα ...προβλημα:bigcry:
γενικα παντως +650
η αληθεια ειναι οτι ο κα θενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του!αλλο το εδιαφερον και οι συμβουλες και αλλο η....bikers police!!!:beer:

alximistis
04/02/2008, 14:19

Μετά κοντους
Μετα κομμουνιστές
Μετα αδερφές
Μετά μαύρους

Δε θέλω να γελοιοποιήσω τη συζήτηση, αλλά εάν Θωμά εσύ ή όποιος άλλος δεν έχετε σκοπό να δεχτείτε σε βόλτα κάποιον που δεν είναι πλήρως εξοπλισμένως θα το λέτε εξ' αρχής

"θα γίνονται δεκτοί συμμετέχοντες μόνο όσοι έχουν:

- Κράνος {δεκτά και τα ανοιγόμενα ή μονο τα full face?}
- Μπουφάν μηχανής με προστατευτικά κατα CE
- Παντελόνι μηχανής με προστατευτικά κατα CE
- Μπότα μηχανής
- Γάντια με προστατευτικά και εφεδρικά αδιάβροχα γάντια ειδικά απο Οκτώβριο έως Απρίλιο και εάν η βόλτα θα είναι σε υψόμετρο ανω των 499 μέτρων

Όποιος δεν έχει κατι απο τα παραπάνω καλύτερα να μην έρθει στο Περίπτερο στις 9 αύριο"

Προτιμώτερο αυτό απο το να πεις σε καποιον που ήρθε, "μην έρθεις μαζί μας"

Συγνώμη που επεμβαίνω αν και απών από τη βόλτα αλλά να θέσω έναν προβληματισμό γιατί διάβασα μόλις τώρα αυτά που γράφεις Ηλία και δεν κρατιέμαι.

ΔΕΝ είναι το ίδιο πράγμα φίλε οι φυλετικοί διαχωρισμοί ο ρατσισμός και το σωστό ντύσιμο σε μία μοτοβόλτα. Για έναν βασικό λόγο. Υποτίθεται πως είμαστε συνειδητοποιημένοι μοτοσικλετιστές. Και πως όταν πάμε μία βόλτα ο σκοπός είναι να περάσουμε καλά. Να χαρούμε και να κάνουμε το χαβαλέ μας. Εφόσον έχουμε επιλέξει τη μοτοσικλέτα ως μέσο μετακίνησης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ νομίζω το ανάλογο ντύσιμο. Για ΟΛΟΥΣ φίλε.
Διότι να εξηγήσω κιόλας ΑΝ χτύπα ξύλο κάποιος γλιστρήσει απλώς και πέσει με... τα 20. Και δεν φοράει μπουφάν ας πούμε ή γάντια. Τι θα γίνει; Θα "σκιστεί" θα τρέξουμε όλοι να βοηθήσουμε όπως ΠΡΕΠΕΙ να κάνουμε κια υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να χάσουμε κάποια ώρα τρέχοντάς τον στις πρώτες βοήθεις χώρια ότι θα χαλάσει το κλίμα για κάποια ώρα.
Θυμίσου όταν είχαν πέσει με τα... 5 ο CRS-K με την Τούλα. Η Τούλα αν θυμάμαι καλά δεν φορούσε μπότες μοτό και που χτύπησε; Μόνο στο πόδι! Και μετά την "τράβαγε" λίγο που ήταν με τα 5!
Όταν ΔΕΝ πας κάπου μόνος σου και είσαι παρέα νομίζω ότι πρέπει να πηγαίνεις με τους κανόνες του συνόλου και στη μοτοβόλτα αυτός είναι και το ντύσιμο. :)

sniper
04/02/2008, 14:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
...
η αληθεια ειναι οτι ο κα θενας ειναι υπευθυνος για τον εαυτο του!αλλο το εδιαφερον και οι συμβουλες και αλλο η....bikers police!!!:beer:

Και ποιος εθεσε θέμα biker police ρε συ Κώστα;

@Καπτεν: Αντιλαμβάνεσε Ηλία ότι μιλάω για τον βασικό εξοπλισμό κι όχι τον εξεζητημένο (που αν και ακριβός το βέλτιστο θα ήταν να υπάρχει)

Και στο κάτω κάτω..... έχετε δίκιο.... Ο καθένας μπορεί να αυτοκτονήσει ή να μείνει σε καρότσι για το υπόλοιπο του βίου του με όποιο τρόπο θέλει.....

Γιατί χαλιόμαστε; Πήγατε και γυρίσατε; Πάντα τέτοια!

alximistis
04/02/2008, 14:28
Και ποιος εθεσε θέμα biker police ρε συ Κώστα;

@Καπτεν: Αντιλαμβάνεσε Ηλία ότι μιλάω για τον βασικό εξοπλισμό κι όχι τον εξεζητημένο (που αν και ακριβός το βέλτιστο θα ήταν να υπάρχει)

Και στο κάτω κάτω..... έχετε δίκιο.... Ο καθένας μπορεί να αυτοκτονήσει ή να μείνει σε καρότσι για το υπόλοιπο του βίου του με όποιο τρόπο θέλει.....

Γιατί χαλιόμαστε; Πήγατε και γυρίσατε; Πάντα τέτοια!

+1000!!!

Cpt. Haddock
04/02/2008, 14:29
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
....ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ νομίζω το ανάλογο ντύσιμο. Για ΟΛΟΥΣ φίλε....

Πως επιβάλλεται ρε Στέλιο;

Με ποιον τρόπο θα το επιβάλλεις; Δύο λύσεις:

α) Θέτεις εξ' αρχής τη συνθηκη όταν ανοίγεις θρεντ για βόλτα, συνθήκη ΠΛΗΡΗ που δε θα επιτρέπει παρασπονδίες

β) Εάν καποιος έρθει στο σημείο συνάντησης χωρίς πληρη εξοπλισμό, τον διώχνεις (φυσικά μπορεί να συνεχίσει μόνος του και να χτυπήσει, αλλά δε μας νοιάζει γιατι δε θα το δούμε και ουτε θα χαλάσει τη δική μας βόλτα)

Either way εγώ σε τέτοια βόλτα δε θα συμμετάσχω (κι ας είμαι πάντα τούμπανος)

Όταν ΔΕΝ πας κάπου μόνος σου και είσαι παρέα νομίζω ότι πρέπει να πηγαίνεις με τους κανόνες του συνόλου και στη μοτοβόλτα αυτός είναι και το ντύσιμο.

Εάν θέλετε σύνολο με κανόνες μπορείτε να καταταγείτε στο στρατό :wave2: :wave2: :wave2:

doctor x
04/02/2008, 14:31
περι εξοπλισμου κλπ συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ.ο ΤΡΟΠΟΣ ομως εχει ΣΗΜΑΣΙΑ που το λεμε.Π.Χ.δεν μπορει να πηγαινουμε πολεμικες βολτες με τα ss να σπαμε καθε οριο ταχυτητας σε ΚΑΚΙΣΤΟΥΣ δρομους να περηφανευομαστε κιολας και μετα να το παιζουμε αυστηροι κριτες των αλλων.αλλο συμβουλη και ενδιαφερον και στο κατω κατω ο καθενας παει βολτα μ οποιον θελει!ΔΕΝ αναφερομαι προσωπικα (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ):beer:

συζητηση κανουμε ετσι?

gcrook
04/02/2008, 14:31
Δυστυχως σε βολτες με περιεργες καιρικες συνθηκες (χειμωνα ΚΑΙ καλοκαιρι) παντα θα υπαρχει καποιος που για τον Α η Β λογο δεν θα ειναι τελεια εξοπλισμενος και ο γραφων ειδικα τωρα τελευταια δεν εξαιρειται απο τον κανονα.
Αυτο παντα γινονταν και παντα θα γινεται σε ανοιχτες βολτες οπου μπορει να συμμετασχι (σχεδον) ο οποιοσδηποτε.
Ειναι καθηκον της παρεας να συντονισει την βολτα ετσι ωστε να προστατεψει τον λιγοτερα εξοπλισμενο αναβατη οπως ειναι καθηκον της παρεας να "ενταξει" σωστα και να νουθετησει αν το θελετε τον λιγοτερο εμπειρο αναβατη.
Αυτοι που συμφωνα με τα λεγομενα τους κατα καιρους "εχουν ελαχιστο χρονο για βολτες και δεν τον σπαταλανε με τον καθε τυχαιο για χιλιους δυο (σωστους) λογους" καλο θα ειναι να μην ειναι τοσο επικριτικοι διοτι το βαρος πεφτει σε αλλους τις περισσοτερες φορες,και επισης μια καλοκαιρινη βολτα με καλοκαιρινο μπουφαν με προστασιες ειναι σαφως πιο επικινδυνη απο μια χειμανιατικη χωρις αδιαβροχα.
Παραδειγματα υπαρχουν απειρα και ολοι μας κατ'αυτην την αποψη την εχουμε χεσμενη την φωλια μας εσω και μια φορα απο θεμα εξοπλισμου,ρυθμου,κουρασης και χιλιων δυο παραγοντων που μας εχουν κανει επικινδυνους για εμας και την παρεα μας.

Και στην τελικη δεν ξεω ΚΑΝΕΝΑΝ απο εδω μεσα που αγορασε ολον τον εξοπλισμο του μονομιας και δεν ηρθε εστω και μεχρι τον Μαραθωνα με τζινακι η με μαλακα γαντια η με αλλες ελλειψεις σε εξοπλισμο αλλα και σε εμπειρια.
Ο σναιπερ και ο μαγκαιβερ και ολοι εχουν δικιο βασικα,αλλα μαλλον η αντιδραση ηταν υπερβολικη οχι για το θεμα του εξοπλισμου αλλα για τον τροπο με τον οποιο αντιμετωπιστηκε το θεμα απο τους "ενοχους":lol: και προσπαθησαν να θιξουν καποια πραγματα τα οποια φαινονται οτι περνιουνται στο ντουκου εδω μεσα.
Τεσπα εγω στην επομενη θα ερθω με τις επιγονατιδες πανω απο το τζιν και οποιος μου την πει τονεγαμησα:lol:

sniper
04/02/2008, 14:34
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
....
Ο σναιπερ και ο μαγκαιβερ και ολοι εχουν δικιο βασικα,αλλα μαλλον η αντιδραση ηταν υπερβολικη οχι για το θεμα του εξοπλισμου αλλα για τον τροπο με τον οποιο αντιμετωπιστηκε το θεμα απο τους "ενοχους":lol: και προσπαθησαν να θιξουν καποια πραγματα τα οποια φαινονται οτι περνιουνται στο ντουκου εδω μεσα.....

Επιτέλους κάποιος το κατάλαβε.....

επίσης κανενας σας δεν ειδε τα 3 παιδιά (2 παλικάρια και μια κοπέλα) να βγαίνουν απο το στραπατσαρισμένο 106 στον ίδιο δρόμο που περασανε τα παιδιά στην βόλτα του σαββατου....

doctor x
04/02/2008, 14:35
Δυστυχως σε βολτες με περιεργες καιρικες συνθηκες (χειμωνα ΚΑΙ καλοκαιρι) παντα θα υπαρχει καποιος που για τον Α η Β λογο δεν θα ειναι τελεια εξοπλισμενος και ο γραφων ειδικα τωρα τελευταια δεν εξαιρειται απο τον κανονα.
Αυτο παντα γινονταν και παντα θα γινεται σε ανοιχτες βολτες οπου μπορει να συμμετασχι (σχεδον) ο οποιοσδηποτε.
Ειναι καθηκον της παρεας να συντονισει την βολτα ετσι ωστε να προστατεψει τον λιγοτερα εξοπλισμενο αναβατη οπως ειναι καθηκον της παρεας να "ενταξει" σωστα και να νουθετησει αν το θελετε τον λιγοτερο εμπειρο αναβατη.
Αυτοι που συμφωνα με τα λεγομενα τους κατα καιρους "εχουν ελαχιστο χρονο για βολτες και δεν τον σπαταλανε με τον καθε τυχαιο για χιλιους δυο (σωστους) λογους" καλο θα ειναι να μην ειναι τοσο επικριτικοι διοτι το βαρος πεφτει σε αλλους τις περισσοτερες φορες,και επισης μια καλοκαιρινη βολτα με καλοκαιρινο μπουφαν με προστασιες ειναι σαφως πιο επικινδυνη απο μια χειμανιατικη χωρις αδιαβροχα.
Παραδειγματα υπαρχουν απειρα και ολοι μας κατ'αυτην την αποψη την εχουμε χεσμενη την φωλια μας εσω και μια φορα απο θεμα εξοπλισμου,ρυθμου,κουρασης και χιλιων δυο παραγοντων που μας εχουν κανει επικινδυνους για εμας και την παρεα μας.

Και στην τελικη δεν ξεω ΚΑΝΕΝΑΝ απο εδω μεσα που αγορασε ολον τον εξοπλισμο του μονομιας και δεν ηρθε εστω και μεχρι τον Μαραθωνα με τζινακι η με μαλακα γαντια η με αλλες ελλειψεις σε εξοπλισμο αλλα και σε εμπειρια.
Ο σναιπερ και ο μαγκαιβερ και ολοι εχουν δικιο βασικα,αλλα μαλλον η αντιδραση ηταν υπερβολικη οχι για το θεμα του εξοπλισμου αλλα για τον τροπο με τον οποιο αντιμετωπιστηκε το θεμα απο τους "ενοχους":lol: και προσπαθησαν να θιξουν καποια πραγματα τα οποια φαινονται οτι περνιουνται στο ντουκου εδω μεσα.
Τεσπα εγω στην επομενη θα ερθω με τις επιγονατιδες πανω απο το τζιν και οποιος μου την πει τονεγαμησα:lol:
με καλυψες απολυτα!!!:beer:

σκληρο αγορι!:bigcry: :beer:

119379

Cpt. Haddock
04/02/2008, 14:37
Επιτέλους κάποιος το κατάλαβε.....

επίσης κανενας σας δεν ειδε τα 3 παιδιά (2 παλικάρια και μια κοπέλα) να βγαίνουν απο το στραπατσαρισμένο 106 στον ίδιο δρόμο που περασανε τα παιδιά στην βόλτα του σαββατου....

Αγνοούμε τις συνθήκες για το συγκεκριμένο, Νικο....

Πάντως πιο πολλά ατυχήματα έχω δει στην Εθνική για Πρέβεζα, παρά στο δρομο από/προς Παρνασσό/Καλάβρυτα (κι ας κάνω σκι κοντά 15 χρόνια τώρα)

:wave2: :beer: :wave2:

sniper
04/02/2008, 14:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από doctor x
περι εξοπλισμου κλπ συμφωνω ΑΠΟΛΥΤΑ.ο ΤΡΟΠΟΣ ομως εχει ΣΗΜΑΣΙΑ που το λεμε.Π.Χ.δεν μπορει να πηγαινουμε πολεμικες βολτες με τα ss να σπαμε καθε οριο ταχυτητας σε ΚΑΚΙΣΤΟΥΣ δρομους να περηφανευομαστε κιολας και μετα να το παιζουμε αυστηροι κριτες των αλλων.αλλο συμβουλη και ενδιαφερον και στο κατω κατω ο καθενας παει βολτα μ οποιον θελει!ΔΕΝ αναφερομαι προσωπικα (ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ):beer:

συζητηση κανουμε ετσι?

Μπορούν να κάνουν ότι θέλουν (και το κάνουν) αρκεί να το κρατάνε για τον εαυτό τους ή για την παρέα τους που καταλαβαίνουν 2 πράγαματα παραπάνω :D :winka:

Και στο κάτω κάτω όσοι κάνουν αυτά κι όσοι παίρνουν μέρος σε πολεμικές είναι συμβιβασμένοι με την ιδέα ότι φευγουν 3-4 και γυρνάνε 2-3....

Δεν νομίζω ότι αυτό είναι το ζητουμενο σε "χαλαρούς ρυθμούς βόλτα"

sniper
04/02/2008, 14:40
Αγνοούμε τις συνθήκες για το συγκεκριμένο, Νικο....

....

δεν τις αγνοούμε γιατί το είδαμε.... ετρεχαν, μπήκαν με φόρα, γλυστρισε το μουτρο, χτύπησαν την μπάρα δεξιά κι έκανε μια ωραία τουμπα στον αέρα το αμάξι, χτύπησε με τον ουρανό στον βράχο κι έκατσε πάλι στις ρόδες του....

Τύχη βουνό (κυριολεκτικά :lol: )

alximistis
04/02/2008, 14:44
Πως επιβάλλεται ρε Στέλιο;

Με ποιον τρόπο θα το επιβάλλεις; Δύο λύσεις:

α) Θέτεις εξ' αρχής τη συνθηκη όταν ανοίγεις θρεντ για βόλτα, συνθήκη ΠΛΗΡΗ που δε θα επιτρέπει παρασπονδίες

β) Εάν καποιος έρθει στο σημείο συνάντησης χωρίς πληρη εξοπλισμό, τον διώχνεις (φυσικά μπορεί να συνεχίσει μόνος του και να χτυπήσει, αλλά δε μας νοιάζει γιατι δε θα το δούμε και ουτε θα χαλάσει τη δική μας βόλτα)

Either way εγώ σε τέτοια βόλτα δε θα συμμετάσχω (κι ας είμαι πάντα τούμπανος)

Εάν θέλετε σύνολο με κανόνες μπορείτε να καταταγείτε στο στρατό :wave2: :wave2: :wave2:

Τώρα θα με κάνεις να εκνευριστώ και δεν υπάρχει λόγος μεσημεριάτικα. Μην μου μιλάς σαν να μιλάς σε παιδάκι σε παρακαλώ πολύ. Υποβιβάζεται η κουβέντα! Τι θα πει εάν θέλετε σύνολο με κανόνες καταταγείτε στον στρατό;
Γιατί δεν απαντάς στο σκεπτικό που ανέπτυξα; Σε αυτό που σου είπα; Να στο ξαναπώ μήπως και απαντήσεις.
Γλιστράει κάποιος που δεν φορά μπότες με τα 20. Του σκίζεται η κάλτσα πάει το ποδαράκι ο αστραγαλάκος του. Δεν θα τον βιηθήσεις; Εννοείται! Δεν θα τρέξεις στις πρώτες βοήθειες αν πρέπει; Πάλι εννοείται! Δεν θα "φας" κάποια ώρα με το να του δώσεις λίγο νερό να του βάλεις λίγο ιώδιο κλπ; Πάλι εννοείται!
Για πες μου λοιπόν ρε φίλε... με ποιο ακριβώς δικαίωμα εκείνος ο οποιοσδήποτε που το έκανε καθυστερεί τους υπόλοιπους; Και με ποιο δικαίωμα "χαλά" τους υπόλοιπους; Μόνο δικαιώματα έχουμε υποχρεώσεις δεν υπάρχουν;;;;
και μην μου πεις κανά κουλό του στιλ ότι γιατί με προστασία δεν χτυπάμε διότι τότε έχουν δίκιο όλοι που δεν φορούν κράνος όλοι που δεν λαμβάνουν καμία προστασία κλπ.

Τώρα για το αν θα τον έδιωχνα από βόλτα για να σου απαντήσω... θα είμαι σαφής.
Αν μου σκάσει κάποιος σε βόλτα με σαγιονάρα ας πούμε ή πάνινο αθλητικούλη και κοντομάνικο η απάντηση είναι η εξής: ΔΕΝ θα τον διώξω ΔΕΝ θα του πω φύγε αλλά... θα του τονίσω πολλές φορές ότι αυτό που κάνεις είναι απαράδεκτο και πως ΔΕΝ έχει κανένα μα κανένα δικαίωμα να χαλάσει τη βόλτα από την ανευθυνότητά του! Τόσο απλά Ηλία!!!
Αλλιώς φίλε δεν ποστάρεις βόλτα για κόσμο. Παίρνεις ένα δύο φιλαράκια σου ή πας μόνος σου.

Τζικρούκη μιλάω για έλλειψη στοιχειώδους προστασία. Τώρα οκ απόλυτα τούμπανο δεν είναι σχεδόν κανείς μας.

taxydromos
04/02/2008, 14:45
δεν τις αγνοούμε γιατί το είδαμε.... ετρεχαν, μπήκαν με φόρα, γλυστρισε το μουτρο, χτύπησαν την μπάρα δεξιά κι έκανε μια ωραία τουμπα στον αέρα το αμάξι, χτύπησε με τον ουρανό στον βράχο κι έκατσε πάλι στις ρόδες του....

Τύχη βουνό (κυριολεκτικά :lol: )

το συγκεκριμενο 106 εκανε κοντρες με ενα χαμερ και πηγαινε διαολεμενα αναμεσα στα αλλα αμαξια...

sniper
04/02/2008, 14:46
Αρχικά δημιουργήθηκε από taxydromos
το συγκεκριμενο 106 εκανε κοντρες με ενα χαμερ και πηγαινε διαολεμενα αναμεσα στα αλλα αμαξια...

Ε; :confused:

Cpt. Haddock
04/02/2008, 14:50
Για πες μου λοιπόν ρε φίλε... με ποιο ακριβώς δικαίωμα εκείνος ο οποιοσδήποτε που το έκανε καθυστερεί τους υπόλοιπους; Και με ποιο δικαίωμα "χαλά" τους υπόλοιπους;

Με το δικαίωμα που του δίνει η συμμετοχή σε ελεύθερη και ανοικτή βόλτα.

Αλλιώς πρέπει να τεθούν προϋποθέσεις συμμετοχής (σαν τα ωραία που κάνουν οι διάφορες λέσχες και σε βάζουν να υπογράφεις χαρτια πριν την αναχώρηση και άλλα τέτοια :rolleyes: )

Ξαναλέω: Καλύτερα να χαλάσει τη βόλτα μου και να ειμαι εκεί να τον βοηθήσω και να του πω δυο πράγματα παρά να πάει μόνος του κι εγώ να σφυρίζω αδιάφορα ή να κάνω την παπια

"Εντάξει παίδες, αυτόν με τον τζινάκι τον διώξαμε, ας πάει να χτυπήσει μόνος του, η δική μας βόλτα να ειναι καλά"

:sad:

sniper
04/02/2008, 14:55
...

"Εντάξει παίδες, αυτόν με τον τζινάκι τον διώξαμε, ας πάει να χτυπήσει μόνος του, η δική μας βόλτα να ειναι καλά"

το θέμα είναι να μην φτάσεις σ' αυτό το σημείο ρε Ηλία.... ένας από τους λογους υπαρξης αυτου του φόρουμ είναι κι αυτός....

Δλδ πας σε εκδρομή με κάποιον που δεν φοράει κράνος; ή εχει την γκόμενα από πίσω με μαγιώ;

gcrook
04/02/2008, 14:56
Στο μοτο εδω και πολλα χρονια το τι γραφεται σε σχεση με το τι συμβαινει πραγματικα αποτελει αντικειμενο παρεξησης και ειναι το κλασσικο μηλο της εριδας για ολους σχεδον τους μοτοσυκλετιστικους δικτυακους τοπους που εχω γεπισκεπτει, λογω της ιδιαιτεροτητας ενος μοτοσυκλετιστικου φορουμ.

Γραφει ενας για κοντρα του την πεφτουνε εκατο και βγαζει το συμπερασμα οτι ολοι εδω μεσα ειναι υποκριτες.Υπαρχει μεγαλη διαφορα του τι κανουμε εστω και περιστασιακα,του τι υπαινισσομαστε,και του τι θα πρεπει να γραφουμε στην τελικη.

Πανε μερικοι βολτα στου διαολου την μανα με τζιν και του ενος του την πεφτουν ολοι, ενω του αλλου δεν του λεει κανενας τιποτα.Κακως βεβαια αλλα δεν ειναι τυχαιο που συμβαινει κατι τετοιο.Γιατι καποιος μπορει να εκανε μια παρατυπια λογω περιστασεων και να του συγχωρεθει,ενω ο αλλος να ειναι παντα χωρις εξοπλισμο και να προκαλει την τυχη του.

Οποτε ολα τα σχολια ειναι συνηθως εστιασμενα και κομμενα και ραμμενα στα μετρα του καθε χρηστη,κατι που η πλειψηφια δεν μπορει να αντιληφθει ευκολα εξ'ου και οι γκρινιες του στυλ "γενικευει" η "με παρεξηγει" .
Κλασσικο και προσφατο παραδειγμα του φωτη σχετικα με την προηγουμενη βολτα που ηθελε να ερθει εντουρο δικαβαλος και τον "φρεναρε" ο Χριστος κατι που μπορει να ενοχλησε καποιους,αλλα ο Χριστος που ξερει τον Φωτη ειχε απολυτη επιγνωση του τι εγραφε.

Ενα αλλο χτυπητο παραδειγμα οπου εγω σε βολτα προ διμηνου στο Καρπενησι,εσκασα μυτη στο περιπτερο χωρις ουτε καν επιγονατιδες και θυμαμαι ποσο ξενερωσα τον Χριστο εκεινη την μερα.Επειδη ομως με τον Χριστο εχουμε κανει πολλα χιλιομετρα και ξερει ο καθ'ενας τι οδηγος ειναι ο αλλος και εχουμε και μια φιλια και εμπιστοσυνη στις βολτες δεν μου ειπε να σηκωθω να φυγω να παω μονος μου,και αν ηταν αλλος στην θεση μου η αντιδραση του θα ηταν διαφορετικη.

Στην τελικη επειδη κοντευει να παρεξηγηθει ο σναιπερ ας κανουμε μια ανασκοπηση σε παλιες βολτες να δουμε ποσος κοσμος εχει ερθει σε βολτα με ελλιπη εξοπλισμο.Σχολια σαν αυτα που ακουστηκαν σε αυτο το θρεντ εγιναν σε πολυ συγκεκριμενες περιπτωσεις,και αυτο γιατι οσοι ειχαν επιγνωση του "ατοπηματος" εκαναν ψιλοτουμπεκι και δεν εδωσαν την εντυπωση σε τριτους οτι διασκεδασαν με αυτη την κατασταση.Ολο αυτο μου θυμιζει την εποχη που εφυγε πολυς κοσμος απο το φορουμ επειδη παρεξηγησαν το γεγονος οτι δεν τους την ειπαν καποιοι για το οτι εκαναν πολεμικες βολτες,αλλα για το οτι το "διαφημιζαν" (ας μου επιτραπει η λεξη) σαν κατι νορμαλ.

Ειναι δυσκολο πραγμα να διατηρησουμε ολοι τις ισορροπιες σε μια τετοια κοινοτητα,γι'αυτο και καμια φορα παρεξηγηση στην παρεξηγηση φαινεται να κοιταμε το δεντρο και να χανουμε το δασος ενω στην ουσια οτι γραφεται γινεται για καλο.

Υ.Γ Διαβαζοντας αυτο που μολις εγραψα, αναθεμα και αν θα μπορεσω ποτε να βαλω τις σκεψεις μου σε μια σειρα,αλλα ελπιζω να εγινα εστω και λιγο κατανοητος.:wave2:

Cpt. Haddock
04/02/2008, 14:57
Δλδ πας σε εκδρομή με κάποιον που δεν φοράει κράνος; ή εχει την γκόμενα από πίσω με μαγιώ;

Τώρα φτανεις στο άλλο άκρο....

Στη συγκεκριμένη βόλτα (που έδωσε και την αφορμή για τη κουβέντα) δεν υπήρχε κάτι αναλογο (ειναι και χειμώνας :lol: ). Εξοπλισμό φόραγαν ΟΛΟΙ, απλά δεν ήταν σε όλους πληρης για "εχθρικές" καιρικές συνθήκες

Υπάρχει μεγάλη απόσταση απ' το μαγιώ στο αδιάβροχο :winka:

sniper
04/02/2008, 15:02
Τώρα φτανεις στο άλλο άκρο....

Στη συγκεκριμένη βόλτα (που έδωσε και την αφορμή για τη κουβέντα) δεν υπήρχε κάτι αναλογο (ειναι και χειμώνας :lol: ). Εξοπλισμό φόραγαν ΟΛΟΙ, απλά δεν ήταν σε όλους πληρης για "εχθρικές" καιρικές συνθήκες

Υπάρχει μεγάλη απόσταση απ' το μαγιώ στο αδιάβροχο :winka:

Απ' ότι διάβασα κάποιοι άπλωσαν μπουγάδα στα καλάβρυτα....

Κι αναρωτιέμαι πως γύρισαν.... και καταλαβαίνω ότι επειδή δεν ανοιξε ρουθούνι μπορουν και κάνουν πλάκα και να την θυμουνται για καιρό...

alximistis
04/02/2008, 15:04
Με το δικαίωμα που του δίνει η συμμετοχή σε ελεύθερη και ανοικτή βόλτα.

Αλλιώς πρέπει να τεθούν προϋποθέσεις συμμετοχής (σαν τα ωραία που κάνουν οι διάφορες λέσχες και σε βάζουν να υπογράφεις χαρτια πριν την αναχώρηση και άλλα τέτοια :rolleyes: )

Ξαναλέω: Καλύτερα να χαλάσει τη βόλτα μου και να ειμαι εκεί να τον βοηθήσω και να του πω δυο πράγματα παρά να πάει μόνος του κι εγώ να σφυρίζω αδιάφορα ή να κάνω την παπια

Κάνεις ότι μα ότι κάνεις πάντα! Ξεκινάς από ένα γεγονός ή ένα επιχείρημα και τραβάς τα άκρα. Δηλαδή ή που θα υπογράφουμε χαρτιά ή που θα έρχεται ο καθένας όπως θέλει;
Κι εξακολουθείς να μην απαντάς αλλά να λες τα δικά σου!
Δηλαδή ανοικτή και ελεύθερη βόλτα σημαίνει ελάτε ρεμάλια όπως θέλετε; Ωραία ΑΝ πάμε ταξίδι μαζί στας Ευρώπας ή κανά διήμερο πουθενά εγώ θα αρχίσω και θα λέω α πάμε κι από δω πάμε κι εκεί α δεν γουστάρω εγώ θα κάνω αυτό. Να δούμε πως θα σας φανεί!
Ανοικτή βόλτα φίλε δεν σημαίνει χύμα στο κύμα καιπολύ περισσότερο όταν είμαστε παρέα. Παρέα για μένα σημαίνει σέβεσαι τους άλλους και ακολουθείς τους "όρους" της. Αλλιώς πας μόνος.
Και το επιχείρημά σου ότι "αυτόν με το τζινάκι τον διώξαμε και η δική μας βόλτα να είναι καλά" είναι εντελώς αντιφατικό! Γιατί ΑΝ γίνει θα γίνει και με σένα που θα τον έχεις αποδεχτεί. Τον διώχνεις για να τον κάνεις να καταλάβει πως ή μπαίνει και ακολουθεί όλους με κάποια δεδομένα ή χαίρεται.
Αλλιώς γιατί τότε ρε φίλε έχεις ταχθεί υπέρ της "λογοκρισίας" από τους μοντς για να στο αλλάξω και λίγο; Ελευέθρο φόρουμ δεν είναι;;;;;;

Cpt. Haddock
04/02/2008, 15:05
Απ' ότι διάβασα κάποιοι άπλωσαν μπουγάδα στα καλάβρυτα....

Κι αναρωτιέμαι πως γύρισαν.... και καταλαβαίνω ότι επειδή δεν ανοιξε ρουθούνι μπορουν και κάνουν πλάκα και να την θυμουνται για καιρό...

Και έβαλαν μυαλό :winka:

Δε θα προτιμούσες κι εσύ να έχεις έρθει Μπράλλο με κορντούρες κι όχι με δέρμα; (θα γλυτώναμε το τρίψιμο :lol: )

Άσε που αν δεν είχες παρει τηλ. μπορεί να ερχόσουν με την ολόσωμη :eek:

Η θεωρείς απίθανο να ερχόσουν ως εκεί και ξαφνικά να έκλεινε ο καιρός να έριχνε τουλούμια :sick:

Cpt. Haddock
04/02/2008, 15:07
Ελευέθρο φόρουμ δεν είναι;;;;;;

:nono:

Ιδιόκτητο με κανόνες. Τους οποιους και αποδεχόμαστε γράφοντας. Σε όσους δεν άρεσαν, έφυγαν :wave2:

Έτσι και στις βόλτες. Εαν κρίνει κάποιος οτι πρέπει να γίνονται με αυστηρό biker's dress code τοτε ας ποστάρει αναλόγως τις βόλτες του κι οποιος θέλει συμμορφώνεται κι ακολουθεί

:beer: :beer:

sniper
04/02/2008, 15:08
....

Η θεωρείς απίθανο να ερχόσουν ως εκεί και ξαφνικά να έκλεινε ο καιρός να έριχνε τουλούμια :sick:

Εχοντας 954 εχω χώρο πισω στο σελάκι κι εχω αδιάβροχα εκεί :D

sniper
04/02/2008, 15:10
Κι αφου τσακωνόμαστε.....

Δλδ ρε Ηλία.... βλέπουμε κάτι στραβό... δεν πρέπει να το σχολιάσουμε; Όλα στο ντουκου κι όποιος ζήσει;

alximistis
04/02/2008, 15:12
:nono:

Ιδιόκτητο με κανόνες. Τους οποιους και αποδεχόμαστε γράφοντας. Σε όσους δεν άρεσαν, έφυγαν :wave2:

Έτσι και στις βόλτες. Εαν κρίνει κάποιος οτι πρέπει να γίνονται με αυστηρό biker's dress code τοτε ας ποστάρει αναλόγως τις βόλτες του κι οποιος θέλει συμμορφώνεται κι ακολουθεί

:beer: :beer:

Δεν μίλησα για αυστηρό dress code αλλά για να μην το τραβάμε... έτσι ακριβώς είναι! Έτσι το βλέπω δηλαδή. :)

Cpt. Haddock
04/02/2008, 15:14
Κι αφου τσακωνόμαστε.....
Δλδ ρε Ηλία.... βλέπουμε κάτι στραβό... δεν πρέπει να το σχολιάσουμε; Όλα στο ντουκου κι όποιος ζήσει;

Δεν είπα αυτό... Αλλά αφού ούτως ή άλλως πήγαν, τον ήπιαν (οι μη εξοπλισμένοι) και γύρισαν καλά, έχοντας μάθει - ελπίζουμε - το μάθημα τους, δε χρειάζεται τιποτα περισσότερο απο ένα "τώρα μάθατε παίδες, την άλλη φορά να είστε προετοιμασμένοι"

Ειναι κι ο τρόπος που λες κατι (έλεγε ενα παλιο ανέκδοτο :wacko: )

Δεν τσακωνόμαστε ρε χαμένε :wave2:

Αφού έχεις άδικο :evil: :D :evil:

McGyver
04/02/2008, 15:16
Αφού έχεις άδικο :evil: :D :evil:

Δεν έχει άδικο, άποψη έχει...

Cpt. Haddock
04/02/2008, 15:19

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

έλεγα κι εγώ :lol:

alximistis
04/02/2008, 15:21
Αν κάτι λατρεύω σε αυτό το φόρουμ είναι που στο τέλος όλοι τα βρίσκουμε. :)

sniper
04/02/2008, 15:23
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

έλεγα κι εγώ :lol:

Μαλακίες.... πάντα έχω δίκιο :D

alximistis
04/02/2008, 15:25
Μαλακίες.... πάντα έχω δίκιο :D

ΨΙΤ κύριος! Μοτοσικλέτα καβαλάς όχι καλάμι. :D

gcrook
04/02/2008, 15:30
ΨΙΤ κύριος! Μοτοσικλέτα καβαλάς όχι καλάμι. :D

Τον λενε μαεθρατ ακριβως επειδη το καλαμι που καβαλησε του εμεινε εκει μεσα:rotflmao:

sniper
04/02/2008, 15:31
Τον λενε μαεθρατ ακριβως επειδη το καλαμι που καβαλησε του εμεινε εκει μεσα:rotflmao:

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

τι μαλακα..... :rotflmao: :rotflmao:

alximistis
04/02/2008, 15:33

:lol: :lol: :lol:

Operater
04/02/2008, 15:40

Δηλαδή από που βγαίνει το μαεθρατ?

sniper
04/02/2008, 15:48
Δηλαδή από που βγαίνει το μαεθρατ?

Μέσα απο το καλάμι.....

blackbusa
04/02/2008, 16:17
Πληροφοριακα μονο....φτανοντας στο περιπτερο και βλεποντας το ντυσιμο καποιων ειχα αρκετους ενδιασμους....ειδικα με τον Grigri (Γρηγορη).....αφου μειλησα λιγο με τον Νικο(Npat) ΤΟΝΙΣΑΜΕ στους αμεσα ενδιαφερομενους οτι οι συνθηκες τις βολτας,δεν ειναι η καταλληλη για το ντυσιμο που ειχαν....γιατι δεν ηταν μονο η ενδεχομενη βροχη(οχι οτι εβρεξε και πολυ βεβαια) αλλα και το τσουχτερο κρυο που θα βρισκαμε...αφου βρεθηκαν και καποια δανεικα αδιαβροχα(οχι για ολους βεβαια) αυτοι που δεν ηταν καταλληλα ντυμενοι αποφασησαν να ακολουθησουν,ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ(εστω και με μια εννοια που δεν ηξεραν,αλλα ελπιζω να εμαθαν)με δικη τους ευθηνη....γιατι οπως να το κανουμε ρε παιδια....το να πας μια βολτα μονος σου η με αλλους εκατο εισαι υπευθηνος για το εαυτο σου....τωρα αν ειχε δικαιωμα ο Νικος να διωξει καποιους (γνωστους και αγνωστους) δεν ξερω....το θεμα ειναι πολυ λεπτο και ο καθενας κρινει με το δικο του μυαλο.....ελπιζω οσοι την πατησαν να εμαθαν,και οσοι διαβαζουν να μαθουν και να μην παθουν....

οσα εγραψαν καποιοι περι πληρη εξοπλισμου( εστω αδιαβροχα,2πλα γαντια για μακρινες βολτες) εχουν απολυτο δικιο.....οπως εχουν εν μερει δικιο οσοι εγραψαν ''πως μπορεις να αποκλησεις καποιον απο μια βολτα''???η ασφαλεια του καθενος εξαρταται απο το τη μυαλο κουβαλαει,με τι καταστασεις εχει αντιμετωπεισει,η λογω της αγνοιας του.....και αυτο δεν αποτελει μομφη για τα παιδια που πηγαμε βολτα,αλλα για ολους του μοτοσυκλετηστες γενικα....μακαρι αυτη να ειναι η τελευταια συζητηση για παρομοιο θεμα....:wave2:

υ.γ.Επειδη δεν εχω τσεκαρει.....μηπως πρεπει να γινουν στικυ 2-3 θρεντακια με πληροφοριες το πως πρεπει να ειναι η ενδυση μας αναλογα με τις εποχες???και πιος ειναι ο σκοπος αυτης???

υ.γ.2 παραλειψη....βεβαια κρανος,μπουφαν,γαντια,και μποτες (η εστω παπουτσια που να σου προστατευουν τους ασταγαλους) ειναι στα στανταρ και οχι στα optional.....

Aggelos_SV
04/02/2008, 17:39
:a13: :a13: :a13:

...δε μιλάω...:a13:...δε μιλάω...:a13:...δε μιλάω...:a13:

:blush: :lol:

mpou
04/02/2008, 18:16
Κυριοι (και κυριες),

να μιλατε ΠΑΝΤΑ για εξοπλισμο, και γιατι οχι, να τον επιβαλλετε κιολας.

Μια βολτα εχω παει (χωματακι). Σε καποια σημεια, οταν εβλεπα πετρες και κατηφορες και δεν συμμαζευεται, ευγνωμονουσα τον κυριο Χρηστο και τον καθε κυριο-κυρια που με εκανε να τρεχω πανικοβλητος τελευταια στιγμη να "ντυθω" για να ακολουθησω. Και ας μην τον χρειαστηκα (τον εξοπλισμο). Ενοιωθα καλυτερα.

Ας υπαρχουν και αυτοι που τα "παραλενε", ωστε να κανουμε εστω τα μισα απο αυτα.

Και θα διαφωνησω με την φραση

Αρχικά δημιουργήθηκε από yfantra

Αγαπητη μου, η εμπειρια προηγουμενων, προσωπικα με "εσωσε" (απο καρδιακα).

npat
04/02/2008, 22:42
Ξαναδιάβασα το thread προσεκτικά. Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω λίγο τις απόψεις μου, χωρίς ουσιαστικά να λέω κάτι διαφορετικό από αυτά που ήδη έγραψα.

- Όλοι μας πρέπει πάντα να χρησιμοποιούμε εξοπλισμό ανάλογο με τις συνθήκες και τη φύση της εκδρομής

- Η πληρότητα του εξοπλισμού, από ένα σημείο και μετά, είναι και θέμα προσωπικής εκτίμησης. Τίποτα δεν είναι απολύτως ασφαλές. Τίποτα δεν μπορεί να σε προστατέψει 100%. Σε πιο σημείο βάζει ο καθένας μας τον πήχη είναι μεταξύ άλλων και προσωπική υπόθεση. Όποιος δεν το καταλαβαίνει αυτό, καλύτερα να μην καβαλάει μοτοσυκλέτα. Το ταξίδι με την μοτοσυκλέτα, οποιοσδήποτε και αν είναι ο προορισμός, απευθύνεται αποκλειστικά σε ενήλικους αναβάτες (και ενήλικους κατ' ουσία, όχι μόνο επειδή το γράφει η ταυτότητα). Αν κάποιος θέλει εγγυήσεις ασφάλειας καλύτερα να κάνει κάτι άλλο.

- Πάντα πρέπει να ενημερώνουμε τον συνταξιδιώτη μας και φίλο μοτοσικλετιστή σχετικά με το τι πιστεύουμε για τον εξοπλισμό του (και όχι μόνο, αλλά αυτό είναι το θέμα μας εδώ). Από την άλλη όμως οφείλουμε να τον αντιμετωπίζουμε σαν ενήλικο: Σαν άτομο που αντιλαμβάνεται τις πιθανές συνέπειες των πράξεών του. Αν πιστεύουμε ότι δεν το κάνει τότε δεν έχουμε καμιά δουλειά να ταξιδεύουμε μαζί του. Το θέμα δεν είναι (ουδόλως) πόσο πλήρως εξοπλισμένος είναι κάποιος (αυτό, όπως είπα, είναι ΚΑΙ υποκειμενικό), αλλά πόσο αντιλαμβάνεται τους κινδύνους στους οποίους θέτει τον εαυτό του (έτσι κι αλλιώς, λιγότερο ή περισσότερο, υπαρκτούς). Δεν θα ταξίδευα λοιπόν με κάποιον που δεν φοράει κράνος όχι γιατί πιστεύω πως ο εξοπλισμός του είναι ανεπαρκής, αλλά γιατί αυτό θα αποτελούσε ξεκάθαρη απόδειξη ότι δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι κάνει και σε τι κινδύνους θέτει τον εαυτό του. Με έναν τέτοιο άνθρωπο δεν θα ήθελα να ταξιδεύω έτσι κι αλλιώς, ανεξαρτήτως αν μπορούσα να τον αναγκάσω να ντυθεί και να ποδευτεί... τούμπανο κανονικό.

