View Full Version : Προφιλ του Ελληνα μοτοσυκλετιστη
Ταξιδευτής
19/02/2008, 15:24
Σημερα κατεβηκα στο κεντρο για μια δουλεια με τη μηχανη και για ΑΛΛΗ μια φορα μου εκανε τρομερη εντυπωση οτι οι "καγκουρες" δεν καταλαβαινουν ουτε κρυο ουτε χιονια ουτε τιποτα.
Δικαβαλα σκουτερ χωρις καν το στοιχειωδη εξοπλισμο (κρανος) ποσο μαλλον ενα γαντι για την οδηγηση, μηχανες μεγαλου κυβισμου με ξεκρανωτους (αλλα το τσιγαρακι στο στομα, ατςςςςς) και αλλα τετοια χαριτωμενα, ακομα και μετα απο τετοια κακοκαιρια και με πολλους δρομους να θυμιζουν ακομα πιστες παγοδρομιων. :sick:
Αυτο μου θυμισε ενα παλιο μηνυμα του Γιωργου (aka Γιαγια Αρκουδα) περι της ΠΣΜ του 2004 στην Ηγουμενιτσα και πραγματικα θυμαμαι οταν το διαβαζα που με ειχε πιασει μαυρη απελπισια! :sad: :sad:
Εχω προβληματιστει ρε σεις. Τελικα ΠΟΙΟ ειναι το προφιλ του Ελληνα μοτοσυκλετιστη; Ειναι συνειδητοποιημενος αναβατης η ταγμενος καγκουρας;
Δεν διαφωνω οτι οσοι ειμαστε μεσα στα 5-10 φορα του χωρου ειμαστε μεσες ακρες ανθρωποι που αγαπαμε τη μοτοσυκλετα και ειμαστε αρκουντως συνειδητοποιημενοι.
Οι αλλοι ομως;
Γιατι ποσοι ειμαστε τελικα στα φορα; 1000; 2000; 5000; Τι ποσοστο ειμαστε στο συνολο των δικυκλιστων στην Ελλαδα;
Ειλικρινα εγω τουλαχιστον ντρεπομαι να λεω οτι ανηκω στην ιδια ομαδα "ανθρωπων" με ζωα οπως τα παρακατω.... :sad:
Και πριν το περασετε στο ντουκου αυτο το θεμα σκεφτειτε το λιγο... Η ΠΣΜ 2008 δεν αργει... Σαγιοναρα, φανελακι και Burnout στο χιλιαρι διπλα στις παραλιακες ταβερνες, σουζα και εντο αναμεσα σε τουριστες και σκηνες και οι φεροντες εξοπλισμο δακτυλοδεικτουμενοι... :mad:
Και καλα εμεις που ξερουμε να τα αποφυγουμε. Νεοι ομως στο χωρο θα τα δουν και θα παρουν απο αυτα παραδειγματα και αυριο θα πηγαινουν για καγκουριες στις ....πιστες (Μπραλο, Επιδαυρο, Ρωσσο κλπ) η 300αρες στις ..."εθνικες" με τζινακια και αθλητικα και θα θεωρουν οτι ειναι και μαγκες... :(
http://www.motomag.gr/images/stories/MOTO/11_06_2007/pan1_resized_big.jpg
στην ηγουμενιτσα ενας καγκουρας εκανε σουζα οπως ερχοτανε προς το καμπινκ. σταματισε στο ενα μετρο απο τα παιδια που ηταν στην εισοδο και καναν τον ελενχο οι οποιοι οπως τον ειδαν να ερχετε τρομαξαν και νομηζαν οτι θα επεφτε πανω τους και πεταχτηκαν τρομαγμενοι στην ακρη. ενας απο αυτους (ο πετρος) πηγε κοντα του και του ζητησε τον λογο. μαζι με αυτον πηγαν και οι αλλοι της εισοδου. εγινε τσαμπουκας με τον τυπο ο οποιος ηταν με παρεα 5-6 ατομα με μοτο του ιδιου στηλ ( καγκουρες ) και πανω που θα επευταν οι ψιλες, ηρθε ο ανωτερος της μοτοε και ησηχασε τα πραγματα, και οι καγκουρες μπηκαν. οταν ο πετρος του ζητησε τον λογο γιατι τους αφισε αφου σηνεχηζαν να ειναι προκλητηκοι ακομα και οταν εμπεναν μεσα, η απαντηση του υπευθηνου ηταν. ελα μορε παιδια ειναι.???!!! πετρος και επιδη ειναι παιδια πρεπει να μας γαμησουν κιολας? αν χτηπουσε κανεναν και τον σκοτονε ετσι οπως εκανε τι θα γηνοταν? θα πηγενες στην μανα του και θα του ελεγες οτι ηταν παιδια? εγινε βαβουρα και με εμας που ειδαμε την φαση και ο υπευθηνος προσπαθησε να τα μπαλοση οτι και καλα δεν θα το ξανακανανε. αποτελεσμα.... αν θελετε τον εχω σε βιντεο μεθησμενος πιτα να κανει οτι μαλακια μποριτε να φανταστητε μεσα στο καμπινκ ακομα και την νυχτα. οταν το ειπαμε στο υπευθηνο και του ειπαμε αν θελει να δη και το βιντεο το τι κανει, ο υπευθηνος το επεζε μαλακας. στην πανελληνια στην θασο ξεχνατε τον τιπο μεσα στο καμπινκ που εκανε σουζες μεσα στης σκινες και ευτιχως τα παιδια της ΛΕ.Φ.ΚΑ που ειχαν της μηχανες τους παρκαρισμενες μποστα στης σκινες και πηρε σβαρνα 11 μηχανες και της ρημαξε? και λεω ευτιχως γιατι αν δεν ηταν μπροστα οι μοτο θα επεφτε πανω στης σκινες. και ο υπευθηνος οταν πηγαν να τον πλακοσουν τα παιδια πηγε να τους βγη και απο πανω. μαλιστα σε ενα φιλο μελος της λεσχης που ειχε βαλει καποια εμποδια την αλλη μερα να μην μπορουν να περνανε καβαλα στης μοτο αλλα επρεπε να της πανε με τα χερια σπροχνοντας πιγε ο υπευθηνος της μοτοε να του ζητηση τον λογο που εβαλε τα εμποδια, λεγοντας του οτι .. πιος νομηζης οτι εισαι και εβαλες εμποδια στον δρομο.... και η απαντηση του οργισμενου φιλου μου ηταν οτι ειναι αυτος που θα γαμιση οποιον περαση απο εκει καβαλα στην μοτο και τον υπευθηνο που του ζητησε τον λογο. και αν τον ενοχλουν τα εμποδια ας τολμουσε να τα βγαλη. μετα απο αυτο το συγκεκριμενο σημβαν ηταν το καλυτερο σιμειο της πανελληνιας. γεμισε ο τοπος απο σκηνες κολιτα η μια στην αλλη για να βρουν λιγη ασφαλεια. σε ολες της περιπτοσεις οι υπευθυνοι της μοτοε δεν καναν τυποτα για να προστατευσουν τον κοσμο απο τους 10 -20 καγκουρες για να μην χασουν τα λευτα. και πολλα παιδια πανε να δουλεψουν αφιλοκερδη για την πανελληνια πιστευοντας οτι θα ειναι καθε φετος και καλυτερη πανελληνια. και καθε προσπαθεια που κανουν τους βρησκη αντημετοπους οσους εχουν οικονομικα συμφεροντα, και οσο φιλοτιμα και να προσπαθουν να χτησουν κατι καλο ερχονται οι αλλοι και το γκρεμιζουν... απο εμενα ενα μεγαλο ευχαριστω στον πετρο και στον καθε πετρο η κωστα η οπως και να λενε τα παιδια που προσπαθουν για μια καλυτερη πανελληνια. αλλα αν δεν φυγουν τα σκουπιδια που εχουν μπη και μας εκπροσοπουν δεν προκητε ποτε να δουμε μια πανελληνια σηγκρεντροση μοτοσηκλετηστων και οχι καγκουρων. πως ονειρευωμε εγω την πανελληνια? οσοι ειχαν ερθη στην μουρτερη (εστω και με της αντιξοες καιρικες συνθηκες που υπηρχαν ) θα καταλαβη. ετσι την ονειρευωμε. μια παρεα τεραστηα με μοτοσηκλετηστες με το καλαμπουρι την παρεα. το βραδυ μαζεμενοι γυρω απο της φωτιες γνωστοι κασι αγνωστοι να πινουν και να γλεντουν ξενιαστοι. ζηταω πολλα??????? γιωργος
Και αν νομιζετε οτι 3 χρονια μετα τα πραγματα αλλαξαν σκεφτειτε το καλυτερα...
http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=40440&perpage=15&pagenumber=4
Να πω κι εγώ την γνώμη μου μια και επιτέλους κατάφερα να ικανοποιήσω την περιέργεια μου μετά από τόσα χρόνια που δεν είχα καταφέρει να πάω να δω πως είναι, έστω και σαν επισκέπτης. Πρίν γράψω ότι γράψω να ξεκαθαρίσω ότι αυτή είναι μόνο η προσωπική μου γνώμη και δεν νομίζω ότι θα υπήρχαν επιχειρήματα για να μου αλλάξει. Κατ’ αρχή σκεφτόμουν να άλλαζα τον τίτλο και από «26η Πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετιστών», έλεγα να την κάνω....«26η Πανκαγκουρολλήνια συγκέντρωση κανγκουρών». Πάντα με την σκέψη στην γνωστή παροιμία.....«κοντά στα ξερά καίγονται και τα χλωρά». Οι προδιαγραφές της βόλτας κατά εκεί ήταν απ’ την αρχή να βρεθώ σαν επισκέπτης μόνο και τίποτε άλλο. Τελικά κατέληξε να βρεθώ εκεί μόνο σαν «περαστικός» από την περιοχή. Φωτογραφίες δεν υπάρχουν παρόλο που η φωτογραφική ήταν έτοιμη και με άδειο χώρο. Κι αυτό γιατί φτάνοντας στην πύλη μετά από διάφορους «κασκαντερικούς» ελιγμούς για να αποφύγουμε τους.... «θαμώνες» του κάμπιγκ την ώρα που μπαινόβγαιναν κάνοντας «σούζες» και «burnout», αδιαφορώντας, η μάλλον καμαρώνοντας μπροστά στους περαστικούς, για το επίτευγμα τους αλλά και για το νέο «Tattoo» τους στο μπράτσο η την πλάτη. Όχι δεν ήταν διάφανο ούτε το μπουφάν ούτε το μπλουζάκι τους, και σίγουρα ούτε το μαγιό. Πάντως φόραγαν σαγιονάρα.
:sad: :sad:
Ωραιοι ειμαστε! :(
Cpt. Haddock
19/02/2008, 15:31
Το ποτήρι ειναι μισοάδειο ή μισογεμάτο
Εγώ επιμένω οτι τα πράγματα στον τομέα της ασφάλειας ειναι πολύ καλύτερα απ' ότι ήταν πριν 10 χρόνια
(να μη μιλήσω για πριν 20 χρόνια)
Όσο για το αν ντρέπεσαι, Νικο, που ανήκεις στην ίδια ομάδα, για ποιο λόγο α) να ντρέπεσαι, β) να θεωρείς οτι ανήκεις σε μια τέτοια ομάδα
:wave2:
Κάνεις ένα βασικό λάθος Νίκο...
Τους αποδίδεις τον όρο του μοτοσικλετιστή :winka: ...
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Τους αποδίδεις τον όρο του μοτοσικλετιστή :winka: ...
+3 !!!
:winka:
Και γω συμφωνώ στο ότι τα πράγματα στον τομέα της ασφάλειας είναι κάπως καλύτερα σήμερα! Περισσότεροι μοτοσικλετιστές τουλάχισον οι κάτοχοι μεγάλων μηχανών άρχισαν να φοράνε ένα μπουφάν και ένα κράνος!
Παρόλαυτα από την προσωπική μου εμπειρία δεν ξέρω αν θα ξαναπήγαινα σε κάποια ΠΣΜ!
Είχα πάει πριν 2 χρόνια στην Ασπροβάλτα και ένα μεγάλο μέρος των μοτοσυκλετιστών εκεί ήταν κάγκουρες! Καμιά 30 άτομα με πιστιάρικα με ένα μαγιό και σαγιονάρες σαν εξοπλισμό να κάνουν σούζες με 200 χιλιόμετρα μπροστά στην είσοδο του κάμπινγκ και να φοβάσαι να βγείς από κει για να πας μια βόλτα για ένα καφέ προς τα έξω! Μέσα στο κάμπινγκ τα πράγματα ήταν κάπως καλύτερα αλλά πάλι υπήρχαν κάνα 2 κάγκουρες που κάναν τις μ@λ@κίες τους!
Σε μία πολύ όμορφη συνάντηση αρκετών συνειδητοποιημένων μοτοσικλετιστών υπήρχαν δυστυχώς πολλοί τέτοιοι κάγκουρες που εμένα προσωπικά με άγχωναν και δεν με άφησαν να απολαύσω όπως θα ήθελα εκείνο το τριήμερο!
vangelis 64
19/02/2008, 15:41
Κάποια πράγματα δυστυχώς δεν αλλάζουνε ποτέ Νίκο.Για τούς περισσότερους από μάς σημασία έχει το περιτύλιγμα,όχι το περιεχόμενο.
Έτσι λοιπόν καβαλάμε το "μωρό" μας ξεκράνωτοι για να δούν όλοι σε ποιόν τυχερό ανήκει το εργαλείο.
Ζούμε,περπατάμε,τρώμε,οδηγούμε με σκοπό μάς προσέξουν.Ευτυχώς κάποιοι από μάς,ξέρουν να χαίρονται τη μοτοσυκλέτα για τον λόγο ακριβώς που την καβαλάνε.
Που θα κάνουν στην άκρη να ξεπιαστούν,να κάνουν ένα τσιγάρο χαζεύοντάς την....που το μυαλό και το κορμί τους γεμίζουν οδήγηση.....που χαμογελούν μέσα από το κράνος στο σινιάλο τού απέναντι...που....χίλια δυο!
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε έτσι και ίσως κάποιοι καταλάβουν κάτι.:wave2:
road spirit
19/02/2008, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από McGyver
Τους αποδίδεις τον όρο του μοτοσικλετιστή :winka: ... κοίταξε να δεις τώρα...
Τα όσα έκανε quote ο Ταξιδευτής ειναι αλήθεια... το καλοκαίρι σε μια κοινή παρέα, ήταν ένα μέλος της μοτοε... ο οποίος πήγαινε χρόνια στην πανελήνια... Μας περιέγραψε ακριβώς τα ίδια. Οπως ακριβώς είναι στο quote παραπανω... και πολλά χειρότερα !! μας έλεγε οτι η τελευταία πανελλήνια ήταν - απο μια άποψη - βελτίωση γιατι οι τραυματισμοί και οι εισαγωγές σε νοσοκομείο της περιοχής ήταν οι λιγότερες απο κάθε άλλη χρονια... και άλλα τραγελαφικα...
στην κουβέντα ακολούθησε προβληματισμός... γιατί η εκδηλωση διοργανόνεται απο την ΜΟΤΟΕ !!
την μοτοσυκλετιστική ομοσπονδία ελλάδος, και βαφτίζεται πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετας (...ή μοτοσυκλετιστών, τεσπα...)...
και οι ίδιοι, μέλη της μοτοε παραδέχονταν οτι αυτά που γίνονται ειναι καφρίλες και καγκουριλίκια...
και στην ερώτηση αν αυτή η "εκδηλωση" ειναι δλδ μια εικόνα και μια αντιπροσώπευση του μοτοσυκλετισμού σημερα στην ελλάδα, ακολο'υθησε σιωπή....
γιατί ως φορέας, υποτίθεται οτι ... εκπροσωπούν κάτι... και αυτό που βγάζουν προς τα έξω είναι απίστευτα ενοχλητικό...
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Κάποια πράγματα δυστυχώς δεν αλλάζουνε ποτέ Νίκο.Για τούς περισσότερους από μάς σημασία έχει το περιτύλιγμα,όχι το περιεχόμενο.
Έτσι λοιπόν καβαλάμε το "μωρό" μας ξεκράνωτοι για να δούν όλοι σε ποιόν τυχερό ανήκει το εργαλείο.
Ζούμε,περπατάμε,τρώμε,οδηγούμε με σκοπό μάς προσέξουν.Ευτυχώς κάποιοι από μάς,ξέρουν να χαίρονται τη μοτοσυκλέτα για τον λόγο ακριβώς που την καβαλάνε.
Που θα κάνουν στην άκρη να ξεπιαστούν,να κάνουν ένα τσιγάρο χαζεύοντάς την....που το μυαλό και το κορμί τους γεμίζουν οδήγηση.....που χαμογελούν μέσα από το κράνος στο σινιάλο τού απέναντι...που....χίλια δυο!
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε έτσι και ίσως κάποιοι καταλάβουν κάτι.:wave2:
+650
Έτσι ακριβώς! :beer:
Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
...
Στην Ελλάδα, ό,τι δηλώσεις είσαι :winka: ...
Καταναλωτες μοτοσυκλετας....
Τοσες ταξινομησεις γινονται καθε χρονο και συνεχως αυξανονται.
Τι περιμενεις να δεις ρε Νικο;
Παντως δεν μπορω να πω, τα τελευταια χρονια νομιζω οτι τα πραγματα εχουν βελτιωθει καπως.
Καταρχας γνωριζω κοσμο σε παρεες που οδηγει μοτοσυκλετα και εχει μπει σε πιστα διαβαζει φορουμ και ενημερωνεται,ξερει τι να ψωνισει και απο που, κτλ.
Ταξιδευτής
19/02/2008, 16:22
κοίταξε να δεις τώρα...
Τα όσα έκανε quote ο Ταξιδευτής ειναι αλήθεια... το καλοκαίρι σε μια κοινή παρέα, ήταν ένα μέλος της μοτοε... ο οποίος πήγαινε χρόνια στην πανελήνια... Μας περιέγραψε ακριβώς τα ίδια. Οπως ακριβώς είναι στο quote παραπανω... και πολλά χειρότερα !! μας έλεγε οτι η τελευταία πανελλήνια ήταν - απο μια άποψη - βελτίωση γιατι οι τραυματισμοί και οι εισαγωγές σε νοσοκομείο της περιοχής ήταν οι λιγότερες απο κάθε άλλη χρονια... και άλλα τραγελαφικα...
στην κουβέντα ακολούθησε προβληματισμός... γιατί η εκδηλωση διοργανόνεται απο την ΜΟΤΟΕ !!
την μοτοσυκλετιστική ομοσπονδία ελλάδος, και βαφτίζεται πανελλήνια συγκέντρωση μοτοσυκλετας (...ή μοτοσυκλετιστών, τεσπα...)...
και οι ίδιοι, μέλη της μοτοε παραδέχονταν οτι αυτά που γίνονται ειναι καφρίλες και καγκουριλίκια...
και στην ερώτηση αν αυτή η "εκδηλωση" ειναι δλδ μια εικόνα και μια αντιπροσώπευση του μοτοσυκλετισμού σημερα στην ελλάδα, ακολο'υθησε σιωπή....
γιατί ως φορέας, υποτίθεται οτι ... εκπροσωπούν κάτι... και αυτό που βγάζουν προς τα έξω είναι απίστευτα ενοχλητικό...
ΑΥΤΟ ακριβως ηθελα να θιξω. Ηλια και Θωμα, θα εγραφα τα παραπανω αλλα με προλαβε ο Γιαννης.
Το θεμα δεν ειναι αν εγω κανω το λαθος να τους ονομαζω μοτοσυκλετιστες η αν ειμαι στο ιδιο γκρουπ με αυτους, αλλα οτι η ΟΡΓΑΝΩΣΗ που καθε χρονο στηνει αυτη την ιστορια ονομαζεται Μοτοσυκλετιστικη Ενωση.
Αν κανετε ενα κοπο -οσοι δεν τα ξερετε- να διαβασετε μερικα μηνυματα-καταγγελιες σχετικα με τις Πανελληνιες, ειλικρινα θα σιχαθειτε τη ζωη σας!
Και οκ, η ΜΟΤΟΕ κανει λαθος να δεχεται καγκουρες στη διοργανωση για οποιοδηποτε λογο.
Το οτι στην Ελλαδα οι συνειδητοποιημενοι αναβατες ειναι 5 και οι αλλοι 95 ειναι καγκουρες του χειριστου ειδους ΔΕΝ το βρισκει κανεις αισχρο; :sad:
Οσες φορες ειχα την τυχη να καβαλησω σε διαδρομες στο εξωτερικο παρεα με ξενους αναβατες, σχεδον ΝΤΡΕΠΟΜΟΥΝ.
Ειλικρινα ενα μερος του μυαλου μου σκεφτοταν μην κανω καμια διηθηση/μανουβρα περιεργη και φανω καγκουρας. Εξω οι ΑΝΑΒΑΤΕΣ ειναι αριστοι σε ολα τους, αλλα δεν προσπαθουν για αυτο. Απλα ετσι εμαθαν και ετσι βλεπουν να ειναι και ολοι οι αλλοι γυρω τους. :sad:
Σιγουρα και εκει υπαρχουν καγκουρες, αλλα ειναι οι 5 στους 95. :sick:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Ταξιδευτής
ειλικρινα θα σιχαθειτε τη ζωη σας!
Ίσα ίσα θα αισθανθώ πολύ καλύτερα :winka: ...
Αυτό που θέλω να πω ρε 'σύ Νίκο, είναι πως ΔΕ με νοιάζει τι κάνουν οι άλλοι και τι "ταμπέλα" μου προσδίδουν...
Όπως δε μ' αγγίζουν βλέματα και σχόλια όταν λέω πως είμαι "μηχανόβιος με χιλιάρα μηχανή"...
Ενα "λάθος" του Νικου ειναι οτι κανει λογο για ενα μονο προφιλ. Νομιζω πως υπαρχουν αρκετες κατηγοριες μοτοσυκλετιστων ακομα και αυτοι που θεωρουν τους εαυτους τους ανενταχτους ή διαφορετικους. Περα απο κανα-δυο αρθρα με χιουμορ που κυκλοφορουν (το ενα ειναι του Πανουτσου) στο Ιντερνετ για τους μηχανοβιους λιγο πολυ ξερουμε ολοι ποιον εννοουμε Καγκουρα, ποιον "παλιο" ή ποιος μυριζει ταξιδι.
Θα πει κανεις -Ρε μαγκα, γιατι να υπαρχουν κατηγοριες; Γιατι πολυ απλα ειναι μια λειτουργια ατομικης και κοινωνικης ψυχολογιας ωστε να κατανοουμε καποια ερεθισματα. Δεν ειναι κατι κακο.
Να ξερετε παντως, (εχω δουλεψει σε εταιριες ερευνας αγορας και καταλαβα καποια πραγματα για αυτο που συζηταμε) οτι οι εταιριες ξερουν πριν απο εμας ποιοι ειμαστε ολοι εμεις που αγοραζουμε μοτοσυκλετα, τις συνηθειες μας, την χρηση που θα τις κανουμε. Ολα αυτα γινονται μεσα απο Focus Groups ή ατομικες συνεντευξεις οπου προσδιοριζουν φυλο, ηλικια, hobby, δουλεια, συνηθειες κλπ
devil's animal
19/02/2008, 22:24
αν σκεφτουμε τον ρυθμο που "αλλαζει" ο μοτοσυκλετισμος στην Ελλαδα,οσον αφορα τα επιπεδα προστασιας σε εξοπλισμο και επιδειξιομανιας τοτε περιπου σε 15 με 20 χρονια θα ειμαστε αυτο που αποκαλουμε τωρα Ευρωπη.
τα εχουμε ξαναπει ολα ειναι θεμα παιδειας. και ισως φταιει και το γεγονος οτι ειμαστε μεσογειακος λαος (αλλα να μου πεις και η Ιταλια τι ειναι??):rolleyes:
αν βλεπει το παιδι τον πατερα του να καβαλαει ξεκρανωτος, το ιδιο θα κανει και αυτο.
αν βλεπει ο εφηβος ολους τους φιλους να κανουν σουζες και παντιλικια μεσα στον κοσμο το ιδιο θα κανει και εκεινος.
αν μεγαλωσουν τα σημερινα παιδια με σωστα προτυπα τοτε θα αναπτυχθει ο σωστος "μοτοσυκλετισμος" στην Ελλαδα.
παρεπιπτοντως τον πατερα μου που καβαλαει 40 χρονια μηχανη, τον επεισα μολις 2 μηνες πριν να παρει σωστο κρανος και αυτο το πηρε μεγαλυτερο μεγεθος (παρολο που και εγω και ο πωλητης του λεγαμε οτι θελει το Μedium και οχι το Large). και τελικα οποτε το φοραει, το φοραει και ξεκουμπωτο:sad:
Ταξιδευτής
19/02/2008, 22:47
Σταυρο, με το χερι στη καρδια πιστευεις ειλικρινα οτι θα φτασουμε στα επιπεδα πολιτισμου και παιδειας των Ευρωπαιων μοτοσυκλετιστων;
Μακαρι να δικαιωθεις αλλα πολυ φοβαμαι οτι η νοοτροπια του Ελληνα δεν θα αλλαξει ποτε... :(
Δεν αλλαξε επι δεκαετιες δεκαετιων... Γιατι να αλλαξει τωρα;
Και αν πειτε οτι οι νεες γενιες θα εχουν εμας ως φωτεινα παραδειγματα, θα σας πω οτι "ναι μεν, αλλα" γιατι εμεις ειμαστε μια χουφτα ανθρωπων μεσα στο γενικοτερο καραμπαχαλο της μπανανιας... :sad:
Και σε οσους ειπανε οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει: ναι, οντως εχουνε αλλαξει και πολυ απο τα "Τσακαλια" του Δαλιανιδη αλλα και παλι... Μια ματια γυρω να ριξετε και θα δειτε οτι ο κλασσικος τριμ@λ@κ@ς Ελληναρας ειναι ανικητος ακομα... :sad:
Το θεμα ομως ειναι: ΓΙΑΤΙ μια ενωση οπως η ΜΟΤΟΕ τους πατροναρει ολους αυτους καθε χρονο;
ΥΓ. Θωμα, δεν εχω κανενα θεμα με τις λεξεις και τις ταμπελες! ;) ΧΑΡΑ μου να λεγομαι μοτοσυκλετιστης, και διπλη χαρα μου να λεγομαι μηχανοβιος....
vangelis 64
19/02/2008, 23:25
Νίκο συμφωνώ και θα σταθώ σε ένα...
Σταυρο, με το χερι στη καρδια πιστευεις ειλικρινα οτι θα φτασουμε στα επιπεδα πολιτισμου και παιδειας των Ευρωπαιων μοτοσυκλετιστων;
Διάβασα το ταξιδιωτικό τού TROOPER στη Σουηδία.Ανάμεσα στα όμορφα τοπία και τον πολιτισμό,που πράγματι υπάρχει εκεί,σ' ένα πράγμα κόλλησα.
Που οι μοτοσυκλετιστές οδηγούν πίσω από τα αυτοκίνητα(χωρίς διηθήσεις)και δεν υπερβαίνουν,στην εθνική,τα 110 ή 120 χλμ. την ώρα.
Και ναι,είναι το σωστό!Δεν θα μπορούσα να το κάνω ρε παιδιά.:( Το να μη μπορώ να πάω ταξίδι με πάνω από 120 μού φαίνεται αδιανόητο.Το να κάτσω πίσω από τα σταματημένα στο φανάρι αυτοκίνητα,απίστευτο.
Δέχομαι πως έχω λάθος,απλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην παραβώ αυτόν τον κανόνα.Μπορώ να πω στον εαυτό μου(για να δικαιολογηθώ)ότι εγώ δεν είμαι σαν τούς βόρειους κρυόκωλους και πως έχω την επίγνωση να θέσω τα δικά μου όρια στο δρόμο,παραβαίνοντας συνειδητά τούς νόμους...
Μπορώ να με δικαιολογήσω παντί τρόπω τέλος πάντων,ξέροντας ότι κάνω λάθος.
Δε μπορώ όμως ρε παιδιά....κάτω από τα 140 στην εθνική-και με γυμνό που είχα-νύσταζα.
Απολίτιστος;Ελληνάρας;Δεκτόν.Για πείτε....
mats8282
20/02/2008, 00:19
Και οπως και να το κανουμε εξαρταται και τις συνθηκες...
Για παραδειγμα στην Σουηδια εχουν το κυκλοφοριακο της Αθηνας?Χωρις διηθησεις ας τα πεταξουμε καλυτερα γιατι τσαμπα κινδυνευουμε...Να τις καβαλαμε μονο εκτος πολης...
Στην Γερμανια γιατι δεν εχουν οριο οι αυτοκινητοδρομοι στην αριστερη??Τα ορια και οι νομοι πρεπει να εχουν και λογο υπαρξης....Στην Α.Ο.,πχ,τα 120 ειναι αστεια ταχυτητα....Στην Κορινθου-Πατρων ειναι μια χαρα...
Τεσπα....Πιστευω οτι υπαρχει μια χρυση τομη....Σεβασμος στους γυρω μας και στον εαυτο μας και στις συνθηκες κινησης ειναι οτι καλυτερο μπορω να κανω εγω προσωπικα...
Θα παω 150-160 στην Αθηνων-Λαμιας στα πιο πολλα κομματια και θα ανοιξω τελικη σε καμμια ατελειωτη ευθεια,θα κανω διηθησεις,θα χωθω στο στροφιλικι αλλα ποτε δεν θα παω στο οριο σε δημοσιο δρομο...Αν οι συνθηκες το επιτρεπουν βεβαια....
devil's animal
20/02/2008, 22:41
Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
Νίκο συμφωνώ και θα σταθώ σε ένα... Διάβασα το ταξιδιωτικό τού TROOPER στη Σουηδία.Ανάμεσα στα όμορφα τοπία και τον πολιτισμό,που πράγματι υπάρχει εκεί,σ' ένα πράγμα κόλλησα.
Που οι μοτοσυκλετιστές οδηγούν πίσω από τα αυτοκίνητα(χωρίς διηθήσεις)και δεν υπερβαίνουν,στην εθνική,τα 110 ή 120 χλμ. την ώρα.
Και ναι,είναι το σωστό!Δεν θα μπορούσα να το κάνω ρε παιδιά.:( Το να μη μπορώ να πάω ταξίδι με πάνω από 120 μού φαίνεται αδιανόητο.Το να κάτσω πίσω από τα σταματημένα στο φανάρι αυτοκίνητα,απίστευτο.
Δέχομαι πως έχω λάθος,απλά δεν υπάρχει περίπτωση να μην παραβώ αυτόν τον κανόνα.Μπορώ να πω στον εαυτό μου(για να δικαιολογηθώ)ότι εγώ δεν είμαι σαν τούς βόρειους κρυόκωλους και πως έχω την επίγνωση να θέσω τα δικά μου όρια στο δρόμο,παραβαίνοντας συνειδητά τούς νόμους...
Μπορώ να με δικαιολογήσω παντί τρόπω τέλος πάντων,ξέροντας ότι κάνω λάθος.
Δε μπορώ όμως ρε παιδιά....κάτω από τα 140 στην εθνική-και με γυμνό που είχα-νύσταζα.
Απολίτιστος;Ελληνάρας;Δεκτόν.Για πείτε....
ρε συ Βαγγελη εχεις δικιο!
και ο Νικος εχει δικιο.Για την υποστηριξη της ΜΟΤΟΕ και για πολλα αλλα.
ΔΕΝ μπορουμε να παμε με λιγα στην εθνικη...
ουτε να μην κανουμε διηθησεις...
αλλα ρε παιδια δεν πιστευω οτι και στην Ευρωπη ειναι τοσο απολυτοι με τα νουμερα και την συμπεριφορα.
δεν πιστευω δλδ οτι καποιος που εχει τα "κτηνη" των 150+ αλογων δεν τα ανοιγει.
και δεν μιλαω μονο για τελικες.
εστω και μεχρι τα 200 να τα πηγαινουν ειναι παρανομοι.
δεν εχει και νοημα τοτε να παρεις αυτες τις μηχανες.
δεν θα τις πουλουσαν καν.
ολοι θα ειχαν αυτες που τηρουν τα ορια με την τελικη τους. δλδ το πολυ πολυ μονοκυλινδρα εξακοσαρια.:hypnotize
αυτο σου προσφερουν η πλειονοτητα των ss. μεγαλες τελικες, εξωπραγματικες επιταχυνσεις και ανοχη στα καγκουριλικια.
δεν αλλαζει αυτο οποιος και αν τις καβαλαει και σε οποια χωρα και αν πουλιουνται.
τεσπα.
προβληματιστηκα με τα ερωτηματα του Νικου αλλα και παλι καποια πραγματα (οπως αυτα που ειπε ο Βαγγελης) μου φαινεται αδιανοητο να αλλαξουν
και με το χερι στην καρδια (Νικο) μαλλον δεν το βλεπω να αλλαζουν.
αλλα στην τελικη δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο αυτο.:sick:
H Πανελληνια φετος θα γινει στην Θασο μαλλον,και καθε χρονο ειναι και καλυτερη. :a08: :a08: Εκτροπα γινονται καθε μερα στους δρομους οι κανγκουρεςς δεν περιμενουν την Πανελληνια για να σκοτωθουν.
Εσεις οι αποπανω σοβαροι "μοτοσυκλετιστες" μην πατε. :cry: Γιατι για να πας απο το καμπινγκ μεχρι το κυλικειο να πιεις καφε χρειαζεσαι ολοσωμη-μποτα-κρανος. :cry: Και ειναι πολυ κοντα θα βαρεθειτε. :cry:
Καλα οι Ducatisti θελουν και σερβις ενδιαμεσα... :rolleyes: :rolleyes:
Παλι καλα που βρεθηκατε μια χουφτα ανθρωπων εσεις να ανοιξετε τα ματια στην μπανανια,ειστε πολυ μπροστα...:cry: :cry: :cry:
:sick: :yuck: :sick: :yuck:
filipp0s
21/02/2008, 07:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
....
Θα σε στεναχωρήσω :rolleyes: άλλα αυτή η "χούφτα ανθρώπων"... εκφράζει ένα μεγάλο κομματι των απόψεων του κόσμου που γράφει σ' αυτό το φόρουμ... και προφανώς εσύ δεν θες να το καταλάβεις... :rolleyes:
Τεσπα δεν θα πω τίποτα άλλο... κάνω quote αυτά που έγραψε πριν ο Γιάννης... και που αναφέρεται και στα λόγια ενός μέλος της μοτοε... ξαναδιάβασε τα, και μετά ξαναδιάβασε κι αυτά που έγραψες πριν :sick:
κοίταξε να δεις τώρα...
H Πανελληνια φετος θα γινει στην Θασο μαλλον,και καθε χρονο ειναι και καλυτερη. :a08: :a08: Εκτροπα γινονται καθε μερα στους δρομους οι κανγκουρεςς δεν περιμενουν την Πανελληνια για να σκοτωθουν.
Εσεις οι αποπανω σοβαροι "μοτοσυκλετιστες" μην πατε. :cry: Γιατι για να πας απο το καμπινγκ μεχρι το κυλικειο να πιεις καφε χρειαζεσαι ολοσωμη-μποτα-κρανος. :cry: Και ειναι πολυ κοντα θα βαρεθειτε. :cry:
Παλι καλα που βρεθηκατε μια χουφτα ανθρωπων εσεις να ανοιξετε τα ματια στην μπανανια,ειστε πολυ μπροστα...:cry: :cry: :cry:
Σε παρακαλώ μη συνεχίσεις σε αυτό το στυλ. Καλύτερα για όλους μας είναι να γίνει μια σοβαρή συζήτηση, με σωστά επιχειρήματα & όχι άλλη μια Διαμάχη .
Παρακαλώ αγνοείστε το μήνυμα αυτό & συνεχίστε τη ροή της κουβέντας.
Αν τα πράγματα ξεφύγουν θα ξυριστεί όλο το thread & δε νομίζω ότι του αρμόζει κάτι τέτοιο.
Σας ευχαριστώ.
Ο τροπος οδηγησης μας αντανακλα τον τροπο ζωης μας,τα βιωματα μας και την παιδεια μας.Αυτος που μου χωνεται μπροστα στην εθνικη ενω δεν εχει χωρο θα θελησει να μου παρει και τη σειρα στο super market.Aυτος που παει ξεκρανωτος θα πεταξει και το τσιγαρακι του απ το παραθυρο του κουτιου του,στο οποιο φυσικα δεν φοραει ζωνη.
Δε λεω οτι δεν κανω καγκουριες.Απλα τις κανω οταν κι αν με παιρνει με γνωμονα παντα το να μην ΠΡΞΕΝΗΣΩ ατυχημα.Δεν πλακωνομαι στα στενα γιατι υπαρχουν και πεζοι.Θα πλακωθω στην αττικη οδο ΑΝ ΜΕ ΠΑΙΡΝΕΙ.Το αν με παιρνει προκυπτει μετα απο 30 χρονια οδηγησης κουτιων,ταξι(να τοχω κανει κι αυτο:rotflmao:) και μηχανων.
Αν σεβομαι το δρομο και τους συνανθρωπους μου σεβομαι και τον εαυτο μου.
Καλημερες,ωρα για δουλεια
:wave2: :wave2: :wave2:
Ταξιδευτής
21/02/2008, 10:10
TΡΕ ειλικρινα σε ευχαριστω που μας εδειξες μια ακομη φορα το τι εχει μεσα στο κεφαλι του ενας καγκουρας. :rolleyes:
Δυστυχως με τα γραφομενα σου προσφερεις ενα ΤΥΠΙΚΟΤΑΤΟ δειγμα των οσων ανεφερα παραπανω. Ελα σε δεκαπεντε χρονια και ξαναδιαβασε το ολο θεμα. ΙΣΩΣ καταλαβεις κατι. :sad:
Αρχικά δημιουργήθηκε από devil's animal
αλλα ρε παιδια δεν πιστευω οτι και στην Ευρωπη ειναι τοσο απολυτοι με τα νουμερα και την συμπεριφορα.
τεσπα.
προβληματιστηκα με τα ερωτηματα του Νικου αλλα και παλι καποια πραγματα (οπως αυτα που ειπε ο Βαγγελης) μου φαινεται αδιανοητο να αλλαξουν
και με το χερι στην καρδια (Νικο) μαλλον δεν το βλεπω να αλλαζουν.
αλλα στην τελικη δεν ξερω αν ειναι καλο ή κακο αυτο.:sick:
Σταυρο, καταρχας αν πας στο εξωτερικο θα εκπλαγεις με τη συμπεριφορα των μοτοσυκλετιστων. ΝΑΙ, υπαρχουν οι κατα τοπους καγκουρες, αλλα οπως ειπα και παραπανω ειναι οι 5 στους 95 "καλους", ενω εδω ειναι το αναποδο.
Σε πληροφορω οτι πχ σε κινηση, ΝΑΙ, καθονται ΠΙΣΩ απο τα σταματημενα αυτοκινητα!
Με το χερι στην καρδια ουτε εγω θα μπορουσα να το κανω, τουλαχιστον οχι μονιμως. Το καλοκαιρι γυρνοντας απο Αυστρια, στα διοδια της Βενετιας στην autostrada ειχε μια ΤΕΡΑΣΤΙΑ ουρα αυτοκινητων που περιμενανε να πληρωσουν. Ημουν παρεα με καποιους γερμανους μοτοσυκλετιστες, οι οποιοι υπομονετικα περιμενανε στην ουρα με το κλασσικο σταματα ξεκινα μεχρι να πληρωσουν.
Για σταματα ξεκινα ομως με ξηρο συμπλεκτη και με την 999 να βγαζει λαβα απο τα φερινγκ επι μισαωρο.... Ηθελα να πηδηξω απο τη μηχανη και να πεσω στην κοντινοτερη λιμνη!
Τελικα αυτο που εκανα ηταν οτι εσβησα τη μηχανη και απλα την τσουλαγα με τα ποδια μεχρι τα διοδια. Ομως ΔΕΝ χωθηκα οπως κανουμε στην Ελλαδα.
Προσεξε εδω κατι: οι ξενοι αναβατες ΔΕΝ ειναι απολυτα κολλημενοι με τα νουμερα οπως λες. Απλα χρησιμοποιουν την ΛΟΓΙΚΗ τους.
Ναι στην εθνικη θα πανε ενα 10-15% πανω απο το οριο ταχυτητας, αλλα θα το κρατανε ΣΤΑΘΕΡΑ εκει!
Καγκουρια ομως δεν ειναι ΜΟΝΟ η ταχυτητα. Ειναι και οι ΧΑΡΟΝΤΙΚΕΣ σφηνες (θυμασαι;; ) και πολλα αλλα.
Μου δινεις την αισθηση οτι ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι επειδη μια μηχανη ειναι ικανη για καγκουριες σου δινει ΑΛΛΟΘΙ για να κανεις τα παραπανω.
Ακομα και το Πηγασακι κανει σουζες, εντο και η τελικη του ξεπερναει τα ορια (εστω και κατα λιγο). Οποτε; Τι σημαινει αυτο; Να βγω τα καλοκαιρια στα χωρια και στις παραλιες και οποιος παρει ο χαρος επειδη το μηχανακι μου μπορει να τα κανει;;; :mad:
Οσο για το οτι ολα αυτα σου φαινονται αδιανοητα να αλλαξουν, δυστυχως το ιδιο φαινεται και σε μενα με ατομα σαν τον φιλο μας τον TRE.
ΑΛΛΑ προσεξε κατι: η αλλαγη ξεκιναει απο ΕΜΑΣ. Κοιτα τον καθρεφτη, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ, ΣΚΕΨΟΥ και κανε τη διαφορα....
Αν το κανουμε αρκετοι, καποτε ΔΕΝ θα ειμαστε η μειοψηφια.... :wave2:
Για καθίστε ρε παιδιά......
Σούζες, burn outs, endo.....
Κάγκουρες......
Πόσοι από εμάς που γράψαμε κι αναθεμματίσαμε δεν κάναμε κάτι απο τα παραπάνω;
Γιατί ένας που κάνει όλα αυτά είναι διαφορετικός από κάποιον που δεν τα κάνει συνέχεια;
Πόσοι έχουν αλλαγμένα τελικά;
Και καβαλήσαμε ένα μηχανάκι και θα αλλάξουμε όλο τον κόσμο της μηχανής;
Και ποιος λέει ότι η συμπεριφορά των Γερμανών, Δανών, κλπ είναι η πρέπουσα;
Και γιατί δεν κοιτάμε ότι ουτε τα στοιχειώδη του ΚΟΚ δεν τηρούμε και αρχίζουμε και χαρακτηρίζουμε κάποιους άλλους.....
Χαλαρώστε.... Η μηχανή ήταν, είναι και θα παραμείνει παιχνίδι (λιγο ακριβό αλλά παιχνίδι). και όταν την καβαλάμε παίζουμε.... όλα τα άλλα είναι περιττά....
Νομίζω....
Cpt. Haddock
21/02/2008, 10:56
Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
[.....]
Νομίζω....
Με εξέπληξες ευχάριστα :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
Με εξέπληξες ευχάριστα :wave2:
Κρατάει το αλκοόλ από χθες :lol: :lol: :lol:
xebarkos
21/02/2008, 12:23
Σούζες, burn outs, endo.....
Κάγκουρες......
Χαλαρώστε.... Η μηχανή ήταν, είναι και θα παραμείνει παιχνίδι (λιγο ακριβό αλλά παιχνίδι). και όταν την καβαλάμε παίζουμε.... όλα τα άλλα είναι περιττά....
Νομίζω....
Πάν μέτρον άριστον.......
Όποιος θέλει να αυτοκτονήσει μπορεί να το κάνει με πολλούς τρόπους και η μοτό είναι μια πάρα πολύ καλή πρόταση.... :D
Πάντως αν δεν είχε και τις καγκουριές η ΠΣΜ δεν θα είχε αυτή την γλύκα!!!
road spirit
21/02/2008, 12:36
.....
Νομίζω....
θα συμφωνήσω
αν η μοτοσικλέτα γίνει αποστειρωμένη ασχολία ελεύθερου χρόνου, ασε καλύτερα...
αλλά...
η τοποθέτηση μου πριν, ήταν σχετικά με τα αίσχη που γίνονται ή που έστω έχουν γίνει στις περισσότερες πανελλήνιες υπο τη σκεπή του επίσημου φορέα που εκπροσωπεί τη μοτοσικλέτα στην ελλάδα... αυτό και μόνο...
Νίκο (sniper), έχεις πάει σε πανελλήνια??
Ταξιδευτής
21/02/2008, 13:21
θα συμφωνήσω
αν η μοτοσικλέτα γίνει αποστειρωμένη ασχολία ελεύθερου χρόνου, ασε καλύτερα...
αλλά...
η τοποθέτηση μου πριν, ήταν σχετικά με τα αίσχη που γίνονται ή που έστω έχουν γίνει στις περισσότερες πανελλήνιες υπο τη σκεπή του επίσημου φορέα που εκπροσωπεί τη μοτοσικλέτα στην ελλάδα... αυτό και μόνο...
Νίκο (sniper), έχεις πάει σε πανελλήνια??
Νικο, χανεις το νοημα στο θεμα φιλε....
Το θεμα ΔΕΝ ειναι η καγκουρια σαν καγκουρια, αλλα η καγκουρια σαν σταση ζωης παντου και παντα.
Γιατι ΝΑΙ θα κανω σουζες και αλματα οταν ειμαι στα 1200 μετρα υψομετρο σε μια τεραστια αλανα στο βουνο, αλλα ΟΧΙ δεν θα κανω σουζες και burnout μεσα στο χωριουδακι που περασα πριν!
Και περιττο να αναφερω περι εξοπλισμου. Αν κανεις τον κοπο να διαβασεις τα αισχη που περιγραφονται στις παλιες Πανελληνιες θα δεις οτι μιλαμε για ορδες ανθρωπων ξεκρανωτων που η μονη τους προστασια ειναι η Μιτσουκο η διχαλη. :mad:
ΥΓ. Ρε ΜΑΕΘΡΑΤ, γιατι πρεπει ΠΑΝΤΑ να εισαι το πνευμα αντιλογιας ρε;;:mad: :a38:
Gandalf dr685sm
21/02/2008, 13:33
εγώ σας έχω και την λύση , μιας και υπάρχει τέτοιος προβληματισμός.
ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...
τηλεφωνάκι στο 100... ναι παρακαλώ;.. είμαι κάτοικος στην τάδε οδό κοντά στο τάδε camping όπου υπάρχει μοτοσυκλετιστική απο όσο γνωρίζω συγκέντρωση. Μας ενοχλούν με τον θόρυβο , περνάνε χωρίς κράνη (σ.σ. αστυνομική σκέψη απο την άλλη πλευρά του ακουστικού = 180€ + 700€) , κάνουν σούζες και επικίνδυνους ελιγμούς (αστ. - σκέψη = 350€) και είναι δεκάδες απο δαύτους (αστ.-σκέψη= 1230€ x 10-20-30 = €€€€€€€€€.... την βγάλαμε την άδεια!).
Ε ρε γλέντια μετά που θα πέφτουν οι καμπάνες σύννεφο... παραγγελία σε μπλοκάκια θα κάνουν οι τροχαίοι εκεί. ΔΕΧΟΜΕΘΑ ΚΑΙ ΠΙΣΤΩΤΙΚΕΣ θα είναι το λογότυπο τους.
Σοβαρά τωρα..
Μαλάκες υπήρξαν , υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντοτε... η "Πανελλήνια" δεν είναι τίποτα άλλο απο μια συγκέντρωση τους πλέον. Οπότε μην χαλιέστε... δώστε τους μια μέρα να κάνουν και αυτοί εκεί οτι έχουν να κάνουν , για να γλυτώνουμε τις υπόλοιπες 365!!!!
Gandalf
road spirit
21/02/2008, 13:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...
τηλεφωνάκι στο 100... ναι παρακαλώ;.. είμαι κάτοικος στην τάδε οδό κοντά στο τάδε camping όπου υπάρχει μοτοσυκλετιστική απο όσο γνωρίζω συγκέντρωση. ....
Gandalf
χαχαχα,
μάγε έχασες!
το ξέρεις οτι τα τελευταία χρόνια, δημοτικοί και τοπικοί παράγοντες, παρακαλούν την ΜΟΤΟΕ να ξαναπάει να κάνει την πανελλήνια στα μερη τους??
με ανοχή της αστυνομίας?
γιατί μεσα σε 2-3 μέρες, αφήνουν τρελλά λεφτά σε δήμους/ κοινότητες που τα έχουν ανάγκη...
το ξέρεις οτι τις μέρες της πανελλήνιας, ουδείς διαμαρτύρεται απο τη περιοχή στην οποία πραγματοποιείται??
:sad:
Cpt. Haddock
21/02/2008, 13:40
Νικο, χανεις το νοημα στο θεμα φιλε....
Εγώ πάλι θα έλεγα οτι το βλέπεις πολύ σοβαρά το ζήτημα, πιο σοβαρά απ' όσο αξίζει.
Να διαχωρίσουμε τα δύο θέματα.
α) Η Πανελλήνια... Οτι λέει κι ο μάγος, μια φορά το χρόνο γίνεται, όσοι μαζεύονται ας κανουν ότι θέλουν. Πάντως μοτοσυκλεττισμός και (ψιλο)καγκουριλικι πάνε μαζί... Σα συναυλία ροκ με μπύρα, οπότε μην τα βλέπουμε όλα by the book, books don't always speak the truth (ωραίο αυτό - τώρα μου 'ρθε :lol: )
β) Το τι γίνεται στο δρόμο. Εκεί ΕΠΙΜΕΝΩ οτι τα πράγματα είναι απειρως καλύτερα απ' ότι παλιότερα. Θες η μόδα, θες η μουρη, θες τα πρόστιμα, γενικότερα οι ακράνωτες κεφαλές στο δρόμο έχουν λιγοστέψει. Αθήνα πάντα γιατι στην επαρχία τα πράγματα είναι ακόμα στην εποχή του Γαρδέλη εν πολλοίς (ακόμα κι εγω όταν είμαι στη Πρέβεζα το "ξεχναω" :blush: το κράνος)
Τεσπα, μην τα βλέπεις τοσο τραγικά και μην αισθάνεσαι άσχημα που κι εσύ αλλα και "αυτοί" καβαλάνε μηχανές... Δεν είμαστε αγέλη, άνθρωποι είμαστε :wave2:
Gandalf dr685sm
21/02/2008, 13:42
e.... εντάξει ρε παιδάκι μου... τότε κάνεις καταγγελία για ναρκωτικά , οτι δήθεν ήρθαν τα πράγματα απο Κρήτη και είναι όλα εκεί. Με τον ντόρο που γίνεται , μέχρι και στο CNN θα τους βγάλουν....χεχεχε... απο σενάρια άλλο τιποτε.
Όπως είπα σοβαρά όμως... υπάρχει το καλύτερο σενάριο της αδιαφορίας για την συγκέντρωση , όπου στο τέλος μόνο κάτι γραφικοί θα πηγάινουν και θα μείνει εκεί ώς έχει και θα αποτελεί την ζωοπανήγυρι της Ελλάδος... σιγά τα ωά... εδώ κάθε 4 χρόνια έχουμε χειρότερα και τα ονομάζουμε και εκλογές.
Πολύ σημασία του δίνετε... άστε τους να κάνουν οτι θέλουν εκεί στην περιοχή και απλά έχετε στην άκρη του νού σας, οτι για 3 μέρες εκεί θα είναι το "Καννιβαλιστάν". Είναι ανάγκη να τους δούμε κιόλας;
Όσο για τα ΜΜΕ , το μόνο σίγουρο είναι οτι δεν χρειάζονται τέτοιες συγκεντρώσεις για να δώσουν την "λάσπη" τους.
Gandalf
Οποτε ακουσεις εσυ για πανελληνια εμφανιζεσαι, κ Αγκουρι. :lol: :wave2:
Πανελλήνια; Όχι δεν εχω πάει..... και γι αυτό δεν εκφέρω γνώμη....
Από αυτά που ακούω (και δεν ειναι κολακευτικά) δεν θα πήγαινα ούτε απέξω....
Δεν κατάλαβα ότι το ερώτημα πήγαινε για τις Πανελλήνιες....
Αν πάλι δεν το θέμα δεν είναι η Πανελλήνιες αλλά γενικότερα η καγκουριά σαν στάση ζωής..... τι να σου πω... κάποιοι μεγάλωσαν έτσι κι άλλοι αλλιώς.....
mikros boudas
21/02/2008, 15:54
προχθες ειδα δυο φιλους μου που ειχα καιρο να δω...honda cbf 250 του πατερα του ενος...και οι δυο ειχανε μηχανακια και μηχανες πιο πριν(ειμαστε 19-20)...κατι κρανη ελεινα παντα...με παγο κατω,δικαβαλο με μπουφαν αλλα χωρις κρανος...ο ενας μαλιστα(συνεπιβατης) κοντευε να σουβλιστει προπερσι σε καγκελοπορτα μετα απο σουζα...μοιαλο δε βαζουν...νομιζουν πως ξερουν να οδηγουν...το ιδιο και στα αυτοκινητα και παντου...ολοι νομιζουν...τελικα πηγαινανε βολτα...ετσι,χωρις σκεψη...
devil's animal
21/02/2008, 18:01
Σταυρο,
Μου δινεις την αισθηση οτι ΝΟΜΙΖΕΙΣ οτι επειδη μια μηχανη ειναι ικανη για καγκουριες σου δινει ΑΛΛΟΘΙ για να κανεις τα παραπανω.
ρε Νικο δεν ειπα οτι σου δινει αλλοθι.Απλα αυτα τα μηχανηματα κατασκευαστηκαν γι'αυτο τον σκοπο κυριως.ειναι ετσι απο το εργοστασιο.και το ξερεις καλα (επειδη εχεις χιλιαρι) οτι μονο με τριτη να πηγαινεις θα εισαι παντου πανω απο τα ορια και ενιοτε θα εχεις αφθονο γκαζι και για σουζες και για σφηνες και για ολα.και γιατι δλδ εσυ πηρες το χιλιαρι? για να το πηγαινεις με 120 ή εστω με 180 στην εθνικη? Δεν νομιζω.
Ακομα και το Πηγασακι κανει σουζες, εντο και η τελικη του ξεπερναει τα ορια (εστω και κατα λιγο). Οποτε; Τι σημαινει αυτο; Να βγω τα καλοκαιρια στα χωρια και στις παραλιες και οποιος παρει ο χαρος επειδη το μηχανακι μου μπορει να τα κανει;;; :mad:
οχι ρε φιλε προς Θεου. Δεν σου ειπε κανεις οτι επειδη μπορει η μηχανη να τα κανει, να πας και να τα κανεις. Αλλα αν κρινεις οτι μπορεις και θελεις γιατι να μην διασκεδασεις? εκει δεν ειναι το νοημα με τα εργαλεια μας? να μας διασκεδαζουν? περα το τοι ειναι ΚΑΙ μεσα μεταφορας εχουν και το ρολο "παιχνιδιου" οπως ειπε ο sniper.
Οσο για το οτι ολα αυτα σου φαινονται αδιανοητα να αλλαξουν, δυστυχως το ιδιο φαινεται και σε μενα με ατομα σαν τον φιλο μας τον TRE.
ΑΛΛΑ προσεξε κατι: η αλλαγη ξεκιναει απο ΕΜΑΣ. Κοιτα τον καθρεφτη, ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΟΥ, ΣΚΕΨΟΥ και κανε τη διαφορα....
Αν το κανουμε αρκετοι, καποτε ΔΕΝ θα ειμαστε η μειοψηφια.... :wave2:
σ'αυτο εχεις δικιο αλλα ξαναλεω. ΘΕΛΟΥΜΕ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΤΣΙ? εσυ δλδ αν ησουν αναγκασμενος καθε φορα που ειχε κινηση στα δικα μας διοδια (βλ. μαζικες εξοδους, Πασχα κ.λ.π.) να εσβηνες το χιλιαρι σου και να το τσουλαγες με τα ποδια για 300 και 500 μετρα, ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕ? ή μηπως οταν πιανει κινηση παλι η επιστροφη καμια Κυριακη βραδυ απο Κακια σκαλα και μετα θα περιμενες 2+ ωρες πανω στο μηχανακι σου για να εχεις "καλη οδηγικη συμπεριφορα"??.
ολα παιζουν τον ρολο τους.
Παλι χανεις την ουσια.
Δεν εστιαζουμε στα λοιπα εκτροπα...:rolleyes: αλλα στο γεγονος οτι αυτο το τσιρκο,με ολο το χαος και την βαβουρα που διατελειται εκει μεσα, διοργανωνεται απο μια αρχη που υποτιθεται οτι πρεσβευει τους Ελληνες μοτοσυκλετιστες.
Ολα τα ειχαμε σαν μοτοσυκλετιστες, η Πανελληνια μας ελειπε.
Λες και δεν ειμαστε ηδη δακτυλοδεικτουμενοι απο την κοινωνια,πρεπει η καθε Πανελληνια να ενισχυει καθε χρονο ανελλιπως αυτη την αποψη της πλειοψηφιας για μας...
Υ.Γ Ωραια τα καγκουριλικια και τα εκτροπα καμια φορα, αλλα οχι οταν γινονται με την ανοχη/(να μην πω προτροπη!! ,οχι να το πω δε γαμιεται,... ) αυτων που υποτιθεται οτι θα διαφυλαξουν τα συμφεροντα μου και την εικονα μου σαν πολιτη μοτοσυκλετιστη.
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Παλι χανεις την ουσια.
Δεν εστιαζουμε στα λοιπα εκτροπα...:rolleyes: αλλα στο γεγονος οτι αυτο το τσιρκο,με ολο το χαος και την βαβουρα που διατελειται εκει μεσα, διοργανωνεται απο μια αρχη που υποτιθεται οτι πρεσβευει τους Ελληνες μοτοσυκλετιστες.
Ολα τα ειχαμε σαν μοτοσυκλετιστες, η Πανελληνια μας ελειπε.
Λες και δεν ειμαστε ηδη δακτυλοδεικτουμενοι απο την κοινωνια,πρεπει η καθε Πανελληνια να ενισχυει καθε χρονο ανελλιπως αυτη την αποψη της πλειοψηφιας για μας...
Υ.Γ Ωραια τα καγκουριλικια και τα εκτροπα καμια φορα, αλλα οχι οταν γινονται με την ανοχη/(να μην πω προτροπη!! ,οχι να το πω δε γαμιεται,... ) αυτων που υποτιθεται οτι θα διαφυλαξουν τα συμφεροντα μου και την εικονα μου σαν πολιτη μοτοσυκλετιστη.
ΟΚ,χανω την ουσια.Η γνωμη μου ειναι η εξης για την Πανελληνια.
1) Δεν κονομαω απ'αυτην για να εχω αναγκη να την υποστηριξω.
2) Εχει 2 προσωπα.Το ενα ειναι το χαλαρο,εκδηλωσεις συναυλιες κτλ και το αλλο ειναι μερικοι ανεγκεφαλοι (πιστεψε με δεν ειναι παραπανω απο μια χουφτα ανθρωποι που χαλανε την συγκεντρωση καθε χρονο,και ειναι και οι ιδιοι).
3) Το τι θα διαλεξεις να δεις και να κανεις στην συγκεντρωση ειναι δικο σου θεμα.Μπορεις να κατσεις διπλα στα εκτροπα και να φας καμια μπιελα στο κεφαλι,μπορεις ομως να πας και στην εκδρομη που διοργανωνεται στα γυρω μερη,στα μοτοκαλλιστεια κτλ.
Και τελοσπαντων δεν εχω καταλαβει,τι διαολο επρεπε να γινεται σε μια συγκεντρωση μοτοσυκλετιστων,να πινουμε τσαι? :confused:
Το τσιρκο που λες,αν εχεις παει καμια φορα να δεις,διοργανωνεται μεν απο τη ΜΟΤΟΕ αλλα η διοργανωση ρε φιλε δεν μπορει να ειναι παντου.Ειναι βασικα υπευθυνη για μεσα στο καμπινγκ.Οχι οτι γινονται τα καλυτερα αλλα αυτο το συζηταμε αν θες.
Ειναι σαν κανει καποιος σουζες εξω απο τα Μεγαρα και να λες οτι αυτος που διοργανωσε το τρακντει. :confused:
Επισης οποιος βλεπει τραγικο καποιος να ξεκινησει απο το καμπινγκ το καλοκαιρι διπλα στην παραλια και να βαλει δερματινο και μποτες για να παε να πιει καφε 500 μετρα πιο περα τι να πω. :confused:
Ακομα αν καταλαβα καλα οποιος δεν φοραει κρανος ειναι καγκουρας και απειλη για τους αλλους?:confused:
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
ΔΩΣΤΕ ΤΟΥΣ...
Η αστυνομια εχει διακριτικη παρουσια ας πουμε.Περιοριζεται στο διωχνει τον κοσμο και να διαλυει τις κοντρες.Και δεν νομιζω να μπορει να κανει και πολλα πραγματα οταν εχει να κανει με χιλιαδες κοσμο,ξερεις εκει επικρατει και η μαγκια του οχλου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από filippos650
Θα σε στεναχωρήσω :rolleyes: άλλα αυτή η "χούφτα ανθρώπων"... εκφράζει ένα μεγάλο κομματι των απόψεων του κόσμου που γράφει σ' αυτό το φόρουμ... και προφανώς εσύ δεν θες να το καταλάβεις... :rolleyes:
Συμφωνεις και εσυ δλδ οτι οποιος δεν φοραει κρανος ειναι καγκουρας επικινδυνος?
Α,και Ταξιδευτη,καλο σκοτωμα και σε σενα φιλε.:wave2:
Ταξιδευτής
22/02/2008, 09:57
Επισης οποιος βλεπει τραγικο καποιος να ξεκινησει απο το καμπινγκ το καλοκαιρι διπλα στην παραλια και να βαλει δερματινο και μποτες για να παε να πιει καφε 500 μετρα πιο περα τι να πω. :confused:
Το να χρησιμοποιησει τα ΠΟΔΙΑ του και να παει δηλαδη αυτα τα 500 μετρα, ΔΕΝ παιζει;
Αλλα τι λεω... Ο Ελληναρας θελει να εχει το τουμπανο αραγμενο εξω και να λεει "θαυμαστε με ρεεεε" και εξαλλου πως θα φανει η μουρη του αν φοραει κρανος; :rolleyes:
Ακομα αν καταλαβα καλα οποιος δεν φοραει κρανος ειναι καγκουρας και απειλη για τους αλλους?:confused:
Ν Α Ι . :mad: Εσενα παρεπιπτοντως στο λεξιλογιο σου η λεξη ΚΡΑΝΟΣ δεν υπαρχει;;;
Η αστυνομια εχει διακριτικη παρουσια ας πουμε.Περιοριζεται στο διωχνει τον κοσμο και να διαλυει τις κοντρες.Και δεν νομιζω να μπορει να κανει και πολλα πραγματα οταν εχει να κανει με χιλιαδες κοσμο,ξερεις εκει επικρατει και η μαγκια του οχλου.
Ασχολιαστο...
Α,και Ταξιδευτη,καλο σκοτωμα και σε σενα φιλε.:wave2:
Ευχαριστω φιλε! :wave2:
LsKostas
22/02/2008, 13:32
Νομιζω οτι ο Νικος κατακρινει την καγκουρια ως μεσο επιδειξης
και επιπλεον οταν γινεται και επικινδυνη προς τριτους.
Ολοι οσοι εχουν παρει χιλιαρι γνωριζουν οτι αλλο να τρεχεις με 250 στην Α.Ο.
η σε αυτοκινητοδρομους σε ωρες μ ελαχιστη κινηση,ισως και σε καμια autostrada (γιατι οχι)?
και αλλο να προσπαθεις να βρεις προσφυση στο Μενιδι,στην Μεταμορφωση και να πιανεις
κατοσταρες μεσα σε στενακια. :nono:
στην πρωτη περιπτωση δικαιολογεις την αγορα σου και χαιρεσε την μηχανη σου
ενω στην δευτερη γινεσαι κινδυνος για αλλους και ρεζιλι σ αυτους που ξερουν 2 πραγματα παραπανω γι αυτο που καβαλας.
Τελος TRE θα ηθελα πολυ να σε δω να ευχεσαι καλο σκοτωμα σε καποιον απο κοντα :wave2:
με μια κουβεντα εγινες χειροτερος απο πολλα μουσμουλα εδω μεσα :wave2:
Αρχικά δημιουργήθηκε από LsKostas
Τελος TRE θα ηθελα πολυ να σε δω να ευχεσαι καλο σκοτωμα σε καποιον απο κοντα :wave2:
Επειδη δεν προφανως γνωριζεις,ο Ταξιδευτης μου ειχε "ευχηθει" καλο σκοτωμα παλιοτερα και απλως του ανταπεδωσα την ευχη.
:wave2: :wave2:
Επειδη δεν προφανως γνωριζεις,ο Ταξιδευτης μου ειχε "ευχηθει" καλο σκοτωμα παλιοτερα και απλως του ανταπεδωσα την ευχη.
:wave2: :wave2:
Ψαρουκλα θα εισαι 4 5 6 απριλη Σερρες?:lol: :alien: :wacko: :sick: :dizzy:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Ψαρουκλα θα εισαι 4 5 6 απριλη Σερρες?:lol: :alien: :wacko: :sick: :dizzy:
Λογικα ναι,εχω κανονισει αδεια. :D
Αλλα δεν εχω κρανος,λες να υπαρξει προβλημα?Ειναι απαραιτητο? :look: :look:
Λογικα ναι,εχω κανονισει αδεια. :D
Αλλα δεν εχω κρανος,λες να υπαρξει προβλημα?Ειναι απαραιτητο? :look: :look:
Χαλαρωσε , μου περισευει μια κατσαρολα.:smokin:
Αρχικά δημιουργήθηκε από zephyr1
Χαλαρωσε , μου περισευει μια κατσαρολα.:smokin: