View Full Version : ΔΡΟΜΟΙ................
orizontas
15/02/2008, 00:25
Πως τα φερνει η νυχτα ποτέ δεν κατάλαβα .
Μα το ξέρω από το πρωι ότι ηρθε πάλι .
Ηρθε πάλι απροσκλητος να μου πει , να μου δειξη , να με προβληματισει
Και εγώ να τον κοιτώ , να τον ακουω και στο τελος απλά να τον πολεμησω .
Για να διωξω αυτό το κακό .
Μα δεν ξέρω αν είναι κακό . Δεν ξέρω αν είναι εχθρος …
Δεν είναι ομορφος δεν φερνει στολιδια , μόνο λόγια και τοπους μακρινους , δρομους αδειους , λευτερους , αληθηνους λέει ….…
μεροι .. θαλασες γαλαζες , ουρανους γεματους αστρα, και χαμογελα
αληθινά χαμόγελα λεει … .
και όλα αυτά …. Αν του δωσω τα κλειδια του καστρου μου …
αν ανοιξω ξανά την καρδιά μου να πάρει αερα , όχι να του την δωσω ..
να ξεμουχλιασει μονο, να την λευτερωσω , να ανπνευση να οξυγωνοθει ,λέει αυτός….
Και όμως εγώ θα τον πολεμησω ξανά και ας μην ξέρω .
Και ας μην μαθω .
έτσι απλά επειδή μου το μαθατε εσείς , μικρα ανθρωπακια αυτουυ του
κοσμου … Έτσι επειδή ίσως είναι δικος σας εχθρος …
Επειδή δουλεια σας είναι να σκλαβωνεται ψυχες ….καρδιες …
ανθρώπους ….
Να φτιαχνετε κοσμους …Με ψευτικους νόμους …. Με ψεύτικα χαμόγελα …. Με κρυες καρδιες
Με τις μαύρες σας ψυχες …
Και ναι θα πολεμησω πάλι ξανά τον ΔΡΟΜΟ αυτό ν που κοιτω ,τον δρομο αυτόν που με κοιτά και θε να με ταξιδεψει …
Τουτο το βράδυ …θα πολεμησω ξανά για τις μαύρες ψυχες σας .
Για εσάς ……για την αγνοια μου …..για την υσηχια μου ….
Μα αν βρω την δύναμη ποτέ και κάνω το πρώτο βημα ….
Τότε Να φοβαστε περισσότερο εσείς …Και ας φοβαμε εγώ πρωτος μην χαθω μην πεθανω φευγοντας από το δικο σας κόσμο …
Θα φοβαμαι και εγώ αλλά θα μαθω την αλήθεια και αν πεθανω με το βημα τουτο …. θα είναι για μια ανασα καθαρου αερα ….
Εσείς να ζητε με τον φοβο … όταν κάνω το βημα τουτο μην και ζησω , γιατί δεν θα υπαρχετε για μένα ποια . Και αν κάποιος με ρωτα για εσας , θα λέω πως εισαστε ένα παραμύθι .
Και έτσι θα γίνω η αρχή του τελους για εσάς …
Αυτός ο δρομος .. πάλι με φωναζει . αυτό το πεζοδρομιο πάλι είναι σκοτεινο .
Πολεματα καρδιά μου και κοιμησου .. μα όταν ξυπνυσεις να θυμασαι .......
Εκεί στο βαθος είναι το φως ….και αλλοι ειναι οι οχτροι σου...
120552
orizontas
17/02/2008, 02:38
κρυο τα ματια κλεινουν .
μετα απο ενα εξουθενοτικο ξενυχτι .Οχι τοσο απο την κουραση αλλα απο την τροπη που πηρε η νυχτια . Με διαδρομες στο παρον στο παρελθον στο μελλον .
Στην μοιρασια . ενα ταξιδι με πολλες στασεις στο χρονο στα θελω στους ανθρωπους στα γιατι .
Κρυο τα ματια κλεινουν η φωτια καιει .
Ηρεμια ο μορφεας ειναι διπλα μου τον αισθανομαι . Μου χαριζει τη γαληνη του .
Ο σκυλος ηρεμος σαν να περιμενει κατι . το μονο που ακουγεται ειναι η ανασα του .
