PDA

View Full Version : ΣΩΣΤΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΗΧΑΝΗΣ

PanosVIB
03/03/2008, 19:33
Καλησπέρα,είμαι νέος στο forum & γενικά νέος με το άθλημα.
Θα ήθελα απλα την συμβουλή σας για το παρακάτω θέμα.
Είμαι 23 ετών κ είμαι πειραιά.Δέν είχα ποτέ δίκυκλο & τώρα το κρίνω απαραίτητο λόγο της εργασίας μου & λόγο κόστους καυσίμων/parking του αυτοκινήτου.
Αυτές τις μέρες βγάζω το δίπλωμα για απεριόριστων κυβικών.

Ο προβληματισμός
Η μηχανή θα είναι για εργαλείο για την δουλειά μου & τπτ περισσότερο.
Απο ελάχιστους γνωστούς που ρώτησα "Τί να πάρω?Παπί ή κάτι άλλο?" μου απαντησαν όλοι οτι το παπί είναι αρκετά πιο επικύνδυνο απο μία μηχανη περισσότερων κυβικών.
Με λίγα λόγια το ποσό που διαθέτω είναι 1.500-2.000 βαριά.Και έχω καταλήξει βάση απόψεων που ακούω (μιας & δέν έχω εμπειρία) σε Bros 400 κυβικά 8ετίας(πάνω κάτω)(Δέν θα ήθελα κάτι σε στυλ enduro μιας & με 1.70 ύψος δεν νομίζω να νιώθω ασφάλεια εκει πάνω)

Θα ήθελα πολύ να ακουσω την αποψη σας & για την επιλογή του τύπου της μηχανής αλλα & του μοντέλου.
Ευχαριστώ προκαταβολικά. Πάνος Πειραιά.

SF
03/03/2008, 21:19
Καλώς ήρθες συνάδελφε!

Λοιπόν εν ολίγοις θέλεις ένα μεταχειρισμένο φτηνό στρητάκι που να σε βολεύει κυρίως στην πόλη. Το BROS που λες είναι μια χαρά και πολύ φτηνό στη χρήση και συντήρηση. Δεν κόβει πολύ όμως το τιμόνι του για οδήγηση στην κίνηση της Αθήνας. Επίσης δες και διάφορα χρηστικά 250αρια και 400αρια όπως CBF/CB. (Το αν αισθάνεσαι ασφαλής στα ψηλά ή στα χαμηλά, θα το δεις αργότερα από πρώτο χέρι, όταν θα τα οδηγήσεις όλα.) Αλλά με 2000 βρίσκεις αρκετά μηχανάκια να κάνεις τη δουλειά σου και να μπεις στο άθλημα. Από τα λεφτά σου βάστα και 300-400? για ένα καλό κράνος και τζάκετ!

:wave2:

xampos
03/03/2008, 22:07
cbf 250 poso pane ta metaxeirismena tora pleon? tha se bolepsei pantos ;)

el_hymador
03/03/2008, 22:53
Honda CB500

Suzuki GS500

Kawasaki ER500

ψαξε καποιο απο αυτα τα μοντελα μτχ. παιζουν στο Budget σου και ειναι ολα σκυλια σε θεματα αξιοπιστιας και πολυ φθηνα σε κοστος χρησης.

Το υψος σου δεν ειναι απαγορευτικο και για καποιο on-off παντως...οπου σε αυτη την κατηγορια παιζουν σαφως περισσοτερες επιλογες και ευρος μοντελων.

:wave2:

Sapadak
03/03/2008, 23:22
Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
Honda CB500

Suzuki GS500

Kawasaki ER500

Πολυ καλα τα λες φιλε :beer:

Να συμπληρωσω επιπλεον το CBF 500

Γνωμη μου πας σε CBF 250 που με αξιοπρεπεια και θα σε πηγαινει και τα σε φερνει και ειναι απο 2-4 χρονων

Ασε τα Bros και τα Superfour που ειναι απο 5 χερια και αγνωστα χιλιομετρα και 10ετιας και παρε κατι "παλιομοδικο"

gdevelek
03/03/2008, 23:32
πρέπει να παρατηρήσω πως τα Σ4 που κυκλοφορούν βρίσκονται - κατά μέσο όρο - σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από τα μπρος

xampos
04/03/2008, 10:36
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
πρέπει να παρατηρήσω πως τα Σ4 που κυκλοφορούν βρίσκονται - κατά μέσο όρο - σε σαφώς καλύτερη κατάσταση από τα μπρος

ναι ρε συ αλλα εχουν γερασει πλεον αυτα τα μηχανακια,

ειδικα εσενα σε θυμαμαι να τα π[ροτεινεις στον κοσμο (και σε μενα πριν χρονια ) kai na epimaineiw

de λεω , καλα μηχανακια αξιοπιστα αλλα εχουν γερασει πλεον και με τα λεφτα που τα δινουν (ειδικα τα Σ4 παιρνεις πολυ καλυτερη και καινουργια μηχανκι ), ξεχαστε τα επιτελους

:beer: :beer:

gdevelek
04/03/2008, 10:59
έχουν γεράσει αλλά βαστάνε γερά

τι να πούνε και τα (κάποτε ανταγωνιστικά) μπάντιτ-400 που τα έχουν βλαστημήσει οι μισοί ιδιοκτήτες τους

στα 2000 (ή μάλλον 1800 γιατί εκεί πωλούνται τα περισσότερα σήμερα) δεν ξέρω να υπάρχει καλύτερη επιλογή για στριτ

βέβαια αν μπορείς να πάς 3500 παίρνεις χόρνετ

αλλα για πολλούς νέους οδηγούς (φοιτητές κλπ.) και τα 1800 είναι πολλά

;)

xampos
04/03/2008, 11:17
Αρχικά δημιουργήθηκε από gdevelek
έχουν γεράσει αλλά βαστάνε γερά

τι να πούνε και τα (κάποτε ανταγωνιστικά) μπάντιτ-400 που τα έχουν βλαστημήσει οι μισοί ιδιοκτήτες τους

στα 2000 (ή μάλλον 1800 γιατί εκεί πωλούνται τα περισσότερα σήμερα) δεν ξέρω να υπάρχει καλύτερη επιλογή για στριτ

βέβαια αν μπορείς να πάς 3500 παίρνεις χόρνετ

αλλα για πολλούς νέους οδηγούς (φοιτητές κλπ.) και τα 1800 είναι πολλά

;)

μου το λεγες και μενα τοτε αλλα εγω πηγα και πηρα το bandit :lol: :lol: :D

βασικα κανενα απ τα δυο , μακρια , καλυτερα να μαζεψεις 1000 ευρω παραπανω και να παρεις χορνετ ;) :beer:

PanosVIB
04/03/2008, 23:01
Ευχαριστώ για τις συμβουλές & τις απόψεις σας.
Η διαδικασία του διπλώματος προχωράει & η αγορά δέν νομίζω να αργήσει(ανάλογα πότε θα πουληθεί το αμάξι).
Θα ενημερώσω σύντομα με το τελικό αποτέλεσμα!
ΤΥ all anyway:)

ntontos
05/03/2008, 19:10
σπέρες

τα μηχανάκια που αναφέρθηκαν (bros, cb400, bandit) τα έψαξα πέρυσι τέτοια εποχή περίπου
μετά από χρόνια βλέπεις είχα επιτέλους χρήματα για μηχανή

αποτελούν φτηνές σχετικά λύσεις, αλλά αν πραγματικά σου αρέσει η μηχανή (λες βέβαια πως την θες μόνο σαν εργαλείο, αλλά στην πορεία θα βγουν άλλα), γνώμη νου να δώσεις κάτι παραπάνω κ να πάρεις ένα μοντέλο μεγαλύτερων δυνατοτήτων

για την ιστορία, πήρα τελικά ένα tdm 850 με 3500 από ιδιώτη και δεν το μετάνοιωσα

πάντως, ότι κι αν αγοράσεις να μην λυπηθείς τα λεφτά για εξοπλισμό

PanosVIB
06/03/2008, 23:21
Δυστηχως τα οικονομικά είναι σκούρα...οπότε απο όλες τις απόψεις που έχω ακουσει....
Βγάζω το συμπέρασμα πως το bros είναι μία απο τις καλύτερες επιλογές μηχανής για έναν αρχάριο ο οποίος θα το λιώνει στις μετακινήσεις με μοναδικό σκοπο την δουλειά του & όχι την βόλτα του...
Βεβαια πολλοί είναι αυτοί που μου είπαν πως να ξεχάσω την πρόταση "Μονο για την δουλειά" & πως στην πορεία θα ξεχάσω το καρο μου μονο κ μόνο απο θέμα βολικότητας...Αν βγουνε αληθινοί τοτε σύντομα θα υπάρξει & η ανανέωση του σε κάτι πολυ καλύτερο & εκεί θα ανοιχτεί new topic...
Αλλα μέχρι τότε...έχουμε πολλά ψωμιά & τις διπλάσιες απορίες(Περιτό να πω πως έχω λιώσει στην ανάγνωση εδω μέσα...απο θέμα κράνους μέχρι οτι φαντάζεσται..)
By the way...nice job 2all!

ntontos
07/03/2008, 17:34
an ta oikonomika de bgainoun, nomizw oti to bros einai kalh lysh
apla nomizw pws se dyo xronia to poly tha ksanapsaxneis mhxanh,
allwste opws swsta sou eipan hdh, den paizei to "kanw apla th douleia mou" me th mhxanh...

PanosVIB
07/03/2008, 23:22
Αλλαγή πλάνων...τελικα το κεφάλαιο θα παίξει γύρω στα 2.500-2.800.
Οπότε απο μιά πρόχειρη ματια στο net...Με βλέπω να κατευθύνομαι προς CBF 250
οικονομικο/ομορφο/κατάλληλο για πόλη....μέχρι να πάρω το δίπλωμα στα χέρια μου έχω μέρες οπότε οριστική αποφαση...σύντομα...απόψεις το 250αρακι?

blackbusa
07/03/2008, 23:37
προσωπικη αποψη......αν το θες μονο για δουλεια και μονο για την πολη....παρε ενα παπι.....πολυ πιο οικονομικο απο ολες τις αποψεις.....και πολυ πιο ευελικτο μεσα στην κινηση....:wave2:

PanosVIB
07/03/2008, 23:44
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
προσωπικη αποψη......αν το θες μονο για δουλεια και μονο για την πολη....παρε ενα παπι.....πολυ πιο οικονομικο απο ολες τις αποψεις.....και πολυ πιο ευελικτο μεσα στην κινηση....:wave2:

Aπο αυτα που διαβάζω & ακούω..έχω καταλάβει πως το παπί & το scouter είναι πιό επικύνδηνα..Κ πιστεύω & πώς λίγη περισσότερη δύναμη σε οτιδήποτε οδηγείς είναι πιθανό να την χρειαστεις...
Ίσως να τα έχω κάνει & όλα μπάχαλο στο μυαλό μου & να λέω άκυρα πράγματα...Anyway εχω μέρες να αποφασίσω & ευτυχώς το διάβασμα & οι απόψεις σας δέν τελειώνουν...
ΤΥ όλους έχουν μπει στην διαδικασία να πουν την αποψη/συμβουλη τους..Κ όσους θα το κάνουν.:)

blackbusa
08/03/2008, 00:01
Αρχικά δημιουργήθηκε από PanosVIB
Aπο αυτα που διαβάζω & ακούω..έχω καταλάβει πως το παπί & το scouter είναι πιό επικύνδηνα..Κ πιστεύω & πώς λίγη περισσότερη δύναμη σε οτιδήποτε οδηγείς είναι πιθανό να την χρειαστεις...
Ίσως να τα έχω κάνει & όλα μπάχαλο στο μυαλό μου & να λέω άκυρα πράγματα...Anyway εχω μέρες να αποφασίσω & ευτυχώς το διάβασμα & οι απόψεις σας δέν τελειώνουν...
ΤΥ όλους έχουν μπει στην διαδικασία να πουν την αποψη/συμβουλη τους..Κ όσους θα το κάνουν.:)

φιλε μου δεν υπαρχουν επικινδυνα οχηματα....υπαρχουν επικινδυνοι και αμυαλοι οδηγοι.....ζετακι εχεις Χαρλει εχεις παλι οι οδηγοι αυτοκινητων δεν σε βλεπουν (βεβαια αν ειναι να παρεις Χαρλει για να γλυτωσεις κινηση πρεπει να εισαι πολυ μακακας:lol: αλλα λεμε τωρα...)...και βεβαια την ιδια τουμπα θα φας και με το παπι και με το χιλιαρι αν δεν εχεις το μυαλο σου σε αυτο που κανεις.....οτι και να αποφασησεις αυτο που σου ειπαν καποιοι ειναι βασικοτατο....ΚΡΑΝΟΣ.....:wave2:

υ.γ. η περισσοτερη δυναμη μεσα στην πολη την θεωρω αχρηστη και οχι τοσο προς χρηση πολλες φορες....

danaos75
08/03/2008, 00:10
+100000 για το κρανος,
αλλα για το παπι διαφωνω, εισαι πολυ μικρος ακομα και συντομα το "μονο για την δουλεια και την πολη" θα γινει και "κανενα κοντινο ταξιδακι" και αργοτερα κανενα μακρυνο και θα θες να αλλαξεις μοτο για κατι μεγαλυτερο και πιο ανετο, και τοτε η εμπειρια απο το cbfακι (ή αναλογης μοτο) θα ειναι ανεκτιμητη.:wave2:

αν σε παιρνει για cbf προχωρα το...

mikros boudas
08/03/2008, 00:24
Αρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
φιλε μου δεν υπαρχουν επικινδυνα οχηματα....υπαρχουν επικινδυνοι και αμυαλοι οδηγοι.....ζετακι εχεις Χαρλει εχεις παλι οι οδηγοι αυτοκινητων δεν σε βλεπουν (βεβαια αν ειναι να παρεις Χαρλει για να γλυτωσεις κινηση πρεπει να εισαι πολυ μακακας:lol: αλλα λεμε τωρα...)...και βεβαια την ιδια τουμπα θα φας και με το παπι και με το χιλιαρι αν δεν εχεις το μυαλο σου σε αυτο που κανεις.....οτι και να αποφασησεις αυτο που σου ειπαν καποιοι ειναι βασικοτατο....ΚΡΑΝΟΣ.....:wave2:

υ.γ. η περισσοτερη δυναμη μεσα στην πολη την θεωρω αχρηστη και οχι τοσο προς χρηση πολλες φορες.... φιλε μου υπαρχουν επικινδυνα οχηματα.τα παπια ξεχνα τα.δε φρεναρουν,δεν εχουνε αναρτηση,δεν εχουνε γκαζι αν χρειαστεις,ειναι ασχημα.αν μπορεις να φρεναρεις τον δεξι καρπο σου,παρε χαγιαμπουσα.αν δεν μπορεις,50αρι παπι να παρεις θα σκοτωθεις.τοσο απλα.ξεκινησε με ενα καλο στριτακι η ενα εντουρο.

ntontos
08/03/2008, 18:41
xexe, arxise na anebainei to budget?
pistepse me, mporei na agorazeis mhxanh gia ergaleio, alla to na exeis mhxanh me ton kairo tha deis oti einai estw k en merei enas allos tropos zwhs, px apo otan phra mhxanh odhgaw diaforetika k to amaxi mou
ama to xeis, ena mikrotaxidaki px loutraki-nauplio-xalkida den tha thes na to pas?
den einai mono to kranos, xreiazetai k ena kalo mpoufan m swsta plastika gia thn -apeuktaia-periptwsh pou tha peseis k kana ganti gia to kryo

PanosVIB
09/03/2008, 22:40
Παγωμα της όλης διαδικασίας...Μόλλις τελειώσω με το δίπλωμα θα καβατζώσω ένα παπί ενός ξάδερφου για ένα χρονικό διάστημα....
Ο λόγος...βαρέθηκα να ακουω απο ανθρώπους που έχουν μηχανή(ειδικά γνωστούς στην καθημερινοτητα μου) το ρητό :
"μήν πάρεις 250αρι ούτε μηχανη 400 10ετίας...ξέχνα την δουλειά σου σαν σκέψη...γιατί μετά απο λίγους μήνες θα ψάχνεις να την πουλήσεις πως κ πως για κάτι έστω κ λίγο πιο καλό"
Και επειδή την καλύτερη απάντηση στην δίνει η εμπειρία η οποία λιγο πολυ προκύπτει απο δοκιμές...θα λίωσω για λίγο καιρό με το παπί κ παράλληλα να μαζέψω λίγα money ακόμα σε περιπτωση που βγούν όλοι αυτοι αληθινοι..

marulis
10/03/2008, 00:06
Εγώ θα συμφωνήσω με τον φίλο blackbusa να κοιτάξεις σε παπί ή μέχρι 250. οτιδήποτε μεγαλύτερο είναι το ίδιο δαπανηρό σε συντήρηση με ένα αυτοκίνητο για να είναι ασφαλές.

Όσο κι αν σου φαίνεται παράλογο 2 λάστιχα μηχανής είναι ακριβότερα από 4 αυτοκινήτου και αντέχουν τα μισά και λιγότερα χλμ.
Μια καλή λύση είναι το CRYPTON R 111 της Yamaha me 1900 ευρώ . και είναι ένα μηχανάκι που αν θελήσεις να το πουλήσεις για κάτι μεγαλύτερο, δεν θα χάσεις ούτε πολλά λεφτά ούτε χρόνο.

Φιλική συμβουλή, αν το παπάκι του ξαδέλφου σου είναι χρεπι, ή να του ρήξεις φράγκα ή ΜΗΝ το πάρεις. Δεν χάνεις λεφτά, σώζεις την ζωή σου.
Όσο για την ασφάλεια ( μιας και είσαι νέος οδηγός ) μην ακούς τα πάντα. Έχω κάνει πάνω από ……………. χιλιάδες χιλιόμετρα με παπί στην Αθήνα και είναι ( για άπειρους οδηγούς ) το καλύτερο σχολείο. Το παραπάνω γκάζι στην Αθήνα δεν είναι πανάκεια. Σε ένα ταξίδι , η ενεργητική ασφάλεια που σου προσφέρει , είναι σημαντικότατη μιας και η παθητική είναι πολύ μικρή, στην Αθήνα όμως είναι πιθανότερο να σε βάλει σε μπελάδες. Πολλοί με μεγάλη μηχανή έχουν και ένα παπάκι για την πόλη :winka:

ΑΝ σου κολλήσει το μικρόβιο την μοτοκίνησης, εύκολα κάνεις αναβάθμιση, αν όμως ξεκινήσεις με κάτι μεγάλο, θα είναι και κουραστικό στην κίνηση , και δαπανηρό , και ίσως τελικά λειτουργήσει και ανασταλτικά στην μελλοντική σου θέση για τα δίκυκλα.

Ότι και να κάνεις, μην κάνεις ούτε πέντε μέτρα χωρίς κράνος γάντια και μπουφάν με προστασίες. Επίσης ΜΗΝ πλησιάσεις ούτε από περιέργεια κράνη από σουπερ μάρκετ. Ένα ποσό για ένα μέτριο κράνος είναι γύρο στα 150 ευρώ. Όσα παραπάνω δώσεις κερδίζεις σε ασφάλεια και άνεση.

ΠΡΟΣΟΧΗ σε ότι διαβάζεις και σε ότι ακούς. Στην επιλογή απαντήσεις στης συζητήσεις δεν απαιτητέ ούτε καν το όνομα αυτού που γράφει. Σκέψου λοιπόν ότι δεν με ξέρεις , άρα δεν έχεις ενδείξεις αν αυτά που λέω έχουν βάση ή είναι αερολογίες. Άκου τα πάντα αλλά ΕΣΥ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙΣ

Καλώς ήρθες :wave2:

ΥΓ. Πολλά έγραψα , θα τα διαβάσει κανείς :look: