PDA

View Full Version : ΕΙΔΟΣ ΒΕΝΖΙΝΑΣ

elmos
10/02/2008, 12:17
Καλημερα
επειδη δεν ειδα κατι σχετικο ερωτω
τι ειδους βενζινα βαζετε
95 η 100 οκτανια
εχω το 650 κ7. εβαλα και τις δυο και δεν ειδα σχεδον καμια διαφορα τουλαχιστον καυγαλεα
γνωμες παρακαλω

lamoun
10/02/2008, 12:20
Και μάλλον δε θα δείς. Εκτός και άν παίζει θέμα νοθείας :winka:

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=14837

elmos
10/02/2008, 12:30
η απορια μου ειναι απλη
βαζω 95 αμολυβδη και βγαζω σε πορεια περιπου 350-360 χιλ.
βαζοντας 100/αρα και με το ιδιο στυλ οδηγησης δεν πρεπει λογικα αφου χρειαζεται λιγοτερο
ανοιγμα του γκαζιου ( πιο δυνατη βενζινα ) να βγαζω εστω λιγα περισοτερα χιλ.

lamoun
10/02/2008, 12:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από SF
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΟΚΤΑΝΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΩΣ ΜΙΑ ΣΥΜΒΑΤΙΚΗ ΚΛΙΜΑΚΑ ΜΕΤΡΗΣΗΣ ΑΝΤΟΧΗΣ ΕΝΟΣ ΚΑΥΣΙΜΟΥ ΣΤΟ "ΧΤΥΠΗΜΑ". Ή αλλιώς, της αντοχής στην άκαιρη-πρόωρη ανάφλεξη (knocking, πυράκια, χτύπημα).

Δε πρόκειται για δύναμη της βενζίνης, αν και έτσι μας λέει η πολυαγαπημένη τηλεόραση με τους πολυαγαπημένους διαφημιστές της...

Αυτό που ίσως συμβαίνει είναι η 100άρα να είναι λιγότερο νοθευμένη από την "απλή". Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δείς αύξηση / ελάττωση της κατανάλωσης.

AFTER
10/02/2008, 12:58
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Δε πρόκειται για δύναμη της βενζίνης, αν και έτσι μας λέει η πολυαγαπημένη τηλεόραση με τους πολυαγαπημένους διαφημιστές της...

Αυτό που ίσως συμβαίνει είναι η 100άρα να είναι λιγότερο νοθευμένη από την "απλή". Σε αυτή την περίπτωση μπορεί να δείς αύξηση / ελάττωση της κατανάλωσης.

Πες μου καποιον που δεν νοθευει την super αμολυβδη, με απλη

ΠΕ-ΤΑ-ΜΕ-ΝΑ ΛΕΦΤΑ
Αφηστε τους καγκουρες με τα κωλοφτιαγμενα, να βαζουν και να νομιζουν πως κανουν κατι
Και οι βενζιναδες εχουν ψυχη

power hornet
10/02/2008, 13:18
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER

ΠΕ-ΤΑ-ΜΕ-ΝΑ ΛΕΦΤΑ
Αφηστε τους καγκουρες με τα κωλοφτιαγμενα, να βαζουν και να νομιζουν πως κανουν κατι
Και οι βενζιναδες εχουν ψυχη να συμπληρωσω και την αμολυβση την απλη την νοθευουν με υποκαταστατο πετρελαιου η με την κλασικη σουπερ.

Bavarian
10/02/2008, 14:49
Αρχικά δημιουργήθηκε από AFTER

ΠΕ-ΤΑ-ΜΕ-ΝΑ ΛΕΦΤΑ
Και οι βενζιναδες εχουν ψυχη

+750

THEOD
10/02/2008, 16:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από power hornet
να συμπληρωσω και την αμολυβση την απλη την νοθευουν με υποκαταστατο πετρελαιου η με την κλασικη σουπερ.

Σσφώς και νοθεύεται και η απλή αλλά στην 100άρα είναι πολύ πιο εύκολη η νοθεία, μεγάλο το οικονομικό όφελος, και χωρίς τον κίνδυνο να μπορεί ο καταναλωτής να καταλάβει την νοθεία. Προσωπικά αμφιβάλλω αν κυκλοφορεί ανόθευτη (έστω και κατ' ελάχιστο) 100άρα...

power hornet
10/02/2008, 18:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
Σσφώς και νοθεύεται και η απλή αλλά στην 100άρα είναι πολύ πιο εύκολη η νοθεία, μεγάλο το οικονομικό όφελος, και χωρίς τον κίνδυνο να μπορεί ο καταναλωτής να καταλάβει την νοθεία. Προσωπικά αμφιβάλλω αν κυκλοφορεί ανόθευτη (έστω και κατ' ελάχιστο) 100άρα... σωστος,εγω κοιταξε βαζω 100αρα με την λογικη οτι ξερω ειναι νοθευμενη δεν θα ειναι 100αρα θα ειναι αντε λεμε 87 με 85 οκτανια γιατι αμα βαλω απλη που την νοθεουν με αυτα που ειπα θα ειναι 80 οκτανια το πολυ 82.
βεβαια δεν βαζω και συνεχεια 100αρα ειναι πολλα τα λεφτα.αλα απο τι αλη προτιμω να δινω να προφυλαξω την μηχανη μου απο τυχον ζημιες.
ενα παραδειγμα ο αδερφος μου εβαζε απλη βενζινη ποτε ελιν σε μαρκα ποτε bp στο cbr του παιδια τα εκλασε η τρομπα οατν την εβγαλε ο μαστορας ειχε πιασει λασπη!ημαρτον 3 χρονον μηχανη και απο τις κολοβενζινες τα εκλασε οχι οτι αμα εβαζε 100αρα δεν μπορουσε να την πατησει αλα ειναι λιγοτερο να την πατησεις.

elmos
10/02/2008, 19:19
γιατι οι εταιρεις δινουν bonous (ποντους - δωρεα πλυσιμο - δωρακια και εγω δεν ξερω τι αλλο)
οταν βαζουμε 100/αρα
μονο γιατι ειναι πιο ακριβη και εχουν παραπανω κερδος
παντος με κουβεντα με φιλο βενζινα μου ειπε
μακρια απο πρατηρια τα οποιοα δεν εχουν συχνη ανακυκλωση στην 100/αρα
δεν ξερω τον λογο
παντως και μεταξυ διαφορων εταιριων εχω δει διαφορα οχι τοσο στο τραβηγμα (ανταποκριση γκαζιου ) οσο στα χιλ.που θα διανυσω

costas81
11/02/2008, 11:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun

Και όμως η κατοστάρα είναι περισσότερο νοθευμένη μιας και είναι απλη 95 στην οποία έχουν προστεθεί βελτιωτικά.

lamoun
11/02/2008, 14:03
Η αλήθεια είναι πως δε είχα σκεφτεί, οτι πολύ απλά μπορεί η 100άρα να είναι περισσότερο νοθευμένη. Δυστυχώς τώρα μου φαίνεται λογικό. :sick:

Da.Vintage
11/02/2008, 22:16
H 100άρα είναι μεγάλη κοροιδεία και να την βρείς πάλι δεν αξίζει ειδικά σε τέτοια μηχανάκια....

Εγώ βάζω 95 και μία στα 10 τεπόζιτα ψάχνω πρατήριο που να ανήκει στην ίδια την SHELL και βάζω ένα τεπόζιτο vpower racing για καθαριστικούς λόγους κυρίως...

AFTER
11/02/2008, 22:52
Αρχικά δημιουργήθηκε από Titanas
H 100άρα είναι μεγάλη κοροιδεία και να την βρείς πάλι δεν αξίζει ειδικά σε τέτοια μηχανάκια....

Εγώ βάζω 95 και μία στα 10 τεπόζιτα ψάχνω πρατήριο που να ανήκει στην ίδια την SHELL και βάζω ένα τεπόζιτο vpower racing για καθαριστικούς λόγους κυρίως...

Και παλι, υπαρχουν ειδικα προσθετα που μπορεις να τα βαλεις μονος σου ανα τακτα χιλιομετρα, και βασικα θα ειναι σιγουρο οτι θα κανουν δουλεια

giorgosxristou
13/03/2008, 09:58
την καλημέρα μου σε όλους,επειδή πριν τω vstrom είχα παπάκι 50ri όπου "καταχτυπουσε" πειράκια του έβαλα την racing της shell,μπορώ να πω ότι είδα διαφορα, αισθητή,τω θέμα είναι ότι μην πληρώνεις την racing για απλή και την απλή για νερό,ενημερωτικά επειδή η βενζίνα υπό συνθήκες μεγάλης πίεσης αναφλέγεται έτσι έχουν δημιουργήσει τις 100 res όπου έχουν μεγαλώσει αυτό τον δείκτη,δηλαδή μια κοινή βενζίνα αναφλέγεται πριν τω πιστόνι φτάσει στο άνω νεκρό σημείο όπου αυτό δημιουργεί πρόβλημα ,με την 100ra προφανώς έχουν βελτιώσει αυτό τω πράγμα.(αυτά σας τα λέω όπως μου τα είπανε και εμενα σε σχετικό μάθημα που έχω στην σχολη μου)