PDA

View Full Version : Μεταχειρισμένο CBF-600S: Τι να προσέξω;

notakos600
05/03/2008, 01:14
Σκέφτομαι να προχωρήσω στην αγορά ενός μεταχειρισμένου CBF 600S.
Τι πρέπει να προσέξω, που πάσχει και ποιά χρονιά πρωτοβγήκε στη μορφή που είναι σήμερα?
Είμαι κάτοχος ενός XT 600 2002 το οποίο θα κρατήσω.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

nikos_t
05/03/2008, 13:41
Νομίζω οτι βγηκε το 2004 (αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος).
Εγω παντος εχω το μηχανακι απο το 2005 (μοντ. 2004)και το μονο προβλημα που μου εχει παρουσιασει ηταν τα πηνια του τα οποια αντικατασταθηκαν μεσω εγγυησης.

Αυτα που θα προσεχα αν το αγοραζα τωρα ειναι τα ηλεκτρικα του αν δηλαδη φορτιζει καλα το δυναμο και τον ανορθωτη του.
Αν παντως ο προηγουμενος ιδιοκτητης του εχει κανει τα σερβις σωστα το μηχανακι δεν βγαζει προβληματα.

Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο

notakos600
05/03/2008, 21:27
Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos_t
Νομίζω οτι βγηκε το 2004 (αν κανω λαθος ας με διορθωσει καποιος).
Εγω παντος εχω το μηχανακι απο το 2005 (μοντ. 2004)και το μονο προβλημα που μου εχει παρουσιασει ηταν τα πηνια του τα οποια αντικατασταθηκαν μεσω εγγυησης.

Αυτα που θα προσεχα αν το αγοραζα τωρα ειναι τα ηλεκτρικα του αν δηλαδη φορτιζει καλα το δυναμο και τον ανορθωτη του.
Αν παντως ο προηγουμενος ιδιοκτητης του εχει κανει τα σερβις σωστα το μηχανακι δεν βγαζει προβληματα.

Ελπιζω να σε βοηθησα εστω και λιγο

Βοήθησες και πολύ μάλιστα, ευχαριστώ και νάσαι καλά.

npat
05/03/2008, 22:03
To CBF600S πρωτοκυκλοφόρησε το 2004.

Τα μοντέλα του 2004 και 2005 ήταν πανομοιότυπα, με μόνες αλλαγές στους διαθέσιμους χρωματισμούς.

Το μοντέλο 2006 και 2007 έχει ανεπαίσθητες αισθητικές αλλαγές: Άσπρα φλας αντί για πορτοκαλί και μεγαλύτερα μπράτσα στους καθρέπτες.

Μπορείς να δεις τι μοντέλο είναι ένα CBF κοιτάζοντας κάτω από το σελάκι του συνεπιβάτη όπου θα βρεις ένα άσπρο αυτοκόλλητο με έναν κωδικό επάνω. Αν ο κωδικός καταλήγει σε Α5 τότε είναι μοντέλο 2005, αν καταλήγει σε Α4 τότε είναι μοντέλο 2004, και ου το καθ' εξής.

Επίσης (για όλες τις χρονιές) κυκλοφορεί μοντέλο με ABS (CBF600SA) και χωρίς (CBF600S). Στο μοντέλο με ABS το κεντρικό stand είναι στάνταρ, στο μοντέλο χωρίς είναι έξτρα.

Γενικά, το CBF600S είναι εξαιρετικά αξιόπιστο μηχανάκι. Ο κινητήρας του, ειδικά, θεωρείται πρακτικά άθραυστος. Κυρίως προσοχή να δώσεις στην κατάσταση των αναλωσίμων: Λάστιχα, τακάκια, αλυσίδα και γρανάζια, ρουλεμάν τροχών και μπροστινού, κατάσταση πιρουνιού, κ.λπ. Να προσέξεις επίσης για σημάδια πτώσης ή σύγκρουσης. Πέρα από αυτά δεν νομίζω να σου βγάλει κανένα πρόβλημα ακόμη και μετά από σκληρή χρήση...

Άντε καλορίζικο!

:wave2:

notakos600
06/03/2008, 14:24
Σε ευχαριστώ, νάσαι καλά.

Drake21
13/03/2008, 12:55
εγω παντος πουλαω το δικο μου που ειναι πολυ προσεγμενο και δεν ευγαλε κανενα προβλημα...αυτα...

possidi
13/03/2008, 17:29
Φιλε το συγκεκριμενο μοντελο ειναι διαμαντι απ' ολες τις αποψεις. Ειναι βολικο και ζωηρο ταυτοχρονα τοσο εντος οσο και εκτος της πολης. Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να μην εχει υποστει ζημιες απο πεσιμο.