PDA

View Full Version : Δυο προβλήματα του φορουμ...

trumpet
28/02/2008, 10:06
Καλησπέρα σε ολους.

Θέλω να καταθέσω 2 προβλήματα που θεωρώ οτι αξίζει να λυθούν στο φόρουμ για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή όλων.

1) Υποθέτω ότι το σύστημα σε πετάει έξω κάθε τόσο,έτσι, που αν βάλεις τον κωδικό σου και το username και δείς για παράδειγμα τα πμ κλπ, σε 10 λεπτά που θα θέλεις να ανοίξεις μια συζήτηση η να συμμετέχεις σε μια ήδη υπάρχουσα πρέπει να ξαναδώσεις στοιχεία για να εισέλθεις στο σύστημα.

Εάν γίνεται κάπως να διορθωθεί αυτό το πράγμα θα είναι βολικό για όλους μας (φαντάζομαι το αντιμετωπίζουν και άλλοι αυτό το θέμα) και θα κερδίζουμε χρόνο και ... υπομονή υποθέτω...

2) Στην "Εύρεση" όταν βάζουμε τις λέξεις που μας ενδιαφέρουν, π.χ. "bmw funduro":D
τα αποτελέσματα που μας δίνονται είναι όλες οι συζητήσεις στις οποίες έχει βρεθεί το αντικείμενο της αναζήτησής μας. Αυτό είναι από τη μία καλό και θεμιτό αλλά σε πολλά από αυτά που βρίσκουμε δεν υπάρχει ενδιαφέρον ουσιαστικό με αποτέλεσμα να χάνουμε χρόνο στο ανοίξουμε τις 17 σελίδες μιας συζήτησης να τις σκανάρουμε με το μάτι μέχρι να βρούμε τα κόκκινα γραμματάκια τα οποία όμως δε μας λένε τίποτα ουσιώδες μερικές φορές. Επειδή φαντάζομαι πως η μηχανή αναζήτησης του φόρουμ δεν μπορεί να μυρίσει τα δάχτυλά μας για το τι ακριβώς μας ενδιαφέρει, ίσως είναι εύκολο τα αποτελέσματα της αναζήτησης να μας δίνουν τις συζητήσεις στις οποίες βρέθηκε το αντικείμενο που ψάχνουμε αλλά να ανοίγουν πρώτα τη σελίδα στην οποία βρέθηκαν οι λέξεις. Δηλαδή να μην χάνει κανείς ανούσιο χρόνο "διαβάζοντας" τόσα άσχετα πράγματα με αυτό που πραγματικά ψάχνει.

Επίσης ίσως να βοηθούσε στο παράθυρο αναζήτησης η ύπαρξη μιας λεζάντας με περιεχόμενα όλες τις κατηγορίες του φόρουμ (πχ μοντέλα, ταξιδιωτικά, γενικές κλπ) ώστε να επιλέγεται από τον "εξερευνητή" του φόρουμ η κατηγορία στην οποία υποθέτει πως θα βρεί τις πληροφορίες που χρειάζεται.

Ελπίζω να μην κούρασα με τις παρατηρήσεις μου και να ήμουν σαφής γιατί νιώθω πως μάλλον δεν μπορώ να περιγράψω καλύτερα τα παραπάνω προβλήματα.

Ευχαριστώ

Τις καλημέρες μου από Θεσσαλονίκη που μόλις έβγαλε ήλιο και μας τρόμαξε Τσικνοπεμπτιάτικα...:cool:

trumpet
28/02/2008, 10:08
Μόλις έτρεχα στις προηγούμενες σελίδες προκειμένου να βρώ το απο πάνω κείμενο, να το αντιγράψω, να δώσω στοιχεία για να εισέλθω στο σύστημα , να ανοίξω ξανά το παράθυρο για να κάνω επικόλληση του παραπάνω ποστ, και να το αποστείλω...

Αφορά το πρόβλημα Νο1 και μάλλον καταλαβαίνεται ότι είναι πολύ ενοχλητικό.....:winka:

Cpt. Haddock
28/02/2008, 10:12
το (1) δε μου το έχει παρουσιάσει ποτέ :look:

MikeG
28/02/2008, 10:12
Όσον αφορά το πρώτο κάτι παίζει με το pc σου. Εμένα δε με έχει πετάξει ποτέ τόσα χρόνια έξω.
Στο προσωπικό μου pc έχω κάνει login εδώ και 2 χρόνια & ποτέ δε ξαναέκανα.
Για τσέκαρε λίγο το pc σου. Τίποτα antivirus & firewall.:winka:

byron
28/02/2008, 10:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από trumpet
Μόλις έτρεχα στις προηγούμενες σελίδες προκειμένου να βρώ το απο πάνω κείμενο, να το αντιγράψω, να δώσω στοιχεία για να εισέλθω στο σύστημα , να ανοίξω ξανά το παράθυρο για να κάνω επικόλληση του παραπάνω ποστ, και να το αποστείλω...

Αφορά το πρόβλημα Νο1 και μάλλον καταλαβαίνεται ότι είναι πολύ ενοχλητικό.....:winka:

Το πρόβλημα 1 δεν νομίζω ότι αφορά το σύστημα. Προσωπικά δεν μου το κάνει ποτέ ούτε απ΄το pc της δουλειάς ούτε του σπιτιού.
Το πρόβλημα 2 έχεις δίκιο. Υποθέτω ότι είναι θέμα του vbulletin μιας και σε ξένα φόρουμ που μπαίνω και έχουν νεώτερες εκδόσεις του vbulletin (3.6.8 πχ) έχουν το ίδιο πρόβλημα.
Το πρόβλημα 3 δεν το κατάλαβα. Εννοείς στην αναζήτηση; Γιατί εκεί υπάρχει επιλογή κατηγορίας που θα το βάλεις να ψάξει.

sniper
28/02/2008, 10:17
για το 1 δες τι κάνει ο explorer σου τα cookies....

trumpet
28/02/2008, 10:17
Παίδες έχω μακ:cool: γιαυτό δεν έχω βάλει ούτε firewall ούτε antivirus κλπ. Δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό οπότε δεν είναι από αυτό που λέτε σίγουρα ούτε είναι θέμα ρυθμίσεων του υπολογιστή.

Μήπως φταίει το ότι όταν με ρώτησε την πρώτη φορά για αποθληκευση user και password πάτησα το όχι?

Για το δεύτερο θέμα...? Σας ακούγονται λογικά αυτά που έγραψα...?

McGyver
28/02/2008, 10:19
Παίδες έχω μακ:cool: γιαυτό δεν έχω βάλει ούτε firewall ούτε antivirus κλπ. Δεν μου έχει παρουσιάσει το παραμικρό οπότε δεν είναι από αυτό που λέτε σίγουρα ούτε είναι θέμα ρυθμίσεων του υπολογιστή.

Μήπως φταίει το ότι όταν με ρώτησε την πρώτη φορά για αποθληκευση user και password πάτησα το όχι?

Κάποια ρύθμιση ασφάλειας στον browser που χρησιμοποιείς καθαρίζει τα cookies σε τακτά χρονικά διαστήματα...

ΙΠΠΕΑΣ
28/02/2008, 10:20
Λοιπόν φίλτατε, καλό θα ήταν να ελέγξεις αυτό που σου προτείνει ο αποπάνω :D .

Επιπρόσθετα ψάξε στις ρυθμίσεις του browser σου για να βρεις κάποια επιλογή που επαναφέρει τις ρυθμίσεις του στις αρχικές("εργοστασιακές"). Για να σε βάζει αυτόματα όταν ανοίγεις το φόρουμ θα πρέπει ο Ι.Ε. ή ο firefox στις ρυθμίσεις τους να έχουν ενεργοποιημένη την επιλογή για αποδοχή cookies (Ουδεμία σχέση με τα μπισκότα :lol: ).

Αν τα κάνεις αυτά πιστεύω θα λυθεί το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις.

edit
φτου :blush: με πρόλαβε ο μοντεράτορας.

trumpet
28/02/2008, 10:21
firefox χρησιμοποιώ.

μήπως εέχει να κάνει με password manager του firefox?

πως μπορώ να μπώ εκεί αν είναι όντως αυτό το πρόβλημα?

danaos75
28/02/2008, 10:22
το πρωτο μου το κάνει σχεδον καθε φορα που ποσταρω, όταν ενω γραφω το κειμενο αφησω για μερικα λεπτα το pc για να ανοιξω καποιο αλλο παραθυρο, τοτε οταν τελειωσω το μυνημα και θελησω να ποσταρω μου ζηταει ξανα κωδικο προσβασης, και "συζητηση" στην οποια θελω να ποσταρω. Οποτε τα μεγαλα ποστ τα γραφω πρωτα στο notepad και copy paste στο moto.gr και τελειωσα,

ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ ΣΠΑΣΤΙΚΟ ΛΕΜΕ, αλλα είναι και ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟ, ΚΑΛΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ:a9: :a9:

ΙΠΠΕΑΣ
28/02/2008, 10:26
Πήγαινε:

Επεξεργασία > Προτιμήσεις

και στη παρακάτω καρτέλα κάνε τα όπως βλέπεις στην εικόνα

122008

Akatanomastos
29/02/2008, 09:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
έχω κάνει login εδώ και 2 χρόνια & ποτέ δε ξαναέκανα.

ρε τρελοκοπελι
δυο χρονια:eyepop:
θα μας τρελανεις
και μενα καθε τρεισ και λιγο θελει λογκιν, απλα με το που γραφψω το πρωτο γραμμα εμφανιζει αυτοματα τα υπολοιπα και δεν τα γραφω.

κοιταξα καρτελα και τα μπικοτα μου ειναι ρυθμιζενα οπως προτεινετε
:confused:

lamoun
29/02/2008, 09:47
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
ρε τρελοκοπελι
δυο χρονια:eyepop:
θα μας τρελανεις
και μενα καθε τρεισ και λιγο θελει λογκιν, απλα με το που γραφψω το πρωτο γραμμα εμφανιζει αυτοματα τα υπολοιπα και δεν τα γραφω.

Ούτε και εμένα μου το έχει ζητήσει ποτέ, παρά μόνο όταν καθαρίζω τα cookies μου.
Είναι θέμα cookies και τίποτε άλλο.

122155

Λεωνίδας
01/03/2008, 10:39
επειδή το ίδιο πρόβλημα είχε Έλληνας Κροίσος, ιδιοκτήτης hayabusa με 9 γράμματα, δες αν είναι έτσι η 2η και 3η επιλογή ... (π.δ. μέλους > Επιλογές)

:wave2:

122275

Λεωνίδας
01/03/2008, 10:41
τώρα είδα ότι έχουν πολλοί αυτό το πρόβλημα :look:
για πείτε αν είχατε άλλες επιλογές σ' αυτό που πόσταρα πιο πάνω

675
01/03/2008, 13:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
το (1) δε μου το έχει παρουσιάσει ποτέ :look:

ουτε εμενα..!!

675
01/03/2008, 13:05
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Στο προσωπικό μου pc έχω κάνει login εδώ και 2 χρόνια & ποτέ δε ξαναέκανα.
Για τσέκαρε λίγο το pc σου. Τίποτα antivirus & firewall.:winka:

+250 απο μενα
εχει να κανει με τις ρυθμισεις του explorer κι εγω δεν θυμαμαι τον εαυτο μου να κανει login απο το pc στο σπιτι...

:winka:

Akatanomastos
03/03/2008, 02:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
τώρα είδα ότι έχουν πολλοί αυτό το πρόβλημα :look:
για πείτε αν είχατε άλλες επιλογές σ' αυτό που πόσταρα πιο πάνω

αχα
εμενα και τα τρια ηταν οχι
μαλλον τωρα θα φτιαξε
θα σας ενημερωσω:winka:
θανκς:beer:

Λεωνίδας
03/03/2008, 09:38
Αρχικά δημιουργήθηκε από Akatanomastos
αχα
εμενα και τα τρια ηταν οχι
μαλλον τωρα θα φτιαξε
θα σας ενημερωσω:winka:
θανκς:beer: το πρώτο προφανώς δεν έχει σχέση ε :smilea:

Dirty_Gas
03/03/2008, 09:45
Να σας πω εγω τι έχω παρατηρήσει που έχω ένα ΙΕ 6? ή και παλιότερο.

Όταν λοιπόν ανοίξω πολλά παράθυρα ΙΕ με διάφορες συζητήσεις και κάνω μετά login σε ένα από αυτά, όταν το κλείσω και πάω σε ένα άλλο βλέπω ότι δεν είμαι μέσα στο σύστημα. Πρέπει και σε αυτό το παράθυρο να κάνω login..

:beer: :beer: :beer:

Daemon
03/03/2008, 10:03
Αρχικά δημιουργήθηκε από Dirty_Gas
Να σας πω εγω τι έχω παρατηρήσει που έχω ένα ΙΕ 6? ή και παλιότερο.

Όταν λοιπόν ανοίξω πολλά παράθυρα ΙΕ με διάφορες συζητήσεις και κάνω μετά login σε ένα από αυτά, όταν το κλείσω και πάω σε ένα άλλο βλέπω ότι δεν είμαι μέσα στο σύστημα. Πρέπει και σε αυτό το παράθυρο να κάνω login..

:beer: :beer: :beer:

Ε ναι.. αφου ανοιγεις καινουργιο παραθυρο και δουλευεις, το παλιο εχει μενει εκει που το αφησες..

Akatanomastos
03/03/2008, 15:45
Αρχικά δημιουργήθηκε από Λεωνίδας
το πρώτο προφανώς δεν έχει σχέση ε :smilea:

ναι αλλα τι να καθομαι να γραφω, το 2 και το τρια ηταν αλλιως γραμενα? το ειπα απλα:D

dez
04/03/2008, 21:05
2) Στην "Εύρεση" όταν βάζουμε τις λέξεις που μας ενδιαφέρουν, π.χ. "bmw funduro":D
τα αποτελέσματα που μας δίνονται είναι όλες οι συζητήσεις στις οποίες έχει βρεθεί το αντικείμενο της αναζήτησής μας. Αυτό είναι από τη μία καλό και θεμιτό αλλά σε πολλά από αυτά που βρίσκουμε δεν υπάρχει ενδιαφέρον ουσιαστικό με αποτέλεσμα να χάνουμε χρόνο στο ανοίξουμε τις 17 σελίδες μιας συζήτησης να τις σκανάρουμε με το μάτι μέχρι να βρούμε τα κόκκινα γραμματάκια τα οποία όμως δε μας λένε τίποτα ουσιώδες μερικές φορές. Επειδή φαντάζομαι πως η μηχανή αναζήτησης του φόρουμ δεν μπορεί να μυρίσει τα δάχτυλά μας για το τι ακριβώς μας ενδιαφέρει, ίσως είναι εύκολο τα αποτελέσματα της αναζήτησης να μας δίνουν τις συζητήσεις στις οποίες βρέθηκε το αντικείμενο που ψάχνουμε αλλά να ανοίγουν πρώτα τη σελίδα στην οποία βρέθηκαν οι λέξεις. Δηλαδή να μην χάνει κανείς ανούσιο χρόνο "διαβάζοντας" τόσα άσχετα πράγματα με αυτό που πραγματικά ψάχνει.
google is your friend ;)

apav
10/03/2008, 13:14
Το ρολόι μας σαν να βιάζεται! :D

gcrook
10/03/2008, 13:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από apav
Το ρολόι μας σαν να βιάζεται! :D

Και αναρωτιομουν απο χθες αν στραβα αρμενιζω...

p@nos
11/03/2008, 03:14
Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
Και αναρωτιομουν απο χθες αν στραβα αρμενιζω...

+oo

:p

makis206
11/03/2008, 14:46
Ρυθμίστε το ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ !! :a26:

3 φορές σηκώθηκα να την κοπανήσω απ'τη δουλειά κι η ρημάδα η ώρα δεν ήρθε ακόμα... :D :a11:

:rotflmao: :rotflmao: