View Full Version : Θόλωμα γυαλιών
Όσοι από εδω μέσα φοράτε γυαλιά, σίγουρα θα έχεται αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Τώρα το χειμώνα μάλιστα που ντυνόμαστε ακόμα πιο κλειστά, με την εκπνοή μας τα θολώνουμε.
Έχετε βρεί κάποια λύση?
Άνοιγε την ζέλατινα να αερίζονται λίγο... Δυστυχώς δεν υπάρχει άλλη λύση, εκτός αν βρείς αντιθαμποτικά γυαλιά:D ...
mustaine1990
26/02/2008, 12:33
φορα φακους :cool:
PortisHead
26/02/2008, 12:38
οπως ειπε και ο φιλος πιο πανω...ανοιγε λίγο τη ζελατινα...μεχρι και με την carl zeiss εχω επικοινωνήσει....δεν υπάρχουν αντιθαμβωτικά γυαλια.
Αρχικά δημιουργήθηκε από mustaine1990
+1
el_hymador
26/02/2008, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από xampos
+1
εμενα μου θολωνουν και οι φακοι
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
:wacko: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
πανε κανε εχγειρηση τοτενες :rotflmao: :rotflmao:
PortisHead
26/02/2008, 12:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από mustaine1990
Φακοι και μοτοσυκλετα = δικοπο μαχαιρι
Αμα σου μπει κανενα σκουπιδακι στο ματι ενω οδηγας...αντε βγαλτο
Aggelos_SV
26/02/2008, 12:45
Κάνε laser:D
Aggelos_SV
26/02/2008, 12:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από PortisHead
Φακοι και μοτοσυκλετα = δικοπο μαχαιρι
Αμα σου μπει κανενα σκουπιδακι στο ματι ενω οδηγας...αντε βγαλτο
Προσέχεις να μη σου μπει.Κλειστή ζελατίνα με Pinlock και είσαι τζιτζί.
Όσα χρόνια καβαλάω ,είμαι με φακούς και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.
PortisHead
26/02/2008, 12:51
Αρχικά δημιουργήθηκε από Aggelos_SV
Προσέχεις να μη σου μπει.Κλειστή ζελατίνα με Pinlock και είσαι τζιτζί.
Όσα χρόνια καβαλάω ,είμαι με φακούς και δεν είχα ποτέ κανένα πρόβλημα.
Ναι σιγουρα...απλα ξέρω οτι αν σου μπει...δεν κανεις δεξια...τριβεις το ματι και ολα ενταξει.
Θες υγρά , καποιο μπάνιο , καθαρα χερια , να τον βγάλεις κλπ κλπ.
el_hymador
26/02/2008, 13:15
Ναι σιγουρα...απλα ξέρω οτι αν σου μπει...δεν κανεις δεξια...τριβεις το ματι και ολα ενταξει.
Θες υγρά , καποιο μπάνιο , καθαρα χερια , να τον βγάλεις κλπ κλπ.
εταξει σιγουρα ειναι πακετο, αλλα παιζουν μικρα μπουκαλακια με υγρο για φακους καθως και ορος σε αμπουλες που ειναι η καλυτερη συνταγη για να ισωσει το ματι σε τετοια περιπτωση.
ασε που εδω και 15 χρονια που οδηγω με φακους δεν μου εχει τυχει ποτε τετοια περιπτωση...
Pinlock ειναι η καλυτερη λυση παντως μιας και τα γυαλια θολωνουν μονο το κρυο.
:smilea:
PortisHead
26/02/2008, 13:35
Αρχικά δημιουργήθηκε από tifoefs
Pinlock ειναι η καλυτερη λυση παντως μιας και τα γυαλια θολωνουν μονο το κρυο.
:smilea:
Το pinlock ειναι για να μην θολώνει η ζελατίνα....οχι τα γυαλιά.
Μακαρι να μπορουσα να βαλω φακους :( εχω ξηροφθαλμια και δεν τους "δέχομαι"
:mad:
el_hymador
26/02/2008, 13:39
Το pinlock ειναι για να μην θολώνει η ζελατίνα....οχι τα γυαλιά.
Μακαρι να μπορουσα να βαλω φακους :( εχω ξηροφθαλμια και δεν τους "δέχομαι"
:mad:
λεω τωρα...
αν δοκιμαζες να ψεκασεις τα γυαλια με αυτα τα ''αντιθαμβωτικα'' σπρεϊ που κυκλοφορουν για τις ζελατινες;
Aggelos_SV
26/02/2008, 13:40
ασε που εδω και 15 χρονια που οδηγω με φακους δεν μου εχει τυχει ποτε τετοια περιπτωση...
καλά ρε...πριν δε μας έλεγες ότι σου θολώνουν οι φακοί?:lol:
PortisHead
26/02/2008, 13:43
λεω τωρα...
αν δοκιμαζες να ψεκασεις τα γυαλια με αυτα τα ''αντιθαμβωτικα'' σπρεϊ που κυκλοφορουν για τις ζελατινες;
Μα εγώ δεν παραπονέθηκα :rolleyes: ....συμβουλή εδωσα...αλλος ξεκίνησε το post :look:
Εγω εχω πάντα λίγο σκαστη τη ζελατινα.Σε ταξιδι και κλειστει να την εχω παιρνει καποια στιγμη θερμοκρασια και διατηρείτε χωρις θόλωμα.
Το προβλημα ειναι μην μου τύχεινα φτερνιστώ χειμωνιάτικα.....και δεν προλαβω να ανοίξω τη ζελατινα για αμεσο ξεθόλωμα....
:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
:beer:
paramedic
26/02/2008, 15:46
Και εγώ αντιμετωπίζω το ίδιο πρόβλημα ρε γαμώτο. Ρώτησα για αντιθαμβωτικά γυαλιά αλλά δεν υπάρχουν. Ενας φίλος μου ψαροντουφεκάς μου είπε να κάνω το δικό τους κόλπο δηλαδή να καθαρίζω με λίγο σάλιο τα γυαλιά πριν τα βάλω. Είναι λίγο αηδιαστικό αλλά κάνει δουλειά λέει.
Αρχικά δημιουργήθηκε από vakouz
Όσοι από εδω μέσα φοράτε γυαλιά, σίγουρα θα έχεται αντιμετωπίσει αυτό το πρόβλημα. Τώρα το χειμώνα μάλιστα που ντυνόμαστε ακόμα πιο κλειστά, με την εκπνοή μας τα θολώνουμε.
Έχετε βρεί κάποια λύση?
σταματα να αναπνεεις.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Gandalf dr685sm
28/02/2008, 08:54
κάποιος φίλος το είχε κάνει και του είχε "πιάσει".
Αν αντέχετε την μυρωδιά , καθαρίστε τους φακούς με κρεμμυδόζουμο.!!!!!!! δεν πρόκειται να θολώνουν για μια μέρα... βέβαια μπορεί να δακρύζετε αν έχετε ευαίσθητα ματάκια ή να νομίζετε οτι έχετε βγάλει τα βραδυνά σουβλάκια εντός κράνους, αλλά είναι μια λύση ανάγκης και αυτή.
:eyepop: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
Gandalf
ΚΡΕΜΜΥΔΟΖΟΥΜΟ;;;;;;:hypnotize :uplate: :eyepop: :bigcry:
yannis24
28/02/2008, 11:59
Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
Ενας φίλος μου ψαροντουφεκάς μου είπε να κάνω το δικό τους κόλπο δηλαδή να καθαρίζω με λίγο σάλιο τα γυαλιά πριν τα βάλω. Είναι λίγο αηδιαστικό αλλά κάνει δουλειά λέει.
ακριβως αυτο .....
στις καταδυσεις πριν βουτηξουμε φτυνουμε την μασκα !
οποτε.........λιγο σαλιο και πασαλειψτε την επιφανεια του γυαλιου !
μετα καθαριστε το απαλα με ενα πανακι ( στην θαλασσα δεν εχουμε πανακι, απλα βρεχουμε την μασκα !) και ολα θα ειναι μια χαρα !
ειχα και εγω το προβλημα αυτο χρονια.....οποτε εκανα λαιζερ και μου λυθηκε το προβλημα μια και καλη.....
Αρχικά δημιουργήθηκε από stvr1
ΚΡΕΜΜΥΔΟΖΟΥΜΟ;;;;;;:hypnotize :uplate: :eyepop: :bigcry:
Καλύτερα θόλωμα... :a2:
hararm123
28/02/2008, 16:50
Δεν ξερω για τα γυαλια ορασεως αλλα για την ζελατινα του κρανους καθως επισης για τις μασκες του εντουρο ενα καλο κολπο ειναι το εξης΄....
Πλενουμε με λιγο υγρο σαπουνι πχ για τα πιατα την ζελατινα και αφου στεγνωσει με ενα κομματι μπαμπακι περναμε ενα 'χερι' υγρο σαπουνι απο μεσα χωρις να το ξεπλυνουμε απλα το καθαριζουμε καλα (με το μπαμπακι).Το αφηνουμε οπως εχει και ειμαστε οκ.Εγω το δουλευω ετσι στα γυαλια του εντουρο και δεν θωλωνουν ποτε..........
ακουστε και το μεγα κουλο και πειτε μου αν το παθαινει κανεις αλλος...
με κλειστη ζελατινα οταν φοραω γυαλια ηλιου ολα καλα...
οταν ανοιγω τη ζελατινα και ειδικα αν ειμαι σταματημενος θολωνουν τα γυαλια απο μεσα...:eek:
Υ.Γ. οταν εχει κρυο αυτο....
υπαρχει στο εμποριο μια αλοιφη/σκευασμα, οπως θες πεστο, το οποιο το χρησιμοποιουν συνηθως για την ζελατηνα στα κρανη σνόουμπορντ κτλ. εγω το βαζω και στο αραι μου, λογω ελλειξης Pin lock, και δεν θαμπωνει. λογικα θα κανει και στα γυαλια ορασεως. catcrap λεγεται και το βρισκεις στο ebay!
Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
ακουστε και το μεγα κουλο και πειτε μου αν το παθαινει κανεις αλλος...
με κλειστη ζελατινα οταν φοραω γυαλια ηλιου ολα καλα...
οταν ανοιγω τη ζελατινα και ειδικα αν ειμαι σταματημενος θολωνουν τα γυαλια απο μεσα...:eek:
Υ.Γ. οταν εχει κρυο αυτο....
οταν εχεις κλειστη ζελατινα η θερμοκρασια μεσα στο κρανος κ αυτην των γυαλιων κ
της αναπνοης ειναι περιπου ιδια οποτε οκ.
οταν ανοιγεις ζελατινα η διαφορα εξωτερικου αερα κ αναπνοης μεγαλη διαφορα οποτε υγροπιειται η αναπνοη σου στα γυαλια επανω.
οταν κινησε αυτο δεν προλαβαινει να συμβει γιατι απομακρινεται η αναπνοη απο την ταχυτητα του αερα που εισερχεται στο κρανος.
manolis_κa
01/03/2008, 19:08
Προχοσή μην βάζετε στα γυαλιά όρασης σπρέυ κ.α. προιόντα που δεν έχους προδιαγραφές γιά γυαλιά όρασης, μπορεί να χαλάσουν οι φακοί. Οι φακοί στα γυαλιά όρασης είναι συνήθως πλαστικοί, με ένα σωρό επίστρώσεις πάνω (αντιριφλέξ, αντιχαρακτικοί, αντι...., υπάρχει και αντιθαμβωτική επίστρωση που δεν είναι πολύ αποτελεσματική), δεν είναι από το ίδιο υλικό με τις ζελατίνες. Ο οπτικός μου, μου είπε ότι υπάρχουν αντιθαμβωτικοί φακοί αλλά μου ζήτησε περίπου 1.300 ευρώ γιά τον ένα φακό, ποσό απαγορευτικό γιά μένα.