PDA

View Full Version : Σημερα το βραδυ καπου στην πατρα...

jfx
28/02/2008, 03:56
Καλως σας βρηκα φιλοι,

Παρακαλουθω καπου 2 χρόνια το φορουμ χωρις χωρις να ειμαι ενεργος, και αν και εχω εγγραφει σε γειτονικα, στο συγκεκριμενο ,επειδη
ηταν και το πρωτο φορουμ μοτοσυκλετας στο οποιο μπηκα καποτε, ειπα να εγγραφω μολις αποκτήσω κι εγω τη δικιά μου μηχανουλα...(για την ωρα εχω ενα παπακι για τις μετακινησεις μου)

δεν την εχω ομως ακομα αν και ειμαι σε καλο δρόμο, δουλευω και μαζευονται σιγα σιγα...

Αφορμη ομως για να εγγραφω αποτελεσε κατι που εγινε σημερα το βραδυ και πιστευω οτι με επηρεασε πολυ.

Δουλευω στην πατρα σε πιτσαρια διανομη. καθως πηγαινα μια παραγγελια εγινε μπροστα μου ενα ατυχημα.(διασταυρωση λευκωσιας κι ελληνος στρατιωτου για οσους γνωριζουν) Ενας τυπος με μηχανη (ειμαι σχεδον σιγουρος οτι ηταν fazer) παραβιασε το κοκκινο και χτυπησε στην πισω πορτα ενος νομίμως διερχόμενου αυτοκινητου... Το αυτοκινητο ειχε μικρη ταχυτητα καθως μολις πριν λιγο ηταν σταματημενο στο φαναρι ομως η μηχανη πηγαινε με 60-70 τουλαχιστον...
Το αυτοκινητο γυρισε επιτοπου 180μοιρες και ακουμπησε ελαφρα ενα παρκαρισμενο αυτοκινητο. Η μηχανη εφτασε 4-5 μετρα πιο περα και ο ανθρωπος καπου 15-20 μετρα...

Σταματησα και πηγα τρεχοντας στον ανθρωπο ο οποιος δεν ειχε τις αισθησεις του και ηταν ξαπλωμενος μπρουμητα. ειχε ενα χτυπημα στο κεφαλι σαν να τον ειχε χτυπησει σφαιρα, ηταν σημειακο σχεδον.Ο ανθρωπος δεν φορουσε κρανος.

Η κοπελα που οδηγουσε το αυτοκινητο(ηλικια 25-30) εκλεγε και ειχε παθει σοκ. Δεν μπορουσε να παει κοντα στον ανθρωπο καν να τον δει.

Ειδοποιησαμε αμεσως μαζι με εναν αλλο αυτοπτη μαρτυρα το ασθενοφορο.

σε πολυ λιγα λεπτα εφτασε περιπολικο και μετα ασθενοφορο.
Εδωσα καταθεση στο ανακριτικο κτλ...

ενιωσα παρα πολυ περιεργα εκεινα τα πρωτα λεπτα, βλεποντας τον ανθρωπο κατω με τα αιματα, τη μηχανη κομματια, τον κρατηρα που ανοιξε στο αυτοκινητο...

ενιωθα μεχρι να ερθει το ασθενοφορο ανυμπορος να τον βοηθησω...
οχι ρε γαμωτο ελεγα ολη την ωρα, σχεδον απο μεσα μου...

μολις σχολασα απο τη δουλεια, ξαναπηγα εκει που ειχε γινει το ατυχημα κι εκανα ενα τσιγαρο (εγω που δεν καπνιζω, που μου βρωμανε οι καπνιστες..) Περασε απο κει ενα ανακρητικο της τροχαιας και μιλησα με τον αστυνομο. Του λεω τι εγινε ο ανθρωπος? μου λεει.... :sad:

Μπορω να γραψω ενα καρο λεξεις για καθε δευτερολεπτο εκεινων των λεπτων... ομως δε νομιζω οτι εχει νοημα...

ειναι ΠΑΡΑ πολυ διαφορετικο απο το να βλεπεις τα βιντεακια στο youtube ή στην τηλεοραση.

δε ξερω ρε γαμωτο,
ηθελα να το μοιραστω με καποιον γιατι ακομα δεν ειμαι τελειως καλα.

