Σύνδεση

View Full Version : Θέλω τη βοήθειά σας....

h4wk
09/02/2008, 22:37
Κατέβηκα σήμερα στην ηλιοφιλ,στη μιχαλακοπούλου για να πάρω το κράνος που μου άρεσε απο τη kbc, μοντελο VR-2 stealth αλλα δε το είχε σε large που ήθελα :cry: οπότε θα ξανακατέβω.... Στο θέμα μας τώρα :D είπα να κοιτάξω και για τζάκετ και είδα κάποια που μου άρεσαν πολύ.Μάρκα spyke και τιμή γύρω στα 188 ευρώ... Αξίζει? Γενικά γύρω σε αυτή τη τιμή τί παίζει στην αγορά απο μάρκες? και ποιές οι διαφορές? οδηγώ hornet 250cc αν παίζει αυτο κάποιο ρόλο....
Tι διαφορές έχουν οι μάρκες; Τι διαφορές έχουν οι τιμές; ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ διαφορές....δε καταλαβαίνω :bawl:
Ευχαριστώ!!!

h4wk
11/02/2008, 11:38
kaneis de kserei na me voithisei?!? :confused:
τα έχω διαβάσει πάντως όλα τα forum για τα τζάκετ που έχει το moto.gr,αλλά θεωρώ πως δέν καλύπτουν τις ερωτήσεις μου... :(

bentouza
11/02/2008, 12:07
Γενικά γύρω σε αυτή τη τιμή τί παίζει στην αγορά απο μάρκες? και ποιές οι διαφορές? οδηγώ hornet 250cc αν παίζει αυτο κάποιο ρόλο....
Tι διαφορές έχουν οι μάρκες; Τι διαφορές έχουν οι τιμές;

Για το τι παιζει σε αυτην την τιμη παρε τα σαιτ με τη σειρα και θα βρεις απειρα πραγματα.Ενδεικτικα κοιτας fc-moto.com , motocard.com.

Οι διαφορα που εχουν τα τζακετ οπως και ολα τα ρουχα εχει να κανει με την εφαρμογη τους πανω σου, την ποιοτητα τους, το φινιρισμα τους.

Πιο σημαντικα εχει να κανει με το εξωτερικο τους υφασμα το οποιο αντεχει σε τριβη και σκιζεται πολυ δυσκολοτερα απτα υφασματα των υπολοιπων ρουχων μας.Το πρωτο ονομα στο χωρο ειναι ενα υφασμα με το κωδικο ονομα cordura, το οποιο εχει και αυτο διαφορες διαβαθμισεις στην αντοχη του και φυσικα στην τιμη του.Τα Cordura τζακετ γενικα θα ειναι ακριβοτερα απτα αλλα.ΟΜΩΣ δεν σημαινει οτι τα cordura ειναι μονοδρομος.Οι εταιρειες εχουν και δικα τους αντιστοιχα υφασματα.

Επισης κοιτας την μεβρανη που κανει τα μπουφαν αδιαβροχα, αντιανεμικα και συγχρονως τους επιτρεπει να αναπνεουν(breathable, εμποδιζει το νερο να μπει επιτρεπει στην εξατμισμενη υγρασια του σωματος να διαφυγει.πολυ σημαντικο!).

Last but not least τα προστατευτικα τους.Προφανως σκληρα εξωτερικο κελυφος και μαλακο εσωτερικο ειναι ο συνδυασμος που δουλευει καλυτερα.Αλλα πιθανα θα βρεις μαλακες προστασιες στα περισσοτερα.

Αρα οι τιμες αλλαζουν λογω των παραπανω διαφορων ή γιατι πληρωνεις και το ονομα της εταιρειας(π.χ. dianese).

Η εκθεση που εγραψα ειναι μια περιληψη.Κατσε διαβασε και ψαξου μονο ετσι θα βγαλεις ακρη.Ξεκινα με ψαξιμο εδω μεσα και μετα στα σαιτ των εταιρειων και τελος ξεκινα να κοιτας απο κοντα τα μπουφαν που σου γυαλιζουν.
Πολυ πιθανα να ανακαλυψεις οτι το πρωτο τζακετ που θα αγορασεις δεν θα ειναι μετα απο κανα χρονο ακριβως αυτο που χρεαζεσαι αλλα οταν μπενουμε σε χωραφια που δεν ξερουμε οι πρωτες μας αποφασεις προφανως και δεν θα ειναι οι πιο επιτυχημενες.

Da.Vintage
11/02/2008, 12:08
Aν ψάξεις καλά στις θεματολογίες...θα βρείς πολύ πράμα...απλά η ερώτησή σου παρα είναι γενική...
πάντως 190 ευρά είναι καλη τιμή για μπουφάν και καλή μάρκα....:winka:

h4wk
11/02/2008, 12:26
Ευχααριστώ!!! :a46: θα κοιτάξω και στα σαιτ που μου είπες...απλά δε θέλω να με πιάσουν κότσο...:wave2:

hercul
11/02/2008, 13:27
Είναι ένα μπουφανάκι που το χω βάλει και γω στο μάτι,πρέπει να είναι καινούριο μοντέλο της Spidi και κάνει κοντά 200 ευρά!! Δες το από κοντά και αν σαρέσει...
Σαν μάρκα πάντως νομίζω ότι είναι αρκετά καλή!

Αν υπάρχει και κάποιος που το έχει αυτό το μπουφάν ας μας πει εντυπώσεις!

http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=clothing_product.xml&id=754

MikeG
11/02/2008, 13:44
Για δες εδώ. (http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=27873) :wave2:

h4wk
11/02/2008, 14:07
αν ήταν να το πάω σε μαρκες...η bering ειναι καλύτερη απο clover,spyke ή spidi?
και γιατί? καλύτερη cordura? καλύτερη επένδυση? καλύτερη αδιαβροχοποίηση? :confused:

h4wk
11/02/2008, 15:15
μήπως ξέρει κανείς το everton της bering? ...μου φαίνεται αρκετά καλή επιλογή
http://www.xikis.gr/html/index.aspx?pagenum=4&categoryID=4&subcategoryID=411&ManufactureID=0&description=&specialID=0&Content=