και η δικη μου .αμυδραμεν αλλα ακουγετε και αυτη .
Τα ματια ανοιγουν αποτομα . Δεν ξερω μετα απο ποση ωρα . Απο αυτο το πεταγμα που λες δεκα λεπτα ειναι , δεκα δεκατα , μια ωρα ...Απο αυτο το πεταγμα που οταν σου συμβει στο τιμονι εχεις δει και ονειρο ,αλλα ευχαριστεις και την εκτη αισθηση σου που ζεις ακομη .
η φωτια καιει ακομη κοιταζω εξω ... χιονιζει .
το κιτρινο φως απο τις κολωνες ειναι περιεργο . κοιταω καλυτερα και ναι αληθεια χιονιζει ....
Το σχολειο απεναντι ειναι σκοτεινο . ο δρομος ηρεμος κατι σαν να αδειασε ο κοσμος ολος .
Ομορφος δρομος ομορφο τοπιο .
παω ενα μικρο ταξιδι . Πισω πολλα χρονια .Που το σχολειο παλι χιονισμενο . οι δρομοι ασπροι και εμεις παιδια μεσα στην χαρα να μαλωνουμε ποις θα κανει την μγαλητεροι μπαλα .
κρυο περιεργο κρυο .
τα φωτα του δρομου κλεινουν . Κατι αλλαζει στο τοπιο . Ολα ασπρα ολα χαρουμενα .
καμια σχεση με γιορτη καμια σχεση με το τωρα . Αισθανομαι ελαφρητερος . κοιταζω τον καναπε που κοιμομουν. Δεν ειμαι εκει αρα δεν ειναι ονειρο .
κοιταζω ξανα εξω . το τοπιο ιδιο . οπως τοσα χρονια . αλλα διαφορετικο .
περπατω βγαινω εξω με το δερματινο . μπαινω στο προαβλιο .
Κοιταω το σπιτι μου . η ομορφη μονοκατοικια που μεγαλωσα . τα σκαλοπατια που καθομασταν .
ομορφα . περπατω . ...
orizontas
17/02/2008, 02:45
χιονιζει . . .
θα την κανω την τρελα . θα κανω βολτα μεσα στο χιονι . περπατω . οι νυφαδες καιν γαργαλαν και εκνευριζουν τρυφερα το προσοπο μου . Ο θαμνος που εχω για μαλι εχει γινει συρματοπλεγμα απο το κρυο . Μπαινω κατω . βγαινω με το παπι . το παλοιο . το εξαβολτο . το νικελ πιρουνι του παιρνει μια γυαλαδα ...
Ο αδελφος μου το χει τοσα χρονια ποια . κουναει ακομη . Οπως τοτε που πηγαινα με αυτο στα βορεια για δουλεια . και με χιονι . τατοιου στον πυργο της κηφισιας θυμαμε .
16 17 χρονο τοτε . ξεφουσκανα τα λαστιχα . μολις ποιαναντα χιονια εκει στην στροφη πριν το κατ ....με κρανος και γαντια μαλινα .
Ετσι και τωρα . Η νταιζη μου γρια πλεον .. η παπια ... κανει νερα .. μουρμουραει
Σαν ενα σκυλι που δεν ξεχνα το πρωτο χαδι απο ποιον το πηρε Σαν την μανα που δεν ξεχνα και παντα συγχωρει ....
.Σερνετε η καημενη .
Καλος τον .. μου μιλαει .. δεν ντρεπεσε ?? με μαλωνει γιατι με παρατησες ??τι θες τωρα ?
ανοιγω την σελα της και ναι ειναι ακομη εκει κρυμενο το κλειδη ...
υπαρχει ακομη αυτη η μυστικη κριπτη στο κουφαρη της ...
Τι εγινε γρια ?? λεω σαν βρισκο το κλειδη ...
γελαει .. θυμασαι βλεπω μου λεει ....
πως να ξεχασω μερος της ζωης μου ...κοματι δικο μου .. απαντω ..ξερεις ειμαι ακομη ανθρωπος
.... Ξερω απαντα το λεγαμε και τοτε .... Εσυ δεν θα πας μπροστα ... γιατι θα μεινεις ετσι ....
με παρατησες ομως .... μου λεει τραβωντας εγω τις πρωτες μανηβελιες ....
Ηρεμα της λεω αν ησουν μαζι μου θα ειχες πεθανει .
Σε προσεχει ο αδελφος μου .
Με προσεχει λεει ... αλλα δεν ζω ...
παμε λοιπον της λεω ...παμε λεει τωρα που ζεσταθηκα ...
μιλαμε θυμομαστε .
τοτε με την πατεντα που μου ειχες βγαλει ενα ταβ μπριζας απο την μπαταρια
για να εχεις φως στην σκηνη ... το θυμασαι ?
γελαω .. εμ τοτε που σαν και τωρα τρεχαμε κηφισια , μαγουλα , δυονησο , αλεποχωρι ?
αυτα ειναι .. μου λεει εχουμε να θυμομαστε για να ζουμε ...
μου λειψες ... και μενα ....
φορτωμενη τοτε στην σιφνο .... με τρεις μαντραχαλους να αναιβαινουμε στην απολονια απο καμαρες θυμασαι που σας φτυσανε οι γκομενες ?
γελαει . παλι εγω σας εσωσα .
ομορφα λεω εγω αυτη την φορα .
και η σηζητηση με εχει κανει διαφορετικο αναλαφρο ...
σταματαω στο περιπτερο να παρω μια σοκολατα και της λεω περιμενε ...
ο περιπτερας κοιτα:hypnotize βλεποντας με να τις μιλω φευγωντας και να της χαιδευω το κολοφαναρο λεγοντας της ..σφιχτο ειναι ακομη το κολαρακι ....
πηραμε καιμπουφανακι μου λεει ... παλοιο ειναι ... απο κρανος ομως παντα φτηνιαρης ...αφου ξερεις δεν ειμαι γρηγορος .
αγαπω οτι καβαλαω ασχετα αν το σκοτονω μετα ... ε
ξαλου η αγαπη σκοτωνει .. ναι σαν τον ντομ σακατης εμεινε ...
θα γιανει και αυτος ...
γιατι ρε το xlr στην κρητη που του εβαλες λαδι φορτηγου ??
αφου δεν ειχε αλλο . εξαλου δεν ετρεξε ξανα λαδι μετα απο τις ψυκτρες ...
νε αλλα δεν ετρεξε ξανα ουτε αυτο .... εχεις δικιο τις λεω ...
αλλαξα ομως ... σας αγαπησα ολα ...
το ξερω ... δεν ειναι οτι μας αγαπησες ..ειναι οτι μας εζησες
μας χαρισες στιγμες απο την ζωη σου . Ζησαμε την ζωη σου ...
εισαστε η ζωη μου ...και ας μην ημουνα ποτε αληθινος μηχανοβιος ...
και περπαταμε ... γιατι η ταχυτητα που αναπτηση πλεον η νταιζη ειναι απλα περπατημα ...
στροφουλα και να το κολαρακι κανει κονκσες ...
παιχνιδακια ??? και γουρλονω τα ματια ...
εμ με τετοιο καιρο ... δεν με ξεφουσκονεις λιγο κανα λαστιχο??
δεν κανει .. αλλα κολπα τωρα ... τωρα πρεπει να με εμπιστευτεις εσυ της λεω ...
και ετσι και εγινε ...
και πλακες καναμε και μιλησαμε και την σουπα μας φαγαμε ... οπως παλια .... ετσι για να γελασουμε ηταν το πεσιμο και οχι κατα λαθος ...επιτηδες ....
αυτα μου κανεις και σε αγαπω μου λεει ... και εχουμε φτασει ολυμπιακο σταδιο ... εκει που ηταν οι τελευταιες μας βολτες χειμονας του 1993 ....
θυμασαι εδω μεσα της λεω ...
αν θυμαμαι ... μου εδενες τα καλωδια στην σχαρα και εγω τραβαγα ...οι αλλοι τεσερα ατομα να τραβανε παροχες και εσυ μονος με το καρουλι και μενα ... και μας κοροιδευαν κιολασ ...μετα πηρες αυτοκινητο ... ειχα και το χλρ μικρη ... ναι αλλα εμενα γαμαγες ...
:p
γελω και ολες οι εικονες οι δρομοι ειναι σαν τοτε ...
φευγουμε με το χιονι πλεον να εχει γινει πραγματικο εμποδιο και παμε στο αγαπημενο μας σημειο
εκει που οταν ο καιρος εριχνε καρεκλες και τα φορτηγα , τα αυτοκινητα μας κανανε μουσκεμα με τα απονερα τους εμεις γελουσαμε και φωναζαμε οταν τους βρισκαμε πηγμενους στην κινηση ....
κατεχακι ....τι μου θυμιζεις μου λεει ...
.θα τα καταφερεις ?? ρωταω ...
αμφιβαλεις ? μου λεει .....
για παμε να σε δω ..
θα τα καταφερεις ?? με ρωταει εκεινη τωρα ....
γελαω ξανα και πλεον το κορμι μου που καθρεπτιζετε στις πορτες των πολυκατοικιων εχει
παρει παλι την μορφη εκεινου του 16 χρονου παιδιου που κανεις δεν τον κανει παρεα διοτι μιλαει μονο του . διοτι μιλαει στο ποδηλατο του . διοτι κανει παρεα με τα παιδια που δεν τους μιλα κανεις ..διοτι το κοροιδευουν επειδη γελα ....και γελα επειδη τους κοροιδευει ... γιατι ξερει το μελλον τους αλλα δεν ξερει το δικο του .. δεν θελει να ξερει ... θελει να ζησει .. διαφορετικα ...
κατεχακι λοιπον ο εφηβος δεν καταλαβαινει απο κρυο .. τα δακτυλα , τα γονατα κομενα απο το
αγιαζη αλλα η αισθηση της ελευθεριας , του ταξιδιου στο χρονο σε σηνεργασια με το παρον
και η καρδια που ζωντανεψε ξανα .. σκυρτισε ...οπως παλια ... οπος στο ξενυχτι ... οπως ειχε ξεχασει γιατι υπαρχει ...τον κανανε ολα αυτα να καιει το αιμα του . να παγωνει το σωμα αλλα το αιμα να τρεχει σαν τρελο ...δακρυα στα ματια ...
δεν ξερω αν ειναι ντροπη .. δεν ξερω αν ηταν απο το κρυο ... μα ετσι εγινε και χαιρομαι πραγματικα ...
αργα στην ανηφορα οπως παλαια ... με τριτη στην αρχη αλλα δευτερα μετα ...γερασες ..σκεφτομαι για να μην ακουσει .
τι λες ... μου απανταει ..ακους την σκεψει μου ?? παντα σε ακουγα μου λεει .. αλλα σε αφηνω να φωναζεις οταν μιλαμε για να ακους εσυ τι λες ... για να θυμασαι ... για να προβληματιζεσαι ...
μαλλον δακρυ ειναι ..για τα παλια ... για τους φιλους .... για τα ονειρα ... για τους ανθρωπους ...
για μενα ... για σενα ....
στροφη ... περισοτερο αερας κοντρα παει να κοψει αλλα πλεον τον εχουμε πριμα ..
και ομορφα ... το χιονι ακουγετε οταν η μπροστινι ροδα παταει στα απατητα ..η πισο ζαντα αν και στραβια καλα κρατει ..
παιχνιδια πλεον πανω στο στρατοπεδο...
τα ωραια μεροι δεν ξεχνιουνται ...λεει...
μορη που το θυνηθηκες ...γιατι εσυ το ξεχνας ?? ειχατε τρελαθει στην σελα μου .....
ουτε κουνελια να σασταν ...... αναμνησεις μου κανει και με τσιγκλα και κανει το κολπο παλι με το κολαρακι ...με το χιονι ...και το γλυστιμα και η παραλιγο επαφη μας
με κατι καδους που παρατανε εκει μπαζων ηταν η ανταμοιβη της εμπειριας μας του παιχνιδιου μας και της χαρας για αυτη την συναντηση ...ετσι μονο για να συρθουμε ..οχι κατα λαθος ...
για να γελασουμε ....
δεν παραπωνεθηκε κανεις εως οτου φτασαμε σπιτι .. ενα τσακ μεσα στο προαβλιο του σχολειο κανα δυο μαλακιουλες ουρλιαζοντας ... εγω ....εκεινη δεν εχει σημασια ...
και ξανα στην πυλωτη .... το κλειδι στην ιδια θεση ....ενα φιλι στο τιμονι ...
κοιταζω τα χιλιομετρα .... 95764
παλι θα μηδενησεις τις λεω ???
τριτη φορα μου λεει .... σαγαπω ...μουρμουραει ...
χαιρομε της λεω γιατι και εγω ... βουρκοσα ....φευγω
με ενα γυρισμα κεφαλιου ...οπως οταν βγαινεις ραντεβου και κοιτας πισω ... δηθεν και τυχαια ...
και εγω τωρα κρυωνο ακομη γιατι πραγματικα μεγαλωσα αλλα αυτη η βολτα
αυτες οι βολτες ... ειναι που μας κρατουν φωτεινους ....σαν τα αστρα σε ενα σκοτεινο ουρανο ..
δεν εχει σημασια αν ειναι τουμπανο .. ουτε αν ειναι χρεπι ...
αλλα το κοματι της ζωης σου που μοιραστηκε ... τουσ ερωτες τις κακουχιες ....
η νταιζη ειναι ενα μηχανιμα ...ειναι και ενα ζωντανο ον ...οχι το μηχανιμα ...
το παρελθον του ... η ζωη του ..η ζωη μου ...
σε ευχαριστω πολυ ...για ολα αυτα που εχω να θυμαμαι ...
θα τα ξαναπουμε ...μετα απο ενα ξενυχτι ισος ...
μετα απο ενα αλλο ταξιδι στο χρονο ...
:wave2:
blackbusa
17/02/2008, 02:59
Γιωργακι......μαλλον Γιωργαρα......:blush:
:a23: :a23: :a23: :a23: :a23: :a23:
:beer: :beer: :beer:
Όλα όμορφα και ωραία αλλά για το Dominator και τις μπουρμπουλήθρες δε μας είπες.... :D
vangelis 64
17/02/2008, 05:05
Είναι ένα τραγουδάκι που λέει....
"Κανείς δεν φταίει στη ζωή για ό,τι δικάζεται και τραγουδάει την καταδίκη να μοιράζεται"
Γεια σου ρε Γιώργο.....:sun:
{δεν εχει σημασια αν ειναι τουμπανο .. ουτε αν ειναι χρεπι ...
αλλα το κοματι της ζωης σου που μοιραστηκε ... τους ερωτες τις κακουχιες ....
η νταιζη ειναι ενα μηχανημα ...ειναι και ενα ζωντανο ον ...οχι το μηχάνημα ...
το παρελθον του ... η ζωη του ..η ζωη μου ....}
Πολλοί εχουν γράψει χλμ.
Πολλοί εχουν καβαλήσει πολλές μηχανές
το απο πάνω όμως ειναι....
η απάντηση στο "ποιος είναι μηχανόβιος"
για σου ρε γιωργαρε ποιητή
:beer: :beer: :beer: :beer:
gixxerpap
17/02/2008, 11:26
φιλαρακι μου... ... ... ... ... ... αυτα, δε μπορω να γραψω ... σηκωσε το τηλ!
α, και που 'σαι...αει γαμησου, δε θα με κανεις εσυ να κρατησω μηχανη...
Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
α, και που 'σαι...αει γαμησου, δε θα με κανεις εσυ να κρατησω μηχανη...
:bigcry: :rotflmao: :bigcry: :rotflmao: :bigcry:
dodos 900
17/02/2008, 11:47
:) :beer:
κλεισανε ρε....ΧΙΟΝΙΖΕΙ !!!!!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
catmaster
17/02/2008, 16:33
Ωραίος ρε Γιώργη .... σ' ευχαριστώ για το ταξίδεμα ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από catmaster
Ωραίος ρε Γιώργη .... σ' ευχαριστώ για το ταξίδεμα ...
παρακαλω ρε...με το caterpilar σε πηγα αλλα αξιζε τον κοπο !!!
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
staffaki
18/02/2008, 12:43
bravo file mou(etsi se aisthanomai). apla bravo.:a012: :a012: :a012:
:wave2:
ρε ππρ Γιωργο..
α να χαθεις ρε..
τι να σου πω τωρα;
:beer: :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
ρε ππρ Γιωργο..
α να χαθεις ρε..