(Καλως σας βρηκα παντως)

alximistis
28/02/2008, 05:35
Καλώς ήρθες φίλε αν και όχι με τους καλύτερους οιωνούς! Δυστυχώς στο τιμόνι και δη των δικύκλων τα λάθη και οι αμέλειες πληρώνονται πολύ ακριβά. Μερικές φορές... δεν υπάρχει καν δεύτερη ευκαιρία. :(
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ΘΥΜΑΣΑΙ αυτό που έγινε να θυμάσαι τόσο το κόκκινο που παραβίασε ο μοτοσικλετιστής όσο και το κράνος που ΔΕΝ φορούσε. Να τα θυμάσαι και τα δύο για να μην κάνεις τα ίδια ειδικά στην περίπτωση του κράνους.
Καλούς δρόμους να έχεις...

byron
28/02/2008, 10:25
Αρχικά δημιουργήθηκε από jfx
(Καλως σας βρηκα παντως)

Καλώς ήρθες φίλε.
Όντως δεν είναι και το καλύτερο 1ο ποστ, αλλά καταλαβαίνω πόσο σε συγκλόνισε αυτό που είδες μπροστά σου. :sad:

danaos75
28/02/2008, 10:49
Καλως ηρθες στην παρεα,
θα συμφωνησω με τα παιδια απο πάνω, απλά έτυχες μπροστα σε ενα απο τα δεκαδες καθημερινα τροχαια, και δυστυχως για το παιδι και την οικογενεια του, για την κοπέλα με το αυτοκινητο, αλλα και για όσους το είδαν ήταν μοιραίο. Βγαλτο όσο πιο γρηγορα μπορεις απο το μυαλό σου, και ....

ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΝΑ ΑΡΧΙΣΕΙΣ ΤΟ ΚΑΠΝΙΣΜΑ ΤΩΡΑ ΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ :smokin: :nono:

jfx
28/02/2008, 11:15
Κοιμηθγηκα λιγο και ειμαι αρκετα καλυτερα, παντως το καπνισμα δεν το αρχιζω, οχι!

Ρε γαμωτο και δεν ηταν κανενα πιτσιρικι...
Δεν εκοψε καν, σαν να μην ειδε οτι υπηρχε φαναρι, σαν να ειδε πράσινο...
τι να πω...

λιγο ασχετο, γνωριζετε τωρα που οι αστυνομοι πηραν τα στοιχεια μου ως αυτοπτη μαρτυρα, τι θα κλιθω να κανω? να παω σε τυχν δικαστηριο που θα γινει?

να και ειδηση που βγηκε σημερα...

http://www.mypatra.gr/PATRAZINO/TEXT/?ID=2961

δουλευω οπως ειπα διανομη και βαζω παντα κρανος, ας ειναι να παω και 500 μετρα.
ομως εχω κρανος απο το πρακτικερ(...) και οφειλω να πω οτι δεν ειναι και το νουμερο μου, ειναι μεγαλυτερο. λογω αυτου, ειχα παει να δοκλιμασω καποια agv κρανη πριν λιγες μερες αλλα με το καταλληλο νουμερο, αν και νοιωθω ποιο καλα καθως δεν κουνιεται περα δωθε αν ταρακουναω το κεφαλι, αν εχεις να το βαλεις-βγαλεις 40 φορες τη μερα θα σου πεσουν τα αυτια και γι αυτο το λογο ειχα αναβαλει για λιγο αυτη την αγορα.
Ομως πειστηκα με οχι και τοσο καλο τρόπο να παω αμεσα να παρω ενα αξιοπρεπες. οπωσδήποτε.

Αφου ετσι τα εφερε η τυχη παντως θα συμμετασχω κι εγω στο φορουμ ενεργα, μιας κι ειναι αρκετα πραγματα που θελω να ρωτησω ακομα κι αν προκειται για το μικρο μου το παπακι που εχω τωρα...

Ευχαριστω

startengine
28/02/2008, 11:31
καλώς όρισες αν και.... κυριολεκτικά ανατρίχιασα με όσα περιέγραψες.....

Πάρε ένα αξιοπρεπές κράνος που να ΜΗΝ είναι μεγάλο σου και έστω ας είναι ανοιγόμενο ώστε να μη χρειάζεται να το μπαινοβγάζεις διαρκώς. Είναι πολύ σπαστικό στη δουλειά σου αλλά να πάρει η ευχή, οι διανομείς είστε εκείνοι που πρέπει να προσέχετε εκατό φορές περισσότερο μιας και είστε πολύ μεγαλύτερο χρόνο στους δρόμους....!

Καλούς δρόμους, βγάλτο απ' τη σκέψη σου (σωστότατη η προτροπή του φίλου παραπάνω) και πάρε κράνος σωστό χθες!

byron
28/02/2008, 11:37
Αρχικά δημιουργήθηκε από startengine
Πάρε ένα αξιοπρεπές κράνος που να ΜΗΝ είναι μεγάλο σου και έστω ας είναι ανοιγόμενο ώστε να μη χρειάζεται να το μπαινοβγάζεις διαρκώς.

+1 ή στην χειρότερη ένα Jet.

Respect
28/02/2008, 22:55
Ωραία.. :sad:

trigger
28/02/2008, 23:45
Kαλώς ήρθες!
Καταλαβαίνω τη θέση σου, εκείνη την ώρα δεν υπάρχουν λέξεις...
Κράνος να πάρεις και άμεσα. Είδες με τα μάτια σου τι μπορεί να γίνει δε χρειάζεται να σου το πούμε ούτε εμείς ούτε κανείς άλλος! Το οτι φοράς το συγκεκριμένο κράνος δε σημαίνει οτι θα σε προστατεύσει όταν χρειαστεί, μάλλον μπορεί και να σε τραυματίσει...
Όσο για το ατύχημα χρειάζεται να ακούμε πού και πού τι μαλακίες κάνουμε και "εμείς" και κλείνουμε σπίτια...

cartman
29/02/2008, 00:09
Όχι ρε γμτ! :(

Πάντως είναι συχνό φαινόμενο στην Πάτρα οι ξεκράνωτοι μάλλον λόγω ελλειπής αστυνόμευσης...δεν ξέρω τι να πώ! Κρίμα :(

Φίλε jfx καλή δύναμη και πολύ προσοχή!!!! Πάρε καλό κράνος!

paramedic
29/02/2008, 00:20
Φίλε μου πσιστεύω οτι αν κάτσεις και το σκεφτείς θα καταλάβεις οτι αυτό που ήταν μοιράιο για το παιδί ήταν η ανθρώπινη βλακεία και όχι η μηχανή. Πέρασε το κοκκινο και δεν φορούσε κράνος και λογικά και μπουφάν μηχανής. Αν δεν είχε περάσει το κοκκινο θα ήταν τώρα με την κοπέλα του και αν το είχε περάσει και φορούσε κράνος τώρα απλά θα έκλαιγε την μηχανή. Βλέπω πολλά ατυχήματα με μηχανές στην δουλειά μου(ΜΕΘ ΚΑΤ) και ένα πραγμα έχω να πώ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΣΩΣΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!!!!!!!ΜΟΝΟ ΑΚΡΑΝΩΤΟΙ!!!!

Να σου πώ και ένα περιστατικό που έιχε έρθει πριν 2 μήνες. Ενας τύπος πορωμένος με busa έφτιαξε όλοκληρο κοστούμι απο ανθρακόνημα, έβαλε ολόσωμες, έβαλε στη μηχανή ότι αφτερμαρκετ υπάρχει και έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να φτιάξει την μηχανή των ονείρων του. Την ημέρα που την τελέιωσε πια την έβγαλε βόλτα όλο χαρά. Σε ένα φανάρι μιας μεγάλης ευθειάς σταματάει σιγά σιγά και τότε τον εμβολίζει απο πίσω ένας με ενα άλλο BUSA!!!!!
Η μηχανή έγινε χίλια κομμάτια. Ο οδηγός της εκσενδονίστηκε στα 20 μέτρα περίπου. Να σου πω πιος μου διηγήθηκε την ιστορία: Ο ίδιος!!!!! Γιατί έζησε απλά με ένα κάταγμα πλευρών(για αυτό τον λόγο ήταν εντατική γιατί ένα πλευρό που είχε σπάσει τον εμπόδιζε στην αναπνοή και 3 ημέρες μετά το ατύχημα και ενώ ηταν σπίτι του ένιωσε δύσπνοια και ήρθε απλά για παρακολούθηση). Ο λογος που έζησε:φορούσε κράνος, μπουφάν, γάντια και μποτές μηχανής.....
Ο δηγός της άλλης busa? Μια χαρά και αυτός γιατί φορούσε τα ίδια.!!!
Τα συμπερασματα δικά σας...

jfx
29/02/2008, 01:59
Κι εγω φυσικα ειμαι υπερ του πληρους και σωστου εξοπλισμου και το SHOEI XR1000 Rogue TC-6 ειναι εντος του προυπολογισμου μου. θα το αποκτησω λιγες μερες ΠΡΙΝ να παρω μηχανη. και μετα απο λιγες ακομα το αργοτερο, ολο τον υπολοιπο εξοπλισμο.

Εχω τσακωθει σχεδον με τους αλλους ντελιβεραδες εκει μεσα και ειδικα με εναν που εχει ενα πιτσιρικα και τον καμαρωνει.

Δικαιολογιες στις οποιες εγω δεν μπορω να απαντησω, και οταν τις ακουω δεν ξερω αν πρεπει να κλαψω η να γελασω με αυτα που λενε καποιοι για να δικαιολογηθουν στον εαυτο τους :
- Εχω πεσει 2 φορες και δεν εχω παθει τιποτα! Ειμαι γερο κεφαλι!
-αμα ερθει η ωρα σου δε σε σωζει ουτε κρανος ουτε τιποτα.
-το κρανος θα σε σωσει απο πτωση 20κμ/ωρα αν πηγαινεις με 80 δεν κανει τιποτα(αυτος ειχε και υφος γνώστη κι ετσι...)
-Δε βλεπω καλα γυρω μου οταν το φαραω.(αυτος που μου το ειπε δεν εχει καθρεφτες ουτε στο δικο του μηχανακι, πόσο μαλλον στης δουλειας.)
-Ελα μωρε εγω εχω αυτοκινητο, μονο εδω λιγο στη δουλεια οδηγαω το μηχανακι.
-Σκασε ρε γρουσουζη!
-Ελα ρε φοιβο μη μας σκοτιζεις τ'αρχίδια.
Και τελος το κορυφαιο:
Εχω "κρανοφοβια" δηλαδη με πιανει μια ψυχολογικη πιεση οταν εχω κρανος νοιωθω πιεσμενος και κατι αλλες μαλακιες...

Και αλλη μια φορα βλεπω ενα 50αρη τυπο σε παπακι με μια πιτσιρικα 6-7χρονων απο πισω, κορη του μαλλον. αυτος φοραγε ενα μαρκα μ'εκαψες κι η κοπελιτσα ξεκρανωτη. δεν αντεξα και στο φαναρι του λεω: ρε φιλε μακαρι να μη γινει ποτε τιποτα αλλα αν η πιτσρικα χτυπησει τι θα πεις στον εαυτο σου μετα? με κοιταει, μου γελαει με ενα ηλιθιο χαμογελο και μου λεει ολο καμαρι: δε παθαινει τιποτα αυτη!

Τα χα μεσα μου αυτα κι ηθελα να τα πω να ηρεμησω.

Θα παω το σαββατο για κρανος αλλα ειναι και το θεμα οτι δεν μπορω να το αφηνω στο μηχανακι γιατι θα το βουτηξουν σιγουρα. μονη λυση ειναι να παρω κατι μονοχρωμο και οπου γραφει τη μαρκα θα κολλησω αυτοκολλητακια moto.gr να ειναι καμουφλαρισμενο! ακομα τα jet δεν τα μπορω, ειναι βαριά και δε μου εμπνεουν και τοση εμπιστοσυνη.

Σημερα εμαθα απο αγνωστου αξιοπιστιας πηγες εδω στην πατρα (απο αλλο ντελιβερά φίλο) οτι ο ανθρωπος αυτος αφησε δυο παιδια πισω του...:sad:

Οπως και να εχει ευχαριστω σας, ολους για τις απαντησεις!

trigger
29/02/2008, 02:05
:mad: για κάθε απάντηση που έλαβες από τους υποτιθέμενους επαγγελματίες...
Ρε φίλε εσείς ζήτε από το μηχανάκι δεν το έχετε καταλάβει;;;;

paramedic
29/02/2008, 11:15
Αν είναι μάγκες πές τους να κάνουν το έξής: Να κάτσουν απλά όρθιοι με τα χέρια κολλημένα στο πλάι και να πέσουν κάτω με το κεφάλι μπροστά. Αν το κάνουν να με χε***εις!!!

LsKostas
29/02/2008, 12:06
Μια χαρα τα λες jfx

:wave2:

kalesin
29/02/2008, 12:16
Καλως ορισες στο τρελλαδικο μας κ εσυ
αν κ οχι με την καλυτερη αφορμη

δεν θα πω τα ιδια κ εγω, τα εχουν πει μια χαρα οι απο πανω μου, αλλα ακομα καλυτερα απο ολους τα εχεις πει ο ιδιος.

Προσεχε εκει εξω. εισαι μονος σου. Μονο εσυ μπορεις να φροντισεις τον εαυτο σου

:beer: :beer: :beer:

jfx
29/02/2008, 14:26
Ευχαριστώ παιδια. τελικα δεν αντεξα μεχρι αυριο και πηγα σημερα και πηρα κρανος.

Πηρα το Caberg SOLO 104
http://www.motomarket.gr/pindex.php?&file=helmet_product.xml&id=479

ειναι σιγουρα πιο σφιχτό στο κεφαλι μου σε σχεση με το παλιο.
καλα και η ζελατινα καμια σχεση με την αλλη τη μουφα που θαμπωνε μεσα στο καλοκαιρι.
:wave2: :beer:

byron
29/02/2008, 14:31
Ευχαριστώ παιδια. τελικα δεν αντεξα μεχρι αυριο και πηγα σημερα και πηρα κρανος.

Πηρα το Caberg SOLO 104

καλα και η ζελατινα καμια σχεση με την αλλη τη μουφα που θαμπωνε μεσα στο καλοκαιρι.

Μεγιές και αγρατζούνιστο. :beer:

trigger
29/02/2008, 14:34
:a18:

apav
01/03/2008, 17:15
Καλώς ήρθες, καλοφόρετο και προσοχή εκεί έξω. :wave2:

id12586
01/03/2008, 17:44

Πηρα το Caberg SOLO 104

Καλώστον τον συμπολίτη! :beer:
Έχουμε και το ίδιο κρανάκι ;)

675
01/03/2008, 18:49
φιλε καλωσηρθες στο φορουμ:wave2:

σιγουρα δε μπορω να σε καταλαβω γιατι δεν μου τυχει ποτε ουτε εμενα αλλα ουτε και μπροστα μου κατι παρομοιο ..

σιγουρο ειναι μια μεγαλη εμπειρια αυτη που βιωσες κι εγω τουλαχιστον ελπιζω να μην τη ξεχασεις ποτε οσο περιεργα ή ασχημα κι αν νιωθεις γιατι σιγουρα θα σου φανει καπου χρησιμη και θα σε κρατησει ασφαλη:winka: :wave2:

PanosVIB
06/03/2008, 22:53
Αρχικά δημιουργήθηκε από paramedic
Φίλε μου πσιστεύω οτι αν κάτσεις και το σκεφτείς θα καταλάβεις οτι αυτό που ήταν μοιράιο για το παιδί ήταν η ανθρώπινη βλακεία και όχι η μηχανή. Πέρασε το κοκκινο και δεν φορούσε κράνος και λογικά και μπουφάν μηχανής. Αν δεν είχε περάσει το κοκκινο θα ήταν τώρα με την κοπέλα του και αν το είχε περάσει και φορούσε κράνος τώρα απλά θα έκλαιγε την μηχανή. Βλέπω πολλά ατυχήματα με μηχανές στην δουλειά μου(ΜΕΘ ΚΑΤ) και ένα πραγμα έχω να πώ: ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΡΘΕΙ ΜΗΧΑΝΟΒΙΟΣ ΠΟΥ ΝΑ ΦΟΡΟΥΣΕ ΣΩΣΤΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ!!!!!!!ΜΟΝΟ ΑΚΡΑΝΩΤΟΙ!!!!

Να σου πώ και ένα περιστατικό που έιχε έρθει πριν 2 μήνες. Ενας τύπος πορωμένος με busa έφτιαξε όλοκληρο κοστούμι απο ανθρακόνημα, έβαλε ολόσωμες, έβαλε στη μηχανή ότι αφτερμαρκετ υπάρχει και έδωσε ένα σκασμό λεφτά για να φτιάξει την μηχανή των ονείρων του. Την ημέρα που την τελέιωσε πια την έβγαλε βόλτα όλο χαρά. Σε ένα φανάρι μιας μεγάλης ευθειάς σταματάει σιγά σιγά και τότε τον εμβολίζει απο πίσω ένας με ενα άλλο BUSA!!!!!
Η μηχανή έγινε χίλια κομμάτια. Ο οδηγός της εκσενδονίστηκε στα 20 μέτρα περίπου. Να σου πω πιος μου διηγήθηκε την ιστορία: Ο ίδιος!!!!! Γιατί έζησε απλά με ένα κάταγμα πλευρών(για αυτό τον λόγο ήταν εντατική γιατί ένα πλευρό που είχε σπάσει τον εμπόδιζε στην αναπνοή και 3 ημέρες μετά το ατύχημα και ενώ ηταν σπίτι του ένιωσε δύσπνοια και ήρθε απλά για παρακολούθηση). Ο λογος που έζησε:φορούσε κράνος, μπουφάν, γάντια και μποτές μηχανής.....
Ο δηγός της άλλης busa? Μια χαρά και αυτός γιατί φορούσε τα ίδια.!!!
Τα συμπερασματα δικά σας...
Βασικά καλως ήλθαμε jfx μιας & εγώ είμαι ολοκαίνουργιος στο forum..
Παντως μου έκανε εντύπωση το παραπάνω post...Σίγουρα ένα κράνος είναι μια προστασία...
Αλλα ποτέ δέν πέρασε απο το μυαλο μου πως ένας συνδιασμός κρανους μπουφαν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά(σίγουρα δέν μπορω να το καταλάβω πλήρως λόγο & των μηδενικών εμπειριων μου στο θέμα μηχανη)...τι να πω...μαλλον δέν πρέπει να λυπηθώ ούτε ένα ευρω στον εξοπλισμο..

id12586
06/03/2008, 23:23
Οχι φίλε μου να μην λυπηθείς ουτε ευρώ.
Μπορεί να κάνεις οικονομία στην μηχανή αλλά όχι στον εαυτό σου.
Αν είσαι εσύ καλά μπορείς να πάρεις μια καλύτερη όταν μαζέψεις λίγα λεφτά παραπάνω.:beer:

Tropeas
07/03/2008, 17:29
μόλις ένοιωσες άσχημα για κάποιον που ούτε καν ξέρεις!
σκέψου,
πράξε,
και βοήθα,
απο εδώ και στο εξής
με όλη σου την ψυχή και συνειδητά να περιορίζονται τέτοια γεγονότα,
διαλάλησε την σημασία κράνους και εξοπλισμού...
κάνε την συνείδηση στην ασφάλεια βίωμά σου και μετέδωσέ το...
μπορώ να καταλάβω και θέλω να σου πω ότι αυτό που είδες μπορεί να σου δώσει ΠΟΛΥ δύναμη να κάνεις ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ πράγματα απο εδώ και στο εξής!
να σαι καλά!:beer: :wave2:

ktmboy
07/03/2008, 17:31
krima...

cartman
07/03/2008, 22:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanosVIB
Βασικά καλως ήλθαμε jfx μιας & εγώ είμαι ολοκαίνουργιος στο forum..
Παντως μου έκανε εντύπωση το παραπάνω post...Σίγουρα ένα κράνος είναι μια προστασία...
Αλλα ποτέ δέν πέρασε απο το μυαλο μου πως ένας συνδιασμός κρανους μπουφαν μπορεί να κάνει τόσο μεγάλη διαφορά(σίγουρα δέν μπορω να το καταλάβω πλήρως λόγο & των μηδενικών εμπειριων μου στο θέμα μηχανη) ...τι να πω...μαλλον δέν πρέπει να λυπηθώ ούτε ένα ευρω στον εξοπλισμο..

Η διαφορά είναι τεράστια και μπορεί να είναι θέμα ζωής ή θανάτου, ιδιαίτερα το κράνος ;)

jfx
08/03/2008, 13:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από Tropeas
μόλις ένοιωσες άσχημα για κάποιον που ούτε καν ξέρεις!
σκέψου,
πράξε,
και βοήθα,
απο εδώ και στο εξής
με όλη σου την ψυχή και συνειδητά να περιορίζονται τέτοια γεγονότα,
διαλάλησε την σημασία κράνους και εξοπλισμού...
κάνε την συνείδηση στην ασφάλεια βίωμά σου και μετέδωσέ το...
μπορώ να καταλάβω και θέλω να σου πω ότι αυτό που είδες μπορεί να σου δώσει ΠΟΛΥ δύναμη να κάνεις ΠΟΛΛΑ ΚΑΛΑ πράγματα απο εδώ και στο εξής!
να σαι καλά!:beer: :wave2:

φιλε Tropea,

απο την πρωτη μερα που οδηγησα μηχανακι, φορουσα κρανος. με ειχε μαθει ο πατερας απο το αυτοκινητο να βαζω μηχανικά τη ζωνη. το ιδιο και το κρανος. απο ενα σημειο και μετα δεν μπορουσα να κανω ουτε τα 100 μετρα χωρις αυτο. και απο αποψη ασφαλειας αλλά και ανεσης.

Σιγουρα εσυ με αυτο που περασες θα τα εχεις δει πραγματικά όλα, ομως πιστευω πως καθε ενας που ανεβαινει σε μηχανακι(απο 50αρι μεχρι busa) πρεπει απο πριν να καταλαβει πολυ καλα πόσο ρισκαρει και πόσο ευαλωτος ειναι. να ειναι συμφιλιωμενος με την ιδεα οτι το παραμικρο μπορει να στοιχισει πολλά.

Αυτο δυστυχως γυρω μου δεν το βλεπω, στην αρχη ειχα πραγματική απορια γιατι πχ το φορανε το κρανος στο χέρι. Ακομα τη λογική αυτη δεν την καταλαβαινω όμως ειδα, απο τις μικρες συζητησεις που εκανα, ειτε στο φαναρι ειτε με γνωστους με παπακια, οτι οι περισσοτεροι πιστευουν οτι δεν θα τυχει σε αυτους και το χρησιμοποιουν ως δικαιολογια στον εαυτο τους. δεν το εχουν συνειδητοποιησει.

Εγω ειμαι προνοητικος σε ολα μου και γι αυτο φορεσα απο την πρωτη μερα το κρανος. υστερα αρχισα να διαβαζω τα φορουμς σαν και τουτο, και ειδα οτι υπαρχει μια συνειδητοποιημενη μεριδα ανθρωπων που καβαλανε μηχανη και το κρανος ειναι το ελαχιστο που φορουν και που δε βγαζουν τους καθρεφτες απο τα μηχανακια, και που αλλαζουν τις λαμπες οταν καιγονται και που εχουν μια οδηγικη παιδεια και και και...., τους οποιους εγω καλω μοτοσκλετιστες(αποκλειστικα αυτους.) μετα γουσταρα πολύ την ιδεα να ειμαι ενας απο αυτους, και γι αυτο πηρα γαντια και μπουφαν για μηχανη. Ενας απο τους λογους που θελω να παρω και μεγαλυτερη μηχανη ειναι να φυγει απο πανω μου ο χαρακτηρισμος του παπάκια(του κωλοπαιδου που κανει μαλακιες στο δρόμο, σφηνες κτλ...) που με βαζει στο λακκο με ολους τους καγκουρες που τα καβαλανε.

μολις απεκτησα λιγη εμπειρια και χωρις καμια πτωση, κανενα τραυματισμο ηθελα κι εγω να αρχισω την προσωπικη μου καμπανια. πρωτα σε φιλους και γνωστους. Δε με επαιρνε κανενας στα σοβαρα, ισως να μην εχω και πειθώ...

Μετα ενας φιλος τον οποιο τον επρηζα χωρις αποτελεσμα(του ειχα φερει και το δευτερο μου κρανος και του το ειχα δωσει)ενα απογευμα χτυπησε με αυτοκινητο, ευτυχως ελαφρα.Εφταιγε το αυτοκινητο αλλα αυτος το ιδιο χτυπησε...
μολις εγινε καλα,και αυτος και το μηχανακι, πηρε κρανος και εβαλε καθρεφτες και ηρθε με περηφανια και μου τα εδειξε! εγω χαρηκα γι αυτον αλλα επαληθευσα αλλο ενα κακο κανονα που λεει οτι για να μαθεις πρεπει να παθεις...

υστερα στη δουλεια συναναστρεφομαι με παπακιδες. διαβασε παραπανω τι μου λενε οταν τους λεω για κρανος...

χθες ειδα παλι μια μητερα κι ειχε στο σκουτερ, απο πισω μια κοπελιτσα 10 χρονων περιπου και μπροστα της ορθιο ενα αλλο κοριτσακι ακομα μικροτερο. κανενα κρανος στο σκουτερ αυτο.

Εχω δει σε σειρα πανω στο mega skooter: μικρο κοριτσακι ορθιο, πατερας που οδηγαει, μικρο αγορακι και μανα απο πισω να το κραταει.ολοι ξεκρανωτοι. Σιγουρα πολλοι απο εδω μεσα εχουν δει τετοια περιστατικα.

Εγω δεν μπορω να δεχτω σαν δικαιολογια για ολους τους απο πανω οτι δεν γνωριζουν. Δεν το χωραει το μυαλο μου αυτο. γι αυτο και σταματησα να παροτρινω τον οποιοδηποτε να φορεσει. δεν ασχολουμαι πλεον. Το μονο που με πειραζει ειναι οτι εγω κινδυνευω αν σε καποιου το ματι σκασει ενα μυγακι και χασει τον ελεγχο κι ερθει απανω μου. κατι που δε συγχωρω εινα ειναι να εχουν επανω στη μηχανη τα μικρα παιδια οπως περιεγραψα παραπανω. το ιδιο και στο αυτοκινητο χωρις ζωνες ή ειδικα καθισματα να περιφερονται εκει μεσα.

Το μονο που θεωρω πλέον πως εχει νοημα να κανω, ειναι να καθισω και να συζητησω με ολους τους φιλους μου που ενδιαφερονται να μαθουν δυο πραγματα, ειδικα αν ειναι και εν δυναμει μοτοσυκλετιστες (ή και κουτακιδες :P)

Υστερα μαζευοταν μεσα μου πολύς θυμος. Ναι, θυμος, για αυτους που με εχουν κανει να σταματησω για λιγο στην ακρη τους δρομου να ηρεμησω, να σταματησει η ταχυκαρδια και να ευχαριστησω την τυχη μου που ζω ακομα.

γι αυτο κι εγινα εθελοντης του ΙΟΑΣ πριν κατι μηνες, αλλα δεν ευδοκιμησε αυτη η διαδικασια.

Τωρα όσο μπορω φυλαγομαι, ειναι πολεμος εκει εξω

και η ζωη συνεχιζεται...

Tropeas
08/03/2008, 18:41
χαιρομαι για την κάθε λέξη που διάβασα απο εσένα... :winka: :a013:
είναι συναφη με τις σκέψεις μου.... απλά αυτό που θέλω να σου μεταδώσω και εσένα αλλά προπάντως αυτών που δεν την έχουν πάθει είναι αυτό ακριβώς:

πιστευω πως καθε ενας που ανεβαινει σε μηχανακι(απο 50αρι μεχρι busa) πρεπει απο πριν να καταλαβει πολυ καλα πόσο ρισκαρει και πόσο ευαλωτος ειναι. να ειναι συμφιλιωμενος με την ιδεα οτι το παραμικρο μπορει να στοιχισει πολλά.!!!
:wave2:

cartman
08/03/2008, 20:05
jfx συμφωνούμε απόλυτα! Κυκλοφορεί τρομερή έλλειψη παιδείας και πολλή βλακεία στους δρόμους!
Προσοχή!

:beer: :beer: :beer:

tsoukas77
14/03/2008, 19:16
Σαφως και ειναι απο τις εικονες που δεν σου φευγουν σχεδον ποτε απο το μυαλο.Μου εχει τυχει πριν απο 2 και κατι χρονια και ακομη ειναι σαν να το βλεπω μπροστα στα ματια μου.Το σιγουρο ειναι οτι προβληματιζεσαι και θετεις καποια ερωτηματα στον εαυτο σου...

Οσον αφορα την μαρτυρια,θα σε καλεσουν συντομα για καταθεση.Εμενα περιπου στις 2 εβδομαδες με ειχαν καλεσει...

nick183
14/06/2008, 05:22
Επειδη κανεις δεν το ανεφερε.το φαναρι σε εκεινο το σταυροδρομι ηταν σχετικα καινουργιο,τοτε ειχε αρχισει να λειτουργει(το πολυ 3 βδομαδες).χωρις να γνωριζω παραπανω ειναι πολυ πιθανο να μην το ηξερε κ απλα να περασε ετσι.

9 χρονια κανω ντελιβερυ(ειμαι 25),ειχα πανω απο 80 συναδελφους συνολο ολα αυτα τα χρονια αλλα μονο οι 3 μπορω να πω οτι μου εδωσαν οδηγικη παιδεια,και αυτο γιατι ηταν το μονιμο επαγγελμα τους και διοτι ειχαν σκεφτεί λιγο παραπανω τα πραγματα.

η τυχη μου,που δεν εχω παθει ατυχημα ως τωρα θα μπορουσε να λειτουργει ως αρνητικος παραγοντας απο την αποψη να πιστευω οτι ειμαι ατρωτος σουμαχερ.
ευτυχως εχω λιγη νοημοσυνη και αισθανομαι ευγνωμων που ειμαι σωος κ αβλαβης μετα απο τοσα χλμ χωρις κρανος ,εξοπλισμο κ με προβλημα αυτοσυγκρατησης!

ας διαδωσουμε λιγη παιδεια τριγυρω μας γιατι ο κοσμος δεν σκεφτεται κ πολυ!
εγω πχ με 80 συναδελφους και μονο οι τρεις με ωθησανε να σκεφτω πραγματα για την οδηγηση.
φιλικα νικος

Υ.Γ σε ποια πιτσαρια εισαι?:smilea:

Akatanomastos
14/06/2008, 12:15
Αρχικά δημιουργήθηκε από nick183
Επειδη κανεις δεν το ανεφερε.το φαναρι σε εκεινο το σταυροδρομι ηταν σχετικα καινουργιο,τοτε ειχε αρχισει να λειτουργει(το πολυ 3 βδομαδες).χωρις να γνωριζω παραπανω ειναι πολυ πιθανο να μην το ηξερε κ απλα να περασε ετσι.

:mad: :mad: :mad: