View Full Version : Ολυμπία 6 μήνες μετά
Με αφορμή αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=52312) το thread αλλά και την χθεσινή μου επίσκεψη στο χωριό μου,είπα να σας δείξω λίγο τα έργα του κράτους εν'οψει την αφής της φλόγας σε 3 μήνες.
Ο Κρόνιος λόφος απο την πλευρά του μουσείου.:mad:
119467
Σαν φαντάσματα έχουν μείνει λίγα δέντρα για να μας θυμίζουν το πρίν.
119469
Η άποψη του Κρόνιου απο το στάδιο.:sad:
119470
ειχα περασει πριν ενα μηνα .....
εβλεπες το χορταρι να σκαει δειλα και δεν υπηρχε αυτη η μαυριλα ου καλοκαιριου
αλλα μεχρι εκει...
τι περιμενει .... το πολυ πολυ να βαλουν τιποτα ταμπλο με δεντρα (μπορει και χιονι) για να μην βλεπουν το χαλι απο πισω και ολα μια χαρα
costas81
04/02/2008, 23:52
:mad:
Αυτό θα αντικρύσουν και οι χιλιάδες επισκέπτες απο όλλο τον κόσμο σε 3 μήνες.
119471
και το μνημείο του Κουμπερντέν όπου θα περάσει με την φλόγα ο πρώτος δρομέας.
(οι προσπάθειες αναδάσωσης ξεκίνησαν όπως βλέπεται 3 μήνες πρίν την αφή)
119474
Αυτα είναι λοιπόν τα χάλια μας και καλύτερα να τα δεί όλος ο κόσμος.
Γιατί ήταν έτσι.
119475
και το καταντήσαμε έτσι.:( :( :(
119476
και το καταντήσαμε έτσι.:mad:
119478
Δεν πειράζει όμως οι ξένοι μην δούν τα καμμένα και μας παρεξηγήσουν.
Να βάλουμε δέντρα εκεί που θα βλέπει η κάμερα στην τελετή της αφής και όλα καλά.
Τα εκατομύρια στρέμματα δάσους που κάηκαν στην Ηλεία και οι 65 νεκροί θα μου θυμίζουν για
πάντα πόσο μ@λάκες είμαστε ως λαός.
:a56:
alximistis
05/02/2008, 00:45
πως κάνετε ρε έτσι; Σιγά... μερικά... δενδρύλια κάηκαν... είπε ο αρχιμαλάκας!!! Τότε!!!
Akatanomastos
05/02/2008, 00:50
:a7: :a35:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zubitos
Με αφορμή αυτό (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=52312) το thread αλλά και την χθεσινή μου επίσκεψη στο χωριό μου,είπα να σας δείξω λίγο τα έργα του κράτους εν'οψει την αφής της φλόγας σε 3 μήνες.
Ο Κρόνιος λόφος απο την πλευρά του μουσείου.:mad:
σε λίγερς μέρες κατεβαίνω Πύργο, θα περάσω μια βόλτα...
Τον Οκτώβρη ήταν κλειστός ο δρόμος πάνω από το στάδιο...τον άνοιξαν τώρα?
Υ.Γ. Ποιό είναι το χωριό σου ρε συ?
Ταξιδευτής
05/02/2008, 09:17
Τι λογια να βρω να πω..... :sad: :a7: :a7: :a7:
Λογια;;;; Α ρε Ελλαδα πως σε καναμε.... :sad:
Και φταιμε ολοι γιατι δεν βγαινουμε ΟΛΟΙ μαζι να λυντσαρουμε ΚΑΙ τους 300ους και ολους τους παρατρεχαμενους για το καταντημα μας.... :mad:
Κι ολο κλαινε τα καβουρακια στου γιαλου στου γιαλου τα βοτσαλακια !
:a022: :a022: :a022: :a022: :a022:
Είναι τραγικό να βλέπεις τα τοπία αυτά πως ήταν πριν την φωτιά και πως έγιναν τώρα!!!
Αν πάλι αναλογιστείς και τους νεκρούς που είχαμε στις φωτιές θα έπρεπε να πάμε στην Βουλή να τους πιάσουμε απτο γιακά και να τους πετάξουμε έξω!!:( :( :( :( :a7:
Γιατί τέτοια πνευματική σαπίλα σαυτόν τον τόπο???
μήν στεναχωριέστε μάθανε οι αθάνατοι (τρομάρα τους) ότι έχει ο Μάκης (ένας ειναι ο Μάκης) ράμματα για την γούνα τους και δέν θα έρθουν για την αφή της ολυμπιακής φλόγας.
Μόνοι μας θα το κάνουμε το πανηγύρι και στις εικόνες που θα μεταδοθούν στο εξωτερικό θα έχει πέσει η ανάλογη επεξεργασία.
Απο Ολυμπία είμαι και 'γώ και ομολογώ δεν έχω κάν σκεφτεί να κατέβω κάτω... ευτυχώς (?) δεν έζησα ούτε τον χαμό εκείνων των ημερών μια και ήμουν εκτός Ελλάδας.
Οι φωτογραφίες όμως είναι σοκαριστικές... είχα ακούσει για το πώς έγινε το μνημείο και το Κρόνιο... αλλά δε το είχα δεί. :(
Δεν ξεχνώ τις αντιδράσεις μου, αργότερα, όταν επέστρεψα και έπαιξαν στην τηλεόραση τις δηλώσεις του πανηλίθιου υπουργού πολιτισμού και την απορία του 1ός εκ ευρώ. "Τι είναι το Κρόνιο?"
Κρίμα που δε ξαναέπαιξαν τη μούτζα που του έσκασε στα μούτρα σαν απάντηση, μπροστά στις κάμερες γνωστός απο τα Ολύμπια.
Κερασάκι ο χοντρομαλάκας αποτυχημένος αυτόχειρας με δηλώσεις εκτός πραγματικότητας. "Μερικά δεντράκια κάηκαν, πως κάνετε έτσι..."
Η διαπίστωση είναι λυπηρή αλλά... Έχουμε αυτούς που μας αξίζουν :(
Aggelos_SV
05/02/2008, 12:22
...''ορισμένα δέντρα τσουρουφλίστηκαν στις άκρες''...
...με τα μάτια του τρελού τέως υπουργού Δημοσίας Αταξίας...
...το άλλο το παχύδερμο ασχολείτο με πίπες τότε...τα δέντρα θα τον ένοιαζαν?Κρίμα...ανίκανος ακόμα και να πεθάνει:sad: :yuck:
Εχετλαίος
05/02/2008, 12:33
Ποιός τους ψηφίζει ρε παιδιά;
Ποιός τους ανέχεται ρε παιδιά;
Ποιός θα τολμήσει να τους μαυρίσει και να τους φτύσει κάποτε ρε παιδιά;
Aggelos_SV
05/02/2008, 12:39
Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Ποιός τους ψηφίζει ρε παιδιά;το 85% του εκλογικού σώματος:sad:
Ποιός τους ανέχεται ρε παιδιά;;το 100% του εκλογικού σώματος:sad:
Ποιός θα τολμήσει να τους μαυρίσει και να τους φτύσει κάποτε ρε παιδιά;;πολύ φοβάμαι πως κανείς από το υπάρχον 85% :sad:
Εχετλαίος
05/02/2008, 12:56
Οπότε καλό ύπνο και όνειρα γλυκά...
kakofonixx
05/02/2008, 14:55
συγκλονιστικες οι φωτος που εβαλες και απεικονιζουν το "πριν" και το "μετα" :uplate:
δυστυχως ομως δεν προκειται να αφυπνησουν κανεναν απο τους "υπευθυνους" :yuck:
dammed_kittin
05/02/2008, 14:56
:mad: :sad:
Αχ ρε Αποστόλη πάει το χωριό μας.
Οι 2 τελευταίες φωτογραφίες είναι συγκλονιστικές . Πολύ δύσκολα κάποιος θα πιστέψει ότι είναι το ίδιο μέρος.
Δυστυχώς αυτό μας αξίζει σαν λαός και τίποτα παραπάνω .
Η Ολυμπία δεν ανήκει σε κανέναν νεοέλληνα. Το ολυμπιακό πνεύμα δεν έχει σύνορα.
Δεν μπορούμε εμείς οι πουθενάδες να κάνουμε τέτοιο κακό στην ανθρωπότητα (θέλουμε και τα μάρμαρα του Παρθενώνα τρομάρα μας).
Ντροπή μας.
Υγ Και μην βγεί και πεί κανας πονηρός για το «κράτος» και τα συναφή . Ξυπνάτε, εμείς είμαστε το κράτος . Εγώ εσύ και ο διπλανός σου. Ένας απλώς καθρέπτης μας είναι .Αν δεν αλλάξουμε εμείς δεν πρόκειται ποτέ να αλλάξει το «κράτος»
:sad: :sad: :sad:
Cpt. Haddock
05/02/2008, 15:39
Απο την άλλη....
Εάν είχαμε ως λαός/κράτος μια αξιοπρέπεια και δεν είμαστε του "φαινεσθαι" (και του "ειναισθαι όπως μου είχε πει καποιος :uplate: :lol: ), για μένα θα έπρεπε να μη γίνει ΤΙΠΟΤΑ τώρα...
Αυτά τα μπαλώματα της συμφοράς με καχεκτικά δενρυλια δε μου λένε κάτι...
"Ναι κύριοι, κάηκε.... Έχει ξανακαεί. Η φλογα όμως θ' ανάψει, όπως κι η φύση θα ξαναβρεί το δρόμο της"
Όχι να κάνουμε εργα-βιτρίνα για να "μη δειξουμε το κακό"
:sad: :mad: :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Απο την άλλη....
Εάν είχαμε ως λαός/κράτος μια αξιοπρέπεια και δεν είμαστε του "φαινεσθαι" (και του "ειναισθαι όπως μου είχε πει καποιος :uplate: :lol: ), για μένα θα έπρεπε να μη γίνει ΤΙΠΟΤΑ τώρα...
Αυτά τα μπαλώματα της συμφοράς με καχεκτικά δενρυλια δε μου λένε κάτι...
"Ναι κύριοι, κάηκε.... Έχει ξανακαεί. Η φλογα όμως θ' ανάψει, όπως κι η φύση θα ξαναβρεί το δρόμο της"
Όχι να κάνουμε εργα-βιτρίνα για να "μη δειξουμε το κακό"
:sad: :mad: :sad:
:a022: :a022: :a022:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Το τραγικό της ιστορίας Ηλία είναι ότι μετά από καταστροφή ενός χώρου σύμβολο για την ανθρωπότητα δεν είχαμε καμία παραίτηση .
Για το κώλοDVD πέφτουν από τα μπαλκόνια.
Είμαι περίεργος να ήξερα τι χημικές ενώσεις γίνονται στον εγκέφαλο αυτών των ατόμων
gamiseta...........
τελικα ενα mpourdelo ειμαστε...
:sad:
Οι πολιτικοί που έχουμε ρε παιδιά μας αξίζουν απόλυτα. Μας πέταξαν τρία χιλιάρικα για να τους δώσουμε συγχωροχάρτι και εμείς πέσαμε πάνω τους σαν τα σκυλιά.
Σκεφτείτε τι εικόνα έχουν όλοι αυτοί για εμάς.
devil's animal
05/02/2008, 20:09
θλιψη.
:sad:
George-3-
06/02/2008, 11:14
Ημουν εκει στις φωτιες και δεν εχω ξαναπαει απο τοτε. Το πασχα θα την ακουσω για τα καλα...
H 10η φωτο απο που ειναι....
Αρχικά δημιουργήθηκε από George-3-
H 10η φωτο απο που ειναι....
Ότι απέμεινε απο την 9 ( 2χλμ έξω από την Ολυμπία )
Εχετλαίος
06/02/2008, 13:24
Ειρωνικό...
ότι γλύτωσε από τις ορδές του Αλάριγχου και τη μανία των βυζαντινών, βαλθήκαμε να το αποτεφρώσουμε εμείς οι ίδιοι που και καλά είμαστε πλέον πολιτισμένοι από τους 2 που προανέφερα.
Όπως είπε και το κοπέλι πιο πάνω....θλίψη μα και οργή συννάμα!
George-3-
23/02/2008, 20:26
Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
Ότι απέμεινε απο την 9 ( 2χλμ έξω από την Ολυμπία )
Ναι ρε συ αλλα που ακριβως...Δρουβα απο κατω που...?
Η ειρωνία είναι πως έκει σε λίγους μήνες θα γίνει η τελετή για την αφή της "φλόγας" για τους Ολυμπιακούς ...:look:
...για γέλια και για κλάματα...
:cry:
orizontas
23/02/2008, 22:29
κουραστικα βαρεθικα λογια λογια λογια και κανεις δεν κανει τιποτε
και εγω μεσα σε αυτους ....
Αρχικά δημιουργήθηκε από George-3-
Ναι ρε συ αλλα που ακριβως...Δρουβα απο κατω που...?
Στο δασάκι πίσω απο την πυροσβεστική που βγαίνει Φλόκα.:wave2:
λιγο ιστορια γιατι εχουμε ξεμεινει ...
el_hymador
24/02/2008, 20:35
Σωθηκαμε!!!
Στο σημερινο ''Κ'' της Καθημερινης γραφει πως 3.150 ορθοκλαδα κυπαρισσια θα φυτευθουν στον Κρονιο Λοφο, εν ηδη πατσουλιου που θα κρυψει την μποχα μας!
μεχρι τωρα βεβαια δεν εχει γινει καποια προσπαθεια δενδροφυτευσης, προσπαθουν να πεισουν τα κυπαρισσακια* να πανε να φυτευθουν μονα τους...
*κυπαρισσακια γιατι σε μια φωτο που τα εχει παρατεταγμενα μπροστα απο τον Κρονιο Λοφο, δεν ξεπερνουν σε υψος το 1,5 μετρο...
αυτο σημαινει δυο πραγματα:
Α) οτι θα ειναι σαν να γινεται η τελετη αφης σε φυτωριο
Β) οτι καμια εικοσαρια πευκα που αντεξαν την φωτια θα κοπουν στο ονομα του ''εξωραϊσμου'' της αρχαιας ολυμπιας.
κατα τα αλλα, το περιεχομενο του αρθρου δεν αποτελει εκπληξη...
απλα εχουν αφησει κατοικους και φυση στο ελεος της μοιρας τους...τωρα λεει σκοπευουν να αποδεσμευσουν το χρηματα που συγκεντρωθηκαν στο Ταμειο Αλληλεγγυης...μετα απο ενα εξαμηνο δηλαδη...:a31:
Α! και φυσικα να μην ξεχασω...
μαρτυριες των ΙΔΙΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ της περιοχης αναφερουν πως οι κυνηγοι εχουν ρημαξει τα παντα εκμεταλευομενοι το γεγονος πως η πανιδα της περιοχης βρισκεται συγκεντρωμενη σε μικρες εκτασεις Γης που εμειναν ανεπαφες απο την φωτια...
οκ, αναμενομενο...
το ΤΡΑΓΙΚΟΤΕΡΟ ολων ειναι πως κυνηγουσαν με τις ευλογιες του Υπουργειου Γεωργιας, αφου επετραπηκε το κυνηγι σε οσες περιοχες δεν ειχαν υποστει ζημια απο τις φωτιες!!!!! :uplate:
:cool: ειμαστε γαματοι ρε πουστη μου!!! Ελλαδαρα ολε!!!
Διαβασα οτι η suzuki hellas(σφακιανακης δεν ειναι?), θα φυτευσει ενα δενδρο για καθε πωληση οχηματος που κανει
Αναμενεται οτι θα φυτευσει 17.000 δεντρα μεσα στο 2008
el_hymador
24/02/2008, 20:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER
Διαβασα οτι η suzuki hellas(σφακιανακης δεν ειναι?), θα φυτευσει ενα δενδρο για καθε πωληση οχηματος που κανει
Αναμενεται οτι θα φυτευσει 17.000 δεντρα μεσα στο 2008
δεν πα να γ@μηθουν λεω εγω...και αυτοι και ολες οι εταιρειες που κανουν δημοσιες σχεσεις και διαφημιση με τετοιο φοντο...
ασε που τα δεντρα της SUZUKI θα σπανε στα δυο μολις τα φυσηξει λιγος αερας...
:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
δεν πα να γ@μηθουν λεω εγω...και αυτοι και ολες οι εταιρειες που κανουν δημοσιες σχεσεις και διαφημιση με τετοιο φοντο...
Να ζητησουμε οι ιστοι να μην ειναι απο αλουμινιο, αλλα απο ατσαλι, αλλιως θα σπαει :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Da.Vintage
25/02/2008, 08:34
Τα είχα δει και εγώ όταν είχαμε περάσει απο εκεί με τις μηχανές και σχεδόν βούρκωσα...:sad:
Nils Holgersson
25/02/2008, 15:00
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
μιλάμε για κάμμενη διαφήμιση δηλαδή !!!
:alien: