View Full Version : Στο σκαμνί για τα βίντεο της ντροπής
Στο σκαμνί για τα βίντεο της ντροπής
5/2/2008
Στο σκαμνί για προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας από κοινού και κατά συρροή θα καθίσουν οι πέντε αστυνομικοί-πρωταγωνιστές στα δύο βίντεο της ντροπής, με τον ξυλοδαρμό τριών προσαχθέντων στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.
Με βούλευμα που εξέδωσε χθες το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών παραπέμπει σε δίκη τον 30χρονο αρχιφύλακα Νίκο Τσίντζα, τους αστυφύλακες Ιωάννη Κλώσσα και Γρηγόρη Μπαρμπέρη και τους συνοριακούς φύλακες Αγγελο Θεοδωρόπουλο και Παναγιώτη Πουλικαράκο, για τις απεχθείς πράξεις που φέρεται να τέλεσαν σε βάρος άγνωστου αλλοδαπού κρατουμένου, στις 30 Απριλίου του 2005, καθώς και των Αλέξανδρου Ξανθόπουλου και Παολίν Παπούκιου, στις 24 Ιουνίου του 2006.
Με το βούλευμα απαλλάσσονται πέντε άλλοι ένστολοι, εναντίον των οποίων είχε ασκηθεί ποινική δίωξη μετά τη δημοσιοποίηση των βίντεο. Στο πολυσέλιδο δικόγραφο περιγράφονται λεπτομερώς οι σκηνές μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας.
Το πρώτο συμβάν σημειώθηκε στις 11.00 το βράδυ της Ανάστασης του 2005, όταν άγνωστος αλλοδαπός προσήχθη στο τμήμα ως ύποπτος για τον ξυλοδαρμό γυναίκας και αρχιφύλακα. Εκεί, σύμφωνα με το βούλευμα, τόσο ο Ν. Τσίντζας όσο και ο Ι. Κλώσσας, αφού πρώτα τον χαστούκισαν, τον ανάγκασαν να αυτοχαστουκίζεται και μάλιστα υπό μουσική.
Σε ό,τι αφορά το δεύτερο περιστατικό, τον Ιούνιο του 2006, σε βάρος των Αλ. Ξανθόπουλου και Π. Παπούκιου, οι οποίοι είχαν συλληφθεί να κλέβουν ηλικιωμένη γυναίκα, το βούλευμα αναφέρει: «Ο Νίκος Τσίντζας προκειμένου να τιμωρήσει τους κρατουμένους άρχισε να τους κτυπά με τα χέρια στο πρόσωπο και να καταφέρει λακτίσματα στα οπίσθια και πλήγματα με ξύλινη ράβδο. Ανάγκασε τους δύο κρατουμένους, στους οποίους απευθυνόταν με αριθμητικά στοιχεία ένα και δύο, να ραπίζει ο ένας τον άλλον και να εκστομίζουν μεγαλόφωνα τις φράσεις "είμαι μαλάκας", "είμαι πολύ μαλάκας"».
Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι παρόντες στο περιστατικό Γρηγόριος Μπαρμπέρης, «τους καθοδηγούσε προς την ένταση των χαστουκιών», Αγγελος Θεοδωρόπουλος, εξέφραζε «την απόλυτη συναίνεσή του σε όσα εξελίσσονταν», και Παναγιώτης Πουλικαράκος, που βιντεοσκόπησε το περιστατικό, βρισκόταν «καθήμενος στο γραφείο αξιωματικού υπηρεσίας».
Υστερα από εξάμηνη παραμονή στην στ' πτέρυγα του Κορυδαλλού, ο Νίκος Τσίντζας είναι από χθες ελεύθερος, καθώς το βούλευμα έκανε δεκτή την προσφυγή του και διέταξε την άρση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους.
Ο 30χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μιλώντας αποκλειστικά στην «Εspresso» είχε δηλώσει μετανοημένος και «εξιλαστήριο θύμα» των κακών κειμένων της ΕΛ.ΑΣ., παρουσιάστηκε πριν από δέκα ημέρες στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας αποφυλάκιση.
«Θέλω να δικαστώ, να απολογηθώ και ενδεχομένως να καταδικασθώ. Είναι, όμως, απάνθρωπο να περιμένω σχεδόν επτά μήνες στη φυλακή» είχε τονίσει.
ΠΕΤΡΟΣ ΚΟΥΣΟΥΛΟΣ
Μακάρι να πάθουν αυτό που τους αξίζει και σιγά σιγά να σταματήσουν τα νταβατζιλίκια και τα νταϊλίκια απο τους μπάτσους... :a06: :a06:
Αν και αμφιβάλλω, γιατι ο μόνος λόγος που τους πιάσαν είναι επειδή το video κυκλοφόρησε στο internet... Απο εδώ και στο εξής θα κάνουν τα ίδια, απλά θα προσέχουν σε ποιόν δίνουν το video... :a018:
συμφωνώ απολύτως σε όλα αυτά που λες.
έτσι ακριβώς θα γίνουν τα πράγματα δυστυχώς:mad:
και όπως είχε πεί κάποτε ένα γκρουπάκι....
ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ - Η ΧΩΡΑ ΤΗΣ ΠΟΥΣΤΙΑΣ.... :evil:
ΕΛ.ΑΣ.
Μία κλούβα αραγμένη
στη πλατεία περιμένει
βγαίνουν μπάτσοι και βαράνε
δίχως το λόγο να ζητάνε.
Τόσα χρόνια με πορείες
και με άδικες κηδείες,
όλοι οι μπάτσοι μας βαρούσαν
στο σκαμνί μας οδηγούσαν
Αυτή είναι η αστυνομία
που κερδίζει τον εαυτό μας
δίχως βία και μανία
μας γαμάει το εγώ μας
Σαν ρομπότ είναι οι μπάτσοι
σίγουρα όλοι είναι τσάτσοι
μα από πάνω βρίσκονται άλλοι
οι φονιάδες οι μεγάλοι.
Αν δεν θέλεις μια ζωή
να τους έχεις από πάνω
κάνε κάτι για να αλλάξεις
τη σαπίλα να πετάξεις
Ο 30χρονος αρχιφύλακας, ο οποίος από την πρώτη στιγμή μιλώντας αποκλειστικά στην «Εspresso» είχε δηλώσει μετανοημένος και «εξιλαστήριο θύμα» των κακών κειμένων της ΕΛ.ΑΣ., παρουσιάστηκε πριν από δέκα ημέρες στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο ζητώντας αποφυλάκιση.
«Θέλω να δικαστώ, να απολογηθώ και ενδεχομένως να καταδικασθώ. Είναι, όμως, απάνθρωπο να περιμένω σχεδόν επτά μήνες στη φυλακή» είχε τονίσει.
MONO POY OI PERISOTEROI PERIMENOYN 18 MHNES (TO ORIO GIA PROFILAKISI)
mats8282
07/02/2008, 11:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από iosif
Απανθρωπο ηταν αυτο που εκανε.-
Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
η προσβολη της αξιοπρεπειας δεν ειναι το ιδιο με την στερηση της ελευθεριας
Αρχικά δημιουργήθηκε από ΜΟΖΑΡΤ
Η στέρηση της ελευθερίας όμως αξίζει σε κάποιον που προσέβαλλε με τέτοιον τρόπο την αξιοπρέπεια του συνάνθρωπού του, καταχράζοντας την εξουσία που του έχει εμπιστευτεί το κράτος...
Δεν είναι αξιόποινη πράξη αυτή? Όπως αξιόποινη είναι και η κλοπή, την οποία διέπραξαν οι μετανάστες τότε...
Αλλά (δυστυχώς ή ευτυχώς...) την ποινή την αποφασίζει ο νόμος, όχι ο κάθε τυχαίος...
mats8282
07/02/2008, 13:40
Προσβολη αξιοπρεπειας σου φανηκε αυτο?Εμενα παλι μου φανηκε για βασανισμος...Και ειναι ακριβως το ιδιο....Οποιος βασανιζει συμφωνα με τον νομο φυλακιζεται.
Τωρα αν επνιξαν τον βασανισμο και το κανανε προσβολη της αξιοπρεπειας ειναι μια αλλη ιστορια νομικης φυσεως.Με βαση την ηθικη καλα κανανε και τον μπουζουριασανε.-
la_villa
07/02/2008, 14:28
+1000
να μιλάει αυτός για απανθρωπιά???
στον στρατο λοιπον που 100% εισασταν μαρτυρες τετοιων βασανισμων γιατι δεν μιλησε κανεις σας.απανθρωπο δεν ειναι και να σωπαζεις?αλλα απο το πληκτρολογιο ολοι γιναμε επαναστατες και δικαστες
mats8282
07/02/2008, 18:31
Στους 16 μηνες στο στρατο δεν ειδα τιποτα τετοιο.Καμμια πραξη βιας απο (υπ)αξιωματικο σε φανταρο...Ξυλο μεταξυ φανταρων,σειρες κιολας,ειδα αλλα ηταν προσωπικο :smokin:
Τελος παντων εγω αυτον δεν τον λυπαμαι και για λιγα παει...
Στους 16 μηνες στο στρατο δεν ειδα τιποτα τετοιο.Καμμια πραξη βιας απο (υπ)αξιωματικο σε φανταρο...Ξυλο μεταξυ φανταρων,σειρες κιολας,ειδα αλλα ηταν προσωπικο :smokin:
Τελος παντων εγω αυτον δεν τον λυπαμαι και για λιγα παει...
καλα και εγω δεν λυπαμαι κανενα απο τους δυο και οι μεν και οι δε καλα παθανε
αυτον που κλεψανε λυπαμε :wave2:
στον στρατο λοιπον που 100% εισασταν μαρτυρες τετοιων βασανισμων γιατι δεν μιλησε κανεις σας.απανθρωπο δεν ειναι και να σωπαζεις?αλλα απο το πληκτρολογιο ολοι γιναμε επαναστατες και δικαστες
Συγγνώμη κύριε που εκφράσαμε άποψη...
Θα σωπάσουμε όπως ακριβώς κάναμε, όχι μόνο στο στρατό, αλλά και σε κάθε στιγμή της πραγματικής μας ζωής, πέρα από αυτές που είχαμε το πληκτρολόγιο μπροστά μας... :a16: :a16:
Γιατί για να το λές, κάτι θα γνωρίζεις παραπάνω...
Αρχικά δημιουργήθηκε από fethry
Συγγνώμη κύριε που εκφράσαμε άποψη...
Θα σωπάσουμε όπως ακριβώς κάναμε, όχι μόνο στο στρατό, αλλά και σε κάθε στιγμή της πραγματικής μας ζωής, πέρα από αυτές που είχαμε το πληκτρολόγιο μπροστά μας... :a16: :a16:
Γιατί για να το λές, κάτι θα γνωρίζεις παραπάνω...
ετσι μπραβο
υπόψιν ότι η συντριπτικη πλειοψηφία των κατηγορουμενων πλην μπατσων-δικαστων-πολιτικων φιλων περιμενει 18 μηνες στη φυλακη για τη δικη
στον στρατο λοιπον που 100% εισασταν μαρτυρες τετοιων βασανισμων γιατι δεν μιλησε κανεις σας.απανθρωπο δεν ειναι και να σωπαζεις?
Είδες βασανισμούς όταν ήσουν φαντάρος δλδ;;;:eyepop: :confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
Είδες βασανισμούς όταν ήσουν φαντάρος δλδ;;;:eyepop: :confused:
αν αυτο το βιντεο ηταν βασανισμος τοτε ειδα χειροτερα.
ειδα λοχαγο να κρεμαει τον φανταρο απο την εξαρτηση στην κρεμαστρα.
ειδα λοχαγο να πεταει γιοτα στον καδο σκουπιδιων.
να συνεχισω?
αν αυτο το βιντεο ηταν βασανισμος τοτε ειδα χειροτερα.
ειδα λοχαγο να κρεμαει τον φανταρο απο την εξαρτηση στην κρεμαστρα.
ειδα λοχαγο να πεταει γιοτα στον καδο σκουπιδιων.
να συνεχισω?
Τι να συνεχίσεις; Αδιανόητο μου φαίνεται να έγιναν αυτά που λες το 1997-1998; (πότε πήγες δεν ξέρω) και να μην αντέδρασε κανείς σας.
Cpt. Haddock
08/02/2008, 12:32
Τι να συνεχίσεις; Αδιανόητο μου φαίνεται να έγιναν αυτά που λες το 1997-1998; (πότε πήγες δεν ξέρω) και να μην αντέδρασε κανείς σας.
+955
Μοτσαρτ δε γινονται αυτα που λες, εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια πλέον :wave2:
το '99 στη Νεα σαντα.
γιατι στα καταδρομικα δεν γινονται?
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
+955
Μοτσαρτ δε γινονται αυτα που λες, εδώ και ΠΟΛΛΑ χρόνια πλέον :wave2:
καλα θα μου πειτε πως περασα στον στρατο τωρα ?
τα ειδα με τα ματια μου
Cpt. Haddock
08/02/2008, 12:44
καλα θα μου πειτε πως περασα στον στρατο τωρα ?
τα ειδα με τα ματια μου
Αν το είδες (και άλλοι) με τα ματια σου και δεν κάνατε τίποτα τι να πω...
Καψόνια, πολλώ δε και "βασανιστήρια" έχουν απαγορευτεί δια ροπάλου εδω και ΠΟΛΛΑ χρόνια και οι αξιωματικοί που κάνουν μαλακίες υφίστανται χοντρό π**ς (και τους καίει, γιατί αντι για ΓΕΣ, κανουν το φύλακα στα ψαροπουλια)
το '99 στη Νεα σαντα.
γιατι στα καταδρομικα δεν γινονται?
Στα καταδρομικά δεν ξέρω αν γίνονται, αλλά αμφιβάλλω πάρα πολύ ότι το ψιλοκαψώνι που γίνεται στις ειδικές δυνάμεις μπορεί να χαρακτηριστεί βασανισμός.
Καψόνια, πολλώ δε και "βασανιστήρια" έχουν απαγορευτεί δια ροπάλου εδω και ΠΟΛΛΑ χρόνια και οι αξιωματικοί που κάνουν μαλακίες υφίστανται χοντρό π**ς (και τους καίει, γιατί αντι για ΓΕΣ, κανουν το φύλακα στα ψαροπουλια)
φιλε τι να λεγαμε δηλαδη τι κανεις εκει ρε λοχαγε ή να το γραφαμε στο μοτο.
ενα θα σου πω η επομενη σειρα απο μενα βγηκε και ζητησε 12 αναβολες.
ηρθε λοιπον ειδικο κλιμακιο με ψυχολογους απο την Αθηνα για να δει τι συμβαινει.
επαιρνε λοιπον συνεντευξεις αλλα φυσικα οι νεοι ηταν ολοι σκοπια ή στα φυλακια και ρωτουσαν τους παλιους που τα βρισκανε ολα μελι γαλα
Στα καταδρομικά δεν ξέρω αν γίνονται, αλλά αμφιβάλλω πάρα πολύ ότι το ψιλοκαψώνι που γίνεται στις ειδικές δυνάμεις μπορεί να χαρακτηριστεί βασανισμός.
δηλαδη οι δεκα σφαλιαρες ειναι βασανισμος ενω 15 ωρες στην σκοπια χωρις λογω τον χειμωνα ειναι ψιλοκαψωνι?
ωραια και ο μπατσος ψιλοκαψωνι εκανε τον κλεφτη τι τρελαθηκατε ολοι?
Να σε πω : ολα τα αισχη που βλεπουμε ολοι καθημερινα και δεν κανουμε τιποτα ,τι λες?
Να πω και εγω για εναν ζετα (αν και το εχω ξαναπει) με gsxr 1100 που μας κατεβασε με την απειλη χριστοπαναγιας και οπλου πριν κατι χρονια στο Σταυρο και οχι δεν ειπαμε κουβεντα αλλα φαγαμε και της ψιλες μας.
δηλαδη οι δεκα σφαλιαρες ειναι βασανισμος ενω 15 ωρες στην σκοπια χωρις λογω τον χειμωνα ειναι ψιλοκαψωνι?
Τρελαθήκαμε γιατί οι 5-10-15 σφαλιάρες είναι βασανισμός ενός ανθρώπου.
Αυτά που λές ότι πέρασες (που δεν αμφισβητώ) ήταν αδιανόητα το 1988 που πήγα εγώ φαντάρος. Τώρα αν σας βρήκε κανένας μουρλός χαλαρούς και σας άρχισε στις φάπες, τι να σου πω....
alximistis
08/02/2008, 13:07
Θίγεις εντελώς μα εντελώς ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα!!! Ο στρατός είναι υποχρεωτικός και έχεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα να κάνεις εκεί. Καλώς ή κακώς δεν θα σχολιάσουμε αυτό τώρα αλλά έτσι έχει. Το 15άωρο στην σκοπιά ακούγεται ακραίο αλλά αν το τάγμα ήταν σε εμπλοκή ή λείπαν σχεδόν όλοι σε άσκηση τότε θα μπορούσε να συμβεί και κάτι τόσο ακραίο. Έχω φυλάξει 8ωρο στη Μυτιλήνη επειδή είχε φύγει το τάγμα σε άσκηση. Και μας πήγαινε έτσι για τρεις-τέσσερις ημέρες. Δεν είναι το ίδιο ρε φίλε. Για την ακρίβεια καμία σχέση.
Άλλο το καψώνι που δεν συμφωνώ το λέω κι άλλο ο βασανισμός.
Τρελαθήκαμε γιατί οι 5-10-15 σφαλιάρες είναι βασανισμός ενός ανθρώπου.
Αυτά που λές ότι πέρασες (που δεν αμφισβητώ) ήταν αδιανόητα το 1988 που πήγα εγώ φαντάρος. Τώρα αν σας βρήκε κανένας μουρλός χαλαρούς και σας άρχισε στις φάπες, τι να σου πω....
σου απαντησε ο παναγιωτης πιο πανω.
δεν ειπα ποτε οτι εκανε καλα ο μπατσος αλλα μην ριχνουμε ολα τα ασχημα που αντιμετωπιζουμε καθημερινα σ'αυτον.
Τους πηρε ο πονος μεχρι και τους αναρχικους για τις σφαλιαρες που εδωσε στο αλλοδαπο και εχουν εκδωσει και το ονομα του.
Τις κοτες κανουμε οταν συμβαινουν γυρω μας μην εχουμε και αποψη και ζηταμε τα χειροτερα.
Αν ειναι οποιον δουμε να δερνει καποιον να τον κανουμε μηνυση,γινεται αυτο ομως?οχι γυριζουμε το κεφαλι απο την αλλη
ο βλακας μπατσος εχασε την δουλεια του και καλως την εχασε μην γινομαστε ομως ακραιοι και ζηταμε να μεινει στην φυλακη οσο πιο πολυ γινεται?ευτυχως δηλαδη καταργηθηκε η θανατικη ποινη
Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
Θίγεις εντελώς μα εντελώς ΑΝΟΜΟΙΑ πράγματα!!! Ο στρατός είναι υποχρεωτικός και έχεις κάποια συγκεκριμένα πράγματα να κάνεις εκεί. Καλώς ή κακώς δεν θα σχολιάσουμε αυτό τώρα αλλά έτσι έχει. Το 15άωρο στην σκοπιά ακούγεται ακραίο αλλά αν το τάγμα ήταν σε εμπλοκή ή λείπαν σχεδόν όλοι σε άσκηση τότε θα μπορούσε να συμβεί και κάτι τόσο ακραίο. Έχω φυλάξει 8ωρο στη Μυτιλήνη επειδή είχε φύγει το τάγμα σε άσκηση. Και μας πήγαινε έτσι για τρεις-τέσσερις ημέρες. Δεν είναι το ίδιο ρε φίλε. Για την ακρίβεια καμία σχέση.
Άλλο το καψώνι που δεν συμφωνώ το λέω κι άλλο ο βασανισμός.
με την λογικη σου αυτη τοτε και η συλληψη ειναι αμεση συνεπεια καποιου παραπτωματος.
ας αποδεχτουμε οτι οπως υπαρχει το καψωνι στον στρατο,ετσι υπαρχει και το καψωνι στο κρατητηριο.
με την διαφορα οτι στο στρατο δεν εχεις επιλογη να μην πας χωρις συνεπειες, ενω στο κρατητηριο δεν εχεις κανενα λογο να πας.
απο την αλλη ομως κανενας καραβανας ποτε δεν καταδικαστικε για κατι,αρα μηπως ειμαστε εριστικοι?
Συνεχίστε τη κουβέντα σας, και αν καταλάβετε τι διαφορές μεταξύ καψωνιού, βασανιστηρίου, κατάχρησης εξουσίας και ισονομίας τα λέμε. :wave2:
Συνεχίστε τη κουβέντα σας, και αν καταλάβετε τι διαφορές μεταξύ καψωνιού, βασανιστηρίου, κατάχρησης εξουσίας και ισονομίας τα λέμε. :wave2:
αρα λοιπον σφαλιαρες στον στρατο ειναι καψωνι και σφαλιαρες στο κρατητηριο ειναι βασανιστηριο.
ρε πατε καλα οπως θελετε τα βλεπετε?ευτυχως δεν γινατε δικαστες
mats8282
08/02/2008, 13:21
MOZART αν θεωρεις το κρεμασμα απο την εξαρτηση το ιδιο με το να σε εχουν σε ενα μπουντρουμι και να σε βαζουν να βαρας τον συγκρατουμενο σου και αυτος εσενα τι να σου πω...
Ο συγκεκριμενος υπαρχει και σε αλλο βιντεο με εναν Πακιστανο,Φιλλιπινεζο κατι τετοιο τελος παντων....Λεει σε εναν νεο βαρα....βαραει ο μαλακας....ΟΧΙ ΕΤΣΙ ΡΕ ΝΑ ΕΤΣΙ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ....
Το γνωστο http://www.youtube.com/watch?v=gCc7xc8hxDQ
Το αλλο http://www.youtube.com/watch?v=EbbDXUjMoDw&feature=related
Και μου τον συγκρινεις με 12ωρη σκοπια???
Ο ΤΥΠΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΑΔΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΕΙ.-
alximistis
08/02/2008, 13:26
με την λογικη σου αυτη τοτε και η συλληψη ειναι αμεση συνεπεια καποιου παραπτωματος.
ας αποδεχτουμε οτι οπως υπαρχει το καψωνι στον στρατο,ετσι υπαρχει και το καψωνι στο κρατητηριο.
με την διαφορα οτι στο στρατο δεν εχεις επιλογη να μην πας χωρις συνεπειες, ενω στο κρατητηριο δεν εχεις κανενα λογο να πας.
απο την αλλη ομως κανενας καραβανας ποτε δεν καταδικαστικε για κατι,αρα μηπως ειμαστε εριστικοι?
Πως το λες στο άβαταρ σου;;;; Δεν παλευόμαστε ε; Φίλε όντως δεν την παλεύεις!!! Από που τ αέβγαλες όλα αυτά τα καταπληκτικά συμπεράσματα; Ποια δικά μου συμπεράσματα λες; Δεν είναι δικά μου φίλε. Σου εξηγώ πολύ απλά πως έχουν τα πράγματα. Και στο γράφω μάλιστα πως στο στρατό ΟΤΑΝ οι μονάδες ΔΕΝ έχουν κόσμο ή έχουν μείνει ελάχιστοι... κλπ κλπ... φαντάζομαι είναι απλό αυτό που λέω.
Όσο για το "καψώνι" όπως το ονομάζεισ το κρατητήριο υπάρχουν ΝΟΜΟΙ για τα δικαιώματα του κρατουμένου και το Σύνταγμα της χώρας ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΙ τα βασανιστήρια σε όλη την επικράτεια και εις βάρος του οποιουδήποτε!!!
Επίσης, κανένας καραβανάς δεν καταδικάστηκε για κάτι. Για τι ακριβώς να καταδικαστεί; γενικώς κι αορίστως;;; Έτσι για να λέμε; Το ξέρεις πως σε όλες τις περιπτώσεις που έχουν κατηγορηθεί στρατιωτικοί δενέχουν τιμωρηθεί;
Τέλος... ποιος είναι εριστικός; Και που στην ευχή κολλάει αυτό με τα υπόλοιπα;;;;;;;;;;;;
mats8282
08/02/2008, 13:55
Και εν τελη πεφτεις στην παγιδα του δεν τιμωρειται κανενας οποτε να αφησουμε και αυτον...
Οχι ρε φιλε....Οποιος παρανομει να δικαζεται αναλογα και με βαση τα στοιχεια εναντιον του.
Βασανισες κυριε?Παρε 10 χρονακια και ΟΥΣΤ.
Χειροδικησες?Καταχραστηκες την εξουσια που σου εδωσε ο λαος??
ΠΟΥΛΟ και μεσα.
Δεν πα να εισαι πολιτικος,στα σωματα ασφαλειας,δημοσιος υπαλληλος,παπας,μεγαλοκαρχαριας....
ΜΕΣΑ.-
Και εν τελη πεφτεις στην παγιδα του δεν τιμωρειται κανενας οποτε να αφησουμε και αυτον...
Οχι ρε φιλε....Οποιος παρανομει να δικαζεται αναλογα και με βαση τα στοιχεια εναντιον του.
Βασανισες κυριε?Παρε 10 χρονακια και ΟΥΣΤ.
Χειροδικησες?Καταχραστηκες την εξουσια που σου εδωσε ο λαος??
ΠΟΥΛΟ και μεσα.
Δεν πα να εισαι πολιτικος,στα σωματα ασφαλειας,δημοσιος υπαλληλος,παπας,μεγαλοκαρχαριας....
ΜΕΣΑ.-
δεν ειπα ποτε να μην καταδικαστει.με εσας ολους τα εχω που εντελως ξαφνικα σας πηρε ο πονος και υπερασπιζετε τα δικαιωματα των αδικημενων.
μακαρι λεω οσοι δεν κανανε καλα την δουλεια τους να καταδικαζοταν αλλα ειμαστε μαγκες μονο απο το πληκτρολογιο απο κοντα ειμαστε οι "ποιος μπλεκει τωρα".
Απο το πληκτρολογιο το βλεπουμε αποτροπαιο βασανισμο και απο κοντα σιγα μωρε τι εγινε.
παντως ευτυχως που δεν γινατε δικαστε γιατι καθε γειτονια επρεπε να ειχε και μια φυλακη:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
αληθεια σας πειραξε περισσοτερο ο βασανισμος του αλλοδαπου ή το οτι ο βασανιστης ειναι μπατσος?
h_m_akis
08/02/2008, 18:58
αληθεια σας πειραξε περισσοτερο ο βασανισμος του αλλοδαπου ή το οτι ο βασανιστης ειναι μπατσος?
ΤΟ ΟΤΙ Ο ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΗΤΑΝ ΜΠΑΤΣΟΣ :mad: :mad: :mad:
mats8282
08/02/2008, 19:14
δεν ειπα ποτε να μην καταδικαστει.με εσας ολους τα εχω που εντελως ξαφνικα σας πηρε ο πονος και υπερασπιζετε τα δικαιωματα των αδικημενων.
μακαρι λεω οσοι δεν κανανε καλα την δουλεια τους να καταδικαζοταν αλλα ειμαστε μαγκες μονο απο το πληκτρολογιο απο κοντα ειμαστε οι "ποιος μπλεκει τωρα".
Απο το πληκτρολογιο το βλεπουμε αποτροπαιο βασανισμο και απο κοντα σιγα μωρε τι εγινε.
παντως ευτυχως που δεν γινατε δικαστε γιατι καθε γειτονια επρεπε να ειχε και μια φυλακη:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Προσωπικα μια φορα πηγα να μπλεξω με μπατσο,της ομαδας Ζ,αλλα δεν μου εκατσε....Να ειμαι μπροστα σε τετοιες ιστοριες δεν ετυχε ποτε....
Εννοειται οτι ο ενστολος βασανιστης ειναι χειροτερο.Η εξουσια επιφερει και μεγαλυτερες ευθυνες στο ατομο και βασανισμος απο κρατικο οργανο παρουσια αλλων κρατικων λειτουργων κιολας ειναι αποτροπαια.-
Αμα ενας μαλακας σαδιστης πλακωσει στο ξυλο καποιον,για ληστεια παραδειγμα,ειναι κοινος ποινικος εγκληματιας.Ο ενστολος ειναι πολλα παραπανω γιατι πρεσβευει ενα κρατος και μια εξουσια.-
veletzas
08/02/2008, 20:41
http://www.youtube.com/watch?v=K21rtLtS43s
Αρχικά δημιουργήθηκε από veletzas
http://www.youtube.com/watch?v=K21rtLtS43s
Οταν εισαι γεννημενος φασιστας,κωλοπαιδο,ρουφιανος,αληταμπουρας,εξυπνομαλα κας...συμπληρωστε οτι μπινελικι θελετε.Αυτη ηταν ειναι και θα ειναι η ελληνικη αστυνομια.:a57: :a57: :a57:
h_m_akis
08/02/2008, 20:50
Ο ενστολος ειναι πολλα παραπανω γιατι πρεσβευει ενα κρατος και μια εξουσια.-
ποσο δικιο εχεις φιλε μου............αλλα και ποση παιδεια χρειαζεται για να το καταλαβει κανεις...........
Οταν εισαι γεννημενος φασιστας,κωλοπαιδο,ρουφιανος,αληταμπουρας,εξυπνομα
λακας...συμπληρωστε οτι μπινελικι θελετε.Αυτη ηταν ειναι και θα ειναι η ελληνικη αστυνομια
+ 1000000
http://www.youtube.com/watch?v=tInnriGwNSA&feature=related :lol:
mats8282
09/02/2008, 00:02
Zephyr μην γελας γιατι αμα ηταν ζητας εκει ξερεις τι θα γινοτανε ε???
http://www.youtube.com/watch?v=Rke87Cl6We8&NR=1
:D
.Ο ενστολος ειναι πολλα παραπανω γιατι πρεσβευει ενα κρατος και μια εξουσια.-
το κρατος ειμαστε εμεις και εφοσον σε καθε κλοπη που διαβαζω εδω μεσα ο καθενας θελει να κοψει χερια και ποδια αρα ο μπατσος και λιγα εκανε:wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από srx400
Οταν εισαι γεννημενος φασιστας,κωλοπαιδο,ρουφιανος,αληταμπουρας,εξυπνομαλα κας...συμπληρωστε οτι μπινελικι θελετε.Αυτη ηταν ειναι και θα ειναι η ελληνικη αστυνομια.:a57: :a57: :a57:
αν ο γιος σου βλεποντας οτι δεν μπορει να βρει δουλεια γινει μπατσος θα ειναι αυτοματα γεννημενος φασιστας,κωλοπαιδο,ρουφιανος,αληταμπουρας,εξυπνομαλα κας...
h_m_akis
09/02/2008, 12:34
αν ο γιος σου βλεποντας οτι δεν μπορει να βρει δουλεια γινει μπατσος θα ειναι αυτοματα γεννημενος φασιστας,κωλοπαιδο,ρουφιανος,αληταμπουρας,εξυπνομαλα κας...
ΝΑΙ, ΘΑ ΓΙΝΕΙ.
h_m_akis
09/02/2008, 12:35
το κρατος ειμαστε εμεις και εφοσον σε καθε κλοπη που διαβαζω εδω μεσα ο καθενας θελει να κοψει χερια και ποδια αρα ο μπατσος και λιγα εκανε:wave2:
sorry, αλλα λες μαλακιες...ξανασκεψου το, φιλικα στο λεω.
κατι τετοιες αποψεις γεννουν την ανεχεια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από h_m_akis
sorry, αλλα λες μαλακιες...ξανασκεψου το, φιλικα στο λεω.
κατι τετοιες αποψεις γεννουν την ανεχεια.
μα αυτο προσπαθω να εξηγησω οτι ζουμε μεσα στην ανεχεια και κανουμε μονο τους τσαμπα μαγκες.
mats8282
09/02/2008, 13:33
Μοτσαρτ κανεις το λαθος που κανουν πολλοι λεγοντας το κρατος ειμαστε εμεις....Το κρατος ειμαστε εμεις αλλα ο κρατικος μηχανισμος δεν ειμαστε εμεις.
Σαν κοινωνικο συνολο ναι εχουμε τις ευθυνες μας ολοι δεν διαφωνει κανενας.Αλλα σαν μοναδες κανενας δεν εχει συλλογικη ευθυνη για τις πραξεις ενος-πεντε-δεκα-χιλιων ενστολων.
Ο ανωτερος του εχει ευθυνες εμμεσως πλην σαφως,ο πολιτικος που διοριζει την ηγεσια εχει ευθυνες,ο ιδιος ο ενστολος/ενστολοι εχουν φυσικα ευθυνες αμεσα καταλογισιμες κτλ κτλ.
Οχι εμεις γενικα και αοριστα....
Οι πραξεις του ενος δεν ειναι συλλογικη ευθυνη της κοινωνιας η οποια τις καταδικαζει.
Δεν ειναι δουλεια ο μπατσος.Ειναι σαν τους παπαδες.Λειτουργημα κανουνε.:rotflmao: Ο γιος μου ειναι πολυ εξυπνος για να γινει μπατσος.Επισης ξερει καλα ποσο αποτυχημενος πρεπει να εισαι για να γινεις μπατσος και φυλαγεται απο τωρα διαβαζοντας.Την επομενη φορα θα ηθελα να μην κανεις αναφορα στο γιο η την κορη μου γιατι ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ.
Οτι θες πες το σε μενα
Bavarian
09/02/2008, 18:21
Δεν ειναι δουλεια ο μπατσος.Ειναι σαν τους παπαδες.Λειτουργημα κανουνε.:rotflmao: Ο γιος μου ειναι πολυ εξυπνος για να γινει μπατσος.Επισης ξερει καλα ποσο αποτυχημενος πρεπει να εισαι για να γινεις μπατσος και φυλαγεται απο τωρα διαβαζοντας.Την επομενη φορα θα ηθελα να μην κανεις αναφορα στο γιο η την κορη μου γιατι ΤΡΕΛΑΙΝΟΜΑΙ.
Οτι θες πες το σε μενα
...Και βλέπω ότι εσύ πχ είσαι πολύ έξυπνος και πολύ επιτυχημένος που ψάχνεις για ΜΟΝΙΜΗ και αξιοπρεπή δουλειά...
Α ξέχασα η επανάσταση και οι αμπελοφιλοσοφίες δεν τρώγωνται
:lol: :lol: :lol: :lol:
mats8282
09/02/2008, 18:54
Απο το να γινω ΜΑΤατζης,ειδικα,1000 φορες καλυτερα κουριερ ή οτιδηποτε αλλο....
Η εικονα που εχω απο προσωπικη εμπειρια με την αστυνομια,και δεν ειμαι του αντιεξουσιαστικου χωρου,ειναι απελπιστικη....Τουλαχιστον....Το υφος και η αντιμετωπιση του πολιτη απο τους αστυνομικους ειναι σε γενικες γραμμες και με ελαχιστες εξαιρεσεις αθλια.Για να μην μιλησουμε για προστασιες κτλ κτλ.....Δυσκολο επαγγελμα δεν λεω αλλα υπαρχουν και δυσκολοτερα....
Και δεν βλεπω να αλλαζει αυτο....Δυστυχως....
Bavarian τα λεφτα που περνει ο αστυνομικος τρωγονται.....
Οι ιδιοι ομως,η πλειοψηφια,δεν τρωγονται με τιποτα και δεν αξιζουν ουτε αυτα που περνουν.-
Bavarian
09/02/2008, 19:10
Φίλε mats αστυνομία δεν είναι μόνο τα ΜΑΤ είναι χιλιες δυό υπηρεσίες και όπως σε όλες τις δουλειές έτσι κι εκεί θα υπάρχουν πάντα οι μαλάκες που αμαυρώνουν τα πάντα.Αυτό που δεν μου αρέσει είναι η πλήρης ισοπέδοση και η εμπάθεια που έχουν ορισμένοι.Φιλικά.
:rolleyes: :rolleyes:
Το να συζητάτε έχοντας τις διαφωνίες σας είναι σεβαστό. Οι προσωπικές επιθέσεις και προσβολές δεν είναι.
@ srx400 το να τσουβαλιάζεις κάποιες χιλιάδες ανθρώπους με μοναδικό κριτήριο την δουλειά τους, είναι ανοησία. Ουτε όλοι είναι ίδιοι, ούτε επέλεξαν την στολή με σκοπό να βγάζουν την εξουσία τους πάνω σε ανυπεράσπιστους μετανάστες.
Όταν βλέπεις πόσες χιλιάδες νέοι έχουν ως πρώτη προτίμηση τα σώματα ασφαλείας, με μοναδικό κίνητρο την εξασφάλιση ενός σταθερού μισθού, καταλαβαίνεις τι θεωρούν ως πρώτη προτεραιότητα.
@Bavarian σου έστειλε ο srx κανένα cv και κάνεις τέτοια σχόλια? :confused:
mats8282
09/02/2008, 19:22
Δεν συμφωνω με τον srx στην διατυπωση,δεν ειναι απο φυσικου τους οσοι πανε για αστυνομικοι διεφθαρμενοι κτλ κτλ,αλλα αυτη την στιγμη εχω την εντυπωση οτι σε δημοσιες υπηρεσιες,σωματα ασφαλειας,δικαστικο σωμα,πολιτικους και λοιπους παρατρεχαμενους η συντριπτικη πλειοψηφια ειτε ειναι μεσα στην διαφθορα ειτε τα βλεπει και δεν κανει τιποτα.....
Θα μου πεις τωρα μπορουνε να κανουνε τιποτα?
@@
Τελος παντων δεν εχω καλες εμπειριες με αστυνομικους εκτος απο 1 περιπτωση.Οι υπολοιπες περιπτωσεις που εχω ζησει ειναι αποκαρδιωτικες για την εικονα της αστυνομιας...
Zephyr μην γελας γιατι αμα ηταν ζητας εκει ξερεις τι θα γινοτανε ε???
:D
Ξερω ξερω. (http://www.youtube.com/watch?v=1KEHJRMqSH4) :a01:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Bavarian
...Και βλέπω ότι εσύ πχ είσαι πολύ έξυπνος και πολύ επιτυχημένος που ψάχνεις για ΜΟΝΙΜΗ και αξιοπρεπή δουλειά...
Α ξέχασα η επανάσταση και οι αμπελοφιλοσοφίες δεν τρώγωνται
:lol: :lol: :lol: :lol:
Δεν μου λες μαγκακο ειρωνευεσαι την αξιοπρεπεια την επαγγελματικη μου πορεια και το γεγονος οτι ειμαι υποαπασχολουμενος?Μπραβο ρε εξυπνακια.Ποτε δηλωσα πολυ εξυπνος και πετυχημενος?Ειδες να το γραφω αυτο καπου?Ανοιξε τα ματακια σου.Γραφω οτι ο γιος μου ειναι πολυ εξυπνος για να γινει μπατσος.Και αυτο το λενε οι δασκαλοι του στο σχολειο,στα αγγλικα,στους υπολογιστες,κλπ.
Φυσικα και καμαρωνω για αυτο.Δειχνει αν μη τι αλλο οτι κατι σωστο εχω κανει κι εγω.
Τωρα αν εγω δεν εχω καλη δουλεια τη συγκεκριμενη περιοδο της ζωης μου αυτο αυτοματα σημαινει οτι ειμαι χαζος και αποτυχημενος?Δηλαδη εσυ θα μου διαγραψεις την επαγγελματικη μου πορεια σε ενα επαγγελμα που εξ ορισμου απο το κρατος χαρακτηριζεται ως εποχιακο?
Το σχολιο μου το εκανα αφου ειδα το βιντεακι που παραθεσε ο βελεντζας.Δες το πρωτα και μετα πες μου αν αυτος ο αλητης ειναι εκει εξω για να φροντιζει για το κοινο καλο.
Αν θελεις να μου κανεις προσωπικη επιθεση και μπορεις ,να μου την κανεις απο κοντα.
Εγω δεν ντρεπομαι για το επαγγελμα μου.
Το να συζητάτε έχοντας τις διαφωνίες σας είναι σεβαστό. Οι προσωπικές επιθέσεις και προσβολές δεν είναι.
Αυτο γιατι ειναι τοσο δυσκολο να το καταλαβουμε.:(
Δεν μου λες μαγκακο ειρωνευεσαι την αξιοπρεπεια την επαγγελματικη μου πορεια και το γεγονος οτι ειμαι υποαπασχολουμενος?Μπραβο ρε εξυπνακια.Ποτε δηλωσα πολυ εξυπνος και πετυχημενος?Ειδες να το γραφω αυτο καπου?Ανοιξε τα ματακια σου.Γραφω οτι ο γιος μου ειναι πολυ εξυπνος για να γινει μπατσος.Και αυτο το λενε οι δασκαλοι του στο σχολειο,στα αγγλικα,στους υπολογιστες,κλπ.
Φυσικα και καμαρωνω για αυτο.Δειχνει αν μη τι αλλο οτι κατι σωστο εχω κανει κι εγω.
Τωρα αν εγω δεν εχω καλη δουλεια τη συγκεκριμενη περιοδο της ζωης μου αυτο αυτοματα σημαινει οτι ειμαι χαζος και αποτυχημενος?Δηλαδη εσυ θα μου διαγραψεις την επαγγελματικη μου πορεια σε ενα επαγγελμα που εξ ορισμου απο το κρατος χαρακτηριζεται ως εποχιακο?
Το σχολιο μου το εκανα αφου ειδα το βιντεακι που παραθεσε ο βελεντζας.Δες το πρωτα και μετα πες μου αν αυτος ο αλητης ειναι εκει εξω για να φροντιζει για το κοινο καλο.
Αν θελεις να μου κανεις προσωπικη επιθεση και μπορεις ,να μου την κανεις απο κοντα.
καταρχην γνωριζεις ποση εξυπναδα και διαβασμα χρειαζεται για να γινει καποιος αξιωματικος.
δεν μπορω να καταλαβω πραγματικα το κολημα σου.και ξερεις ο σοφος λαος λεει μεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα μην λες.
αρκει να κοιταξεις ποσοι με πτυχια κανουν τα χαρτια τους για ειδικοι φρουροι.
τελος παντων οι κουβεντα εχει παει αλλου.εγω δεν ηθελα να θιξω τα παιδια σου και πως μαλλον αφου δεν ηξερα οτι εχεις παιδια.
εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οπου υπαρχει βλακας μπατσος, θα υπαρχει και βλακας πολιτης που τον εκανε βλακα.κατι σαν δραση αντιδραση.δεν μπορεις να εχεις ατιδραση χωρις δραση.
Τουλαχιστον εμεις εδω στην επαρχια δεν πασχουμε απο βλακες μπατσους,μηπως λοιπον εκει κατω υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες που κανουν ενα μπατσος βλακα να μην αποτελει την εξαιρεση?
mats8282
09/02/2008, 20:04
Τουλαχιστον εμεις εδω στην επαρχια δεν πασχουμε απο βλακες μπατσους,μηπως λοιπον εκει κατω υπαρχουν οι καταλληλες συνθηκες που κανουν ενα μπατσος βλακα να μην αποτελει την εξαιρεση?
Η χειροτερη εμπειρια μου ηταν στην Λευκαδα με διοικητη του τμηματος αστο μην γενικευεις για επαρχια...
Τελος παντων δεν ειναι ολοι καλοι,δεν ειναι ολοι κακοι αλλα η αστυνομια πρωτον ΔΕΝ λειτουργει και δευτερον υπαρχει φοβερη ελλειψη σεβασμου προς τους πολιτες.Γενικα παντα και οχι ειδικα,αφου ασφαλιτες και ΜΑΤ ειναι εκτος συναγωνισμου.....
Και το διαβασμα δεν εξασφαλιζει την παιδεια ή/και την σωστη συμπεριφορα και αισθηση καθηκοντος ενος ατομου.Αν εχεις προισταμενο εναν χρυσαυγιτη ή εναν σαν τον κατηγορουμενο αστυνομικο που ηταν η αιτια για το θεμα που συζηταμε στην καλυτερη θα κανεις τον μαλακα...
καταρχην γνωριζεις ποση εξυπναδα και διαβασμα χρειαζεται για να γινει καποιος αξιωματικος.
δεν μπορω να καταλαβω πραγματικα το κολημα σου.και ξερεις ο σοφος λαος λεει μεγαλη μπουκια φαε μεγαλη κουβεντα μην λες.
αρκει να κοιταξεις ποσοι με πτυχια κανουν τα χαρτια τους για ειδικοι φρουροι.
τελος παντων οι κουβεντα εχει παει αλλου.εγω δεν ηθελα να θιξω τα παιδια σου και πως μαλλον αφου δεν ηξερα οτι εχεις παιδια.
εγω αυτο που ξερω ειναι οτι οπου υπαρχει βλακας μπατσος, θα υπαρχει και βλακας πολιτης που τον εκανε βλακα.κατι σαν δραση αντιδραση.δεν μπορεις να εχεις ατιδραση χωρις δραση.
Δεν μου απαντησες γιατι μου επιτιθεσαι.Δεν ηξερες οτι εχω παιδια αλλα ξερεις την καριερα μου.Μηπως εισαι μαντης?
Δεν καταλαβαινω τιποτα απ αυτα που γραφεις γιατι δεν εχουν καμμια λογικη συνεχεια.
Κανεις τοσα και τετοια ορθογραφικα λαθη που απαξιω να σου απαντησω.
Επαρχια ειναι αυτο που κουβαλαει ο καθενας μεσα του.
Εδω το εχω αλλα δεν θα το γραψω.Οχι για το ban αλλα για το σακχαρο που μου ανεβαινει με τοση αλητεια γυρω τριγυρω.
Δεν μου απαντησες γιατι μου επιτιθεσαι.Δεν ηξερες οτι εχω παιδια αλλα ξερεις την καριερα μου.Μηπως εισαι μαντης?
Δεν καταλαβαινω τιποτα απ αυτα που γραφεις γιατι δεν εχουν καμμια λογικη συνεχεια.
Κανεις τοσα και τετοια ορθογραφικα λαθη που απαξιω να σου απαντησω.
Επαρχια ειναι αυτο που κουβαλαει ο καθενας μεσα του.
Εδω το εχω αλλα δεν θα το γραψω.Οχι για το ban αλλα για το σακχαρο που μου ανεβαινει με τοση αλητεια γυρω τριγυρω.
μαλλον με μπερδευεις.ποια καριερα σου ξερω?
κανω τοσα ορθογραφικα λαθη που απαξιεις αλλα τελικα μου απαντας.
μαλλον δεν την παλευεις ε?
για μενα επαρχια ειναι ανθρωπινες συνθηκες διαβιωσης:wave2:
Και το διαβασμα δεν εξασφαλιζει την παιδεια ή/και την σωστη συμπεριφορα και αισθηση καθηκοντος ενος ατομου.Αν εχεις προισταμενο εναν χρυσαυγιτη ή εναν σαν τον κατηγορουμενο αστυνομικο που ηταν η αιτια για το θεμα που συζηταμε στην καλυτερη θα κανεις τον μαλακα...
Εχεις δικιο.Ο μπατσος με τον κουβα ,στο αλλο χερι κραταγε Νιτσε,Καβαφη,Σικελιανο και τα απαντα του Μαρξ.Απο ποτε το διαβασμα σε κανει νωθρο και χωρις χαρακτηρα φιλε μου?
Μαλλον το αντιθετο συμβαινει.Η αμορφωσια ειναι αυτη που σε κανει εαυτουλη,ευθυνοφοβο και ωχαδερφιστη.:wave2:
μαλλον με μπερδευεις.ποια καριερα σου ξερω?
κανω τοσα ορθογραφικα λαθη που απαξιεις αλλα τελικα μου απαντας.
μαλλον δεν την παλευεις ε?
για μενα επαρχια ειναι ανθρωπινες συνθηκες διαβιωσης:wave2:
Ειμαι τοσο αναστατωμενος που νομιζα πως ησουν ο βαυαρος.Απο εκεινον περιμενα μια απαντηση,ειδα το edit και τελικα μαλλον δεν την παλευω ρε φιλε.Συγγνωμη ηταν λαθος απαντηση σε λαθος ανθρωπο.
Επαρχια δεν σημαινει κακο.Οχι για μενα.Εχω ζησει απειρες στιγμες ευτυχιας σε επαρχιακες πολεις κι αν δεν με κραταγαν δεμενο οι υποχρεωσεις θα την ξανακανα τρεχοντας.
Συγγνωμη και παλι :wave2:
Ειμαι τοσο αναστατωμενος που νομιζα πως ησουν ο βαυαρος.Απο εκεινον περιμενα μια απαντηση,ειδα το edit και τελικα μαλλον δεν την παλευω ρε φιλε.Συγγνωμη ηταν λαθος απαντηση σε λαθος ανθρωπο.
Επαρχια δεν σημαινει κακο.Οχι για μενα.Εχω ζησει απειρες στιγμες ευτυχιας σε επαρχιακες πολεις κι αν δεν με κραταγαν δεμενο οι υποχρεωσεις θα την ξανακανα τρεχοντας.
Συγγνωμη και παλι :wave2:
:wave2:
mats8282
09/02/2008, 20:57
Η αμορφωσια ειναι αυτη που σε κανει εαυτουλη,ευθυνοφοβο και ωχαδερφιστη.:wave2:
Ειναι αλλο το διαβασμα να μπεις σε μια σχολη και αλλο η παιδεια φιλε :)
Και ο Ζαχοπουλος πτυχιο εχει...και ο Θεμος....και ο Κωστακης και ο Γιωργακης κτλ κτλ κτλ
Ειναι αυτο που βγαλανε οι Αμερικανοι emotional intelligence και οχι μονο το IQ και τα πτυχια..
Αυτο προσπαθουνε να μετρησουνε τωρα :rolleyes:
Bavarian
10/02/2008, 05:58
:rolleyes: :rolleyes:
@ srx400 το να τσουβαλιάζεις κάποιες χιλιάδες ανθρώπους με μοναδικό κριτήριο την δουλειά τους, είναι ανοησία. Ουτε όλοι είναι ίδιοι, ούτε επέλεξαν την στολή με σκοπό να βγάζουν την εξουσία τους πάνω σε ανυπεράσπιστους μετανάστες.
Όταν βλέπεις πόσες χιλιάδες νέοι έχουν ως πρώτη προτίμηση τα σώματα ασφαλείας, με μοναδικό κίνητρο την εξασφάλιση ενός σταθερού μισθού, καταλαβαίνεις τι θεωρούν ως πρώτη προτεραιότητα.
@Bavarian σου έστειλε ο srx κανένα cv και κάνεις τέτοια σχόλια? :confused:
Δεν μου έστειλε cv και τι κακό είχαν τα σχόλιά μου...ότι γραφει στη αγγελία του έγραψα με κάποια δόση ειρωνίας ίσως ομολογώ και αν ναι ζητώ συγγνώμη.Δηλαδή δεν μπορώ ούτε τη γνώμη μου να πω ? :confused:
Bavarian
10/02/2008, 06:14
Τα μαγκάκος και λοιπές εκφράσεις στην παρεούλα σου και εκεί που σε παίρνει.Εδώ κάνουμε κουβέντα και με τις απαντήσεις που δίνεις φαίνεται και το ποιόν σου.Αν θέλεις να τα ισωπεδώνεις όλα με γεια σου με χαρά σου.Ολοι μας έχουμε παιδιά που είναι εξυπνα και μας το λένε οι δάσκαλοί τους δεν έχεις την αποκλειστικότητα δυστυχώς ή ευτυχώς και για να τελειώνουμε προτιμώ το παιδί μου να πάει σε κάποια σχολή ή της αστυνομίας ή στρατιωτική που θα του εξασφαλίσει το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του παρά να διαβάζει μια ζωή να πάει σε Πανεπιστήμια και στο τέλος να καταλήξει χαμάλης και να βολοδέρνει στο μεροκάματο επειδή οι ευκαιρείες σ' αυτήν τη χώρα απλά δεν υπάρχουν.Τώρα αν την αντίθετη άποψη την θεωρείς προσωπική επίθεση τι να σου πώ...Και από κοντά αν θέλεις μπορούμε να τα πούμε δεν έχω πρόβλημα σου στέλνω με pm το τηλεφωνό μου Κυριακή είναι κερνάω και τον καφέ άμα θες.:wave2:
PS.Κανένας μας δεν ντρέπεται για το επαγγελμά του.Ολοι μας κάνουμε τις επιλογές μας...
PS 2.Το βιντεο το είδα.Εγώ προσωπικά θα ζήταγα ακόμα περισσότερες φάπες σε κάποιο απόβρασμα που πείραζε έστω και μια τρίχα από την περιουσία μου και δεν το συζητάω καθόλου.:evil:
Τα μαγκάκος και λοιπές εκφράσεις στην παρεούλα σου και εκεί που σε παίρνει.Εδώ κάνουμε κουβέντα και με τις απαντήσεις που δίνεις φαίνεται και το ποιόν σου.Αν θέλεις να τα ισωπεδώνεις όλα με γεια σου με χαρά σου.Ολοι μας έχουμε παιδιά που είναι εξυπνα και μας το λένε οι δάσκαλοί τους δεν έχεις την αποκλειστικότητα δυστυχώς ή ευτυχώς και για να τελειώνουμε προτιμώ το παιδί μου να πάει σε κάποια σχολή ή της αστυνομίας ή στρατιωτική που θα του εξασφαλίσει το μέλλον του και το μέλλον των παιδιών του παρά να διαβάζει μια ζωή να πάει σε Πανεπιστήμια και στο τέλος να καταλήξει χαμάλης και να βολοδέρνει στο μεροκάματο επειδή οι ευκαιρείες σ' αυτήν τη χώρα απλά δεν υπάρχουν.Τώρα αν την αντίθετη άποψη την θεωρείς προσωπική επίθεση τι να σου πώ...Και από κοντά αν θέλεις μπορούμε να τα πούμε δεν έχω πρόβλημα σου στέλνω με pm το τηλεφωνό μου Κυριακή είναι κερνάω και τον καφέ άμα θες.:wave2:
PS.Κανένας μας δεν ντρέπεται για το επαγγελμά του.Ολοι μας κάνουμε τις επιλογές μας...
PS 2.Το βιντεο το είδα.Εγώ προσωπικά θα ζήταγα ακόμα περισσότερες φάπες σε κάποιο απόβρασμα που πείραζε έστω και μια τρίχα από την περιουσία μου και δεν το συζητάω καθόλου.:evil:
Εχεις δικηο το μαγκακος δεν σου ταιριαζει.Μαλλον το δικο σου ποιον φαινεται.Το ισωπεδωνεις γραφεται με ο το ισο.
Βεβαια αν γινει καποιος μπατσος η καραβανας θα εξασφαλισει και το μελλον των παιδιων του.Αλλωστε μια οικογενεια ειναι τα σωματα ασφαλειας.Ασε που αν γινει καμμια χουντα εισαι μεσα στα πραγματα.
Ειναι και κουραστικο ρε παιδι μου να διαβαζεις τοσα βιβλια,να τρεχεις στα πανεπιστημια και να μη βρεις δουλεια.
Ολα τα κανουμε για τη δουλεια σ αυτον τον τοπο.Οχι για να κανουμε τους εαυτους μας και τα παιδια μας καλυτερα.
Αν δεν ειναι προσωπικη επιθεση αυτα που γραφεις οκ.Παντως αν σου πει ενας οτι εισαι γαιδαρος τον λες τρελλο.Αν στο πουν δεκα ψαχνεις για σαμαρι.
Το δικο μου επαγγελμα δεν εχει υποτιμητικους χαρακτηρισμους.
Ειναι αλλο το διαβασμα να μπεις σε μια σχολη και αλλο η παιδεια φιλε :)
Και ο Ζαχοπουλος πτυχιο εχει...και ο Θεμος....και ο Κωστακης και ο Γιωργακης κτλ κτλ κτλ
Ειναι αυτο που βγαλανε οι Αμερικανοι emotional intelligence και οχι μονο το IQ και τα πτυχια..
Αυτο προσπαθουνε να μετρησουνε τωρα :rolleyes:
Οταν μιλαω για διαβασμα μιλαω για αποκτηση γνωσεων.Αυτο που μας κανει καλυτερους ανθρωπους κι οχι για πτυχια.Εχω θειο που γυρισε με τα ποδια απο στρατοπεδο συγκεντρωσης απο τη Γερμανια.Ειχε την ευκαιρια να γινει χωροφυλακας αλλα δεν το εκανε.Εγινε λιμενεργατης αλλα η βιβλιοθηκη του ειναι τεραστια και την εχει διαβασει ολη.
Bavarian
10/02/2008, 14:55
Εχεις δικηο το μαγκακος δεν σου ταιριαζει.Μαλλον το δικο σου ποιον φαινεται.Το ισωπεδωνεις γραφεται με ο το ισο.
Βεβαια αν γινει καποιος μπατσος η καραβανας θα εξασφαλισει και το μελλον των παιδιων του.Αλλωστε μια οικογενεια ειναι τα σωματα ασφαλειας.Ασε που αν γινει καμμια χουντα εισαι μεσα στα πραγματα.
Ειναι και κουραστικο ρε παιδι μου να διαβαζεις τοσα βιβλια,να τρεχεις στα πανεπιστημια και να μη βρεις δουλεια.
Ολα τα κανουμε για τη δουλεια σ αυτον τον τοπο.Οχι για να κανουμε τους εαυτους μας και τα παιδια μας καλυτερα.
Αν δεν ειναι προσωπικη επιθεση αυτα που γραφεις οκ.Παντως αν σου πει ενας οτι εισαι γαιδαρος τον λες τρελλο.Αν στο πουν δεκα ψαχνεις για σαμαρι.
Το δικο μου επαγγελμα δεν εχει υποτιμητικους χαρακτηρισμους.
Οκ έλυσες όλες μου τις απορίες.Εχετε και συνέδριο σήμερα τράβα να ψηφίσεις.Εχω να σκεφτώ που θα φάω τα λεφτά μου και με ποια από τις τρεις μηχανές μου θα πάω βόλτα.Καληνύχτα φιλαράκο.:lol:
Αρχικά δημιουργήθηκε από empyrium
οι οποίοι είχαν συλληφθεί να κλέβουν ηλικιωμένη γυναίκα...
....και τραβώντας την τσάντα της πέφτει κτυπάει το κεφάλι της πεθαίνει.....
.....έγκυος αποβάλλει και ..... ομοίως......
......η μάνα μας.....
......η αδελφή μας......
......η γιαγιά μας.....
......η σύζυγος έχοντας στην αγκαλιά το ένα μωράκι 2 μηνών και στο άλλο χέρι το 1,5 ετών αδελφάκι....
λέω εγώ τώρα ο αρχιμαλάκας :rolleyes:
δεν παίζει και κάποιο όριο σε αυτόν που παρανομεί ?
προκαλεί κάποιος κάτι και αισθανόμαστε άσχημα όταν του συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο ?
και για να μην παρεξηγηθώ, στα υπόψιν δεν συμφωνώ με αυτό τον τρόπο, αλλά λέω τι θα μπορούσε να έλεγε η άλλη πλευρά....λέω
*και εγώ χωρίς πινακίδα κυκλοφορώ και δεν σταματάω σε σήμα γιατί δεν γουστάρω το όλο σύστημα...
γουστάρω θέμα για συζήτηση :beer:
πάμε.....
mats8282
10/02/2008, 16:49
Εσυ μπορεις να πας να ζησεις στην Σαουδικη Αραβια για να γινει το ονειρο πραγματικοτητα.Εδω υποτιθεται οτι υπαρουν νομοι και δικαιοσυνη.Η αυτοδικια και ο βασανισμος ειναι χειροτερα απο ενα κλεμμενο πορτοφολι.
Οκ έλυσες όλες μου τις απορίες.Εχετε και συνέδριο σήμερα τράβα να ψηφίσεις.Εχω να σκεφτώ που θα φάω τα λεφτά μου και με ποια από τις τρεις μηχανές μου θα πάω βόλτα.Καληνύχτα φιλαράκο.:lol:
Να τις χαιρεσαι και τις μηχανες και τα λεφτα σου....Οταν αρχισεις να σκεφτεσαι και σαν ανθρωπος και οχι σαν μηχανη χρηματος τοτε ισως πας και εσυ σε ενα παρομοιο συνεδριο :)
Edit Με 3ς μηχανες και τοσα λεφτα και θες να κανεις το παιδι σου αστυνομικο???
Οταν μιλαω για διαβασμα μιλαω για αποκτηση γνωσεων.Αυτο που μας κανει καλυτερους ανθρωπους κι οχι για πτυχια.
:a013:
Αρχικά δημιουργήθηκε από nktR
λέω εγώ τώρα ο αρχιμαλάκας :rolleyes:
δεν παίζει και κάποιο όριο σε αυτόν που παρανομεί ?[/SIZE]
προκαλεί κάποιος κάτι και αισθανόμαστε άσχημα όταν του συμπεριφέρονται με τον ίδιο τρόπο ?
Ολοι συμφωνουμε αλλα ο μπατσος ειναι αυτος που θα βαλει τα ορια :confused:
srx +1000
Οι χώρες και οι άνθρωποι πάνε μπροστά χάρη στους επιστήμονες ,στους καλλιτέχνες ,στούς αγρότες κτλ
και όχι χάρη στους στρατούς , την καταστολή, και την τρομοκρατία
Η σημερινή κοινωνία δίνει τετοιες ευκαιρείες για την καταφυγή στα σώματα καταστολής γιατι ο κίνδυνος του "Συστήματος" ερχεται απο τις σχολές, τα πανεπιστήμια και απο τα σημεία όπου ο ανθρωπος αναπτύσει κριτική σκέψη και κρίση (για όσο ακόμα θα το επιτρέψουν να συμβαίνει αυτο)
Σε μια κοινωνία οπου θα είχε παιδεία, ο ρόλος της "αστυ-νομίας" θα ηταν να παραδώσει το παραβάτη στην δικαστική εξουσία και απο εκει και πέρα εκεινοι θα ανελαβαν να τον αναμορφώσουν!
(Οπως πχ στην Νορβηγία οπου οι κρατούμενοι εκτός των αριστων συνθηκων κράτησης δίνουν και την δυνατότητα στους κρατούμενους να σπουδάσουν απο την φυλακή!) αλλά όλα αυτά για τον μέσο αστό έλληνα φαντάζουν διαστημικά.
Φιλικά πάντα...
V
Ολοι συμφωνουμε αλλα ο μπατσος ειναι αυτος που θα βαλει τα ορια :confused:
τα όρια θα πρέπει να τα μαθαίνουμε από την οικογένειά μας και εάν δεν τα έχουμε μάθει, ας προσπαθήσουμε να κάνουμε κάτι και για τον εαυτό μας.
Προβληματισμός, σκέψη και αυτογνωσία :wave2:
mats8282
10/02/2008, 17:19
Ναι φιλε nktR αλλα στο θεμα που συζηταμε η χειροδικια και ο βασανισμος εις βαρος των 2 αυτων νεαρων σε τι βοηθησε?Και ποια εξουσια επιβαλλει τετοια αντιμετωπιση ανθρωπων εν ετη 2007,περσυ δεν εγινε το σκηνικο?
Ποιος εδωσε το δικαιωμα στον συγκεκριμενο αστυνομικο και τους αλλους που ηταν μπροστα?Γιατι οταν εισαι αστυνομικος και βρισκεσαι μπροστα σε μια σκηνη βασανισμου χωρις να αντιδρας εισαι το ιδιο υπολογος με τον βασανιστη.
Και αυτο θα γινεται οσο γινονται αστυνομικοι αδιαφοροι προς το επαγγελμα νεοι οι οποιοι σκεφτονται την μονιμη δουλεια και τα σιγουρα χρηματα με πληρη αδιαφορια προς τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις που επιφερει η θεση τους.
E Bavarian?
Ναι φιλε nktR αλλα στο θεμα που συζηταμε η χειροδικια και ο βασανισμος εις βαρος των 2 αυτων νεαρων σε τι βοηθησε?Και ποια εξουσια επιβαλλει τετοια αντιμετωπιση ανθρωπων εν ετη 2007,περσυ δεν εγινε το σκηνικο?
Ποιος εδωσε το δικαιωμα στον συγκεκριμενο αστυνομικο και τους αλλους που ηταν μπροστα?Γιατι οταν εισαι αστυνομικος και βρισκεσαι μπροστα σε μια σκηνη βασανισμου χωρις να αντιδρας εισαι το ιδιο υπολογος με τον βασανιστη.
Και αυτο θα γινεται οσο γινονται αστυνομικοι αδιαφοροι προς το επαγγελμα νεοι οι οποιοι σκεφτονται την μονιμη δουλεια και τα σιγουρα χρηματα με πληρη αδιαφορια προς τα δικαιωματα και τις υποχρεωσεις που επιφερει η θεση τους.
E Bavarian?
Ακριβως γι αυτο εγραψα οτι εγραψα αρχικα.Γιατι οταν βλεπεις πως κανεις δεν βαζει στη θεση τους τετοια καθηκια σημαινει οτι κανεις δεν θελει μια αστυνομια-προτυπο στην υπηρεσια του πολιτη.
Εχω καβαλησει τοσες μηχανες που δεν τις εχεις δει ουτε σε φωτο.Τωρα για λεφτα αστο καλυτερα γιατι εχω φαει τρεις περιουσιες και ταχω καταφερει ξανα.Εσυ φανταστικε Νεοελληνα του φαινεσθαι προσεχε μην μεινεις στον ασσο καμμια μερα,γιατι χωρις χρημα και μηχανες θ ανακαλυψεις αυτο που κρυβεις βαθια μεσα σου.Ενα μεγαλο ΤΙΠΟΤΑ.
Αν νομιζεις οτι ανηκω στον συνασπισμο εισαι πολυ μακρια.
Φιλαρακους να λες τους φιλαρακους σου κι οχι εμενα.Εγω ειμαι ταξικος σου εχθρος με οτι αυτο σημαινει.
Στο καλο λοιπον μεγιστανα του ευρω και της μηχανοκινησης.Θα σε σκεφτομαι συχνα(εφαγα και κατι γιγαντες και μ εχουν πεθανει).
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Λεωνίδας
10/02/2008, 18:32
μην μπλέκετε τους μπάτσους με τους αστυνομικούς είναι δύο διαφορετικά πράγματα
για τους εν λόγω κυρίους ας αποφασίσει το δικαστήριο μπας και βάλουν μυαλό και άλλοι
αν και χωρίς τη στολή λογικά δε θα ξανακάνουν τα ίδια :rolleyes:
απορώ πάντως τι υπερασπίζεστε μερικοί...
υπάρχουν νόμοι και δικαιοσύνη, αν είναι να καταφύγουμε σε αυτοδικία να φέρω μερικά κουμπούρια απ' την πατρίδα να κυκλοφορώ πιο άνετος ρε παιδί μου
ΥΓ μπράβο Bavarian που κράτησες το επίπεδο της συζήτησης :yuck:
Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2008
Τον έβγαλαν λάδι...
.
ΑΘΩΟΣ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ.
ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Για ακομη μια φορα οι δικαστικες αρχες της Ελλαδας,νομιμοποιουν τις παρανομιες του κρατους, αλλα και των ανθρωπων που το εκπροσωπουν. Ετσι λοιπον η υποθεση για τους βασανισμους αλλοδαπων, στο Αστυνομικο Τμημα της Ομονοιας, η οποια βγηκε στη δημοσιοτητα μεσα απο blogs τον Ιουνιο του 2007, περναει πλεον στο αρχειο των συνειδησεων, καθως ο αστυνομικος Τσιντζας Νικολαος, κρινεται αθωος, αφου η ποινη του μετατρεπεται απο βασανισμο... σε προσβολη της προσωπικοτητας.
Μπραβο στην Ελληνικη Δικαιοσυνη και στο Ελληνικο Κρατος, που για ακομη μια φορα επιβραβευει τον ρατσισμο και επικροτει την καταχρηση εξουσιας, καταπατωντας ετσι καθε εννοια ανθρωπινων δικαιωματων και αξιοπρεπειας...
Απολαυστε για ακομη μια φορα το παρακατω video της ντροπης... http://www.youtube.com/watch?v=gCc7xc8hxDQ&eurl
ΠΡΕΖΑ TV
# posted by press.gr@hotmail.com @ Κυριακή, Φεβρουάριος 10, 2008 0 comments
120088
mats8282
10/02/2008, 20:19
Τα κλασσικα.....
Κριμα ειδικα για την δικαιοσυνη....Αν δεν μπορει να λειτουργησει σωστα σε τοσο σχετικα απλα θεματα φανταζομαι τι θα κανει με την Siemens και τα λοιπα....Εκει που οι τυχον κατηγορουμενοι ειναι απειρως ισχυροτεροι απο τον κ.Τσιντζα....
Να μου πεις θα κανει οτι και με τις υποκλοπες....
Η δικαιοσυνη στο αρχειο :yuck:
Λένε πως η Δικαιοσύνη είναι τυφλή........αλλά αυτή φίλε μου είναι ΘΕΟΣΤΡΑΒΗ...ή μάλλον έτσι θέλουν να την έχουν "κάποιοι"..
έτσι όμως έχουν τα πράγματα ότι δεν τους συμφέρει ή θα τα ρίχνουν στο καλάθι των αχρήστων ή θα μένουν για πάντα κρυμμένα μέσα σε ξεχασμένα συρτάρια...γιατί πολύ απλά...ΕΤΣΙ ΤΟΥΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ!!!
120111
E Bavarian?
:a013: σωστός ως προς το επάγγελμα αστυνομικός
Μεταφερω το παρακατω κειμενο οπως αναρτηθηκε στο site state watch Greece
Μεταχείριση και δικαιώματα των κρατουμένων από τις αστυνομικές αρχές.
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΤΑΞΗΣ
ΑΡΧΗΓΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ
Αθήνα, 4 Ιουλίου 2003
ΠΡΟΣ: Όλες τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας
ΘΕΜΑ: Μεταχείριση και δικαιώματα των κρατουμένων από τις αστυνομικές αρχές.
1. Η κύρια αποστολή της Ελληνικής Αστυνομίας, όπως διαλαμβάνεται στον οργανικό της νόμο και τους κανονισμούς, συνίσταται στην εξασφάλιση της δημόσιας ειρήνης και ευταξίας και της απρόσκοπτης κοινωνικής διαβίωσης των πολιτών, την πρόληψη και καταστολή του εγκλήματος και την προστασία του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος στα πλαίσια της συνταγματικής τάξης (άρθρο 8 Ν. 2800/2000). Στο πλαίσιο αυτό περιλαμβάνεται και η αποτελεσματική προστασία των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων των ατόμων που βρίσκονται στη Χώρα μας κατά την αστυνομική δράση και ιδιαίτερα των προσώπων που κρατούνται στις αστυνομικές αρχές.
2. Τονίζεται ότι ο περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας των ατόμων με την κράτησή τους στις αστυνομικές υπηρεσίες, δεν αποτελεί αυτοσκοπό αλλά νοείται μόνον ως αναγκαίο μέσο για την εξυπηρέτηση νόμιμων ποινικών και διοικητικών διαδικασιών. Επομένως, κατά το διάστημα της κράτησής του, κάθε άτομο πρέπει να τυγχάνει του απόλυτου σεβασμού της προσωπικότητάς του και να ασκεί ακώλυτα τα δικαιώματα που εγγυώνται την υπεράσπισή του έναντι των θεσμοθετημένων εξουσιαστικών μηχανισμών του κράτους.
3. Στο πλαίσιο αυτό, κρίνονται αναγκαίες οι ακόλουθες επισημάνσεις προς το προσωπικό της Ελληνικής Αστυνομίας, με στόχο την πρακτική διευκόλυνση και συμβολή στην ενίσχυση των εχεγγύων της ανθρωπιστικής, αμερόληπτης και σύννομης μεταχείρισης των κρατουμένων στις αστυνομικές αρχές:
α. Απαγορεύεται ρητά η άσκηση κάθε μορφής βίας και οποιαδήποτε προσβλητική ή ταπεινωτική μεταχείριση σε βάρος του κρατουμένου. Η διεκπεραίωση των ποινικών και διοικητικών διαδικασιών επιβάλλεται να ολοκληρώνεται στον απολύτως αναγκαίο χρόνο, ώστε ο περιορισμός της προσωπικής ελευθερίας του κρατουμένου να πληροί και τις ουσιαστικές πέραν των τυπικών χρονικών προϋποθέσεων της σύννομης κράτησης (άρθρα 2 παρ. 1, 6 και 7 παρ. 2 Συντάγματος, άρθρα 7 και 9 Διεθνούς Συμφώνου Ατομικών & Πολιτικών Δικαιωμάτων[Δ.Σ.Α.Π.Δ], που κυρώθηκε με το Ν. 2462/1997 και άρθρο 3 Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων Ανθρώπου [Ε.Σ.Δ.Α], που κυρώθηκε με το Ν.Δ. 53/1974 ).
β. Ο κρατούμενος, με την προσαγωγή του στην αστυνομική υπηρεσία, επιβάλλεται να ενημερώνεται πλήρως για το λόγο της κράτησής του, καθώς και για όλα τα δικαιώματα που δύναται να ασκήσει κατά τη διάρκειά της (άρθρο 9 Δ.Σ.Α.Π.Δ., άρθρο 5 παρ. 2 Ε.Σ.Δ.Α.). Για το σκοπό αυτό πρέπει να επιδίδεται στον κρατούμενο το εγκεκριμένο και από την εισαγγελική αρχή πληροφοριακό δελτίο για τα δικαιώματά του, στη γλώσσα που γνωρίζει και να του εξηγούνται αυτά με σαφήνεια. Στις περιπτώσεις αλλοδαπών κρατουμένων που αγνοούν την ελληνική γλώσσα πρέπει να καταβάλλεται προσπάθεια προκειμένου να εξηγηθούν τα δικαιώματα με τον προσφορότερο τρόπο ( μέσω διερμηνέα, προξενικής αρχής κ.λ.π.). Επίσης, οι αστυνομικές αρχές υποχρεούνται να έχουν αναρτημένους στους χώρους κράτησης πίνακες με τα δικαιώματα των κρατουμένων. Ιδιαίτερη μέριμνα πρέπει να καταβάλλεται για την πλήρη ενημέρωση των κρατουμένων αλλοδαπών που ζητούν άσυλο (άρθρο 1 παρ. 6 Π.Δ. 61/1999).
γ. Οι κρατούμενοι που κατηγορούνται για οποιοδήποτε αδίκημα τεκμαίρονται αθώοι (άρθρο 6 παρ. 2 Ε.Σ.Δ.Α.) και τα δικονομικά τους δικαιώματα διασφαλίζονται απόλυτα από τις υφιστάμενες διατάξεις (άρθρο 14 Δ.Σ.Α.Π.Δ., άρθρο 6 παρ.3 Ε.Σ.Δ.Α., άρθρα 96 κ.ε. του Κ.Π.Δ.). Προκειμένου περί αλλοδαπών κρατουμένων που δεν γνωρίζουν επαρκώς την ελληνική γλώσσα, ιδιαίτερη σημασία για την αποτελεσματική άσκηση του δικαιώματος της ενημέρωσης, την εξασφάλιση της γνώσης της κατηγορίας που τους αποδίδεται και την κατανόηση της διαδικασίας, έχει το δικαίωμα παράστασης διερμηνέα (άρθρο 6 παρ. 3 Ε.Σ.Δ.Α., άρθρο 233 Κ.Π.Δ.). Επίσης, η συνδρομή των προξενικών αρχών της χώρας τους συντελεί στην πληρέστερη άσκηση των δικαιωμάτων τους, καθόσον αμβλύνονται οι λόγω άγνοιας ή δυσπιστίας επιφυλάξεις τους για τις δικονομικές διαδικασίες.
δ. Η επικοινωνία των προσώπων που κρατούνται στις αστυνομικές υπηρεσίες με συγγενείς ή άλλα πρόσωπα της επιλογής τους περιλαμβάνει τόσο την τηλεφωνική όσο και την προσωπική επικοινωνία. Η αστυνομία οφείλει να διευκολύνει την τηλεφωνική επικοινωνία του κρατουμένου, προκειμένου να ενημερώσει, εφόσον το επιθυμεί, τους οικείους του για τον τόπο και την αιτία κράτησής του. Επίσης, υποχρεούται να επιτρέπει την επίσκεψη του κρατουμένου, με βάση πρόγραμμα που καθορίζει το ωράριο, το χώρο και τα πρόσωπα που επιτρέπεται να τον επισκεφθούν (άρθρο 67 παρ. 4 περ. ιβ΄ Π.Δ. 141/1991). Τονίζεται ότι το δικαίωμα επικοινωνίας περιλαμβάνει, προκειμένου περί αλλοδαπού κρατουμένου, την υποχρέωση ενημέρωσης της προξενικών αρχών της χώρας του, τη διευκόλυνση της τηλεφωνικής επικοινωνίας του ιδίου με αυτή και την υποχρέωση της αστυνομικής αρχής να επιτρέπει τις επισκέψεις των προξενικών λειτουργών στον κρατούμενο, εφόσον βέβαια ο κρατούμενος δεν αντιτίθεται σε αυτό (άρθρο 36 Διεθνούς Σύμβασης για τις προξενικές σχέσεις, που κυρώθηκε με το Ν. 90/1975). Η αστυνομία, επίσης, υποχρεούται, σύμφωνα με τις υφιστάμενες διατάξεις, να επιτρέπει την ελεύθερη επικοινωνία των κρατουμένων με διεθνείς επιτροπές, όπως η Επιτροπή Πρόληψης Βασανιστηρίων (άρθρα 2 και 8 Σύμβασης για την πρόληψη των βασανιστηρίων, που κυρώθηκε με το Ν.1949/1991),οι εκπρόσωποι της Ύπατης Αρμοστείας του Ο.Η.Ε για τους Πρόσφυγες και τα εξουσιοδοτημένα από αυτή πρόσωπα (ΕΕC 274/19-9-1996 ψήφισμα Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Ένωσης). Σε ότι αφορά τις επισκέψεις εκπροσώπων συλλογικών φορέων που δραστηριοποιούνται σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνθηκών κράτησης και ηθικής και νομικής συμπαράστασης στους κρατούμενους (όπως η εκκλησία, μη κυβερνητικές οργανώσεις, δικηγορικοί και ιατρικοί σύλλογοι), οι αστυνομικές αρχές οφείλουν να τις ανακοινώνουν στους κρατούμενους και μόνο με τη συγκατάθεσή τους να επιτρέπουν αυτές, ενόψει και της τήρησης των διατάξεων για την προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (Ν. 2472/1997).
ε. Το δικαίωμα επικοινωνίας των προσώπων που κρατούνται στις αστυνομικές υπηρεσίες ως κατηγορούμενοι για διάπραξη αδικήματος, με δικηγόρο κατοχυρώνεται απόλυτα από τις διατάξεις του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας (άρθρα 96 κ.ε. Κ.Π.Δ.). Η αστυνομία υποχρεούται να λαμβάνει όλα τα κατά περίπτωση μέτρα που διευκολύνουν την άσκηση του ως άνω δικαιώματος. Στην κατεύθυνση αυτή πρέπει να διασφαλίζει τόσο την τηλεφωνική όσο και την προσωπική επικοινωνία του κρατούμενου με τον δικηγόρο του. Ειδικότερα, ο κρατούμενος δικαιούται να ενημερώσει τηλεφωνικά το δικηγόρο του για την τόπο και την αιτία της κράτησής του και εφόσον δεν έχει, διευκολύνεται να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με το δικηγορικό σύλλογο της περιοχής, προκειμένου να προσλάβει δικηγόρο της επιλογής του. Επίσης, η ελεύθερη πρόσβαση του δικηγόρου και η νομική συνδρομή του στον κρατούμενο διασφαλίζεται σε κάθε περίπτωση, είτε κρατείται στα πλαίσιο ποινικών είτε διοικητικών διαδικασιών, με βάση τις διατάξεις του άρθρου 6 της Ε.Σ.Δ.Α. Η πρόσβαση του δικηγόρου στον κρατούμενο, η οποία σημειωτέον δεν υπόκειται στους χρονικούς περιορισμούς που επιβάλλονται στις επισκέψεις άλλων προσώπων, είναι ακώλυτη και δεν προϋποθέτει την προηγούμενη επίδειξη πληρεξουσίου ή εξουσιοδότησης του εντολέα του στην αστυνομική αρχή. Από τη διάταξη του άρθρου 45 του Κώδικα Δικηγόρων (Ν.Δ. 3026/1954) προβλέπεται ότι η είσοδος στις δημόσιες υπηρεσίες είναι ελεύθερη και επιτρέπεται στους δικηγόρους με την απλή επίδειξη της ταυτότητάς τους. Η πληρεξουσιότητα του δικηγόρου τεκμαίρεται, με εξαίρεση τις περιπτώσεις που ο τύπος της απαιτείται από ρητή διάταξη νόμου (άρθρο 217 Αστικού Κώδικα). Εξάλλου, η πληρεξουσιότητα δεν συνάδει με το άρθρο 6 της Ε.Σ.Δ.Α. αλλά και πρακτικά δεν μπορεί να έχει εφαρμογή αφού ο ενδιαφερόμενος κρατείται. Στις περισσότερες περιπτώσεις ο δικηγόρος επικοινωνεί με τον κρατούμενο ύστερα από εντολή των οικείων του, οπότε αρκεί η προφορική δήλωση του κρατουμένου τη στιγμή της επικοινωνίας, προκειμένου να τον εκπροσωπήσει και να του παρέχει τη νομική του συνδρομή. Πάντως, στις περιπτώσεις κυρίως αλλοδαπών κρατουμένων στο πλαίσιο διοικητικών διαδικασιών, όπου επιχειρείται η παροχή νομικής συνδρομής ύστερα από εντολή προσώπων πέραν του συγγενικού τους κύκλου ή των διπλωματικών αρχών της χώρας τους, καθώς και από εκπροσώπους συλλογικών φορέων (μη κυβερνητικών οργανώσεων, δικηγορικών συλλόγων κ.λ.π.), η αστυνομία οφείλει να επιτρέπει την πρόσβαση του δικηγόρου μόνο στον συγκεκριμένο κρατούμενο για τον οποίο έχει την εντολή, αφού βεβαιωθούν προς τούτο, γεγονός που τεκμαίρεται και από την από μέρους του δικηγόρου γνώση των στοιχείων ταυτότητας (ονοματεπώνυμο) του κρατουμένου που προσέρχεται να συνδράμει.
στ. Σε κάθε περίπτωση, όπως έχει επισημανθεί και από τον Συνήγορο του Πολίτη "Η de facto δυσπιστία έναντι του προσερχόμενου δικηγόρου, όχι μόνον αντιβαίνει στην, καταρχήν, τεκμαιρόμενη ύπαρξη εξουσιοδότησης για την επιχείρηση πράξεων ενώπιον Αρχών και Δικαστηρίων, αλλά καταλήγει να προσβάλλει την ίδια την επαγγελματική αξιοπρέπεια των δικηγόρων, θέτοντας υπό αμφισβήτηση την απορρέουσα, από την ίδια τη φύση του δικηγορικού λειτουργήματος επιδίωξη διασφάλισης των νομίμων συμφερόντων των εντολέων τους". Η συμβολή των δικηγόρων, ιδιαίτερα σε περιπτώσεις όπως η υποβολή αιτημάτων ασύλου, δύναται να χαρακτηριστεί επιβοηθητική των αστυνομικών αρχών όσον αφορά τη διεκπεραίωση των διαδικασιών που αφορούν τους κρατούμενους και σύμφωνη με τις αρχές του δικαίου. "Η απλώς πιθανολογούμενη καταχρηστική άσκηση δικαιωμάτων εκ μέρους των κρατουμένων-όπως επισημαίνεται από τον Συνήγορο του Πολίτη- είναι πολύ επισφαλής δικαιολογητικός λόγος για ένα κράτος δικαίου, ειδικά όταν οι σχετικές διατάξεις του Σωφρονιστικού Κώδικα κατοχυρώνουν την ελεύθερη επικοινωνία και πρόσβαση σε συνήγορο (αρθ. 51 παρ. 1, 53 παρ. 2 Ν. 2776/1999)".
ζ. Η προστασία της υγείας του κρατουμένου αποτελεί βασική υποχρέωση της αστυνομικής αρχής. Η ιατρική περίθαλψη παρέχεται από τον γιατρό που εκτελεί την υγειονομική υπηρεσία της αστυνομίας, και σε περίπτωση κωλύματος ή έλλειψης, από άλλο γιατρό, ενώ ο κρατούμενος δικαιούται κατά την εξέτασή του από τον υπηρεσιακό γιατρό να ζητήσει όπως εξετασθεί και από γιατρό της επιλογής του. Στις περιπτώσεις ασθένειας, σοβαρού ατυχήματος ή εισαγωγής του κρατουμένου σε οποιοδήποτε θεραπευτικό ίδρυμα, η αστυνομική αρχή υποχρεούται να ειδοποιήσει αμέσως τους συγγενείς του και αν δεν υπάρχουν συγγενείς όποιο πρόσωπο υποδείξει ο κρατούμενος. Τέλος, ιδιαίτερη ιατρική φροντίδα παρέχεται στους τοξικομανείς κρατούμενους για τους οποίους δημιουργείται κίνδυνος ζωής από το στερητικό σύνδρομο (άρθρα 60 παρ. 3 περ. η΄, ια΄ και 67 παρ. 4 περ. κβ΄ Π.Δ. 141/1991).
4. Υπενθυμίζεται ότι με στόχο τη μόνιμη και αποτελεσματική προστασία των δικαιωμάτων των κρατουμένων έχουν θεσπιστεί ποινικές διατάξεις που προβλέπουν αυστηρότατες ποινές για τον κολασμό των σχετικών παραβάσεων, όπως οι διατάξεις των άρθρων 137Α, 137Β, 137Γ και 137Δ του Ποινικού Κώδικα (που προστέθηκαν με το Ν. 1500/1984) με τις οποίες χαρακτηρίζονται και τιμωρούνται ως κακουργήματα πράξεις βίας ή προσβολής της ανθρώπινης αξιοπρέπειας των κρατουμένων, καθώς και οι διατάξεις των άρθρων 239, 325 και 326 του Ποινικού Κώδικα με τις οποίες τιμωρούνται οι περιπτώσεις κατάχρησης εξουσίας και παράνομης κατακράτησης. Επίσης, ανεξάρτητα από τον ποινικό έλεγχο, το πειθαρχικό δίκαιο της Ελληνικής Αστυνομίας επισύρει την ποινή της απόταξης στο αστυνομικό προσωπικό για ενέργειες ή συμπεριφορές που συνιστούν βαριά προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (άρθρο 9 Π.Δ. 22/1996). Η διαταγή του προϊσταμένου ή δημόσιας αρχής ή η κατάσταση ανάγκης δεν μπορεί να προβληθεί ως δικαιολογία για βασανιστήρια, ούτε είναι αποδεκτές άλλες πράξεις σκληρής, απάνθρωπης ή ταπεινωτικής μεταχείρισης ή τιμωρίας που υποκινούνται ή διαπράττονται με τη συναίνεση ή ανοχή δημοσίου οργάνου (άρθρα 2 παρ. 3 και 16 παρ. 1 Σύμβασης κατά των βασανιστηρίων, που κυρώθηκε με το Ν. 1782/1988, άρθρο137Δ Ποινικού Κώδικα).
Αρχικά δημιουργήθηκε από empyrium
Κυριακή, 10 Φεβρουάριος 2008
Τον έβγαλαν λάδι...
.
ΑΘΩΟΣ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ-ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ, ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΤΣΙΝΤΖΑΣ.
ΜΕΤΕΤΡΕΨΑΝ ΤΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΣΕ ΠΡΟΣΒΟΛΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΑΣ.
Για ακομη μια φορα οι δικαστικες αρχες της Ελλαδας,νομιμοποιουν τις παρανομιες του κρατους, αλλα και των ανθρωπων που το εκπροσωπουν. Ετσι λοιπον η υποθεση για τους βασανισμους αλλοδαπων, στο Αστυνομικο Τμημα της Ομονοιας, η οποια βγηκε στη δημοσιοτητα μεσα απο blogs τον Ιουνιο του 2007, περναει πλεον στο αρχειο των συνειδησεων, καθως ο αστυνομικος Τσιντζας Νικολαος, κρινεται αθωος, αφου η ποινη του μετατρεπεται απο βασανισμο... σε προσβολη της προσωπικοτητας.
Μπραβο στην Ελληνικη Δικαιοσυνη και στο Ελληνικο Κρατος, που για ακομη μια φορα επιβραβευει τον ρατσισμο και επικροτει την καταχρηση εξουσιας, καταπατωντας ετσι καθε εννοια ανθρωπινων δικαιωματων και αξιοπρεπειας...
Απολαυστε για ακομη μια φορα το παρακατω video της ντροπης... http://www.youtube.com/watch?v=gCc7xc8hxDQ&eurl
ΠΡΕΖΑ TV
# posted by press.gr@hotmail.com @ Κυριακή, Φεβρουάριος 10, 2008 0 comments
:confused: :confused: :confused:
5. Η άσκηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων δεν θίγεται από τις προβλεπόμενες νόμιμες υπηρεσιακές ενέργειες που αποβλέπουν στην προστασία του υπηρεσιακού και του ευρύτερου δημόσιου και κοινωνικού συμφέροντος. Η εφαρμογή των διατάξεων του Σωφρονιστικού Κώδικα (Ν. 2776/1999) και του Π.Δ. 141/1991 "Αρμοδιότητες οργάνων και υπηρεσιακές ενέργειες προσωπικού του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης" παρέχουν επαρκείς εγγυήσεις στον τομέα αυτό. Ειδικότερα, οι κρατούμενοι, κατά την προσαγωγή τους στις αστυνομικές υπηρεσίες, υποβάλλονται σε έρευνα σωματική και των προσωπικών τους ειδών, η οποία διεξάγεται σε ιδιαίτερο χώρο και κατά τρόπο που δεν θίγει την αξιοπρέπειά τους, και τους αφαιρούνται χρήματα, τιμαλφή και οποιαδήποτε άλλα αντικείμενα που η κατοχή τους μέσα στα κρατητήρια απαγορεύεται, όπως αιχμηρά όργανα, κινητά τηλέφωνα και γενικά αντικείμενα με τα οποία μπορεί να προκληθούν αδικήματα, αυτοτραυματισμός ή κίνδυνος ζωής των κρατουμένων. Επίσης, λαμβάνονται όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την πρόληψη απόδρασης των κρατουμένων, κυρίως κατά την έξοδό τους από τα κρατητήρια και την παραμονή τους στους χώρους εξέτασης, τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και επισκέψεων. Προς τούτο οι χώροι κράτησης και διαμονής των κρατουμένων πρέπει να επιτηρούνται με σχολαστικότητα (άρθρα 23 και 53 παρ. 1 Ν. 2776/1999 και άρθρα 60 παρ. 2 και 3, 66 και 67 Π.Δ. 141/1991). Ιδιαίτερα μέτρα για την πρόληψη των αποδράσεων και άλλων αδικημάτων επιβάλλεται να λαμβάνονται κατά τις μεταγωγές των κρατουμένων, οι οποίες πρέπει να γίνονται κατά τρόπο που να εξασφαλίζει την ομαλή μετακίνησή τους και συγχρόνως να μη θίγει την αξιοπρέπειά τους (άρθρο 144 κ.ε. Π.Δ. 141/1991). Τέλος, ανάλογα με τις υφιστάμενες συνθήκες και εφόσον ο αριθμός των κρατητηρίων το επιτρέπει, λαμβάνουν όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα για την αποφυγή του συγχρωτισμού των κρατουμένων, ενώ οι γυναίκες και οι ανήλικοι κρατούνται σε ιδιαίτερα κρατητήρια (άρθρο 67 παρ. 4 περ. κε΄ Π.Δ.141/1991). Σε κάθε περίπτωση επιβάλλεται η ισότητα στη μεταχείριση μεταξύ των κρατουμένων και κάθε δυσμενής διακριτική μεταχείρισή τους απαγορεύεται (άρθρο 3 Ν. 2776/1999).
6. Από τα παραπάνω συνάγεται ότι το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο διασφαλίζει επαρκώς τα δικαιώματα των κρατουμένων και μάλιστα με διατάξεις αυξημένης τυπικής ισχύος, σύμφωνα με το άρθρο 28 παρ. 1 του Συντάγματος (διεθνείς συμβάσεις). Οι αστυνομικοί έχουν υποχρέωση απαρέγκλιτης τήρησης των ως άνω διατάξεων και η μεταχείριση των κρατουμένων, στο σύντομο χρονικό διάστημα που βρίσκονται στις αστυνομικές υπηρεσίες, αποτελεί μια πρόκληση επιβεβαιωτική της σύννομης συμπεριφοράς, του σεβασμού της προσωπικότητας, της προστασίας της αξιοπρέπειας και της διασφάλισης των δικαιωμάτων των κρατουμένων. Οφείλουν μάλιστα, να επιδεικνύουν αυξημένη ευαισθησία στην περίπτωση κράτησης προσώπων που χαρακτηρίζονται ιδιαίτερα ευάλωτα και των οποίων τα δικαιώματα χρήζουν της πλέον ενδεδειγμένης προστασίας. Ως ιδιαίτερα ευάλωτα άτομα μπορούν να θεωρηθούν, καταρχήν, οι ανήλικοι, οι ασθενείς, οι αλκοολικοί, οι τοξικομανείς, οι αναλφάβητοι, οι πολιτικοί πρόσφυγες, οι αιτούντες άσυλο και γενικά οι αλλοδαποί. Με τον απόλυτο σεβασμό των δικαιωμάτων κάθε προσώπου που κρατείται στις αστυνομικές αρχές και την ανθρωπιστική, αμερόληπτη και σύννομη μεταχείρισή του, ο αστυνομικός αναδεικνύει την πληρότητα της επαγγελματικής του κατάρτισης, το ήθος και την προσωπικότητά του, δημιουργεί σχέσεις αξιοπιστίας και αμοιβαίας εμπιστοσύνης με τον πολίτη και επαναβεβαιώνει την εκτίμηση της Πολιτείας, η οποία αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στην καθολική εφαρμογή των μέτρων που αποσκοπούν στην άσκηση των δικαιωμάτων των κρατουμένων στην πράξη και στη διαρκή επίβλεψη της εφαρμογής τους από τις αρμόδιες Υπηρεσίες και το προσωπικό τους. Η πρακτική αυτή συνάδει με το ανθρωπιστικό πνεύμα που πρέπει να διέπει τη λειτουργία της Πολιτείας μας στον ενιαίο χώρο ελευθερίας, ασφάλειας και δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ανταποκρίνεται στις συστάσεις του Επιτρόπου του Συμβουλίου της Ευρώπης για το ανθρώπινα δικαιώματα, στα ψηφίσματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και στις κατευθυντήριες γραμμές της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την καθιέρωση του πράσινου βιβλίου για τις δικονομικές εγγυήσεις υπέρ υπόπτων και κατηγορουμένων σε ποινικές διαδικασίες σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση.
7. Κατόπιν των ανωτέρω, παρακαλούμε όπως, με μέριμνα των διευθυντών, διοικητών και προϊσταμένων των Υπηρεσιών, επιδιωχθεί η κατάλληλη και επαρκής ενημέρωση του προσωπικού και η απαρέγκλιτη εφαρμογή της παρούσας.
Ο ΑΡΧΗΓΟΣ
ΦΩΤΙΟΣ ΝΑΣΙΑΚΟΣ
ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