PDA

View Full Version : Ktm Exc-r 530

smavrid
26/02/2008, 08:56
Μόλις προχθές αγόρασα το ολοκαίνουργιο EXC-R 530!!Δεν πρόλαβα ακόμα να το χαρώ βέβαια αλλά σαν πρώτη εντύπωση μπορώ να πω ότι μιλάμε για σούπερ μηχανάκι...καμια σχέση με το 525 που είχα πριν...απλά είναι άλλο "πράγμα" άλλο πλαίσιο άλλος κινητήρας όλα άλλα......έπεται συνέχεια

Julius
26/02/2008, 08:58
vale kamia foto re man

kala xiliometra na exeis

ktmakis
26/02/2008, 09:10
Καλές βόλτες!!
Πρεπει να είναι πολύ πιο φιλικό από το 525 απ'ότι έχω ακούσει. Πολλά γκάζια !!!

smavrid
26/02/2008, 11:51
ποσό φιλικό μπορεί να είναι ένα μηχανάκι 530 κυβικά...!!!???σκέψου.. από τις πρώτες εντυπώσεις πάντως και επειδή είχα διαβάσει και εγώ ότι είναι πιο φιλικό από το 525, δεν μου φάνηκε, μάλλον πολύ πιο εχθρικό μου φάνηκε ...είναι πολλά τα γκάζια φίλε μου. Γεγονός είναι πάντως ότι το εργαλείο ''ξυρίζει'' σε όλο το φάσμα των στροφών....αλλά δεν θέλω να βιαστώ να βγάλω συμπεράσματα, εξάλλου θέλει και στρώσιμο

dirtbird
26/02/2008, 11:52
Εμένα πάντως τα μεγάλα 4Τ μου φαίνονται πιο φιλικά από τα 450 (generally speaking)...:confused: :confused:

ktmakis
26/02/2008, 12:08
Τα κυβικά έχουν να κάνουν με τη ροπή πιο πολύ παρά με τα άλογα.
Το 530 βγάζει περίπου όσα και ένα παλιότερο mx 250 δίχρονο.
Είναι θέμα συνήθειας. Τα μεγάλα 4χρονα έχουν μπόλικη ροπή που σε χαμηλές στροφές σου δίνουν καλύτερη απόκριση, και άλογα. Υπάρχουν όμως περιπτώσεις ελλείψη ροπής που ένα μικρό 250άρι 4χρονο σε κάνει να τα κάνεις απάνω σου. (βλ. KXF πειραγμένο) :eyepop:

Μην πούμε για 2χρονα που είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα.
Ιδίως παλιότερα mx μηχανάκια που ήταν απάνθρωπα !!

Το βασικό είναι να ευχαριστιέσαι το μηχανάκι σου και να το απολαμβάνεις.
Μετά το στρώσιμο θα έχεις μια πληρη άποψη (και εύχομαι όχι μακρύτερα χέρια) :beer:
Είναι και το καινούριο στήσιμο των ΚΤΜ που κάνουν πιο φιλικό και εύχρηστο το μηχανάκι.

Μπορείς πάντα να εκμεταλλευτείς το μοτέρ σου σωστά ρυθμίζοντας τα παρελκόμενα του μοτερ (ηλεκτρονική, τροφοδοσία) κρατώντας τη ροπάκλα του στα μέτρα σου.

smavrid
26/02/2008, 12:45
Συμφωνώ απολύτως φίλε ktmaki σε όλα τα παραπάνω....και ελπίζω να μην μακρύνουν τα χέρια μου