View Full Version : ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΤΗΘΟΥΣ Dainese
anixneyths
06/03/2008, 12:35
http://www.kneedraggers.com/details/Dainese_Chest_Protector--630811.html
Τι γνώμη έχετε για το συγκεκριμένο προιόν; Λέω να το παραγγείλω για να το φοράω μέσα από το προστατευτικό μου μπουφάν. Βέβαια το δεύτερο revιew στο λινκ που παρέθεσα αναφέρει πως γενικά τα standalone προστατευτικά δεν μένουν στην θέση τους εκτός και αν φοράς πολύ εφαρμοστό μπουφάν... Τι λέτε για όλα αυτά;
Καλό Μεσημέρι,
Αλέξανδρος
http://www.dainese.com/eng/articolo.asp?cat=1,2,3,7&nome=CHEST&articolo=1875805
(το προιόν στο site της Dainese)
anixneyths
06/03/2008, 12:50
Πάντως με μια πατέντα θα μπορούσε το προστατευτικό να παραμείνει σταθερό πάνω στον αναβάτη. Πχ μια πολύ μικρή τρύπα αριστερά πάνω και μια αντίστοιχη δεξία, πέρασμα μέσα από αυτές κάποιου κατάλληλου λάστιχου οπότε απλά όταν είναι να το χρησιμοποιήσεις είναι περασμένο από τον λαιμό οπότε και αποκλείεται να γλυστρίσει ποιό κάτω... Επέλεξα λάστιχο για να μην επιβαρυνθεί ο λαιμός καθόλου σε περίπτωση πτώσης. Φυσικά, το μήκος του λαστίχου (elastic band) θα πρέπει να είναι ανάλογο ώστε το προστατευτικό να στέκετε στο σωστό σημείο του στήθους..
Αυτό το ποστ το γράφω με μεγάλη επιφύλαξη μιας και δεν είμαι ειδικός σε θέματα ασφάλειας γενικότερα αλλά και ειδικότερα... Πέταξα απλά μια ιδέα που μου ήρθε πρόχειρα στο μυαλό και είναι προιόν της στιγμής και της απειρίας μου.. Ίσως να είναι καλή ιδέα ίσως πάλι και άσχημη...
:beer:
Δες αυτό 240 ευρώ στην Καλλιρρόης
http://www.dainese.com/eng/articolo.asp?cat=1,2,3,7&nome=WAVE_2-3_NECK_VEST&articolo=1875793/1875794
http://www.dainese.com/img/Gilet-Wave2Nek-1875793-A.jpg
anixneyths
06/03/2008, 13:10
Αρχικά δημιουργήθηκε από max2000
http://www.dainese.com/eng/articolo.asp?cat=1,2,3,7&nome=WAVE_2-3_NECK_VEST&articolo=1875793/1875794
Πολύ ωραίο δεν λέω... Απλά με ενδιαφέρει να το βάζω καθημερινά και κάτι protectors τύπου standalone είναι ποιό πρακτικοί. Ωραίο αυτό που προτείνεις αλλά είναι περισσότερο για οργανωμένη βόλτα, πίστα, ταξίδι... Όχι όμως για το καθημερίνο πήγαινε έλα...Απλά παίρνεις την πλάκα, την βάζεις μέσα από το μπουφάν και έφυγες... Όταν φτάσεις τραβάς έξω το protector και πίσω στην μπαγκαζιέρα μαζί με το κρανάκι και τα γάντια (easy)...
bentouza
06/03/2008, 15:36
κατι τετοιο ψαχνω κ εγω.σε δυο κομματια βεβαια για να ανοιγει μαζι με το μπουφαν.
σκεφτηκα με καποιο βελκρο ωστε να στερεωνεται το κομματι πανω στο μπουφαν.
αλλα δεν ξερω πως να "κολλησω" το βελκρο στο μπουφαν:confused:
αν βρεις λυση για σενα ενηνημερωσε:)
Αρχικά δημιουργήθηκε από bentouza
κατι τετοιο ψαχνω κ εγω.σε δυο κομματια βεβαια για να ανοιγει μαζι με το μπουφαν.
σκεφτηκα με καποιο βελκρο ωστε να στερεωνεται το κομματι πανω στο μπουφαν.
αλλα δεν ξερω πως να "κολλησω" το βελκρο στο μπουφαν:confused:
αν βρεις λυση για σενα ενηνημερωσε:)
ραβεις το βελκρο στην επενδυση του μπουφαν, το θεμα ειναι το καλοκαιρι πως θα το κολας οταν δεν θα εχεις την επενδυση μπορεις να κανεις μια πατεντα να βαλεις ενα φερμουαρ να πιανει στο φερμουαρ της επενδυσης...
και σε δυο κοματια http://www.motocard.com/en/Articulos/detalle.asp?ref=M-0403201
με δυο βελκρο και εισαι οκ!!
devil's animal
06/03/2008, 17:09
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
ραβεις το βελκρο στην επενδυση του μπουφαν, το θεμα ειναι το καλοκαιρι πως θα το κολας οταν δεν θα εχεις την επενδυση μπορεις να κανεις μια πατεντα να βαλεις ενα φερμουαρ να πιανει στο φερμουαρ της επενδυσης...
και σε δυο κοματια http://www.motocard.com/en/Articulos/detalle.asp?ref=M-0403201
:a013: :a013: :a013:
kost rider
06/03/2008, 17:48
η Colori εχει ενα με 25ε με βελκρο.Το εχω,ειναι βολικο και μαλλον κανει δουλεια αφου το φορανε και στα GP.
To βελκρο για να ραφτει πρεπει να το πας σε ''γαζωτρια''(που μπορει να ειναι και αντρας :p )γιατι θελει χοντρη βελονα,δεν ραβεται ευκολα
επειδή δε μαρέσει να κάνω πατέντες στα μπουφανάκια μου και αυτό το προστατευτικό φαίνεται πολύ ωραίο, ξέρετε αν έχει βγει μπουφάν που να έχει ενσωματομένο κάτι τέτοιο ή αν σκοπεύουν να βγάλουν?? ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!!!!
anixneyths
06/03/2008, 19:04
Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
επειδή δε μαρέσει να κάνω πατέντες στα μπουφανάκια μου και αυτό το προστατευτικό φαίνεται πολύ ωραίο, ξέρετε αν έχει βγει μπουφάν που να έχει ενσωματομένο κάτι τέτοιο ή αν σκοπεύουν να βγάλουν?? ευχαριστώ εκ των πρωτέρων!!!!
σωστός ο CIRUS...
anixneyths
06/03/2008, 19:20
Αρχικά δημιουργήθηκε από kost rider
η Colori εχει ενα με 25ε με βελκρο.Το εχω,ειναι βολικο και μαλλον κανει δουλεια αφου το φορανε και στα GP.
To βελκρο για να ραφτει πρεπει να το πας σε ''γαζωτρια''(που μπορει να ειναι και αντρας :p )γιατι θελει χοντρη βελονα,δεν ραβεται ευκολα
Έψαξα και δεν το βρήκα.. Σου είναι εύκολο να παραθέσεις το link;
Δες το προστατευτικό της Colori εδώ. (http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=608) :winka:
anixneyths
06/03/2008, 20:16
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Δες το προστατευτικό της Colori εδώ. (http://www.coloriposto.gr/posto/gr/details.asp?ProductID=608) :winka:
δεν αναφέρει κάτι για velcro πάντως και μάλιστα είναι στα 27 και όχι στα 25 ευρώ που προαναφέρθηκε. Μήπως είναι άλλο προιόν αυτό; Πάντως μου άρεσε... Φένεται ποιό λεπτό από το αντίστοιχο της Dainese αλλά και ποιό μεγάλο σε επιφάνεια από την άλλη...
Αρχικά δημιουργήθηκε από anixneyths
δεν αναφέρει κάτι για velcro πάντως και μάλιστα είναι στα 27 και όχι στα 25 ευρώ που προαναφέρθηκε. Μήπως είναι άλλο προιόν αυτό; Πάντως μου άρεσε... Φένεται ποιό λεπτό από το αντίστοιχο της Dainese αλλά και ποιό μεγάλο σε επιφάνεια από την άλλη...
Αυτό είναι φίλε. Απλά όταν πας να το αγοράσεις cash στο αφήνουν 25. Είναι μια χαρά.
anixneyths
06/03/2008, 20:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
Αυτό είναι φίλε. Απλά όταν πας να το αγοράσεις cash στο αφήνουν 25. Είναι μια χαρά.
το velcro που είναι; Έκανε λάθος πριν ο φίλος που είπε πως έχει και velctro;
bentouza
06/03/2008, 23:40
Αρχικά δημιουργήθηκε από McTalas
αυτα τα αλπαιν ειχα στο μυαλο μου.:D
η επενδυση οπως κ η φοδρα του μπουφαν(για να τα εχεις κ τις ζεστες) δεν ξερω αν θα τα αντεξουν.μη σχιστουν.
αυτο με το φερμουαρ δεν μπορω να φανταστω πως μπορει να γινει.
τοχετε κανει ρε παιδες ή τιποτα παρομοιο;;γιατι πολυ μου κακοφαινεται να μην εχω τιποτα στο στηθος κ πρεπει να βρω λυση.:uplate:
τοχετε κανει ρε παιδες ή τιποτα παρομοιο;;γιατι πολυ μου κακοφαινεται να μην εχω τιποτα στο στηθος κ πρεπει να βρω λυση.:uplate:
Μπορείς να δοκιμάσεις και σιλικόνη..... :D:D:D (με την καλή έννοια)
Το dainese θα το κάνω πρόβα σήμερα το απόγευμα που θα φεύγω για 3ήμερο... Εντυπώσεις, σχόλια κτλ από βδομάδα
bentouza
07/03/2008, 19:33
Αρχικά δημιουργήθηκε από Trans
Το dainese θα το κάνω πρόβα σήμερα το απόγευμα που θα φεύγω για 3ήμερο... Εντυπώσεις, σχόλια κτλ από βδομάδα
για λεει για λεει:cool:
τι ειδους σιλικονη;κατευθειαν πανω στη "φοδρα;"
περιμενω κ εντυπωσεις.το νταινεζε εχεις το μονοκοματο ή τα δυο κομματια;
anixneyths
08/03/2008, 13:52
για λεει για λεει:cool:
τι ειδους σιλικονη;κατευθειαν πανω στη "φοδρα;"
περιμενω κ εντυπωσεις.το νταινεζε εχεις το μονοκοματο ή τα δυο κομματια;
Dainese Chest Protector από ότι είδα και στο site της εταιρείας υπάρχει ένα μονοκόματο μοντέλο... Κάποιος σε προηγούμενο μήνυμα (στο ίδιο thread) παράθεσε ένα chest protector se δύο κομμάτια της AlpineStars. Ίσως να εννοείς το συγκεκριμένο να υποθέσω....:wave2:
anixneyths
08/03/2008, 13:55
Trans σε περιμένουμε... :wave2:
γιατι πολυ μου κακοφαινεται να μην εχω τιποτα στο στηθος κ πρεπει να βρω λυση => όταν έλεγα σιλικόνη εννοούσα εμφύτευμα!
Λοιπόν....
Μετά από ένα πήγαινε έλα στην Κύμη (νορμάλ απόσταση για δοκιμή) μπορώ να πω ότι:
Με το δερμάτινο, επένδυση, φούτερ, μακό μπλουζάκι ο θώρακας μπαίνει και δεν κουνιέται καθόλου. Εγώ όμως έχω και μια ιδαιτερότητα... εχώ και 5-6 κιλά παραπάνω οπότε το στομάχι μου έτσι κι αλλιώς εμποδίζει τον θώρακα να "πέσει".
Η κοπελιά μου όμως που είναι νορμάλ (όχι βόδι σαν εμένα) μου είπε ότι ούτε κι αυτή είχε πρόβλημα με το να της πέφτει (ο θώρακας) ή να την ενοχλεί. Άρα σε ότι αφορά την σταθερότητα τουλάχιστον για τον χειμώνα νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα.
Σε ότι αφορά την άνεση... Ούτε που τον καταλαβαίνεις. Δεν με ενόχλησε καθόλου. Μπορώ να πω ότι πιο πολύ με ενοχλούσε το παντελόνι που δεν έκλεινε παρά ο θώρακας:D
Τώρα για το καλοκαίρι όπου η ενδυμασία θα είναι πιο ανάλαφρη δεν μπορώ να ξέρω το πως θα "στέκεται". Για τον χειμώνα όμως +1 από μένα
Και για να σας λυθεί η απορία έχω το προστατευτικό της dainese που είναι το ένα κομμάτι (μόνο) που απλά μπαίνει μέσα από το μπουφάν. Χωρίς λάστιχα κτλ...
Το Dainese ειναι νεο προιον και υπαρχει ηδη και εδω με τιμη 60 ευρο. Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να ψαχνει καποιος να το κρεμασει απο καπου, περι ορεξεως ομως .............!!!!! Το βαζεις μεσα απο την φορμα και τελος. Τωρα αν καποιος το θελει και για καθημερινη χρηση, μαλλον αν το βαλει μεσα απο μπουφαν μου φαινεται αρκετο. Τα μπουφαν που φοραμε στη μηχανη ειναι συνηθως 'σφιχτα" στο σωμα.:winka:
anixneyths
13/03/2008, 12:42
Αρχικά δημιουργήθηκε από mako
Το Dainese ειναι νεο προιον και υπαρχει ηδη και εδω με τιμη 60 ευρο. Δεν νομιζω οτι υπαρχει λογος να ψαχνει καποιος να το κρεμασει απο καπου, περι ορεξεως ομως .............!!!!! Το βαζεις μεσα απο την φορμα και τελος. Τωρα αν καποιος το θελει και για καθημερινη χρηση, μαλλον αν το βαλει μεσα απο μπουφαν μου φαινεται αρκετο. Τα μπουφαν που φοραμε στη μηχανη ειναι συνηθως 'σφιχτα" στο σωμα.:winka:
Σαν ακριβό μου ακόυγετε για 60 έουρα.. Έχω την εντύπωση πως αξίζει να παραγγελθεί από το link που παρέθεσα αρχικά... Προσωπικά το εμπιστεύομαι περισσότερο από το αντίστοιχο προστατευτικό της Colorι, προσωπική αίσθηση απλά...
:wave2:
anixneyths
13/03/2008, 16:47
Σαν ακριβό μου ακόυγετε για 60 έουρα.. Έχω την εντύπωση πως αξίζει να παραγγελθεί από το link που παρέθεσα αρχικά... Προσωπικά το εμπιστεύομαι περισσότερο από το αντίστοιχο προστατευτικό της Colorι, προσωπική αίσθηση απλά...
:wave2:
Αλήθεια ποιό μαγαζί το πουλάει στα 60 ευρώ;
Τελικά μάλλον αξίζει αν σκευτείς πως με τα μεταφορικά βγαίνει γύρω στα 70 ευρώ (59$ τιμή + 50.2$ μεταφορικά) / τιμή από kneedraggers.com.
Αν σου είναι εύκολο μας λες μαγαζί και διεύθυνση;
anixneyths
13/03/2008, 17:01
trans δεν μας είπες πόσο το αγόρασες και από που; Ενδιαφέρομαι για άμμεση αγορά.
Το ειδα σε εναν εκπαιδευτη του C.S.S και τον ρωτησα. Του στοιχησε 60 απο εξωτερικο. Εγω το βρηκα στο Dainese PRO (Καλιρροης) στην ιδια τιμη.-:winka: :D
kost rider
13/03/2008, 23:43
το velcro που είναι; Έκανε λάθος πριν ο φίλος που είπε πως έχει και velctro;
oχι δεν εκανα λαθος το βελκρο ειναι απτην πισω πλευρα και δεν φαινεται στην φωτο του link.Οντως εχει 27 και μου το αφησαν 25.
trans δεν μας είπες πόσο το αγόρασες και από που; Ενδιαφέρομαι για άμμεση αγορά.
Το πήρα από την γνωστή "αποθήκη" στην Ηλιούπολη. Το τηλ το βρίσκεις εύκολα αν κάνεις ένα search εδώ (δεν το θυμάμαι). Τιμή να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι καθόλου. Αλλά δεν νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά από τα 60 euro. Πάρε ένα τηλέφωνο τα παιδιά και ρώτα τους. Sorry που δεν μπόρεσα να σε διαφωτίσω:(
anixneyths
14/03/2008, 17:40
Το πήρα από την γνωστή "αποθήκη" στην Ηλιούπολη. Το τηλ το βρίσκεις εύκολα αν κάνεις ένα search εδώ (δεν το θυμάμαι). Τιμή να σου πω την αλήθεια δεν θυμάμαι καθόλου. Αλλά δεν νομίζω να έχει μεγάλη διαφορά από τα 60 euro. Πάρε ένα τηλέφωνο τα παιδιά και ρώτα τους. Sorry που δεν μπόρεσα να σε διαφωτίσω:(
χρήσιμα όλα αυτά αλλά εγώ που δεν μένω Αθήνα δεν έχω ιδέα για το ποιά αποθήκη μιλάς... Το μαγαζί πάντως στην Καλλιρόης (Dainese Pro) το γνωρίζω μιας και το έχω επισκευτή, είναι από τα κορυφαία του είδους και τα παιδιά μέσα ευγενέστατα...
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Φιλικά,
Αλέξανδρος
Αρχικά δημιουργήθηκε από max2000
Εισαι σίγουρος για τις τιμές?
Γιατί εγώ τους πήρα χθες τηλέφωνο κ μου είπαν 400 ευρά :hypnotize
.... κ παραξενεύτηκε ο τύπος που έβαλα τα γέλια.
Σημειώνω ότι τιμή πώλησης στο site της Dainese είναι 250 ευρώ
Τεσπα, θα περάσω σήμερα από κοντά να δω μήπως καταλάβαμε λάθος:beer:
χρήσιμα όλα αυτά αλλά εγώ που δεν μένω Αθήνα δεν έχω ιδέα για το ποιά αποθήκη μιλάς... Το μαγαζί πάντως στην Καλλιρόης (Dainese Pro) το γνωρίζω μιας και το έχω επισκευτή, είναι από τα κορυφαία του είδους και τα παιδιά μέσα ευγενέστατα...
ευχαριστώ για το ενδιαφέρον.
Φιλικά,
Αλέξανδρος
Δοκίμασε να τους πάρεις τηλέφωνο. Τα στοιχεία μετά από ένα γρήγορο search είναι:
Ηλιούπολη=> Κεφαλληνιας 44, 210-9961782
Εξήγησέ τους την κατάσταση και δες μπας και μπορούν να στο στείλουν αντικαταβολή (αν το έχουν - γιατί όταν τα πήρα εγώ τα είχαν φέρει δοκιμαστικά) ή μήπως περάσει κάποιος φίλος σου και στο στέίλει αυτός. Sorry αλλά τιμή δεν θυμάμαι. Με το τηλέφωνο όμως μπορείς να λύσεις όλες σου τις απορίες
Ελπίζω να βοήθησα
και τα αποτελέσματα βγήκαν...
Ενώ με το δερμάτινο, με επένδυση και φούτερ απο μέσα δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το που θα "στέκεται" ο θώρακας, μιας και το μπουφάν είναι από την φύση του στενό, με το καλοκαιρινό, διάτρητο dainese υπάρχει ένα θέμα.
Βλέπεις, επειδή είναι καλοκαιρινό το μπουφάν και πιο "μαλακό" το ύφασμα, επειδή έχω και την κοιλιτσα μπορώ να πω ότι στο ταξίδι μου έπεφτε λίγο, ο θώρακας. Σε κάποιο σημείο μάλιστα κατάλαβα ότι από προστασία θώρακα έγινε προστασία στομάχου. Βέβαια σκέφτηκα την πιο οικονομική λύση, όχι βέλκρα και τέτοια. Ένα κορδόνι που το δένεις στον θώρακα και τον φοράς σαν κολιέ:)
Επιπλέον, αν και διάτρητο το μπουφάν, διάτρητος και ο θώραξ ήταν λίιιιιιγο ζεστός. Δηλαδή καταλάβαινες διαφορά όταν τον έβγαζες. Παρόλα αυτά δεν ήταν τόσο ζεστός που να τον κάνει ανυπόφορο.