- Στην συγκεκριμένη εκδρομή η συμπεριφορά των περισσοτέρων ήταν, υπό αυτή την έννοια, αξιοπρεπέστατη. Μπορεί να είχαν κάποιες ελλείψεις στον εξοπλισμό τους---τις οποίες πρώτοι οι ίδιοι παραδέχτηκαν---και οι οποίες οφείλονταν κατά κύριο λόγο σε κακή εκτίμηση (αδικαιολόγητα μεν, αλλά όλοι μας το έχουμε κάνει). Από εκεί και πέρα η υπόλοιπη παρέα διάλεξε να σεβαστεί την απόφασή τους να συνεχίσουν---και φυσικά να κάνει ότι μπορεί για να καλύψει τις ελλείψεις τους. Αυτό, βέβαια, δεδομένου του ότι το εγχείρημα δεν ήταν και ιδιαίτερα παράτολμο (δεν ξεκινήσαμε, δα, και για την ακτή του κουνουπιού---35 χιλιόμετρα μεταξύ χωριών σε ψιλόβροχο κάναμε). Πιστεύω ότι όσοι έγιναν μούσκεμα πήραν ένα καλό, ανώδυνο, σχετικά ασφαλές, και ενδεχομένως μελλοντικά σωτήριο μάθημα σχετικά με το πως ταξιδεύουμε τους χειμωνιάτικους μήνες (αν όχι, κακό του κεφαλιού τους, μπαμπάς κανενός δεν γίνομαι).

- Η εκδρομή ήταν ανοιχτή. Αυτό σημαίνει ότι οποιοσδήποτε μπορεί να πει "έρχομαι", χωρίς να απαιτείται να ρωτήσει "μπορώ να έρθω?". Αυτό και μόνο μεταθέτει ένα τεράστιο μέρος της ευθύνης στον κάθε αναβάτη. Ευθύνη της παρέας σε αυτήν την περίπτωση, που η εκδρομή γίνεται τυπικά μεταξύ αγνώστων---και όσο κυνικό και αν ακούγεται αυτό---είναι να προστατέψει το σύνολο από την ενδεχομένως επικίνδυνη συμπεριφορά κάποιων και όχι τον καθένα από τον εαυτό του. Το "έρχομαι" σε μια ανοιχτή εκδρομή σημαίνει "ξέρω ότι μπορώ, και δεν σου πέφτει λόγος γι αυτό". Από την άλλη βέβαια, αυτό πρέπει να ωθεί τον συμμετέχοντα να είναι ιδιαίτερα, πέραν του δέοντος ίσως, τυπικός: Επειδή ταξιδεύω με αγνώστους, πρέπει να τους πείσω ότι ξέρω τι κάνω, ακόμη και αν μόνος μου θα έπαιρνα κάποια επιπλέον ρίσκα. Η ακριβής ισορροπία είναι μερικές φορές δύσκολο να βρεθεί και απαιτεί αμοιβαίες υποχωρήσεις.

- Σοβαρά σε αυτό το θρεντ δεν ξαναγράφω!

div400
04/02/2008, 23:18
.....

:beer: :a18: :a19:

gcrook
04/02/2008, 23:25

- Σοβαρά σε αυτό το θρεντ δεν ξαναγράφω!

Ουτε αμα σου πω "Μι λοβ γιου λονγκ ταιμ, νοτ λαικ αμερικαν γκερλς;" :blush:

npat
04/02/2008, 23:32

Ε, σε αυτήν την περίπτωση... θα κάνω μια εξαίρεση... :blush:

gcrook
04/02/2008, 23:36

Χρμφ...αμα ο ανθρωπος δεν εχει αξιοπρεπεια:rotflmao:

div400
04/02/2008, 23:36

σε ολες τα ιδια λεει! προσεχε(σε) τον!

:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:

υγ: εμενα μου πηρε οτι πολυτιμοτερο ειχα και μετα δεν με ξαναπηρε...ουτε και τηλεφωνο μου ξανακανε.....:sad:

npat
04/02/2008, 23:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
σε ολες τα ιδια λεει! προσεχε(σε) τον!

:lol: :rotflmao: :lol: :rotflmao:

υγ: εμενα μου πηρε οτι πολυτιμοτερο ειχα και μετα δεν με ξαναπηρε...ουτε και τηλεφωνο μου ξανακανε.....:sad:

Καλά που μου άνοιξες τα μάτια φιλενάδα! Και εγώ που θα του έδινα τα καλύτερα χρόνια μου....

:cry: :cry:

costas81
04/02/2008, 23:49
Edit by McGyver

Ο προβληματισμός του thread ξεκινά από εδώ (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=53011)

Τι να πω ρε παίδες....

Γελάκια και αστειάκια για μια εκδρομή που πήγατε χειμωνιάτικα στον Χελμό με "στεγνή" περιβολή....

Τυχεροί είσασταν.... κι επειδή λίγο πιο πάνω είχε πολικές συνθήκες (ήμουν εκεί για σκι), αν έκλεινε ο καιρός κι άλλο τι θα κάνατε;

Προβληματίζομαι ορισμένες φορές γιατί καθόμαστε και γράφουμε εδώ μέσα....

και γω εκεί ήμουν φιλαράκι για σκι! Ήταν να πάω Μαίναλο αλλά οι πίστες δεν ήταν ανοιχτές.
Όντως είχε απίστευτο κρύο! Ειδικά κατά τις 4 που έκλεινε έριχνε τον κώλο του.
Χάλια οι καιρικές συνθήκες!

zephyr1
05/02/2008, 19:01
πραγάματα

:alien:

geotriada
06/02/2008, 13:40
να πω και γω 2λογια αν και νεος στο φορουμ.
τυγχανω και χωματινος και ασφαλτινος(2σκοτουρες)
λοιπον δεν υπαρχει περιπτωση να εμφανιστει στο βουνο για το κυριακατικο εντουρο
αναβατης χωρις πληρη εξοπλισμο. και αν εμφανιστει καποιος με τζιν και αρβυλες, και
δει τους υπολοιπους σαν ρομποκοπ απο φυλοτιμο δεν ακολουθει΄΄΄΄΄
θελω να πω οτι εχει γινει συνειδηση πλεον στους χωματινους ο εξοπλισμος,
ετσι πιστευω πρεπει να γινει και στις στρητοβολτες, χωρις πολλα λογια

υγ cpt σαν συναδελφος σε καταλαβαινω .οποιος εχει κανει το Ροδος Καλαμακι με
ιστιοπλοικο και μελτεμι βλεπει την ζωη αλλοιως;;;;;